hits

september 2017

Vi blottlegger oss via egen TV-Serie

Hei kjære lesere.

Vi har jobbet med et prosjekt lenge og det er innspilling av egen tv serie. Jeg har valgt å være nokså tyst utad om dette til nå, men på tirsdag den 26 september slippes den 8 episoder lange serien på viafree. Serien handler om meg og min ektemann Edvard og hvordan vi lever. Vi har bevisst valgt og ikke ta med barna i serien siden de har en annen far.

Tanken bak å blottlegge oss som mennesker er at vi ønsker å vise at det er ok å være sammensatte og fargerike. Jeg sammenligner ofte sammensatthet med dobbelmoralisme. Det er ikke slik at mennesker generelt bare står for en ting eller handler etter dette mønsteret. Her kommer fasaden inn. Man velger kun å vise det som passer samfunnets mal.

Perfekt/u-perfekt? Vi lever et liv mange drømmer om, det gjør vi virkelig, vi er privilegerte og heldige som har mulighet til å jage våre drømmer. Resursene vi besitter fører med seg valg. Vi kan velge vår retning, vi kan velge vår sti. Det er tryggheten i bunn. Disponering av valg er viktig for lykke.

Vi lever uten fasade. Selv om jeg kanskje bare skulle vist lykkelige eller flotte sider så gjør jeg ikke det. Jeg har mange meninger, tanker og gjør mange feil slik som alle andre. Det er ok, det er slik man vokser som menneske. Jeg er ikke redd for å feile heller ei er jeg redd for utfordringer. Å jage etter mål og lykkes er den største gave og det er det som gjør livet verdt å leve. Man må ha en plan, ha en hensikt og til slutt faller brikkene på plass.

Noen ganger tenker jeg at jeg burde veie ordene mine, men så slår blokkeringene inn, det føles feil, så jeg slipper de løs. Da føler jeg meg fri. 

Å være seg selv er meget vanskelig i dagens Norge. Hvem er seg selv? Man lever bak en fasade. Vi ønske ingen fasade, vi ønsker å være oss selv og leve det livet vi ønsker selv om kanskje ikke alle forstår våre valg.

Ulykkelighet kommer av fasade, det vet jeg av erfaring. Jeg oppfordrer alle til å tenke over dette.

Husk at mennesker er så mye mer en bare overflate.

Håper dere vil følge oss på veien, jeg legger ved promo under: 

Følg meg gjerne på youtube:

Instagram

Facebook salgsgruppe

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

Takk for at du leser.

Maria 

Fokuset gjør meg frisk fra min bipolare tilstand

 

Hei kjære lesere.

De vanskeligste dagene der jeg bare ønsker å krabbe under dyna å gråte, det er de dagene jeg får mest utbytte.

Nå har jeg kommet ordentlig i gang meg treningen i USA og pusher hardt.

Jeg er som nevnt tidligere litt i overkant ivrig, men grunnen til at jeg trener så mye som jeg gjør er for å holde hode i sjakk og drenere negative tanker. Fokuset gjør meg frisk fra min bipolare tilstand.

Treningen hjelper på de depressive fasene som jeg sliter med i perioder. Den frigjør også positiv energi både til kroppen og hodet. Det å tvinge seg selv ut når alle celler i kroppen stritter imot krever kraft og jeg vil anbefale alle som sliter med depresjon å tvinge seg igjennom og komme inn i gode treningsrutiner. Det vil tjene dere godt.

Jeg vet mange har knapphet på tid i en hektisk hverdag, prøv å trene før jobb. Mange tror at man blir mer sliten av å trene, men sannheten er strake motsetning, du får mye mer energi og overskudd. Dagene der du har det verst får du mest utbytte.

Jeg vil oppfordre arbeidsgivere å tilrettelegge for at deres ansatte får tilgang på trening før eller i løpet av arbeidsdagen. Aktive ansatte med overskudd yter bedre i det lange løp.

Kroppen din og helsen er et livsstilsprosjekt og det er det viktigste prosjektet du noen gang kommer til å jobbe med.

For å yte best mulig som mennesker er det essensielt med overskudd.

Vinterhalvåret er der depresjonsraten øker. Ikke tenk sommerkropp, tenk helårshelse. Du investerer i deg selv.

Kropper som ikke er vane med aktivitet blir late og slappe, samme blir sinnet ditt. Det er meget viktig å få i seg nok riktige fettsyrer samt sol. Om vinteren er det viktig å ta solarium om du bor i Norge, eller land som har lange mørkeperioder og nok vitamin D. Underskudd av dette fører til depresjon og dvalemodus.

Bare 10% av all stress eller bekymringer vi mennesker har er relevante. 90% av dine bekymringer vil aldri finne sted. Så vær flink og bruk de 90% på å bekymre deg mindre og vær aktiv. Husk at du er et forbilde for dine barn. 

Følg meg gjerne på youtube:

Instagram

Facebook salgsgruppe

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

Takk for at du leser.

Maria 

Har du en barnslig mus?

Hei kjære lesere. 

Skal voksne kvinner se ut som barn?

Hva er det vi idealiserer?

Jeg er vel ikke den beste til å følge trender, men jeg har en relativ god oversikt over hva mennesker er vane med å se kontra ikke se. Jeg har en del mannlige venner og via samtaler som en av"gjengen" får jeg med meg en del snacks og Inter info i snakkisene.

Jeg ønsker å åpenlyst poengtere hva jeg synes om dette tema. Skal vi kvinner se ut som små barn i underlivet? Eller nærmere spesifisert: skal kvinner glattbarbere seg?

I følge mine kilder har ikke menn som ikke er i faste forhold sett kjønnshår på kvinner de siste 10 årene? Jeg mener ikke at man ikke skal frisere, men å være glattbarbert som voksen idealisere bildet av et barn før puberteten slår inn, noe som neppe er sunt rent psykologisk. I mitt hode er denne idealiseringen i retning pedofili.

Heller ei er jeg en tilhenger av at kvinner skal se ut som små barn i kroppene, disse 2 kombinert kan jo føre med seg hva jeg påpeker over. Hvor ofte ser vi glattbarberte menn? Og vil vi kvinner ha en mann uten kroppshår?

Liker menn kvinner best uten kjønnshår? Eller er det kvinnene selv som har dette for seg? Jeg spør av ren interesse.

Kanskje pornoindustrien har skylden? 

Følg meg gjerne på youtube:

Instagram

Facebook salgsgruppe

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

Takk for at du leser.

Maria 

Vær snille å respektere grensene

Hei kjære lesere.

Jeg synes det er ubehagelig å få tiggerbrev.

Mange henvender seg til meg på bakgrunn av at de er i en vanskelig situasjon økonomisk og jeg vet dog at det er vel så ubehagelig for vedkommende å skrive til meg som at jeg mottar dette.

For å være ærlig så åpner jeg sjelden slike meldinger, grunnen er den at jeg ikke vet hva jeg skal svare. Når jeg svarer får jeg som regel sinte tilbakemeldinger, noe jeg synes er meget trist. Det er sånn for meg å forstå at mange av disse menneskene føler jeg har et slags ansvar for dem. Men det er ikke sannheten. Mennesker har ansvar for seg selv, eller staten har et støtteapparat rundt dette om det så skulle være.  

I mange situasjoner er det voksene mennesker som trenger nye ting, som eksempelvis pc og av en eller annen underlig grunn så mener de at jeg skal kjøpe en ny. For meg som mennesker blir jeg forlegen. Beklager det, men hva hadde dere der ute følt om denne saken om dere fikk slike henvendelser?

Vi som familie gir mye til veldedighet og bidrar, men det betyr ikke at jeg skal kjøpe nye ting til enkeltmennesker, eller fungerer som en bank ved å gi lån.

I mange tilfeller blir det så ille at jeg må blokkere vedkommende.

Å gi av seg selv eller det man besitter fører med seg mye støy på sidelinjen. Jeg synes personlig man har tråkket langt over streken når man henvender seg til privatpersoner for egen vinning, uten at jeg som menneske har innbytt til situasjonen.

Jeg synes det er kjempehyggelig å gi når jeg selv velger formålet. Men være snille å respekter grensene.

Følg meg gjerne på youtube:

Instagram

Facebook salgsgruppe

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

Takk for at du leser.

Maria 

Kravet om likestilling pluss litt prostitusjon

Hei kjærer lesere.

Jeg synes det er på sin plass at jeg kommenterer dette. Mannen skal betale? Eller HVEM SKAL BETALE PÅ DATEN? Jeg synes dette i utgangspunktet er et håpløst standpunkt. Hvorfor? Hvorfor skal kvinner ha særfordeler?

Jeg har vært innom likestilling før, ønsker vi kvinner likestilling? Neppe. Vi ønsker særfordeler. Å være søt og sårbar fører med seg utnyttelse i det motsatte kjønns retning. Jeg synes det er skremmende at kvinner ikke kan være ærlige i det offentlige rom.

Vi kvinner som rase vil helt naturlig tiltrekkes av noen som kan ta vare på oss, beklager generaliseringen, men fra et rent biologisk perspektiv vel og merke.

Hvorfor skal kvinner skrike om at vi vil ha likestilling når sannheten er at vi vil ha så mye, mye mer? Og i tillegg skal vi kreve det mellom de uskrevede moralske regler.

Vi vil ha det som det passer oss, det vil nok alle vel og merke om man kan velge. Men dette er det virkelige liv og alle må gi og ta.

Et varig forhold til en partner baseres på gjensidig respekt og kjærlighet. I dette ligger det å være uselvisk. Selviske behov bryter ned et vellykket resultat i det lange løp. Det er det jeg sitter igjen med erfaring av etter 3 lange forhold. Dog har jeg ingen erfaring med dating kulturen og ingen krav sådan. Jeg vil jo konkludere med at kravet om å være den som alltid får det som en vil ikke fører med seg et suksessresultat? Dette er for meg barnehagesnakk.

For meg så høre det å kreve at mannen skal betale med seg et ord, prostitusjon. Man trenger ikke å ha sex som betaling, det er selve innstillingen i seg selv som er den prostituerende faktoren.

Om vi skal si ja til likestilling, så får damene selv brette opp armene og lære av herrene. Fra et generalisert perspektiv.

Vi må lære oss at snylting til egen fordel er feil.

Jeg synes dog det er hyggelig at mannen på eget initiativ tar ansvaret for å betale, eller kvinnen sådan. Dette er et tegn på at vedkommende synes det er verdt det, eller at en har kost seg i den andres selskap, men å kreve, nei, det blir i min verden helt feil. Jeg tror også menn generelt synes det er en trygghet at det får en bekreftelse av kvinnen om at hun ikke kun går ut med han for pengenes skyld, men at han rett og slett var verdt den tiden. 

Et krav og en lyst er 2 forskjellige ting, man kan tenke at det hadde vært hyggelig at vedkommende tok regningen slik at jeg føler meg verdt det. Men å kreve at vedkommende tar regningen fordi man skal føle seg verdt det, vitner om dårlig manerer og selvfølelse sådan.

Følg meg gjerne på youtube:

Instagram

Facebook salgsgruppe

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

Takk for at du leser.

Maria 

Nå bor vi i Los Angeles:)

Hei kjære lesere

Da har jeg sånn noenlunde kommet til meg selv igjen her jeg sitter og skriver fra Los Angeles. Det tar noen uker før man har landet for å si det mildt, med både jetlag og planleggingen som følger med.

William på 12 har begynt på skolen og det går bra, det er litt å sette seg inn i når det gjelder å flytte til et helt annet land med et annet språk og programmet deretter. Jeg har meldt meg som frivillig på skolen, med hensikt med å følge programmet tett og hjelpe både elever og nærmiljø. I september starter jeg opp en egen lunchclub på skolen der jeg lærer bort poker. Lærerne her borte er både strenge og nøye. Noe helt annet en hva jeg har sett i den Norske skolen. Så det blir regime.

Jentene på 4 og 5 begynner i førskolen 6 september, det blir godt for både de og oss voksene å få litt fri fra hverandre og bli stimulert etter meget aktive behov. Jeg gleder meg til de lærer seg engelsk, det blir stas.

Jeg har brukt dagene på å farte rundt organisere med hus og papirer. Huset stod på hode når vi kom ned. Ingenting hadde gått helt etter oppussings plan. Jeg visste jo at tidsperspektivet på oppussingen var urealistisk (2mnd) men vi henger mye lengere etter en hva jeg hadde håpet, med fullrehabilitering av hele kåken.

Sånn rent sosialt har jeg ikke lykkes med å få meg så mange nye bekjentskaper. Jeg har min daglige trening der jeg møter mange hyggelige mennesker, men det blir med det. I henhold til jobb så arbeider jeg hardt med pokerstudier, jeg både leser, ser og deltar i turneringer. Noe jeg elsker. Det blir en del jobbturer til Vegas fremover, men det er mer glede en jobb for meg. Siden turneringene er på kvelden, har jeg lykkes med å snu døgnet 18 timer. Det verket godt i kroppen de første ukene og jeg har vært frynsete mentalt, men nå begynner jeg å føle meg som meg selv igjen.

Dere kan følge oss daglig via våre youtubevlogger( Klikk på bildet under) Jeg kommer med oppdateringer etterhvert. Håper alle der hjemme har det topp:)

Følg meg gjerne på youtube:

Instagram

Facebook salgsgruppe

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

Takk for at du leser.