hits

desember 2015

Whatever you are, be a fucking good one! Happy new year:)

Hei kjære lesere.

Da er vi kommet til den siste dagen i året.

Noen har hatt sitt livs år, mens andre gleder seg vel til å bli ferdig med 2015.

Mange gruer seg sikkert for underskudd i firma, mens andre har hatt et suksessfullt år. 

Jeg er ikke helt sikker på hva som egentlig skjedde i 2015 ? Tiden har løpt fra meg. Jeg har liksom bare eksistert og surfet igjennom. Følelser har vært mange og jeg har prøvd å glemme og gjemme meg bak min sterk murvegg. 

Jeg har opplevd mye i åre som har gått. Goodtimes, reise og opplevelser med mine nære og kjære og badtimes, mye negativ økonomi, bruddfølelser og negativt stress. 

Har lært meg en ting: Whatever you are, be a fucking good one. Den er enkel å leve opp til:) 

Det har vært mye manisk depressive tendenser, Jeg er enten på topp eller på bunn. Klarer vel å merke holde meg selv i sjakk med trening. Begynner som en tyggis og avslutter som en helt, det er den følelsen:) Så har man en dårlig dag: Ikke gidd og legge deg ned å være en taper. Det blir ikke bedre. Prøv heller å late som at alt er perfekt og kjør ut all den negative energien, enten i bilen: med å skrike eller å ta en helt jævlig treningsøkt som setter fart på adrenalinet. Jeg gjør begge deler. Sikkert et morsomt syn for sidemann i korken inn mot Oslo.

Har egentlig angst for å bli elder også. Ja, jeg vet du rister på hode. Men elder er elder. Det skjer ting. Tar meg selv i å være misunnelig på de flotte 20 åringene. Selv om jeg vet at 20 årene ikke var noe særlig å strebe etter. På mange måter er jeg glad de er over. Velkommen til 33 i år. Får gjøre det beste ut av det, som jeg alltid forsøker. 

I dag startet jeg dagen med en enorm depresjon. Av den typen som lager uro og skjelving i hele kroppen. Men bestemte meg for at det var ukonstruktivt så dro på trening og etter 1 time følte jeg meg bedre. De var i full gang her på hotellet med rigging til årets nyttårsfest så vi var tvungene til å evakuere til stranden. Flaut å si men jeg hater sand. Varmt og vått og sand overalt er ikke min greie. Ungene maste om å dra før vi var fremme og det gjorde ikke hue til mor noe bedre. Mat hadde de fått før de dro, men det var glemt og matmas og reise hjem mas stod på menyen i flere timer. Etter en stund bestemte jeg meg for å bedøve maset med 2 øl. Funket sånn all right. Så var det bare å dra med trusa full av sand tilbake i en åpen taxi med ungene sovende og bære de opp på hotelle med svetten stående ut av ryggen. Valgte å spise på en lokal bar, noe som førte til en voldsom diare. Bon appetitt. Da slapp jeg i alle fall og bekymre meg for nyttårs kjolen.. haha. Folkens, når man har det for godt er det viktig å finne noe å klage på. 

Jeg vil takke dere for at dere har fulgt meg i 2015 og håper dere vil fortsette å følge meg i 2016:) 

Kos dere i kveld, så snakkes vi i morgen.

Kyss og puss, happy new year.Maria 

 

Mine nyttårsforsetter.

Hei kjære lesere.

Ikke overraskende skal jeg legge frem mine nyttårsforsetter for dere i dag.

Mye har skjedd i 2015 , jeg har blitt sterkere i meg selv på mange måter, etter bruddet med min ex- mann og bli sittende alene med 3 barn er en stor endring. Heldigvis har jeg fått meg verdens beste kjæreste som elsker barna mine over alt på jord og behandler de som sine egne. Jeg kunne ikke vært heldigere. 

Jeg har funnet min sjel venn som deler mine interesser om helse, trening og kosthold. Dette betyr utrolig mye i en hverdag. At man har noe å snakke om som engasjerer begge parter er nøkkelen for trivsel og kjærlighet. Ellers så er jeg fortsatt litt som på streben jobbmessig. Jeg elsker jo å starte ting og realisere ting. Min svakhet ligger i å holde ut i det lange løp så derfor ønsker jeg å bli bedre på stabilitet rundt rutiner. Jeg elsker fleksibilitet og at hver dag byr på nye utfordringer, noe som gjør at jeg fort blir board out. Det finnes faktisk en motpol til burned out og der befinner jeg meg ganske ofte. 

Så forsett nr 1: Tolmodighet og utholdenhet i jobb.

Jeg elsker å hjelpe andre vokse og gro. Min lykke defineres rundt andres lykke, noe som jeg tror er et ganske vanlig fenomen. Derfor har jeg bestemt meg for å være aktiv i minst 2 hjelpeprosjekt i året fremover. Jeg vet det betyr så mye for de jeg hjelper og det gleder hjerte mitt at jeg er verdifull for noen.

Forsett nr 2: Hjelpe medmennesker.Jeg er ikke verdens flinkeste til å være til stede verken for meg selv eller andre. Jeg er en fremtidstenker noe som gjør å leve i nuet utfordrede. Øyeblikkene, tiden, timene og dagene, flyr forbi foran mine øyne. Jeg oppdager ikke de små verdifulle ting som skjer rundt meg fordi jeg er for opptatt med å planlegge og tenke. 

Så forsett nr 3: Være tilstede i nuet.Ellers er jeg en narkoman på flere nivå. Jeg elsker å ha kontroll og blir gal av å overlate ting til andre. Jeg må bestemme og lede. Noe som sliter meg ut i lengden. Litt som en Duracell kanin, går til batteriene er tomme og kollapser helt. Thats me:) Så:

Forsett nr 4: Delegering av oppgaver og jobbe med å miste kontrollen.Så til min dårligste side, å vise følelser. Ja, jeg vet jeg har en utfordring her. Elendig er vel rett å si. Jeg skal bli bedre jeg lover:) Det ligger ikke naturlig for meg å tenke med hjerte, jeg er en logiker, noe som gjør det vanskelig å kjenne etter hva som er rett i mange tilfeller. Men jeg jobber med det hver dag og 2016 skal bli året der jeg skal lytte til kroppen og ikke bare til hode.

Forsett nr 5: Høre på hjertet. 

Så der har dere det:) Mine selvvekst ønsker for 2016.

Hva er deres?

Klem fra Maria 

 

 

 

Feriekos:)

Hei kjære lesere.

Jeg har lyst til å dele bilder fra vår hverdag i Thailand med dere.Vi begynner som regle dagen kl 07.00 med frokost. Clean eating as always:) Fisk, egg og grønnsaker er det det går mest av her. Deretter bærer det i vei til trening for oss voksene:)

video:img5338 2

 

 

video:img5337 2

 

 

video:img5336 2

 

 

video:img5333 2

 

 

 

 

Og Barnepass for de små.
De mange fine aktiviteter for barna våre her nede så de koser seg max.

I 11 tiden er vi i full gang med bading og leking.

I dag skal vi på Apeland kl 16 og det gleder vi oss veldig til. 

Jeg må si at jeg synes asiatere er noe av de hyggeligste menneskene jeg har møtt. Rolige ,trivelige og lykkelige virker de også. Ønsker dere alle en fantastisk dag:)
Klem fra Maria 

 

Bikini body workout

Hei kjære lesere.

I dag reposter jeg et gammelt innlegg. Jeg synes det er fornuftig innimellom pga fokuset på kropp og helse etter julestria.

Jeg er ikke bare opptatt av samfunn, men kropp og sjel også. Helse er en av mine alle viktigste verdier. Jeg både spiser rent og riktig, samt at trening er en av mine daglige rutiner. Jeg trener ikke bare for å se bra ut i kroppen men også for hode. Trening hjelper meg og drenere negativt stress og spenninger. Tenkte å legge ut et typisk daglig treningsprogram slik at dere også kan komme i shape etter jule stria og ribba:) 

For hver økt jeg har kombinerer jeg både styrke og utholdenhet. Jeg begynner med 20 min på elipsemaskin med hard motstand og høy stigning. Hurtig tempo er tull. Her skal man jobbe sterk og seigt i motbakke. Jeg jobber på 10 i stigning som er forside lår og rumpe. Med 20 i motstand. 


Man trener alle for forskjellige mål individuelt, for meg dreier det seg om å bli den beste ut av meg selv. Både fysisk og psykisk.

Jeg er en typisk atlet i kroppsfasong. Dette byr på en firkantet figur, derfor jobber jeg utelukkende meg å bygge muskler for å få fasong. Jeg jobber mye meg bein og rumpe siden atlet formen er ganske mandig. Armer, mage og rygg er områder jeg fokuserer mindre på siden jeg bygger muskler her neste bare av å se på vektene. Det er viktig å huske på at muskler veier mer en fett, så ikke få panikk om vekten går opp og ikke ned. Kroppen bygger muskler som er 6 ganger så tungt som fett. Så dette er bare et godt tegn.

Ok. Over til min typiske styrekedel. Jeg setter av ca 45 min her.  

Jeg kjører rumpe og lår hovedsakelig, dette er store muskelgrupper som gjør at du forbrenner mer. Siden jeg er en typisk crossfitter byr det på mye vektstang med kombi øvelser som tar helheten og ikke bare isolerte muskler.

Følg meg gjerne på YOUTUBE
 


Jeg er ingen feminin trener og pleier og ta maks vekt av hva jeg klarer hver økt slik at jeg øker massen. Jeg liker muskler og jeg liker former;)

En typisk styrkedel består av:

5 runder med 10 rep

1. Over head-squats, 40 kg

2. Reversed lounges on each leg. 40 kg

3. Sumo deadlift high pull, 40 kg.

4. Kick back reversed med 20 kg on each leg

5. Pull ups or push ups

Så da har dere en viss pekepinn:) 

 

Dagens vlog under:

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

 Klem Maria....


 

 

 

Om man står og ser på urett så er man like skyldig som dem som begår uretten i mine øyne.

Hei kjære lesere.

 

Jeg fikk igjen mye støy rundt mitt forrige innlegg om voldtekt mot kvinner og barn og min null aksept rundt dette. Jeg som alle andre biter på det media setter fokus på, men siden jeg er en feilfinner synes jeg det er interessant hvorfor ingen tar grep om dette?

Skal vi virkelig la slike alvorlige ting forbigå i stillhet ved fare for å skape fremmedfrykt?

Om man står og ser på urett så er man like skyldig som dem som begår uretten i mine øyne. Men la oss si det sånn at jeg tar feil i min påstand om at det pågår mer overgrep og voldtekt i kulturer som er forskjellig fra vår egen. Hva med dette som politiet selv uttaler:  Fellesnevneren er ikke hudfarge eller religion. Fellesnevneren er kjønn, alder, økonomi og sosiale forhold. Det er en overrepresentasjon av unge menn som mottar sosiale stønader i gruppen av ikke-vestlige innvandrere i Norge. Hvilken hudfarge eller religion disse har, er irrelevant for om de vil bli voldtektsforbrytere eller ikke.

Ok, så da drar jeg en sluttning her om at siden gruppen som går under voldtektsforbryter er ikke vestlige innvandrere, selv om det ikke har noe med relgion å gjøre er de likevel overrepresenterte? 

Da innvandrere er i mindretall i Norge begås de aller fleste lovbrudd av ikke-innvandrede nordmenn, og blir begått mot ikke-innvandrere. For det totale kriminalitetsnivået har innvandrere og innvandring dermed relativt liten betydning. Men sett i forhold til sin andel av den totale befolkningen, er ? hovedsakelig såkalte ikke-vestlige ? innvandrere overrepresentert både som gjerningspersoner og som ofre i en rekke ulike kriminalstatistikker, og i større grad for mer alvorlig kriminalitet. Dette kan leses i statistikker basert på den kriminaliteten som rettsapparatet får kjennskap til, og for noen lovbrudd som blir spurt om i selvrapporteringsundersøkelser. Ellers ligner befolkningen med innvandringsbakgrunn i stor grad på den øvrige når det gjelder spredningen av kriminalitet: De aller fleste blir aldri registrert av politiet som gjerningspersoner, og av de som blir det ligger hovedvekten av lovbruddene på noe få, som oftest unge menn.

Innvandrere deltar i mindre grad i arbeidslivet enn befolkningen som helhet. I 2009 var andelen sysselsatte i arbeidsdyktig alder 64% for innvandrere mot 76% for personer uten innvandrerbakgrunn. Manglende språkferdigheter og mangel på dokumentert kompetanse er de vanligste forklaringene på dette. https://no.wikipedia.org/wiki/Innvandrere_i_Norge 

Og videre da er problemet: Vi er flinke til å ta imot og hjelpe, men det har sine videre konsekvenser. Hva gjør vi når vi ikke har arbeidsplasser og tilby? Eller er det slik som jeg har påstått før at det er mer lønnsomt og ikke arbeide? Få haugevis av barn for økt støtte? Hva skjer med mennesker over tid som ikke får utløp for intellektuell stimuli?

http://www.dagbladet.no/2015/12/23/nyheter/nav/karriere/arbeidsledighet/okonomi/42514636/

 

Videre har jeg fått denne statistikken å forholde meg til av flere av dere som mener jeg tar feil:

Når jeg sjekker Nord europeeisk betydning så går denne under følgende land: 

Nord-Europa er en betegnelse som brukes om den nordlige delen av den europeiske verdensdel. Noen ganger regnes også NederlandBelgiaLuxembourg og deler av FrankrikeTysklandPolen og Russland med i Nord-Europa. Betegnelsen har hatt varierende innhold til forskjellige tider, men regnes i dag av FN for å omfatte:

Screenshot 2013 11 20 17 52 42

 

Av innvandring  (per 1. januar 2015) 805 000 personer, tilsvarende 15,6 % av totalbefolkningen.

Antall personer i de største innvandrergruppene i Norge pr. 1. januar 2014. Kilde SSB


 

 

Som man kan se er gruppen nord europeiske er over representert for innvandring, da er mitt spørsmål i neste rekke: Hvorfor er da prosent andelen så høy når ikke vestlige innvandring tallet er så lavt for å begå kriminalitet ? 

Jeg synes at vi burde kreve bedre tilrettelegging for ikke vestlige, jeg ønsker at alle mennesker skal få en sjangse, men en sjangse for holde? Er dere ikke enige i det?

Hvorfor skal UDI legge ned antivoldkuresene? http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/sandnes/NY-Times-Norsk-antivoldkurs-for-asylsokere-vekker-oppsikt-over-hele-verden-3836405.html

Mener UDI at det er bedre å spare de pengene sånn at folk med ikke vestlig bakgrunn skal havne i et dilemma og begå kriminelle handlinger?

 

Tanker?

 

Maria 

Asylsøkere voldtar kvinner og barn, men ingen reagerer?

Hei kjære lesere.

 

Jeg har fått en del pes fordi jeg ikke er så positiv til innvandring som resten av Norge tydeligvis. Men nå kom jeg i går over flere artikler som gjør meg enda mer forbanna.

Vi snakker om intergrering og tilrettelegging. Fine ord, men hva er det som egentlig skjer rundt dette?

Jeg leste at man har antivoldkurs for asylsøkere. Her lærer man menn at det ikke er lov å slå og voldta kvinner og barn. Jeg mener allerede her er det jo noe klin ruskende galt. Hvem var det som lærte de at det var lov og frarøve mennesker all form for selvrespekt og menneskeverd?

Religion er svaret.

Nå må dere slutte og dysse og hyrse over det som skjer. Videre leser jeg at i Sverige er det 50 .000 voldtekter per år som blir meldt inn. 90 % er innvandrere. I Norge var 17-18 anmeldte voldtekter innvandrere. Hva med alle mørketall i tillegg? Innvandrer operere med gruppevoldtekter svært ofte. Spørsmålet er hva som foregår oppi hodene til disse syke menneskene? Sitter man på en fredags kveld og planlegger i grupper hvor mange Norske unge jenter de skal voldta sammen? Hvor mange liv de skal ødelegge? Egene utalelser fra asylsøkere er at de får sjokk når de ser en normal kledd norsk kvinne kysser en mann. I deres eget hjemland er dette bare forbundet med horer og prostitusjon. 

Disse menneskene skal integreres med å lære Norske lover og regler?

Men hva er det staten gjør?

UDI har planer om å legge ned kursene som er voldsforebyggende fordi de er for dyre. Så da er det bedre at de går rundt og tar seg tar seg tilrette med norske kvinner og barn?

Jeg skjønner ikke en dritt lenger. Skal barna våre vokse opp i en kultur der de må regne med å bli voldtatt flere ganger iløpet av livet fordi vi skal hjelpe hele verden og respektere andres syke religion?

Trosystemer er roten til krig, ulikheter skaper konflikt, lite fleksibilitet skaper konflikt.

Men nå får dere kalle meg rasist allikevel fordi jeg faen ikke finner meg i at barna mine skal bli voldtatt, at de aldri skal føle seg trygge på skolen, på butikken, i parken eller noen sted i det hele tatt.

 

I Tyskland er situasjonen i flyktning leirene helt ute av kontroll, her organiserer mennene voldtekter innad i leirene. Kvinner og barn tørr ikke gå på do og sover med ytterklærne på i ren redsel av å bli gruppevoldtatt rundt neste sving. i tillegg organiseres det prostitusjon. Ingen reagerer? 

#_ga=1.83321683.456855044.1444374381">http://www.rights.no/2015/09/voldtektsepidemi-prover-a-dysse-ned-at-asylsokere-voldtar/#_ga=1.83321683.456855044.1444374381

 Dette foregår hver dag og ingen sier en dritt fordi alle er redde for å bli stamplet som rasist. Jeg har ikke noe imot rase, jeg er imot fri utøvlese av relgion som går på menneskeverds bekostning.

Hva er deres tanker rundt dette?

 

 Maria  

 

 

 

 

 

Sex og penger er alt du trenger.

 

Hei kjære lesere,Hvor står vi hen i dagens samfunn? Hva lever vi for og hva motiverer oss?

 

Jeg har kommet til 2 konklusjoner: Sex og Penger.

Så enkle er vi faktisk. Dessverre men sant. Om du sitter og rister på hode nå lyver du for deg selv. Som jeg har skrevet om før har vi blitt et samfunn drevet av materialisme og lyst. Det står jeg inne for. 

 

Jeg får til daglig ca 10 nakenbilder av menn på snapchat eller facebook. Så må jeg le litt når jeg åpner disse stakkarslige bildene. Her er det virkelig all inn for å prøve å lure meg til sex. Noen sender til og med med penis med målbånd, haha. Jada, lov å prøve seg, men det er vel grenser for desperasjon? Noen prøver pengetrikset, først med klokker og biler og så med datingspørsmål. Jeg er ikke en hore, sorry ass. Men det er mange av de. Noen går ut for å få gratis drinker mot ligg. Du er en hore om du selger deg slik, ting er også penger. Hverdags horene er de verste, de som henger på alle de populære utestedene klare for første mann med pappasleik. Jeg har selv vært vitne til hvordan denne prosessen fungerer. Mann med penger= Hore magnet.

I dag er det vanlig å ha one night stands, kvinner bruker sex som maktmiddel for å få det de ønsker seg. Men jeg unders over hvordan disse kvinnene ser seg selv? For meg er alt bytte mot sex en ting, kjøp og slag. Det er dog bare ulovlig om man tar penger for det. Så tjeneste bytte er innafor loven. Jeg så en dokumentar en gang om aper, de bruker sex som byttemiddel. Da ser man hva iq nivået tilsvarer.

 

Jeg har hatt flere bekjente som har jobbet som horer. Jeg husker godt en sa til meg. «Alle menn er potensielle horekunder» Jeg ristet på hode den gange. Men det er 10 år siden. I dag skjønner jeg hva hun mente. 

 

Jeg blir kvalm av dette. 

Verden er blitt slik. Har man penger så trenger du ingen ting annet. Da kan du kjøpe deg et par barbie dukker uten mål og mening. Men fortsatt unders jeg over dette? Hva er tilfredstillende med kun fysisk stimuli? For meg har det aldri vært slik.  Jeg trenger trygghet og intellektuell stimuli. For å være ærlig blir jeg kvalm av tanken på en ukjent penis. Ikke fordi jeg ikke liker sex, men fordi jeg får ikke noe ut av å gå å ha sex med ukjente menn. Muligens handler det kanskje i mitt tilfelle om positiv egoisme. Så har jeg også aldri latt meg imponere av penger, uansett hvor mange som har prøvd. Henger vel sammen med min ikke eksisterende interesse for materielle ting. 

 

For meg er kjærlighet og sex en sikker link. Uten kjærlighet ingen sex. Samme med materialisme, Ingen trygghet ingen gaver. 

 

Men så er spørsmålet; er samfunnet vårt på vei til å bli mer og mer kjøp og salg samfunn? Der vi blir mer kyniske og mindre relasjons orienterte? Eller har det alltid vært slik? Bare nå så er det mer tilgjengelig gjennom sosiale medier? 

 

Maria

 

Jeg er en annerledes tenker.

Hei kjære lesere.

 

Jeg har alltid følt meg annerledes. Unormal, sånn litt rar men likevel ikke. Jeg har aldri ønsket å være lik noen. Aldri sett opp til noen. Selv om jeg har prøvd. Jeg har alltid sett 1000 muligheter og 1000 feil. Jeg hater feil. Ikke bare på meg selv, men på alt. Det irriterer meg. Den uperfeksjonen, grrrr, selv om det er fascinerende fordi det er annerledes og det liker jeg jo. 

Jeg blir aldri klok på meg selv. Jeg er manisk. Polar heter det. På kanten av stupet. Står der og vagger, fra side til side. Jeg er ikke redd. Egentlig er jeg naiv. Jeg vokser på kritikk. Det høres kanskje sykt ut men det er sannheten. Kritikk gjør meg sterkere. Jeg har aldri likt ros. Det gjør meg forlegen. Tror det kommer av internreferansen min. Det skaper også lærevansker. Selv om jeg er bevisst på det og prøver, klare jeg ikke bryte min egen barriere. Jeg er for solid på mange måter. Kraften i meg selv er enorm. Samtidig som jeg ikke lar meg styre av følelser. Min hjerne er logisk og kroppen henger ikke med. Jeg er styrt utelukkende av tanker. Jeg har aldri levd i nuet. Jeg er en fremtidstenker. Det skaper jo også utfordringer. Forebyggende kvalitetskontroll som jeg kaller meg selv. Et bedre ord for feil finner. Jeg er nok også en kverulant, fordi jeg er polar. Ulikhets mennesker er slik. De liker debatt. Derav navnet bråkmaker. Men jeg er jo en bråkmaker fordi jeg vil ha endring, det er langt fra det til en bølle. 

 

Mennesker interesserer meg. Jeg liker aktivitet og informasjon. Bevegelse er energi. Både i kropp og sinn. Steder og ting bryr jeg meg mindre om. Jeg er hyper sosial men likevel trenger jeg space. Jeg blir syk av negativt støy, negativt støy definerer jeg som auditiv forstyrrelse, det gjør at jeg mister fokus og bakkefeste. Mine tanker både styrker og forurenser meg. Jeg er en overtenker. 

Mitt kall er utelukkende å motivere til vekst. Jeg er en grunder og en realiserer. Jeg elsker det. Petter smart var sådan også. Men det hjelper lite om man ikke er en stayer. Jeg liker nemlig luft forandring. Noe som skaper utfordringer i lengden. Der jeg er best er der jeg kan skape endring og se vekst i kort perspektiv. Krampetak. Progresjonen må være hurtig. Jeg må se det vokse og gro. 

 

Mine verdier er sunne, heldigvis. Jeg kunne vært en helseskadelig leder, men omsorgen for andre redder meg. For jeg er nok så kald og beinete. Sånn til leder og være. Jeg må alltid gå foran. Trives dårlig på siden eller bak. Individualist snakk. Team er kanskje min svakeste side sammen med tilhørighet. Jeg er vel med den kombinasjonen den minst egnede patrioten og jantelov hunteren du finner. Prestasjon og innflytelse derimot er mine beste venner. Jeg jobber hver dag for et bedre meg. Selv om det kanskje ikke virker slik. Refleksjonen rundt livet er det som ganger meg mest. Ingen religion eier meg så svar er ikke alltid en selvfølge, så rent utviklingsmessing. 

 

Men likevel kan jeg fremstå ganske harmløs. Men la deg ikke lure av fasaden. Jeg har mye å tilby og det er kjernen som bestemmer.Klem fra Maria

Det store snylter samfunnet.

Hei kjære lesere.

 

Artenes opprinnelse har vært basert på naturlig utvalg og overlevelse av de sterkeste genmateriale. Men dette ser ut til å ta en brå slutt da vi tilrettelegger for et mer induviduelt og uavhengig snylter samfunn.

 

Lønnsomheten rundt å ikke jobbe er i mange tilfeller bedre en å jobbe.

Å være i fengsel i Norge er mer lønnsomt en å bo på gaten. 

Hvorfor er det slik?Hvem er tjent med å ha det slik? 

Det blir inaktivitet i arbeidsmarkedet og pro aktivitet med å finne smutthull for utnytter det ganske så hullete NAV systemet. De fleste som Naver er vel strenget talt ikke uføre? Det er bare mer lønnsomt.

 

Konsekvenser rundt utnyttelse gjør at svakere stilte grupper som er avhengig av stønad  havner utenfor og blir mistenkeliggjort og glemt. Er man ikke en dreven snylter får man heller ikke støtte.

 

Hvem er taperen og hvem er vinneren?

 

Langtidseffekten av utestengelser av svakerestilte og sårbare har fatale utfall. Både for enkelt individet og for samfunnet. 

Min tillit til Institusjonene er synkende. Den store taperen i siste ledd er barna våre. 

 

Den nye evolusjons teorien blir  en nasjon med manglende intergrering av sårbare og effekten av dette er økende kriminalitet, økende mobbing og økende depresjon.

 

Hvem skal drive hjulene de neste 100 år? Hva skjer når pengebingen er tom?

 

Medmenneskelighet for meg er ikke å motta mange 1000 på 1000 av flyktinger som kommer i ren desperasjon. Det er ikke fordi jeg ikke er et medmenneske. Jeg ser på langtids konsekvenser. Staten opererer med en her og nå mentalitet. Krisesituasjon i landene driver folk på flukt. Hva kan vi ellers gjøre for å tilrettelegge for en mer fredelig verden? Jeg har aldri vært rassist og er glad i mine flerkulturelle venner. Men med intergrering er man nødt til å tilpasse seg våre retningslinjer, vår tro og vårt samfunn. Det er jo nettopp trosystem som skaper krig. Jeg er ikke villig til å hjelpe alle for så at noen skal slippe en bombe i våre hoder.

 

Jeg har heller en tro på medvirkning til infrastruktur i gitte land. Man kan ikke alle være enige, verken om kultur eller religion. Dette fører med seg ekstreme utfordringer, som vi dog ser om vi åpner øynene.

 

Jeg er bekymret. Ikke bare for krig, men også for at våre barn blir satt til side for feilprioriteringer av staten.
Maria

Så lønnsomt er det å huse flyktninger. Dette gir en årlig avkastning på minst 26 millioner.

Hei kjære lesere.

 

Jeg stiller meg kritisk til at staten skal betale norske næringstopper og gjøre de rike rikere for en ny type industri som er mer lønnsomt en å ha penger på børsen eller i eiendom.

Per dags dato er minste pris for å huse en flykting 174kr per døgn og akuttmottak fra 765-1350kr per døgn.

Dette er så lønnsomt at Semb hovedgård har søkt om å bli asylmottak for 410 flyktninger.

Dette gir en minste avkastning på 26 millioner i året. 

http://www.vestviken24.no/vv24eiendom/schibsted-arvingen-vil-ha-asylmottak-pa-herregard/s/5-83-24509?_ga=1.53243425.883598949.1429012869kr

På vanlig mottak må flyktningene handle selv mens på akuttmottak får de 3-4 måltider. 

Hero er med 2.830 midlertidige plasser fordelt på 20 anlegg Norges største. Med den gjennomsnittlige prisen, får Hero dermed utbetalt over 60 millioner kroner i måneden fra staten. 

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2015/10/25/194879639/betaler-150-millioner-i-maneden-midlertidige-mottak

Til og med Røkke ser muligheten med en gedigen fortjeneste.

Normisjon tar tre ganger høyere døgnpris enn Frelsesarmeen på å drive asylmottak. NHO mener det er en «unormal resultatgrad», skriver Dagens Næringsliv.

Totalt mottar Nordmisjon 4.099.200 kroner i måneden fra UDI, noe som gir en fortjeneste på rundt 37 prosent på driften av nødinnkvarteringen, før avskrivninger og skatt.

 

 

Dollar_binary_8490
http://m.hegnar.no/okonomi/artikkel575685.ece
Så er mitt spørsmål; ? Er det ikke mer lønnsomt at staten selv åpner disse institusjonene? Isteden for å punge ut til de rikeste med skattebetalerens penger?
Maria 

Å tjene seg rik på flyktinger er det samme som menneskehandel ! Men ser dere konsekvensene av hva dere gjør?

Hei kjære lesere 

Er det etisk riktig at hjelpeorganisasjoner skal gjøre seg rike på andres elendighet?

Jeg mener, det ser jo så pent ut globalt sett. Å hjelpe flyktinger skulle aldri hvert noe annet en gode gjerninger og medmenneskelighet ? Men dette har blitt en lønnsom industri. Jeg får litt den samme følelsen som trafficking. Trafficking er også definerbart med utnyttelse av mennesker. Vi trenger alle penger, men det er grader av desperasjon?

Hva fører dette med seg? Jo, det skal være lønnsomt å fokusere på å få inn flest mulig flyktninger til landet. Hva er konsekvensene av dette? Hvordan skal de integreres? 13.500 er jo allerede forsvunnet og er på rømmen rundt omkring i Norges land. Hva er deres agenda? Jeg er skeptisk og redd. Tankene rundt terror iboer oss alle. Vi har følt på kroppen hva terror dreier seg om de siste årene. Men likevel er Norge verdens mest naive land.  

Asylmottak brenner. Borgerne er opprørte. Hva skal dere gjøre med dette? Nå henvender jeg meg til myndighetene, hjelpeorganisasjonene. Det er dere som bestemmer. Vi andre må bare sitte her å se på som dumme nek mens Norge rakkner mer og mer i sømmene. Det er med penger som med møkk - de gjør bare nytte for seg når de blir spredd.

 

Flyktninghjelpen fikk penger fra asylmottaksgigant
BERGEN (VG) Flyktninghjelpen har det siste året mottatt 265.000 kroner fra landets største driftsoperatør av asylmottak. Flere eksperter er kritiske til samarbeidet med Hero.
vg.no
Jeg er ikke imot innvandring under rette forutsettinger. Det er mye som må endres for at dette skal bli etisk og moralsk riktig. 
Jeg er for ta vare på dine nærmeste mentaliteten. Vi må få orden innad før vi retter fokus utad. Med å ha en svak kjerne er vi sårbare for ethvert angrep.  Det hjelper ikke bare pynte på fasaden for at resten av verden skal tro vi er så snille og flinke. De vet vi er svake, de vet vi er enkle å velte. De ser og utnytter seg av muligheten. 
Hva er neste steg Norge? Skal vi bli nøytrale igjen? Det er vi jo eksperter på. Det kommer til å gå galt, det er bare et spørsmål om tid. Jeg er redd og det burde du også være om vi ikke åpner øynene for hva som foregår før det er for sent. 
Hva tenker dere?


Maria 

Trodde troll bare fantes i eventyr? Nett troll den nye lands sykdommen.

Hei kjære lesere.

 

I dagens møte med nettavisen kommer jeg til å snakke litt rundt denne saken. Netthets av offentlige personer. 

Det er flere offentlig og vellykkede mennesker som jeg har snakket med og alle opplever det samme, å bli trakassert eller hetset på nett. Jeg bestemte meg tidlig for å ikke ta dette personlig, noe jeg klarte ganske bra. Rullegardinen gikk bare ned et par ganger mellom 200 kommentarer fra samme troll. Jeg tenkte som så at jeg var ikke spesiell oppi det hele, det er nok flere en meg du hater så med det gikk det ikke inn på meg.

Her er en liten oppsummering av uken:

Jævla rassist

Rasistkortet eller ikke... Folk flest (minus sjarmerende og "støttende" menn) begynner å bli møkk lei såkalte ikke-rasister som skaper rasisme ved å "ikke " være rasister...

Du er en av dem. Det du gjør, gjør mer vondt enn godt. Når skal du slutte med det??????

Fy flate, for en egoisme!!!!!!!!!!!!!!!!!!!'nn nn n

 Ha ha ha, vi er vel ikke i Hollywood eller? Du minner mer og mer om Paris hilton og gjengen. Så morsomt å se deg på instagram hvor du valfarter rundt i verden med dyre klær.

Skjønner at du har arvet søkkmye penger , men forstår du virkelig ikke at den største trusselen mot fattigdom hos norske er deg? Fattige har også instagram. De ser hva du har/gjør og så ser de på hva de har

Sleng gjerne milliardene dine rundt deg, men ikke legg det ut offentlig for så å skulle bekjempe det.

Du skaper hat.

For en GIGANTdobbelmoral!!!

Utrolig dårlig skrevet. Innholdet vitner om en ekstrem historieløshet, total mangel på refleksjon og ikke minst fravær av stavekontroll. Fy faen, jeg blir rett og slett kvalm og klarer ikke uttrykke hvor intenst jeg misliker holdningene til både Maria og dere som støtter dette innlegget. Dere burde skamme dere. Alle sammen.

Hva i alle dager? Skrev ikke du akkurat i et annet innlegg at du ikke hadde merkeklær til barna? For en sykt overfladisk person du er. Du har mye å lære, og vil ALDRI bli en representant. Kvalmende.

Tror du troverdigheten din er svekket fordi du ikke selv lever som du snakker? 

Er SÅ DRITLEI den martyrholdningen " skyt meg da, hat meg da

 

Hva gjør man med slikt?  Jo, jeg har gjort meg opp noen meninger:

1. Ikke ta det personlig, er det ikke en sannhet for deg så er det ikke reelt.

2. Ikke ta deg selv for høytidelig, det er flere en deg han hater.

3. Heng han ut, konsekvenser skaper endring.

4. Slett kommentarene, da slipper du og se de og hateren mister sin styrke.

5. Anmeld forholdene. 

 

Klem fra Maria 

 

 

 

 

Når man avslører psykopaten med ip adresse.

Hei kjære psykopat.

Du har nå brukt over en uke, mange timer hver eneste dag med å forsøke å sverte meg . Jeg har minst 100 innlegg fra deg med forskjellige navn fra samme ip adresse. Der du utgir deg for å være en rekke forskjellige personer med ulike negative meninger mot meg som person og det jeg skriver og kjemper for. Jeg kan si deg at dette kommer ikke til å forbigå i stillet, jeg kommer til å anmelde forholdene og slette alle kommentarer som kommer fra din ip adresse, da din eneste agenda er å hate meg.

Så kjære Maia, Ingelin, Einar,Stine, Eira, Anonym Andre, Ida, Elizabeth,Birthe, Anita s. Pedersen, Bjørn,Tiril, Louise marie, Nina, Stig osv med samme ip adresse IP. 84.214.4.217 og IP: 176.11.185.52 Du vil nok motta et brev i nærmeste fremtid fra politiet. Og når jeg finner ut av hvem du egentlig er så spanderer jeg  den psykologtime allikevel jeg som lovet:)

. Et lite utvalg av galskapen .

Klem fra Maria. 

Å gå i seg selv er en skummel affære,kanskje er det ingen hjemme?

Hei kjære lesere.

Jeg vil at dere skal granske dere selv litt. 

Nå gjelder ikke dette alle vel og merke, men noen der ute trenger nok å ta et par runder med seg selv etter hva jeg kan se av feedback. Å gå i seg selv er en skummel affære,kanskje er det ingen hjemme?

Hvorfor reagerer du på at jeg vil hjelpe flere barn til å få et fullverdig liv?

Hva er årsaken til at du reagerer slik du gjør?

Hva kan du selv gjøre annerledes?

 

Når man blander sammen hvordan dere antar at jeg burde ha være og hvordan dere oppfatter meg utenifra. Deres generalisering av meg basert på sosial status og utseende går over mine indre verdier og min indre tro kalles dette stigmatisering. 

At jeg ikke får lov til å ha indre verdier som er rettferdighet, kjærlighet, ærlighet, mot og vekst fordi det ikke samsvarer med mitt ytre er et tegne på lav refleksjonsevne.

Jeg blir til stadighet overrasket over at dere faktisk tror dere kan knekke meg eller sette munnkurv på meg når jeg har spesialfelt i tanke strukturer. Jeg vet hva dere holder på med, med et stadig nytt forsøk på å tråkke på og bruke hersketeknikker. Det må jo være utrolig irriterende for dere å ikke nå frem? 

Å gå i seg selv er en lur ide og spørre deg selv hva du vil frem til med det du skriver til meg.

Er det fordi jeg berører verdiene dine? ditt menneskesyn? Tråkker jeg på dine oppfatninger? din tro?

Eller føler du sjalusi, sinne og hat? 

Hva vil du? 

For meg blir det aldri feil og hjelpe barn, voksene eller trengende i alle kategorier. Om dere ikke liker måten jeg formidler budskapet på så er dette min personlige sak, ikke din. Det er ikke mitt problem at du sitter der sint og lei, det er ditt problem. Din negativitet ødelegger bare for deg selv.

Om du vinkler det andre veien og tenker på hva ellers du kunne brukt din energi på, hva slags svar får du da?

Selvrespekt, selvinnsikt, selvkontroll, disse tre alene gir deg uovervinnelig makt.Klem fra Maria 

 

 

 

 

Ekko i hode.

Hei kjære lesere.I dag har det vært en hektisk dag.

Jeg begynte dagen i NRK studio. Det var en søt dame som møtte meg i døren og fulgte meg gjennom milelange korridorer til hovedstudio. Hun smilte og viste meg hvor jeg skulle vente og serverte meg en kopp svart kaffe. Det var akkurat det jeg trengte. Jeg var total uforberedt på hva som ventet meg av spørsmål. Jeg hadde på forhånd fått beskjed om at det skulle være et portrettintervju. Etter noen minutter dukket en ny dame opp." Du må være Maria , bli med meg" Jeg var spent og klar, eller sånn delvis klar og litt nervøs. Men uansett kunne det ikke være noe verre en direktesendt tv debatt og en intens radio debatt. I dag handlet det bare om meg og hvor god jeg var til å formidle budskapet mitt. Dette skulle gå fint. Mens vi gikk inn i studio fikk jeg beskjed om at hun var journalist og jeg måtte forberede meg på ubehagelige og kritiske spørsmål. Jeg tenkte at jeg burde vel ha tatt et media kurs, lært meg noen settinger som jeg kunne bruke vist jeg satt fast, men det var for sent og egentlig like greit. Intervjuet varte 30 minutter. Spørsmålene var mange og jeg følte jeg snakket fra hjerte og fikk frem det jeg ville si. Jeg har ennå ikke hørt det selv og sendingen er på onsdag. Det er rart der du sitter i det lille vakuum, du tenker mens du svarer, man må være ekte, viktig og tenke formulering, viktig og være konkret og presis og fakta orientert. Milliarder av tanker strømmer gjennom nettverket samtidig. Hva skal man velge å si på akkurat dette spørsmålet slik at ikke lytterne skal misforstå, eller forvrenge? Jeg vet at med auditiv formidling oppfatter lytteren 30% konkret hva du sakker om de resterende 70% kan forvrenges og vris. Men dog takket jeg pent for muligheten. 

Jeg kastet meg i bilen for å hente barn på skolen, jeg så at jeg hadde totalt feilberegnet tiden som vanlig. For å koble ut spilte jeg av: The Creature from Jekyll Island av G.Edwards Griffin. Jeg har bestemte meg for at jeg må sette meg bedre inn i politikk og økonomi for å bli en bedre feilfinner, derfor søkte jeg råd hos en ekspert og dette var første post. 

Telefonen kortsluttet. Ja, nå kan dere faktisk kalle meg hodeløs høne, for det var akkurat det jeg ble når hele livet mitt ble svart, plutselig var jeg handlingslammet og handikappet på samme tid. Tror faktisk jeg har funnet noen nye banneord på diversifisere språk også. 

Barna var blide som vanlig:) "Mamma jeg så deg på tv", var det som møtte meg når min sønn kom løpene. Jeg hadde ikke sett han på en uke. Han var stolt og kry. " Mamma hvorfor blir barn behandlet forskjellig?" "Jeg vet ikke sa jeg". Eller jo, jeg vet jo egentlig, det er mer gunstig å støtte asyl og flyktning en Norske barn. Men jeg sa det ikke. Det er for tidlig. På steinerskolen er alt annerledes.  Med et malerskrin av flerkultur har de en eget lite samfunn, et eget lite univers. De respekterer hverandre og inkluderer hverandre. 

Vi kjørte mot Drammen. Jeg lå fortsatt bak tidsskjema  Vi hadde avtalt å være hos Rett Frem Opplevelser kl 14.30. Jeg hater å komme for sent. Om det så bare var 5 minutter. Vi rakk det nesten til tiden. Kjørte inn og parkerte, vi skulle levere 100 smoothier fra Pretty Smooth til julefeiringen. Ronny møtte meg i døren med en klem, det var hyggelig. Vi hadde en lang og seriøs snakk om videre drift og ideer for å få ting til å fungere mer optimalt. Klokken tikket fort mot 15.30 og jeg måtte løpe videre for å hente jentene i bhg. 

Når dagen er så kort som i disse mørkeperioder mister man tidsperspektiv. Mørket minner om at det er på tide å senke roen, senke skuldre og bare være tilstede. 

Å holde skuta i stø kurs er ikke alltid like lett i stormen. Men jeg gjør så godt jeg kan. Vi må stå fast med at det ikke er greit at barn blir satt utenfor samfunnet pga foreldres valg eller nød. Vi må beskytte alle barn på lik linje. Dette må vi kreve:)Klem fra Maria.

Min definisjon av et fritt samfunn er et samfunn der det er trygt å være upopulær.

 Hei Kjære lesere.

 Jeg har nå skjønt det, jeg mener, jeg har skjønt hvordan det med ytringer og meninger fungerer. Det handler om konflikskyhet? Eller hva? Orden og A4 strukturer. Velkommen til NAIVE NORGE!

Man stemmer frem ulver som man egentlig ikke er enig med, hvertfall ikke sånn 100%, det er alltid noe som burde jobbes med og vært annerledes. Men likevel tørr man ikke hevde sin mening offentlig, det er livsfarlig. Hva skal saueflokken tro om det? og om deg som sau? Norge er IKKE et fritt samfunn. Det er IKKE det samfunnet man ønsker seg, der man kan utveksle konstruktive meninger som fører til positiv endring og vekst.

 Min definisjon av et fritt samfunn er et samfunn der det er trygt å være upopulær. Adlai Stevenson

 
Dog har jeg tenkt hvor jeg står sånn rent politisk og er nok i gruppen Konservativ liberalisme . Har aldri skjønt noe av janteloven? Hvordan skal man da få selvutvikling og vekst? Den er jo med på å bidra til å holde sauen innenfor gjerde i flokk. Alle sauer er hvite og de følger flokken. Så finnes det en og annen sånn irriterende annerledestenker som skal komme seg gjennom det gjernet og bane nye veier for resten. Utrolig unødvendig når alt er i så fin og pyntelig stand.
Det man ikke ser i den tette flokken er de skadede og de syke, men det er er jo ikke så farlig bare flokken holder seg i ro! En bonde finner de syke og de skadede og tar hånd om de, gir de medisiner og pleie, slik at de kommer seg på beina igjen og kan sette nye små til verden, slik at de kan bidra til at det er bærekraftig for fremtiden.
Kan vi ikke lære litt av bonden? 
Bonden har gjort mye riktig og det gjør de fortsatt. Hva med innføring av bytte mentaliteten? Et brød for en melk, hvorfor skal vi være tvunget til å fordele alt? Det er jo selvfølgelig ganske ugunstig for ulvene, men veldig gunstig for sauen. Dette fører også med seg noe så ubehagelig som relasjon og vennskap, sammhold og kjærlighet.
Vårt hovedproblem per dags dato er at vi har voksesmerteproblemer i befolkningen, vi er i ufrivillig vekst av et mangfold av kulturelle forskjeller som ikke er innforstått med at vi må holde oss innefor det gjerde der borte og ta på saue uniform.
Dette skaper kaos. Ikke bare for de som skal tilpasse seg uniformen, men også for de som står innerst der borte skadet eller syke, men en svekket evne til å si bæææ.
Kanskje jeg ikke engang kan skylde på naivitet? Kanskje vi rett og slett må innfinne oss med at det handler om prioritering i nuet. Viktigheten av orden og ro kontra verdi av en sau? Jeg mener det er jo mange av de, så en og annen fra eller til spiller kanskje ikke så stor rolle? Hva med fremtiden? Føler at ulveflokken er gode på fasade og pynt også. Oslo har jo virkelig fått pyntet på stjerten di siste 5 år, her er det heavy facelift , for en glede å bruke alle våre ressurser på slikt. Kultur er viktig, enig med det. Men vel ikke på bekostning av saueliv? Den gode nyheten er at det blir jo ikke noe bedre, finere skal det bli, hvertfall på utsiden. 
Uff, Naive Norge, til alle sauer der ute. Det er lov å si BÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ.:) 
Riktig disponering og riktig fordeling. Forbruk resurser på mennesker slik at de kan yte bidrag i et symbiosesystem, et verdisystem som er berikende for vekt og utvikling. 

Til ettertanke.
Klem fra Maria 

Dette er bare i ditt hode Maria! Sitat, Bente Lier Norges Røde Kors!

Hei kjære lesere.

Etter 7 intense dager, lite søvn, lite mat og mye engasjement står jeg igjen som et gedigent spørsmålstegn?

Jeg har vært i debatt med Bente Lier (som er direktør for omsorg i Norges Røde kors) Både i går fredag på God Morgen Norge tv 2 og i dag Lørdag på radio NRK Ukesslutt p1 og p2. 

En ting er helt sikkert her lukter det svidd lang vei. Og det var ikke bare Fru Lier som kokte, det var utalelsene også. Jeg spurte rett ut om de mottok statlig støtte, noe hun unngikk og svare på både i går og i dag?

Dessuten sa hun av at RK har fått flere og flere frivillige hvert år, bare i år 14 000 nye medlemmer som hjelper til, de har mer støtte en noen gang fra ulike instanser , men fattigdommen i Norge er økene og økene for hvert år som går, hvorfor? Hun sa at det var ikke Røde Kors sitt ansvar å bekjempe fattigdom? Unnskyld, hørte jeg riktig nå? Jeg er sjokkert. Jeg trodde det var derfor så mange frivillige ville hjelpe til ?og at alle millioner som blir gitt går til nettopp å bekjempe dette? Fattigdom! Vet alle disse over 40 000 fantastiske frivillige hva pengene går til?

Man kan gjenta en løgn så ofte at man til slutt tror på den selv. 

Jeg er faktisk sjokkert. Jeg er sjokkert fordi det finnes så mye midler på bok, så mange muligheter, så mange munner og mette, så mange mennesker å løfte frem, så mange som sitter der å venter og stoler på at noe skal skje.

Jeg har tro på at Norges sønner og døtre ikke synes det her er greit. Det er ikke greit å legge lit på en institusjon som ikke fordeler alle midler på en rettferdig måte. 2 milliarder på bok? Hva sparer dere til Røde Kors? Mandatet deres er å avdekke hindre og lindre mennesker i nød? Er ikke fattigdom nød?

Bente Lier påstår at jeg juger? hun påstår at RK Asker har masse arrangementer for fattige barn , at skjærgårtferien er gratis? Nei, Bente, det er ikke det som står på nettsiden https://www.rodekors.no/distriktsider/akershus/lokalforeninger/asker/vare-aktiviteter/barnehjelpen/ 

Hun påstår at jeg sprer uriktig informasjon som har blitt gitt til meg direkte fra denne avdeling ?RK Asker. Dere ville ikke engang møte meg i debatt? Bare dette skremmer meg oppriktig, om dere i Asker Røde Kors påstår at jeg gir uriktig informasjon, hvorfor vil dere da ikke forklare på offentlig Radio eller Tv hva jeg har sakt som er feil?

Likevel fikk jeg høre i dag etter dabatten slutt at dette er bare i ditt hode Maria, sitat Bente Lier Norges Røde kors. Hva er bare i mitt hode Bente? Sannheten? 

https://radio.nrk.no/direkte/p1_oslo_akershus# Dagens Radio debatt mellom meg og Bente Lier.

http://www.tv2.no/a/7777569 Gårdsdagens debatt fra God Morgen Norge på tv 2.

Sitter igjen med en bismak av dette i munnen. Jeg kan ikke sitte her som en handlingslammet høne og se landet vårt som våre forfedre har bygget med svette og tårer svinne hen i materialismens og lysten navn.

Vi må begynne og stille krav? Vi vil ha en endring? Vi vil få folk ut av lidelse og fattigdom? eller hva? mulighetene ligger her, vi må bare kreve det.

Dont mistake my kindness for weakness. I am kind to everyone, but when someone is unkind to me, weak is not what you are going to remember about me.  

Maria 

 

 

Milliardærdatter og milliardærarving det er meg!!!!!!

Hei og god morgen alle sammen.

Etter massiv netteksponering i går kveld, på 3 av landes mest lese aviser på nett med en sak som de fleste burde ha sett som et positivt initiativ er det masse sinne og bitterhet som melder seg snikene mellom linjene. Er det ikke det ene - så er det det andre, sa kjerringa og tørket neseblod

 At jeg er en hodeløs høne med lav intelligens kan jeg nå betrygge hele Norges land med at ikke stemmer, dog er det bedre å være haulaus enn rådlaus.

Om du dømmer andre uten å kjenne de definerer du ikke dem, du definerer deg selv. Men hva vet vel en rik milliardær bitch som meg om hvordan det er å være fattig? Jeg har fått beskjed om å holde meg unna tema fordi jeg aldri har vært sulten selv? Hallo. Dette er ansvarsfraskrivelse på sitt beste. Dette er ikke et personproblem! Det finnes neste 80.000 fattige barn i norge, dette er et samfunnsproblem. Hva kan vi gjøre med saken? Det hjelper ikke komme med gaffateip på denne kjerringa for jeg kommer ikke til å holde kjeft. 

Hva kan man forvente når bloggere prøver å være journalister..?? Jo, det skal jeg si deg. Du kan forvente massiv massemediaeksponering med fokus på temas viktighet. Budskapet vårt har nådd 50.000 lesere siden lørdag og det fortsetter å stige. Jeg kan ikke sitte å se på at Norge fortsetter å skuffe jord over de fattige utenfor mottakene fordi de skal pynte til jul og det ser pent ut å hjelpe flykninger.

Jeg er ikke av de som må holde fortet og fasaden til enhver tid. Jeg driter også i hvordan dere ser meg som person, mitt eneste fokus med skyggelapper på er skaffe forstørrelsesglass fokus på hull i systemet. Hun som har arvet flere hundre millioner kunne vel kanskje ha spyttet opp litt fra egen lommebok og gitt til akkurat dette formålet. Det hadde sett mye bedre ut og hadde sikkert ikke skadet økonomien hennes? Det har jeg også gjort. Tror du virkelig jeg hadde frontet en sånn sak for å gå rundt og tigge fra andre uten å bidra selv? Om du besitter slik tankegang, taler det mer for deg selv en det gjør om meg.

 

 

Står i stormen: Maria Høili regnet med å få kommentarer på det omstridte innlegget. ? Jeg kan ikke ta meg nær av det folk skriver, sier hun.

Står i stormen: Maria Høili regnet med å få kommentarer på det omstridte innlegget. ? Jeg kan ikke ta meg nær av det folk skriver, sier hun. (Foto: KNUT BJERKE)

 

Men gjør det sjæl da, du har jo ræva full av kroner Regner med at disse to damene med "ræva full av penger" har bidratt med en hel del kroner til dette formålet selv...kremt kremt ! Intelligensen fremstår som omvendt proporsjonal med pappa sin rikdom kanskje. En miliardær bitch med ræva full av penger. Hva kan man forvente når bloggere prøver å være journalister..??Hun som har arvet flere hundre millioner kunne vel kanskje ha spyttet opp litt fra egen lommebok og gitt til akkurat dette formålet. Det hadde sett mye bedre ut og hadde sikkert ikke skadet økonomien hennes.Et minutt stillhet for hjernen din. Av en eller en annen grunn så fortalte ansiktet ditt meg at du lider av fremmedfrykt og rasistiske holdninger. Rasistiske holdninger er hovedsakelig utbredt blant to grupper; godt voksne enslige og overvektige menn OG bimbo-kjerringer som kler seg som fjortisser og har smurt hele trynet i brunkrem. Du passer godt til sistnevnte, og jeg er overbevist om at du faktisk er stolt av dette.
Engasjerte ved kjøkkenbordet på nesøya: Kristine og Maria vet at de selv sitter svært godt i det, men vil ikke bli stemplet som hjerteløse av den grunn. ? Mennesker burde bli flinkere til å gjøre en forskjell selv, og ikke bare sitte å spytte ut spydige og uintelligente kommentarer, sier de. begge foto: knut bjerke

Engasjerte ved kjøkkenbordet på nesøya: Kristine og Maria vet at de selv sitter svært godt i det, men vil ikke bli stemplet som hjerteløse av den grunn. ? Mennesker burde bli flinkere til å gjøre en forskjell selv, og ikke bare sitte å spytte ut spydige og uintelligente kommentarer, sier de. begge foto: knut bjerke (Foto: KNUT BJERKE)

 

http://www.budstikka.no/nesoya/blogger/maria-hoili/milliardar-arvinger-utskjelt-for-blogg-innlegg/s/5-55-204268

http://www.dagbladet.no/2015/12/09/nyheter/flyktningkrisa/innenriks/42324327/

http://www.nettavisen.no/nyheter/milliardrdatter-far-krass-kritikk-for-blogginnlegg/3423169082.html

http://www.f-b.no/hoili-arvinger-utskjelt-for-blogginnlegg/s/5-59-328952

 

 Den som sparer - han har, men den som gir - han får

Nå må vi begynne å åpne øynene og stille krav til institusjonene som fordeler midlene vi skatter for her i landet. Vi har blitt et samfunn drevet av materialisme og lyst. Hva skjedde med empati, forståelse og plikt??

Det er faktisk en plikt å hjelpe de som er svakere en deg selv. Jeg og Kristine har ikke flere hundre millioner på bok og hvor de tallene kommer fra vet jeg ikke? Vi har verken kapasitet som mennesker eller kapital til å hjelpe hele Norges fattige befolkning. Dette er et statlig prioriterings problem. Og det er et folkelig bidrags problem. 50 kr hver med en normal inntekt ville neppe gjort et stort innhugg i økonomien til hvert enkelt menneske, men det ville utgjort en gigantisk forskjell for de som lever i fattigdom i et av verdens rikeste land, velferds staden Norge som patriotene er så stolte av. Men rart er det med det; i medgang skal vi alle være en del av noe, mens i motgang stikker dere halen mellom beina og løper og utstøter.

Dette kan jeg faktisk ikke tillate.

Tiden er inne for å gjøre en forskjell, håper mange er med meg.

Maria 

 

 

Brente mandler på en sunnere måte!

I kveld vil jeg dele min måte å lage brente mandler på. Dette er en sunnere variant enn de tradisjonelle brente mandlene. Jeg lager det på denne måten fordi de inneholder vesentlig mindre kalorier, og personlig syns jeg disse smaker bedre enn de tradisjonelle. Å lage de på denne måten er en fin måte å kutte litt ned på kalorier og sukker i julen. 

 Til mine brente mandler trenger du: 

♥ Ca 3 store never med mandler 

♥ 3 ss kokosolje 

♥ 3 ss Sukrin Gold 

♥  Ca 1 ts kanel og kardemomme

Sett ovnen på 200 grader. Legg mandlene utover på et stekebrett med bakepapir og stek i 10 min. Mens mandlene er i ovnen smelter du kokosolje og Sukrin Gold i en kjele. Ha i litt kanel og kardemomme. Ta mandlene ut av ovnen og ha de oppi kjelen og rør godt. Når mandlene er rørt godt inn i blandingen, har du mandlene over på stekebrettet igjen. Pass på at du har litt høye kanter med bakepapir opp på alle sider da kokosolje kan renne litt. Stek blandingen i ca 5 min (ikke noe lenger). Till slutt tar du mandlene ut av ovnen og har de i en bolle. Rør godt i blandingen før den stivner. Knekk mandlene fra hverandre og nyt! 

Disse mandlene er kjempegode som topping på blant annet havregrøt, risgrøt, yoghurt og som tilbehør i gløgg. Du kan også ha de i granola eller frokostblanding for å få litt ekstra sødme. 

Håper denne oppskriften faller i smak. Ha en fin kveld videre! 

- Natalie 

Man skriker ikke før man blir tråkket på.

Hei kjære lesere.

Jeg har reflektere litt rundt de siste dagene av masse media eksponering og ekstremt mye positive og negative tilbakemeldinger. Så sitter jeg her og tenker over hvor mye det koster å stikke hode frem. Jeg har aldri vært noen typisk skilpadde verken går det sakte eller jeg gjemmer meg aldri når det oppstår situasjoner som er ubehagelige. Jeg har en intensjon med dette og det er å rette fokus på de som blir glemt i høytidens sus og dus. Nå påstår jeg ikke at alle lever i sus og dus, men jeg vet at mange av dere har en 50 lapp til overs, selv om en av mine medbloggere dro den debatten i en annen retting en det jeg gjør nå. Jeg sier Ærlig talt de fleste har faktisk 50 kr. Om man tenker at bare 1 dag kan du kutte ut den kaffelatten på morgenen, eller bare 1 dag kan du kutte den juleølen til middag. Bare 1 eneste dag. Det er så utrolig å få 18.000 likes på et innlegg og vi har samlet inn neste 50. 000 kr til Rett Frem Opplevelser som går uavkortet til barn som lever under fattigdomsgrensen i Norge, vi snakker om et tall på 78.000 barn. 78.000 barn som aldri får feire jul. Jeg er sikker på at om alle dere som likte innlegget mitt hadde gitt 50 kr hver ville ville vi kommet et godt stykke på vei til å hjelpe en stor prosentandel av disse barna.

Jeg er så glad og lei meg samtidig. Glad fordi jeg vet at mange barn for glede av de pengene vi har samlet inn og lei meg fordi jeg vet at det er mange flere der ute som vil hjelpe, men du tenker kanskje det ikke nytter? DET NYTTER, JEG LOVER, mange bekker små, gjør en stor å. Jeg er helt sikker på at om du vet hvor verdifullt ditt bidrag er så vil du gjøre det? Du har muligheten til å gjøre en forskjell for de som trenger det mest, akkurat deg, du der du sitter å lurer på om du skal gi 50 kr, vi trenger deg så sårt. Jeg vet at mange er sinte på meg fordi jeg kanskje burde brukt mildere utrykk , eller formulert meg annerledes men , man skriker ikke før man blir tråkket på. Jeg vet jeg har berørt verdiene deres, jeg vet jeg har satt meg i en posisjon dere ser meg som empatiløs og rasistisk. Alt jeg vil er at disse vakre barna i Norges land, Velferds staden Norge skal få en jul slik alle andre av oss tar for gitt. 

Vær så snill og hjelpe meg. Dere kan også sende julegaver, hjemmelagede eller kjøpte om du merker med barnets kjønn og alder.

Post- og besøksadresse:

Bragernes Torg 13

3017 Drammen

 Daglig leder Ronny Andrè Johnsen
+47 996 84 999 - ronny@rett-fram.no

Sammen kan vi gjøre en stor forskjell for mange barn.Rett frem opplevelser:
http://www.rett-fram.no
Kontonummeret vårt er 90151797856 
 
Vips penger til 996 84 999.
Tusen takk Maria 

 

Trim av deg ribba.

Hei kjære lesere.

 

Jeg hadde lyst til å anbefale dere en EMOM økt ! EMOM står for: Every minute on the minute.

Så hensikten er å gjøre x antall repetisjoner av en type øvelse innenfor hvert klokke minutt. 

Her kan du selv mixe og matche hvilke muskelgrupper du vil jobbe med. 

Jeg tenkte å anbefale dere Burpees, JIPPI, dette er en øvelse som er en full body workout. Du trenger bare din egen kroppsvekt for å utføre øvelsen.

Burpees er en tung øvelse selv utført med bare kroppsvekt som begynner i stående posisjon. Du skal fra stående ned på gulvet i liggende flat posisjon på mage, knipe rompe og pushe ifra med armer, opp i knestående og helt rett med et avsluttende froskehopp og klapp over hode. Legger link her til utførelse. 

smaller-wedding-dress-fitting

Hvor mange repetisjoner du klarer innenfor minuttet er veldig induviduelt, men jeg anbefaler å prøve 5 -15 repetisjoner. Du har pause frem til starten av neste påbegynne minutt osv osv. 

EMOM økter er timet etter hvor hardt du ønsker å trene, du kan selv velge antall minutter du vil holde det gående. Men når du først har bestemt deg er det fint om du gjennomfører til den tiden du har satt.

Jeg setter opp denne EMOM økten slik:

EMOM for 20 minutes 10 Burpees.

Dette betyr at du må innen hvert minutt utføre 10 burpees og økten er 20 min tilsammen 10x20= 200 repetisjoner. 

Du kan selv velge tid og antall repetisjoner, prøv deg også gjerne frem med andre øvelser. Dette er effektiv fettforbrenning, forbedrer kondisjonen og bygger muskler. Så da kan du gafle inn julematen med god samvittighet.

God juletrening:)

Klem Maria 

 

 

 

 

Vil du at forholde skal vare? Enkle ting som gjør den store forskjellen.

Hei kjære lesere.For at et parforhold skal kunne fungere i lengden er det noen grunnleggende ting som er viktig å huske på:

Jeg har 2 relativt lange forhold bak meg et på 6 år og et på 12 år så jeg har gjort noen glipper og blemmer på veien og lært mye av mine feil og mangler. Derfor ønsker jeg å videreformidle etter klok av skade prinsippet følgende sannhet.:

1. Kommunikasjon

 ikke vær konfliktsky og ta tak i utfordringer og uenigheter før det går for langt. Skryt av hverandre, gi komplementer, det koster så lite og betyr så mye, Lytt til hverandre.

2. Trygghet

Spør om alt du lurer på, da slipper dere utrygghet. Ikke gjør noe som utsetter forholde for et ultimatum. Tenk konsekvens alltid.

3. Kjærlighet

Vedlikehold kjærligheten, kyss, klem og ha sex hver dag, husk at du skaper dine egne behov. Du blir avhengig, ikke la det gli ut.

4. Respekt

Gi hverandre plass og respekt til å dyrke interesser og ulikheter.

5. Rollefordeling

Gjør det dere er best på induviduelt i forholde, drit i likestilling, sett bort de oppgaver dere ikke orker og som lager negativ gnissing. Alle er ikke gode på alt, aksepter det.

6. Vedlikehold

ikke ta ting som en selvfølge, jobb for å holde deg attraktiv for partneren. Dette gir også økt selvfølelse og selvtillit.

 

Om du klarer dette vil du garantert komme langt. Alle trenger ikke gå i samme må lære selv fella.:)

 Klem fra Maria.

 

 

 

Søtpotetsuppe!

I kveld vil jeg dele en sunn og god suppe med dere. Denne er rask og enkel, og inneholder store mengder vitaminer og antioksidanter. Personlig har jeg blitt veldig glad i søtpotet og bruker den i supper, salater og andre retter. Denne oransje poteten gir en søt og rund smak, og passer til de aller fleste typer retter. I en senere innlegg vil jeg skrive litt mer om søtpoteten. 

 Til 2 personer trenger du: 

♥ 1 stor søtpotet ca 300- 500 g

♥ 2 gulrøtter 

♥ 1 gul løk 

♥ 2 hvitløksfedd

♥ 1 boks kokosmelk 

♥ 2 røde chili 

♥ 1 grønnsaksbuljong 

♥ 3 dl vann 

♥ Timian, hvitløkspepper, urtesalt, chillikrydder og svart pepper (malt) 

♥ 1 ts soyasaus/teriyakisaus

♥ kokosolje til steking 

Skrell søtpotet og gulrot, og skjær i biter. Finhakk chili, hvitløk og løk, og ha det i en kjele med ca 1 ss kokosolje. La dette brune seg litt før du har oppi søtpotet og gulrot. Ha deretter i kokosmelk, vann og buljong. La det koke til søtpotetene og gulrøttene er myke. Bruk stavmikser eller ha suppen i en blender slik at du får en fin suppe uten klumper. Gjerne ha en spiseskje med Creme Fraiche og litt sitronmelisse på toppen når du serverer. Bon apetit! 

Håper suppen faller i smak. Ha en fin helg videre! 

- Klem fra Natalie 

Vil du gifte deg med meg?

Hei kjære lesere.

Jeg ler litt samtidig som synder. Jeg både hater og elsker deg. Du har gjort meg til sin slave, din unnerdanning. Jeg klare ikke leve uten deg. Ikke en dag eller en time går forbi uten at jeg må ta på deg. Du er den første jeg ser når jeg våkner opp om morgenen og den siste jeg ser før jeg lukker øynene om kvelden. Jeg må se på deg, ha deg nær meg. Du tilfredsstiller meg og alle mine behov. Overalt hvor jeg går må du være med med, du er min sjel venn, min lykke, min parter in Crime. Vi har det så gøy sammen, alle opplevelser vi har delt, du eier alle minnene mine, du vet alle tankene mine, du er mitt liv.  Uten deg ville jeg følt meg tom, hjelpesløs og trist. Hvem skulle underholde meg? Du har vært trofast mot meg og jeg vet du aldri svikter meg, om du blir borte vil jeg visne og dø. Du bruker meg som jeg bruker deg og vi elsker det begge 2. Vi er skapt for hverandre og det vil aldri komme noen i veien for vår lykke. Om du blir sliten så fikser vi det, du vet jeg vil pleie deg godt. Jeg setter deg foran alt. Ingen kommer i veien og ingen i mellom oss. Hver dag deler vi verdifulle stunder som jeg ikke ville byttet med noe annet i verden. Du er en trøst når jeg er ensom, du er en styrke når jeg er svak. Du har alle de egenskapene jeg noen gang kunne drømme om. 


Så min kjære, kjære mobiltelefon: Vil du gifte deg med meg?

Til ettertanke :)

 

Klem Maria 

 

En offentlig beklagelse.

Hei kjære lesere.                                
 Jeg ønsker å komme med en offentlig beklagelse , grunnen til dette er fordi jeg føler at mange av dere misoppfattet innlegget mitt og jeg burde formulert meg anneledes. For det første vil jeg beklage til de som trodde jeg bare støttet hvite barn. Dette er ikke tilfellet, jeg støtter alle barn i Norge ,med dette innlegget og de middler som blir gitt til Rett frem opplevelser sitt formål. I fortvilelse og sinne med all fokus på en gruppering av barn brukte jeg i dumskap dette fordi jeg føler at det er så urettferdig at en gruppering får alt og en annen ingenting, igjen, beklager dette , det var feil av meg. Til slutt vil jeg beklage om jeg har fremstilt Røde kors dårlig, jeg vet det jobber maser flotte folk i RK og tusen takk til alle dere som bidrar frivillig på årlig basis. Dere er helter. Håper dere forstår min frustrasjon og aksepterer min unnskyldning . Vær snill å være med å støtte slik at flere fattige barn får muligheten til å gå julen i vente uten å grue seg. Stor klem fra Maria 

En liten bønn til deg.

(Gjesteinnlegg) 

Hei

Mitt navn er Ronny Johnsen og jeg er leder av organisasjonen Rett Fram Opplevelser. Jeg har et stort behov for å si noen ord her på bloggen til Maria. Både på grunn av det engasjementet som Maria har vist for oss, og fordi det er viktig for meg å presiser noen ting rundt hvem vi er, hva vi gjør og hvordan vi gjør det.

Aller først vil jeg takke Maria for den pengegaven hun har gitt til oss som organisasjon. Hadde det ikke vært for at næringslivet og privatpersoner hadde hjulpet oss økonomisk så hadde ikke vi fått utrettet noe som helst. Uten noen form for kommunal eller statlig støtte er det vi som organisasjon som må gjøre den tunge jobben det er å få noen til å betale for at de som ikke har noen ting, skal få et minimum av normal livsførsel. Og da spesielt til en høytid som julen. Det at du og dine har sett hva vi gjør, forstått hvordan vi gjør det, for så å gi oss en betydelig pengegave, det er så motiverende og ærefullt for oss. Uten slike klapp på skulderen hadde vi ikke klart å mobilisere krefter på samme måte.

Så igjen, tusen hjertelig takk!

Til alle dere som har delt blogginnlegget til Maria, til deg som har gitt en donasjon på konto eller på ?vipps?, eller til deg som bare lurer på hvem vi er og hva pengene går til, så skal jeg gi en kort forklaring på det.

Rett Fram Opplevelser er en organisasjon som jobber hver eneste dag hele året med å fange opp barn og unge som havner utenfor det sosiale fellesskapet som vi andre ser på som en selvfølge. Det kan være alvorlig syke barn som bruker mange av barneårene sine på sykehus og det er barn som lever i en økonomisk uverdig hverdag. De barna som ikke feirer bursdagen sin. De som ikke får være med på kino sammen med vennene sine. De som blir sittende på rommet mens jevnaldrende spiller fotball, håndball eller driver idrett og aktivitet. Og selvfølgelig, det er de samme barna som gruer seg til jul.

Jeg klarer ikke å akseptere at det skal være sånn og for å være helt ærlig så blir jeg rasende over at vi som samfunn ikke bryr oss nok til å ta vare på disse barna og foreldrene. For hadde vi brydd oss nok, ja så hadde ikke problemet vært så omfattende. Ferdig snakka!

Rett Fram Opplevelser har dessuten satt søkelyset på hvordan støtteordninger, hjelpeorganisasjoner og andre som driver inn midler til hjelpearbeid faktisk bruker pengene. Som leder i Rett Fram og med over 15 års erfaring med forskjellige typer hjelpearbeid så vet jeg at mange kunne brukt pengene sine smartere og ærligere. Det å vite at penger som går ut av lommeboka si faktisk går til det de er ment til, er ikke bare viktig, det er helt nødvendig. Og viktigst av alt, penger som er ment for barn og unge skal gå til BARN OG UNGE. Det er kostnader knyttet til det å jobbe på denne måten, men ikke på langt nær så store kostnader som enkelte skal ha det til.

Uavhengig av hvem du gir penger til før jul, jeg håper du sjekker mottakeren av pengene dine godt, så du er helt sikker på at du gir der du virkelig har lyst til å gjøre en forskjell.

Vi driver med masse forskjellig her hos oss gjennom et helt år. Vi har satset stort på sol og sommer, med fine båter på fjorden hele sommeren. Et gratis tilbud til de som aldri reiser på ferie og til de som er alvorlig syke. Vi arrangerer bursdager, vi sender familier på sommerferie, hotellopphold, turer til København, teltturer, camping og mye spennende. Vi har åpent hus på 17.mai, med pølsefest og billetter til tivoli. Vi har eget opplegg for World Cup Skisprint i Drammen og under hele Elvefestivalen. Men nå er det altså jul og her er noe av det vi har fått til for i år.

Hele 12 dager i desember feirer vi jul i våre lokaler på Bragernes torg. Det betyr at svært mange familier kan feire jul hos oss, med tradisjonell norsk julemat, kaker, snacks og selvfølgelig julegaver. I tillegg samarbeider vi med ?God jul lille venn?, og med Magasinet i Drammen for å samle inn julegaver til de som trenger det mest. I tillegg til de vi kjøper inn selv så gir vi i år ut ca 600 julegaver. Dette er vi sinnsykt stolte av!

 

 Så en liten bønn til deg; Vi trenger ethvert bidrag vi kan få. Også når julen er over. Barn som lever i svært vanskelig økonomiske kår har det like ille i januar som i desember. Dersom du har en hundrelapp til overs, eller to. Kanskje du er en av de som har mange hundrelapper til overs. Uansett hva du har, dersom du har lyst til å gi oss en støtte til det arbeidet vi driver hver dag så blir det virkelig satt pris på. Og det er helt nødvendig for at vi skal kunne fortsette jobben vi gjør.

Til slutt.

Kjære Maria og Kristine. Dere har gitt oss en pengegave til jul som vi skal bruke godt. Det er svært sjelden vi gir ut penger til familier som er hos oss, fordi vi bruker pengene på opplevelser og sørger for at dette er gratis for alle som benytter seg av oss. I år har jeg gjort et lite unntak. Jeg skal ta noen av pengene vi har fått av dere, skrive ut en sjekk til to familier som virkelig trenger en klapp på skulderen denne jula. Uten dere hadde det ikke vært mulig.

Vi i Rett Fram Opplevelser gjør ikke forskjell på folk, men det vi gjør er virkelig med på å gjøre en forskjell. Bli med du også!

Med vennlig hilsen og en riktig God Jul

Ronny

Fattige barn i Norge blir ikke tatt hånd om fordi asylbarn blir prioritert, hjelp meg å gjøre noe med saken!

Hei Kjære lesere.
Jeg ønsker å gjøre en forskjell for samfunnet vårt og barna våre. Akkurat nå i disse høytider mens de fleste sitter å gotter seg med juleribbe og bruker milliarder av kroner på julegaver, sitter det mange små barn å gruer seg til jul. Dette kan vi gjøre noe med. Jeg og flere ønsker å gjøre en forskjell for disse barna og håper at også du vil hjelpe til.
Ringte Røde Kors i Asker å luftet ideen ang "god jul lille venn" å fikk til svar at: " i år går all vår støtte og frivillig innsats til å lage en hyggelig jul på mottakene i kommunen!" " de har tross alt ikke muligheter til å få julegaver"
Altså all Røde kors sin støtte går til asylbarn og ikke våre egne? 
De større frivillige aktørene sitter med millioner på bok, og har et sugerør ned i kommunekassa for å få finansiert aktivitetene de tilbyr... Å hva tilbyr de: primært sett arbeid med minoriteter! Er de norske fattige barna i Norge blitt en skamplett på kommunens nese de forsøker å skjule, mens migrasjonsarbeid kan man dytte forran seg "klappe seg på skulderen" og si: "se så flinke vi er" ???

Bare i Drammen alene finnes det over 3000 barn som lever under fattigdomsgrensa, de opplever aldri det å kunne gå på kino, feire bursdag eller kunne fortelle om en tur de har vært på i ferien. Rett Frem opplevelser gjør noe med dette!Med å gi en pengegave eller levere en julegave kan du sørge for å gjøre en forskjell du også.
 
Rett frem opplevelser:
http://www.rett-fram.no
Kontonummeret vårt er 90151797856
 
Vips penger til 996 84 999.
Pengene går uavkortet til Rett Frem Opplevelser. 
Gjør en forskjell du også, koster så lite og betyr så mye.
Ps: Delere dere innlegget mitt på facebook og skriver "delt" i kommentarfeltet under så trekker jeg ut et par som jeg sender en julegave til:)
Klem fra Maria 

Hvordan bli en best mulig blogger?

Hei kjære lesere.

Jeg vil finne ut av hvordan jeg kan bli en best mulig blogger. Hvordan jeg kan fenge dere, engasjere dere og skape interesse for selvutvikling. For det er det jeg jobber for. Alt du ser av meg og leser av meg er selvutvikling. Jeg prøver ikke lærer dere hvordan jeg gjør ting og ber dere heller ikke herme etter meg. Jeg vil at dere skal finne deres egne tanker, følelser og verdier. Deres handlingskraft , mot og resurser. Deres egenverd.

Hvordan skal jeg gå frem for å lykkes og hvordan blir jeg interessant?Selv om jeg vet hva mine egne triggere, mønstre og vaner er, for hva jeg vil, ønsker og ser etter. Så trenger jeg også en vilje til å stille spørsmål og utforsket dem. Det er det jeg gjør nå til daglig for å prøve å forstå hvorfor nettop du er interessant. ?Jeg har snakket med mange av dere og dere er forskjellige, som individer og mennesker, dere har forskjellige tanker, meninger, verdier og  jeg kan gå så langt til å kalle dere totale ytterpunkter. Men dere har et fellestrekk: Dere er spesialister innen deres felt. Om man skriver om det ene eller andre er i grunn ikke så viktig så lenge du er spesialisten.Folk må ha respekt for deg, tro på deg, føle at du er ærlig og redelig. De må føle at de får noe ut av de de leser og de må kunne identifisere seg med det du skriver.

Det er enormt viktig som blogger er å ta ansvar for det du skriver. Det er mange som gjør som deg og du er ansvarlig for hva du sender ut. Dette tror jeg svært få tenker på. Jeg fikk meg en oppvekker selv for en uke siden, der jeg fikk enorm kritikk for en treningsform jeg hadde lagt ut. Det haglet med skade statistikk kommentarer og folk var helt i fistel på hvordan jeg kunne foreslå noe slikt. ?Jeg tar selvkritikk, fordi jeg tenkte at om man ikke vet hvordan man gjør noe så spør man en som har greie på det før man gjør det. Trodde egentlig folk hadde vett nok til det? Men det var ikke tilfelle her. 

Det er også viktig at kroppen og hodet henger sammen. Jeg mener ,blir det bare fakta prat mister du en del lesere vil jeg tro, mange vil savne ektheten og følelsen av det abstrakte og drømmende. Og er det motsatt at du bare skriver fra hjerte vil du miste de konkrete og fakta orienterte personene, det blir for flytende. Når jeg ser hva jeg selv skriver nå så tenker jeg også, vær deg selv. Du skal jo ikke blogge om noe som ikke er deg, men viktig at hele systemet ditt samarbeider for å fenge flest mulig innenfor egen kategori.

Det er også viktig hvordan du fremstår ,og dette er muligens det viktigste av alt. Norge etter min mening er et land med en veldig snever forståelse av individuell utfoldelse. Fint at du skiller deg ut men ikke for mye mentaliteten. Men man må skille seg ut for å bli interessant, bivirkningene kan være er hat, men holder du ut får du respekt i det lange løp.  Det som skjer på utsiden reflekterer nødvendigvis ikke innsiden, det er viktig å være klar i formidlingen din, men du kan godt lokke folk inn med fengende overskrifter eller utseende.

Synligheten av deg selv og din blogg er meget essensielt, man må bruke media kanalene for synliggjøring. Å være høyt oppe på blogglistene gjør det også mer sannsynlig at folk blir nyskjerrig på deg og går inn å leser. Noen er døgnfluer, mens andre er flinke til å holde på publikumet sitt fordi de er gjennomført interessante.

Jeg blir kjent med meg selv som person på en helt annen måte når jeg skriver en når jeg snakker, jeg får brukt alle sanser i sammenheng, mine tanker, mine følelser, min visuelle side og min auditive side . Jeg får sett og smakt på alle ord når jeg gjennom leser det jeg har skrevet. Noen ganger skjønner jeg ikke selv hva jeg mener. Andre ganger kan jeg bli rørt eller sint på meg selv. Jeg utvikler sider som jeg ikke visste jeg var god på, sider jeg kontinuerlig jobber med og som styrkes gjennom praktisering. 

Hjernen jobber igjen og igjen og man føler seg mer verdt, jeg får frigjort tanker og følelser som det har vært lagt lokk på, som har vært gjemt bak fasaden. Jeg har gjennom bloggingen begynt å praktisere troen på meg selv. Suksess bygger på suksess. Utfordrende sinnstilstander mister langsomt sin stemme i meg, og  gjør plass til mer glede, trygghet og frihet.Det var mine tanker for i dag.

Kom gjerne med innvendinger eller råd, alle er hjertelig mottatt. Jeg kan ikke vokse på egenhånd, ingen kan det. Vi trenger hverandre til vekst. Akkurat slik du ser en helhet i en full blomstereng kontra et enkelt strå.

Klem fra Maria 

Eplesnacks!

God fredagskveld! 

I dag vil jeg dele et lite snacks tips med dere. Veldig mange får lyst på noe søtt på kvelden. Ikke fordi de nødvendigvis trenger det, men fordi de er vant til å spise godteri og andre sukkerholdige matvarer. Derfor får de et "søtsug" på kvelden.

Istedenfor å ty til godteri og andre sukkerholdige snacks, kan du lage deg en sunn, men samtidig søt og god snacks med bare 3 ingredienser. 

 Det du trenger er: 

♥ Epler 

♥ Kanel 

♥ Sukrin gold 

 

Sett ovnen på 200 grader. Skjær epler i båter og legg på et brett med bakepapir. Dryss godt med kanel og Sukrin Gold over og sett i ovnen. La eplene steke i ca 15 min. Når de er ferdige tar du de ut av ovnen og har de i en skål. Voila! 

For å få litt ekstra smak er det godt å smøre inn eplebitene i litt kokosolje. Eller om du ønsker å bli litt mettere, er det også godt å helle litt helmelk over. 

Håper denne eplesnacksen faller i smak. Ha en fin fredag videre!

- Klem fra Natalie 

For å bli kjendis bør du:

Hei kjære lesere.

Veldig ofte undres jeg over hva som gjør mennesker interessante? For å forklare meg selv litt bedre, så lurer jeg på hva som gjør at folk blir interessante nok til å bli dratt inn i kjendis varmen.? Bli klint utover tv programmer og forside pryd på landes fremste aviser og ukeblader . Dette lurer jeg helt seriøst på ganske ofte. Jeg klarer likevel ikke å finne noen konkrete grunner for dette. Men det er noen felles nevnere.

For å bli norsk kjendis bør du:

1.Ha sex på tv

2.Operer deg nok til at du er ugjenkjennelig

3.Drit deg ut offentlig

4.Være pære tett

5.Ikke bidra med noe konstruktivt

6.Vær en gimmik for norge

7.Ha høy hale

8.Aldri tenk på konsekvenser av dine handlinger.

 

Om du følger disse punktene over er jeg helt sikker på at du vil lykkes som kjendis.

HAHA, en god latter forlenger livet.

 

Klem Maria 

 

 

Hvordan håndtere Hatere?

Hei kjære lesere.Jeg vil ytret mine meninger om mobbing . Det er mye styr og ståhei rundt netthets rette mot offentlige figurer. Dette er bare en liten pekepinn på hva som skjer i de 1000 hjem på daglig basis. Nesten alle kan identifisere seg med ordet mobbing og det fleste har oppleve det selv eller vært i situasjoner der mobbing har funnet sted. Men hva er mobbing egentlig? Direkte person angrep? Eller en som har en annen mening en deg selv? Hvor går grensen?. Man kan ikke skrike mobbing hver gang en person er uening med deg. Men man kan selvfølgelig spare seg for sjikanøse kallenavn. Jeg så den nye serien "Haterene". Off, vet det er stygg av meg å le, men når de som hatet skulle konfronteres så var det ikke alle som krøyp til korset og sa unnskyld. De mente faktisk det de hadde sakt til vedkommende og lot det stå til i samtalen face to face. Jeg får jo litt vondt av disse haterene også, meget tydelig at de ikke vet hva de gjør når de skrive ufortjente kallenavn som er helt usaklige for saken bloggerene fronter forøvrig .De føler bare at dere mening er så verdifull for samtalen at den må ytres. Stakkars,JAJA.

Jeg har et råd. Får ofte høre at jeg er hardhudet, følelsesløs eller kald. "MOBBING"," hehe, neida", det er bare min strategi for å ikke ta det inn. Jeg ser det nemlig slik, om jeg ikke tar det personlig så kan det ikke skade meg. Så det betyr om noen ønsker å slenge dritt eller komme med sin "mening" med bedritent innhold i eller mellom linjene, ikke ta det personlig. Det er deres virklighet, men ikke din. Så lenge det ikke er din virkelighet så kan de ikke skade deg. Det er ikke alltid jeg klarer dette selv, men stort sett. Man kan også slette komentarene til det du ikke liker, det har du full rett til og vipps så er det ute av syne og ute av sinn og mobberen har mistet sin kraft. Ikke ta deg selv høytidelig, du er ikke den eneste de mobber. De har flere en deg de hater på agendaen så ikke tro du er spesiell. De elsker å hate, det forer deres egen labre selvfølelse. Vi vet med oss selv at det er egentlig ikke oss det er synd på, det er de. 

Skal si med sikkerhet at innimellom går det en og annen sikring oppi hode mitt også og da blir det fullt strømbrudd. Man blir bare helt usaklig, kortslutning i alle ledd. Men det er fordi jeg velger å blande inn følelsene mine isteden for å se på det objektivt. De kan ikke skade deg om du ikke tar det personlig, husk det. Det er lett å avvepne mobbere. Jeg gjør det selv, heng de ut. Fikk høre at det var ikke lov." So what?", bedre at jeg henger de ut slik at det får en konsekvens for vedkommende en at det menneske fortsetter og trakassere andre. Enkle konklusjon, så får det få en konsekvens for meg eller ikke. "I dont care". De fortjener å bli stoppet, for sin egen og andres sikkerhet.

Så om du klarer å ikke ta det personlig, selv om du kan identifisere deg med en sannhet i utsagnet, som eksempelvis å bli kaldt feit når du heller hadde foretrukket å bli kaldt overvektig,eller ingen av delene. Folk er enkle de bruker det enkleste angreps middelet :utsende ditt. De har jo ikke annet å gå på en antagelser? generaliseringer om deg og hva de antar at du er. Noe som indikerer lav intelligens og manglende empati etter mitt skjønn. Husk også at det ligger en intensjon bakenfor utsagn. Det vil si at du trigger noe i denne personen som gjør at det får et utfall. Noen ganger er dette en enkel strategi på å fortelle seg selv som utsatt at det er egentlig ikke meg du har et problem med, det er alltid et mål denne personen har som er bakenforliggende. Det kan være alt fra og beskytte sin egen verdi av noe til å beskytte sin egen selvfølelse. 

Mennesker som hater er eksperter på å finne en undskyldning for hvorfor andre ikke er bra nok eller det andre sier ikke er bra nok. De bruker hersketeknikker som gjør dem sterkere og refererer ofte til "vi mener "og "ikke jeg mener", "alle ser på deg som" ikke "jeg ser på deg som". De prøver å forminske deg som menneske gjennom å mektigjøre seg selv at det finne mange av oss, når sannheten er en helt annen. 

Viktig å ikke skrike mobbing mobbing hver gang noen er uenige med deg, men om det er noen som virkelig trakkaserer, 

1. Ikke ta det personlig (ikke la de komme under huden din, blokker følelsen, vær objektiv)

2. Ikke ta deg selv høytidelig (det er flere en deg de hater)

3. Heng de ut (da får det konsekvenser for de)

4. Slett kommentaren ( slik at du ikke trenger å se de gjentatte ganger)

 

Prøv å se om det funker, funker det for meg så burde det funke for deg. Om ikke er jeg vel hardhudet, følelsesløs og kald som jeg blir kalt :)

Klem Maria 

 

 

Tips til en sunnere jul! (del 2)

Hei og god torsdagskveld! For et par dager siden tipset jeg om hvordan man kan tilrettelegge for å få en sunnere julemåned. I dag vil jeg komme med flere tips. Det er mange tiltak man kan gjøre for å gjøre Desember til en sunnere måned enn den vanligvis er, uten å ofre "julekosen". 

 Her har du 5 nye tips til å gjøre julesesongen litt sunnere: 

♥ Lag sunnere julebakst. Ved å bytte ut raffinert sukker med for eksempel Sukrin/Sukrin Gold vil du spare deg selv for en stor mengde kalorier. Mange er skeptiske til kunstig søtningsmiddel, men i lengden vil ikke den lille mengden du får i deg ved å bruke det i julebakst være skadelig for deg. Mengden raffinert sukker vil i lengden være mer skadelig da det kan føre til overvekt. 

♥ Drikk vann regelmessig gjennom hele dagen. Det er også lurt å drikke et stort glass vann før et mektig julemåltid. Da vil du føle metthetsfølelsen tidligere, og muligens spise litt mindre. Vann er også utrolig viktig da julemat inneholder mye salt, som kan virke dehydrerende på kroppen. 

♥ Tenk på hvor mange ganger du forsyner deg. Mange forsyner seg både 2, 3 og 4 ganger på julaften. Fokuser heller på å spise sakte og kose deg med maten slik at mettehetsfølelsen rekker å komme før du har forsynt deg for 3. gang. 

♥ Fyll halve tallerkenen med grønnsaker. De fleste grønnsaker er kalorifattige, og spesielt grønnsaker som gulrøtter og rosenkål. Fyll opp med grønnsaker og du vil få i deg vesentlig mindre fett og salt. (julemat inneholder meget store mengder fett og salt som er ugunstig å spise for mye av) 

♥ Velg magert kjøtt. Personlig spiser jeg kalkun til jul, men det er bare fordi det er det jeg alltid har likt best. Selv er jeg ikke veldig glad verken ribbe eller pinnekjøtt. Men de fleste spiser både pinnekjøtt, julepølse og ribbe til jul, så et tips til dere er å skjære vekk de største fett bitene på kjøttet der det er mulig. Prøv også å forsyne deg med litt mindre porsjoner av kjøttet.

Håper dette innlegget får deg til å ta litt sunnere valg i julen. Ha en fin kveld videre!

- Klem fra Natalie 

 

 

Bein i nesa? Hva vet jeg?

Hei kjære lesere.

Jeg begynte som treningsblogger og nå føler jeg vel at den rettingen har glidd litt ut. Jeg må vel innrømme at min store lidenskap er tanke strukturer ,endring og selv vekst.Jeg kommer selvfølgelig til å fortsette med trenings innleggene også, men dere må nok finne dere i mye selv manipulerende innlegg fra denne dama. Jeg er samfunns engasjert, "cant help it." Jeg elsker å ta plass, og ærlighet, "ja, det trenger jeg vel egentlig ikke å forklare"?. For her er ærligheten som raw food. Jeg elsker å debattere derfor lurer jeg på om jeg burde vært politiker, men jeg på en annen side ikke så politisk engasjert. Tror jeg. Eller det vil si , jeg vet siden jeg er 250% engasjert i det jeg gjør at det vil være enn farlig blodig vei å rette fokuset. Prøver også å holde meg unna religion, men facebook gjør det ikke så jævla lett for meg når de legger ut klipp av små barn som blir lemleste med sverd. Jeg klarer ikke å forstå dette, religionen fra helvete? Jeg må seriøst lese koranen. Få svar og kanskje forståelse? Jeg er veldig skeptisk, klarer ikke helt overtale meg selv om at det gjør saken bedre, selv om det strider mot min indre tro om at alle mennesker er unike, uansett utseende, kjønn, religion og politikk. 

Vel og merke, "dont kill me" , jeg er som dere andre, oppfatter ting utifra grupperinger, når hjernen ser det nok så blir det en sannhet. Jeg prøver å kjempe imot, overbevise meg selv om at jeg vet bedre, så jeg klarer og holde meg selv i sjakk, stort sett. Men noen ganger må jeg lese og studere for å faktisk lage meg et helhetlig riktig inntrykk av situasjonen. Det er det skummel med media. De er hjerne vaskere og de prosesserer kun en type informasjon som fører til et fremmedhat og en uforatåelse ovenfor kulturelle forskjeller. Arrester meg gjerne, for ingenting med menneskerettsfrarøvelser er greit, da snakker jeg om null toleranse.De sammen gjelder selvfølgelig for dyrene. Du må være syk i sinnet om du mener noe annet, av den type sykdom som bare holder deg i 1 person og der du handler etter personlige drifter og lyster.Psykopat heter det vel. 

Jeg får ofte spørsmål om jeg går på stoff, det er jo ganske naturlig å spørre en om når man ikke har skallet på, "nei, faktisk så bare driter i om folk er uenige med meg", min mening er fortsatt min mening, jeg har ingen intensjon om å forandre den selv om det ville tilfredstille deg, sorry ass. Jeg kan mye, værtfall tror jeg det selv, "haha", skårer ikke så lavt på iq tester heller, uten å utdype det noe mer. Tror jeg kan gjøre en forskjell for mange. Eller vet er vel riktigere sakt. Jeg er ingen gud og tror det heller ikke selv. Har beina planta, men jeg er sterk og autoritær meningsmessing. Har studert nok til å danne meg et sånn nogenlunde riktig inntrykk av læreboka. 

Men ikke gjør alt jeg gjør og si alt jeg sier, for da blir du ikke deg. Og ærlig talt vil du helt unødig utsette deg for mye du ikke vil være en del av, jeg lover. Bare la det gli inn eller forbi, ta med det som passer for deg. Drit i alt det andre som ikke engasjerer eller interesserer deg, det er bortkastet tid for deg å gå og grubbel på ting som er helt uvesentlig for deg som person.

Prøver å være positiv alltid, selv om pessimisten stadig melder sin ankomst. Ikke tenk på han så ofte, det er unødig hodebry,  for det første  er folk egentlig ganske all righte, hvertfall face to face. Back to back, en helt annen historie, men jeg velger å tro at de ikke velger det selv, de er bare i 1 person, drevet av lyst og personlige drifter, uff det var vist psykopaten. Nei da, menneskeheten jeg har fortsatt troen på dere, dere må bare begynne å åpne øynene, og se rundt dere, skape din egen verden og dine egne verdier. Du får ikke respekt uansett av å være en dilter, eller skybært. Heller ikke får du respekt av å snakke nedlatende om andre, det fører til pukkelrygg. HAHA. Og tro ikke at din bestevenninne ikke ligner på Pinokkio når du snur ryggen til. 

Bein i nesa. Det er man jo født med, eller blir det brusk underveis? Ikke vet jeg. Alle opererer jo nå så det er vel vanskelig å anslå hva som befinner seg i nesene til folk for tiden? 

klem fra en som fortsatt har nesa i behold.

Fylt paprika!

God onsdagskveld! 

Idag vil jeg dele en god og morsom middagsrett med dere. Denne er sunn og full av de riktige næringsstoffene, samt veldig enkel å lage. Det du trenger til 2 porsjoner er: 

♥ En hal pakke karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig. Ca 200 gram. (Velg den typen med minst mulig salt)

♥ Ca 4 ss cottage cheese

♥ 2 røde paprikaer 

♥ En halv løk 

♥ 2 tomater

♥ 2 fedd hvitløk

♥ 2 porsjoner fullkornsris eller villris

Sett ovnen på 200 grader. Kok opp ris til 2 personer. Jeg koker risen en stund i forveien da jeg pleier å bruke villris som tar ca 45 min å koke. Et lite tips for en god ris er å koke den i litt grønnsaksbuljong. Stek karbonadedeig sammen med finhakket hvitløk og litt kokosolje. Finhakk deretter løk og tomat og ha i pannen. Smak til med ønsket krydder. Personlig liker jeg å bruke spisskummen, timian, chillikrydder og hvitløkspepper. Kutt av toppen på paprikaene og grav ut innholdet slik at det blir en slags bolle. Ha kjøttblandingen oppi paprikaene og topp med cottage cheese. (her kan du også bruke vanlig ost, men personlig bruker jeg cottage cheese da jeg spiser en del vanlig ost fra før). Sett på "lokkene/toppene" og stek i ovnen i ca 30 min. Server med ris og salat, og gjerne litt creme fraiche ved siden av om du ønsker en rundere smak på retten. Bon apetit! Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe spesifikt dere ønsker at jeg skriver om. Ha en fin kveld videre!

Natalie 

 

Julerus sesong

Hei kjære lesere.

Julerus sesongen er i gang.

Bjellene ringer julen inn og bak står far med geviret på hode og en ølflaske i hånden. Far har vært på loftet å hentet julepynten dagen før, kassene står på gulvet klare til å dekorere. En kompis kommer uventet på besøk og julerusfeiringen starter isteden. "Nå skal det drekkas" Mange barn er utsatt for fulle voksene i høytidene. Så er spørsmålet hvor går grensen for alkohol toleranse? Man kan ikke veie dette i antall enheter siden det er stor forskjell på graden av enheter en voksen person kan innta før den føler seg påvirket. Ingen er perfekt, men for meg virker det som at det er akseptert å miste hemningene siden det er høytid og julebordsesong.

Bilderesultat for drikker mye i jula

Barn skal IKKE utsettes for å se at foreldrene endrer karakter. Uansett om sinnstemmingen er blidere, sintere, rarere, mer morsomme, skrikende, støyete eller følelsesladet.

Du trenger ikke være Einstein for å vite at du selv endrer deg i en rus. Barn hører og ser mye mer en man tror i øyeblikkeneshete, men det vet du selv, et sted innerst inne. Å stå opp om morgenen med med et ventende syn av et nedgriset frokostbord dekket av gamle vinflasker, halvfulle vinglass og sigarettsneiper i ølbokser er ikke et barnesinn forunt.

Det er en voksende egoisme i befolkingen rettet mot samfunns toleransegraden av hva som er greit og ikke greit å utsette barna sine for. At barn må være hjemme alene til langt på natt fordi mor skal kose seg litt med bamsefar i høyet og kommer ravende hjem midt på natta med hull i strømpebuksa er samfunnsakseptert? De merker det sikkert ikke? Eller at bestefar tar seg 5 akevitt for mye og sovner ved med nesegrevet i grøten før gaveoppakningen har begynt er akseptert? Eller chartertur ferier med all inklusiv, drikk så mye du klarer og det skal jeg love deg Ola og Kari gjør, drikker til de stuper og som regel ikke i bassenget, mens barna får klare seg sjæl. 

Hvorfor finnes det ikke drikkemoral når det er høytid eller gratis alkohol? Hvorfor tillater foreldre seg å fraskrive seg ansvar og la seg selv drive av sin egoistisk lyst? 

"Far skal bare koble ut litt skjønner du lille venn". "Eller mor er litt sliten nå, må bare drikke en flaske vin så blir det bedre". Jeg og min mann har valgt å bli helt avholds, Slik at jeg kan være klar i hode å mine barns vegne. 

Det er helt ok å kose seg med en flaske øl og et glass vin under maten, dette endrer ikke personligheten din. Men det er greit å gi seg før du kjenner det begynner å svinge for mye oppi toppen. Dette er et tegne på at du begynner å miste orienterings og koordinasjonsevnen og det er svært lite sjarmerende og rangle rundt juletreet, med buksesmekken åpen og magen halvveis hengende ut.

Beskytt de små og behandle de med respekt. De blir like påvirket av din oppførsel som du gjør av rusen.

God julerus sesong folkens, ikke glem unga!


 

Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

 

 

Bumperplate workouts!

Hei kjære lesere.Da kjører vi på med et nytt styrke program. Jeg er jo en annerledes tenker og liker å bruke fantasien når det gjelder øvelser. Her er det noe nytt og gøy som gir enormt bra resultater, både for muskel vekst, oppstramming og shaping av kroppen.

Bumperplates som man bruker på enden av vektstenger finnes på de fleste helsestudio og har et bred utvalg av kg, bruk den som passer til din kropp og styrkenivå. Vil anbefale 10-20 kg for mann og 5-15 kg for dame.

Øvelsene er linket på navnet og bilder ligger under, de 2 nederste øvelsene finnes ikke på nett så se bilder under.

Fem runder av 

15 x Ground to overhead med bumperplate 5-20 kg

15 x overhead squats med bumperplate 5-20 kg

20 sekunder bumper plate hold 5-20 kg, rette armer ut.

15 x bumperplate crossover 5-20 kg mage, twist side til side.


Bumperplate ground to overhead bunn posisjon.

Bumper plate ground to overhead topp posisjon.

Bumperplate overhead squats. Under 90% i bunn posisjon, rette armer.

Bumper plate hold, rette armer 20 sek.

 


Bumper plate cross over.

 

5 runder av overnevnte repetisjoner:) Fantastisk workout for hele kroppen.

Litt mer bumperplate inspirasjon finner du her:  

LYKKE TIL:)

Klem fra Maria.

 

 

Alle skulle ha Au Pair.

Hei kjære lesere.

Jeg fortsetter med å fortelle litt av historien min , siden jeg føler at mange setter pris på dette.
Jeg må innrømme at det lå en del tanker i bakhode mitt når jeg valgte å bryte med min ex. En av tankene var ikke overraskende, hvordan skal jeg klare meg alene? Jeg hadde 3 barn og på det tidspunktet også en au pair. Jeg skal ikke blottlegge navn derfor velger jeg å kalle min da værende Au pair Jen. Jen er fra Fillipinene. Hun var vår 4 Au Pairen som har vært en del av familien min.

Vår aller først Au Pair hadde ble anbefalt gjennom, nær familie og når hun endelig kom etter 2 år i Danmark fikk jeg totalt sjokk. Hun var også fra Fillipinene. Hun var ung og beskjeden. Når jeg tok henne i mot i døren for aller første gang klarte jeg ikke å si noe. Når hun åpnet munnen for å presentere seg holdt jeg simpeltenn på å svime av. Alle tennene var gjennområttende med en stank som er så ubeskrivelig og bare kan minne om noe som er ulevende. Jeg tok henne fort til tannlegen for å ordne opp i dette, jeg husker så godt jeg syntes så synd på henne og tenkte, "2 år i Danmark og ingen gjør noe med dette?" Tannlegen fortalete meg at det var det værste hun noen gang hadde sett. Etter mye tenner og tannstein og skyhøye tannlegeregninger var ting mye bedre. 

Hun begynte flittig å jobbe hos oss. Etter som dagene gikk følte jeg at det var noe feil. Hun holdt seg mye for seg selv og var trist. Jeg spurte henne hva det var , men hun ville ikke si noe. En dag senere ringer det en voksen mann på døren, Han var Dansk og gråhåret og spurte etter Au Pairen vår, "pussig" tenkte jeg. Hun var forelsket, forelsket i en eldre dansk mann som hadde lovet henne livet, med livet så mener jeg Dansk oppholdstillatelse.  Hun var ung bare 19 år, men likevel var hun forelsket i han, "det kunne vært faren hennes" tenkt jeg, men uansett hun var forelsket. Jeg skjønte fort at dette ikke kom til å fungere, hun lengte etter han, hun var ulykkelig uten han, så jeg sa til slutt at det er bedre at du drar tilbake og gifter deg. 

Etter noen mnd ville jeg prøve å skaffe meg en ny Au Pair, den gangen hadde jeg bare William min eldste så det var ikke noen direkte hast, Vi hadde akkurat flyttet i nytt hus på Nesøya og alle de nære naboer var ivrige etter å bli kjent med oss. På Nesøya var miljøet meget annerledes en hva jeg var vane med. Au Pairene var forbruksvarer som ble byttet inn og ut om de ikke var lydige. Noen av mine aller næreste naboer var ikke fornøyde min sin daverende Au Pair fordi hun ikke vasket nøye nok, var forklaringen. Jeg hadde egen vaskehjelp, så om hun ikke var den beste vaskeren var ikke så viktig for meg. Jeg ønsket en jente i huset som kunne lage litt mat og leke litt med William og kanskje passe på litt ekstra slik at vi fikk litt voksentid innimellom. Hun var svært blid og høflig og jeg likte henne veldig godt. Hun hadde allerede vært 1 år i Norge da vi fikk henne og hadde bare 1 igjen hos oss. Det gikk så fort og vi delte mange fine stunder. Når det nærmet seg slutten av vårt arbeidsforhold lurte hun på om vi ønsket en ny Au pair. Hun anbefalte en av sine yngre søsken fra Fillipinene, noe jeg umiddelbart takket ja til. Etter noen månader fikk vi en ny jente. Hun var helt fantastisk, var med oss på alle ferier og var en del av familien og hverdagen vår. En som alltid stillet opp ved enhver anledning, en du aldri trengte å fortelle hva hun skulle gjøre, hun var bare helt fantastisk på alle måter. Jeg husker jeg gruet meg, jeg gruet meg fælt når det nærmet seg slutten og jeg viste hun måtte dra. Hun hadde stått der for meg i tykt og tynt akkurat som en søster. Det var det jeg følte vi var. Hun hadde hjulpet meg gjennom 2 barn og jeg hadde akkurat født det nr 3. Jeg husker som det var i går at jeg telte ned dagene til hun skulle dra. Mitt 3 barn Celine var bare 5 uker med kolikk og jeg var desperat. Tenkte hvordan skal livet mitt bli uten henne. Med en på 7 år , 1 år og 5 uker. Alene. Jeg var livredd, utslitt og trist. 

Hun ville hjelpe meg å finne en ny, finne en ny slik at jeg slapp og være helt alene med alle barna. Jeg husker jeg ikke hadde sover på 10 dager, håret var fett og jeg var utslitt, jeg var aggressiv og fortvilet. Hun satt i flere dager og lette på nette og tilslutt hadde hun funnet en jente som allerede var i Norge som ønsket å "bytte" vertsfamilie. "Ja, sa jeg bare, vi tar henne", jeg husker jeg var så glad. Men jeg gruet meg fortsatt, jeg gruet meg til at ett nytt ukjent menneske skulle komme inn i livet vårt. I bakhode mitt lå det også tanker om "hvorfor skal hun bytte vertsfamilie?" "det er jo litt spesielt" tenkte jeg. Men det betydde egentlig ingen ting. Når hun kom var hun søt og hyggelig. Lita og nett. Jeg fikk et veldig godt første inntrykk. Det var bare 14 dager til min fantastiske søster av en annen mor måtte dra, jeg ville ikke, prøvde å overbevise henne om at vi kunne finne ut av det på alle måter, få noen til å gifte seg med henne, finne jobb innen hennes utdannelse i nærheten og få oppholdstillatelse til henne så hun kunne bo hos oss for alltid. Men det nyttet ikke, loven var streng og 2 år var det de hadde i landet som Au Pair.

Dagen hun skulle dra var tårevåt, jeg gråter ennå bare jeg tenker på det, jeg husker så godt at hun klemte alle barna farvel, det føltes ut som jeg mistet en del av seg selv. Jeg gråt i flere dager. Barna gråt også og hun gråt. Hun lovet å komme på besøk flere ganger i året. Det har hun også gjort og jeg setter så utrolig stor pris på henne som menneske.

Jen flyttet inn i Lier, det var ikke mange dagene uten. Det tok litt tid å integrere henne, hun var sjenert og lukket. Jeg er ikke sånn kjempegod med nye mennesker om de ikke er utadvendte så jeg lot det få tid. Jeg hadde laget en avtale med henne. En avtale som er imot Norsk lov i henhold til timer og lønn. Hun ville tjene penger til familien sin og synes det var helt greit å jobbe ekstra. Jeg merket fort at vi ikke var på bølgelengde. Hun holdt seg mye til seg selv, var mye syk, sliten og hadde vondt. Vondt i kroppen og hjertet. Å ha vondt i hjertet er ingenting å spøke med så jeg sa hun måtte ta prøver. Hun stresset ikke med det. Det ble en tid etterfulgt av negativitet. Jeg var desperat, jeg var desperat etter å ha hjelp, det var den perioden jeg var lengst nede i mitt liv og orket ikke tanken på å ta meg at alle barna, hus, dyr og meg selv alene. Jeg lot det stå til. Hun var krevende, krevde at jeg skulle betale for mye dyr skolegang for henne, mye mer en det stod i avtalen. Hun ville jeg skulle gi henne mye mer fri en det vi var enige om, hun ville ha mer lønn og ville at jeg skulle kjøre henne overalt. Jeg hadde ikke muligheten til det så det ble mye negativ gnissing. Hun ville jeg skulle betale for ferielønn fra forrige vertsfamilie fordi hun ikke orket å kontakte de. Det føltes ut som jeg hadde fått meg et barn nr 4. Jeg måtte dra henne ut av sengen på morgenen slik at alle skulle rekke barnehage og skole, hun var sliten sa hun, måtte sove så lenge som mulig. Jeg fikk ikke den hjelpen vi hadde blitt enige om. Jeg sa til henne at det ikke kunne fortsette slik. Forrige vertsfamilie hadde hun rømt fra var historien jeg fikk, hun hadde rømt til et kvinnekrisesenter og ble tatt hånd om der. Jeg fikk aldri noe svar på hvorfor hun rømte, hun bablet om at hun hadde stått tåen sin i et kjøleskap og måtte vasker gulvet. Hun ville ikke trille barnevognene for det følte hun ble for anstrengende. Jeg kjørte henne på legevakten som anslo at alt var i orden. Etter mange mnd orket jeg ikke mer og sa at om det ikke blir bedre må du flytte. Hun mente jeg også jobbet for henne så da ville det få konsekvenser i media. Hun var smart, viste jeg var litt kjent og at folk var interessert i drama. Hun trodde de ville stå ved hennes side og synes synd på henne, der hun skulle spille i offerrollen. Jeg bet ikke på, hun var det frekkeste menneske jeg har møtt noen gang. 

Det var en helt vanlig hverdag jeg satt på skolebenken, jeg fikk en tekstmelding om at Celine på 4 mnd hadde falt ned fra sengen, jeg kjente i meg selv at noe ikke stemte, det var magefølelsen som bad meg komme meg ut i bilen og hjem. Jeg kjørte så fort jeg kunne og når jeg kom hjem lå jenta mi der på sofaen neste helt urørlig, jeg løftet henne forsiktig og og la henne inntil brystet mitt, jeg kjent et knekk og tenkte, "herregud hun har jo knekt kragebeinet", jeg kastet meg og henne i bilen og  kjørte inn til legevakten der jeg fikk bekreftet det jeg fryktet. Etter mange dager, mye kjærlighet og stell ble Celine heldigvis helt bra igjen.

Hun skrek til meg, ba meg dra til helvete, forran barna. Jeg var i sjokk om at det gikk an å oppføre seg slik? Jeg ba henne pakke og dra. Hun stjal med seg mine kofferter og mine ting når jeg ikke var hjemme. Jeg sendte en melding til henne og sa at jeg ville kontakte politiet om hun ikke kom tilbake med tingene mine. Noe som hun gjorde.

Mange mnd senere fikk jeg telefon fra en journalist i Drammens tidende. Han ville ha noen svar i saken mot min Au Pair, Jeg ble egentlig litt stum. Hun mente hun ikke hadde fått den ferien og den lønnen hun etter avtalen hadde, og han luret på om jeg kunne dokumentere dette. " Jeg var 100% ærlig, sa at hun hadde fått over dobbel lønn en det som stod på papiret og at hun hadde jobbe noe ekstra. Hun hadde fått 5 ukers ferie betalt av meg og feriepenger som den forrige vertsfamilien egentlig skulle betalt. Innstillingen til saken ble litt anneledes i andre enden etter all informasjonen jeg gav han. Jeg tenkte, "hvor grådig går det an å være" Jeg hadde gitt henne alt og alt formye sådan og likevel ønsket hun å henge meg ut for å presse meg for mer penger? 

Jeg hørte aldri noe mer etter det, det er over 1 år siden nå. Det er viktig å tenke seg nøye om før man drar noen ukjente inn i huset, noen mennesker er helt unike og jeg ville aldri vært uten noen av mine fantastiske opplevelser rundt det å dele kultur. Mens andre har satt sine spor på en helt annen måte. 

Klem fra Maria 

 

 

 

Tips til en sunnere jul!

Hei og god tirsdagskveld! 

Idag er det 1. Desember og derfor tenkte jeg å gi dere noen tips til hvordan man skal få en litt sunnere jul. Julesesongen varer ofte en hel måned eller enda lenger for de som starter tidlig med julekosen. Mye kan skje med kroppen på en måned om man "unner" seg godteri, kaker og fet mat hver dag. Mange går opp i vekt på grunn av høyere energiinntak og mindre aktivitet enn vanlig. Det er mange tiltak man kan gjøre for å unngå dette. 

 

 

Her er 5 tips til en sunnere jul: 

♥ Hold deg til faste måltider. I julen er det fort gjort å småspise hele dagen fordi man har ting stående fremme. Prøv så godt du kan å holde deg til kun å spise når du trenger det. Eventuelt kun sett frem kaker og godteri på kvelden eller når du har besøk. 

♥ Unngå å kjøpe inn masse forskjellig godteri bare "fordi det er jul". Hold deg til å kjøpe/lage det tradisjonelle som man føler at hører hjemme i julen. La kosen forbli med for eksempel julebakst, nøtter og marsipan. 

♥ Koble ut med trening. Om du får tid eller om du som har barn får barnepass, dra på trening så ofte du kan. Det er helt fantastisk å koble ut med trening om julen blir hektisk. Ta deg en skitur eller dra på treningsenteret. I julen er det få som trener på treningssenter så du vil ha god plass til å boltre deg på. 

♥ Husk å spise frukt og grønnsaker. Ved å passe på å få i deg masse frukt og grønnsaker vil det bidra til at du spiser mindre godteri, kaker og fet mat. Rett og slett prøv å fylle opp magen og spis deg mett på sunne ting fremfor usunne ting. 

♥ Fokuser på å ha det gøy med familien istedenfor for å fokusere på mat, godteri og kaker. Finn på aktiviteter med barna (og de voksne) som ikke inkluderer godteri eller mat. Man kan for eksempel finne på aktiviteter ute.  

 

Håper disse tipsene motiverer dere til å leve litt sunnere denne måneden. Flere tips til en sunnere jul kommer senere denne uken!

- Natalie 

 

Ikke hat meg!

Hei kjære lesere.

 

Få mennesker har styrke nok til å kunne prise en venns fremgang - uten misunnelse.

Hva ligger det egentlig i dette? Ligger det i menneskets natur og ikke ønske andre fremgang om man ikke er med på reisen selv? Jeg tror svaret på det er ja. Jeg skal være såpass ærlig nå, som jeg alltid er at jeg skal innrømme at jeg føler på dette selv fra tid til annen. En ond følelse av forakt. Jeg tenker ofte, hvorfor hater du meg? Jeg ønsker bare å hjelpe, hvorfor hater du meg egentlig?
Man ønsker suksess for sin neste, men ikke mer en seg selv om du forstår. 
Det er som å kjempe mot naturen og instinktet at man bare skal sitte der å være glad på andres vegne om man ikke er noe eller kommer seg noe vei selv som individ.
Mange tenker, få handler og det er her det grunnleggende problemet ligger. De som handler har muligheten til og lykkes og lykkes veldig ofte. De som bare tenker blir det ikke noe av som regel. Hardt og brutalt, men det er sannheten. Man hater fordi man skulle ønske man gjorde det eller fikk det til selv, men uten handling blir det bare med hatet. Trist, når det er så enkelt og bare gjøre noe med det. 

Jeg liker å provosere, jeg ser at den strategien fører til handling hos mange. Men bivirkningen er hat, istedenfor og kanskje ta tak i seg selv som menneske, følge råd og handle, hater man isteden fordi det er enklere en å ta tak i seg selv som person. Fornuften tar ferie og negative følelser og uvilje tar overhånd. 
Hva kan man gjøre? Svaret på det er enkelt, man kan begynne å handle mer. De fleste bruker enormt mye energi på å tenke. De tenker seg i hjel og føler ingen fremgang. Du kan bli kjent med dine egne triggere, altså de små stikk av situasjoner som utløser en følelse som igjen fører til en tanke og en handling. Du kan gå i deg selv og spørre hvorfor spørsmål? Så etterfulgt av hva må til for at spørsmål?
Du kan faktisk stoppe deg selv fra negative tanker, med å legge opp en god strategi. Først må du vite hva som trigger den uønskede tilstanden. Om det er en lyd, et bilde, en tekst, et ord, en følelse en lukt osv. Når du finner ut av hvorfor den oppstår kan du ta deg selv i det før det eskalerer.
Altså tenk deg at du fester en stram gummistrikk rundt håndleddet, hver gang den uønskede triggeren kommer drar du i stikken og slipper. Kroppen vil etterhvert begynne og assosiere triggeren med smerte og smerte vil den beskytte seg mot. Så slik kan du hindre deg selv i negativ tenkning.
Du vil bli mye mer positiv om du eliminerer dine svakheter. Kroppen din og sinnet ditt bærer ingen nytte av negative følelser. Hat og misunnelse er negative følelser, du gjør deg selv svak med å ha negative følelser. 
Husk at misunnelse er skjult beundring. Det du beundrer vil du få om du gjør noe med det.
Håper dere gir det en sjanse.

Ps: Om du hater meg nå for bilde over, dra i strikken.  
Klem fra Maria.