hits

november 2016

MULLA MULLA MULLA, brenn flagget, Grunnloven og Stortinget!

Hei kjære lesere.

Jeg lar meg provosere som vanlig, så fører jeg provokasjonen videre til dere. Ikke fordi jeg vil at dere skal bli sinte eller oppgitt, men av den grunn til at jeg ønsker endring i samfunnet. Jeg ønsker ikke å la barna vår vokse opp i en verdens beste land som har system som en potetstappe.

Jeg kan si JÆVLA piiiippp, men i fare for å få halve det Iranske folke etter meg så lar jeg være.

Jeg har ikke fulgt så nøye med på rettsprosessen når det gjelder vedkommende. Dette er heller ikke ment som noe dybdedykk, heller en objektiv observasjon som fører til at jeg skriver disse ord.

Mange av dere kan kanskje være enige at systemet er korket, men hvordan ble det slik?

Hvordan ble det slik at en mann skulle snylte seg vei gjennom rettssystemene i Norge?

Siden 2006 har han vært et kjempeproblem for samfunnet og ikke minst en kjempetrussel, inside the system.

Mulig jeg kan få noen gode svar om hvordan dette overhode er mulig?

Selv om vi vet at han har hatt tilknytning til al-Qaida i over 10 år, så fortsetter han å strø salt i sår og klore seg fast som en katt i luften som ikke vil treffe vannet, hvordan han har klart å lage så dype spor og holdt seg fast så lenge er et under for meg. Gang etter gang 9 liv? Mulig jeg ikke var så langt unna sannheten der.

Anyway: Krekar ville brenne flagget, Grunnloven og Stortinget.

Mullah Krekar.jpg

Jeg siterer artikkel fra Aftenposten: Krekar sier videre at tilhengerne skal gjøre det helt klart at brenning av det norske flagget bare er første skritt. Det neste skrittet er «å brenne den norske grunnloven. Og som tredje skritt kommer vi til Stortinget og setter fyr på det.»

Hva tenker dere om dette?

Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

 

Hadde hun felt Donald Trump som president?

Hei kjære lesere.

Jeg skal lufte en sannsynlighetsgrad, som muligens hadde felt Donald Trump som president.

Bilderesultat for donald trump

Hvorfor stilte hun ikke?

 I disse kvinne tider der vi ønsker en stor rekrutering av kvinner i lederstillinger vil jeg si at Hillary Clinton hadde minst 100 meteres forsprang til valget som president, likevel klarte hun ikke å gå av med seieren.

Etter en uendelig rekker mannlige hvite presidenter, å som følge av likestilling og en utjevnelse av forskjell, ble det stor jubel da Amerikas første mannlige svarte president  vant valget som USAs 44. president i 2008 denne perioden gjorde han det utmerket bra, når han ble gjenvalgt i  2012 var ikke entusiasmen like stor jeg vil likevel påstå at i tillegg til mange positive egenskaper som kreves ved å besitte en slik rolle, var det også en stor fordel at han var svart.

 For meg her jeg sitter å tenker hvem som er en favoritt hos det amerikanske folk og en kvinneforkjemper som er respektert hadde hun mest sannsynligvis gått av med seieren.

Jeg snakker om Barack Obamas kone Michelle Obama.

 I en meningsmåling sier 64 prosent av de spurte at de liker USAs førstedame Michelle Obama, mens 54 prosent sier de liker president Barack Obama.

Michelle Obama har hele veien stått ved sin manns side og har muligens på mange områder bidratt til ikke bare et bedre Amerika men også en bedre verden. Hun er en meget kunnskapsrik og intelligent kvinne, i tillegg har hun uvurderlige egenskaper som varmen, empati og gleden som et lys som sprer seg utover det amerikanske folket.

For kampen til Michelle Obama omhandler at alle individer er like mye verdt. Alle individer trenger en opplysning om helse og at folk som kjemper for en bedre verden skal bli hedret.

Som en kvinneforskjemper Michelle Obama er, så var hun med på å sanke mange stemmer for Hillary Clinton under valget, men likevel ble det ikke gjennomslag for en kvinnelig president.

Mon tro hva som hadde skjedd om Michelle Obama selv hadde stilt?

Bilderesultat for michelle obama

Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

Utroskaps sesongen er når julebordene starter

Hei kjære lesere.

Jeg tenkte å lufte mine tanker rundt temaet hvorfor man er utro og hva som fører til utroskap?

Jeg er et logisk tenkende vesen, men likevel så ser jeg noen paralleller når det gjelder å tiltrekkes av som fører til begjær og utroskap. Kvinne tenker mer med følelser og konsekvens en det menn gjør.

Jeg tror følge av utroskap består av 4 ulike elementer:

 • Tilknytting- hvor nære dere er hverandre i forholdet/ hvor mye dere har å miste.

 • Hormonelt nivå- hvor ofte du for reisning, hvordan testosteron/østrogen nivået i kroppen er.

 • Preferanser ved tenningsgrad- at man foretrekker det ene eller andre fysisk og psykisk.

 • Verdisystem-tankepreferanser. 

For kvinner og menn er det også ulike underelementer som spiller inn.

Jeg tror at kvinner er mer opptatt av å skape relasjoner, derav å få et psykisk forhold til  personen før man har sex med vedkommende. Derfor vil min konklusjon være at kvinner velger menn de kjenner. Kvinne vil da med stor sannsynlighet velge noen i vennekretsen, eller andre arena de oppholder seg mye eller på jobben.

Jeg tror menn ikke trenger noen relasjon og tenker utelukkende på om han er tiltrukket av vedkommende, så konklusjonen er at de kan være utro med hvem som helst og hvor som helst.

Det er klart sinnstilstand virker inn hos både kvinner og menn, dette forklarer mest sannsynligvis utroskaps sesongen når julebordene starter.

Om en kvinner er samme en mann som ikke for reisning, vil en bivirkning være at hun kanskje føler seg u-attraktiv, dette kan føre til et bekreftelsesbehov eksternt.

Mens en mann vil kanskje føle seg udugelig og bli tilbaketrukket.

Om kategorien tenningsgrad, denne har nok mest sannsynligvis mange av dere opplevd. Man får mindre tid og tenning i en stressende hverdag, der man har en nær relasjon til et menneske på godt og vondt.

I noen tilfeller der mennesker er svært visuelle (derav faller for utseende) Å dette endres kan man begynne å søke utover grunnet lite interesse på hjemmebane.

En annen ting under denne kategorien kan være at man har 2 forskjellige seksuelle preferanser, noe som fører til at man søker utover for tilfredstillelse av egen stimuli. Eller at man rett å slett ikke får nok sex i forhold til det man ønsker.

Hvordan et menneskets egenskaper, tankepreferanser og verdier er, er meget varierende. Mennesker som er svært lojale vil mest sannsynligvis være mindre disponert til å være utro enn mennesker ikke er så lojale. Her spiller 1000 vis av krysselementer i et verdisystem inn, men jeg kan i krote trekk si at man er lik på generelle arena. Derav hjemmebane, med venner eller på jobb. Spørsmålet er hva slags type jobb man har og hvor disponert man er for å verne om sine egeninteresser kontra andres.

Det er klart psykisk sykdom av ulike arter har innspill i dette, jo verre man følers seg eller mindre verdt som menneske, jo mer tilbakemelding trenger du sannsynligvis. Samme med partneren gjelder visa-verca.

Det hjelper heller ikke å være paranoide eller sjalu, dette fører med seg at en person til slutt dyttes så langt unna at de vil søke utover.

Så det var mine tanker.

Kom gjerne med deres.Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

Tilknytningen til familien blir på mange måter splittet

Hei kjære lesere.

Jeg ønsker å snakke litt om den beryktede "tidsklemmen" Vi lever nå i et samfunn der begge kjønn skal være i 100% jobb. Etter mitt syn går dette utover familien. Mange tenker at det å prestere og bli verdsatt i jobb tjener høyere en familien. 

Spørsmålet er hvor mye vi egentlig trenger å gjøre og det vi føler vi burde gjøre. Hva løper vi imot? Hva er intensjonen? Er det innflytelsen, prestasjonen, tilbakemeldingene, tilhørigheten eller pengene som er viktig?

Mange påstår at de er utslitte, men likevel går maskineriet helt til det stopper. Ikke har vi tid til barna, eller å lage mat. Vi orker heller ikke å vedlikeholde kjærligheten eller å ha sex lenger. Tilknytningen til familien blir på mange måter splittet. Prioriterer vi feil?

Jeg skrev et innlegg om nei til likestilling, dette er i stor del basset på hva vi er i ferd med å tråkke inn i. Om man normaliserer en likhet, betyr det at kvinner og menn har like forutsetninger på alle plan? At vi tenker psykologisk likt? At vi er fysisk like? At vi kan prestere det samme? At vi har like verdier? At vi har like egenskaper.

Dagens mann vet ikke lenger hvordan man hugger ved lenger de har mistet egenskapene på veien til å lage en likhet og jeg vil påstå at kvinner heller ikke tømmer utedassen på hytta kanskje er det på grunn av lukten eller styrken dette krever, forutsetningene er i hvert fall ikke det samme. Hvor mange kvinner skifter dekk på bilen? Mange vet ikke hvordan man skrur på tv engang, inklusiv meg selv og manne klarer som regel ikke å fikse noe av elektronikk lenger. Det med lyspærer er jeg også i tvil om. Dog tenker jeg dette henger sammen med utføringsevner. Menn og kvinner i høyere yrker som advokater, meglere, leger osv er mer handikappet på dette området en menn med handverker kunnskaper, men nå glir jeg ut av mitt eget tema. 

Er det egentlig lurt at kvinner tar over mange av mannens roller og mannen overtar mange av kvinnens roller? Er ikke kvinner fra naturens side laget med bedre omsorgsevne? Og mannen er laget for å takle fysiske oppgaver bedre?

Kvinner er mer helhetstenkende en menn, mens mann er bedre til å ta raske avgjørelser. Kvinner blir også favoriserte når det gjelder lederstillinger, selv om menn har bedre forutsetninger eller CV. Dette for å jevne ut forskjellene. Dette gjelder også Grundere, her blir kvinnen førstepri.

Kvinner venter ofte med barn for å legge vekt på utdannede og karriere. Det er vel og bra, ikke misforstå. Men jo lenger man venter jo større er risikoen for at man ikke kan få barn eller at det kan skje noe feil med barnet, er dette egoistisk tankegang? Eller er det ok?

Kvinner føder færre barn i dag fordi selvrealisering er viktigere.

Et annet spørsmål er om vi skal lære våre barn å være mor og far på samme tid, at det skal være en likestilte oppgaver og at mor og far skal prestere det samme, uten forutsetninger for likhet, det skal skapes. Jeg tenker på mange måter at dette er årsaken til depresjon av den voksene generasjon. De kaller det generasjon prestasjon. Hva skaper disse forventningene? 

Jeg har også lest en artikkel der kvinner har begynt å utvikle skjeggvekst, altså de har en større produksjon av testosteron, mens menn har begynt å utvikle bryster, som kan medføre brystkreft. For meg er det forunderlig at ingen ser at det har noe med hvordan vi lever og konsekvensene av det?

Dog er dette mine tanker og påstander. Så hvor tar jeg feil? Arrester meg gjerne om jeg tenker feil.Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

 

Er det rart at menn blir kåte av småjenter?

Hei kjære lesere. 

Jeg skal begynne dette innlegget med å si at det er ikke normalt og akseptert i vår kultur å tenne på barn selv om angivelig mange gjør det. Jeg vil anta at det har en årsak, så jeg vil lufte mine meninger om årsakene under. Det er langt fra bare utenlandske menn som vokser opp i en forvrengt kultur der de med aksept og normalisering har sex med jenter i 7 års alderen.

Det sitter mange kåte menn rundt i Norge med etnisk opprinnelse å runker etter bilder av barn og spebarn, dette må vi gjøre noe med.

Den uskyldige og forsvarsløse skjønnhet. Barnemodeller som skal opptre og oppføre seg som kvinner å gi et bilde av skjønnhet og salgbarhet. Så rent og urørt tenker man kanskje om man er riktig skrudd sammen i topplokket. Men er dette riktig form for eksponering og gir dette en reell virkelighet? 

Bilderesultat for barnemodeller

Den menneskelige rase har begynt å akseptere en ny form for forvrengning? Linjene mellom barn og voksene, og det seksuelle og attraktive blir for vage. Viskes gradvis ut og blir mer og mer akseptable. 

Barn ned i 8 års alderen som ansees som sexobjekter? Hva er galt med verden og hvorfor styrer vi utviklingen av den intellektuelle art i revers? Jeg raser mot denne utviklingen. 

Bilderesultat for barnemodeller

Du må tenkte som en pedofil, om du klarer å se noe seksuelt i disse bildene. Da får du ta deg en tur til legen.

Når barn blir satt til å imitere kvinner så FÅR det seksuell karater, sett fra mitt objektive ståsted. 

Barn blir sminket og kledd opp som som unge kvinner og jeg kan relatere meg til at en menneskehjerne kan gradvis akseptere dette som en ny normal. Hva er hensikten med dette? Hva salgs form for idealer er vi på vei til å skape? Og hva er konsekvensene av dette?

Dette er en godisbutikk for pedofile. En ny typoform som er helt forkastelig. Industrien i å gjøre barn inn til sexobjekter burde ulovlig gjøres omgående. 

At ikke mødre anser seksuelle meldinger som noe annet en at disse menneskene er syke, er i seg selv meget bemerkelsesverdig? De er med på å skape en industri som rettferdiggjør at barn blir sett på som sexobjekter.

Foreldre sgler barna sine verden rundt til sexindustrien, dette er bare en ny måte å gjøre det på. 

Hva tenker dere om denne saken?

Galskap eller aksept?

Går ikke dette også under kategorien barnearbeid?

Jeg mener at de som rører ved et barn burde ikke ha livets rett....

Sexualizing children: Little girls Burlesque in Nude Suits

https://www.youtube.com/watch?v=Cs7bmReVi2k Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

Tisser du på deg?

Hei kjære lesere.

Tenkte å lufte et lite tabu tema, som jeg ofte gjør. Tissing.

Dette er ikke bare et kvinne problem. Det finnes også hos menn. Som dere sikkert har fått med dere går det en del tid til trening daglige, og jeg har vært så heldig og føde 3 friske og flotte barn.

 Vi kvinner er ganske åpne mot hverandre når vi føler tillit, men det er likevel ting vi ikke liker å snakke om. Jeg derimot synes imidlertid det er viktig å lufte tabu tema også slik at man kan føle seg litt mer normal:)  

Nå er det sånn at vi kvinner(særlig om vi har født barn) kan har et problem med å tisse på oss under stort nedtrykk, dette fordi livmoren presser mot urinblæren.

Jeg må le litt rundt dette tema egentlig for hos oss er det liksom helt greit å tisse på seg når du trener, om du ikke tisser på deg tar du ikke i nok;) Viktig å ha litt humor på problemstillingene:)

Ta en titt på linken

De mest vanlige øvelsene det går galt er (hoppetau) Eller generell hopping,  jogging, markløft og knebøy . Men om du ser slik på det, du er ikke sliten nok før du tisser på deg og har litt selvironi så går det veldig greit.

Dette har absolutt ikke noe med at man er slapp i skjeden og gjøre, men er en konsekvens av at livmoren klemmer på urinblære. 

Det går an å trene på å knipe mens du tisser for å bygge opp muskulaturen rundt urinrøret, jeg husker godt selv etter 3 fødsel at det skulle lite til før jeg tisset på meg selv om jeg akkurat hadde vært på do, mens nå sliter jeg veldig lite med det etter at jeg begynte med styrketrenings øvelser. Ikke la dette påvirke treningen din, du er helt normal.

Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Nei til likestilling. Hvorfor?

Hei kjære lesere.

Jeg hadde lyst til å ta opp dette aktuelle tema. Nå kommer nok feministene og biter meg i rompa, men igjen, aktuelt og viktig å belyse fra mitt ståsted.

Nei til likestilling. Hvorfor?

Damer, ærlig talt ønsker vi egentlig likestilling? Vi klager jo over at gentlemanen er død? Hvorav betyr at vi ønsker å bli behandlet annerledes eller hva? Vi ønsker at mannen skal være det sterke kjønn og beskytte kvinnen. Stort sett utafra det jeg leser ellers så ønsker kvinner også å være hjemme med barna sine frem til de er 1 år? Mannen er jo ikke egnet til eksvis å amme. Arrester meg gjerne, vet at noen damer har baller og ønsker å jobbe med en gang, men dette forbeholder vel sjeldenheten i den virkelige verden. Er dere ikke litt lei av nå damer at dere må bevise mye mer en dere egentlig ønsker? Fordi dere skal holde akt ved likestillings posten? Vi er ikke egnet til det samme som menn. Det strider mot naturen, det strider mot instinktet, det strider mot psyken vår og det er ikke det beste for barn og vokse opp med en halvhysterisk, utslitt mamma som prøver å gro et par nøtter mellom beina.

Ja, til like muligheter skulle det hete. Dette løser en del av problemene over. At kvinner nå får lov om de ønsker å gå i militæret, klart det. Muligheten bør og skal ligge til rette for alle, black, white, man or woman. Det er det samme, alle skal ha en mulighet om de ønsker. Men å drive med denne likestillings hysteriet det må vi snart gi oss med. Jeg ønsker ikke å vokse opp i en verden der jeg blir presset inn til å prestere like mye på alle nivå som en mann gjør. Vi synes jo det er mye verre å få en på tryne av en mann en en dame, hvorfor? Det er likestilling. Menn er bedre på å takle stress en kvinner, hvorfor vil vi oss selv så vondt? 

Barna har definitivt ikke godt av å være en kasteball mellom en mann som ikke vil være hjemme og en hysterisk kvinne som skal ut i jobb. Skal vi lære de stress fra fødsel av? Alle vet at en ammende kvinne er i tåke det første året etter fødsel. Dette har naturen utstyrt oss med slik at fokuset skal være på babyen og intet annet. 

Hvordan synes dere det egentlig er damer? Hva vil dere med dette? Jeg er lei, å ønsker meg tilbakestilling av likestilling. Jeg vil ha mannen på banen igjen som det sterke kjønn som passer på familie og kvinne tilbake i hjemmet som passer på barna. Vi må snu før klitorisen vokser til en penis.

Vi er feminine og har kontroll på disse mannfolka uansett. Vi bestemmer på hjemmebane og de kan få lov å bestemme på bortebane. Synes det blir helt fair. Skal vi virkelig ta fra disse mennene våre all integritet? Vi lager jo et samfunn av intetkjønn. Linjene blir for vage, alt ligger i gråsonen. Siden naturen styres av naturlig utvalg(Darwins utviklingsteori, artenes opprinnelse)  blir vi nok mere og mere rettet mot ikke han eller henne men "hen", som danskene ville innføre. Man skal ikke være hannkjønn eller hunnkjønn men intetkjønn?  "likestilling sa jeg" Please nok nå vel? Vil ha tilbake krigeren jeg, vikingen. Så kan vi kvinner være vakre og intelligente og ha muligheten om vi ønsker det.Kom med deres meninger.....

Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Hvem faen tror du at du er?

Hei kjære lesere.

Hvem er du og hvorfor er du slik? Ta ansvar for hvem du er! 

Har du noen gang sett på en annen person med beundring? Og tenkt jeg skulle ønske jeg var slik jeg også? De fleste av oss gjør dette men det gjør det med sjalusi. Vi har feil ledere med feil verdier.

For det vi egentlig skulle beundret hos noen andre, den egenskapen vi ønsker oss blir omdannet til negativitet og sjalusi fordi vi ikke eier den selv, så unner vi liksom ingen andre å eie den heller. Merkelig fenomen? 

Men nå er det engang sånn at man faktisk kopiere egenskaper fra andre mennesker. Vi gjør det som barn fra vi er bitte små, vi kaller det å herme eller ta etter, barn er eksperter på dette. Vi gjør det på skolen i ungdommen vi lærer oss kunnskapen.Vi gjør det på jobben for å yte best mulig for firma. Men hva skjer egentlig med en person i voksen alder, da begynner vi å hate istedenfor og modellere. Og hva er hensikten med dette egentlig?

Er det usikkerheten som rammer deg ? Lavt selvbilde kombinert med at du bryr deg alt for mye om hva alle mener istedenfor å stå støtt i deg selv.

Dette er den største folkesykdommen vi har.

Dette er årsaken : 

Vi har likhets mennesker og ulikhets mennesker:

 • Likhet mennesker utgjør den største bestanddelen av vår befolkning her til lands, de er følgere og liker og være like andre, man vil ikke skille seg ut og har som regel store venneflokker der alle ser like ut og kler seg likt, De liker og være enige og debatterer sjelden eller ytrer ei heller meninger. Uten og provosere for mye er de også kalt saueflokken eller saue norge, siden sau er flokk følgere. Likhets mennesker lager sjelden konflikter men de følger lederne sine så om du er et likhets menneske med en helseskadelig leder kan det lett forsure et helt samfunn. De liker heller ikke endring  fordi de foretrekker sikkerhet De er gode team playere. Om du er høy på denne preferansen sørg for å finne en god leder i gruppen.
 • Likhet med unntak og forskjell med unntak: Disse menneskene ser først etter likhet men så etter endring, de liker gradevis forandring og er ganske tilpassingsdyktige.Disse kan leve med rutiner i perioder men trenger endring over tid. 
 • Ulikhets mennesker er sterke personligheter, de er disse som baner nye veier i nevrologien , de ser etter forskjeller og er opptatt av å være annerledes og skille seg ut, de elsker å diskutere og lede. De er ikke spesielt gode team playere. De jobber best alene,men tar ofte sjangser og er visjonærer. De liker forandring , endring og vekst. De er kun gode ledere om de skårer høyt i omsorg for andre. Om du er høy å¨denne preferansen sørg for at du ta hensyn til andre som følger deg og ta ansvar for hva du sender ut, folk påvirkes veldig av deg.


Jeg føler mye av problemet med janteloven ligger her, vi har feil ledere med feil verdier. Om man er en ledertype må man ta ansvar for seg selv og hva man sender ut for folk følger deg og det du sier.

Er det greit og ikke ønske andre suksess? Er det greit og snakke nedlatende om andre? Er det grei å lære opp barna dine til å være en hater? 

Om man er en god leder med omsorg for andre og du virkelig bryr deg om hvordan verden dine barn skal leve i så kan du begynne og ta ansvar omgående. Det er det du sender ut som kommer tilbake, positivitet avler positivitet.


 

Jeg ønsker at vi skal skape en vekst her til lands som er konstruktivt byggende for mangfoldet av mennesker, skape et samfunn der vi har troen på hverandre, støtter hverandre og skryter av hverandre.

Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Derfor har jeg six pack hele året

Hei kjære lesere.

Jeg børster støv av fine innlegg, som jeg har laget.

Det er mange som spør og derfor vil jeg dele med dere hvordan man får og hvordan man bevarer sommerkroppen hele året rundt.


 

Jeg er  33 år gammel 3 barns mamma som har six pack året rundt.

Jeg går ikke på diett eller trener i overkant mye, synes jeg selv. Likevel har jeg en helårs kropp i samme Shape, jeg trenger ikke å trene meg opp eller ned. Legger heller ikke på meg eller går ned i vekt. Jeg spiser når jeg er sulten og teller aldri Kalorier. Min oppskrift funker for meg og kanskje også for deg?

Her er den:

 • Jeg spiser bare ren mat. Ren mat betyr mat man kan se hva er helt ublandet fisk, kylling, litt storfe, egg, grønnsaker, frukt, nøtter, bær,r aw food, havregryn, linser, vill ris, rug ,cottage cheese.
 • Så for meg er det viktig å ikke spise lettprodukter, ekte smør og ost
 • Jeg spiser ikke syre holdige produkter eks som gris, sjokolade, brus og ferdigmat.
 • Jeg holder meg helt unna raffinert sukker.
 • Jeg drikker mye detox som jeg lager selv, disse drikkene består av bær, frukt og grønnsaker.
 • Jeg spiser økologisk så langt det er mulig.
 • Jeg bruker bare cocosa i all matlaging.
 • Jeg spiser 5-7 måltider per dag.
 • Jeg trener hurtige og harde treningsøkter med en kombinasjon av styrke, kondisjon og spenst, ca 30-75 min daglig
 • Jeg drikker mye vann med lime, ingefær og sitron.
 • Jeg sover rundt 8 timer hver natt.

 

Opp til 80% av hvordan vi ser ut er kostholdsrelatert, det betyr at det du putter inn= sånn du ser ut.

Mange strides om detox kurer siden det ikke er kliniske tester rundt dette, og mange mener at kroppen er selvrensende med et normal kosthold? Men hva som er normalt er lite definerbart, jeg sverger til dere at detox fungerer, man får bedre hud, hår, negler, energi og glød.

Detox renser og avgifter hele systemet og minker både lyst og behov for sukker og fet mat i etterkant. Det er en fin måte å starte på om man vil legge om livsstilen. Det er både godt og smakfullt å spise sunn og ren mat. Jeg vil i tillegg anbefale at dere får i dere nok vit k (grønn grønnsaker og bladverk) for base. Magnesium,sink, vit d og jern som tilskudd. Er dere ikke glad i fisk, så sørg for omega i tillegg.

Spis så mye økologisk du kan: Økologiske matvarer er usprøytet slik at kroppen unngår giftstoffer som kan fører til livstruende sykdommer. Jeg kan anbefale dere å kjøpe på www.123levert.no de har et stort utvalg av økologisk mat levert rett hjem på døra. Hva er forskjellen på økologisk mat og vanlig? se link her 


Egg fra egne frittgående høner:)

Lag en stor drikkeflaske med lime, sitron og eller ingefær som du drikker gjennom dagen.

Spis ofte og helst hver 3 time, her er det lurt å alltid ha noe i bilen og veska, det kan være en frukt, en neve nøtter, en pakke bær, en boks cottage cheese osv. Ta med mer en det du tror du skal spise og spis alltid før du blir for sulten, ta deg tid med maten og ikke hiv det inn. Kroppen merker ikke alltid mettheten før det har gått 5-10 min. Da er det lett og overspise.


Hold deg aktiv, du kan trene hvor som helst på fritiden, bytt ut 20 min sofasitting med kroppsvekt øvelser. 

Hold dere unna Sukker-Ferdigfabrikat er stappfulle av sukker under masse fremmed navn, de har heller ikke % av sukkerinnhold på pakkingene så de lurer forbrukerene til å tro det er mindre en det er. 30 % av den Norske befolkningen lider av sukkeravhengighet. Sukker blir tatt opp i leveren vår og omdannet til Fett. Dette legger seg rund organer og fører til høy helserisiko.

Styr unna Lett produkter- Syntetsisk søtning, dette blir oppfattet av kroppen vår som sukker og får bukspyttkjertelen til å produsere insulin som fører til sukkersug, det gir heller ei ingen metthetsfølelse slik at det er stor fare for overspising.

Så da har dere fått en pekepinn på hva som er nøkkelen:)

Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Stram opp underlivet

Hei kjære lesere.

Tenkte jeg skulle være en liten *icebreaker* og skrive om tema: Hvordan stramme opp underlivet ved hjelp av trening? 

Ganske interessant for alle og en hver vil jeg tro:-) 

Tenkte å komme med noen personlige erfaringer og råd og hva jeg har hørt generelt gjennom venninner og andre guttevenner rundt dette tema.

Myte eller sannhet? alle er ikke like fordi det avhenger av alder,gener,anatomi og vedlikehold.

Jeg har en del erfaring jeg er dame, 3 barnsmor og har opplevd kroppen med og uten trening. 

Jeg kan komme med følgende sannhet, om man er flink og vedlikeholder seg selv ved hjelp av følgende trening vil det være en suksess hvertfall i senga:-)

Dette gjelder livet igjennom, hvor tidligere man begynner jo enklere blir det å vedlikeholde.

Dette er oppstrammende øvelser jeg kan anbefale:
 

1. Hoppetau, enkle eller dobble.

2. Box Jumps, hopp på det du finner om du ikke har en crossfit box tilgjengelig, utebenker, trapper ol kan benyttes.

3. Utfall, forover eller bakover, etterhvert med vektstang.

4. Markløft.

5. Squats i alle varianter.

6. Cleans

7. Trusthers

Jeg kan signere på at det hjelper.

Jeg har selv vært aktiv innenfor det meste, tennis, løping, sykkel, svømming, crossfit og styrke.

Om du bare trener kardio blir du faktisk slapp, det er å aktivere bekkenmusklaturen som er nøkkelen her. 

Klem fra Maria

Man er nødvendigvis fet fordi man spiser for mye!

Hei kjære lesere.

Jeg tar opp et av mine gamle innlegg da jeg mener det har relevans om den tiden vi går i møte, med mye fet mat og ekstra kos:) 

Mitt ønske med dette innlegget er å dele min egne oppfatning av hvordan kostholde burde se ut. Dette er noe jeg selv lever etter og som jeg vet fungerer i praksis.

Jeg kan komme med den gledelige nyheten om at man slipper å være sulten i tillegg til at man kan få den kroppen og helsen man ønsker seg.

Kroppstyper er forskjellige, men dette gir deg muligheten til å bli den beste utgaven av din egen kroppsfasong.


 

I mitt kosthold har jeg hovedvekt på protein og fett.

Jeg legger en liste her over hva som er proteinrikt: eks

 • Fisk generelt.
 • Soya, mel, melk og flak
 • Faste hvite oster.
 • Melk
 • Egg
 • Nøtter
 • Kylling
 • Storfe
 • Kalkun
 • Belgfrukter: Bønner, kikerter,linser
 • Vilt kjøtt
 • Skalldyr
 • Cottage cheese

Grønnsaker inneholder ikke like store mengder proteiner men når det gjelder energimengden som kommer fra grønnsaker kan den være høy.

Proteiner regnes også som en av tre hovedgrupper næringsstoffer i kosten, ved siden av fett og karbohydrater. Proteinene som vi får i oss gjennom maten, brytes ned til aminosyrer i fordøyelsessystemet. Disse aminosyrene kan kroppen bruke enten som byggesteiner til å bygge opp egne proteiner, eller som brensel («drivstoff») i cellene på samme måte som fettsyrer (fra fett) og druesukker (fra karbohydrater).

Fett er også viktig, men riktig fett (Umettet fett). Her vil jeg anbefale:

 • Fisk: sardiner, makrell, rød fisk og tran.
 • Avokado
 • Nøtter
 • Olivenolje, rapsolje, kokosolje og andre kaldpressede oljer.

Fett bidrar med energi, isolerer kroppen og beskytter de indre organene . Alle cellene i kroppen har en membran, som er bygget opp av ulike fettceller, de er også med på å lage hormoner i kroppen og hjelper til å ta opp vitaminer fra kosten.

Karbohydrater:

 • Grønnsaker
 • Bær
 • Byggryn
 • Fullkorn av pasta, brød og ris
 • Bønner
 • Havregryn
 • Quinoa

Karbohydrater er viktig for at hjernen skal få energi hele dagen, du har 3 grupper, sukker,stivelse og kostfiber. Stivelse og sukker fordøyes lett og gir energi, mens kostfiber hjelper fordøyelsen. 

Jeg anbefaler å spise opp til 1 kg grønnsaker per dag, om du ikke liker eller ikke klarer store mengder, juice de eller kjøp de ferdig juicet. Å juice gir deg alle næringsstoffene uten at noen går til spille i en tilberednings prosess.

Spis helst 5-7 måltider per dag.

Om du spiser litt til hvert måltid, ca hver 3 time har kroppen noe å jobbe på hele tiden, du blir ikke trøtt, slapp, sulten eller i psykisk ubalanse.

Spis bare sukker i naturlig forstand, altså kun sukker som er i det naturlige produktet, IKKE tilsatt.

Da her dere fått en pekepinn, mest protein ca 40% fett ca 30% og karbohydrat ca 30%

Når det gjelder drikke, vann ca 2 liter tilsett sitron eller lime. Kaffe 3-4 kopper, vin 0-1 glass, smoothie 1 stykk, lag selv eller kjøp 100% naturlig, soya melk 1 glass og helst juice grønnsaker som anbefalt over.

Dette er min anbefaling:) 

Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Hva bruker vi mest penger på?

Hei kjære lesere.

Jeg synes dette er et ganske interessant tema å ta opp siden julesesongen nærmer seg. Før man sløser bort milliarder av kroner på julegaver så liker Nordmenn generelt å bruke mye penger året rundt.

Den viktigste og kanskje mest bortkastede kategorien folk bruker penger på er ikke å kle seg godt men å bo godt. Under dette ligger det mye irritasjon, slit og krangling. Folk flest skal ikke bare kjøpe seg dyrere hus en det de ikke har råd med, de skal også bruke masse penger på oppussing og interiør. Dette ligger som den mest prioriterte kategorien av pengeforbruk. 

Bilderesultat for interiør

En årsak til dette kan være dagdrømmene og effekten av alle interiørbladene og interiørbloggene på nett som lokker deg til å kjøpe.

Neste kategori er hundre spor mere nyttig. Nordmenn like å ta vare på familien og forsikre seg om at alle skal ha det godt, her er vi også meget proaktive å bruker mye på forsikringer om ulykken skal ramme.

Eller liker vi å reise med familien både på korte og lange turer, dette ligger høyt på vår prioriteringsliste.

Bilderesultat for ferieparadiser

Det ligger også mye forbruk i transport kategorien. Isteden for å velge kollektivt, så foretrekker vi å øse ut kroner på private biler. Dette er en stor utgiftspost hos de fleste familier og spiser et stort jafs av det månedlige budsjettet.

Det er ikke bare i julen vi liker å bruke litt ekstra. Det er hele året rundt. Vi elsker å kjøpe gaver til oss selv og andre. Store som små. Dette handler om å pleie kjærligheten til seg selv og de vi er glad i.

Å sist men ikke minst har vi økt grasalt forbruk på mat. Matbudsjetter øker med bevissthet om kosthold. Vi fortrekker å kjøpe varer av bedre kvalitet en før, samtidig som vi har blitt dårligere til å prioritere matlaging i hjemme, er det mange som tyr ril take away løsninger i en hektisk hverdag.Kjøper du deg mer en hva du har råd til? Eller avviker du fra standarden?

I så fall er jeg interessert i å høre hvordan du prioriterer?

Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

 

Vi bruker de ofte, men vet du betydningen?

Hei kjære lesere

Hva betyr uttrykket? Vi bruker de ofte, men vet du betydningen?

Kan du gjette? Her er det 15 uttrykk du kan bryne deg på.

Så begynner vi:

Splitte mine bramseil?  

Krokodilletårer?

I grevens tid?

Å henge med geipen?  

Bilderesultat for gjeipe

Bjørnetjeneste?

En saga blott?

En rød tråd?

limpinnen?

Hummer og kanari?  

Å stå på pinne for noen?  

Svin på skogen?

Bilderesultat for svin i skogen

Ugler i mosen?

Bilderesultat for uttrykket ugler i mosen

Argusøyne?  

Obsternasig?

Splitte mine bramseil?  I en hektisk hverdag når tiden ikke strekker til. Når stadig nye problemer dukker opp. Når det stormer rundt deg som verst.

Krokodilletårer? betyr å hykle etter medfølelse eller late som en er lei se.  Altså, man gråter falske tårer.

I grevens tid? Altså man kom i en lykkelig stund. Senere har uttrykket fått betydningen i siste øyeblikk

Å henge med geipen?  Betyr å være sur, å være i dårlig humør

Bjørnetjeneste? Å gjøre noen en bjørnetjeneste vil si å gjøre noen en tjeneste som er velment men som får negative konsekvenser. Altså at man gjør mer skade enn god

En saga blott? Betyr noe som tilhører en svunnen tid. Noe som ikke finnes lenger eller som man kun hører fortellinger om.

En rød tråd? Betyr I tidligere tider brukte den engelske marinen en rød tråd gjennom all sitt tauverk, for å vise at dette var tau som hørte dem til. Det har deretter fått hevd i overført betydning, som noe gjennomgående, et hovedpoeng eller ledetråd.

Gå på limpinnen? Uttrykket å gå på limpinnen betyr å bli lurt eller gjøre noe dumt. Gjerne en situasjon det er litt vanskelig å komme seg ut av.

Hummer og kanari?  Betyr kort fortalt en blanding av likt og ulikt

Å stå på pinne for noen?  Betyr å være rede til å gjøre hva som helst for noen. Å være overdrevent tjenestevillig.

Svin på skogen? Betyr å unnlate verdier eller å ha hemmeligheter.

Ugler i mosen? Refererer til noe mistenkelig. Noe som ikke er som det skal være eller at det kan være fare på ferde. Hvis man mistenker at noen driver med lureri

Argusøyne?  Den som har argusøyne på en sak, følger den med et observant og gjerne kritisk eller mistenksomt blikk

Obsternasig? Brukes om en stri eller egensindig person. En som er litt tverr.

 

Nå som du vet, bruker du dem riktig?Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Ja, jeg bruker pels

Hei kjære lesere.

I fjor skrev jeg et innlegg der jeg elsker pels, men jeg elsker også dyr. Forøvrig stemmer denne påstanden fortsatt. Jeg fikk skinnsykt mye pes for dette innlegget noe jeg kan forstå. Men likevel må man kunne forvente respekt for egne valg.

Noen av de som er imot pels, spiser kjøtt og bruker lærvesker, støvletter og lærbelter. Hvorfor er kua og grisen mindre verdt?  Dere kan faktisk ikke si at det har en ekstra nytteverdi fordi man bruker hele dyret. Disse kuene, sauene og grisene har det helt jævlig, ja også i Norge.

Hva med dundyner og dunjakker, bedre at barna fryser kanskje? Ja, ull kan man bruke, men man fryser ihjel i over 15 minus, noe som forekommer i vårt klima.

Angoragensere, har dere sett hvordan de napper disse kaninene?

Gåselever, fyttigrisen, det spiser ikke jeg i alle fall, tvangsforet gjess. 

Vipper av mink? Alle disse småjentene inklusiv Sophie Elise, som er pelsmotstander forøvrig, bruker disse løs vippene.

Sminke testet på dyr? Her vet jeg ikke hvor jeg skal begynne engang, sjekker dere sminken før dere kjøper den? Står det på pakkene? Ikke vet jeg.

Hva med egg? Fra frittgående høner? De som kalles frittgående i Norge, bor i svære haller, ser aldri lyset og tråkker hverandre til døde. Ja, dette er sant. 

Tipper mange av fruene der ute sitter som pelsmotstandere med Hermes veskene sine og ryker.

Så lurer jeg på, sprøyter dere mot skadedyr? Setter opp musefeller?

Jeg kan huke av mange av disse over som noe jeg ikke personlig gjør, fordi jeg synes det strider mot dyrene. Men likevel valgte jeg på et tidspunkt å kjøpe meg pels. Hvor går grensen for dyrevern?

Som dere sikkert skjønner av starten på innlegget handler i å for seg alt vi foretar oss om dobbeltmoral. Det er klart man kan redusere skadeomfanget og bruke huet litt. Men det er mye vi ikke tenker på, da mener jeg mye.

Det er lett å se og angripe noen som bruker pels, fordi det er visuelt synlig på en annen måte en andre produkter produsert av dyreskinn.

Dere vet sikkert ikke at gummigodis er laget av griseskinn? Nå er det jo også vist seg at fisker har smerteterskel.... So what to eat?

Jeg har frontet at det går fint an å leve på vegetarmat også. Så om dere som sitter å ryker hjemme kan stå for alle påstander over og si, nei det gjør vi ikke. Så skal jeg bøye meg i støvet for dere.

Jeg skal avslutningsvis si at jeg selv bruker pels. Selv etter at jeg fikk 250 hatmeldinger fordi jeg stod frem. Når det er sakt så kjøper jeg ikke pels lenger, men jeg bruker den jeg har.

Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

 

Ren kjærlighet har ingen prislapp

Hei kjære lesere.

Jeg ønsker å ta en liten diskusjon når det gjelder akseptert aldersforskjell i et parforhold.

Jeg ser til stadighet er det er en skeivfordeling og fordommer når det gjelder aldersforskjeller blant kvinner og menn.

Vi er vant til at eldre rikinger dumper kona når hun passerer 40 og heller velger å leve en playboy-tilværelse med unge jenter helt ned i 18 årsalderen, om ikke yngre.

Jeg har selv vært vitne til slike fester, der det går halvnakne jenter rundt og blir klasket på rompa og som sitter og gnir seg på fanget til disse gamle grisene. Når det er sagt så handler slike forhold i stor grad om makt og penger med diverse unntak. Så lenge vi har kommet til en konklusjon om hvorfor slike forhold eksisterer, så er det liksom greit?

Penger = Gjør hva faen du vil, og få hva faen du vil. Bortsett fra ekte kjærlighet da....

Ok, over til skeivfordelingen. Først vil jeg si at Anne Brith, du trenger ikke å skamme deg over en yngre mann. Husk at hans alibi er ren kjærlighet, om ikke hadde han aldri blitt sammen med en 41 åring med 4 barn, det sier seg selv. Man skal gi ganske mye av seg selv og gi avkall på mye for å ta en slik plass, om han gjør det skal du bare takke gud og akseptere at dere virkelig elsker hverandre.

Ren kjærlighet har ingen prislapp, heller ingen aldersbegrensning.

Jeg selv ble sammen med en mann som ikke hadde egne barn, etter mitt brudd. Han valgte med fri vilje å tre inn i livet mitt med 3 barn som han påtok seg farsrollen til. Man blir ikke sammen med et menneske i et slikt forhold, man tar en del av en hel familie noe som krever både mot og omsorg.

Jeg vil vel tro at du virkelig fortjener en ny begynnelse og en flott mann etter å ha smakt på utroskapen fra din eks. Noe jeg kan skrive under på at plager din eks noe voldsomt, siden han er byttet ut med en unghingst.

Nei du Anne Brith. Ikke skam deg, nyt i stedet.


Klemmer fra Maria

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

De som "skryter" mest av sexlivet sitt er de med størst problem

Hei kjære lesere.

Bilderesultat for manglende sexlyst

Jeg vil dele dette med dere fordi jeg har opplevd det personlig. Det er stor forskjell fra mann til mann og for meg var det et sjokk at en av mine faste partnere slet med dette problemet. Etter åpenhet, god kommunikasjon og forståelse løste det opp i floken.

Flere og flere menn opplever dette, lave testosteronnivå, som føre med seg lystproblemer, ereksjonsproblemer og dårligere seksuell lyst. Det viser seg at de som "skryter" mest av sexlivet sitt er de som slite mest med lavest testosteron nivå.

Husk at dette er helt normalt, men likevel er det mange som kvier seg for å oppsøke lege for at de føler det er noe feil med de og skammen rundt følelsen om at manndommen blir frarøvet. Menn helt ned i 20 årene kan slite med mangel.

God kommunikasjon er viktig, kvinnene føler ofte at det er deres skyld at mannen ikke får ereksjon eller kommer. Mannen kan ofte betrygge at dette ikke er tilfelle, men velger heller å leve med det en å gjøre noe med det.

Det finnes mange måter å få ekstra hjelp på.

I USA selges det testosteron piller i dagligvare butikkene, det er dessverre ikke lov i Norge, noe jeg ikke skjønner hvorfor? Disse produktene er ikke farlige av noen grad og hjelper mannen både psykisk og fysisk.

Man får visse produkter på markedet (Disse kan kjøpes fritt) i Norge med de har liten effekt dessverre. Har man vesentlige problemer kan legen skrive ut tabletter, krem eller gi sprøyter for å høyne nivåene.

De vanligste symptomene på testosteronmangel  er 

 • Mangel på energi
 • Nedsatt sexlys  
 • Mer magefett           
 • Økt aggressivitet 
 • Nedstemthet

Dette kan føre til mangel, mange blir også deprimerte og slitene som symptomer.

 

 • Overvekt særlig bukfett
 • Medisinske årsaker
 • For høye østrogennivåer
 • Å bytte ut øksen med fuktighetskrem
 • Høyt inntak av alkohol
 • Røyk
 • lite søvn
 • Mye stress
 • De som har ujevne spiserutiner
 • Lite fysisk aktivitet
 • Høyere alder

Jeg har faktisk hørt at menn som går hjemme med barn utvikler høyere østrogennivåer som fører til at de blir mere kvinnelige. De siste 20 årene har dette problemet eskalert.  Kan dette være årsaken?

Forebyggende tiltak er å være i moderat fysisk aktivitet daglig, spis rutinemessig. Stump røyken og ha et moderat inntak av alkohol. Stress mindre og legge deg tidlig, slik at man får roen på kvelden. Gjør mere mannlige aktiviteter, gutteting, dette er en god unnskyldning til å være mer sammen med kompiser. Ha mer sex minst 1-2 ganger i uken , dette fører med seg større blodtilførsel, man kan faktisk trene opp nivåene.

En annen fakta er at kvinner med lavt testosteronnivå mister sexlysten. Så har man lav sexlyst som kvinner kan det være klokt å sjekke dette med legen.

Avslutningsvis, ikke skam dere gjør noe med det. Dette kan også være en årsak til høyt utroskapsrate. Sexlivet er en av grunnpilarene i et forhold, så ta dette seriøst. 

Det ble mye fakta fra meg i dag, men håper det har vært til hjelp:)

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

 

Du må være syk for å lykkes, men sterk for å overleve

Hei kjære lesere.

Jeg vil lufte noen tanker rundt hvordan man ser seg selv og hvordan man blir oppfattet?

For meg har det alltid vært et must å være seg selv, jeg har vel også et ekstremt behov for å være annerledes Jeg liker å skille meg ut uansett om det blir oppfattet bra eller dårlig, jeg er i alle fall meg selv og står trygt i egne sko. Jeg har hele tiden hatt en oppfatning rundt det å skille seg ut for å lykkes stort. Nå finnes det selvfølgelig mange måter å lykkes på, det er ikke det jeg sier, klart indre fokus trengs for å danne en trygg base. Man må synes i mengden, om ikke er man kategorisert som alle andre, egentlig er det ikke derfor jeg gjør det heller, det bare føles naturlig.


Uttrykksformen kan dog oppfattes ekstrem til tiden, men det er det som betegner menneskets personlighet, er det ikke?

Nå sitter vel haterne å gnir seg i hendene for å dra ut korte setninger av hele konteksten og budskapet, men vet dere hva, det driter jeg i for dere har allerede tapt kampen mot dere selv. Jeg vet det sitter mange å heier også og det er en herlig følelse, for meg er dette det å lykkes ,jeg vet jeg gjør en forskjell, baner vei.

Vi snakker om mangfold og raushet, men har vi egentlig respekt for ulikheter eller innfris man da i kategorien mobbeoffer? Slik som den stygge andungen og hakket i hjel? Formålet blir da å eliminere ulikheter, blir det ikke?

Om jeg hadde vært født i en annen tid hadde jeg mest sannsynlig blitt brent på bålet. Å i tillegg være uten tilknytning er det ikke for gitt at jeg passer inn noe sted heller. Jeg vil anta at mange ser meg som arrogant og et ego. Sistnevnte er i å for seg sann. Jeg er vel et ego, sterk i egen kraft. Andres spor er lite interessant å følge, om det ikke gjelder en sti til å lykkes med det jeg ønsker meg så klart.


Hva man ønsker seg kan være individuelt, målsetningene er også individuelle. Jeg har respekt for andres valg, selv om jeg velger min vei, slik du velger din. Er det ikke vakkert?

Du må være syk for å lykkes, men sterk for å overleve.

De kloke lærer av andres feil istedenfor å begå samme tabbe, er man for sta og har for mye troen på seg selv kan det fort gå i dass. Misforstå meg ikke du burde være selvsikker, men ikke dum. Jeg lurer også på hva som er ekte å ikke. Hvorfor gi seg hen til andre for å tro at de skal velge for deg? Mange gjør dette fordi det er tryggest.

Se eksempelvis på The Kardersiens, Sophie Elise, Olav Thon og Petter Stordalen, hvorfor lykkes de? Fellesbetegnelsen er lik, de har bare forskjellig strategi, de er banebrytende og annerledes. Dere som buer må innse at slage er tapt. Vi trenger rollemodeller av forskjellig kaliber, slik danner vi sammenlagt helheten av fremdrift.

Har du troen på at du kan forandre det du bestemmer deg for så gjør du det, din indre makt er større en hva samfunnet forventer av deg. Det må du ikke glemme.

Så hvem velger du å være? Deg selv eller samfunnets offer?

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

Hva ønsker folk seg til jul?

Hei kjære lesere

Nå nærmer det seg årets høydepunkt for barna og årets stresspunkt for de voksene. Hele landet skal snart dekkes i julestemning og bjelleklang. Bordene dekoreres med de flotteste duker, granbar og lys og de nydelige innpakkede gavene skal kjøpes og plasseres. Treet skal pyntes, med engler og stjerner. Litt gleder er det for oss alle.

Bilderesultat for amerikansk jul

Mange baker 1000 vis a kaker, mange har juleverksted og julemarked. Stor sette er det mye glede denne høytiden bringer med seg. Så kommer familien på julemiddag og alle samles om bordet.

Vi som familie, har valgt å reise utenlands i julen de siste 3 årene, anbefales alle som vil komme seg litt bort fra stress og støy.

De fleste av oss har vel i grunn glemt hvorfor vi i hele tatt feirer julen? Om så, er forhistorien vi ferier for å minnes Jesus sin fødsel. Men det er ikke så viktig i det store og det hele. Fri fra jobb og mer tid til familie er noe alle og en hver setter pris på.

Jeg tenkte på dette for noen dager siden. Det er vanskelig nå til dags å sette fingeren på hvor grensen går til de vi skal handle til, i tillegg til familie, har det nå blitt en transisjon med venner og deres barn. Det går masse penger ut i denne tiden og takk gud for halv skatt i desember.

Bilderesultat for pepperkakehus

Men jeg har lurt på en ting, hva er det egentlig folk ønsker seg til jul? All i want for Christmas is you... det gamle gode ordtaket hadde vært det enkleste.

Jeg synes personlig det blir vanskeligere og vanskeligere å velge gaver til både store og små. Hvor går aldersgrensen for gaver og hva er prislappen per gave?

Jeg har funnet en oversikt som kanskje gir dere en pekepinn på hva folket ønsker seg til jul.

Karakteristikken av vinneren på listen går under: opplevelsesgaver som reiser spabehandlinger, matkurs og kinobillett.

Jeg kan godt anbefale noen steder, å fly langt med små barn er sjelden gunstig, det blir mye skrik og mas. Jeg har selv 2 små, som synes det er greit med turer på maks 6 timer. Min eldste kan fly verden rundt uten problem. Så her er det jo varianter.

For dere som ønsker å oppleve noe helt annet en Norge, er Maldivene, Thailand og Dubai, fine reisemål for voksene, barn kjeder seg på disse stedene da det er lite aktiviteter å ikke særlig tilpasset små barn. For middels lange turer, kan jeg anbefale Spania og Hellas, her er det flotte ressorter tilpasset for hele familien. For dere som liker vinteraktiviteter kan jeg anbefale alpene, omfangene sveits, frankerrike og Østerrike. Ps fare for å legge på seg noen ekstra kilo.

Nr 2 på listen er en utfordring for mange, men en lett gave å bytte om ikke sjangeren faller i smak, jeg tenker mange ganger at vi undervurdere barn når det gjelder interesse av bøker, jeg ser at det er en del alders anbefalinger på seksjonene, men man kan godt gire opp noen hakk, etter min erfaring, vel å merke. Barn i dag er mer fremme en de var for bare 10 år tilbake.

Nr.3 på listen er klær. Dette er også en utfordring for lommeboken. Men man får like mye fint på HM og Cubus og Sporten sammenlignet med dyrere merker. Om det er dyre investeringer som vintersportsmerker, er det fint å gå sammen med flere og spleise.

Nr.4 Er vel mest for foreldre til barn, siden digitale gaver fort kan runde hele budsjettet.

Nr.5 Jeg ville styrt unna gavekort og heller gitt penger om man er i tvil om hva man skal kjøpe.

Gave Totalt Mann Kvinne 18-34 år 35-54 år 55 + år
Opplevelsesgaver 50 38 62 56 50 44
Bøker 48 41 55 36 50 58
Klær 44 43 45 50 47 33
Digitale gaver 41 42 41 56 41 26
Penger 38 36 41 55 39 19
Praktiske gaver til huset 37 30 45 45 37 29
Mat og vin 36 37 36 26 38 46
Hjemmelagde gaver 35 29 41 30 38 37
Film og musikk 30 29 30 31 32 25
Hjemmelagde gaver 30 22 37 32 29 29
Sportsutstyr 25 29 21 30 27 17
Smykker 23 5 41 23 22 25
Tøfler, sokker og undertøy 21 16 25 24 19 20
Skjønnhetsprodukter 19 3 36 24 17 17
Fotogaver 19 14 24 16 17 25
Gaver med mening 16 12 20 19 13 16
Pyntegjenstander 7 3 11 9 7 5
Annet 4 5 3 5 3 3
Nesehårtrimmer 1 3 0 2 1 2

Kilde: Plan NorgeJeg tenker at det burde trappes ned på gavekalendere og sjokoladekalendere. Vi opplever at det ofte blir flere til hver, noe som ikke er nødvendig. Gavekalendere kan fort bli en dyr affære om man har flere barn, eller ikke er uendelig kreativ. Dessuten mistenker jeg at barna har mye større utbytte av og glede av å være aktive ute med foreldre og søsken.

Hva er deres tanker og juleønsker? Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

Jeg kunne handle barnetøy opp til 20.000- 30.000 tusen kroner av gangen

Hei kjære lesere.

Jeg har tenkt mye på dette og det har faktisk en stor innvirkning på den Norske mobbekulturen. Jeg har selv begått slike tabber når det gjelder mine egne barn. I en periode tenkte jeg ikke i det hele tatt effekten av hva jeg bedrev, jeg kunne handle barnetøy opp til 20.000- 30.000 tusen kroner av gangen uten at det var noe unaturlig for meg. Det er klart at voksene kan synes dette er stas og kle barna opp i merkeklær å vise frem hvor suksessfulle de er og hva de har, dette er et statussymbol og overfladisk tankegang, representert av den voksene eliten. Merkeklær problematikken setter en dyp kløft og en overlegen standard mellom rike og middelklassen. Noe som reflekterer i det eksterne. Vi pakker oss inn for å formidle et budskap om hvem vi er, dette er en stor del av personligheten som vi representerer, med våre ulike stiler. Noen av dere har sikkert ikke tenkt noen grundig igjennom dette tema og har bare akseptert at det er slik? Jeg har skrevet et innlegg for en stund siden om skoleuniformer.
 

For Manger er dette et så stort problem at de blir mobbet fordi de ikke har råd til å følge med på trendene, kjøpe seg dyre merkevesker opp til 50 tusen kroner, jeg har selv sett barn som går med Channel vesker. Dette er faktisk skammelig. Når jeg var barn så gikk jeg i felleskjøpedress på skolen, jeg husker ennå hvordan de andre barna reagerte på dette. De var mer opptatt av å fryse i levisbukser. Hva voksene gjør for være deres sak, men at man skal representere seg selv gjennom barna blir helt feil. Jeg hadde en stress periode for noen år tilbake der jeg følte at jeg måtte kjøpe dyre merkeklær for at det skulle bli bra nok bursdags og julegaver til de som representerer denne klassen. Nå kjøper jeg heller leker av normalt kaliber, for jeg tenker at barn uansett ikke har noen nytteverdi av dyre merkeklær? Jeg selv har begynt å handle alt av klær til barna på HM, ytterklær bruker jeg mer penger på siden jeg har en formening om at dette er bedre kvalitet. Så på en måte er det jo ganske bortkastet det også siden de vokser så fort, heldigvis for vår familie, arver den ene av den andre . Ellers gir jeg bort eller selger videre til en rimelig penge.
 

Jeg synes det er synd at barn skal lide under foreldrenes valg, ikke bare lider de som ikke har råd til å kjøpe men også de som står der å føler seg overlegene, jeg tro dog ikke det har er en bedre følelse og fører med seg overfladisk tankegang. Mange av disse barna ender faktisk opp med en følelse av identitetsløshet og blir deprimert. Jeg har en grunnleggende formening at for mye av alt gjør deg syk. Ja, en gang innimellom skader ikke , det er ikke det jeg sier, vi kan ikke leve i skogen på barkebrød. Men det handler om å finne en balanse, gjør det ikke?Hva tenker dere om saken? 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

         

 

 

Jeg tigger penger

Hei kjære lesere.

God dag og god morgen.

Som dere forstod av overskriften så er jeg ute etter å tigge litt penger. 

Bilderesultat for fattige barn i norge

Jeg fikk pes for det samme innlegget i fjor, der jeg skriver om fattige barn i Norge som ikke blir ivaretatt fordi asyl barna blir prioritert. Jeg har inntrykk av at denne diskusjonen har lunket og det er klart at de fleste støtte organisasjoner innlands levde på denne bølgen for å få statsstøtte den gang da. Oppi suppen av det som angivelig så, så pent ut, så sitter mange barn å gruer seg til jul i år også, kanskje ikke bare fordi de ikke får gaver eller mat som alle andre barn i Norge, men fordi de er barn av foreldre som er narkomane eller alkoholikere som verken bryr seg om seg selv eller barna sine. Disse barna skal på skolen igjen , der barn som alle andre forteller om hva de har gjort og fått i julen. Ikke blir de på bakgrunn av dette bare satt i en fattig bås men de blir også mobbet for dette. Vi kan være med på å forhindre at barna faller utenfor samfunnet.

Jeg jobber i år som i fjor med å skaffe midler til Rett Frem Opplevelser, disse pengene blir brukt til å hjelpe barn og unge under som lever under fattigdomsgrensen. Jeg vet ikke om du støtter fast til organisasjoner eller er åpen for å donere enten privat eller firma? Dette er barn som ikke har råd til å verken gå på kino, delta i  normal fritidsaktiviteter, feire bursdag eller jul. Dette er mitt hjerte nært og hver krone hjelper. Tusen takk til dere som vil støtte. Send meg en Mail på maria@prettysmooth.no  tel 99262489 eller daglig leder Ronny Andrè Johnsen tel  996 84 999 mail ronny@rett-fram.no

Som et bevis på deres godvilje lager vi også en julekalender der deres firma kan bli representer om det er ønskelig.

Familien vår velger å støtte med en betydelig sum i år som i fjor. Så har dere klarhet i dette.

Hjerteklemmer fra Maria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

Mange omtaler Donald Trump i samme kontekst som Hitler

Hei kjære lesere.

Regner med at det kommer til å flomme over av skriverier om presidentvalget i morgen onsdag. Å at de fleste av dere sitter å gru gleder dere til resultatet? Utfallet kan gå begge veier.

Atomkrig, fatalt eller inaktiv, ingen endring? Jeg vet egentlig ikke hva som er verst, dette blir for meg som å velge mellom pest og kolera.

Hillary Clinton er vel drevet så å si av feminist bevegelsen og middelklassen. Først var det en svart president som var revolusjonerende, nå kommer den første kvinnelige presidenten. Har hun et fortrinn som kvinne? Jeg mener selv at Barack Obama hadde et fortrinn fordi han var svart.

Mange omtaler Donald Trump i samme kontekst som Hitler. Vi får vel anta at brutaliteten ikke er på samme nivå? Noen ganger er det noe drastisk som må til for å få et mer aktivt og bedre resultat. Det med atomkrigen over var litt ironisk ment fra min side, men ingen usannsynlighet. Han er jo litt av denne sorten har jeg fått inntrykk av.

At han ønsker å stenge grensene, spesielt for muslimer, kan jeg forstå, nå må vi ikke glemme av vi var inne på samme tanken når det flommet over her til lands, dette har han fått massiv kritikk for.

Jeg og familien skal flytte over til USA på nyåret, ting har tatt litt lengere tid en jeg trodde, men nå nærmer vi oss. Jeg har jo troen på at alt skjer for en mening og jeg vet jaggu ikke om jeg tørr å flytte om Donald Trump vinner. Jeg skrev for litt siden et innlegg der jeg tar opp tema ?at kvinner er farlige? Som jeg beskrev der, tror jeg mye av den kvinnelig propagandaen var satt opp for å sverte hele kampanjen. Mulig han er en gris altså. Men hvorfor skal alle plutselig tilstå flere år senere? Kling klang. Det er greit å leve i publisitet når man har mulighet.

Denne figuren er vel en av de som snakker før han tenker og går over lik for å nå målet. Ikke er det ei usannsynlig at han bruker noen milliarder for å vinne også.

For oss som skatter til USA med eget firma er det er gunstig med en 15 % skatt, noe som veier tungt for mange amerikanske firma vil jeg tro. I forhold til Donald Trump generelle skatteplaner vil USA i sin helhet få bedre økonomi.

I forhold til de norske tallene muligens overaskende? stemmer folket slik

 

 

Jeb Bush

2%

 

 

Ben Carson

1%

 

 

Hillary Clinton

19%

 

 

 

Ted Cruz

2%

 

 

Martin O'Malley

1%

 

 

Marco Rubio

3%

 

 

Bernie Sanders

24%

 

 

Donald Trump

49%

Uansett hva som skjer på onsdag vil dette endre USA sin historie. Om Hillary Clinton vinner tviler jeg på at det blir særlig mye handling, hun virke for meg litt inaktiv for å være ærlig og egentlig vet jeg ikke helt om kvinner er egnet for slike roller. Nei jeg har ikke et forferdelig kvinnesyn, men jeg er en realist. De fleste toppyrker er det menn som besitter, jeg vil nå tro at det har litt med hardførhet å gjøre? Om ikke vil jeg gjerne høre deres påstander om hvorfor det er slik. 80% av hannkjønn topper statistikken.

Så om jeg skal komme til en konklusjon så håper jeg på en måte Donald Trump vinner, egentlig av den grunn at jeg er nysgjerrig på endringen dette vil medføre.Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

 

Hva liker nordmenn å lese om? Horer, sex og alt det der?

Hei kjære lesere.

 

I dagen innlegg vil jeg ta for meg et underlig fenomen. Eller egentlig er det ikke så underlig men mer fasinerende,  det handler om nysgjerrigheten som driver mennesker til klikk.

Vi lurer ofte på hvorfor ting er som det er, her er det som Googles mest 2015

 1. Hvorfor er kvinner utro
 2. Hvorfor er Australia med i Eurovision
 3. Hvorfor feirer vi sankthansaften
 4. Hvorfor flykter folk fra Syria
 5. Hvorfor streiker Norwegian
 6. Hvorfor stemme Høyre
 7. Hvorfor hikker vi
 8. Hvorfor stemme AP
 9. Hvorfor feires Halloween
 10. Hvorfor stemme FRP

Hva er nordmenn mest nysgjerrige på?  Hva driver oss til klikke og hvorfor gidder vi å lese om det vi synes det er teit eller uinteressant? På toppen av det hele tar man seg tid til usmakelig kommentarer om hvor bortkastet det er å lese og lurer på hvem som gidder å lese slik svada? Må man bare markere og pisse utover andres saker som en maktdemonstrasjon?  Tror dere dette omhandler folk med generell negativ kontekst? De som leter etter saker de hater? Eller er de så høye på seg selv at de tror deres egen mening er så verdifull at de bare må skrive hvor dum du er for å jekke deg ned? Så må man ikke glemme de som klager på at overskriften er misvisende, dere skjønner vel ganske fort vil jeg tro av teksten at det gjelder noe annet en hva dere forventet? Anonymitet er det feigeste, men for meg er det likevel meget underholdene. Dere vet det kanskje ikke selv, men jeg ler mye når jeg leser kommentarfeltet. Det er bare å lene seg tilbake med kaffen og få en real latter. Hello i luken:)  Vi bloggere blir ofte beskylt for at vi bare skriver for klikkens skyld? Til deres informasjonen skal jeg opplyse om at ingen blogger blir rike på klikk. Det vi velger å skrive om er kanskje impulsivt, ikke alltid gjennomtenkt eller noe bloggeren selv har interesse for. For å spesifiserer er det ingen som trenger mastergrad i blogging. Det vi skriver om er en eller annen form samfunnsnyttig eller unyttig. Publikum kan ikke lenger kjempe mot saker som som blir brakt frem i lyset selv om det ikke treffer deres eget verdisystem eller er fremmed for enkeltindividet meningsmessig.

Det er forskjellige årsaker til at mennesker velger å blogge, parallellen via blogging er at man liker å formidle, man er modig og man har sterke meninger. Det er ca. 330.000 blogger i Norge, så kanskje vi er et land med mye individuelle meninger allikevel? Synd at så få kommer frem.

En leser uttaler: Disse bloggene er som bilulykker. Du vil bare kjøre forbi, men greier ikke la være å stirre.

Freedom of spech er noe alle i et fritt samfunn har rett til. Motkjempelse mot talefrihet blir som å ikke respektere Krf fordi man stemmer på FrP. Men hvorfor skal man egentlig ha kontroll over det man misliker? Er ikke dette i så fall en form for selvpining som fører til indre aggresjon og negativitet? Jeg bare spør jeg?

Enda dummere er det at folk lar seg lure om det er seksuelle kontekster. Er vi så underernært på visse tema som eksvis sex at vi må lese alle overskrifter som inneholder, fitte, pikk, hore, sex osv.? Det selger godt i hvert fall. Jeg får mye pes for innleggene mine og det forstår jeg godt, mange ganger tar jeg tempen som dere sikkert vet. Irriterer litt ekstra til handling. Det betyr ikke annet en at jeg klarer å trigge en form for reaksjon hos mottaker. Jeg synes i bunnen man alltid skal gå i seg selv før man smeller en reaksjon i bordet, eller på tastaturet i dennes sakens virkningsgrad, det handler om å tenke seg om, ta 5 minutter å puste, lese det en gang til for å være sikker på at man forstår selv formidlingen, å slutt å dra ut en setning av hele konteksten fordi nettopp denne er ubehagelig eller uforståelig. Det er bare å spørre på en ordentlig måte. Alle eier vi dobbelmoralismen. Så det er ingen seier å arrestere meg eller andre. Det er ingen i vårt samfunn som lenger som kan stå for bare 1 ting og klamre seg fast, det er nytteløst. Vi er alle sleipe som såper, sånn er det bare, det handler om å tilpasser seg og respektere til tross for ulikheter... Å kjære deg er du så uenig at det sprenger blodårene i pannen bare av å lese overskriften er det bedre å spare seg selv bryet og skråle videre.

Å som i Doktor Proktors Propmpepulver avslutter jeg med: 

Kyss og klem og alt det der. 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.
 

En kropp som skriker "kom å ta meg"

Hei kjære lesere.

I dag kommer jeg med pekefingeren.

Jeg anbefaler unge jenter å tenke seg veldig godt om før de vil bli fremstilt som en som "selger seg selv". I ung alder er det kanskje vanskelig å se realiteten eller helheten av det samfunnet vi lever. Virkelighetsbilde er nokså annerledes enn det man kanskje tror? Bak en kropp som skriker "kom å ta meg" er det kanskje ikke den personen du ser deg selv som?  Likevel går unge jenter over lik for å være den mest attraktive.

Jeg har vært med på reisen som alle andre, i en alder av 33 år har jeg dog dratt med meg mye erfaringer. Jeg har alltid vært en type av grupperingen forfengelig, selv om jeg ikke psykisk har vært det. Jeg kan vel forklare det med at jeg liker å se bra ut, men har aldri giddet å bruke særlig mye tid på å se bra ut, sånn i hverdagen vel å merke. Derfor har operasjoner og kvikkfiks løsninger vært lønnsomt.

Mulig jeg har vært en av de heldige som unnslapp siden jeg ikke trengte å ha en mann som kjøpte ting til meg?

Man kan jo si at alle kvinner er slik, at man vil være vakker for mannen. Noen gjør mindre for å få 100 meters forsprang andre gjør mer, det handler mye om økonomi, hva man har muligheten eller råd til. De fleste ville vel gjort både det ene og det andre om de hadde hatt pengene til det, eller fått det påspandert?

Jeg satt i gang med dette innlegget i dag fordi det ligger en tittel på front av NA som irriterer meg noe j..... ? Jeg vil ikke datet en som ikke er rik? For meg er det det motsatte, grunnen er at folk som er i denne rikemannskategorien og som har behov for å kjøper horer, er etter min formening ikke noe å samle på. Underliggende tittelen er sugardating.

Jeg må jo le litt av definisjonene av hann og hunnkjønn i denne sammenheng.

Hva er en SugarDaddy?

En SugarDaddy er en moden og stabil mann som har kontroll over sine daglige liv og deres liv. Han har ofte et etablert arbeid hvor han har en høyere stilling i en virksomhet eller i det minste ha en stabil økonomi.

En SugarDaddy er i utgangspunktet alltid en gentleman. Når han er på en date, og når han har en samtale med en kvinne, er han oppmerksomme, lytter og nyter og er spesielt sjarmerende. Han har ingenting imot åpne dører, betale regningen, eller trekke ut stolen for hans date. Han er ikke fremmed for å smigre hans date og gi henne oppmerksomhet, og liker tanken på å få skjemme henne og sørg for å dele sine hans liv og økonomi med kvinnen.

Hva er en SugarBabe?

En SugarBabe er en vakker og ung kvinne. Mange av våre SugarBabes er for eksempel studenter ved universitet eller høyskole. Hun liker å tilbringe tid med en moden mann med en stabil tilværelse. Hun lytter og sikrer at den mannen hun er dating har det godt. Mange Sugababes har fortalt oss at mange menn føler at de kan være mer åpen med SugarBabe enn de noen gang har vært før.

Så dette er den generelle beskrivelsen av hva en Sugarbabe og en SugarDaddy er fra oss her på SugarDaters

Jo, jeg vet ikke om jeg ble klokere av forklaringene over. Dette er jo bare ren svada.  Denne formen for dating er prostitusjon, så enkelt er det. Jeg vil gi mine synspunkter på den massive utviklingen av salg av seg selv som den oppvoksende generasjonen er i ferd med å steppe inn i. Jeg er redd for at unge jenter skal se på dette som normalen, for å komme seg fremover. At de skal se på det som en normalen for å fikse på seg selv, at de skal se på det som en normalen at ting de får er mer verdt en egen integritet.

Vi lever ikke i et samfunn av likestilling, her er det helt åpenbart et stort skille mellom mannen som kjøper for egen tilfredstillelse, han har et overtak over kvinnen som han bruker i sin maktdemonstrasjon. Kvinnen som er den parten som mottar, sprer beina sine for gaver, hun vet hva hun må gjøre for mannen skal bli tilfreds slik at hun blir belønnet.

At en mann kjøper en kvinne for å snakke og dele følelser er bare tull. Da kan man gå til en psykolog isteden.

Er det dette man skal promotere i avisene? Jeg blir skremt av samfunnet, at terskelen blir mindre og mindre for hva vi slenger ut i media. Man blir tilslutt immun, så tror man at det skal være slik. Ønsker man å bli tatt seriøst? Jeg tror kanskje ikke dette er så viktig for unge kvinner lenger? Tar jeg feil? Er det viktigere å ha flest mulig ting og vise frem via sosiale medier, se så fantastisk livet mitt er med min nye Chanel veske. Mister vi verdien av virkeligheten? Jo, mer man får jo mer vil man ha, lykke varer akkurat sånn i 10 sekunder.

Kjærligheten til seg selv blir svakere og svakere, mens grådigheten blir sterkere og sterkere.

Game over.

Er det duket for en fremtid uten faste forhold? Jeg føler at vi går litt i revers med familielivet. At vi har tatt en u-sving mot et liv i ensomhet. Der det er lønnsomt å ha mist mulig følelser og mest mulig cash styrt på et isete underlag.

Man kan fort gli å falle. Eller man kan ta ansvar for seg selv, hvem man er og hva slags rollemodell man skal være. 

Hva tenker dere om tema?

Bilderesultat for maria høili


Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

 

Jeg merket ganske tidlig at det å ruse seg var en exit fra realiteten

Hei kjære lesere.

 

I dag vil jeg snakke om et viktig tema, der jeg selv kan dele min erfaring. Mange av de jeg vokste opp med i ungdommen misbrukte både alkohol og stoff, noen av de er døde i dag, jeg selv var meget eksperimentell som en del av det hele. Som mange av dere sikkert vet er 50% miljøbestemt av utfall, men det er den del andre faktorer som passer inn i den resterende 50% gruppen, dette skal jeg skrive om under. Her jeg sitter nå er det mye jeg skammer meg over og gjerne skulle ha omgjort, men ingen kan endre fortiden, så med det velger jeg heller å formidle mine opplevelser rundt dette tema.

Jeg føler meg ikke som et offer, men likevel ble jeg et offer i en situasjon som førte til selvmedisinering. Nå i voksen alder vet jeg hva som førte til at jeg tok de valgene jeg gjorde.

Mine mentale djevler, som jeg kaller de ,er et sensorium av forvirring. Du kan tenke deg en 10 kilometer i timen som er normalen av et menneskes tankegang i hverdagen. De fleste er opptatt med jobb og fokus på familie. Misforstå meg rett det er jeg også, men i tillegg har jeg aldri klart å slå meg til ro, min hjerne går i 50 kilometer i timen. Jeg har vært desperat til tider, tankene har forvirret meg, verden har forvirret meg, en kontant streben etter svar har til tider drevet meg til vanvidd.

Jeg merket ganske tidlig at det å ruse seg var en exit fra realiteten.

Jeg oppsøkte det selv, det var min egen skyld, mitt eget valg, menneskene, miljøene, jeg ble dratt mot misbruket som en magnet, når jeg først var i boblen ville jeg aldri at den følelsen skulle ta slutt. Det var her jeg fant roen i meg selv. Jeg har aldri følt meg som en misbruker og min unnskyldning var at alle andre gjorde det. Statistikken viser at 1 av 3 bruker stoff i tillegg til alkohol, det er en 33% rate av samfunnet, om man tar bort den eldre generasjonen så er tallene ganske urovekkende?

Noen mennesker er mere utsatt for å ta eksperimentelle valg en andre, dette gjelder følgende grupper

The National Institute on Drug Abuse viser noen grunnleggende avhengighet risikofaktorer, som for eksempel

 

 • Problemer hjemme
 • Psykiske problemer
 • Venner eller familiemedlemmer som misbruker rusmidler
 • Biologi 
 • Genetikk.

Men du kan bli overrasket over hvilke typer mennesker som kan ha en høyere risiko for å bli avhengige av narkotika - for eksempel

 • Hvite mennesker
 • Folk med høyere IQ,
 • De som lider av ADHD
 • De som lider av bipolar lidelse.

Mulig mange av dere ble overasket over disse fakta? Men for meg er det ganske forståelig, misbruk blir forsaket av høye interne prestasjonskrav.

Å få ro i hverdagen utenfor sin egen galakse av stress og forventning er det ikke alle som har nøkkelen til, dette krever hjelp fra andre, noe som kan føles som et personlig nederlag for vedkommende.

Jeg brukte alt for lang tid på å skjønne at nøkkelen var å legge alle kortene på bordet å være ærlig med seg selv, jeg valgte å leve i mine unnskyldninger og løgner. Jeg trodde ikke jeg ville ha noe liv, eller miste en del av meg selv om jeg sluttet. Jeg var redd for at Maria skulle forsvinne, mine personlighetstrekk og den personen jeg så med selv som.

Jeg unnskyldte meg med at jeg var morsommere og gav mer av meg selv, at andre hadde større utbytte av personen Maria. 

Det var ingen som merket at jeg var annerledes, jeg kunne ikke stoppe, jeg kunne ikke legge fra meg den følelsen jeg higet etter, roen i hode. Jeg jobbet meg i hjel og drakk for å slippe unna tankene på kvelden og på natten. Jeg klarer fortsatt ikke sove om natten, kroppen min husker selv i dag mange år senere hva som skulle til for å får ro.

Jeg sluttet når jeg fikk ultimatumet, det var ingenting som var verdt nok til å stoppe, tenkte jeg selv. Men det ble ikke sannheten. Når dagen kom der kravet ble å leve alene kunne jeg ikke sette meg selv først lenger. Så kom skammen med edruskapen, der jeg måtte ta tak i meg selv, begynne på nytt, takle følelser jeg aldri hadde kjent på. Det var grusomt. Jeg levde i min paranoide verden over mange mange måneder. 

Jeg angrer egentlig ikke, jeg er en vinner av erfaringen, det er slik jeg velger å se på det. Min selvtillit har alltid vært høy, men min selvfølelse har vært elendig, særlig etter at jeg måtte begynne å se virkeligheten i øynene. Da var jeg litt som et glass knust i 1000 biter, så måtte jeg begynne å lime meg selv sammen igjen bit for bit.

Jeg vet aldri om tankene vil forsvinne helt, skammen er det som gnager mest. Men det verste er heldigvis over.

Er du ærlig med deg selv?
Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

Faker du orgasme?

Hei kjære lesere.

Over halvparten av nordiske kvinner har latt som de har fått orgasme, de fleste for at de ønsker partneren skal føle seg flink eller ikke skal føle seg mislykket.... Paradoksalt mener menn de aldri har opplevt at partneren har faket. 

Med andre ord- kvinner er gode til å fake.

Bilderesultat for orgasme

Jentenes orgasme er knyttet til gener, akkurat som hjertesykdommer, angst og depresjon. Å oppnå orgasme har også sammenheng med kulturelle, religiøse og psykologiske faktorer. Det er en klar sammenheng mellom sexlyst og orgasme. Bedre sex gjør at lysten øker og at man vil ha sex oftere. For at kvinner skal slippe å fake må kunnskapen om klitoris-betydningen tas på alvor. Nøkkelen til kvinners orgasme er rett og slett kunnskap. Du som kvinne som faker orgasme snyter deg selv for nytelse rett og slett. Når det er sagt så gir det deg negativ påvirkning av din egen lyst på sex. Vi må kanskje lære å bli litt ærligere overfor partneren vår og ikke minst slutte å glede partneren med å fake. Klitoris er altså nøkkelen til kvinners orgasme og den eneste kroppsdelen som kun har funksjon å gi nytelse.  Seksualiteten har gått fra å være tabu til å ligne et påbud. Som del av et kommersielt vellykkethetsregime, skal vi ta vitaminer, bygge muskler og telle orgasmer. Mange kvinner har et stort kontrollbehov og prøver å kontrollere kroppen isredenfor å la kroppen arbeide selv. Da er det vanskelig å oppnå orgasme. Samtidig er sex mye mer enn å nå klimaks. Det handler om å være i nuet og i nytelsen og det å gi seg fullstendig hen til partneren. En orgasme fører til at gledesentrene i hjernen blir stimulert, lykkehormonet endorfiner øker drastisk og vi føler oss mer avslappet. Kvinners orgasme består av klitorisorgasme og vaginalorgasmer. 95% av alle kvinner kan få orgasme ved stimulering av klitoris. Klitoris er forsynt med over 8000 nerver, dobbelt så mange nerver som i mannens penis. Altså ta saken i egne hender og ta ansvar.

Min personlige erfaring rundt orgasmer fikk jeg ikke før i 20 årene. Det tok langt tid og bli kjent med deg selv og hva man likte. Jeg foretrekker å ha sex med kun en fast partner, å ville aldri oppnådd orgasme med et onenight stand. Mulig det bare er meg? Er interessert i å høre hva dere sier? Hvor mange av dere har faket? Er det en sammenheng mellom fast partner å orgasme? 
Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

 

Å miste noen man aldri har møtt.

Hei kjærer lesere.

 

Jeg skriver igjen om personlige erfaringer. Jeg tenker at mange kvinner opplever dette, som en sorg, et tap, en fortvilelse. Jeg har på mage måter vært heldig i det uheldige. Men jeg sitter fortsatt med en sorg mange år senere, man kan undres over hvorfor det er slik? Å jeg vet innerst inne at mange der ute har en mye større sorg en meg selv, men jeg vil likevel skrive min erfaring rundt dette tema.

Å miste noen man aldri har møtt.

Jeg er velsignet med tre friske flotte barn. Jeg fikk mitt først barn i en alder av 21 år, min sønn er nå 11 år gammel og snart tenåring. Tiden flyr av gårde, noen ganger litt for fort. Det føles hvert fall slik. Jeg bestemte meg for å bli gravid igjen i en alder av 26. Jeg gledet meg veldig. Så skjedde det jeg ble gravid med nr 2. Jeg husker den dagen veldig godt fordi det var da jeg skulle feire min bursdag. På dagtid skulle jeg handle inn litt til festen, jeg følte jeg på meg at det var noe ekstra. Jeg var kvalm og sliten, så gikk det opp for meg og jeg kjøpte en graviditetstest på apoteket, jeg klarte ikke vente så jeg løp til en av de offentlige doene på sentere jeg befant meg. Så tok jeg testen som slo ut på gravid. Jeg var lykkelig over resultatet.

Jeg dro som vanlig på 6 ukers kontrollen og alt var strålende med babyen. I avvente av 12 ukers kontrollen, hadde jeg allerede samlet inn alt jeg trengte. Så var dagen der. Jeg fikk sjokk da vi fant ut at hjertet ikke banket lenger. Jeg skjønte ingenting og brøt helt sammen. Ikke hadde jeg oppdaget noe vondt i magen eller blødninger som er vanlig om man har en slik abort. Kroppen hadde ikke klart å ordne opp selv, selv om fosteret var dødt. Jeg hadde opplevd en missede abortion http://www.side2.no/helse/i-17-uke-fikk-elisabeth-beskjeden-alle-gravide-frykter---vi-finner-ingen-hjertelyd/3423230837.html, i avvent om en abort var følelsene mange. Men verst var den følelsen av sorgen og at jeg bar på en død baby.

Etter noen måneder så prøvde vi igjen. Jeg ble livredd for å oppleve noen lignende. Jeg jobbet denne tiden med butikken min, der det var en nødvendighet å bære tungt og hverdagen i seg selv var veldig stressende med mange krevende kunder. Jeg hadde ikke kommet langt i denne graviditeten, like før jeg skulle på 6 ukers kontrollen, begynte jeg å blø kraftig, jeg var midt i et leverandør besøk fra Tyskland, der vi ommøblerte hele butikken. Jeg løp gråtende ut og rett på Volvat for å få det bekreftet at de samme hadde skjedd for 2 gang. Under ultralyden oppdaget de et friskt foster der hjerte banket. Ved siden av lå en tom forstersekk. Jeg var gravid med tvillinger uten min egen viten. Så gleden var stor samtidig som sorgen tok meg. Under dette svangerskapet bekymret jeg meg hver eneste dag om at det samme skulle skje igjen. Jeg var hyppig til ultralyder lidende av min egen parnanoya. Heldigvis gikk alt bra og jeg fødte en frisk jente.

Kort tid etter bestemte jeg meg for å bli gravid igjen med nr 3. Under dette svangerskapet gikk jeg også til hurtig oppfølging i fare for å oppleve det samme. Jeg fødte en frisk jente også denne gangen, heldigvis.

Det er en rar følelse og sitte her i dag å dele historien, reisen har vært vond. Jeg tenker ofte på at jeg har 2 mennesker jeg aldri ble kjent med, som skulle vært en del av familien.

Jeg skriver til dere som har opplevd det samme. Slik at dere vet at dere ikke er alene.

Jeg har 3 friske barn, som jeg elsker.  

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

Jeg er avhengig

Hei kjære lesere.

Jeg tror det er flere en meg som sliter med denne form for avhengighetsproblematikk. For det første har tilgjengelighets grad blitt en must i vårtids verden. Spesielt utsatte yrker :

Journalister

Politikere

Reportere

Bloggere

Advokater

Eiendomsmeglere

Leger

Psykologer

Jordmødre

Investorer

Selgere

Sjefer i alle slags yrker

Selvstendig virksomhet

Det er om å gjøre å være først på ballen. Å alltid være tilgjengelig når det kreves. For mange er dette en nødvendighet. Ikke bare for egen vinning men for medmennesker i stor grad. Gjentatte daglige rutiner skaper avhengighet. Mange sier de kan legge det fra seg i feriene, men er dette virkelig tilfelle eller har vi skaffet oss en avhengighet få kan styre selv om man ønsker?

Denne form for av avhengighet er ikke indirekte skadelig. Den største bivirkning og kanskje mest skadelige er barn, familie og venner, nå får jeg dette kanskje til å høre litt vel drastisk ut men dette er et faktisk tilfelle.

Det hele bunner i at vi mister kontakten med våre medmennesker fordi vi muligens er drevet av å karre til oss mest mulig informasjon, penger eller hjelpe andre fremfor å fokusere på oss selv å våre nære.

På gatene der vi ferdes til daglig, på spisestedene, på kontorene, i butikken, på treningssenteren og i hjemmet. Alle sitter vi med hode trykket ned i telefonen. Mange av våre klikk inn er uhensiktsmessig, med dette mener jeg generell surfing av liten nyttegrad. Skylder vi bare på at vi må være så uavbrutt tilgjengelige hele tiden fordi vi simpelthen ikke klarer å slutte? Jeg tar meg selv i egen løgn. Jeg ser alle påvirker hverandre. Hvor ble det av hverdagssnakken? Hvor ble det av fokuset på familie? Filmtidene, jeg merker jeg får abstinenser om jeg sitter i en kinosal, 2 timer uten mobil, jeg føler meg fra revet fra verden. Ikke lyv for dere selv nå, har jeg rett? Har denne bruken gått så langt at vi har totalt mistet bakkekontakten og tilstedeværelsen? Stressfaktorer fremkaller det også. Jeg tenker mange ganger at jeg ikke trenger å åpne den mailboksen før dagen er omme, men jeg gjør det for det, til min egen motvilje trekkes jeg mot, som en magnet. Jeg bare må, selv om jeg får dårlig nytt som kanskje påvirker familien resten av dagen, tanker man ikke kan legge fra seg. Er dette virkelig fremtiden?

Kan dette være en av faktorene som fører til depresjoner, kronisk stress, angst? Jeg bare antar her jeg sitter, kan det ha en sammenheng?

Det verste er rollemodellene vi skal være, barn kopier foreldrene.  Hva med kommunikasjonen? Hvordan har dagen vært? Hva med tiden? Vi prioriterer? Vi sier vi ikke har tid til å trene,være med venner, ligge med mannen, vi kaller det så fint som tidsklemmen. Er mobilen en årsak til dette? Jeg føler dette tema er noe å tenke på, gruble over og gå i seg selv. Jeg selv blir utrolig sliten av sittestilling med pc eller mobiltelefonbruk. 

Voksene mennesker sjekker mobilen i snitt 150 ganger per dag, det er hvert 6 minutt. 

Disse tallene gjør meg urolig, det er skremmende å tenke på at dette i stor grad har tatt helt over livene våre. Den eksterne påvirkningskraften blir verre å verre, det sier seg selv at det vi ser og leser, reelt eller ureelt faktisk har tatt innersvingen på menneskeheten. Må den ligge innafor synsfeltet har du tapt kampen mot det selv, får du spasmer av at den ligger til ladning eller at den går tom for strøm?

Hva tjener vi på avhengigheten? Hvor mange timer blir du ikke betalt for på jobb der du sitter å trykker på u-konstruktive ting? Arbeidsgiver er selv ikke bedre vil jeg tro? Så er kopieringsvirksomheten i gang, å slik går syklusen.

Dette er den urovekkende virkeligheten servert på sølvfat og oppi dette fatet ligger det det mengdevis av ubrukelig informasjon vi bare kan kaste rett i søpla, sløser vi bort øyeblikkene, gleden og lykken i livene våre?

Hva mener dere om saken?Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

 Jeg fjerner brystene.

Hei kjære lesere.Jeg vet ikke om dette er betegnet som et samfunnsnyttig tema akkurat, men kanskje jeg har litt innvirkning på unge jenter der ute? Jeg tok for mange år tilbake en halvkilo silikoninnlegg i hvert bryst, noe som jeg angret på ganske fort. For min egen del hadde jeg aldri gjort det og avgjørelsen ble basert på andres preferanse.

For meg i etterkant har jeg følt at de bare har vært ubehagelige. For treningen er de bare i veien og uten sports bh føles de ekstremt tunge, det er ekkelt å både løpe og hoppe. Heldigvis for meg så la jeg innleggene foran brystmuskulaturen, så det ødela ikke min styrke i form av idretten. De som legger innleggende bak brystmuskulaturen mister ca. 50% av arm og bryststyrken, grunnen er at muskulaturen tøyes. Så du må ikke finne på å legge inn bak muskulaturen om du aktivt bedriver sport.

Det er også vanskelig for meg å finne klær som passer ,fordi formen min er usymmetriske med en smal midje med enorme bryster.

Jo, jo mange kan jo synes det er vakkert med store bryster, men det er ikke lenger det viktigste for meg. Så nå har jeg bestemt meg for å fjerne de. Jeg gleder meg skikkelig. Kanskje jeg til å med slipper de fordømmende dum og deilig blikkende.

Jeg er heller personlig for ikke en "playboy look" på damer, der alle skal se like ut med gedignere pupper og bittesmå Mickael Jackson neser. Jeg har blitt for gammel til å flyte på den trenden. Men jeg ser den brer seg som et sykdomsbilde over landet. Jeg biter merke i at de fleste på bloggtopplistene i kategori "Rosa bloggere"  Som en fellesnevner, er angrepet av dette symptomet, å det er disse som setter trendene for den yngre generasjonen. Hva tenker dere der hjemme om dette?

Oppresjoner burde være et personlig valg. Det er veldig enkelt å fikse litt på seg selv, men jeg tror at trenden tar overstyring over intern preferanse.

I å for seg så er jeg verken for eller imot operasjonene i seg selv, om du personlig  føler at du gjør det for deg selv og at det er godt gjennomtenkt (Det vil si noe som har vært en tanke/ irritasjon eller et ønske over et visst tidsperspektiv og er nøye gjennomtenkt i form av risiko og andre komplikasjoner) Noe annet er om man operer seg for andres preferanser, om det er kjæreste eller samfunnet, er det helt feil i mine øyne og noe man kommer til å angre på. Jeg angrer i alle fall.

Jeg sliter litt med en redsel nå som jeg skal fjerne innleggene, jeg tenker på etter resultater og om jeg gjør det riktige i det hele tatt, siden det ikke er en direkte nødvendighet. Men jeg har veid denne avgjørelsen til å fra det siste halve året, så nå er valget tatt, så på fredag gjelder det.

Jeg ønsker å høre deres meninger om skjønnhetsoperasjoner. Er dere for eller imot og hvorfor?

Det blir bare mer og mer vanlig i den forstand at det er flere som opererer seg en ikke. Er det nødvendig for å komme seg fortere fremover i livet? Klatre høyere å bruke utseende som en fordel for både jobb og familieliv? Det er dette som skjer i mine øyne. Det er mer og mer lønnsomt i å være vakker.

Jeg tror ikke vi kan stoppe dette så lenge samfunnet prefererer og menneskene følger etter samfunnets preferanser, enkel logikk.

Så da er det bare å tenke å stå støtt i seg selv å ta ansvar for egne valg. Da kan folk gjøre hva de vil for min del. Men husk å være sikker i din sak. 

 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.