hits

november 2015

Omelett!

Hei og god mandag! 

Håper alle har hatt en sunn og sprek start på uken. Jeg pleier alltid å starte mandager med et lett og næringsrikt måltid. Idag ble det omelett til frokost. Jeg varierer alltid med ingrediensene slik at jeg ikke går lei. Omelett er raskt og enkelt å lage, og du kan bruke nesten alle typer grønnsaker og kjøtt. Her er det bare å prøve seg frem eller bruke det du har av ingredienser fra før. 

 TIl denne omeletten trenger du: 

♥ 3 egg

♥ Rød, grønn og gul paprika

♥ Rødløk

♥ Rød chili

♥ Brokkoli

♥ Litt revet ost

Pisk sammen 3 egg og hell de i en panne med extra virgin kokosolje. Kutt deretter opp ønsket mengde grønnsaker og ha over eggene. La omeletten steke på lav varme under lokk i ca 10 minutter. Riv litt ost og dryss over. Når osten har smeltet er omeletten klar. Krydre med litt pepper og urtesalt. Velbekomme! 

Omelett kan fint spises til både frokost, lunsj og middag. Om du velger å ha omelett til middag ville jeg hatt litt kalkunskinke eller lignende i den for å få litt ekstra næringsstoffer og smak.  

Håper denne omeletten faller i smak. Ha en fin mandag videre!

- Natalie 

 

 

Egoet meg. Fasade prat.

Hei Kjære leser.

Oppfattelsen av meg selv . Det er underlig i grunn at man er satt i et slags antrekk. Mine klær og mitt ytre skal gjenspeile meg som person. Eller du skal fylle en slag post her på denne jord. Vi har alle en agenda, vi har alle et mål og en strategi .Bak fasaden finnes det mye. Mye fint og mye sårt. Mye man ikke snakker om eller skal snakke om. En klok mann sa engang, den som tier samtykker. Det er ikke alt jeg ønske å samtykke i, slik er ikke min sannhet, dette reflekterer ikke meg. 

Tankene rundt hva som er greit og ikke er mange. Jeg er sårbar men dog ikke svak. Som individ er jeg er ledertype, av den sorten som ser andre, forstår andre og kan relatere meg til følelser, selvom jeg er mer en logikker selv. Eller var. Jeg er en annerledes tenker et forskjells menneske. Det gjør meg i grunn litt som en kriminell, en utbryter, en som liker å kverulere og skape debatt. Liket er for meg= fengsel. Jeg er ingen fange, jeg er en fri fugl. Ikke at jeg er en kunstnersjel, jeg ser skogen for mer en trær men liker allikevel fakta basert informasjon. Sikkert en god blandingsrase. Slik som løshundene på gatene i utlandet. Jeg har en annen pels, jeg er en annen rase. Stort sett liker jeg store forsamlinger, festligheter og Morro. Humor er viktig, latter og sprell. Men når mørket senker seg går jeg i dvale, for jeg vet at i morgen er en ny dag. Ansvar får man gjennom erfaring. Du vet vel at barna skal opp neste morgen, sier engelen på din venstre skulder. Men litt til sier styggen på ryggen. Hvem skal man stole på? Lysten eller plikten? Hvem er jeg egentlig? Det er vanskelig å bestemme seg for det. Men det viktigste er å holde en god fasade.

Så fin du er Maria, sier de, så pen du er, "jaja, tenker jeg, fin og fin og pen og pen". Er det så viking? 

"Hvordan kan jeg hjelpe deg frem?" tenker jeg, slik at du også kan finne deg selv, bli trygg i deg selv.? Slik at du også kan kunne hjelpe andre som sliter med det samme. Hva kan jeg gjøre for at du tror på meg? stoler på meg? Jeg vil ditt beste.

Pass på å holde fasaden sa påfuglen. "Se hvor vakker jeg er". "Det ytre gjenspeiler ikke din suksess" sa treet der det stod støtt med sine dype røtter. Hvem er du og hvem vil du være? Se deg i speilet, hva ser du? Er du den du sier du er?

Jeg skylder sikkert mange å holde kjeft, eller min samvittighet seir så. Hyssjjjjjjj, ikke si noe. 

Klem fra meg 

Smooth start på dagen

God kveld;) 

Idag starter jeg dagen med en fyldig og god smoothie. Nå som julebordsesongen har startet er det helt sikkert mange slitne kropper rundt omkring på søndager. Når du ikke er helt i form er det ekstra godt å starte dagen på en sunn måte. Om du ikke har vært ute på festligheter men kanskje har spist en del godteri og usunn mat i helgen er det like godt å starte dagen sunt. Vanligvis lager jeg lette og friske smoothies, men denne gangen velger jeg å lage en som er litt mer fyldig da jeg var ganske sulten. 

 Til min rosa/oransje smoothie trenger du: 

♥ 10 frosne jordbær

♥ En halv mango

♥ 1 ss gojibær 

♥ 1 ss mandler 

♥ 1 ss kokosflak 

♥ 5 ss kokosmelk (kan byttes ut med Biola)

♥ 5 ss vann 

Ha alt i en blender og kjør i ca 1 min (avhengig av hvor god blender du har). Ha gjerne et par bananbiter i for å få en litt søtere smoothie. Personlig syns jeg denne er søt nok fra før. Om du syns smoothien blir for tykk kan du gjerne ha i litt ekstra vann. Ha smoothien i et glass og topp med kokosflak. 

 Håper denne smoothien faller i smak. Ha en sunn og sporty søndag alle sammen! 

- Natalie 

 

Drit i å ha en mening! Retningslinjer!

Hei kjære lesere.

Begynner dette innlegge med at nå må du huske på før du gjør noe som helst, at alle kommer til å være stolte over hva du gjør.

Enkle retningslinjer:

 1. Pass på at til enhver tid at alle er stolte av deg. Tilfredsstill alle alltid.
 2. Ikke gjør noe som kan utsette deg for kritikk, Kritikk er farlig og ubehagelig.
 3. Ikke ha egne meninger, egne meninger skaper konflikt og debatt.
 4. Ikke ha egne følelser, det kan ta overhånd og distrahere deg bort fra og ikke ha egne meninger.
 5. Ikke del dine tanker med noen, da kan sannheten komme frem og det er livsfarlig.
 6. Pass på at ingen ser deg under fasaden, de kan ta fra deg livsløgnen din. 
 7. Vær alltid falsk om det tilfredsstiller andre, da er alle stolte av flinke falske deg.
 8. Om du mener noe, så sørg for at ingen vet hvem du er. Gjør det helst per mail, post eller tekstmeldinger med sjult id.
 9. Vær nøytral, vær diplomatisk, da er du ikke utsatt.
 10. Husk å være enige med alle, om det er noen som har en annen mening i neste øyeblikk, endre din mening igjen, slik at du tilfredsstiller dem.

 

Har vi blitt for feige til å ikke kunne stå for våre egne meninger?

Mange mener mye. Har store webstemmer og tror de er kjempe mektige med tastaturet for sin hånd. Egentlig ganske smart for da er det ingen som kan skamme seg over din oppførsel eller hva? "Anonymitet" er et ord som definerer Nordmenn. Litt som under krigen "Nøytrale" er bare en annen definisjon av Nordmenn av samme grunnleggende betydning.

Det har pågått lenge, Ola Normann med ski på beina. Ostehøvel og brunost. "Det er typisk Norsk å være god sier de, ja, det skal jeg faen meg skrive under på, vi er hvertfall gode på å holde kjeft når det gjelder". Nordmenn er ekstremt gode på å lire av seg drittkommentarer, hate andre for eget nederlag og ikke ønske andre fremgang. Gratulerer folkens, her er vi i verdensklasse.

Best å snu seg rundt, for om du snur deg da ser du ikke, når du ikke ser trenger du ikke å ta ansvar, ansvar for din egen dårlige samvittighet, din indre verdi konflikt om at du kanskje burde gjort noe.? Enklest å være handlingslammet, anonym eller nøytral. Slipper å tenke sjæl og mene ikke stå for det du sa, ikke vri deg unna alltid være like glad, ikke late som du ikke mente det du sa! Eller hva?

Takk for det, husk å følge retningslinjene over.Ti bud til en ung mann som vil frem i verden

I
Det første bud er ganske lett.
De som er flest har alltid rett.

II
Tenk alltid på hva folk vil si.
Og ta den sterkestes parti.

III
Og tviler du, så hold deg taus
til du ser hvem som får applaus.

IV
Tenk nøye ut hva du bør mene.
Det kan bli dyrt å stå alene.

V
Følg ingen altfor høye krav.
Men si, hva du har fordel av.

VI
Si alle hva de gjerne hører.
Gå stille gjennom alle dører.
(For sannhet bringer sorg og nød,
mens daglig løgn gir daglig brød.)

VII
Gå aldri oppreist. Snik deg frem.
Og gjør deg varm i alle hjem.

VIII
Husk: Ingen mann kan roses nok.
Slik bygger man en venneflokk.
(Og i et brødre-paradis
har du den beste livspolis.)

IX
Av sladder husker du hvert ord
til bruk i neste sjefskontor.
(Men ingen taktfull sjel forteller
et ord til han som ryktet gjelder.)

X
Hvis siste bud blir respektert,
da er din fremtid garantert!
Følg dristig med i kamp mot troll,
men vis fornuftig måtehold!
Skrid tappert frem i livets strid,
én time forut for din tid.

Jens Bjørneboe 

Klem fra Maria

 

Sjokket etter hendelsen!

Hei kjære lesere.

Jeg fortsetter der jeg slapp:

Jeg var i sjokk, jeg så hendene mine var hvite, jeg viste ikke hva klokken var, alt føltes ut som en evighet. "Går det bra med deg?" sa en ukjent stemme. "Ja, jeg tror det" sa jeg. "Er du skadet?" fortsatte han, "nei, jeg vet ikke" sa jeg. Jeg skalv og var kvalm. Tenkte på hvordan utfallet kunne endt. Jeg var helt sikker på at han ville drepe, jeg så det i øynene hans. Det var ikke han, han var drevet av hat og sjalusi. Jeg tenkte på at de fleste drap er relasjons baserte. Statistikken var 80%, jeg viste det, et sted inne i bakhode. 

Det var stille. Han ble ført ut, på gårdsplassen stod det 3 politibiler. Han var rolig. Ingen tegn til å ikke samarbeide. "Vil du jeg ser over deg?" fortsatte stemmen. "Ser over? neida det går fint", sa jeg. Jeg viste jeg var gul og blå over store deler av kroppen. Men det var ikke så farlig. Jeg var bare glad for å være i livet. Min nye kjæreste var fortsatt innelåst. En politimann gikk opp og bad han komme ut. Når han åpnet døren stod en vettskremt person der, "om man vet hvordan et spøkelse ser ut er det sånn", tenkte jeg. Jeg holdt rundt han og sa, "takk gud for at du ikke kom ut". Han så på meg å sa, "jeg trodde han tok livet av deg, alle de skrikene også plutselig ble det stille?" Han hadde ennå ikke fått igjen blodsirkulasjonen i ansiktet. 

Parallellt med hendelsene utenfor som jeg var en del av, hadde min nye kjæreste ringt politiet, "det var de 15 lengste minuttene av mitt liv" sa jeg.

Tiden etter var vanskelig og utfordrede. Vi var begge redde for hva som kunne hende rundt neste sving. Jeg viste at min ex gjorde dette fordi han elsket meg, jeg viste at hans intensjon ikke var å skade meg, men dog var jeg redd. Jeg var usikker. Mest av alt var jeg usikker fordi den siden han viste meg den dagen var en side jeg aldri før hadde opplevd. Den dyriske ute av kontroll siden. Hans støe og snille person var oppslukt av hat og hevngjerrighet. Han skremte meg, det var ikke den samme mannen som jeg hadde tilbringt de siste 12 årene av mitt liv med, jeg viste det innerst inne, jeg vist at han handlet i desperasjon av følelser.

Jeg valgte å ikke anmelde. Jeg tenkte han fortjener det ikke, dette er min skyld, jeg burde valgt å gjøre ting anerledes, jeg burde ikke provosert han, han fortjener det ikke. Han er en snill person. Jeg vet det.

Den påfølgende tilden var utfordrede. Det var lite dialog og den dialogen som foregikk var gjennom eksterne. Sikkert like greit. Jeg orket ikke mer, følte jeg hadde laget nok drama. Det var ikke konstruktivt for noen av partene og i hele tatt si hei. Barna ville ha merket det. De ville ha merket at det var noe galt mellom oss. Så han valgte å holde seg borte, gå i dekning og tenke på seg selv. Noe jeg synes er fornuftig når jeg ser på det den dag i dag. Det skapte rom for endring ,forståelse og vekst. 

Jeg angrer på mye jeg gjorde underveis i prosessen og ingen brudd er enkle. Jeg vet at mange sitter med historier der ute, historier som kanskje ikke tåler dagens lys. Og jeg burde sikkert ha lagt lokk på min historie også, men jeg ønsker å være åpen om det. Jeg prøver ikke svarte min ex. Han er og var en god mann i alle de år vi delte sammen, tiden går videre og vipps så forsvinner sporene i snøen som var så tydelige da du tråkket der, litt etter litt smelter de bort og under sporende gror det frem en ny historier.

Et nytt kapittel begynner.Man vokser på erfaringer som menneske, alle de opplevelser og situasjoner du befinner deg endrer deg.

Tinden roer følelser og i dag er alt glemt. Min ex har blitt en stødig mann som står støtt i seg selv og som fortsatt er en person jeg er veldig glad i. Vi kommer til å dele erfaring fremover som individer, vi kommer til å være snille mot hverandre og vise hverandre respekt . Vi har har en veldig viktig felles interesse og det er barna våre:)

Klem fra Maria 

 

 

Hvorfor spise kokosolje?

Hei og god lørdag!

Både Maria og jeg bruker kokosolje når vi lager mat. Vi bruker Cocosa Extra Virgin som er en kaldpresset olje som kan kjøpes på helsekosten. For det første har kokosolje en lang rekke helsefordeler, og for det andre smaker den fantastisk. Jeg tenkte å skrive litt om fordelene ved å spise denne oljen. 

  

Her er 3 av mange helsefordeler ved å spise kaldpresset kokosolje:

Holder vekten i balanse: Kokosolje inneholder MCT, medium kjedede triglyserider. Studier har vist at nedbrytningen av disse sunne fettsyrene (som skjer i leveren) kan føre til mer effektiv forbrenning av energi. Studier har også vist at inntak av slike fettsyrer fører til at mengden magefett senkes, noe som er gunstig helsemessig. Studier har vist at inntak av 15-30 gram MCT kan øke energiforbruket med 5% per døgn. Om du ønsker å gå ned i vekt vil altså denne oljen hjelpe deg. Det anbefales å bruke ca 2 ss per dag. 

Fantastisk for hår og hud: Kokosolje inneholder store mengder vitamin E, som virker beskyttende på hår og hud. Du kan enten spise den eller ha den rett på huden og håret. Oljen hjelper i tillegg huden og håret å holde seg fuktig og gir en fin glød. Ved barbering kan kokosolje virke beroligene slik at man unngår røde nupper. 

Kan bekjempe sykdom: Kokosolje inneholder ca 50 % Laurinsyre. Denne syren omdannes til monolaurin i kroppen. Begge disse fettsyrene kan skade/drepe skadelig patogener som sopp, virus, kreftceller og bakterier. Man kan altså si at denne oljen kan beskytte deg fra sykdommer. 

Flere fordeler kan jeg skrive om i et senere innlegg. Håper dette fikk deg til å få lyst til å bruke kokosolje. Ha en fin helg videre!

- Natalie 

 

Katastrofen etter bruddet!

Hei kjære lesere.Jeg vil fortsette med å fortelle dere om tiden etter bruddet og mine følelser rundt dette.

Noen ganger tenker jeg at jeg hadde vært egoistisk, tenkte for mye på meg selv og kjærligheten? Følte dårlig samvittighet, handlet for impulsivt og såret de som stod meg nærmest.

Tiden etter var preget av mye følelser. Jeg leide meg raskt en leilighet slik at jeg hadde mulighet til å komme meg bort fra han. Jeg viste at han ville gjøre alt i sin makt for å få meg tilbake. Jeg viste at om han kom for tett innpå meg ville jeg kanskje gi etter og komme tilbake? Jeg ville ikke tilbake, tilbake til det livet som gjorde meg vissen. Jeg orket ikke tanken engang.

Det var mye praktisk som måtte ordnes. Det føltes egentlig litt som en begravelse, alt gikk så fort og mitt oppi all sorg og elendighet, et virvar av følelser måtte du ta viktige avgjørelser. Avgjørelser som omhandlet hvordan livet ditt ville bil fremover. Hvem skulle ha barna, hvem skulle bo i Lier, hvem skulle ta seg av dyrene. Jeg påtok meg all skyld. Noe jeg angrer på i dag, jeg hadde dårlig samvittighet og var svak. Han fikk holde på som han ville tenkte jeg, det er min skyld at situasjonen ble slik og jeg må ta ansvar.

Jeg var forelsket, min ex mann viste at det var en annen inne i bilde, jeg prøvde å berolige han med at det var ikke derfor det ble et brudd. Det var fordi jeg ikke var lykkelig lenger. Han trodde meg ikke, han var sint og hevngjerrig. 

Det var september en helt vanlig hverdag, jeg skulle hjem til Lier og hente noen klær. Jeg viste at ikke min ex var hjemme, det var min uke med barna så vi var enige om å holde oss borte fra gård og grunn når den andre var der. Mannen jeg var forelsket i kjørte meg, jeg hadde en vondt følelse om å dra han med meg, men jeg gjorde det likevel. Jeg skulle bare hente litt klær og ta med meg inn til byen.

Det var tidlig på dagen, klokken var rundt 11, jeg hadde akkurat kommet meg inn døren hjemme når jeg fikk en sms på telefonen. Jeg løftet opp telefonen, det var fra min ex. Han lurte på om han kunne hente noe hjemme, "Shit" ,tenkte jeg," han følger med på meg". Jeg skrev, "det passer dårlig akkurat nå". Så får jeg en tekstmelding tilbake der det står; "Om du er med ..... nå så bør du be han løøøøpppppeeeee nå". Jeg ble kjemperedd, frykten i meg tok overhånd og bekreftelsene om at jeg ble overvåket var blitt virkelighet. Min instinktive følelse av flukt fikk meg til å løpe og se ut av vinduet. Der kom bilen i en voldsom fart nedover bakkene, et monster av en støvsky sto opp bak den gigantiske 4 hjuls trekkeren. 

Jeg fikk panikk, "lås deg inn oppe" skrek jeg, "lås først soverommet og så baderomsdøren, lås ikke opp uansett hva du hører". Jeg viste dette kom til å bli stygt. I et brøkdel av et sekund stod han der, jeg så hvor svart han var i øynene, jeg kjente han ikke igjen, fikk ikke kontakt med blikket, han var gal. I hånden hadde han et stort våpen som minnet meg om en klubbe med et spyd på spissen, et sånt type våpen jeg aldri før hadde sett. Jeg var livredd, men kunne ikke vise det." Hvor er han?," brølte han med en stemme jeg bare kan relatere til en poltergeist. "Ro deg ned" var mitt responderende svar. Han gjentok seg selv, gang etter gang, "hvor er han?" "Han er ferdig nå", skrek han mens han begynte å bevege seg innover i huset for å lete. Jeg kunne ikke annet en å følge etter å prøve å roe han ned, For meg var kampen allerede tapt fysisk, han var 184 cm høy og veide 90 kg med et livsfarlig våpen i hånden. Jeg hadde ingen annen mulighet en å prøve å roe han ned. 

Han satte farten mot 2 etg, han var tung i stegene, jeg prøvde å henge meg på han. Han dro i soverommsdøren mens han skrek, "kom ut din jævla feiging." Jeg ba til gud, hver så snill og ikke kom ut. Han røsket i døren, på innsiden hadde vi flere år tidligere montert en stor panikklås, en panikklås som var for slike situasjoner jeg befant meg i akkurat nå. Når han skjønte at han ikke kom noen vei med å rive i døren prøvde han en ny takktikk. Han gikk løs på døren med våpenet, det var ikke mange slag som skulle til før låsen begynte å gi etter. Jeg skjønte at jeg måtte finne på noe for å stoppe han. Jeg hev meg mellom han og stelte meg i posisjon mellom døren og våpenet. "Se til helvete å flytte deg." Brølte han. "Nei, nå slutter du" sa jeg, "ellers ringer jeg politiet". Han stoppet opp litt, "Politiet du liksom", sa han dominerende, "de kan ikke gjøre noe, jeg bor her jeg også." Jeg grep etter telefonen jeg hadde i lomma, han rev den ut av hånden min og vi begynte å sloss. Jeg viste innerst inne at han ikke ville skade meg, eller jeg håpet det i alle fall. Jeg ble kastet frem og tilbake i veggene og endte inne på rommet til min eldste sønn.

"Takk gud for at barna ikke er hjemme" tenkte jeg mitt oppi det hele. På rommet til min eldste sønn stod det et drapsvåpen, et våpen av den typen gammelkinesisk antikke sverd som ble brukt til å kappe hodene av folk på 1800 tallet. Jeg så hva han tenkte, han trengte ikke engang si noe. Han grep etter sverdet, jeg hoppet 2 skritt bakover i rommet mens han kom veivende mot meg. Jeg husker god jeg tenkte, "nå dør jeg" dette er slutten. "Se til helvete å gi meg den mobiltelefonen", sa han. Jeg rikket meg ikke, "NEI", skrek jeg tilbake, "nå må du roe deg ned". Han skjønte at han ikke kom noen vei med å skremme meg. Han stoppet opp, hev fra seg sverdet og snudde seg mot døren. Han kom på hva hans misjon var og den skulle fullføres. 

Under trappen hadde han sitt våpenskap. Han var jakter og en dyktig en sådan. Når han bevegde seg i høy fart mot trappen viste jeg hva som ville skje, nå var det over tenkte jeg. Han har ingenting å tape. Han vil bare fullføre hva han kom for. "Tenk på barna" skrek jeg i et siste desperat forsøk på å roe han ned. Han så på meg å smilte og fortsatte mot våpenskapet. 

Det var de 15 lengste minuttene i mitt liv. Jeg ringte politiet i det han var på vei ned trappen, de svarte ikke. Nå er det over. I samme øyeblikk ringer det på døren. "Det er politiet" sier en stemme. Min ex går mot kjøkkenet, setter på kaffen og setter seg pent ned i en stol og venter. Jeg tør så vidt å liste meg langsomt mot døren og åpne. Han er der inne, jeg bryter sammen. Flere menn går inn å henter han. 

 

Fortsettelse følger.

 

Klem fra Maria 

 

 

 

Laksewrap!

God fredag!

I kveld vil jeg dele dagens lunsj med dere. Som dere sikkert har skjønt er jeg glad i wraps. Dette er virkelig den enkleste måten å få i seg et fullverdig måltid på. Her får du sunt fett fra blant annet avokado og fisk, proteiner fra fisk/kjøtt og karbohydrater/fiber i form av grønnsaker og fullkorn. Du kan variere mellom alle mulige smaker og varianter. Dagens wrap besto blant annet av laks og grønnsaker. Til denne trenger du: 

♥ Fullkornslomper

♥ Røkelaks

♥ Grønn, gul og rød paprika

♥ Rødløk

♥ Rød chili 

♥ Litt kremost med hvitløkssmak

♥ Ruccolasalat 

♥ Avokado

♥ Kremost

Start med å smøre litt kremost på lompene. Dryss deretter finhakket chili over. Ha et lag med ruccolasalat på og legg på strimler av grønnsaker og røkelaks. Rull sammen og lunsjen er ferdig!Jeg pakket mine wraps inn i aluminiumsfolie og hadde de med på jobb. Enkel, men en god og spennende lunsj! 

Håper denne lunsjen faller i smak. Ha en fin helg alle sammen! 

- Natalie 

Da fasaden min røyk!

Hei kjære lesere. 

I dag skal jeg åpne meg for dere.

Jeg har lyst til å dele med dere mine følelser rundt det å holde fasade. Dette er et viktig tema og jeg tror nok de meste depresjons relaterte følelser får sin grobunn under en perfekt blomstereng.

Det er 1 år og 3 mnd siden jeg valgte å rømme ved alteret. Klisje? De kalte med run away bride. Jeg skulle gifte meg med en mann jeg hadde vært sammen med i 12 år. Vi har 3 barn sammen, den yngste var bare 1 år. Vi hadde alt sammen, hus, bil, barn, vi jobbet sammen hver dag. Vi var bestevenner. 

Det var august, bryllupet skulle stå 30 august. Jeg merket jeg gruet meg, veldig. Egentlig så ville jeg ikke gifte meg. Jeg er ikke en sånn gifte meg type. Aldri hatt noe drøm om noe stort bryllup, eller meg selv i prinsessekjole. Alle gledet seg veldig. Endelig skulle Maria gifte seg, det var på tide, mente mange. Familien var spente, alt var organisert til den store dagen. Jeg gledet meg ikke, for hver dag, time og sekund det nærmet seg gruet jeg med enda mer. Jeg gruet meg fordi jeg viste innerst inne at det var så feil. Men jeg kunne ikke snu. Jeg var ikke sterk nok tenkte jeg. Hva ville folk tro? Tenke? Jeg kunne ikke ombestemme meg nå? 

Jeg hadde en hemmelighet. Jeg hadde møtt en annen. Han var totalt noe annet en det jeg var vane med. Vi snakket mye sammen, daglig, det var det vi gjorde, vi snakket sammen og lo. Vi delte erfaringer, felles interesser. Han var så positiv og sprudlende. Jeg visst det var feil, feil av meg å vise interesse for en annen mann når jeg skulle gifte meg. Men jeg gjorde ikke noe galt? Vi bare snakket. Det er vel lov? 

Hva var egentlig grunnen til at jeg søkte utover?

Det begynte lenge før august, allerede året før følte jeg meg ikke som meg selv lenger, jeg hadde mistet meg selv, gravd meg ned i et dypt hull og følte meg null verdt. Jeg hadde fått barn nr 3. Jeg tenkte "kan det være fødsels depresjon?" Tanken slo meg flere ganger, "men uansett ",tenkte jeg, det går vel over? Jeg husker så godt hvordan jeg distanserte meg fra ting, ville rømme. Jeg brukte musikken, gikk med øretelefoner med musikk på for å distrahere meg selv bort fra depresjonen. Jeg var ikke tilstede lenger, jeg orket ikke, for om jeg var tilstede begynnte jeg å føle, å gå i meg selv og mine elendige følelser. Jeg orket ikke. Jeg løste mye med å trene, jeg trente så hardt at jeg ikke kunne stå på beina, jeg slet meg ut både psykisk og fysisk, det var deilig, jeg slapp og tenke og føle, for følelsene mine var ikke på lag med meg lenger. Jeg gikk rundt som en robot. Gjorde alt jeg skulle. Ingen så det. Ingen så hvor skadet jeg var på innsiden.

 

Ingen ville forstå meg. Jeg husker jeg prøvde å snakke med noen av mine nærmeste veninner.Få råd, jeg tenkte "Skal livet mitt bli sånn her? For alltid?" Jeg gråt mye, jeg gråt bak lukkede dører, jeg gråt når jeg var ute i skogen alene og løp. Jeg var ødelagt. Livet mitt var ikke lenger verdt å leve. Jeg vurderte på et tidspunkt hva som ville skje om jeg ble borte. Ansvaret i meg selv forhindret meg i å gjøre det jeg tenkte. Jeg kunne ikke være så egoistisk. Jeg måtte komme meg ut av dette, jeg måtte handle. Det var da fasaden min røyk.

Jeg viste jeg hadde blitt betatt, betatt av en fremmed, en jeg ikke kjente. Jeg var betatt, han var så annerledes, han fikk meg på positive tanker. Det var annerledes, siden jeg hadde vandret de negative veiene i flere år. Han endret meg, han gjorde meg glad. Jeg ville ikke gi slipp.

Det var 3 dager til bryllupet. 3 dager til jeg skulle si ja og starte et nytt kapittel i boken Marias livsløgn, så pen og pyntet Maria var bak sin perfekte fasade. Brudekjolen henger her ennå. Jeg har ikke orket å ta i den, se på den, røre ved den.  Jeg var veldig glad i min ex- mann. Han var min bestevenn far til mine barn. Jeg følte et enormt ansvar for han. Jeg ville ikke mer, men hvordan fortelle det? Såre det menneske som hadde stått ved din side de siste 12 årene av ditt liv, vært med i de stunder der du var på ditt svakeste og løftet deg opp. Gud, hva skal jeg gjøre? "Jeg orker ikke, jeg er redd, jeg er svak" 

Min beste venninne ringte meg den dagen, 3 dager før. Hun spurte: "gleder du deg til bryllupet?" Jeg ble stille, så knakke det: NEI, jeg gjør ikke det. Jeg vil ikke. Hun ble stille, så sa hun "nei, det skjønt jeg" Jeg orker ikke mer hva skal jeg gjøre? sa jeg. "Du skal avlyse alt", sa hun. Kan jeg virkelig det? Nei, det kan jeg ikke. sa jeg. "Jo, det skal du gjentok hun" Jeg satt i bilen på vei inn til oslo for å ordne med de siste tingene. Jeg la på telefonen, stoppet bilen og så tok jeg et dypt åndedrag og tok opp telefonen igjen. Jeg begynte å ringe alle, alle som jeg hadd gjort avtaler med, avlyste alt. 

Min ex-mann var hjemme. Jeg snudde bilen rundt og kjørte tilbake, tilbake mot han, det er den værste følelsen jeg har hatt noen gang, jeg skulle fortelle mannen som elsket meg over alt på jord, som gledet seg til at jeg skulle bli hans kone at jeg ikke vill være sammen med han lenger. Det var grusomt, det var egoistisk, men det var det eneste riktige. Jeg kunne ikke la livsløgnen fortsette, ikke for min del, hans del eller våre barns del. Alle andre var ubetydelige utenfor dette, men etterskjelvene var katastrofale.

Jeg valgte å være ærlig, jeg valgte livet. De ordene jeg fortalte han var enkle, "jeg kan ikke gifte meg" Han så på meg. Så sa han, "neivel? da avlyser vi, det går bra."" Nei, jeg mener "sa jeg, "jeg kan ikke være sammen med deg" Han klikket, krevde svar, hev ting rundt, ble hysterisk. Jeg har ingen svar, ikke nå. Jeg orket ikke såre han mer. Jeg ville ikke. Han satt seg i bilen og kjørte, i en voldsom fart. Jeg knakk sammen på bakken. 

Mens jeg lå der så jeg opp mot himmelen, jeg kjente varmen og følelsene i kroppen. Jeg hadde vært så feig, jeg hadde vært feig fordi jeg ville beskytte hans følelser. Telefonen begynte å ringe. 1000 vis av telefoner. Jeg orket ikke forklare. Jeg sendte en tekstmelding til alle inviterte der det sto at bryllupet var desverre avlsyt pga personlige grunner. Jeg tenkte dette er mitt liv. Jeg vil kreve det tilbake. Jeg tenkte på barna mine, hva slags reaksjoner det ville bli, konsekvenser for de som mennesker, tårer, sorg, jeg tenkte på alt det praktiske. Jeg tenkte, " Gjør jeg ikke dette nå, vil jeg visne og dø, jeg vil være ubrukelig" Jeg vil ikke kunne spre glede, karisma,være en god mor, en god kone, en god venn. Jeg vil stenge meg av å være en robot. Det er ikke det beste for de rundt meg og det er definitivt ikke det beste for meg.

Valget var tatt, det var mange bølger det følgende dagene, og jeg kunne sittet og skrevet i det uendelige.

Mine barn er det viktigste jeg har, jeg gjorde det rette. Jeg har blitt den sterke stødige  trygge mammane de fortjener at jeg er. Jeg har funnet tilbake til kraften av meg selv, mitt indre, mitt jeg.

Takket være egenskapene til en helt spesiell person i mitt liv, de egenskapene jeg selv hadde mistet for lenge lenge siden. De er omredigert og har gjort meg fullverdig igjen.Takk for at dere leser.

 

Klem fra Maria  

 

Kyllinggryte

God torsdagskveld!

I kveld vil jeg dele oppskriften på en sunn og god kyllinggryte. I denne gryten kan du bruke hvilke som helst grønnsaker, her er det bare å bruke fantasien. Denne retten kan minne om wok, bare med en rund og god saus over. En gryterett som denne er en meget god måte å få i seg masse grønnsaker på. 

 Til 2 porsjoner trenger du: 

♥ Ca 1/2 boks kokosmelk (om du ikke liker dette kan du heller bruke vanlig matfløte) 

♥ 2 kyllingfileter

♥ 2 hvitløksfedd

♥ 1 rød chili 

♥ 1 liten bit ingefær

♥ Ca 5 cm med purre

♥ 1/2 grønn paprika 

♥ 1/2 gul paprika 

♥ 1/2 rød paprika

♥ Fullkornsris eller villris 

♥ 4 sjampinjonger 

♥ 1/4 brokkoli 

♥ Cashewnøtter 

Start med å koke ris. Finhakk hvitløk, ingefær og chilli og ha det i en panne med extra virgin kokosolje eller olivenolje. Kutt opp kyllingfileten i strimler/biter og ha i pannen. Stek på lav varme slik at kyllingen ikke blir tørr. Kutt opp purre, paprika, brokkoli og sjampinjong og ha i gryten. Hell kokosmelk over og ha risen i pannen. Nå skal gryten kun varmes opp eller småkoke på lav varme i ca 10 min. Krydre med litt urtesalt, hvitløkspepper og litt currypaste om du ønsker det. Ha retten over på tallerken og topp med cashewnøtter, koriander og litt chilikrydder. Enjoy!

Håper denne gryteretten faller i smak. Ha en fin kveld videre! 

- Natalie 

Svekket selvfølelse?

Hei kjære lesere.


 Sliter du med selvfølelsen? Hva er virkeligheten?

Mennesker identifiserer seg med det de setter fokus på. Så betyr det at selvfølelsen din avhenger av fokus? Man kan selv velge hvor man retter fokus, eller kan man det? Jeg er redd for at de store masse media kanalene bestemmer hvor man SKAL ha fokus. "Eller jeg kan jo velge, tenker du sikkert?" Kanskje du kan ,om du vil være huleboer... For det er jo det man blir om man ikke er en del av vårt sosiale nettverk. WWW.hvemerjeg.no  Du er så mye mer en det du tror. Men du kan ikke velge det selv lenger,  fordi det eksterne bestemmer for deg. 

Hva er din selvfølelse? er det deg? Selvfølelsen din er en sammensettingen av historier, erfaringer og ekstern påvirkning. Når du tenker på det og føler på det, hva som er deg, hva som er rett og galt, hva slags svar får du? Er det du som setter dine egne begrensningen eller er det den eksterne som sier hva som er mulig for deg? Hva som er akseptabelt? Og hva som er lov?

Selvbilde inneholder loven om vårt liv og vår verden. Den er i konstant endring. I konstant vekst eller nedgang, akkurat som en index basert aksje på børsen. Hva er din verdi? Hvor mye er du verdt? Har du kontrollen over ditt selvbilde? Er du i førersetet?

Det er så lett å la seg påvirke, det er mennskelig og det er slik vi lærer. Men sørg for en ting, ikke utsett deg selv for negativt støy. Negativt støy vipper fokuset ditt av pinnen og gjør deg negativt ladet. Slik vi er bygget opp, vil jeg tro at negativ stimuli forurenser cellene dine og gjør deg syk. Ikke bare syk til sinns men også i kroppen. Jeg ser helt klart at media sin intensjon er å skap interesse av negativitet, hatefulle og fryktrelaterte overskrifter. Dette svekker deg mer en du tror. Ikke les det, ikke tro på det, fokuset ditt blir negativt. Du kan velge å omgi deg med positiv propaganda. Positive mennesker. Du kan velge og lese det som er positivt. Du kan velge og lese det som gi deg selv, vekst og økt selvfølelse, du bestemmer. Det er ditt liv.

Men nå som du vet at du har valget, valget mellom å være svekket og sårbar eller å være stø og sterk kan du kanskje gjøre noe med det? Kan du ikke?

 

Virkeligheten er det vi tar for å være sant. Det vi tar for å være sant er det vi tror. Det vi tror er basert på våre oppfatninger. Hva vi oppfatter avhenger av hva vi ser etter. Hva vi ser etter er avhengig av hva vi tenker. Hva vi tror avhenger av hva vi oppfatter. Hva vi oppfatter bestemmer hva vi tror. Hva vi tror bestemmer hva vi tar for å være sant. Det vi tar for å være sant er vår virkelighet.

Gary Zukav

 

Ikke glem det! Det du leser er ikke virkeligheten, du bestemmer din egen virkelighet.

Ikke sammenlign deg selv med andre, sammeligning er dumskap siden alle mennesker er unike. Du er fantastisk på din egen måte, er du ikke?

Klem fra Maria.

Tips mot forkjølelse!

Hei og god onsdagskveld!

Nå er forkjølelsesesongen i full gang, og mange sliter med lange og slitsomme forkjølelser. Det er utrolig viktig å forebygge sykdom med sunt kosthold og passe på at du får i deg tilstrekkelig med vitaminer året rundt. Om du er så uheldig at forkjølelsen allerede har tatt deg, har jeg et tips som vil hjelpe deg til å føle deg litt bedre. Når jeg er forkjølet drikker jeg alltid te laget av ingefær, sitron og honning. 

 

  

Det du trenger er: 

♥ Ingefær

♥ Sitron

♥ Litt økologisk honning 

♥ En kopp med kokt vann 

Kok opp vann og ha i en stor tekopp. Kutt opp ingefær i små biter eller skiver og la trekke i ca 5 min. Ha deretter i saften av en halv sitron og ca en teskje honning. Denne teen smaker godt, og løser opp tett nese og hals. 

Det er svært lite forskning på akkurat dette med effekten av ingefær på forkjølelse, men personlig føler jeg at det fungerer og det gjør mange andre som for eksempel asiatiske leger innen naturmedisin. Ingefær kan fungere som et antihistamin og er slimløsende. Gjerne bruk en god del ingefær i teen, slik at den blir sterk og gir god effekt. 

Håper dette tipset gjør forkjølelsen din litt lettere. Ha en fin kveld videre!

- Natalie

Du er vakker!

Hei kjære lesere.

 

Hva er definisjonen på vakker? Du er vakker. Er jeg det? Du er unik. Er jeg det? Du er spesiell. Er jeg det? Ja, det er du. 

 

 

Tenk deg selv at du ser deg selv i et rom, i rommet står det en glassvegg. Du sitter på den ene siden av glassveggen, mens de som står deg nærmest , de som elsker deg står på den andre siden av glassveggen. Om noe hadde spurt de som elsker deg høyest, dine nære og kjære om hva beste med deg var. Hva ville de svart? Hvordan ser de deg? Vakker, flink, unik,beste som har skjedd meg, jeg elsker deg, du er det viktigste i mitt liv, du er alt for meg, mitt liv, mitt univers. Hva er dine beste egenskaper? Rettferdig, snill, kjærlig,omsorgsfull,empatisk,flott,vakker,stødig,stabil,ærlig,trofast,leken,humoristisk.

Hva ville de som elsker deg sakt om nettopp deg?

Tenk deg selv at du sitter på stolen på den andre siden av glassveggen og ser på de som elsker deg, mens de snakker om hvor mye du betyr for de. Du er vakker.

Så tenk deg selv at du går ut av deg selv og går over til de som elsker deg og står sammen med de, mens du ser deg selv sitte i stolen på den andre siden av glassveggen. Hvordan ser du ut? hvordan ser du ut der du sitter? mens du står sammen med alle de som elsker deg? Hva er dine sterkeste egenskaper? Hva er dine viktigste verdier? Hvordan ser du ut? 

Du er vakker. Du er unik. Du er spesiell.

Det er bare en av deg.


Husk hva du er god på. Husk hva dine unike egenskaper er. Husk hva dine unike verdier er. Det er bare en av deg.

Klem fra Maria 

Hvor mye bryr du deg om barnas helse?

Hei kjære lesere.

Hadde lyst til å skrive om kostholdsvaner og hva dere som foreldre må begynne og ta mer ansvar for. Dere gjør barna deres syk med og fore de feil. Hat meg gjerne, eller ta ansvar for hva du lærer barna dine, som er det mest verdifulle du har."Vi lever nå i en verden der det er så mye tilgjengelig informasjon at man ikke lenger kan gjemme seg bak, bare jeg hadde vist bedre". Det er ingen unnskylding for dårlige kostholdsvaner. "Jo, tenker du kanskje nå, jeg har ikke tid til å stå å lage middag en time hver dag" Sunn mat og lang tid henger ikke naturligvis sammen. Du kan med meget enkle grep lage en naturlig sunn og næringsrik middag på under 15 min om det er tiden som er problemet. Man må bare sette RIKTIG mat under VIKTIG på sin prioriteringsliste.

Barna dine gjør som du gjør, du kan bare glemme å tenke noe annet. 

Verden blir bare feitere og feitere og det er ikke fordi man nødvendigvis spiser mer, men fordi det man putter inn er så utrolig skadelig for kroppen. Mc D og Cola er en av nåtidens største synderne på markedet der de lasser i folk sukker som fører til økt fettlagring. Man gjør folk så sukkeravhengige at de ikke klarer og slutte. Jeg har sett på dokumentarer der foreldre sitter å griner fordi de må velge mellom barnets helse og sjokolade. Herregud, noe så sykt.? "Er det et vanskelig valg tenker du sikkert"? "Ja, det er det når man er sukker narkoman". Som all annen avhengighet må dette tas svært alvorlig og man må tilrettelegge slik at man ikke får tilbakefall.

Jeg har ingenting imot kaloririk mat så lenge den er naturlig. Kroppen er avhengig av kalorier, men riktige kalorier. Slik at den for energi og vitalitet og kan yte, kontra og bli feit og energifattig og syk.

Sitter du nå å tenker at om de ikke får en spesiell type mat så spiser de ikke? Så er dette bare tull, det er ingen som sulter ihjel om de har muligheten til å spise. Men det er viktig med tilvenning og jo før du begynner, jo bedre er det.

"Jo, flere ganger mann har gått den samme stien jo større blir sporet."

Tilrettelegg for sunne vaner tidlig. Vet du ikke hva sunne vaner er så følg foreksempel med på bra matblogg.? Snakk med noen som er flinke på kosthold? Få en ernæringsplan? Gå på google? Sjekk helsesiden for matprat? "Barna dine velger ikke selv, du velger for de. Vær sikker på at det er til barnas beste."

Klem fra Maria 

 

Red juice

God tirsdag! 

I kveld vil jeg dele dagens juice med dere. Jeg prøver å drikke minst 1 hjemmepresset juice per dag. I dag laget jeg en som jeg selv syns ble veldig god. Et tips er å alltid inkludere en frukt som kan gi litt sødme. Å tilsette sukker i juicen er absolutt ikke nødvendig! 

 Til denne røde juicen trenger du: 

♥ Juicemaskin

♥ 2 rødbeter

♥ 2 gulrøtter

♥ 2 klementiner 

♥ En liten bit ingefær

♥ En halv sitron 

 Du kan gjerne spe ut juicen med litt vann om du syns den blir for konsentrert. Et lite tips er å lage mye på en gang og ha i kjøleskapet. Jeg vil tro at juicen holder seg ihvertfall et par dager. OBS: rødbeter gir veldig mye farge, også på hender og utstyr du bruker. Så gjerne bruk hansker når du skreller/kutter rødbeter. Om du skal kutte grønnsakene/frukten i biter avhenger av hvilken juicemaskin du har. Håper denne røde juicen faller i smak! 

Om du ikke orker å lage din egen juice, så har Pretty Smooth deilige juicer/smoothies med blant annet rødbeter! Bestill på:  www.prettysmooth.no 

- Natalie 

Baseøvelser for en helhetlig sterk kropp!

Hei Kjære lesere.

Ønsker å dele med dere baseøvelser som jeg anbefaler for en bedre fysikk og en sterkere kropp.

Viktig og repetere grunnøvelser: Linker ligger på navnet  øvelsen.

 

Dette er øvelser som trener de store muskelgruppene i kroppen. Dette setter opp forbrenningen og øker muskelmassen.

Anbefaler dere å kjøre hvertfall 1 av de i hver økt du gjør, så om du gjør 4 økter i uken kan du fordele de inn i opplegget ditt.

-For å øke muskelmasse anbefales det 4x4 rep totalt 24 repetisjoner, så her skal du være godt opp mot max vekt, rundt 85% av ytelsesgrad. Ikke få panikk om du ikke går ned i vekt, muskler veier 6 ganger så mye som fett og kroppen flytter på massene.

Som ett forslag til en god økt ville jeg gjort følgene.

Oppvarming:

5 minutter på romaskin.

 

Økt del 1.

4x4  med en av valgt grunnøvlse over.

 

Økt del 2. Sirkeletrening 4 runder med 10 reps på hver øvelse

 Trykk på navnet i øvelsen for å se video. 

 Lykke til

Klem fra Maria

Har du mot? Eller er du bare feig?

Hei kjære lesere.

Jeg ønsker å snakke om MOT, hva er mot? har du mot?  Mot er viljen til å handle for å oppnå et mål, selv om det vil medføre skade for deg selv.

Det er mye spekulasjoner rundt dette tema. Å ha mot krever en indre selvsikkerhet og troen på seg selv. Det må være viktig nok for deg som menneske å ta kampen selv om det kan være til skade for deg. Hvor mange av oss er tøffe nok?

Mot er en av de 4 grunnleggende kardinaldyder sammen med rettferdighet, måtehold og visdom.

Det er unaturlig for et hvert menneske rent instinktivt og utsette seg selv for personskade, fysisk eller psykisk, du må være høy nok på empati ,altså omsorg for andre for at du skal se meningen bak en MOT handling. 

Når du vet at mot henger sammen med handling, kan du i mange tilfeller også relatere deg selv til hvorfor du når mål? eller du ikke når mål? Har du mot nok? Er det viktig nok for deg å nå målet ditt, selv på bekostning av skadet ego?

En mots handling kan bare defineres som en motshandling om intensjonen din er positiv. En negativ nyhet for alle "Haters", Nei, dere viser ikke mot med negativ kontekst.

Ego beskytter man med sitt liv, og når folk sier jeg er en egoist, så tenker jeg bare, "Du skulle bare vist, du skulle bare vist hva jeg er laget av."Du uvitne", Jeg har mot, jeg har mot til å kaste meg ut i enhver handling uten tanke på meg selv, jeg har mot til å stå imot, jeg har mot til å gå imot og jeg har mot til å hjelpe de som er utsatt. Jeg er annerledes, og slettes ingen egoist. Hvor mange av dere der ute har mot? Jeg synes samfunnet vårt er preget av feiginger. De tørr ikke blande seg, de er redde. Er du en av de? De som later som de ikke hører eller ser? Fordi det er skummelt og handle? Eller er du en av de som står å ser på uten og handle? I min verden er man medskyldig til en hver urett om man lar det går forbi i stillhet eller ser på og samtykker. Hvem er du? Hvem vil du være? Hvorfor er du så feig? 

Jeg lærer mine barna mot, akkurat som min mor lærte meg det. Jeg lærer de gjennom handling, akkurat som min mor lærte meg gjennom handling. Du vet vel at barna arver dine vaner, dine verdier og ditt handlingsmot? Du er deres forbilde. Du kan ikke si; "du skal gjøre som jeg sier og ikke som jeg gjør" Det vil aldri fungere i praksis. Fordi det ligger en vond smak av manglende respekt og ulmer under slike påstander. 

Jeg blander meg, jeg blander meg faktisk så ofte jeg har mulighet til å blande meg om det skjer urett, jeg har mot, jeg kan gjøre en forskjell. Om ikke for verden, i alle fall i den situasjon jeg befinner meg i, for det individet, eller de individene, jeg gjør en forskjell. Gjør du en forskjell? Eller er du bare en feiging?

Jeg vet jeg provoserer mange nå ,og det er meningen. Jeg vet at provokasjon fører til handling, og jeg vet du ønsker å teste ut om du faktisk er så feig som jeg sier eller hva? Neste gang du står der eller går der og ser noe urett, hva gjør du da? Har du mot nok? eller er du bare feig? 

Det er vondt å endre seg, men det er verdt det. Du gjør en forskjell, du er sterk, du har troen på deg selv og du har mot.

 

Klem fra Maria

Avokado med egg

God mandagskveld!

Håper alle har hatt en sunn og sprek start på uken. I dag vil jeg dele en rett jeg ofte spiser til frokost eller kveldsmat. Den er superlett å lage og er meget næringsrik. Avokado er en frukt som er full av proteiner, fiber og sunt fett. Egg er proppfullt av proteiner. Denne lille retten er ypperlig for de som ønsker å kutte ned litt på karbohydrater eller bare ønsker et lett og godt måltid eller mellommåltid. 

 Du trenger bare: 

♥ En halv avokado 

♥ 1 egg  

Sett ovnen på 180 grader. Del en avokado i to og bruk den delen uten stein. Grav et litt større hull enn det som allerede er der. Knekk et egg og ha oppi hullet. Krydre med litt hvitløkspepper eller annet smaksfullt pepper og sett retten forsiktig i ovnen. Et tips til å få avokadoen til å stå rett i ovnen er å lage en liten "form" av aluminiumsfolie. Stek i ca 15 minutter. Det er viktig at egget ikke blir for godt stekt, for da vil det blir tørt å spise. Ha litt løk/gressløk og urter som for eksempel oregano, koriander eller basilikum på toppen. Dryss gjerne litt rød chili på retten for å få den litt mer spicy. Det er også godt med sprøstekt magert bacon på. Her er det bare å prøve seg frem med forskjellige ting på toppen. 

Håper denne lille retten faller i smak. Ha en fin kveld videre!

- Natalie 

Fordelen med avhengighet!

Hei kjære lesere.
Nå unders dere sikkert over hva jeg mener med et slikt utsagn og det skal jeg forklare dere.

Avhengighet er et ord hjernen forbinder med noe  negativt. Avhengighet er kun negativt om det omhandler ting som du som person ikke er tjent med.

Avhengighet er sunt i den forstand at man kan gjøre ting til en del av seg selv. Alt du gjør til daglig kan man kalle rutiner om man vil, eller autopilot. Men er det egentlig det? Vi er avhengige av å gå på jobb for å tjene penger, vi er avhengige av å handle mat i butikken for å fore barna våre, vi er avhengige av å klemme våre nære og kjære for å føle glede.

Ok, da skjønner dere sikkert litt mer. Og være avhengig av noe kan gjøre en hvilken som helst hverdag enklere, Jeg foreksempel er avhengig av trening, jeg er avhengig av sunn mat, jeg er avhengig av å klemme barna mine kjæresten min og fortelle hvor mye jeg elsker de. Jeg er avhengig av å bruke hjernen min og resursene mine. Avhengigheten er en del av meg.Man har alle et behov for avhengighet, uten avhengighet finnes det ingen struktur. Da flyr man jo bare rundt som en hodeløs høne og ikke klare å stadfeste mål eller mening.

Du kan gjøre deg avhengig av positive ting. Studier viser at om man gjør ting gjentatte ganger i en tidsperiode på 21 dager vil kroppen føle avhengighet. Vi alle har ting vi gjerne skulle blitt bedre på, "om jeg bare kunne", tenker man ofte. Men det blir med tanken. "Ja, tanken er god den," men det skjer jo ikke noe?. Det blir som regel bare med tanker. Og tanker er det mange av. Den første trigger man har til endring er nettopp denne, "Ideen om" I realiteten må "Ideen om" realiseres, det må handles for at den skal få betydning for deg som menneske. Når ideen har blitt satt i livet, MÅ den vedlikeholdes. Den må pleies og elskes som et barn. Den må være viktig nok til at du gjør det hver eneste dag. Dagene går og ideen består, i noen tilfeller. Om du klarer å komme deg over knerka, altså dag 21 har du ganske gode odds på at det har blitt en avhengighet.Jeg husker godt tilbake for 3 år siden, der jeg skulle lære meg å klemme, Haha, det høres sikkert korny ut? Men det er faktisk tilfelle. Jeg skulle lære meg å klemme. Jeg var ingen klemmer, synes det var ubehagelig og likte å ha komfortsonen min i fred. Særlig med nye mennesker. Jeg var redd for følelses mennesker, følelses mennesker er utrolig gode på klemming. Shit, det var ubehagelig, jeg skulle klemme alle jeg hadde muligheten til. I førsten var det stivt og kaldt, "de merket det sikkert tenkte jeg,at jeg ikke er en sånn klemmer."Men målet var satt, Jeg skulle fortsette, Jeg merket at jeg tullet mye, tøyset det bort liksom, prøvde og distrahere meg bort fra målet mitt, lage meg unnskyldinger for å ikke klemme. Jeg jeg var bevist på hvorfor jeg prøvde å lure meg unna. Det var ingen alternativ, jeg kulle bli bedre. Litt etter litt løsnet det. Ettersom dagene gikk ble det mer og mer en del av meg, det var ikke ubehagelig lenger, det var gått fra det ubehagelige til det behagelige. Komfortsonen min hadde vokst. Jeg tenkte, er det så lett? er det virkelig så lett og tilegne seg de egenskaper man ønsker seg. Svaret er ja, det er det faktisk, du må bare være sterk nok til å fullføre prosessen. 

 Begynn i det små, du har mange skritt å gå:) i riktig retning. Opp og frem, der vi alle hører hjemme.

 

21 dager folkens.

Lykke til fine mennesker.

Stor klem fra Maria.

 

Sex sex sex!

Hei kjære lesere.Hadde lyst til å snakke om sexualisering av samfunnet vårt i dag .

Overalt hvor du snur deg, slår opp og leser på sosiale medier er det sex og nakenhet i fokus. Det er ikke slik lenger om man ikke vil se ting så kan man snu ryggen til. Det florerer av nakenhet og sex snakk, hvordan bli bedre i sengen? Kåring av verdens peneste vagina? Hit skal du reise om du vil ha kjempemye sex? Når tilfeldig sex er bra? Bare for å nevene noen av de som ligger ute på avisene akkurat nå. Spørsmålet mitt er: Hva gjør dette med oss?

Hadde det vært slik at man kunne velge og være utsatt for dette eller ikke hadde jeg ikke tatt opp dette tema.

For min egen del begynner jeg å bli immun, det har blitt dagligdags, vanlig i den forstand at man ser det hver dag og det rører deg ikke lenger, det bare er der som all annen nyhetssnakk. Men synes likevel det er interessant i forhold til eks innvandringskulturen. VI kan jo ikke skyve det under en stol at vi har litt forskjellig syn på kvinner her hjemme enn det de har utover i verden, uten og hekte dette på noen relgion kan vel folk relatere seg til hva jeg mener her. Så er spørsmålet: Hva slags signaler sender dette folk som skal integreres? Kan dette føre til vold og voldtekt?

Hvor går grensen? Jeg legger selv ut en del bilder relatert til treningsmotivasjon, det er mye kropps bilder og noen av de kan stemples med seksuell karakter, ikke ut fra mitt eget syn, men muligens ut fra andres. Kvinnekroppen er fantastisk flott, men synes uansett det er viktig at vi beskytter oss selv og våre etterkommere mot et enormt sexualpress. Jeg er redd for at folk får prestasjonsangst eller at propagandaen fører til massivt utroskap. Det er jo ikke akkurat slik at det er lett og være trofast når man oppfordres til å ha tilfeldig sex, gjentatte ganger på daglig basis gjennom de største massemedia kanalene vi har. Jeg har ingen ting imot porno, tvert imot, men er mer bekymret for at man ikke klarer å sette grenser lenger slik at forholdene ryker.

Jeg er av den oppfattelse at sex er et privat tema, men kanskje jeg er gammeldags? For bare 10 år siden var det tabubelagt å ha one night stand. I dag er det uvanlig å ikke ha det, opp til flere ganger i uken. Shit, jeg grøsser. Er det ok og dele seg selv med alle og enhver? Hva gjør dette med selvfølelsen din? Og hvorfor gjør du det? For å få bedre selvfølelse ? Jeg lurer egentlig på mye rundt dette tema. Så det hadde vært greit med noen svar. Jeg ønsker hvertafall ikke at mine barn skal vokse opp i et samfunn som florerer av orgier og kjønnssykdommer. Jeg leste en overskrift at 7 av 10 var utro på julebord. Er det virkelig mulig? I så fall finnes det religioner for de som liker å ha flere koner, konversjon er kanskje en løsning?

Jeg tror også at med så mye ekstern påvirkning rundt tema at man mister fokuset innad på hjemmebane. Selv om potensmidler og sexleketøy omsettes som aldri før har 60% av nordmenn mindre sex hjemme en det de ønsker seg. Jeg tror at propagandaen eksternt har mye av skylden for dette. Prestasjonspress og dragning mot spenning som ikke er realistisk er muligens synderen.?

Hva tenker dere selv rundt dette tema? Kanskje er det sunt med sex eksponering? Da blir det i alle fall ikke ubesvarte spørsmål?Men er det virkeligheten vi ser på og leser? Eller er det en fantasi som fører med seg at man får svekket selvfølelse og urealistiske krav til partnere?

Stor forundrings klem fra Maria 

 

 

Summer rolls

God søndag folkens! 

Idag vil jeg dele enda en asiatisk inspirert rett med dere. Den består av masse grønnsaker, urter og valgfritt kjøtt. I denne kan du bruke enten storfe, kylling, scampi eller lage den som en vegetarrett med kun grønnsaker. Jeg pleier å variere med grønnsakene fra gang til gang. Her er det bare å prøve seg frem!

 

 

Til mine sommer ruller trenger du: 

♥ Rispapir (dette kjøper du på blant annet Meny)

♥ Valgfritt kjøtt 

♥ Rød, grønn og gul paprika

♥ Gulrøtter 

♥ Sukkererter

♥ Avokado 

♥ Rød chili 

♥ Purre

♥ Spirer

♥ Sitronmelisse 

♥ Koriander 

♥ Søt chilisaus (jeg bruker en sukkerfri saus)

 

 

Start med å skjære alle grønnsakene i tynne strimler. Bruk ostehøvel for å skjære gulrøttene. Skjær deretter kjøttet i strimler og stek i kokosolje og litt teriyakisaus eller soyasaus. Pass på at du ikke steker kjøttet tørt. Dypp rispapiret RASKT ned i litt kaldt vann og legg det deretter på en fjøl. Så legger du først på koriander, sitronmelisse og spirer. Grønnsakene plasserer du på midten slik at det er enkelt å brette rullen. Brett slik du selv syns er lettest. Retten smaker like godt selv om rullen ikke ser pen ut! (øvelse gjør mester). Da rispapiret er meget tynt vil det fort bli "bløtt" , så det gjelder å få brettet rullen raskt. Dryss sesamfrø over de ferdige rullene. Dypp de i søt chilisaus og nyt! 

 Hvor mange ruller du trenger for å bli mett må du finne ut av selv ved å prøve deg frem. Personlig holder det med to store og fulle ruller for meg.

Denne retten er meget kalorifattig da den inneholder mest grønnsaker. Rispapiret er meget tynt og gir ikke mye kalorier. Rullene er også proppfulle av fiber, vitaminer og mineraler. Denne kan du altså nyte med god samvittighet.

Håper denne spicy retten faller i smak. Ha en fin avslutning på helgen alle sammen! 

- Natalie 

Er du en leder?

Hei alle sammen.

Tenkte å generalisere lederskap i dag. Selv om jeg er motstander av generalisering er det nødvendig å kategorisere for å få et vist overblikk over hvor man passer inn i systemet. Finnes alltid unntak og selvfølgelig også avvikende selvinnsikt til tider:) Ikke hat meg nå:)

Hvor god leder er du? Burde du være en leder? Har du det som trengs? Vil du lede? Har du kunskap til å lede?

Det jeg skriver om i dag vil avdekke om du har det som trengs for å lede deg selv eller andre. Det er alltid viktig å huske på om du ikke er der du vil være i ledernivå er det alltid mulighet for vekt. Husk å kopiere de egenskapene en god leder bærer.

For mennesker i enhver stilling er det viktig å være der man trives, der egenskpene dine verdsettes og der du føler deg mest verdt. Om man sitter på feil sted i kabalen kan det fort føre til stress og eller stagnering.

Jeg grupperer for dere slik at dere har muligheten til å sette dere selv inn i en eller flere av alternativene under:

 • Ledende personlighetstype:

Mennesker med denne tanke preferansen vet hva de trenger å gjøre og de vet hva andre trenger og gjøre, de er gode på å plassere og delegere mennesker til riktig type oppgaver. Det er ikke ikke konfliktskye og tør og si ifra De har evne til selvrefleksjon samtidig som de har evne til og observere og analysere andre.De er intern refererte med ekstern sjekk og gode team playere om det trengs.De er høy på omsorg for seg selv, men også for andre.

 • Selv reflekterende personlighetstype:

Mennesker med denne tanke preferansen bryr seg lite om hva andre mennesker trenger å gjøre og det er heller ikke viktig for dem å bli ledere.De kan ha problemer med å observere andre eller analysere dem, men de har evnen til selv refleksjon. I enhver organisasjon vil disse passe best i en stilling hvor de kan være selvstendige. De er høye på egenomsorg.

 • Instruerende Personlighetstype

Personer med denne tanke preferansen finner man svært ofte i offentlig administrasjon og på mellomleder nivå. De gjør det lederen sier.De vet vanligvis hva de selv trenger å gjøre og hva andre trenger å gjøre, og er heller ikke redde for å fortelle dem det. De kan ha problemer med selv refleksjon, men har evnen til å observere og analysere andre.

 • Ikke ledende personlighetstype

Mennesker med denne tanke preferansen vet hva de må gjøre for å oppnå suksess. De vet også hva andre trenger å gjøre, men ønsker ikke å si ifra til dem. En typisk tanke er" Hvordan kan jeg tillate meg og fortelle deg hva du skal gjøre?" De har evnen til selvrefleksjon og observere og analysere andre. De viser vanligvis liten interesse for å bli ledere. 

 • Operativ personlighetstype 

Personer med dennne tanke preferansen bruker vanligvis ingen tid til å reflektere over seg selv eller andre. 

 

Om du har kunskap om deg selv klarer du kanskje å plassere deg inn i en av kategoriene over?

En god leder står støtt i seg selv og har troen på seg selv, men også evnen til å se og lytte til andre, de tar vare på seg selv og de rundt seg. De er autoritære og har tydelige visjoner og verdier. De er gode på egen vekst og hjelpe andre til vekst. De har innsikt i seg selv samtidig som de er gode i 2 og 3 person. De er fremtids orienterte , Med god innsikt i her og nå og fortids lærdom. De ser som regel det store bilde før detaljene faller på plass. De er visjonerer, realiserere og kritikere, slik at de er målrettet og mål bevisste. De tilrettelegger for suksess. De er ikke konfliktsky og gode gjennom tenkere og psykologisk smarte i forhandlinger.

Så da har dere en liten generalisert formulering på lederskap.God søndag til alle,

Klem fra Maria 

Lørdagsfrokost

Hei og god lørdag!

Idag vil jeg gjerne dele min frokost med dere. Dette er en ganske standard frokost for meg. Jeg prøver å alltid ha enten grønnsaker eller frukt til hvert eneste måltid, slik at jeg er sikker på at jeg får i meg minst 5 om dagen. Idag hadde jeg faktisk både frukt, spirer og bær til frokost. Dette måltidet anser jeg som fullverdig da det inneholder grovt brød, egg som proteinkilde, avokado som kilde for sunt fett, makrell som kilde for både proteiner og omega 3 og litt frukt og bær. Jeg utfordrer alle til å spise frukt/grønnsaker til hvert eneste måltid! 

 Det du trenger er :

♥ Rugbrød (ekstra grovt)

♥ 1 egg

♥ En porsjon med makrell i tomat 

♥ Ca en halv avokado

♥ Et halv eple

♥ Litt blåbær 

♥ Spirer 

Jeg bruker Cocosa extra virgin kokosolje når jeg steker og det gir en spennende og søt smak. Dryss gjerne spirer eller sesamfrø over pålegget og frokosten blir mye mer spennende med en gang. Bruk fantasien når du lager mat, da vil du ikke gå lei. 

Håper min frokost ga deg inspirasjon til å spise en sunn og god frokost imorgen. Ha en fin helg videre! 

- Natalie 

7 Wonders of the World av et barn.

Hei kjære lesere.

Jeg befinner meg nå i London, hvor jeg og min kjære, sammen med et vennepar nyter en deilig fotballhelg med god mat og drikke. Jeg kunne valgt skrive om hvor heldige vi er, lagt ut masse skrytebilder bilder av turen og opplevelsene, men for å være helt ærlig så synes jeg ikke det er så viktig og i grunn ganske kjedelig. 

Så da tenkte jeg heller at jeg skulle dele dette med dere. En av mine første åpenbaringer av livet.

7 Wonders of the World av et barn:

Noen studenter ble bedt om å liste opp hva de trodde var dagens "Seven Wonders of the World." Selv om det var noen uenigheter, følgende fikk flest stemmer:
1. Egypts pyramidene
2. Taj Mahal
3. Grand Canyon
4. Panama Canal
5. Empire State Building
6. Peterskirken
7. Kinas Great Wall

Samtidig som stemmene ble samlet, bemerket læreren at en student ikke var ferdig med papiret ennå. Så spurte hun jenta om hun hadde problemer med sin liste. Jenta svarte: «Ja, litt. Jeg kunne ikke helt å bestemme meg fordi det var så mange."

Læreren sa: "Vel, fortell oss hva du har, og kanskje vi kan hjelpe." Jenta nølte, så leste: "Jeg tror de" Seven Wonders of the World 'er:

1. Å se
2. Å Høre
3. Å berøre
4. Å smake
5. Å føle
6. Å le
7. Å elske

Rommet var så stille at du kunne ha hørt en knappenål falle.
De tingene vi overser så enkelt og vanlig, og at vi tar for gitt er virkelig vidunderlig!

En mild påminnelse - at de mest verdifulle tingene i livet ikke kan bygges for hånd eller kjøps.

Klem fra meg og fortsatt god lørdag fintfolk.

 

Deres barn er ikke deres barn.

Hei Kjære lesere. 

Jeg ønsker å dele dette med dere i dag til ettertanke av dagens A4 samfunn der likhet mennesker er forsøkt tvunget inn i en boks.

Dette begynner allerede ved fødselen der de store institusjonene forteller oss hvordan vi skal oppføre oss med barna våre, hvordan de skal være og hva de skal spise.Det er ok og ha en pekepinn og en retningslinje, men vi har normer, for alt. Alle er forskjellige. Dette får jeg aldri sakt nok, Hvert menneske, hvert individ, hver tanke, hvordan vi ser, føler og oppfatter verden er ulik. Vi er alle unike. Det som gjør dette så komplisert er at vi blir behandlet på lik måte, fra barndom, i ungdommen og i det voksene liv. Vi skal alle gjennom det samme pensum, vi skal te og oppføre oss likt, vi skal se like ut, vi skal passer vi inn i boksen.

Jeg har 3 barn, helt ulike, de har forskjellige krav, følelser, måter å oppføre seg på, ulike behov, det er ingen fasit. Mine barn er unike, akkurat som alle deres barn. Jeg kan ikke bestemme hvordan de skal være. Jeg må tilpasse meg deres eksistens, hjelpe de og leve, hjelpe de og gro. 

Gi alle barna en sjanse til å bli den beste av seg selv, vi skal tenne et lys, ikke fylle et beger. Påtvungen kunskap blir aldri sjelens varige eie. Vi er alle gode på noe. Det er viktig å få muligheten til å vokse der man er best. Synes foreldrer skal ta mer ansvar for anneledestekning og stille spørsmål rundt instutisjonens rolle om å gjøre alle til sauer.? Vi er ikke sauer!

  

 Og en kvinne som holdt et barn mot brystet, sa:
Snakk til oss om barn.

Og han sa:

Deres barn er ikke deres barn.
De er livets sønner og døtre med egne lengsler.
De kommer gjennom dere, men ikke fra dere?
Og selv om de er sammen med dere, tilhører de dere ikke?

Dere kan gi dem deres kjærlighet, men ikke deres tanker, 
for de har egne tanker..
Dere kan gi hus til deres kropper, men ikke deres sjeler..
For deres sjeler bor i morgendagens hus, som dere ikke kan besøke, selv ikke i deres drømmer?

Dere kan strebe etter å ligne dem, men prøv ikke å få dem til å ligne dere!
For livet går ikke bakover eller dveler ved i går.

Dere er de buer som deres barn blir skutt ut fra som levende piler.
Byeskytteren ser merket på evighetens sti, og han bøyer deg med sin kraft, 
så hans piler skal fly langt og fort.
Vær glad over å bøyes i bueskytterens hånd, for slik han elsker pilene som flyr, 
elsker han også den trygge buen.

- Kahlil Gibran, ProfetenLa barna få sin egen sjanse til å velge livet, oppleve live, føle livet. La de danne seg sine egne meninger, sine verdier, sin egenverd. De er alle unike, de vakre barna våre.

 

Klem fra Maria.

Velg riktig brød!

Hei og god fredag! Håper alle har fått en fin start på helgen. I dag vil jeg tipse dere litt om hvordan man skal velge riktig brød og andre kornprodukter. En viktig huskeregel er at både brød, pasta og ris alltid bør være grovt/fullkorn. Aldri velg de hvite/fine variantene. Et unntak for meg personlig er når jeg spiser sushi, da spiser jeg vanlig hvit ris. 

Når du skal velge brød er det viktig at du velger så grovt som mulig. Velg brød med høyt innhold av fiber og fullkorn, og lavt innhold av fett, sukker og salt. Et veldig godt hjelpemiddel for valg av riktig brød produkter er "Brødskala`n". Denne finner du på de aller fleste brød som kjøpes i vanlige matbutikker.

 Det anbefales at man velger enten "grovt" eller "ekstra grovt" på skalaen. Grovt inneholder 50- 75% sammalt mel og hele korn. Ekstra grovt inneholder 75- 100% sammalt mel og hele korn. På bildet over ser du eksempler på hvordan skalaen ser ut. 

Helsedirektoratet anbefaler at man bør spise ca 70- 90 g sammalt mel eller fullkorn per dag. Dette tilsvarer for eksempel 4 skiver brød som er merket med "ekstra grovt" på brødskalaen eller 1 tallerken havregrøt pluss en porsjon fullkornspasta. På bildet under ser du et eksempel på en type brød som er merket med "ekstra grovt". 

 
Grove kornprodukter er kalorifattige, men mettende og kan hjelpe deg å holde vekten i motsetning til hvite/fine kornprodukter. De hvite/fine produktene har lav næringsverdi. Fiberinnholdet er høyt i grove kornprodukter og dette vil bidra til blant annet god fordøyelse og sterkt immunforsvar. Sammalt mel og hele korn inneholder en stor mengde ulike antioksidanter, vitaminer og mineraler som kan bidra til å bekjempe en rekke sykdommer som for eksempel hjerte- og karsykdom og kreft. 

Håper dette var til hjelp for dere som har vært usikre på hvilke typer brød man bør velge. Ha en fin helg! 

- Natalie 

Flinke lille rike pike.

Hei kjære lesere.Jeg ønsker å dele av meg selv. Hvor mye er egentlig nok?

Da snakker jeg om alt, jo mere du får jo mer vil du ha eller hva?

Vi blir aldri rike nok, pene nok, vellykkede nok, gode nok foreldre eller partnere.

Jeg er skeptisk, redd og usikker.

Jeg er over gjennomsnittet trent, rik og vellykket, om jeg skal dømme meg selv.

Men jo mer jeg får jo mer vil jeg ha. Det er liksom aldri nok, det stopper ikke, denne følelsen av å ville ha enda mer. Jeg tar meg selv i det, jeg er grådig, tenker jeg, "skjerp deg"! Det er slitsomt. Det er ikke engang en lykke, verken og ha penger eller å ha utseende. Mange tror det er slik, jeg tenker, "de vet ikke bedre" De skulle bare visst hvor slitsomt det er. Jeg skulle ønske jeg var normal, litt mer gjennomsnittlig. Den tanken streifer meg ofte. Hvorfor må jeg skille meg ut? Slitsomt. Kunne ønske jeg var litt mer A4, fornøyd med dagen og rutinene. Slippe og tenke så mye, reflektere over livet. Fader jeg skulle ønske jeg var litt mer enkel. Hvorfor er jeg satt i denne stillingen? Den slitsomme stillingen, har alt for mye å tenke på stillingen, må prestere stillingen, være et forbilde stillingen. Det er slitsomt. Jeg tenker for mye. Hvorfor er slik jeg er.? Hvorfor jeg gjør slik jeg gjør.? Jeg får svar, innimellom, men stort sett er det slitsomt. "Det er egentlig helt på jorde", tenker jeg, jeg er privilegert.! Så slår det meg, er jeg egentlig det? Hvorfor er jeg egentlig privilegert? Fordi jeg har penger? Nei, det er det i alle fall ikke, det er slitsomt. Ekstremt mye ansvar, masse ansvar, enorme mengder ansvar. Det er slitsomt. Så flinke lille rike pike, hva klager du egentlig over? For å være helt ærlig? Jeg vet ikke selv, eller jo, jeg vet, men det er så slitsomt å endre seg. Orker liksom ikke, selv om jeg vet hvordan. Jeg kan fasiten, den har jeg lært. Endre fokus, selv om det er slitsomt. Hva gir meg glede? Det kan jeg jo, det er å se andre vokse, gro, bli den beste av seg selv. Det er jo det jeg kjempe for hver dag, å gjøre en endring. Svaret er der, slutt å være så jævla egoistisk Maria. Ikke tenk så mye på deg selv, hva du vil og føler, rett fokuset utad.Ja, jeg gjør jo det, hver dag. Men det er ikke nok. Jeg har så mye å bidra med, masse resurser. "Jeg har et større ansvar en andre" tenker jeg, jeg har mer, Jo mer man har, jo mer bidrar man. "Jeg har et samfunnsansvar", tenker jeg. Jeg kan gi så mye av meg selv. Det er så viktig,i hvertfall for meg. Det er ikke slitsomt å gi av seg selv, det er ikke slitsomt og løfte andre, heller ikke er det slitsomt å se hvor mye det betyr for andre å lykkes. Store ord liten på jord. Det er meg. Akkurat som mauren, en del av helheten, av stammen, av grunnmuren, som alle dere andre. Er dere større en dere selv kanskje?

Til ettertanke.

Klem fra Maria 

Teriyaki biff

Hei og god torsdagskveld!

I dag vil jeg dele min yndlingsrett med dere. Som dere sikkert har skjønt er jeg veldig glad i asiatiske smaker. En av de beste sausene jeg kan spise er teriyaki saus, og jeg bruker denne sausen til mange forskjellige retter. Min favoritt er kombinasjonen av teriyakisaus (med en personlig vri), indrefilet og avokado. Denne retten inneholder store mengder proteiner og sunt fett, og er et godt middagstips til dere som spiser lavkarbo. Om du ønsker mer karbohydrater kan du gjerne ha villris eller fullkornsris i tillegg. Denne gangen spiste jeg denne retten som kveldsmat og valgte derfor å ikke ha ris for å få et litt lettere måltid. 

 Til denne retten trenger du:

♥ Indrefilet av storfe

♥ En halv avokado

♥ Asparges 

♥ Sitronmelisse 

♥ Koriander 

♥ En liten bit ingefær 

♥  Ett hvitløksfedd

♥ Sesamfrø

♥ Teriyakisaus (denne kan du lage selv av soyasaus, risvin, brunt sukker/sukrin, hvitløk og ingefær)

Finhakk frisk sitronmelisse, frisk koriander, ingefær og hvitløk, og rør inn i sausen. Indrefileten steker du i ca 3 minutter på hver side på høy varme. La fileten ettersteke litt på lav varme og la den hvile en stund før du skjærer den opp i tynne skiver. Dryss sesamfrø over sausen og avokadoen. Kok aspargesen i ca 1 minutt. Ha gjerne litt fullkornsris eller villris til maten, og varier gjerne mellom forskjellige typer grønnsaker. Velbekomme! 

Ha en fin kveld videre! 

- Natalie 

Wok med eggenudler

Hei og god kveld!

Mange mener de må ty til ferdigmat og kjappe løsninger til middag fordi de ikke har tid til å lage noe fra bunnen. Det de ikke vet er at det er så utrolig mange sunne middagsretter som er raske og enkle å lage. I dag vil jeg derfor tipse dere om wok med eggenudler. Denne retten er en av de raskeste middagene jeg har laget. Den er proppfull av sunt fett, protein, fullkorn, fiber og masse antioksidanter. Da retten inneholder alle de viktigste næringsstoffene er dette et balansert og fullverdig måltid. 

 Til en porsjon trenger du: 

♥ 1/3 av en pakke med Santa Maria eggenudler/fullkornsnudler (disse kan også lages fra bunnen om man har pastamaskin)

♥ 1 filet av valgfritt kjøtt (Jeg bruker vanligvis storfe eller kylling)

♥ 1 neve cashewnøtter 

♥ 1/3 grønn paprika

♥ 1/3 rød paprika 

♥ 1/3 gul paprika

♥ En liten bit ingefær 

♥ 1 rød chili 

♥ 2 ss soyasaus og/eller teryakisaus (jeg velger varianter med minst mulig tilsatt sukker og salt)

♥ Fersk koriander og sitronmelisse 

♥ Ca 4 cm av en purre

♥ 1 hvitløksfedd

 

 

Start med å skjære kjøttet i strimler og stek i panne på medium varme sammen med finhakket chili, hvitløk og ingefær. Kok opp vann og la nudlene koke i ca 4 min. Samtidig som nudlene koker skjærer du opp grønnsakene og har de oppi pannen med kjøttet. Sil av vannet i nudlene og ha de oppi med resten av ingrediensene. Dryss cashewnøttene over og hell i sausen. Nå skal retten steke på medium varme i max 5 min. Det er viktig at kjøttet ikke blir tørt og at grønnsakene holder seg crispy og gode. Ha retten over på en tallerken og klem over litt sitron. Til slutt drysser du over en liten bunt av fersk koriander og sitronmelisse. 

 

 

Velbekomme! Legg gjerne igjen en kommentar om det er noe spesifikt dere ønsker at jeg skal skrive om. Ha en fin kveld videre!

- Natalie 

 

Slik får du drømmekroppen:)

Hei alle sammen.

Jeg synes det er så utrolig gøy og blogge og setter uendelige stor pris på alle som leser og lar seg inspirere og motivere av det jeg skriver. Tusen takk:)Jeg vil sette opp et treningsprogram slik at du har mulighet til å nå dine mål og få den kroppen du drømmer om. Dette kan utføres neste hvor som helst, hjemme eller ute. Utrolig effektiv trening for hele kroppen. Jeg anbefaler ofte at dette burde gjøres på morgenen, slik at man er ferdig med det, om man har mulighet så stå opp 45 min før.

5 runder av underliggende: link til utførelse ligger på navnet på øvelsen.

10 Hallow rocks (Fantastisk god trening for mage og core)

15 air squats ( Fantastisk bra for rompe og forside lår, gå under 90 grader i bunnpossisjovn, frem med hoftene og knip rompen i topp posisjon)

10 push ups ( Fantastisk bra for armer og bryst, om du er svak i armer, gjør det på knærne)

10 jumping squats ( Fantastisk bra for rompe, lår og spenst)

20 mountain climb ( Fantastisk bra for mage og core)

20 revers lunges ( Fantastisk bra for rompe og bakside lår)

Det er fint at dere svetter litt, gjør øvelsene så effektivt som mulig med minst mulig pauser.Om du er en av de som liker struktur så kan du godt gjøre denne økten 4 ganger i uken, da vil du raskt se resultater:)

Om du liker variasjon så kan du kjøre økten 2 ganger i uken og kombinere de andre dagene med styrke med vekt eller du kan kjøre Kardio med ro intervaller.

Da er det bare å sette igang folkens, lykke til:)

Klem Fra Maria 

 

 

Tuna wrap

Hei og god tirsdag :) 

I kveld vil jeg dele dagens lunsj med dere. Som dere kanskje vet er jeg glad i wraps og spiser det ofte. I dag lagde jeg en variant med tunfisk. Denne er proppfull av næringsstoffer og muligens den raskeste og enkleste lunsjen du kan lage. Den er meget mettende, så for min del holder det med 1 lompe. 

Tunfisk er en av fiskesortene som har høyest proteininnhold og er derfor veldig gunstig å spise. Du får i tillegg i deg store mengder vitamin D og omega 3. Tunfisk har et lavt kaloriinnhold og er derfor gunstig å spise om man ønsker å gå ned i vekt. 

 Til 1 tunfisk wrap trenger du: 

♥ 1 fullkornslompe 

♥ En halv boks tunfisk i vann. 

♥ Ca 4 ss mager kesam 

♥ Ca en kvart rødløk 

♥ En håndfull grønnkål 

♥ En håndfull spinat 

♥ Sitronpepper 

♥ En halv avokado 

♥ Chili

Kutt opp grønnsakene. Bland deretter sammen grønnkål, rødløk, tunfisk, kesam og avokado i en bolle slik at det blir en slags salat. Rør inn litt sitronpepper og urtesalt. Legg et lag med spinat på fullkornslompen og legg "salaten" over. Dryss gjerne tørket eller frisk chili over for å få en spicy smak. Rull lompen sammen og retten er klar! 

Håper denne lunsjen faller i smak. Ha en fin kveld videre! 

- Natalie 

Fuck my life.

Heisann folkens.Hadde lyst til å lufte litt rundt tema status i dag.

Det har nemlig begynt et nytt program på tv 2 livsstil som heter FML "Fuck my life", der unge snakker om livet sitt, hva det motiveres av og hvordan de oppfatter samfunnet. Meget interessant, synes nå jeg i alle fall.

Gårdsdagens episode handlet om status, hva er status ? Og hvordan oppnår man status? 

Status er etter mitt eget skjønn hvor verdifull du er i forhold til egen person, hvor mye du har mulighet til å gi av deg selv og hjelpe andre opp og frem. Slike mennesker får mange status stjerner i boka av meg. De er verdifulle i samfunnet vårt fordi de løfter andre som trenger litt hjelp i blant. Burde ikke status regnes som en persons egenverdi i samfunns sammenheng?

Hva er status? Det finnes mange typer, du har blant annet:

Sosial status.

Økonomisk status.

Rettstatus.

Statussymboler.

Allerede her blir man jo forvirret:)

 

Men slik programmet og ungdommene svarte var det ulike oppfatninger av ordet:

Status var: eks:

"Hvor pen man var"

"Hvor mange likes du fikk på sosiale medier"

"Hvor gode karakterer du fikk"

"Hvor mange fine dyre ting du hadde"

Er man pen får man enklere jobb, venner, kjæreste og status, folk ser opp til deg og vil være som deg. Det er vel derfor dagens unge har kjempe behov for å gjøre det de kan for å se ut som rollemodellene sine, bruker alle pengene de har på å forandre utseende sitt? Noen ser jo umenneskelige ut pga alle innsprøytningene de foretar.

Jeg har ikke noe imot og pynte på seg selv, jeg har både silikon og løshår og botox fordi jeg trives med det personlig, men synes det er trist at det blir slik at unge føler de MÅ for å komme seg noe vei i livet og oppover status stigen.

Og ja, jeg ser det overalt, folk som brifer med cash for å hevde seg selv, ruser rundt i fancy biler med håp om at den dame skal falle pladask for den overfladiske status virkeligheten. Du får ikke status av å være rik, heller ikke om du har vunnet i lotto. Du er ikke mer verdifull selv om du har mer gryn en andre. Folk ser kanskje opp til deg og tror det er lykken, men jeg vet at de som har mest penger er de som er mest ulykkelige.

Misforstå meg rett, jeg snakker imot meg selv, jeg liker å ha fine ting jeg også, men det er ikke slik at jeg bruker det for å få bedre status i samfunnet. Det er en vesentlig forskjell på det

Om man er av den oppfatning som tror at man for status av å ha flest mulig likes på sosiale medier, så synes jeg i grunn dette er nokså trist også, skal man bassere sin egnverdi på hva andre synes om deg? Dessuten er vel de fleste bilder som blir lagt ut i dag enten overredigerte eller forandret på, du kjenner jo ikke igjen mennesker som du møter på gaten nå til dags om man har sett facebook eller instagram profilen dems. Synes det bare er trist at man ikke kan stå for sin virkelige person.Så har du prestasjonspress status jegeren som alltid må være best, om de ikke er best er de ikke verdt noe. Man blir jo utbrennt i lengden? Du trenger jo ikke alltid å være best? Det finnes noen ting som er viktigere en andre, fokuser på å være den beste av deg selv. Når man lærer seg og selektere viktighetsgraden av oppnåelse så blir livet 100 reiser lettere. Man kan ikke være mester på alle nivå, det er umulig.


Sett pris på de som står rundt deg og støtter deg i det du gjør, de burde få status, de hjelper deg til å bli den beste utgaven av deg selv. Stå støtt i deg selv, ha troen på deg selv, du er også viktig for mange.

Hva tenker dere rundt dette? Hva er status for deg?

Er det riktig at man skal basere stauts på ting? eller eksterne meninger? Hvem er du egentlig da i bunn og grunn? 

Klem fra Maria 

 

 

 

 

 

Green Pina Colada

Hei og god mandagskveld.

Håper alle har hatt en sunn og sprek start på uken! Selv startet jeg dagen med en grønn og frisk smoothie. Denne helgen har det blitt en del vin og fet mat som ost og kjeks, derfor syns jeg det var deilig å starte den nye uken med noe lett og sunt. 

Min grønne smoothie besto av: 

♥ Ca en halv (liten) ananas

♥ En håndfull grønnkål 

♥ En håndfull spinat 

♥En halv boks kokosmelk 

♥ En liten neve mandler 

♥ Ca 5 isbiterKjør alt i blender og tilsett litt vann om du syns smoothien blir for tykk. Du kan også ha i litt banan om du ønsker en søtere smoothie. Kombinasjonen av ananas og kokosmelk minner om drinken Pina Colada. Selv om denne smoothien inneholder mye grønt er den søt og god. Enjoy! 

- Natalie 

Hvem faen bryr seg?

Hei alle sammen.Jeg er har ingen problem i å ytre mine meninger og heller ikke redd for å si hva jeg mener som veldig mange andre er. Jeg vil si i skyggen av terror angrep og annen krig og elendighet står det mange og ser på uten å gjøre en dritt. Det er enkelt og følge etter, men noen må jo faen meg ta tak i denne elendigheten. Det er ikke nok å skifte til sympatiprofilbilde på facebook og tro jobben din er gjort. 

I dag skjer det så utrolig mye urett i verden, barn blir misbrukt, voldtatt, solgt. Unge kvinner blir tvangsgiftet, slått og tent på om de ikke er lydige. Mange blir torturert, behandlet som dyr og fratatt all form for etiske menneskeverds rettigheter. Dette er bare for å nevne noe. Min desidert viktigste verdi er rettferdighet, derfor ønsker jeg å snakke om dette.Den største bekymringen vi har her per dags dato er mobbing. Jeg synes at det mest fornuftige i alle settinger med kampen mot urett er å begynne lokalt, der har man mulighet til å gjøre noe med situasjonene close up, følge opp og sørge for at det ikke skjer urett. Er du en av de som bryr seg? Eller er du en av de som går forbi og lar det skje?

Er det forskjell på om det er dine egne barn eller andres barn? Om det er folk du er glad i eller som du ikke kjenne? Har ikke alle lik verdi? om ikke, hvorfor mener du at noen er verdt mer en andre?

Jeg for helt sjokk over hva folk klarer å lire av seg: Personlig har jeg blitt kalt det ene og det andre etter at jeg begynte å blogge:

"Få slettet alle de falske bildene av deg." "Jeg blir kvalm av deg." "Få frem sannheten uten sminke og silikonpupper." "Du suger." "Skryter på deg." "Du er bitter." "Tåler du ikke kritikk?" "Du er kjøpt og betalt." "Du er utrygg på deg selv," "Bare blek og en taper," For en selvopptatt jålebukk du er."

Bare noen eksempler.

Så har du alle de som sender deg penisbilder i innboksen, på snapchat, skal kjøpe deg for penger. Tror at alle damer er horer de bare kan kjøpe og bruke som de vil. Nei vet du hva! Hva faen er det som skjer med verden? Jeg er en 3 barns mamma som har kjæreste og likevel blir jeg tilbudt penger i hue og ræva for å ha sex med ukjente menn. Jeg fikk faktisk et tilbud på en million engang også, snakk om å være desperat.

Jeg synes alt dette går under kategori mobbing. Jeg er en voksen dame og tar men ikke så nær av det. Mens unge mennesker som  blir utsatt for dette og kanskje tror på dette som blir sakt kan få store konsekvenser. Skal vi virkelig ha det slikt i vårt samfunn at barna våre skal blir utsatt for slike overgrep? Hvem beskytter de og hvem tar grep? Hvem sitt ansvar er dette? Jeg føler at folk generelt mister mer og mer selvrespekt for seg selv og andre. Dette handler faktisk om respekt. Det er ikke alltid slik at selv om man misliker personlige valg andre gjør at de må ytre sin mening i negativ kontekst. 

Dette er kanskje ikke så viktig i det store verdensbilde, men det er viktig for oss, her hjemme, dette kan vi gjøre noe med folkens. Hva synes dere selv?

 

 

Avslutter med denne, utdrag av Arnulf Øverland ,"Du må ikke sove"


Du må ikke sitte trygt i ditt hjem
og si: Det er sørgelig, stakkars dem!
Du må ikke tåle så inderlig vel
den urett som ikke rammer dig selv!

Jeg roper med siste pust av min stemme:
Du har ikke lov til å gå der og glemme!

Resten av diktet kan du lese her

Klem fra Maria 

 

 

For høye forventninger til deg selv? Endre fokus!

Hei alle sammen:)

Jeg synes det er vanvittig gøy med NLP og tankestrukturer, man vokser utrolig mye som menneske av å bli kjent med seg selv. Du får svare på hvorfor og hvordan du er, hva som er typsik deg og hvordan du reagerer og reflekterer.Jeg har et enormt behov for intellektuell stimuli og setter utrolig pris på dype samtaler. Om jeg ikke får stimulert meg selv med samtaler, så er skriving en fantastisk terapiform, jeg trodde faktisk aldri jeg skulle si det, siden jeg er en rastløs sjel som ikke like å sitte stille. Men det funker som bare det.

Den største gaven av alt er at jeg kan dele den med dere, slik at også dere kan bli kjent med dere selv på alle nivå, og endre det dere vil endre og beholde det som er verdt og beholde og bli den beste utgaven av dere selv.

En av de viktige temaene i dagens samfunn er forventningspress, dette finnes i alle segment. Men vår største fiende er våre indre forventninger til oss selv. Det er klart at det kommer eksternt i første omgang , men det er vår egen indre stemme som setter listen. Eks om man legger en list på en høydehopper på 2 meter som aldri har klart å hoppe høyere en 1 meter, vil denne personen alltid rive, for den har ikke kapasitet til å hoppe høyere en 1 meter. Sett realistiske forventninger til deg selv.

Mange har alt forhøye interne krav, krav som ikke engang er realistisk i forhold til personen. Det er viktig å sette seg ned å tenke, hva er det som er viktig for meg? Om man kartlegger det som er det viktigste for deg og legger listen realistisk så vil du ha det mye bedre med deg selv og lage deg en indre ro.Fokusere på få ting som er viktig for deg. Her kan jeg ikke anbefale noe fordi alle er så forskjellige og det som er riktig for meg er ikke nødvendigvis riktig for deg.

Begynne med å tenke over verdiene dine, hva er viktig for meg? så spør deg selv: hvem du er?, hvem vil  du være?,og hvorfor vil du være slik?da får du en del interessante svar. Sorter og legg fokuset ditt der det er viktig. 

Fokus er nøkkelen i mange tilfeller: om man eksempelvis er gravid vil man se alle gravide rundt seg, for fokuset ditt ligger der, når man er ferdig så ser man ikke alle de andre gravide lenger, fordi fokuset har flytte seg. Dette kan man bevisst bruke i alle aspekter av livet, du må bare være bevist på at der du legger fokuset ditt er et sunt og friskt positivt ,fokus og at det hjelper deg og vokse som menneske.

Beskytt deg selv mot negativt fokus. Om du kjenner det er ting som trigger deg til å tenke negativt, vik unna det. Er det en følelse? et bilde?et sted? en tekst? en tilstand? et menneske? Back away, hold deg unna. Du tjener ingen ting på å utsette seg selv for negativ tenkning. Man blir syk av negativ tenkning.

Så da har dere litt og reflektere rundt i dag også, har dere ikke? :) Husk å være ærlig med deg selv:) 
     

 VÅG Å VÆRE 

Våg å være ærlig 
våg å være fri 
våg å føle det du gjør 
si det du vil si. 
Kanskje de som holder munn 
er reddere enn deg? 
Der hvor alt er gått i lås 
må noen åpne vei. 

Våg å være sårbar 
ingen er av stein. 
Våg å vise hvor du står, 
stå på egne bein. 
Sterk er den som ser seg om 
og velger veien selv. 
Kanskje de som gjør deg vondt 
er svakest likevel? 

Våg å være nykter 
Våg å leve nå. 
Syng, om det er det du vil - 
gråt litt om du må. 
Tiden er for kort til flukt, 
bruk den mens du kan. 
Noen trenger alt du er 
og at du er sann! 
~Hans Olav Mørk~

 

Ha en fantastisk og positiv dag. 

Stor klem fra Maria

 

 

 

 

Frokosttips!

Hei og god søndag! 

I dag vil jeg tipse dere om en sunn, rask og god frokost; havregryn med bær og nøtter. Havregryn er en relativt vanlig frokost i Norge, men nøkkelen er å variere tilbehøret slik at man ikke går lei. Personlig varierer jeg med ulike typer bær, frukt og nøtter. 

Det du trenger er: 

♥ Ca 100 g havregryn (avhengig av hvor mye du ønsker)

♥ Litt soyamelk/ vanlig melk

♥ En liten håndfull tørkede gojibær 

♥ En håndfull mandler 

♥ Ca 5 jordbær 

♥ 1 ss kokosflak/kokosmasse (usøtet) 

Ha alle ingrediensene i en bolle. Gjerne vent litt med å spise den slik at havregrynene har svellet litt. Personlig syns jeg havregryn smaker best da. Det er i tillegg godt å drysse litt kanel over. 

 

 

Ved å spise mandler får du i deg blant annet sunt fett og proteiner. Bærene gir deg vitaminer og masse antioksidanter. Havregryn er rikt på blant annet karbohydrater, fiber og proteiner. Så dette er et sunt og fullverdig måltid. 

Om det er noe annet spesifikt dere ønsker at jeg skal skrive om så legg gjerne igjen en kommentar. Ha en fin søndag videre! 

- Natalie 

Motiv!

Heisann alle sammen:)


Den grunnleggende årsak til enhver handling kan baseres på tre grunnmotiver:

 1. Innflytelse
 2. Tilhørighet
 3. Prestasjon

Motivene er alltid tett forbundet med en persons verdier.

Når man vet hvordan man kan motivere seg selv, tror man at andre også letter kan motiveres på samme måte. Dette gjelder kun bare for mennesker som har samme motiv struktur som en selv. Kunnskapen om disse tankebanene øker en persons kunnskap og evne til og motivere seg selv og ikke minst andre.Hva motiveres du av?

 

Innflytelse:

En person som blir motivert av innflytelse ønsker og oppnå kontroll over sin omverden.Personen liker å kontrollere prosessen og utfallet av enhver situasjon.Personen kan bli motivert best når han forstår at han kan ha innflytelse i sin arbeidssituasjon.I situasjoner der vedkommende ønsker å selv motivere tenker han på hvordan handlinger som kan forstas for å oppnå mer innflytelse.

Tilhørighet:

For person med denne preferansen er kontakten med andre mennesker og deres sympati viktigst. Han vil gjerne settes pris på og anerkjennes. Hans motivasjon ligger i å vite hvor mye anerkjennelse han får fra sin overordnede og kollegaer ved og arbeide hardere og lengre. Han tenker over hvordan hans handlinger kan gi han mer tilhørighet, kontakt, sympati og velvilje.

Prestasjon:

For en person med denne preferansen vil motiveres til å jobbe hardere og lengre, gjennom det faktum at han kan vise sin egen evne til å prestere. Dermed kan han også forfølge flere mål sammtidig, og ta på seg flere oppgaver og prosjekter. Slik at han på nytt kan bevise sin prestasjonsevne. Han vil hele tiden oppnå noe, nå et mål eller løse et problem,for å øke sin egen motivasjon tenker han ofte over hvordan handlinger som kan føre til mer suksess eller gevinst.

Du er som regel aldri bare på et sted, men du kan nok kjenne deg mer igjen i 1 enn de andre 2 , Når du blir bevisst på dine motiv kan du enkelt bruket dette i en situasjon der du trenger å selv motivere deg selv.

Dette kan du bruke i en hver situasjon der du skal delta i et prosjekt. Man skal være der man er best, sørg for å bruke deg selv til både det du liker best og det som gir deg og andre rundt deg best resultater.

 

Funker alltid:)

Stor Klem fra Maria

Sunt og enkelt mellommåltid!

God lørdag alle sammen!

Mellommåltider er viktig for å holde blodsukkeret stabilt gjennom dagen. I stedet for å ty til kjappe løsninger som barer, sjokolader, juicer osv som er fulle av sukker, kan du veldig enkelt lage et kjapt mellommåltid selv. I dag vil jeg tipse dere om et mellommåltid jeg spiser meget ofte; cottage cheese med bær, mandler og honning. Dette kan fint spises som en lunsj eller frokost også, men da vil jeg anbefale å spise en litt større porsjon. 

 

 

Det du trenger er: 

♥ Ca 4 ss cottage cheese 

♥ Ca 5 jordbær 

♥ En håndfull blåbær 

♥ En håndfull mandler 

♥ Litt tørkede Gojibær 

♥ Ca 1 ss økologisk honning

 

Ha alle ingrediensene i en bolle og hell litt honning over til slutt. Honningen gir en søt og god smak på måltidet. Det er også godt med blant annet bringebær, ananas og appelsin. Du kan variere mellom alle typer bær, frukt og nøtter til cottage cheese. Det som er viktig er at du finner smaker du liker og synes passer sammen. Cottage cheese har høyt proteininnhold og inneholder mye kalsium. Den har lavt innhold av fett og sukker, så den anses som en meget sunn ost.  

Håper dette mellommåltidet faller i smak. Ha en fin helg videre! 

- Natalie 

Tren deg strek med Crossfit.

Hei alle sammen.Tenkte jeg skulle gi et eksempel på en helt vanlig økt som jeg pleier å kjøre til daglig, jeg varierer fra dag til dag, men dette er et typisk eksempel på hvordan jeg trener.

Vi kaller dette en wod på crossfitspråket og en wod består vanligvis av en styrkedel først og en kondisjon/styrkedel i runde 2.

Heler økten tar ca 1 klokketime inklusiv pauser.

Økten jeg skal vise her er markløft 3x3x3 maksvekt , Jeg er ikke særlig sterk i markløft fordi jeg har hatt en del problemer med korsrygg pga graviditeter og fødsler, desto viktigere er det å trene markløft, for å bygge opp støttemuskulaturen i det området man er svak. Her er det viktig har dere får hjelp av en som har peiling før dere setter igang, for løfter man feil kan man få prolaps. Du MÅ spenne opp ryggen før du løfter, det er ikke lov og løfte med krom rygg, dette er farlig.

Link til teknikk: https://www.youtube.com/watch?v=qCGtwPhfGf4

Her kjører jeg markløft 92,5 kgx3 rep:Etterfulgt del 2.

Hadde jeg 3 runder på tid av :

Link ligger på navnet på øvelsen:

75 Dobble unders (to runder med tau før føttene treffer gulvet)

50 push ups (strake bein)

25 one arm altering kettlebell swings. ( sving med en arm 16 kg kettlebell, bytte i luften annenhver gang)

Min total tid på del 2 var 14 min på alle 3 rundene tilsammen.

 

En helt vanlig dag og en helt vanlig styrkeøkt for meg.

Kos dere vidre:) 

Klem fra Maria 

 

  

 

 

 

 

 

Lykke og veien til en positiv tankegang.

Hei alle sammen.

 

Tenkte å snakke litt om lykke. Hva er lykke? og hvordan blir man lykkelig?

Tror mange unders og lurer over dette i grunn. Lykkefølelser er spontane og kortvarie. Noen har de ofte mens andre har det litt mindre. Jeg husker jeg kvemet veldig rundt dette for noen år tilbake og det var et av de tema som jeg trengte noen svar på her i livet.

Jeg gikk hele tiden og søkte etter denne lykkefølelsen. Følte meg trist og ulykkelig. Var forvirret og tenkte er det dette jeg skal lever med? en kontant streben etter lykke? Jeg hadde alt, mann, hus, barn hytte, penger alt man kan drømme om, men likevel var jeg ulykkelig?

Jeg trodde helt seriøst det var de rundt meg som gjore meg ulykkelig, jeg klarte ikke glede meg over noe. Jeg hadde det rett og slett for bra. Hadde ingen utfordringer, brukte ikke meg selv eller mitt potensiale. Jeg hadde mistet meg selv totalt og blitt et offer. Et offer faktisk. Forferdelig ord, fordi det er ikke meg egentlig.

Å ta tak i seg selv når man er langt nede er helt jævlig. For man setter seg selv i en posisjon der det er behagelig å være et offer, det er behagelig fordi da slapp jeg å skylde på meg selv, det var andres skyld og ikke min egen. Jeg fikk sympati og omsorg utenfra, ingen hadde forventninger til meg. Det var behagelig og helt jævlig på samme tid.

Men hva med ansvar? Jeg måtte ta noen grep som førte meg ut og frem, som en person som egentlig ikke må noen ting, fordi man alltid har en sikkert i bunn er veien enda verre. Jeg hadde jo penger og jeg hadde hjelp hjemme så for meg å ta mer ansvar måtte være lystbetont.

Jeg måtte gjøre noe drastisk som satte meg selv i en posisjon der jeg ikke hadde annet valg en å ta ansvar for meg selv og de rundt meg. Jeg gikk fra mannen jeg hadde vært sammen med i 12 år og hadde 3 barn sammen med, jeg sa opp au pairen og tok på meg alt av ansvaret selv, jeg satte meg selv i en posisjon der jeg ikke kunne skulke unna livet. 

Det var da alt snudde, gjennom å tvinge meg selv inn i rollen fikk jeg mestringsfølelse, livsglede og egenverdi igjen. Det er gjennom å føle at man er til nytte og har verdi for seg selv og de rundt deg som skaper lykkefølelse for meg. Den eneste som kan skape egen lykke er deg selv. Jeg husker at jeg desperat prøvde å søke lykken utenfra i form av ting, uten hell, jeg var forvirret og sint og fikk utrolig dårlig selvfølelse. Treningen og mestringsfølelsen og familien rundt meg gjorde at alt snudde. Treningen frigjør endorfiner som gjør meg lykkelig, og barna som er så glade og fornøyde er perfekte forbilder for hvordan du kan skape din egen lykke. Bare av å se de smile å leke gjør meg lykkelig, jeg var tilstede her og nå.

Jeg er helt normal og jeg vet at mange sliter med dette, synes det er viktig og snakke om det, sammen kan man utveksle erfaringer og legge strategier, hjelpe hverandre opp og frem til en bedre hverdag og et mer fullverdig liv.Takk for at dere leser bloggen min,

Klem fra Maria 

 

Spicy red curry suppe

God fredag alle sammen!

I dag vil jeg gi dere oppskriften på en spicy thai suppe. Denne suppen har jeg faktisk lært av lillesøsteren min. Den er proppfull av næringsstoffer og spennende smaker. Til denne suppen kan du ha mange typer grønnsaker og du kan variere mellom fisk, kylling og storfekjøtt. Denne gangen valgte jeg å gå for laks. 

  

Ingredienser til 2 porsjoner : 

♥ 4 dl vann

♥ 1 boks kokosmelk (Santa Maria)

♥ 1 grønnsaksbuljong 

♥  2 laksefileter

♥ 1 paprika 

♥ En halv rødløk 

♥ 2 ts red curry paste (Blue Dragon)

♥ 2 gulrøtter 

♥ 2 hvitløksfedd

♥ 1 liten bit ingefær 

♥ En klype koriander 

♥ En klype sitronmelisse 

♥ Saften av en halv sitron 

♥ Et dryss sesamfrø (Saitaku)

♥ En rød chili

♥ 2 porsjoner ris/villris 

♥ En halv brokkoli

 

Start med å koke villris eller vanlig ris. Kok deretter opp vann i en mellomstor kjele og tilsett buljongen (du trenger absolutt ikke ekstra salt eller krydder i denne suppen da både buljong og curry paste inneholder en god del salt). Finhakk hvitløk, chili og ingefær og ha det i vannet. Deretter har du i kokosmelk og red curry paste. Kutt opp alle grønnsakene i passe store biter og ha i suppen. La suppen koke i ca 5 min. Laksefiletene kutter du i terninger og har i suppen ca 5 min får servering. Laksen skal ikke koke, men trekke. Ha i ønsket mengde ris og rør rundt. Hell suppen i en skål og strø sesamfrø, koriander og sitronmelisse over. Klem til slutt litt sitronsaft over, og voila! 

Håper suppen smaker! Ha en fin helg alle sammen! 

- Natalie 

Spicy wrap

Hei og god torsdag! 

I kveld tenkte jeg å tipse dere om en av mine favoritt retter, nemlig wrap. Den passer meget godt til å ta med som matpakke på skolen eller lunsj på jobb, og passer like godt som middag. Den er rask, enkel og super sunn! Denne wrap`en er full av de riktige næringsstoffene og har mange spennende smaker. 

 Alt du trenger er: 

♥ 2 fullkorns lomper (Gjerne lag disse selv. Oppskrift kan jeg legge ut senere om noen er interesserte i det) 

♥ Cottage cheese/ Philadelphia light 

♥ Spinat 

♥ Ruccola 

♥ 1 rød chili

♥ 1 Kyllingfilet

♥ En halv avokado

♥ En halv paprika

♥ En halv liten Løk 

♥ Fersk koriander 

 

Start med å skjære grønnsakene og kyllingfileten i strimler. Kyllingen steker du i litt extra virgin olivenolje sammen med litt urtesalt, chilikrydder og hvitløkspepper. Smør et tynt lag med cottage cheese eller Philadelphia på lompene. Legg deretter på en klype med spinat og ruccola. Tilslutt legger du på alle grønnsakene og kyllingen, og ruller wrap`en sammen. En kyllingfilet holder til to lomper. Du fordeler også de andre ingrediensene på to lomper. 

 I en wrap kan du bruke alle slags typer kjøtt, fisk og grønnsaker. Her er det bare å bruke fantasien og finne smaker som passer sammen. Denne retten passer som sagt godt som en matpakke. Rull den inn i aluminiumsfolie og ha med på jobben eller skolen. Jeg lager gjerne flere samtidig slik at jeg har til for eksempel kveldsmat eller til dagen etter. 

Håper denne retten faller i smak! Om det er noe dere lurer på, legg gjerne igjen en kommentar. 

- Natalie 

Crossfit:)

Hei igjen alle sammen:)Hva er Crossfit?

«Konstant varierte funksjonelle øvelser, utført med høy intensitet» Utholdenhet, arbeidskapasitet, styrke, smidighet, kraft, hurtighet, eksplosivitet, koordinasjon, balanse og presisjon.  Er i krote trekk det som definerer denne sporten.

Crossfit er absolutt noe jeg vil anbefale, det er en sport som dekker de fleste behov både psykisk og fysisk.

Man trenger absolutt ikke være god eller gjennomtrent for å begynne med Crossfit, det fine er at vi har skalering muligheter i alle øvelser. 

Det vil si eks handstand Push ups:

Den øverste er vanskeligst så skaleringen nedover:

 1. Handstand Push- ups (push-ups frittstående eller inntil vegg) Vist på bilde under.
 2. Handstand  1 ab mat ( push-ups inntil vegg med 1 matte under hode)
 3. Handstand 2 ab mat (push-ups inntil vegg med 2 matter under hodet)
 4. Hindu push-ups ( push-ups på alle fire med rompen opp i være og press ned med skuldre, lengre avstand til gulv en vanlig push-ups)
 5.  Push-ups (vanlig push-ups strake bein)
 6. Push ups på knær ( Vanlig push-ups på knær)Så her er det ingen ting og fortvile for alle klarer så lenge man kan skalere, det gøye er at man får vanvittig fort progresjon i Crossfit.

Jeg husk godt først gangen jeg prøvde en time selv i April i år, første økt fikk jeg beskjed om å stå oppover veggen, Herregud,tenkte jeg, dette går jo aldri. Men etter bare 3 forsøk kom jeg meg fint opp og ned, snakk om å gå utenfor komfortsonen:) Det at jeg fikk mestringsfølelse gjorde at jeg ønsket og fortsette, i tillegg til at det er en veldig variert treningsform. Bra for kropp og sinn:)

Så har vi et fantastisk godt miljø på Crossfit Sandvika, der alle hilse på hverandre og heier hverandre hele veien inn i mål....

En annen super positiv ting er at man får utrolig bra fysikk, man former kroppen slik jeg synes det burde være. Folk er for lite flinke til å ta vare på seg selv generelt, det ligger ikke øverst på prioriteringslisten, noe som er meget synd siden menneskekroppen er avhengig av bevegelse for å holde seg frisk på innsiden og utsiden.
Så om du lurer på hvordan du går igang er det bare å gå inn på crossfit sandvika HER og ta en titt;)

Kanskje vi ses på trening?

Klem fra Maria 

 

 

Ja ,mat:)

Hei.

Tenkte å dele med dere en fantastisk god Gresskarsuppe oppskrift og protein rundstykker oppskrift.Mange av dere vet det sikkert, men noen er kanskje litt mindre beviste på hvor enkelt det er å lage hjemmelagede supper.

Jeg tyr ALDRI til halvfabrikat :) Jeg må se og kjenne på alt maten jeg lager, ikke bare for meg selv, for barnas skyld.

Vi har en lite definert sykdom i verden og den kalles sukker narkomane. Sukker narkomane finnes overalt og er et resultat av en kosthold med store mengder skjult sukker, Du finnerer det i så og si alt du spiser av ferdigmat,og sukkeravhengighet er mer vanedannende en kokain.

Prosessen sukker har i kroppen er at det går rett i leveren som omdanner dette til Fett, dette fettet legger seg rundt organene i magen og er utrolig farlig og sykdoms fremmede.

OK, nok propaganda, Her er oppskriftene:

Gresskarsuppe:

 • 2 løk
 • 2 hvitløk
 • 5 cm ingefær
 • 1/2 lime
 •  2 ts uretsalt
 • 1/2 ts pepper
 • 2 ss grønnsaksbuljong fra helsekosten/ eller om du koker kraftbein/oksehale/margbein dagen i forveien om du vil ha den ekstra næringsrik.( da trenger du ikke vann i tillegg)
 • 1 mat gresskar ca 1-1,5 kg
 • 1 boks Kesam
 • 2 del soya melk
 • 4 del vann /spe på med mer underveis om det er nødvendig, dette avhenger av størrelse på gresskar og løken.
 • 1 ts muskatnøtt
 •  2 ts gurkemeie

 

 

Oppskrift:

Stek løken lysebrun, sammen med hvitløk og ingefær, spe på med lime.Kok opp vannet  og soyamelk med grønnsaks buljongene(eller ferdig kraft du har laget) Del gresskar i biter og stek det i ca 5-7 min, ha på gurkemeie,muskatnøtt, pepper og urtesalt, putt deretter alt opp i kjelen og la det mellom koke i ca 20 min.Bland deretter alt med stavmikser eller blender.Protein rundstykker 10 stykk

 • 4 egg
 • 4 dl lettkokte havregryn
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts salt
 • 400 gram cottagechees
 • gresskarkjerner
 • tørkede fiken

Bland alt sammen i en bolle og mix det med mixmaster. Du kan selv velge hva du vil ha inni akkurat som en bolledeig, jeg forslår gresskarkjerner og fiken.

Stekes på brett med matpapir. På 200 garder i 15-20 min avhengig av ovnen.

Fullverdig sunn middag til hele famiien:)Kos dere:)

Klem fra Maria 

 

Meg, deg eller de?

Heisann:)Tenkte og snakke litt om oppfattelses posisjoner i dag:)

Om du blir bevist på dette er det noe du kan bruke hver eneste dag for å bli en bedre partner, kollega, mamma, pappa, søster, bror og venn osv osv....

Oppfattelses posisjoner handler grunnleggende om hvordan du ser og kommuniserer med verden rundt deg , om hvordan du ser på deg selv og hvordan du blir oppfattet av mottaker.

Dette er det kraftigste verktøyet vi har og utrolig viktig og bli bevist på.Vi har flere,men 3 grunnleggende posisjoner:

1ste posisjon- Alltid meg, ut fra egne øyne, mine sanser, mine ord. Eget (emosjonell) Personene med dette perspektivet er sterkt forbundet med det som er viktig for dem. De ser på verden utifra sitt eget perspektiv, deres verdier, deres følelser og overbevisninger. Dette perspektivet er viktig for gjennomslagskraft. De har liten forståelse for andres meninger og følelser, siden de kun er i seg selv.

2dre posisjon- Ut fra annen persons sko, ser hører og opplever fra dette stedet. svært nyttig som foreldre,kollega, i alle relasjoner.Partner(empatisk) personer med dette perspektivet kan sette seg inn i en annens situasjon, de forstår andre mennesker godt. Om man bare sitter med dette perspektivet er faren for "burn out" stor. Denne preferansen er viktig for service sektoren og kunderelasjoner. De tenker lite på seg selv siden de er i en annen person en seg selv.

3dje- posisjon- ut fra fugleperspektiv, sett utenfra, nøytral observatør. Ser seg selv og andre utenfra. Observatør (rasjonell) Personer med dette perspektivet kan lett passere seg selv inn i en observatør rolle, de er emosjonell dissosiert og holder et kaldt overblikk. Denne preferansen er viktig i analytisk orienterte stillinger. Utenfor seg selv og andre ikke følelselser, gode til å se årsakene til problemstillinger.

Dette forteller svært mye om deg som person, om stress mestring, relasjons orientering og konflikthåndtering. Noen personer er bare i i en posisjon, noen i to, og noen har mulighet og innsikt til å veksle mellom alle 3 posisjonene.

Klarer du og plassere deg selv inn i 1 eller flere av posisjonene? Om du er i alle 3 er det fantastisk, om du bare er i 1 eller 2 kan du bli flinkere nå som du er bevisst på det og jobbe med det du mangler.

Dette er utrolig viktig i hverdagen både i jobb og privatlivet:)


Kos dere i dag så kommer det litt kosthold og trening etterhvert.

Klem fra Maria

 

Tips til sunn frokost

Hei og god tirsdagskveld! 

I dag tenkte jeg å tipse dere om min favoritt frokost. Speltknekkebrød med blant annet avokado, og egg ved siden av. Den er proppfull av de riktige næringsstoffene og er meget enkel, rask og sunn. Jeg er som sagt veldig glad i grønnsaker og det er alltid inkludert i mine måltider. Alle mennesker har godt av å spise mer grønnsaker, så jeg vil anbefale å ha som en regel for deg selv at du alltid inkluderer grønnsaker (eller frukt) i måltidene dine. 

Det du trenger til denne frokosten er: 

♥ 2 speltknekkebrød (eventuelt grovbrød om du heller foretrekker brød fremfor knekkebrød)

♥ 2 ss cottage cheese

♥ Ca en halv avokado 

♥ 4 tomatskiver

♥ En håndfull spinat

♥ 2 egg

♥ Litt urtesalt, hvitløkspepper og grovmalt chili. 

Ha cottage cheese på knekkebrødet først, så avokado og deretter tomat. Det er også godt med litt vårløk på om du har det. 

 Denne frokosten inneholder ca 490 kcal, og personlig syns jeg den metter lenge da blant annet avokado inneholder mye energi. Du får i deg store mengder sunt fett, protein og kostfiber. Retten har relativt lavt karbohydratinnhold, men dette vil øke om du erstatter knekkebrød med grovt brød. Håper denne frokosten faller i smak! 

- Natalie 

 

Selvmanipulering =)

Hei :)Hvert sekund, minutt, hver time og dag tar vi 1000 vis av avgjørelser. Hjernen vår er slik sammenskrudd at vi assosierer det ene med det andre om vi ser det i lik setting nok ganger, vi generaliserer for hjernen ikke klarer å bearbeide alle de millioner av sanseinntrykk den er utsatt for daglig.

La meg si det på en annen måte, alle blondiner er ikke dumme:) Heller ei om de har silikon eller vippeextensions.  Dette er et eksempel på generalisering. Man antar at de er dumme fordi de er blonde.  (Refererer til bilde over, haha)

Fremmedfrykt og innvandring er et annet eksempel. Man er daglig utsatt for krig og elendighet i andre land, om man ser dette nok ganger via media blir det en sannhet. Ergo hjernen assosierer dette med frykt.

Er hjernen utsatt for en slags stimuli i sammen setting flere ganger over tid blir det en sannhet.

Du ser det på hunden også, mange velger og bruke strømhalsbånd slik at de skal slutte og bjeffe, et bjeff betyr et støt, ergo ikke bjeff, bjeff= støt. sånn er det også med vår egen hjerne.

 Dette er et annet kraftig verktøy man kan bruke på seg selv. Jeg testet ut dette med selv motivasjon og musikk. 

Min suksess strategi fra fet til fit begynte slik:

Jeg så hel konkret for meg hvordan jeg ønsket og se ut når jeg var i målet mitt, høres sikkert teit ut for mange for forbilde var Adriana Lima, alle vet sikkert hvem det er ;) ok, anyway.

Jeg så på bilde av Adriana Lima, Mens jeg spilte noen få motivasjons sanger , mange ganger daglig over en periode.= En positiv følelse.

Etterhvert begynte jeg å kun spille motivasjons sangene mens jeg trente over en periode = en positiv følelse

Så tok til slutt trengte jeg ikke motivasjons sangene lenger når jeg trente for de å trene = en positiv følelse.

Adriana Lima = Trening = positiv følelse. Du kan kalle dette selvmaipulering og det er det også.

For hjernen hadde det blitt en sannhet at når jeg trente ble jeg som Adriana Lima.For å forklare dere hvor sterk denne strategien er så målte jeg helt konkret min egen puls ved hjelp av pulsklokke, i stillesittende tilstand var min puls på ca 70 når jeg skrudde på motivasjonssangen min i stillesittende tilstand gikk pulsen fra 70 til 150 slag i min bare å høre sangen. Uten bevegelse. Så nå vet dere hvordan dere kan gjøre det også? 

Det beste man kan gjøre er og gjøre ting til en del av seg selv, slik blir de ikke et slit , men en livsstil :) = Positiv følelse, er det ikke?

Stor klem fra Maria 

 

 

Hvordan lykkes?

Hei alle sammen.
Jeg tenkte jeg skulle starte dagen deres med å snakke litt om måloppnåelse og betingelser som fører til at du lykkes på veien.

Vi ser de menneskene som bestandig lykkes og

de som bestandig feiler, her er bruksanvisningen og forskjellen på disse to gruppene av mennesker:

kategori 1:Mennesker som når sine mål:

 • Ser seg selv i målet i et tydelig dissosiert bilde.
 • Setter tidspunkt på når de skal nå målet.
 • Lager delmål, som fører dem mot målet.
 • Er kongruente,de mener selv de kan overkomme begrensninger eller hindringer som kommer i dens vei.
 • Våger og våge.
 • Handler!

Kategori 2:Mennesker som ikke når sine mål:

 • Har ingen tydelige forstillinger om målet.
 • Det er noe jeg når engang, kanskje?
 • Beveger seg litt hit og dit i forskjellige rettinger.
 • Lar seg stanse av forhindringer.
 • Holder seg innenfor komfortsonen.
 • Drømmer!

Av dette kan du lage en enkel modell for hvordan du kan nå dine mål, med fokus på å være i den 1 kategorien.

Ved å sammenligne de som drømmer og de som handler, vil du finne ut av hvilke faktorer som er avgjørende. Det kan hende at begge kategoriene er dyktige på å sette seg mål, men oppnår ulikt resultat. Så det er ikke bare en viktig faktor som utgjør forskjellen:)Håper det var oppklarende på en tirsdagsmorgen.

Ha en flott dag:)

Klem fra Maria 

Omelett

Hei og god mandag!

Håper alle har hatt en sunn og sprek start på uken. Selv startet jeg dagen med en treningsøkt etterfulgt av en fargerik omelett. Jeg tenkte jeg skulle gi dere tips til en god og næringsrik variant. Denne retten er både sunn, enkel og kjapp å lage. Alt du trenger er egg og grønnsaker. Dette er også en fin måte å bruke opp "rester" av grønnsaker og andre ting du har i kjøleskapet. Omelett passer bra både som frokost, lunsj eller middag. Selv varierer jeg mellom forskjellige grønnsaker og bruker det jeg har i kjøleskapet fra før. Denne retten krever altså minimalt med planlegging. Gjerne spis den med en skive grovt brød ved siden av om du ønsker mer karbohydrater. 

 I min omelett i dag hadde jeg: 

♥ 3 egg

♥ En kvart brokkoli

♥En kvart søtpotet

♥ En halv chili

♥ En halv rødløk

♥ 2 ss cottage cheese 

♥ En håndfull spinat 

Jeg smakte til med litt pepper og urtesalt. Helsedirektoratet anbefaler i gjennomsnitt 5 g salt om dagen, så jeg prøver å bruke minst mulig salt på maten. 

 Stek omeletten med lokk slik at grønnsakene også blir stekt/dampet. Jeg pleier ikke å ta tiden når jeg steker den, men jeg ser fort når den er ferdig. Det viktigste er at eggerøren er stekt. Du må gjerne også bruke mager skinke eller annet magert kjøtt i omeletten. Håper denne retten faller i smak. Ha en fin kveld videre! 

-- Natalie 

Gøy med kettlebells!

Hei alle sammen,

 

Tenkte å sette opp en økt til dere med fokus på fullkroppstrening med Kettlebells. Disse vekt typene finner du på ditt lokale helsestudio eller du får kjøpt de på sportsbutikkene. De kommer i ulike størrelser og kg. Så her kan man tilpasse etter egen styrke ytelse.

Jeg anbefaler likevel at om man er gjennomsnittelige sterk kvinne 8-12 kg, veldig sterk 16-24 kg ,mann 12-16 veldig sterk 24-32 kg. Man klarer alltid mer en man tror.

Man kan selvfølgelig kjøre mindre vekt og flere repetisjoner om man ønsker det.

Her kommer økten: Bruk samme vekt gjennom hele økten.

5 Rounds for time:

 • 14 Kettlebell swings
 • 12 Kettlebell goblet squats
 • 10 kettlebell snatch
 • 8 kettlebell lunges on each leg.

 

 kettlebell swings
Goblet squats Kettlebell snatch

Kettlebell lunges on each legDet er viktig at du tar en vekt gjennom hele økten og så fort du klarer 5 runder av overnevnte øvelser.

Husk å spenne opp ryggen og frem med hoftene i bevegelsene, du får du ekstra hjelp av vektløsheten.

Disse øvelsene er gode for hele kroppen og er utrolig morsomme og utføre. Du vil få ekstrem styrke progresjon med kettlebellworkouts;) 

Jeg kjørte økten med 16 kg på 17.24 min;) Lykke til og kos dere masse og kom gjerne med spørsmål.

 

Klem fra Maria

 

 Følg meg gjerne på snap: Prettysmooth og på instagram Maria Hoili

 

Som tiden går, men får vi noen gang gjort det vi skal?

Hei, god morgen kjære lesere.

Da var det ny uke nye muligheter igjen. Aldri for sent å starte og aldri forsent og endres:)

 Tenkte å snakke litt om tid og tidsperspektiv;) Denne tankestrukturen  ganske morsom siden den har roten til mye irritasjon og frustrasjon i hverdagen:

Er du en throught-timer eller en intimer?

Nå kommer det garantert til å gå opp en del lys.

Det er nemlig slik at vi har 2 forskjellige perspektiver på tid, Tid er ikke tid fordi klokken sier det, vi lever induviduelt i vår egen tid.  Lever man i fortiden, i nuet eller i fremtiden?

Noen mennesker oppfatter tiden som de konstant er i den,(intimer) mens andre forstiller seg at tiden er plasset foran dem(throught-timer)

 • En in timer person er en person som er tilstede i nuet og har behov for og treffe beslutninger fra øyeblikk til øyeblikk og holder alle mulighetene åpene. Disse har lett for å glemme tiden og om man avtaler med de så kommer de skjelden presis, 30 min forsent og mener selv de er innenfor avtalen. Disse personene er tilstede her og nå og lever livet.Disse personene har problemer med å sette seg langsiktige mål. For fremtid er nødvendigvis ikke det de leve etter.
 • En Throught -timer person er god til å planlegge, lage lister og bruker ofte kalenderen for avtaler. De vet alltid hva klokken er og har de en avtale kommer de alltid presis eller før tiden.Disse personene har problemer med å sette seg kortsiktige mål. De tenker fremover og lever ikke her og nå.

 

Så hva er typisk deg? er du en in-timer eller throught-timer? 

Viktig å vite i forhold til tilrettelegging og planlegging av målsetninger for deg selv. Litt kunnskap gir store resultat om man putter den i riktig perspektiv. Ha en flott dag:)

Klem fra Maria 

 

 

Hviledag? Hva er det:)?

Hei igjen og god kveld:)Tenkte siden dere hadde fått slappet av i hele dag så er det på tide med siste innspurt før sengen.:)

Legger ut en enkel kropps økt som fint kan utføres hjemme eller bort;

Linken til hvordan du utfører ligger på navnet i øvelsene:

Rounds of 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1

Du kjører alle øvelsene 10 ganger så 9 ganger så 8.......

 Jeg kjører øvelsene med litt tilleggs vekt :)

 


Kos dere med økten:)

Stor klem fra Maria.

Kostholdsplanleggeren

Hei og god søndag!

I dag tenkte jeg å tipse dere om Kostholdsplanleggeren, som er et kostholdsverktøy utviklet av Helsedirektoratet og Mattilsynet. Dette er et verktøy for dere som ønsker å ha en oversikt over hvor mye dere får i dere av de forskjellige næringsstoffene. Her kan du også se hva forskjellige matvarer inneholder. 

  

Du registrerer det du spiser hver dag i en uke, så ser du hvor mye du får i deg i forhold til behovet ditt. Kostholdsplanleggeren regner ut ditt energibehov og sammenligner dette med energiinntaket ditt. Men husk at energibehov er meget individuelt og en lang rekke faktorer påvirker dette, så det behovet som blir regnet ut her er bare et antatt behov.

Dette verktøyet forteller deg hva du får i deg av makro- og mikronæringsstoffer. Den regner ut inntaket av fett, karbohydrater, proteiner, kostfiber, vitaminer og mineraler. Du kan velge hva slags næringsstoffer den skal vise. Energiinntaket ditt blir sammenlignet opp mot de norske anbefalingene for inntak av næringsstoffer.

Personlig syns jeg dette er et utrolig nyttig verktøy. Jeg får en god oversikt over hva jeg bør spise mer og mindre av og jeg får passet på at jeg får i meg tilstrekkelig av vitaminer og mineraler. Hvis du er nysgjerrig på hvor mye du faktisk får i deg av næringsstoffer burde du prøve Kostholdsplanleggeren.

I uken som kommer skal jeg legge ut mer tips til sunne og næringsrike måltider, så følg med! Er det noe spesifikt du ønsker svar på eller tips til er det bare å legge igjen en kommentar. Ha en fin søndagskveld videre!

- Natalie 

 

Er ikke så mye som skal til for å endre seg, alt sitter i hode.

Hei og god søndags morgen:)

 I morgen skal jeg begynne på et nytt og bedre liv ,tror jeg? Haha, har du hørt deg selv si det mange ganger?

Endring av sinn eller nye strukturer handler i grunn bare å gå litt utenfor komfortsonen.

Noen er veldig gode på endring andre litt avventende og noen orker ikke endring i det hele tatt, det er slik vi er skrudd sammen vi er forskjellige. Men det viktigste er at man trives med seg selv. 

Om man har et problem eller et ønsker om å endres er det viktig at man gjør noe med det, det øker både gleden og livskvaliteten og mestre ting i hverdagen.

Det viktigste å huske i en endringsprosess er, at alt sitter i hode, dette er din private komfortsone, og når du tråkker utenfor så er det ubehagelig. 

Man kan se på komfortsonen som man ser på en GPS, jo mer du mestrer og jo mer du har på repertoaret, jo større blir omkretsen man ser av karet.Små steg er også store steg. Så er du en person som misliker endring men likevel ønsker endring er det viktig med små skritt, det øker hele tiden bilde i kartet og stykkevis blir kartet større og større. 

Jeg forslår alltid at man setter seg delmål, om man føler målet ligger langt unna. Har man et ønske om endring med et godt tidsperspektiv og en dato på endringen som er realistisk i forhold til målsettningen vil man garantert alltid lykkes så lenge selve måle er realistisk selvfølgelig.

Nesten ingen ting er umulig, det sitter i hode og det handler i enkle trekk om hvor villig du er til å tråkke utenfor din egen komfortsone.

Personlig vekst skjer i motgang og suksess får man av mestring. Om du forbereder sinnet ditt på at det kommer til å være ubehagelig ,så er det enklere gjennomførbart og ved psykisk eller fysisk ubehag, er det bar sinne ditt sin måte og fortelle deg på tråkker utenfor din egen komfortsone. 

Litt sånn til ettertanke;)

Det blir som regel alltid enklere for hvert steg du tar ,1 steg frem og 1000 tilbake er fortsatt fremskritt:) Begynn i dag, det er ingen grunn til å utsette hva som skal til for at du blir en enda bedre utgave av deg selv, er det vel?Kos dere i dag så kommer trenings innlegget mitt senere i dag.

Stor klem Maria 

 

 

 

Sunn snacks

God lørdag!

Mange forbinder helgekos med film, god mat og godteri. Et stort godteriinntak kan bli veldig usunt i lengden. Prøv å bytt ut noe av godteriet eller den usunne snacksen med litt sunnere varianter. Her er 5 enkle tips til sunn snacks du kan erstatte vanlig godteri med for å få en sunnere helg:

Fruktfat: Skjær opp frukt og bær. Bruk gjerne eksotisk frukt for å gjøre det så spennende som mulig. Selv er jeg glad i ananas, mango og rød dragefrukt/pitahaya. Prøv å bruk både søte, syrlige, myke og harde frukter for å stimulere alle smaksløkene. Da kan man ha lettere for å bli fornøyd.

Nøtter:  Kjøp inn forskjellige typer nøtter og ha fremme på bordet. Da har du noe å knaske på om lysten byr seg. Nøtter er proppfulle av sunt fett og proteiner, men husk at de også inneholder en god del kalorier. Nøtter burde derfor spises i moderate mengder. Mine favoritter er cashewnøtter, macadamianøtter, hasselnøtter og mandler.

Mørk sjokolade: Om du er glad i sjokolade kan du erstatte den vanlige sjokoladen med mørk sjokolade. Da bør du helst velge de som er fra 70 ? 90 % mørke. Men husk å spis de i moderate mengder. Jeg har selv opplevd at jeg blir fortere ?mett? på mørk sjokolade enn vanlig sjokolade fordi smaken er sterk og mektig. Selv er jeg glad i den med chili fra Lindt.

Tørket frukt:  Nå har butikker som Kiwi og Meny kommet med et lite utvalg tørket frukt uten tilsatt sukker. Dette er et veldig godt alternativ til godteri. Disse er faktisk så søte at det minner om smågodt. Personlig syns jeg mango og ananas er det beste. Det finnes forskjellige merker og prisklasser. (Husk å les på baksiden og sjekk om de er tilsatt sukker eller ikke).

Grønnsaker og dipp: Dette er en klassiker og en av mine favoritter. Feilen mange gjør er å lage dipp av pulver man får kjøpt i butikken. Disse posene inneholder mye salt, sukker og tilsetningsstoffer. For å gjøre denne snacksen mye sunnere bør du lage dippen selv. Bruk hva slags rømme du vil. Men om du skal ned i vekt er det gunstig å bruke kesam eller mager kesam. Her får du lite kalorier, men en god del proteiner. Selv bruker jeg Creme fraiche light. Jeg kutter opp hvitløk, basilikum, persille og chili og har i dippen. Jeg smaker også til med litt urtesalt. Brokkoli, blomkål, gulrot, kålrot og stangselleri er grønnsaker som er gode med dipp.

 Håper dette ga deg noen ideer og inspirasjon til hvordan man kan ha en sunnere helg. Ha en fin helg videre!

- Natalie

Lørdags kos for kropp og sinn;)

Heisann,

jeg vil kommer med forslag på dagens økt til alle ivrige helg trenere.

Jeg er av den oppfatning selv at trening gir deg bedre humør og energi så det setter et punktum for resten av dagen.

Tenkte å kjøre en AMRAP (as may rounds as possible in 20 min) av det under, når du er ferdig begynner du på nytt og repeterer til 20 min er ferdig. 

Jeg liker øvelsene under slik at dere kan se de på youtube.

10 markløft 45 kg dame 65 kg mann (80% av ytelsesgrad )

15 hallow rocks evntuellet vanlig situps.

30 hoppetau helst doble unders men single unders er også ok:)

 

Planken; Plank hold tabata:

20 sek hold 10 sek pause 8 runder.

 

Det var ikke så ille:) Følg meg gjerne på instagram ; Mariahoili og snapchat; prettysmooth  

Kos dere videre.❤️

Klem fra Maria 

Suksesstrategi!

God morgen kjære lesere.Suksesstrategi og måloppnåelse.

På veien mot et hvilket som helst mål må man ha en strategi, denne strategien er enten bevisst eller underbevisst.

Noen er slik at de går igang umiddelbart, andre venter litt og planlegger og noen bare tenker de burde gjort det men det bli bare i drømmene.

Vi legger disse menneskene i 3 forskjellige grupperinger.

 • Visjonerer: Disse menneskene er drømmere, de er kreative og har 1000 ideer. De er skapere og kommer ofte med indre bilder og forestillinger. 
 • Realiserere: Disse menneskene liker å utføre og gjennomføre, De tar ideene fra visjonerene og setter de ut i live.
 • Kvalitetskontrolørene:Disse menneskene er forutseende på eventuelle feil og mangler som vil kunne oppstå underveis, de er analysernede og skeptiske og like å finne feil og rette for et bedre resultat.

Kjenner du deg igjen? Hvor er du god og hvor er du dårlig?

Noen er  alle 3 andre 2 og noen bare 1. Alle tre egenskapene er utrolig viktig å ha for å komme fra drømmen og hele veien inn i målet ditt. Eier du ikke alle 3 egenskapene selv er det viktig at du omgir deg med hjelpere som kan fylle ut dine manglende punkter eller du kan kopiere andre som er gode på det du mangler selv.

Når man skal nå et mål, må man først få ideen så må man vite hvordan man skal realisere ideen og sørge for å ta de rette stegene underveis. Dette er den enkle prosessen i en hvilken som helst strategi.

Så nå som du er bevist på hvor dine styrker og svakheter er har du mulighet til å la deg endre slik at du kan sørge for din egen suksess i neste målsetting, kan du ikke?

Kos dere med frokost og ha en strålende aktiv lørdag, jeg skal på crossfit og gleder meg til å kose meg resten av dagen med familien god mat og venner.Klem fra Maria.

 

Stram opp den rompa der!

Hei alle sammen.

Vil legge ut et lite tips med fokus på Rompe. Ifølge samfunns trenden har rompe blitt mer og mer i fokus. Den skulle være liten og fast for noen år tilbake, men nå er det fokus på stor og rund rompe. En god nyhet for alle pære former, men litt verre for oss atleter eller eple former som ikke har denne formen sånn helt naturlig.

Trening for rompe.Målsättning er viktig for alle, og min målsättning for denne månden er rompe bygg og rompe løft.

Jeg setter av 3 økter i uken på dette slik at jeg kan fikse på det området jeg vil jobbe med.

Dagens økt for meg er denne:

 

100 Back squats under 90 grader med 40 kg vektstang:

100 hip trusters med 40 kg vektstang.

Jeg deler det inn i 10 runder av 10 rep av hver øvelse per runde.

Du må gjerne ta mer eller mindre vekt. 

Dette er trening som virkelig løfter og bygger rompe og setter opp forbrenningen fordi du trener de store muskelgruppene i kroppen.

Disse øvelsene kan enkelt også gjøres uten vektstang og bare med kroppsvekt om du vil, men da ville jeg dobbelt repetisjonene.Kos dere:)

You are what you do, not what you say you will do:)

 

Klem fra Maria 

 

 

Avokado med reker

God fredag! ♥

I går skrev jeg litt om fordelene ved å spise superfrukten avokado. Du får som sagt flere helsegevinster ved å spise den. I kveld vil jeg tipse dere om en meget rask og enkel matrett med avokado og reker. Ingrediensene du trenger er reker, rødløk, dill, sitron, avokado og gjerne litt hjemmelaget majones. Denne retten passer bra som forrett, mellommåltid eller lunsj. 

 

 

Det du trenger å gjøre er å skrelle reker, finhakke rødløk, og skjære avokadoen i valgfrie størrelser på bitene. Hjemmelaget majones lager du enkelt ved å piske 3 eggeplommer sammen til det får litt stiv konsistens, så heller du ca 3 dl Extra Virgin olivenolje sakte i røren mens du pisker videre. (hvis oljen helles for fort i røren kan eggene og oljen skille seg). Tilsett gjerne litt pepper, hvitløk og urtesalt. Visp til du har ønsket konsistens. Til slutt har du litt sitron, dill og urtesalt på maten og vips har du en spennende, god og næringsrik rett. Spis gjerne med litt brød til, for å få i deg nok karbohydrater. 

 

 

Håper denne lille retten faller i smak! Om det er noe spesifikt dere ønsker tips om, er det bare å legge igjen en kommentar. God helg! 

 - Natalie 

Hva er din Primær Interesse?Hei igjen.

Er det ikke gøy og bli kjent med seg selv? Eller kankje litt skremmende? Man får masse verdifullt ut av å ha god selvinnsikt, man vokser som menneske og de rundt deg kommer garantert til å merke forskjell. Du blir bedre til å ta avgjørelser og tenke rasjonelt. Og hvem vet? kanskje en bedre venn, kjæreste, mor,far ,kollega osv.

Alt jeg skriver om handler i korte trekk om å tilrettelegge for seg selv og den verden man ønsker å leve i, bli en bedre utgave av deg,Tenkte å bry hodene deres litt med Primær interesser: I likhet med hvordan vi inntar verden enkeltvis har vi personlige preferanser om hvor vi retter oppmerksomheten vår først: vi deler de inn i ulike grupper og man er Skjelden eller aldri helt i en (100%) men vi er mer interessert i noe en andre ting. Denne viten er viktig i kommunikasjon, smal talk eller tem work.

 • Mennesker : om man er opptatt av mennesker liker å se og møte nye mennesker, de er gode til og huske ansikt og navn og er person orienterte.
 • Steder : om man er opptatt av steder, liker man å reise mye og utforske nye steder og man finner seg fort tilrette. disse menneskene er strukturerte og har god orienteringsevne.
 • Aktivitet : om man er opptatt av aktivitet er man i hovedsak opptatt av hva som gjøres eller blir utført? de er gjerne aktive med sport og i jobbsituasjoner. De er interessert i hva og hvordan og hva de skal gjøre.
 • Informasjon : Om du er her er du mest interessert i hva du kan lære av andre mennesker eller situasjonen. De er interessert i kulturen, historien bak, relevante tall og fakta.
 • Ting : om du er mest opptatt av hvordan det ser ut rundt deg og hvordan arbeidet skal se ut ligger du mest sannsynligvis i denne kategorien. De liker å arbeide med ting de virkelig er interessert i , og legger først merke til konkrete gjenstander.

Synes det er aktuelle å vite om seg selv hva man trekkes mot først, i en hver situasjon kan man enkelt tilrettelegge for seg selv, om det er jobb eller privat! Dont waste your time do what you like the most:)

Klem fra meg.

 

Fordeler ved å spise avokado!

Hei og god torsdagskveld! :) 

I kveld tenkte jeg å fortelle dere litt om frukten avokado som har blitt meget populær blant mennesker som er opptatt av helse og sunt kosthold. Den er botanisk sett en frukt, men blir vanligvis brukt som en grønnsak da de fleste forbinder den med ?salte retter? og ikke desserter. Både Maria og jeg spiser mye av den og elsker den! Avokado er en frukt med en rekke helsegevinster. Mange spiser den hver eneste dag, mens andre vet ikke helt hvordan den skal brukes. Selv bruker jeg den på mange forskjellige måter i forskjellige retter. Jeg skal komme tilbake til hva slags matretter du kan bruke den i.

Her er fem av mange helsegevinster du får ved å spise avokado: 

Omtrent 80 % av innholdet er sunt fett. Den inneholder en type enumettet fettsyre som kalles omega-9 fettsyre. Denne typen fett finner du også i blant annet olivenolje. Omega- 9 fettsyren blir ansett som en fettsyre som bidrar til mindre betennelser i kroppen og er gunstig i forhold til forebygging av hjerte- og kar sykdommer samt høyt kolesterol.

Avokado inneholder mye fiber som bidrar til sunn fordøyelse, og som kan hjelpe deg i forhold til vektnedgang. Da den inneholder mye sunt fett, en del protein og minimalt med karbohydrater anses frukten som en lavkarbovennlig matvare. Hvis du skal ned i vekt, kan det ofte være lurt å spise mindre karbohydrater, og da er avokado en matvare du kan spise med god samvittighet.

Avokado er meget gunstig å spise for både hud og hår på grunn av sitt innhold av vitamin A og vitamin E. Disse vitaminene kan bidra til å gjøre huden naturlig fuktig og ren, og gjør hår glansfullt og friskt.

Den inneholder en rekke vitaminer og mineraler, blant annet store mengder vitamin K, kalium, vitamin C, folat, vitamin B5, vitamin B6 og vitamin A. Du får i tillegg en del kobber, jern, fosfor, sink, tiamin, riboflavin, niacin og vitamin E fra avokadoen.

Luteininnholdet bidrar til bedre øyehelse og er med på å beskytte deg fra aldersrelaterte øyesykdommer.

Avokado er som sagt meget sunt, men husk at den inneholder mest fett, som er det mest energitette næringsstoffet med 9 kcal per gram. Dermed kan en avokado inneholde en del kalorier. En halv avokado inneholder ca 150 kcal (avhengig av størrelse osv)

De neste dagene tenker jeg å legge ut et par matretter med avokado for å tipse dere om måter å bruke frukten på, så følg med! :)

- Natalie 

En kjapp økt hjelper på psyken:)

Hei kjære lesere:)

Ler litt av min egen overskrift nå. Jeg skal snakke om trening:)

Det er inget nytt fenomen at trening frigjør endorfiner (lykkehormonet) Dopamin, som har en vidre positiv effekt for Hukommelse, oppmerksomhet og læring.Tenkte å sette opp en kjapp og effektiv sirkeløkt som er enkel å gjennomføre for de fleste på et helsestudio :

4 runder av:

 • 10 x BackSquat med vektstang 75% av ytelsegrad, under 90 grader i bunnpossisjon.
 • 10 x Push ups knær eller strake, bryst i gulvet i bunnpossisjon.
 • 10 x Ground to overhead med vektplate 10 eller 20 kg.
 • 10 x Box jump 20-24 tommer.

 

Avslutter med 1 runde :

Ro intervaller tabatha

 

 • 20 sek roing 110% 10 sek pause x 8 runder. 

Kos dere på trening:)

Smilefjes fra meg.

 

 

Til eller Fra?

Hei og god Onsdagsmiley hadde lyst til å snakke litt om motivasjons retninger i dag og legge ut dagens økt som alle burde klare om de gidder;) 

Til motivasjoner og Fra motivasjoner! Vi er alle forskjellige og bruker ulike virkemiddeler for å motivere oss selv; det mest virkefulle med dette er å bruke det strategisk for å motivere seg selv til å få til ting man vil men synes kan være litt slitsomt eller veldig slitsomt ! Alltid viktig å sette realistiske mål, har man for høye krav til deg selv vil man alltid feile og eller aldri bli fornøyd. Jeg brukte dette hver dag selv for å komme igang med treningen, som nå går på autopilot i mitt system og er en sann glede i hverdagen og ikke et ork som det er i førsten for de fleste.

En typisk til motivert person , motiveres av ting han vil til, som eksempel ; hvorfor trener du? Jo, jeg trener for å bli sterkere mentalt,få en bedre fysikk,få overskudd og energi ! De motiveres av å bli en bedre utgave av seg selv, de vil frem til noe mer positivt og dras fremover mot målet! 

En typisk fra motivert person, motiveres av ting han vil bort ifra, eksempel; hvorfor trener du? Jeg trener fordi jeg ikke vil være tykk og dvask og uatraktiv. De vil bort ifra noe. Typisk lærdom for en hjerne som har vært utsatt for ting i fortiden og ikke vil tilbake til det. 

Sterke virkemidler for begge motivasjonstrategier er bilder med tekst, jeg legger eksempler med, dette minner din hjerne individuellt på hvorfor du skal nettopp dette akkurat nå. kjenner du deg igjen? 


Dagens økt; kun kroppsvekt ;) 70 airsquads 60 situps 50 rygghev 40 burpees 30 pushups. Kos dere👏👏👏👏👏👏 Klem fra meg😘

Dette spiser jeg:)

Hei alle sammen. Mange har spurt derfor tenker jeg å dele hva jeg spiser på en typisk vanlig dag. Man er hva man spiser og dette er ingen ny viten. Man skal være pen på begge sider av kroppen og innsiden reflekterer utsiden, energi og holdning.
Jeg synes det er utrolig viktig å ha prosedyre på matvanene mine og det holder sinnet og kroppen min i sjakk hele dagen, jeg slipper og bli sur og lei og ikke minst sulten. For å være sulten er det værste som finnes synes jeg. 
Jeg vil legge til at jeg neste alltid velge økologisk mat om jeg har mulighet.

Jeg begynne neste alltid dagen:


* Kl 06.30 Frokost: En sort brødskive(danskebrød) med 3 stekte egg og en hel avokado.
* Kl 09.00 Mellom måltid :Proteinshake og bar.
* Kl 12.00 lunsj: 1 sandwich spicy tunfisk og en stor smoothie.
* Kl 15.00 Bar/ frukt
* Kl 16.30 Middag, eksmpel ren kylling, fisk eller skalldyr med grønnsaker. Liker også å lage hjemmelagede supper der jeg koker kraftbein dagen i forveien og slenger opp i masse grønnsaker og gjerne kjøtt om du vil.
* Kl 19.30 Kvelds: Cottagecheese med bær,nøtter og honning.Jeg er veldig nøye med å kjøpe ren mat og passer på at det ikke er ferdigblandede ting som jeg ikke vet hva inneholder. Jeg teller aldri kalorier da jeg synes dette kan være skadelig på psyken og ikke minst matgleden.

Jeg skal heller ikke stikke under en stol at jeg er veldig glad i vin, så et glass vin blir det som regel når jeg lager middag. Ny forskning viser nemlig at vin kun har helsebringende effekter om man kombinerer det med trening, så vet dere det:)


Ellers sverger jeg selvfølgelig til vårt eget 100% rene frukt og bær produkt Pretty Smooth. Du kan lese mer om dette her

Ha en strålende dag alle sammen.

Klem fra Maria.

Tilbakemelding eller ikke?

Hei og god kveld.

Litt sent ute i dag, men det er vel lov siden det er mandag?:)

Kroppen er fortsatt litt i dvale etter lørdagens festligheter. Det er liksom aldri verdt det føles det som, men lærer man egentlig noen gang?Jeg begynte dagen i dag men en Hero økt, lærer heller aldri at jeg burde unngå mandags øktene:) De er egentlig alt for harde,haha. Jeg klarer alltid å gjennomføre da, sånn nogenlunde i alle fall.

I dag kjørte jeg:

As Many Rounds As Possible in 20 min ;

3 STRICTE CHEST TO BAR
3 STRICTE RING DIPS
4 HAND STAND PUSH UPS
8 KETTLEBELL SWINGS 24 KG

11 runder pluss 1 chest to bar fikk jeg til ila 20 min. 

Svett gris ble det i alle fall. Ville snakke litt om Referanse i dag, om dere synes det blir for mye og fordøye så si ifra.

Man måler seg selv enten ut i fra indre referanse eller ekstern referanse.

Du kan lett finne ut om du er intern eller ekstern med å stille deg selv følgende spørsmål:

Hvordan vet jeg når jeg har gjort en god jobb?

Om man er internt referert vet man selv når man har gjort en god jobb.

Når man er eksternt referert er man avhengig av en tilbakemelding for å vite at man har gjort en god jobb.

Det aller mest heldige for en person er å være internt referert med ekstern sjekk, hvilket betyr at jeg vet selv at jeg har gjort en god jobb, men det er hyggelig at du også sier det.

I en hver kommunikasjon eller en oppgave situasjon måler vi oss selv etter dette.

Man kan lett bli misoppfattet som internt referert og muligens også sett på som en ego, men likevel er denne referansen viktig å ha i forhold til å stå støtt i seg selv. Meget sterke personligheter med masse meninger er internt refererte typer. Du har vanskeligheter for å ta imot beskjeder og tilpasse eller lære deg om du har andre meninger selv.

Personer med høy ekstern referanse vil du kanskje oppfatte som usikre typer, redd for å ta sjangser og ser hva andre sier og gjør før de handler selv. De er avhengig av oppmerksomhet utenfra og tilbakemeldinger. Du har lett for å tilpasse deg og liker og være lik andre for ikke å synes eller skille deg ut for mye i mengden.

Om man er enten det ene eller det andre kan man alltids endre seg om det er en hindring for deg selv.Det viktigste man kan ha i livet er å ha troen på seg selv, da vil man lykkes uansett;)

Ha en strålende kveld alle sammen:)


Klem Maria

Verdier!

Hei og god Søndag.

Håper alle hadde en super kul og morsom dag i går. Jeg og min eks mann gikk fra hverandre i fjor og sammen har vi tre barn. I går feiret barna våre Halloween hos pappaen og jeg fikk tilsendt disse søte bildene som jeg hadde lyst til å dele med dere.

Jeg og Edvard dro på Bølgen for en voksen feiring i går og vi hadde det utrolig gøy med en morsom gjeng fra Bergen. 


Tenkte å snakke litt om verdier i dag.

Dine verdier finner du enklest med å spørre deg selv; hva er det som er det aller viktigste for meg?
Verdier kan variere innen ulike tema, men det er det grunnleggende verdiene dine som gir våre tanker og handlinger rettning.

Mine mine viktigste verdier er:

* Ærlighet
* Rettferdighet
* Famile
* Helse
* Aktivitet
* Vekst

Jeg kan remse opp mange til, men de overnevnte er det som styrer mine tanker og handlinger.
Om du spør deg selv hva som er det viktigste for deg selv bevisstgjør du sinne ditt slik at det er enklere og forstå hvorfor du er som du er og hvorfor du reagerer som du gjør. Det er viktig at du vet at vi er alle bygd opp av variasjon og det som er viktig for meg er nødvendigvis ikke viktig for naboen. Men det er respekten for at vi har forskjellige verdier som er viktig for å unngå konflikter, Jo nærmer du er folk, desto flere like verdier har dere mest sannsynligvis, det er ikke tilfeldig at du velger de du velger rundt deg, det er fordi de berører ditt verdisystem.

Verdier er tillært og kan endres over tid. Fokuset ditt ligger der verdiene dine er. 
Om man er opptatt av noe oppsøker hjerne dette helt ubevist for deg selv. Men har man et blokkering kan du endre dette med å skifte fokus. Du må først finne ut av hvorfor det er så viktig for deg og hvilken verdi som ligger i bunn?

Så da har dere noe å bruke kvelden på, skriv ned dine 5 viktigste verdier og sammenligne med partneren, der dere har ulike verdier, er det som regel disse som styrer årsaken til konflikter. Men å bli bevist på dette og respektere at dere er forskjellig gjør livet 1000 reiser enklere.Håper dere ble hakket klokere:)

Klem fra Maria 

Den nakne sannhet!

Hei god lørdag kjære lesere. 

Vil komme med en skrekkelig oppdagelse jeg gjorde i forbindelse med fotoshooten jeg hadde sist uke.

Vi er alle angrepet av perfeknthet i alle kategorier,perfekt hud, hår, negler,sminke, kropp osv og de største bidragsyterens til dette er INSTAGRAM og FACEBOOK.

Jeg synes det er både skremmende og trist at man skal få dårlig selvbilde og alt for høy kroppsfokus av å sitte å skråle den ene perfekte etter den andre. MEN vi lever i en fiktiv verden full av løgner og bedrag. Det er vel en god nyhet for de fleste i grunn, med tanken på at det er faktisk ikke så perfekt som det fremstår.Med denne appen, kan du faktisk totalredigere deg selv! Da snakker jeg ikke bare om ansikt. Du kan fikse på kroppen også, i alle fasonger og høyder. 

Det er faktisk det sykeste jeg har sett noen gang, nå kan alle lage en perfekt utgave av seg selv.

Synes det er greit og nevne for jeg vet hvor tøft det kan være særlig for unge mennesker som så lett blir påvirket av alt for høye utseendemessige krav.

Jeg har redigert meg selv som eksempel under:Med og uten rompe, dessverre for meg så har jeg ikke så stor rompe som jeg skulle ønsket, men sånn er livet, da får man gjøre noe med saken i den virkelige verden.

Jeg har selv møtt på folk på gata som redigerer bildene sine så mye at jeg faktisk har problemer med å kjenne de igjen. Synes det er synd at verden har blitt slik at man ikke er bra NOK for seg selv lenger. Istedenfor å skape seg bedre selvfølelse gjennom aktivitet og kosthold sitter man med redigerings knappen klar?

Synes denne utviklingen er meget skremmende og usunn. Håper det blir en slutt på galskapen snart.

KOS DERE i den virkelige verden i dag og ha en fantastisk kul Halloween.

klem fra Maria

Kickstart på dagen.

Hei kjære lesere.

Tenkt jeg skulle motivere dere igang dag. Det er fredag og det betyr helg, familie og festligheter.
Det er viktig med balanse i hverdag og helg så det du inntar må du huske på og forbruke også. Så har du planer om deilige middager og alkohol så er det viktig at du tar i et ekstra tak på gymmen i dag.

Kan anbefale og alltid starte dagen med godt humør, kaffe og sitronvann i store mengder.
Det renser kroppen og setter igang systemet. Kaffe er min beste venn og jeg nyter hver eneste kopp med Nespresso vanilje og karamell.Jeg pleier som regel å kjøre kl. 10 økten på hverdager, men i dag blir det kl 18 økten på meg. Fordi jeg har muligheten til å dra meg i sengen litt ekstra i dag.

Dagens økt består av:

*5 POWER SNATCHES 43 KG
*10 THRUSTERS 43 KG
*15 TOES TO BAR
*25 KETTLEBELL SNATCHES 16 KG
*25 BOX JUMPS 20 INCH
*50 ROW CALORIES
*25 BOX JUMPS 20 INCH
*20 KETTLEBELL SNATCHES
*15 TOES TO BAR
*10 THRUSTERS 43 KG
* POWERS SNATCHES 43 KG

Linker øvelsene slik at dere kan få et lite innblikk om du er ekstra interessert;)

Økten er tung og passe lang for en god middag med god drikke.
Jeg forbrenner tipper jeg rundt 800-1000 cal på dette. Det tilsvarer 2 mil løping for meg 
Denne økten er variert både styrkemessig og kondisjonsmessig og trene hele kroppen.

Lykke til folkens. Ps så går det nybegynnerkurs på crossfit Sandvika starter 3 november, du kan booke deg inn på www.crossfitsandvika.com Ellers vil jeg anbefale dere alle om å spise og drikke mer frukt og grønt,ps: kroppen tar bedre opp næringen når du drikke flytende føde. Jeg inntar også store mengder med sunne fettsyrer daglig, masse nøtter og avokado.


Ha en fin fredag alle sammen.

Klem Maria

Sansekanaler!

Hei.

God mellomdag synes jeg et tilegnet navn på denne tiden av døgnet. Avslører at jeg fortsatt ligger i sengen. Avlyste avtaler i dag og føler meg ganske sliten. Men da får man god tid til å tenke og reflektere.


Tenker ofte over meningen med livet. For meg har jeg kommet til den konklusjon at gjennom å motivere og engasjere andre til vekst får jeg et utrolig gledeutbytte. Det er litt som å legge penger i en aksje og selge den for dobbel verdi. Den følelsen av å se andres glede smitter tilbake på meg selv.
Derfor synes jeg at denne måten å jobbe på der jeg når mange mennesker er meget spennende og givende. Jeg liker å benytte meg av strategien; provosere til motivasjon. Det høres kanskje ut som jeg er gal, men jeg vet at dette er en meget effektiv motivasjons måte! 

Fortsetter litt mål strukturert fremover selv om jeg ønsker å skrive om 1000 ting samtidig. Personlighetstype er et meget viktig og spennende tema og gir alle individuelt en mulighet til å oppdage seg selv.
Hvordan oppfatter du verden?

I korte trekk er det nettopp dette NLP handler om : læren om hvordan man inntar verden gjennom våre 5 sanser.

Oppfattelses kanelene våre,hvilke og hvordan vi bruker de avgjør læring, undervisning og kommunikasjon. Minner dere igjen på at du er som regel ikke bare det ene eller andre, men de fleste av oss heller mest mot noe og minst mot noe.


Å tenke er den indre bruken av våre sanser. Våre tanker er sammensatte av våres inntrykk og forestillinger. Menneske tenker i bilder, lyder, ord og følelser. Vi inntar hver bit av verden gjennom våre sanse kanaler, hvilke vi preferer og bruke, er tillært eksternt og internt.

* Se : For personer som er visueller er det viktig å se ting, de motiveres av bilder og hendelser i miljø. Det lager indre bilder, filmer,skisser og grafikk. De liker å starte med et generell overblikk og all viktig info bør bli vist rent fysisk til disse menneskene. Med denne preferansen kan du strategisk tilrettelegge for deg selv ved å ha et bilde som du ser på hver gang du mister motivasjonen, dette minner hjernen på hvorfor du skal nå målet ditt.

*Høre: For auditive mennesker er det viktig å høre på andre mennesker, ting og begivenheter, for disse typene er det viktig å kommunisere via hørsel og stemme. Det viktig at du hører deg selv eller andre minner deg på hvorfor du gjør det du gjør, for å nå målet ditt. Disse menneskene har også stort utbytte av musikk som motivasjon. 

* Føle: for personer med denne tanke preferansen er det viktig å komme i kontakt med mennesker og miljøet. De lærer best med å kjenne på kroppen og gjøre ting rent fysisk(ta på ting) De bruker også magefølelse for å ta avgjørelser og har lett for å kjenne på stemmingen blant andre mennesker og er lett påvirket av andres energi. Om du er i denne kategorien er det meget viktig at du omgir deg med mennesker som er positive og vil deg vel. Du liker og oppleve ting og husk og tilrettelegge for deg selv slik at du opplever tingene på en morsom måte.

*Lukt og smak er tett relatert til følelses sansen over, men den kan også være fremtredende for hendelser.

Det var det jeg hadde på Hjerte.

Om du lurer på noe så er det bare å spørre:)

Klem fra Maria

Prosedyre menneske eller mulighets menneske? Livsstil

Hei og god kveld.

Tenkte jeg skulle fortsette der jeg slapp i går rundt tilrettelegging. En tanke struktur er en tillært egenskap, heldigvis, slik at vi kan beholde den eller endre den om den er i veien, men første steg er bevisstgjøring rundt den.

Prosedyre menneske eller mulighets menneske?

Fortsetter med senario trening:

Er man et prosedyre menneske foretrekker man rammer og rutiner, da er det viktig at man legger opp et løp der man helst gjør det samme, har dager og timer man går fast på. Har du denne preferansen liker du å vite hva som skal skje til en gitt tid. Det er mer behagelig for deg og du slipper overraskelser som er uventet og kanskje gjør at du ikke blir motivert til å forsette.
Faste treningsprogrammer og kostholdsrutiner er foretrukket og likt av denne type mennesker. 

Er man mulighets menneske foretrekker man å gjøre forskjellige ting, du liker at det er mange veier og liker og hoppe fra det ene til det andre. Du liker verken struktur eller rutiner og hater å ta valg, for da blir muligheten borte. Med denne preferansen så får man oppleve mye, men det er også vanskelig å ligge spor rettet og fullføre prosjekter og nå mål. Det er viktig å trene en variert sport som eks Crossfit som gir mulighet for variasjon.

Man er som regel aldri helt det ene eller det andre men en god blanding mot en hellende retting på skalaen, men viktig med bevissthet rundt tema slik at man kan tilrettelegge slik at du kan oppnå dine mål, eller hva:)?God kveld i stugo:)


Klem fra Maria

Tilrettelegg for deg selv;)

Hei og god Tirsdag;) 

Tenkte jeg skulle si noen ord om tankestrukturer i dag, tar 1 om gangen slik at det blir enklere og fordøye. Tankestrukturer eller Meta program er årsaken til at vi gjør det vi gjør,handler som vi handler og foretrekker det vi foretrekker. 
Du kan vel si at det er en indre autopilot! går man samme stien mange nok ganger er det vanskelig å tråkke utenfor. Vi har alle individuelle tankestrukturer, og vi deler de inn i grupper! 
Tenkte å begynne forståelig å ta denne først. Ps; Det er viktig å huske på en skala fra 1-100% ligger du enten den ene eller andre veien, midt på eller helt i ytterst på den ene eller andre siden. Når det gjelder suksesstrategier er det meget viktig å vite hva du selv er for å tilrettelegge for deg selv 100%. I dag tar vi for oss individualisme eller team player. 
Drar meg selv som eksempel;) Senario trening: jeg er en individualist, dette betyr at jeg foretrekker å gjøre ting alene, fordi jeg synes at det er mer effektivt og får gjort det jeg skal utenat noen blander seg (det er noen krysspreferanser.innimellom linjene, men jeg skal prøve å gjøre det så forståelig som mulig) Dette gjelder i alle situasjoner i grunn. Jeg fungerer best når jeg gjør ting alene. Så løping, sykkel, styrketrening er ting jeg liker! Om man er en team player foretrekker man å være en del av noe, så da er det lagsporter som er tingen. Det er som nevnt over mulig og være begge deler og det er det mest praktiske for da håndterer man alt uten å anstrenge seg for mye. Jeg evner å være en del av et team selv om jeg er individualistisk , bare at jeg foretrekker det ikke om jeg kan velge. Om man spør seg selv hva man foretrekker, finner man sin egen preferanse. Slik kan du tilrettelegge for deg selv slik at du slipper å gå omveier i dine egene preferanse baner. Snakker mer om dette i morgen, så blir det enklere å fordøye;) 
Så litt rundt dagens økt i dag; jeg hadde en relativ kjapp time med fokus på rompeløft og volum. Slik la jeg den opp 💥 10 sett av 💥10 utfall bakover med 40 kg vektstang 💥 10 strake push-ups.

Var ikke værre en det;) Ha en fortsatt strålende dag. 
Klem fra meg;) 

🔵 Mandag? sjekk disse tøffe damene;)

Hei, god 🔵 mandag;) tenkte å snakke litt om tøffe damer i dag. Disse damene er faktisk tøffe;) jeg begynnte dagen som jeg som regel gjør, med å stå opp kl 06.00 spise frokost med familien og kjøre i barnehage og på skole.Etterfulgt ;siden det er veldig praktisk logestikkmessig tar jeg treningsøkter som regel kl 10. Mandager er det Hero økter på Sandvika . Da skjønner man ut av navet at dette er vondt😁 i dag hadde vi tunge markløft,handstand pushups og chest to bar;)Ja, sånn er det som regel når jeg tar chest to bar;) vi hadde sirkeltrening bestående av AMRAP 25 min 💥11 chest to bar 💥2 markløft 85 kg 💥10 handstand push ups. Det er som du tror;) chest to bar er ikke vanlig pull ups, du må dra deg helt opp til brystet og det er høyt💪 Handstand push ups, står du på hode oppetter en vegg og dytter hele kroppsvekten opp og ned💥 men du tror kankje ikke at du klarer det? Eller ? Se på disse råskinna;

Kristina er gravid i 7 mnd🙅er på trening opp til 5 ganger i uken🙏er hun ikke flott;) Victoria har nettopp født og trente helt frem til vanne gikk👍 råskinn av noen damer;) Det værste er at de er bedre en meg teknisk, noe jeg liker dårlig siden jeg er et konkuranse menneske😂neida, all kredd til disse. Sporty spice lenge leve;) det Ble 110 chest to bar pull ups, 16 markløft og 99 handstand push ups på meg i dag!Crossfit er for alle ;) ha en flott mandag super folket;) Klem fra Maria

Super Søndag

Hei og god søndag kveld.

Nå tenker jeg dere er motivert til å trene eller? Neida, man skal vel la hviledagen være hellig, eller helligdagen være hvile...haha, eller noe sånn.:)
Jeg derimot har IKKE hvilt i dag for å si det pent.


Fikk min fine mamma og stefar til å passe barna i dag, så jeg og Edvard skulle kose oss litt.:) kose seg litt for oss betyr å dra på trening alene og det gjore vi.

Vi kjørte en økt(sirkeltrening) bestående av AMRAP(as many rounds as possible) in 25 min:

* 15 Thrusters 30 kg for dame og 43 kg for mann
* 10 toes to bar
* 15 wallballs
* 2 rope climbsNå tenker du sikkert at vi er gale? og svaret er ja, det er vi. jeg er gul og blå over hele kroppen etter tauklatring:-) men igjennom gikk det, nesten 5 runder:) 

Så ble vi oppringt av naboen, når jeg var midt i mitt andre sett med knebøy om at det var Alpakka fødsel pågang. SÅ vi slang oss i bilen og kjørte hjem. Og der ventet en liten nydelig beige gutt på oss:)
Etter dette dro vi til min mamma for å spise hjemmelaget suppe:) det er så fantastisk godt nå på høsten.Koselig med familie, min bror og hans familie var der;) og min lille søster❤️

Så dro jeg og min eldste sønn på kino og avsluttet denne perfekte dagen. Håper alle har hatt en fantastisk helg.Vi snakkes i morgen:)


Maria 

Pizza full av proteiner

Hei og god lørdag;)

Tenkte å dele en fantastisk oppskrift jeg fikk fra min kjære veninne for noen uker siden. Denne kan du bruke til å lage rundstykker , brød og pizzabunn;) i går laget min mann pizza med denne oppskriften ; Dette trenger du; bland alt sammen med mixmaster;)

♥ 80g havregryn

♥ 1 ss bakepulver

♥ 170g cottage cheese

♥ 1 ts havsalt

♥ 4 egg 

Du kan dobble om dere er flere personer, stekes i ovnen på 200 grader i 15 min. Jeg putter på reker,hvitløk , kylling stekes på forhånd med karry ,litt ost, tomatsaus ,toppes når den er ferdig med ruccola, koriander, lime,mango og advokado;) 
Om du ønsker å lage rundstykker annbefaler jeg å prøve med rosiner,fiken,tørket aprikos,nøtter eller frø;) mix og match;)

kos dere;) Maria

Deppa eller?

Hei og hopp.

I dag tenkte jeg å snakke litt om : Hvordan kurere gruff? 

Med gruff så mener jeg: tunge timer, dager eller perioder. 

Jeg er det man kaller litt: Bipolar, Manisk -depressiv, ADHD, ja, en god mix av diversifisere gøyale sykdommer som gjør at jeg enten er utrolig engasjert, blid,utadvendt og på topp,! eller utrolig deppa, i kjelleren, lei meg, sint og aggressiv .Min desidert sterkeste og svakeste egenskap er nettopp dette: enten er jeg all inn eller så er jeg all out. «Flytsonen» som de fleste synes det er komfortabelt ,eksisterer ikke hos meg. 

Med sterk og svak mener jeg dette: jeg gjør alt jeg går inn for 150% , men jeg blir også fort avhengig av ting, går fort lei og kjeder meg. Det i en kombinasjon av at jeg er sinnsykt impulsiv på samme tid, gjør at ting enten blirJævlig bra eller så går jeg lei, og det går rett i dass.

I går var en sånn dag, du vet, en dag der alt er dritt, dritten hagler, dårlig tid, stress, dårlig form syk, køøøøøøø, alt for mange avtaler, alt for mye prestasjonspress, alt for mange sint mennesker, alt for dårlig psyke, regninger ,møkk, rest skatt , herregud, ja, det meste.

Så hvordan selvmedisinere seg selv.? Her finnes det selvfølgelig flere muligheter: og mange som jeg har prøvd ut også, uten særlig hell, psykolog, antidepisiva, alkohol,røyk og snus osv men, det jeg faktisk sverger til som hjelper er treningen. Jo verre jeg har det før trening jo større blir lettelsen når jeg er ferdig.

Jeg synes det er fornuftig å nevne dette fordi depresjon har blitt den nye folkesykdommen. Og man hanskes med dette gjennom å dytte på med medikamenter som i lengden bare gjør deg enda verre, eller kjempesyk?

Den gode nyheten er at man kan erstatte en vane med noe annet, litt mer meningsfullt og konstruktivt. 

Trening frigjør endorfiner( lykkehormonet) øker energinivået, kvitter seg med syre dannelser og avfallsstoffer som blir hopet opp gjennom feil kost og feil energi. Man blir faktisk ganske syk av negativ energi også, frustrasjon og sinne blir drenert gjennom trening. 

Så er du? sur, lei, sinna, har et meningsløst liv ,negativ eller noe i denne retningen?, da er det kanskje noe for det å prøve ut min metode? den funker:)

Tusen takk for at dere følger med og ta med dere det dere har bruk for :-) 

Ha en super kveld folkens:-)

Squatclean for bedre rompe ;)

Heisann;)

da tenkte jeg å skrive litt om dagens økt ; vi hadde 2x3 set med squat cleans i dag som en start, der man skulle bruke den tyngste vekt man klarer på 2x3 set. Jeg er ikke Spesiellt god i Olympiske løft men satt ny REC i dag, yheeyy;) 54 kg. I en squatclean skal man dra stangen fra gulvet og gå ned i en squat i vendingen og deretter dytte stangen og kroppen opp i en stående posisjon. Jeg synes personlig det værste er å komme under stangen i vendingen, mest psykisk. Men øvelse gjør mester;)Så etterfulgt av 4 runder så fort du klarer tidsmessig med ; 14 kettlebellswings 24 kg dame og 32 kg mann, 12 ringpush-ups og 10 frontsquats 40 kg dame og 60 kg mann. Min tid i dag var 10 min og 09 sek, jævlig tungt ;) 

"Courage is not having the strength to go on; it is going on when you don't have the strength."
-Theodore Roosevelt 
Dere kan også følge meg på instagram ; mariahoili og på snapchat; prettysmooth 
Ha en flott dag folkens;) 

Motivasjonsretning opp og frem

Hei og god mandagskveld. Motivasjonsretning opp og frem?. 

Jeg tenkte jeg skulle snakke litt om mål i dag:)

Når man setter seg mål er det viktig at man planlegger riktig og tar alle faktorer i betraktning før man går i gang.

1.For det første er det viktig at målet er spesifikt, hva er det du konkret vil? Vil jeg ned 10 kg,vil jeg løfte 50 kg over hodet, eller vil jeg se ut som jeg gjorde da jeg var 20 år? osv

 

2. Målet må være målbart, det betyr at du må vite når du har nådd målet ditt. Du må se, høre eller føle når du er der. Hvor skal jeg egentlig og hvordan vet jeg at jeg er der?

3. Målet må være attraktivt, altså viktig nok for deg i forhold til eventuelle kryssmål / verdier som vil oppstå. Og være det du virkelig vil og ikke et middel til å oppnå et annet eller bakenforliggende mål.

4.Målet må være realistisk, om man prøver og feiler mange ganger vil man stoppe og prøve til slutt og konkludere med at dette bare ikke ligger for meg. Hovedproblemet er som regel at målene er urealistisk høye i forhold til hva man har mulighet til å oppnå. Setter man seg realistiske mål har man en mye bedre odds for å lykkes.

5. Målet må være tidsbestemt. Når vi setter oss mål tenker vi fremtid, det er viktig og tidfeste målet med en bestemt dag eller dato slik at det muliggjør og jobbe seg frem til denne dagen.

6.En viktig del av et velformulert mål er de vi kaller økologi. Økologi betyr at målet er helhetsorientert, riktig for hele personen og dens omgivelser.

7. Det siste vi må ta hensyn til er at måle må være formulert positivt, det vil si at vi lager oss til-motivasjoner og ikke fra motivasjoner. en til-motivasjon er at jeg eks trener for å få en bedre helse. du vil til noe positivt, en fra-motivasjon er eks jeg trener fordi jeg ikke vil være overvektig.

Håper det hjalp på motivasjonen.

Fortsatt fin kveld =)

Baby Girl

Hei, god søndags morgen. Siden jeg er et A menneske klarer jeg som regel aldri å sove til mer en kl 08 og i dag var kl 06.00 når jeg våknet. Litt spent på dagen siden vi fikk vår første Alpakkababy i går. Måtte bare dele dette med dere for disse skapningene er så uendelig vakre;)vi venter 2 nydelige så til.Jeg bor på gård i Lier med min familie, William Alexander på 11, Christiane Annabell på 3 , Celine Angelica på 2 og min kjæreste Edvard. Vi deler også hus og gård med 3 små hunder,1 katt, 12 alpakka, 2 hester, 30 høner og x antall damfisk!! Så her er det liv for å si det mildt. Jeg har alltid likt støy i den forstand at det er av positiv faktor. Masse aktivitet og glede. Hypersosisl som jeg er!;) jeg tenker i korte trekk at man blir mest lykkelig av å tilrettelegge for seg selv og de verdier man setter høyest i livet. Så det har jeg gjort her på gården i Lier. Barna koser seg i hjel med dyr og masse plass å leke på. Gjennom utdannelsen min I NLP coaching har jeg lært en del grunnleggende ting om meg selv, det er faktisk snodig å tenke på hvor mye jeg har vokst som person med denne viten.;) jeg er en overanalyserer og trenger svar på det meste, derfor er det så utrolig viktig å tilrettelegge for egen suksess. Dette er noe du for bruk for i alle aspekt av livet;) om dere vil og ønsker kommer jeg til å legge ut eksempler på dette fremover ;) god søndag, så kommer treningsinlegget vårt i kveld;)

 

 

Det er utenfor komfortsonen du baner nye veier i det nevrologiske

Lørdagstreningen er den desidert morsomste økten i uken;) Fordi, vi har teamwod hver lørdag kl 10. Om du kan tenke deg tilbake til gymtimene som barn der man skulle deles inn i lag og sammarbeide mot et felles mål,! oppvarmingene består alltid av god gammaldags felles oppvarming.Her har vi eks kanonball eller stolleken med ball;) noe som definitivt bringer frem barne i alle og enhver;) gøy gøy gøy;))) så etterfulgt av en felles teamwod bestående av 2 eller flere. I dag hadde vi en AMRAP på 28 min !!! Det er en relativ lang økt med høy intensitet. AMRAP står for As many rounds as possible in 28 min. Vi ble delt inn i lag av 4 og skulle jobbe effektivt på hver stasjon i 1 min før man byttet til neste og så neste osv, INGEN pauser;) Stasjonene fungerte som en type sirkeltrening der man teller antall repetisjoner man klarer på 1 min før man bytter til neste stasjon vi hadde ; kettlebell swings av 16 kg for dame 24 kg for mann, double unders (2 runder med hoppetau rundt før bena treffer bakken),ground to overhead med barbell(stang med vekter) 40 kg for dame og 60 kg for mann og mountein climbers, her står man på alle fire og sparker bena annhergang frem og tilbake mot magen . 

As many reps as possible in 28 mins of:Resultat utrolig effektivt ;) 

Jeg teamet opp med 3 flotte damer og sammen hadde vi det supergøy og utrolig tøft på samme tid. Litt bilder fra dagen . Vi hadde et fantastisk oppmøte i dag med 30 tøffe kvinner og menn. 


Klem Maria