hits

september 2016

Kjære muslimske menn, slutt å drepe.

Hei kjære lesere.

Bak store slør i landets drakt. Med et snev av dødsforakt.

Bilderesultat for muslimske kvinner

Noen ganger fatter jeg ikke begrepene. Jeg kan ikke i min villeste fantasi forestille meg hvordan disse kvinnene lever. Hvordan de eksisterer, for ikke å snakke om at de i hele tatt orker å inngå ekteskap og få barn. Sette barn inn i denne verden. Men de har vel intet valg vil jeg tro. Aksepten for undertrykkelse, har blitt demmes virkelighet,  de blir på lik linje behandlet som dyr, eller verre er. De blir ikke involvert i noe av viktighetsgrad i samfunnet, uten bestemmelses rett, er de fratatt et verdig liv. De lever på lånt tid.

Der mennesker har det vondt, har kvinner det alltid, sitat Ingrid Brustad.

Vi ser kun det vi vil se, gjør vi ikke? Vi vet bare det vi vil vite. Jeg mener, vi ser dog ting som kommer tett innpå. Ting vi leser om som truer vår egen eksistens, eller som når vårt følelsesspekter. Empatisk? Er du, når du velger når det passer deg? (Begge påstandene er sanne, vi som mennesker er bare forskjellige) Saker og syn som kommer så tett på kroppen, at de bryter gjennom barrieren og blir virkelighetsnært. Du kjenner hårene reise seg, Føler du deg truet av situasjonen? På en eller annen finurlig måte, i forhold til geografisk nærhet å bedømme. To sider, samme utfall, ambivalent.   

I min skrivende stund sitter jeg å leser Times of Malta, på en side finner jeg det som trigger meg til å kjempe denne kampen. I Pakistan alene rapporteres det rundt 1000 "Honour killings" Vært eneste år. Dette er kvinner, som ikke gjør noe galt. Om man blir voldtatt, er man uren, om man vil velge å bryte ekteskap, om man vil beskytte sine barn eller om man ikke finner seg i å bli behandler som det du finner nedover i rennesteinene, eller i det hele tatt har en mening, så blir man drept. Hvordan vi kan la dette pågå skjønner jeg ikke?

Norge har lenge vært isolert fra resten av verden. Eller resten av verdens kultur og religion, utenfor grensene, angår ikke dette deg eller meg. Vi vet det skjer. Men velger å snu ryggen til. Det er et valg vi selv gjør.

Hvorfor velger vi å hjelpe noen, hvor går grensen? Vi velger å hjelpe verdens sultene barn. Det er vårt valg. Vår prioritering.

Er disse kvinnene ikke voldtatt nok? Spyttet nok på? Steinet nok ihjel? Hva skal til for at det er like synd på disse kvinnene som alle de andre vi har VALGT oss ut  å hjelpe ut av elendigheten?

Jeg tror  jeg vet svare på gåten. Jeg tror nemlig vi ikke har mot nok, til å blande oss inn i konflikten. Nettopp av den grunn at det kan være truende. Men på en annen side velger vi å slippe konflikten inn, å la det pågå. Når er det ikke slik en stor skala i Norge, ennå. Men det skjer her også. Brødre som dreper søstre, fedre som dreper døtre, fettere som dreper kusiner. Dette er religions og kulturs basert, det er akseptert og godtatt, og setter en GROV rangordningslinje mellom kjønnene.

Dette er naturens gang.

 Ja, det er faktisk naturens gang, i dyreriket. Det er lite som skiller oss, vi er alle byttedyr, alle utsatt, fluktinstinktet er noe som hindrer oss i å ta kampen. Kampen mot urett. Kvinner er ikke mennesker, de er eiendeler.

Lever de som fanger i seg selv,  er det en utvei?

Kjære muslimske menn, slutt å drepe.

Bilderesultat for muslimske kvinner


Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria. 

Når jeg tenker død, tenker jeg ikke lenger på ordets ekte betydning.

Hei kjære lesere.

Jeg sitter på flyet til Malta, kl er 08.22. Egentlig vet jeg aldri hva jeg skal skrive om,  men når jeg starter så går fingrene av seg selv. Jeg har aldri lært meg Touch-metoden, men det er ikke så viktig. Jeg kløner mye med bokstavene, og noen ganger går det så fort at skriften bare flyter med. Det er noe med spenningen av det hele. Fantasien og følelsen av å være tilstede her og nå.

Jeg ser ut vinduet på høyre side. Skyene ligger tett i tett, jeg får assosiasjoner til en bomullsdott som du rufse litt i. Innimellom, kan jeg skimte landskapet, langt, langt der nede.  Alt ser så bitte lite ut fra høyden her oppe. Slik føler jeg det innimellom når jeg ser på meg selv utenifra. Det er uendelig dette med fugleperspektivet, sett ovenfra, utenifra. Der er jeg liksom. Blant millioner av andre. Noen ganger lurer jeg på hvor jeg skulle vært, og hvorfor akkurat jeg er her jeg er? Er det en mening med det hele? Eller er alt bare tilfeldigheter? Jeg liker å tro at alt har en hensikt. Menneskene man møter, hindringer på gamle veier, nye veier man ferdes, samtaler på godt og vondt, ja, helheten i alt. Den fører deg dit du skal.

Noe ganger får jeg tanker, i form av bilder. De dukker bare opp i tide og u-tide. Noen forurenser, mens andre gir driv. U-kontrollert av min egen bevissthet, kommer til til syne. I dag fikk jeg et bilde og noen ord.

Jeg husker godt de siste minuttene. De siste åndedrag og de siste ordene "Jeg har hatt et fantastisk liv med deg Signe" Det er 15 år siden nå. Men de har nok kommet tilbake for å minne meg på noe? Jeg kikker ut av vinduet igjen, tar et par glimt nedover for å vente på svaret. Skyene har åpnet seg litt mer, og duser sakte men bestemt utover. Vi er midt over havet et sted. Ikke aner jeg hvor? Slik er det vel med mennesker også tenker jeg. Alltid på en reise gjennom livet. Jeg kjenner jeg blir litt emosjonell når jeg tenker på hvor heldig man er, og hvor heldig akkurat jeg er.

"6000 fot jomer det over høyttaleren"

Jeg glemmer til stadighet hvor jeg skal. Akkurat i dette øyeblikk, her og nå, lever jeg over skyene. Hvordan man kan rettledes til å ta riktige valg ,vet jeg ikke? Jeg følger ofte intuisjonen min. Etter at jeg tok et kraftig oppgjør med meg selv, og tillot hele følelsesspekteret som en helhet, har alt endret seg. Først var det klumper av virr var. Jeg ville bare bedøve meg når angsten kom, når sorgen kom, når ensomheten kom. Alt det vonde som hadde bygd seg en demning i bunnen, kom som sure oppstøt. Halsbrann og verre var.

"Kaffe? Jeg ser opp, kaffe, jaja, tusen takk"

Mannen ved siden av meg, er på en helt annen reise. Han sitter med avanserte teknologiske papirer, Petroleum, kan jeg lese i sidesynet. Han øver, mumler litt og ser opp å ned på papirer med grafer og tall, tidtelleren på telefonen hans står på. Han svetter litt, gruer seg sikkert, tenker jeg for meg selv. Utenfor komfortsonen, ferdes man i utvikling. Dressen indikerer status.

Jeg vet ikke hva som venter meg i andre enden. Det gjør jeg aldri. Selv om jeg prøver å planlegge, blir det aldri slik. Jeg tenker igjen på ordene som kom "Jeg har hatt et fantastisk liv med deg Signe" Det var min bestefar på sitt dødsleie. Hva har døden med dette å gjøre? Når jeg tenker død, tenker jeg ikke lenger på ordets ekte betydning. Jeg tenker en endt reise, og begynnelsen av noe nytt. Jeg får sommerfugler når jeg legger fokus i dette.

Kaffen varmer godt, jeg tar en kopp til.

Nå bremset tankene litt. Satt ut av spillets gitte trekk, trengs det påfyll av ny taktikk. Retning bestemt har jeg vært lenge? OPP OG FREM? Jeg sier de ordene til stadighet. Mest inni meg, slik at folk ikke skal tro jeg er klin gal. Jeg trekker på smilebåndene, klin gal, jeg liker egentlig å være litt gal. Munch sa "ikke ta angsten min"Før han ble slept av gårde. Skrik indikerer vel det hele?

Man trenger hele registeret, hele orkesteret, for å danne totalen. Kan man ikke tillate seg å være litt annerledes? Tenke annerledes? Gjøre annerledes?

Jeg har helt mistet tråden. Men samme kan det være. Jeg får utrykke meg selv i dette øyeblikket, dette sekundet. Sanden renner sakte mellom fingrene. Millioner av sekunder fyker forbi, hver eneste dag. Tilslutt er de helt borte, og det er du også. Tanken gjør meg emosjonell, men ikke på en dårlig måte. All den tid, husk å bruke den på noe positivt, noe som gleder, de gode øyeblikk, tilstedeværelsen. Ordene renner fra hode og ned i tastene, mens jeg sitter her og skriver til deg, slik at du kan lese de, ta de inn, og bruke de.

Uten lærdom fra andre og utveksling av kunnskapens ord, er man bare en amøbe, er man ikke? Jeg ler litt for meg selv, når jeg skriver dette. Fremmedlegeme, er vi vel alle, på vår egen unike måte.

Aldri gi deg, lov deg selv det.

Det fantastisk liv. Takk.Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

Dette irriterer nordmenn noe jævlig! Hva irriterer du deg mest over? 

Hei kjære lesere.

Jeg har innrykk av at vi går en tid i møte, der dagene blir mørkere og kaldere. Irriterer vi oss egentlig mer når det er vinter? Det vet jeg faktisk ikke. Men jeg antar, at det er slik. 


Jeg har Googlet litt for å gjøre meg et helhets inntrykk av hva som irriterer oss, eller nettopp deg. Det er klart det er variabler mellom irritasjonsgrad, men vi har en del felles nevnere også. I ganske generell grad i hverdagen, så er det en del man møter på av problematikk i parforholds fordeling av eksempelvis husarbeidet, noen ser det simpelthen ikke, noen velger kanskje å overse det, eller så strekker ikke tiden alltid til?

Hjemme hos oss, har vi faste rollefordelinger, noe som gjør det enklere å irritere seg hakke mindre, hvert fall over hverandre. Vi fordeler husarbeidet kategorisert, slik at vi hele tiden vet våre roller og den andres forventninger. Dette sparer unna for de små grå, som fort kan vokse i massiv fart om man hele tiden er på kollisjonskurs. 

Klesproblematikken er alltid et irritasjonsmoment, om ikke alle bare kunne hatt kontroll over hvor dette som satt på kroppen endte opp, hadde livet vært hakket mindre irriterende, eller hva? Våte klær som man finner i plastposer noen uker senere, eller svett gym tøy som blir liggende litt for lenge i baggen, er heller ikke å definere som lite irriterende. 

Bilderesultat for irritasjon klaesvask

For meg er det ganske mye irritasjon i bleier, som bare blir skiftet på, og ikke hevet i søppelkassen, slik at de blir liggende å lukte, før du oppdager de. Samme er det med tomme doruller som ligger rundt, og har en uvane med å aldri finne veien til søppelbøtta. Jeg synes vel også at vi kan føye inn på listen, barberstubber, som blir liggende rundt vasken og urinflekker under dosetet, som heller aldri har en tendens til å legge seg ned igjen av seg selv. Så biter jeg til stadighet merke i, at menn er mindre sensitive for lukt en kvinner? Tar jeg feil? For hjemme hos oss, tar det lang tid før en mann reagerer på at noe lukter eller noe må renses. Er dette generelt vet jeg ikke? Eller at ting til stadighet går tomt før man fyller det opp igjen, som kaffe og doruller, kjempekrise. 

Bilderesultat for irritasjon klaesvask

Jeg blir også jævlig irritert når mannen inviterer gjester, uten at huset er strøkent. Dette stresser meg noe grådig, og det blir heller ikke bedre når han angivelig mener at ingen legger merke til rotet, eller de er ikke så nøye på det. Irriterer dette dere?

Jeg personlig irriterer meg lite over feil andre gjør. Men jeg vet at dette irriterer mange. Slik som skrivefeil, som jeg til stadighet har, ikke fordi jeg har dysleksi, men fordi det har en tendens til å gå litt fort i svingene, slik at jeg slurver. Dette irriterer folk no jævlig. At jeg bruker å eller og feil. At jeg har kommafeil, eller at jeg bruker unødig mye tegn???!!! jævlig irriterende. 

At man har egne meninger er irriterende, eller om man ikke mener noen som helst er irriterende. 

Så er det dette med kø mentalitet og angermangement. Hvor mange av dere irriterer dere over andre i trafikken? De som aldri slipper deg inn, selv om det er fletteregler som gjelder. Du har de som bruker ekstra god tid på å se seg selv i speilet, selv om det er grønt lys. Så har du de som glemmer å se seg for i blindsonen, før de suser forbi og snidder bilden din i forbifarten. De som alltid må ligge oppi rompa på deg ,slik at du kontant føler at du må gasse på enda mer. De som kjører uansvarlig i trafikken, slik at du må bråbremse. De som kjører opp langs siden på deg å skal tøffe seg, for så å gi på. De som ikke kan vikeplikt. De som akkurat har fått lappen. De som ikke skulle hatt lappen lenger. De som har bråkete biler. de som har biler som forurenser, slik at du må skru av klimaanlegget for å få puste. De som viser deg fingeren, selv om du hadde retten på den side. De som skriker til deg og rister på hode. Var jeg igjennom da? Nei, jeg glemte køøøøø, også jævlig irriterende. Site innspurt, de som sniker i køen.Bilderesultat for irritasjon bilkø

En annen ting som ligger under generellirritasjon er parkeringsmangel, særlig oppstår irritasjonen når tiden er knapp. Som en videreføring av irritasjonen så har man parkeringsvaktene. Å ikke for å glemme piggdekkavgiften, bomavgiften og årsavgiften.

La meg si alt som slutter på avgift.... IRRITERENDE.

Så har man naboene da. De som alltid bråker, de som alltid er så jævlig hyggelige, de som aldri hilser, de som har bikkjer, de som til stadighet skal vite alt, de som sladrer, de som alltid inviterer seg selv, de som kritisere dine personlig ting og meninger. Å sist men ikke minst, de som aldri går hjem.Bilderesultat for irritasjonElektronikk, her er vel listen endeløs i grunn. Mobiltelefoner som går strømtomme, dataprogrammer som må oppdateres mitt i arbeider, spam mails, uadresserte reklamer, telefonselgere, folk som ringer døgnet rundt, adaptermangel, kabelmangel, dårlig nettverk.Bilderesultat for irritasjonHva med når du må vente på andre? Eller de som alltid kommer for sent? Eller for tidlig? De som har høye krav, snakker høyt? De som ikke vil synes, de som ikke yter det man forventer? Ansatte vs arbeidsgivere.

Hva irriterer du deg mest over? 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

 

 

Nettdating funker ikke, dette tenner kvinner på.

Hei kjære lesere.

Bilderesultat for kvinnekropper

Etter å ha sett en meget spennende tv dokumentar, har jeg følgende informasjon å videreformidle.

Det er kvinnen som velger partner. 

Egentlig er vi bare avanserte dyr, så den primitive forskjellen er ikke så stor som man skal tro.

Forskning og vitenskapen har talt. Dette tenner urkvinnen på.

Kvinner tenner først og fremst på kroppslukten. Vitenskapen viser at om en kvinne får lukte seg frem til om hun føler seg tiltrukket av en mann, så er marginen større for at man finner er partner der kjemien matcher. Steder på kroppen som avgir mest lukt, er bak ørene, rundt munnen, under armene, rundt brystvortene og i skrittet. Urinlukt er også noe som ble testet, og kvinner kan faktisk lukte seg frem, til hva hun preferer av lukt.(Råd fra meg, ikke dynk dere i parfyme før dere går ut, dette hemmer luktesansen, slik at man lett tar feil av kjemien. Det er også ganske ulønnsomt å sjekke opp folk over nettet, siden dette ikke genererer annet en et inntrykk av utseende) 

Fakta: Det er bare et sekund som avgjør, om dere er tiltrukket av hverandre eller ikke.

Stemmen, kvinne foretrekker dype mandige stemmer. Også brøl er avgjørende. Dype stemmer er maskulint og attraktivt. Det er forsket på at en date i mørket, der man bare fokuserer på stemmen, kan være avgjørende for om hun faller for deg eller ikke. Også dater der man er stille og har eksempelvis en yoga økt sammen med kroppskontakt kan være interessant til utvelgelse av partner. 

Kvinner er ikke så langt på vei forbi det primitive for utvelgelse av alfa. De går som regel etter de som utstråler makt og styrke. At man er fysisk store er også et pluss, samt at de liker den sterkeste som vinner i et handgemeng. Eller en kamp. (Råd fra meg, drikk ikke mer en et par drinker på byen, dette svekker dømmekraften)

Som rent fysiologisk, liker kvinner trente menn, dette er et tegn på god helse. og gode gener. Mye bukfett, er ikke et godt helsetegn og lite attraktivt for utvelgelse. Symmetri i ansikt, og helt klart maskuline trekk er en stor fulltreffer for attraksjon av det motsatte kjønn. 

Det sies også helt vitenskapelig at kvinner går etter de menn som utstråler best genmateriale for formering. Siden hele poenget med menneskets eksistens er å leve evig, derav å spre sine gener videre. ( Det forskes på, om en ikke følger kjemien til å finne riktig partner, har avkom større sjans for å ikke bli friske) Noe som er skremmende i dagens samfunn. Der vi ikke følger noen av våre primitive grunnprinsipper. 

Kommunikasjon er et nøkkelbegrep, og avgjørende for om forholde kan vare. Det kvinner ser etter hos en mann har to forskjellige aspekter. Det ene aspektet er om mannen har god omsorgs emne og er trygg, denne mannen vil hun helst ha som støttespiller for barneoppdragelsen, men ikke nødvendigvis som en far til barnet. Den andre siden er det maskuline og dyriske, denne mannen vil hun helst ha som far til barnet, det er også et pluss om partene har to forskjellige immunforsvar, for sterkest mulig avkom. ( Råd fra meg, finn likheten i hverandre, og fokuser på delte interesser, det er dere sammen som lager et godt team)

For det fysiske nærkontakt er kvinner meget opptatt av en mann som er en god danser, som man ser på dyrene, så bruker de også dans  i en parringsprossess, altså de bresker seg for damene. ( Råd fra meg, vær sjarmerende og respektfull, ha blikk kontakt, dette utstråler selvsikkerhet) 

Fakta: Jo, mer man liker en person, jo mer hermer man etter vedkommende. 

Et annet viktig moment i vitenskapen, er at det sies at kvinner som går på p-piller har større sjans til å velge feil partner, hormonene gjør at kroppen tror den er gravid, og svekker yttligere dømmekraften.

Helt til slutt: Om man velger å dele en opplevelse med det motsatte kjønn som innebærer adrenalin, forsterkes sansene. 

Lurer du på mer, se programmet når kjemien stemmer på NRK. Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

 

 

 

 

 

Hva søker nordmenn mest på? Du vil ikke tro det, men det er straffbart.

Hei kjære lesere.

Jeg studerer til stadighet interessante saker, for tilretteleggelse av å finne ut hva felleskapet bryr seg om, av både nyhet og samfunn. 

Jeg som blogger har fått et inntrykk av, i form av hva som ligger av nyhetssaker på de digitale avisene, at nordmenn generelt er opptatt av innvandring, poltikk, sport, sex, trening og kjendiser(særlig Hollywood) 

Men så feil kan man ta. Dette er til ettertanke for journalister også:) 

Etter et søk på Google fant jeg ut hva nordmenn søker mest på:

Her er listene:

TOPPLISTER 2015:

Bilderesultat for popcorn time

1Popcorn time Her er det faktisk ulovligheter som blir begått, men dette er faktisk det mest brukte søkeordet. Les mer om saken her.

Bilderesultat

2Solformørkelse 

3Agario 

4Fifty Shades of Grey

5Skam

6iPhone 6s

7Caroline Berg Eriksen

8Charlie Hebdo

9Pablo Escobar

10Martin Ødegaard

Så det som interesserer nordmenn mest er, Gaming, teknologi og tv serier, filmer, samt personligheter. Meget interessant viten.

Her ligger topplisten over verden. 2015. 

1Lamar Odom Nei, det er ikke kardashian, søstrene, det er faktisk eksen til Khloé Kardashian.

Bilderesultat for Lamar Odom

2Charlie Hebdo

Bilderesultat for charlie hebdo attack

3Agar.io

4Jurassic World

5Paris

6Furious 7

7Fallout 4

8Ronda Rousey

9Caitlyn Jenner

10American Sniper

Ellers på verdensbasis er det personligheter,krig, film og Gaming. Egentlig er jeg personlig ganske overrasket over at vi ligger ganske likt, sammenlignet med resten av verden. 

Les også, de 100 mest populære søkeord.

overrasket?Følg meg også på;

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

 

 

De som er i dårlig fysisk form, har dobbelt så stor risiko for å dø av kreft og hjerte-karsykdommer

Hei kjære lesere.

Jeg tenkte jeg skulle komme med et litt alvorlig innlegg i dag.

Som mange av dere sikkert vet, er jeg meget opptatt av folkehelse og aktivitet. Nå skal vi dra noen paralleller mellom, hvorfor akkurat du, skal ha en ekstra motivasjon til å være litt mer aktiv hver dag. 

Når jeg snakker om mer aktiv, så betyr det ikke at du skal snu hele livet ditt på hode, eller gjøre ting som ikke passer deg som menneske. Men husk, om det viktig nok for deg å menneske, å bevare helsen din livet igjennom, er det små grep som skal til for å, dobbel sjansene for å være frisk som en fisk.

Når er det likevel sånn at 4 av 5 nordmenn beveger seg for lite.  30 minutter om dagen er minimumsanbefalingene og gjelder for dem som i utgangspunktet er lite fysisk aktive. Jeg vet at disse tallene er gamle, men de er likevel gjeldene for dagens aktivitetsnivå. Det er klart at kontor jobber, er en stor synder når det gjelder å være aktiv. Stillesitting øker inaktiviteten, fordi den går utover energinivået. Drikker du mye kaffe og lite vann i tillegg, så vil du bli slapp og giddeløs, til å være i bevegelse generelt. 

Fra 1950 tallet og frem til i dag har vi 4 dobbelt kreft risiko i Norge. Tallene er hentet fra SSB, det kan selvfølgelig være flere grunner en lite aktivitet. Vi vet at sprøytemidler i mat også er en avgjørende faktor for økt risiko. Så dette er jo også en ekstra god grunn til å velge økologiske matvarer. 

Fakta som jeg dro utafra denne artikkelen: 

Fysisk aktivitet og helse

Helsegevinster kan oppnås ved en dose moderat fysisk aktivitet i tillegg til dagliglivets lette aktiviteter. Studier viser blant annet følgende:

 • Hjerte- og karsykdom. De som er i dårlig fysisk form, har dobbelt så stor risiko for å dø av kreft og hjerte-karsykdommer sammenlignet med de som er moderat aktive. (Sosial- og helsedirektoratet 2005; Blair 1989). 
  Fysisk aktivitet senker blant annet blodtrykket og risikoen for type 2 diabetes, som igjen reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer.
 • Type 2 diabetes voksne: Gode kostvaner kombinert med 30 minutter daglig fysisk aktivitet, kan halvere risikoen for å utvikle type 2 diabetes. Det viser studier på høyrisikopersoner i Norge, Finland og USA. Moderat fysisk aktivitet virket forebyggende i seg selv, uavhengig av vektnedgang og kostholdsendringer. Kondisjonstrening med høy intensitet har større virkning enn aktivitet med moderat intensitet. Også styrketrening virker forebyggende (Andersen SA; Knowler WC; Tuomilehto J; Laaksonen DE).
 • Type 2 diabetes barn og unge: Hos barn og unge kan det være nødvendig med 90 minutters daglig moderat fysisk aktivitet for å få normal blodsukkerregulering og forebyggelse av type 2 diabetes. (Ekelund U; Andersen LB).
 • Kreft: Jevnlig fysisk aktivitet utover dagliglivets lette aktiviteter forebygger tykktarmskreft og trolig også brystkreft og livmorkreft. Jo mer aktivitet, jo sterkere forebyggende virkning. I tillegg er det studier som viser at økt fysisk aktivitet forebygger kreft i lunger og bukspyttkjertel. Moderat fysisk aktivitet vil også indirekte forebygge kreftformer hvor overvekt er en risikofaktor. (WCRF/AICR 2007: Ekspertrapport). 
  Mellom 30 og 60 minutters moderat og intensiv aktivitet per dag kan redusere kreftrisikoen i tykktarm og trolig også bryst med henholdsvis 40-50 prosent og 20-40 prosent. (Thune 2000; WHO 2004; IARC 2002).
 • Skjelett: Såkalt vektbærende fysisk aktivitet (gåing, løping, hopping og lignende) i barne- og ungdomsårene kan bidra til et sterkere skjelett. Blant middelaldrende og eldre kan jevnlig fysisk aktivitet redusere det naturlige tapet av beinmasse og motvirke fall, fordi balanse, koordinasjon og muskelstyrke holdes bedre ved like. Muskelstyrke i beina er særlig viktig.
 • Overvekt og fedme: Særlig kan fysisk aktivitet med moderat og høy intensitet forebygge vektøkning og fedme, forebygge ny vektøkning etter slanking, samt vektøkning i forbindelse med røykeslutt. Det trengs trolig 60-90 minutter daglig aktivitet med moderat intensitet, tilsvarende rask gange eller liknende, for at fysisk aktivitet alene skal kunne påvirke vekten (HUNT/Drøyvold, Ehrlichman). 
  I befolkningen har de mest fysisk aktive hatt minst vektøkning siden 1985, viser resultater fra Helseundersøkelsene i Nord-Trøndelag.
 • Annet. Fysisk aktivitet bedrer lungefunksjon, muskelstyrke, balanse og motorikk, forebygger ryggplager og styrker tarmfunksjonen. 

 

Mulig du tenker at dette ikke stemmer, eller at du ikke ser alvorlighetsgraden i dette før det rammer en selv, men dette er de harde fakta.

Husk at også du er en motivator for din familie. Dine barn har en tendens til å kopiere foreldrenes vaner. Om familien er flink til å gå turer, der de integrerer de gode vaner helt fra barndommen, så har barna dine faktisk dobbel så stor sjanse for å holde seg friske livet igjennom.

Jeg mener ikke å sende dere propaganda, men jeg ønsker å bevisstgjøre dere faktisk hvor viktig dette er for folkehelsen.  

Følg meg også på;

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria.

 

Hustad har helt rett, kvinner syter mer en menn, men Nordmenn syter samlet sett jævlig mye.

Hei kjære lesere.

Jeg leste kronikken til Hustad og deretter tilsvar fra Rosenborg. I dagens utgave av Nettavisen. Så må jeg humre litt for meg selv, her er det mann mot kvinne som hiver stein på hverandre, når sannheten er at Nordmenn generelt er LATE. Vi står på trygde og sykemeldingstoppen I verden.

GRATTIS med den tittelen. 

Jeg tror egentlig latskapen er et resultat av velferdssystemet, og på trygdetoppen ligger innvandring (Der statistikken viser skremmende tall som at, 50 % innvandrere, ikke er integrert i jobbsamfunnet vårt etter 10 år) som simpelthen ikke gidder å jobbe fordi, det er mer lønnsomt å sitte på ræva å få trygd. Drenere den Norske stat, for dermed å sende penger ut av landet. Mange sitter urettmessig med et sugerør ned i statskassen. Så mye som 30% er uføretrygdet. (Tall 2011) Les også Norge er fortsatt på trygdetoppen 2015,  det er et skremmende tall på 1,66 millioner menneske. Å jeg skal love deg mange av disse syter og klager urettmessig, både kvinner som menn. 

Bra forsvar av Hustad og skyve ansvaret over på kvinner, og bra tilsvar av Rosenborg. Men denne kampen er det ingen av dere som vinner, FORDI, i bunnen er det likevel vi som nasjon som er de store taperne.

Her burde vel strengt talt sosialistene ta grep? Kom igjen a? Men de er vel heller interessert i å arrestere på andre arenaer en denne debatten vil jeg tro?

Burde vi ikke snart følge etter de andre landene, og gjøre det mer ugunstig å ta seg en langhelg, eller å ha tilgang på x antall egenmeldinger per år, eller å få strengere krav til å få folk  kjappere tilbake i arbeid, eller å forkorte ned fødsels permisjonen, som ofte fører til fødsels depresjonen fordi du blir jo helt isolert fra omverden i alt forlang tid, slik at det muligens blir for behagelig å fortsette? Burde ikke legene stille strengere krav til å få fri fa jobben? 

Alt nevnt over er ting som vi faktisk KAN gjøre noe med. Å tro meg. Da kan du se at statistikken vil rase, å det er vel da strengt talt til fordel for samfunnet, eller hva?

Så de som ikke jobber og tar lett på ting, skjerp dere, dere som mener dere jobber dere i hjel, klag på systemet. Enkel matematikk.

Å la oss for all de Skille, klinten fra hveten.

Hva er uføretrygd? Uføretrygd kan være aktuelt for deg som har varig nedsatt inntektsevne på grunn av sykdom eller skade. 

Meninger? Fyr løs.

Vi blir født gråtende, lever klagende og dør skuffet.

Thomas Fuller

Følg med gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria 

 

 

 

Når du har blitt så høy på deg selv, så kvalm, at folk bare spyr av deg, når du åpner kjeften.

Hei kjære lesere.

Tenkte jeg skulle komme med et artig innlegg i dag. Ta det med en klype salt. Jeg morer meg litt i prosessen. Håper du gjør det samme. Litt morsomt i forhold til gårdsdagens innlegg. Men fyker til å sier ja takk begge deler. 

Når du tenker rikdom, så tenker du automatisk penger, gjør du ikke? Om svare er ja, så skal jeg legge ved noen eksempler, som  kanskje endrer ditt syn på saken.

Bilderesultat for kim kardashian diamantJeg hørte på radio i går at selveste Queen Bee, kim kardashian, hadde fått en enorm 60 karats diamantring av sin kjære Kanye West. Lurer på hva mer igjen det er å kjøpe? Hva med et kontinent kanskje? Bare et forslag altså. Siden alt annet allerede er brukt opp, av overraskende gaver. Nå tenker du kanskje, jaja, Maria Og hennes dobbeltmoral. Men husk at man blir klokere med åra. Håper jeg:) 

Så var det dette med familie da. Er du rik på kjærlighet og omsorg, har du en familie, barn, kjæreste, venner eller foreldre som betyr alt for deg? Eller er du bare en overfladisk idiot? Bare spør jeg siden du kanskje ikke har tenkt over det. Å, nei, du trenger ikke å ha en familie, poenget her er at du har noen som betyr noe for deg, og visa versa.

Bilderesultat for familieDen som har så mye som tre venner, er svært rik.

Ferdinand Finne

 

Er du en av de som lar seg grenseløst imponere av de menn (Sorry generaliseringen og damer, føyer jeg til) som ... års krisen og har kjøp seg Ferrari, og må kjøpe seg fake hår, du enten finner på parykkbutikken, eller fysisk planter å greier, for å dra på byen å ligge med småjentene (Eller småguttene med sleik), når kona (eller mannen) er hjemme for å ta seg av barna? Bare spør, ikke lov å bli sur, selv om du føler deg truffet. Do something about it. Dømmer deg ikke altså. 

= Med to streker under. Masse overflate damer(Eller menn), som elsker å bruke pengene dine. Å, det forholde varte, hvor lenge?

Bilderesultat for old men ferrari 

Bilderesultat for sexy menn washing ferrariEllerr er du en av de som er rik på opplevelser, reiser, erfaringer på godt og vondt, noen som er der for deg hver dag, den første du ser når du står opp, og den siste du ser når du legger deg. (Å, nei det var mobiltelefonen det, ha-ha, neida) En som du vet alltid stiller opp når du er nede, en du deler dine gleder med. De som sier at de elsker deg og at du er det beste som noen gang har skjedd dem. Er ikke dette rikdom? Det virkelige liv? Kjærlighet og forelskelse, rikdommen av følelsene. 

Bilderesultat for en du er forelsket iNår du sitter der i pengebingen din, mutters alene, fordi du har blitt verdens størst egoist og du har tråkket på uendelig antall lik som er tilbakelagt, på veien til suksess, når du har blitt så høy på deg selv, så kvalm at folk bare spyr av deg, når du åpner kjeften. Snakker stygt bak din rygg fordi du er en klyse, samme det, eller? Du er jo rik. Husk også som en læresetning å shoppe hver eneste dag og alltid ha flere Louis Vuitton og Chanel vester enn venninnene dine, slik at det alltid blir en internkonkuranse om hvem av dere som faktisk er rikest. 

Bilderesultat for Beyonce richBilderesultat for Beyonce richNår du får oppleve det største øyeblikkene som er i livet, når du finner ut at det er noe større en deg selv, som er meningen med hele din eksistens. Når du ville død for noen, fordi du elsker dem så høyt. Er ikke dette rikdom? Du har disse personene ved din side, i godt å vondt. Du står der for de å lærer de alt du kan, du jobber hardt hver eneste dag for at de skal få det beste i livet.

Bilderesultat for kjærlighet barnJeg er hvert fall jævlig rik. Å  da mener jeg ikke på penger, men på familien min. Hver eneste dag, for jeg oppleve det største i livet. Jeg får følge demmes progresjon, og utvikling av selvstendighet. I stunder som er krevende og i stunder som er berikende. Jeg har fulgt deres spor siden demmes føtter var så små at jeg kunne holde de mellom 2 fingre. Jeg er med på hele demmes reise gjennom livet. Jeg er så heldig. Jeg har 3 flotte barn jeg kan kose meg med hver eneste dag. På toppen av rikdom har jeg min fantastiske mann, som står opp hver eneste morgen og lager frokost, han kommer med kaffe til meg på sengen og kysser meg, selv om jeg har verdens dårligste ånde. Ler av glede og elsker meg like høyt selv om jeg ser når jeg ser jævlig ut eller om vi krangler så busta fyker. Ingenting er noengang et problem, fordi vi elsker hverandre så høyt. 

Er du Fake og overflate rik, eller er du rik på det virkelig livet og meningen med det hele?Jada, jeg vet at du kan være rik på begge deler, men da har du misset poenget. Ok. Da var jeg ferdig med dagens festlighet. Håper dere har fått dere en god latter på veien. 

Det er to måter å være rik på. Den ene er å ha alt man ønsker seg. Den andre er å være tilfreds med det man har.

Ukjent 

Du er ikke rik før du har noe som ikke kan kjøpes for penger.

Garth Brooks

Tilfredshet er rikdom som ikke svinner.

Hadith

 


Følg med gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria 

Slettet helt fra ditt psykiske minne?

Hei kjære lesere.

Kravene til seg selv, selve tankeprosessene og kravene til andre er et meget spennende tema, som jeg tenkte å gjøre noen refleksjoner rundt i dag. Via min NLP utdannelse fikk jeg en ny forståelse for at alle mennesker er forskjellige, ikke bare ser vi ulike ut, men vi tenker ulikt også. Hvordan akkurat du tenker, er en bivirkning av, hvilke strategier du bruker for å innhente informasjon fra omverden.

De fleste av oss binder informasjon utafra erfaringer eller forutsatte situasjoner. Eller det kan komme av generaliserte inntrykk, hørt via eksterne. ( Eksempelvis fremmedfrykt, alle muslimer er farlige( Muslim forbi), eller edderkopper er farlig( Araknofobi). Dette er tillært informasjon som er antagelse, grunnet arv av, at vi har hørt det gjentatte ganger. Det er sjelden mennesker som sier dette, har opplevd selve fobien personlig, som eks å være på kloss hold i et angrep utført av en muslim, eller blitt bitt av en edderkopp. De har egentlig ikke grunnlag for fobien, den er tillært av omstendighetene, som andre snakker om. Barn tenker stort sett likt som det foreldrene lærer de, eller skolesystemet lærer de.

Mye av det du erfarer er også glemt, eller slettet helt fra ditt psykiske minne. Det underlige er at det fysiske som tilhører akkurat deg, kan huske  det. Altså at det sitter lagret i ditt kroppsminne. Hvem du er ,er det ikke bare hode som bestemmer, du er deg selv i en helhet av totalen, hjerne, kjøtt og blod. Eller for å være konkret, det sitter i nervetrående som følger minnet rundt i kroppen.

For å fortelle deg noe som du kanskje ikke er klar over, er det ikke alltid slik, at kropp og sinn henger ihop, og at du har fri fylt av dine energier. Dette kan komme eks av, angst for eller traumer, som blir trykket ned i din underbevisst helt eller delvis  Noen ganger henger dette med beskyttelsesstrategien i mennesker, noen ganger fordi det er for mye å  bite over, eller takle, rett og slett for en overleve din egen fremtid. Du er litt som en løk når du begynner å utforske deg selv, du må starte et sted, så må du ta lag for lag, for å komme til bunns i materien. Om du tørr da:) 

Tilbake til hvordan man tenker. Hvordan akkurat jeg tenker er en unik het, og derfor kan jeg heller ikke forvente at du skal tenke på samme måte, eller visa versa ( Dette jeg skisserer under er bare 1 av de inntakskanalene vi besitte. Vi er som et gedigent puslespill, bestående av 1000 vis av brikker som danner helheten) 

 Det som er viktig i kommunikasjon, er at man som mennesker spiller på alle sansene samtidig for å kartlegge hva motparten inntar på en forståelig måte. Det kan høres avansert ut når jeg sier det slik, men om du bare bruker litt tid, så vil du fort oppdage at det ikke er så vanskelig. Man bruker denne formen for kommunikasjon i en hver salgs salgs situasjon eller en relasjons situasjon. 

Det er 4 måter man inntar informasjon på:

 • Du har den seende, visuelle på fagspråket. Disse menneskene er nødt til å SE noe for å innta informasjon best mulig. De lærer ved av å oppleve gjennom synskanalen. Typiske utrykk( Eks, jeg ser det regner)
 • Du har de hørende, de auditive på fagspråket. Disse menneskene inntar informasjon best ved å HØRE på, hva du sier, eller via andre kanaler som handler om hørsels inntak. Typiske utrykk ( Eks, jeg hører det regner)
 • Du har de følende, eller kinestetiske om du vil, disse menneskene, lærer best med å FØLE på, kjenne på kroppen eller følge magefølelsen. Typiske utrykk ( Eks, Jeg KJENNER/FØLER på meg, eller at det kommer til å regne)
 • Så den siste er den inntakskanalen de konkretiserte/programmerte, AD på fagspråket, de vil ha alt av info konkret. Typisk utrykk ( Eks Det regner) Helt konkret, ferdig med den saken.
 • Du har også 2 andre underliggende informasjonskanaler, LUKTEN OG SMAKEN, men dette er noe vi sjelden bruker alene, siden menneskerasen er kommet litt lenger en sine primitive slektninger. Men jeg har hørt i en situasjon, at en av mine medstudenter, husket via en lukt, som var negativt relatert til et minne fra barndommen, så selv om hun ikke husket erfaringen, var selve lukten nok til at hun grøsset, uten underbyggende faktorer. 

Dette er meget nyttig for mennesker å vite, ikke bare for forståelse, men for å kunne tilpasse seg andres kommunikasjons mønster for å finne knutepunkter for best mulig relasjon og samarbeid. 

Når det gjelder husket eller ikke husket informasjon er den bundet til en del i kroppen. Det blir litt som et isfjell. PÅ toppen er det lite synlig, mens under overflaten skjuler det seg store og dype klumper av erfaringer. Men nå beveger  jeg over i psykologens verden, noe jeg ikke har grunnlag for å gå videre med i denne forklaringen. Men forhåpentligvis skjønner dere poenget av det jeg prøver å forklare. 

Så nå vet du kanskje hvorfor viss ting trigger deg i positiv eller negativ retning? 

 

Spørsmål? Fyr løs.

Følg med gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria 

 

 

Jeg har studert noen av de som lykkes stort.

Hei kjære lesere. 

Bilderesultat for coca cola flasker

Jeg ville lufte med dere noen enkle teknikker, som er gunstig suksess og markedsføring. Jeg har mange ganger tenkt hva som gjør at visse merker lykkes?

Jeg har studert noen av de som lykkes stort og prøvd å dra noen paralleller til deres suksess. Det første jeg oppdager når jeg går i dybden, er at slike aktører spiller på tilhørighets faktorer, å binne sammen folket i glede og gode stunder og inkludere alle, slik at man kan kjenne seg igjen personlig i produktene. Noe som gjør at man er en del av det hele.

Det andre som skiller stor suksess er gjenkjennelsesfaktoren. En av grunnelementene til eks Coca Cola, var designmessig at folk skulle kunne kjenne igjen flasken, selv i mørket.  I 1915, skilte Coca Cola seg ut fra alle andre flasker på den tidens marked. De tenkte innovativt, nyskapende, men samtidig også unike og spesifikke. 

Bilderesultat for hennes og mauritz pluss sizeBilderesultat for hennes og mauritz

H&M kampanjer. Når jeg så den nye reklame kampanje til merkevaren, som er sluppet for bare noen dager siden,  er grunnprinsippene akkurat det samme som i Coca Cola sine reklamer , der de spiller på tilhørighets faktorene, glede og noe alle kan ta en del av, og kjenne seg igjen i. Samtidig er merkevaren ikke forbeholdt en liten gruppe mennesker, men er veldig folkelig og biter over det meste av samfunns segmenter i henhold til konkurransedyktige priser.

IKEA har også samme grunnprinsippene som de to andre aktører nevnt over.( Enkle og definere og kjenne igjen) Det som jeg synes er imponerende og ganske underlig i grunn, er at både H&M OG IKEA, kommer unna med dårlig kvalitet på varene, fordi de er BILLIGE nok. Er man billig nok, så har ikke folk forventninger om at produktene skal vare særlig lenge, og her har vi nok en markedstrategi. De har laget melk og brød varer, der man har rask utbytting, grunnet dårlig kvalitet. Det er helt genialt. Å folk kjøper igjen og igjen. 

Bilderesultat for louis vuitton trunk

Merker som Louis Vuitton er bygget opp på en helt annen måte,(Dette indikerer et enormt klasseskille) Fra 1852 var de bygget for rikmanns folke, Trunkene, eller kistene om du vil,  var et statussymbol som felleskapet ønsket seg men ikke hadde råd til. De ble laget i små opplag for å holde forespørselen oppe.( LV og Hermes) er merker som har store opplag av de varer som de tester markedet for først. De har lange ventelister på produktene sine, noe som øker forespørselen blant denne kategorien av mennesker. 

Fashion som lykkes stort spiller på dette prinsippet, det er kun forbeholdt en liten gruppe mennesker , som vi kaller Eliten. Denne formen for markedsføring skaper meget synlig splittelse mellom rik og fattig og er en av grunnpilarene for status og overflate suksessen. Trunkene til LV er det stor etterspørsel etter selv i dag, og prisen på de som er laget mellom 1850-1890 ligger på en pris mellom 100,000-500.000 Nok.

Bilderesultat for hermes bag

Jeg kan se også at Apple bruker noe av disse prinsippene i markedsføring, de slipper et lite lass først, slik at det går fort tomt, så venter de en stund før de slipper neste lass, slik at folk skal bli desperate, å MÅ ha det. 

Bilderesultat for apple iphones

Jeg synes det er meget spennende å følge utviklingen av store aktører og de som lykkes. Er man god nok til å dra paralleller og integrerer det i egen markedsføring, montro om man selv også lykkes?

Lov å håpe.

Takk for at du leser.

Følg med gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria 

Å nei, jeg er ikke rasist. 

Hei kjære lesere.
 

Endelig ser det ut til at det er lys i enden av tunellen. Vår kjære statsminister ønsker nå å sette fart på retur av grunnløse asylsøkere. Jeg kjenner her jeg sitter at jeg fikk forhåpninger om, at vi som land kan slutte å øse milliarder av kroner på folk som kommer for å utnytte seg av vårt velferdssystem. 

Les også : Slik vil Erna tømme Norge for grunnløse asylsøkere​.

For å være ærlig så er det ikke det økonomiske aspektet så er det mest bekymringsverdige, det er det fakta at, det løper desperate innvandrere rundt i gatene våre, som ikke har andre valg muligens, en å utføre kriminalitet for å livnære seg, før det blir pushet videre inn i velferdssystemet vårt. Så mange som 10.000 er fryktet å være på løs fot rundt i byene våre. Hvordan man skal man finne disse, har jeg ikke en anelse om. Jeg er enda meget bekymret for voldtekstratene i år, særlig i Oslo. En endeløs kulturkræsj setter ikke denne debatten i et spesielt godt lys. 

Vi får i det miste håpe at vi slipper å betale for å rekruttere de, noe jeg skjønner her jeg sitter å spekulerer, ikke kommer til å skje.  Kanskje er det til å med en strategi fra landene det måtte gjelde, å få mer bistands penger fra den Norske stat? Men dette er mine spekulasjoner. ( La oss skille mellom de grupperinger av, som er innvandrere med bidrag til samfunnet) Å nei, jeg er ikke rasist. 

Det er sikkert mange som irriterer seg over det faktum at jeg angivelig ikke viser empati for innvandring. Det er ikke hele sannheten. Jeg støtter innvandring av de som trenger beskyttelse, men her må vi også være selektive, barn burde være første prioritet, med kvinner som etterfølger. Grunnen til at jeg sier dette, er fordi disse gruppene er mest  sårbare. Jeg sitter fortsatt med en bismak i munnen, når statistikken ble lagt frem i fjord om at det var 77% enslige menn som kom til Norge for å søk asyl. 

Men nå får vi håpe at Solberg bretter opp armene og begynner å samarbeide med Listhaug om en mer effektiv rekruteringsavtale og en bedre asyl politikk, før vi blir drenert og sugd tomme av hele verdens innbyggere. 

Ellers skulle jeg ønske at regjeringen ikke var så feige til å slå hardt ned på påtrengende ukultur, som burde være utelukkende krystallklart, å nekte inn i vårt samfunn. Skal vi virkelig akseptere at, vi som befolkning eller enkeltinstitusjoner skal ta ansvar for fornektelses av bruk, av eksempelvis burka? Dette forstår jeg faktisk ikke. Fra mitt perspektiv er dette, ansvarsfraskrivelse. 

Hører gjerne deres mening om saken.

Bilderesultat for solberg og listhaug

Takk for at du leser.

Følg med gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria 

 

 

 

 

Lider de av allergi mot forskjell? Eller er de bare misunnelige?

Hei kjære lesere.

Hvorfor blir mange av oss egentlig sure når vi ser at andre lykkes? Er det slik at misunnelse er skjult beundring?

Mange av oss slik jeg ser det, lever på en livsløgn, og den løgnen går ut på å dekke over sine egne nederlag. Det er enklere å misunne, en å ta tak i seg selv å nå sine mål og drømmer. 

Skammer du deg når du er urimelig? Når du snakker stygt om andre? Når sannheten er den at, du gjerne skulle vært der selv, gjort det selv eller hatt det selv?  Mulig du ikke engang har reflektert over tema?

Unner du egentlig andre en deg selv? Jeg har trone på at mennesker med god selvfølelse ikke trenger å misunne. Nettopp av den grunn at man ser sin individualistiske verdi. Man trenger ikke å måle seg mot felleskapet. Man måler seg mot seg selv, og sin egen oppnåelse som menneske. 

Min refleksjon rundt tema er sammenlignings problematikken.

Hva med sosialismen? Hva er opphavet til at de ikke ønsker forskjell i samfunnet? Lider de av allergi mot forskjell? Eller er de bare misunnelige? Det er vanskelig å kjempe en kamp mot ulikheten når alle er grunnleggende unike. 

Jeg har troen på at alle mennesker har likt utgangspunkt for selvrealisering. Det er de utenpåliggende faktorene som er forskjellig, ikke de innenfor liggende. Dine tankestrukturer blir formet av miljø. Har vi fra fødselsstadiet egentlig ulike evner og kunnskapsnivå? Dette må vi selvfølgelig splitte i, global inn fordeling av kontinentene, grunnet tilbudene lokalt. 

Hva ser du rundt deg? De som heier eller de som buer? Hva gjør du selv? 

Videre som menneske i henhold til din formasjon av, det du har rundt deg, danner du deg et bilde av verden: Hvordan din verden er er det bare du som vet, bak fasaden din. 

Motiveres du av suksess? Innflytelse? Eller tilhørighet? 

Sosialistene motiveres av sistnevnte, slik som mange dog gjør i Norge. På verdensbasis er vi Nordmenn ikke sammenlignbare. Selvfølgelig er tilhørlighets komplekse viktig for mennesker, siden det er slik å forstå at vi er flokkdyr. Men mentaliteten, det psykiske har endret seg gjennom tiden, via naturlig utvalg, og vi blitt mer og mer selvsentrerte. En personlig kollisjonskurs for egoet. 

Hitler spilte på tilhørlighets komplekset. Donald Trump spiller på tilhørlighets komplekse. 

Hva skjer når vi slakter de som motiveres av suksess? Sosialistene slakter fremgang og fremtid. Om alle er like, blir det ingen fremgang, så enkelt er det. Ingen nyskapning, ingen utvikling. For de sjeler som bidrar til nettopp dette, til veksten, motiveres ikke av tilhørighet de motiveres av suksessen. Man har ingen personlig suksess om man ikke kommer hakke lengre en andre.

Hva da med de som motiveres av innflytelse? De som er ledere og vil bestemme. Vi trenger de. Hvordan vil dette ende om alle skal være like? Det går simpelthen ikke. Man kan ikke alle løpe rundt og bestemme. Vi sier at Norge er et demokrati, men alle vet at ikke det stemmer. Vi er et demokratisk diktatur, styrt av sosialistene. 

Da er jeg tilbake til samme konklusjon som jeg var over, jeg kan skrive det på en annen måte, sosialismen fører til = sammenligningsproblematikken= fører til misunnelse= en folkelig lov=  satt i system, Janteloven. 

Så er det dette vi egentlig ønsker? Jeg bare spør jeg?

Hva er deres mening om tema? Takk for at du leser.

Følg med gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria 

 

Hvem er du egentlig?

Hei kjære lesere.

Du kan i korte trekk kartlegge deg selv utafra informasjonen under.

 Hvordan tenker du?

Hvem er du egentlig?

Når man stiller seg selv disse spørsmålene er det vanskelig kanskje å se seg selv objektivt. Jeg har laget en liste under som avgjør hvordan du preferer å tenke og hvordan du agerer utafra triggere. Dette kan gi deg innblikk i dine positive og negative  sider, som knyttes opp til dine tankepreferanser..

Hvordan inntar du verden?

 • SE (VISUELL)
 • HØRE (AUDITIV)
 • FØLE (KINESTETISK)

Hva interesserer deg?

 • MENNESKER
 • STEDER
 • AKTIVITET
 • INFORMASJON
 • TING

Fra hvilket perspektiv oppfatter du en situasjon fra?

 • EGET ( 1 PERSON)
 • PARTNER ( 2 PERSON)
 • OBSERVATOR ( UTENFOR/ 3 PERSON)

Hva motiverer deg?

 • INNFLYTELSE
 • TILHØRIGHET
 • SUKSESS

Blir blir trigget å jobbe mot noe, eller fra noe?

 • VEKK IFRA MOTIVERT
 • FREM MOT MOTIVERT

Hva refererer du til når du tar et valg?

 • DEG SELV (INTERN)
 • ANDRE (EKSTERN)

Hvordan liker du å planlegge?

 • PROSEDYRE (STRUKTUR)
 • MULIGHETER (TAR DET SOM DET FALLER)

Hvordan handler du?

 • PRO-AKTIV (FØRE VAR)
 • AKTIV (I ØYEBLIKKET)
 • REAKTIV (ETTERPÅ)

Hvordan ser du deg selv, i forhold til andre?

 • LIKHET (LIK)
 • FORSKJELL (MOTSATT)

Suksess strategi? Denne er meget viktig i en målsetting.

 • VISJON (IDEEN)
 • REALISERING (UTFØRELSEN)
 • KVALITETSKONTROLL (PLANLEGGEREN, OPPFØLGEREN)

Arbeids orientering?

 • RELASJON
 • OPPGAVE

Hvordan prosesserer du informasjonen som blir gitt?

 • GLOBALT ( DET STORE BILDE)
 • DETALJERT (VELDIG OPPTATT AV DEN MINSTE TING)

Tenkestil?

 • ABSTRAKT (FLYTENDE, KUNSTNERISK)
 • KONKRET ( DATA ORIENTERT, SPESIFIKT)

Arbeidsmåte?

 • TEAM PLAYER (LIKER Å SAMARBEIDE MED ANDRE)
 • INDIVIDUALIST (LIKER Å JOBBE ALENE)

Primæroppmerksomhet?

 • EGENOMSORG (MEG SELV FØRST)
 • OMSORG FOR ANDRE ( DE FØR MEG SELV)

Tidsorientering?

 • FORTID ( DA JEG VAR)
 • NÅTID (NÅ ER JEG)
 • FREMTID ( JEG VIL BLI)

Tidsramme?

 • LANGSIKTIG (PLANLEGGENDE)
 • KORTSIKTIG (IMPULSIV)

Inntak av informasjon, overbevisningskanal?

 • SE
 • LYTTE
 • LESE
 • GJØRE

Overbevisnings strategi?

 • SKEPTISK
 • TILLITSFULL

Leder stil?

 • LEDENDE
 • SELVREFLEKSTERENDE
 • INSTRUERENDE
 • IKKE LEDENE

Du kan fint danne et bilde av deg selv med informasjonen over. Det er lov å velge ut flere svar innen hver kolonene.

Man er som regel ikke bare det ene eller det andre. Men pilen peker som regel mer over i en retting.

Så, ble du klokere?

Om du lurer på noe, så er det bare å spørre, så skal jeg utdype så godt jeg kan. 

Takk for at du leser.

Følg med gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: PrettysmoothMaria 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du en jævla selvsentrert skrytepave.

Hei kjære lesere.

Fra kjøkkenbordet her jeg befinner meg, med en varm kopp kaffe, eller for å være ærlig, kaffekopp nr 5 i dag, sitter jeg å reflekterer over at, det de siste dagene har det vært mye skriverier om vektøkning og trivsel. Jeg ser samfunnsidealer som Sophie Elise, fronte vektoppgang som positivt, noe jeg egentlig synes er ganske hedret av henne. Jeg skal gi deg en applaus for dette, bra jobba Sophie. Jeg er ikke alltid enig med henne, men jeg føler at det er vel så interessant å lese om at hun faktisk gir faen i hva samfunnet mener, og elsker at hun har gått opp 15 kg, som alt annet rør som ligger på veggene til digitale medier. 

Jeg blir sjokkskadet når jeg ser dagens idealer.

Jeg er vel en av de få ekstremister som er igjen, når det gjelder kosthold og trening. På en annen siden synes jeg struktureringen av kroppsmodeller og idealer i samfunnet er på i rett kurs. Jeg må likevel spesifisere at jeg ikke er for hverken for tynne eller for fete rollemodeller. Dette har jeg skreket høyt om før. For store avvik av midtlinje (BMI) er verken helsemessig bra eller flott å se på. 

Urealismen rundt kroppsfasonger og utsende har lenge vært noe som har irritert med grådig. Ikke bare setter det enormt press på vår ungtvoksende generasjon, men det gir også samfunnet et forvrengt bilde av virkeligheten.( Dette kan jeg underbygge med dagens intervju, av unge jenter i God Morgen Norge, om noen fikk med seg dette klippet?) Jeg vet jeg gjentar meg i mange settinger rundt akkurat dette tema, men jeg klarer ikke å gi meg før jeg vinner denne kampen. 

Flere og flere unge, trenger antidepressive medisiner fordi de ikke klarer å takle en hverdag der de skal være perfekte på alle plan. Ikke bare ekstern perfeksjon, men intern perfeksjon er også et krav. Som en topping, eller prikken over i en om du vil, skal du faen ikke synes, eller snakke varmt om deg selv, være stolt eller føle at du har oppnådd mer en andre. Da er du en jævla selvsentrert skrytepave. Jeg skjønner ikke helt den mentaliteten. Vær stolt sier jeg bare. Uansett kjønn, alder eller rase, vi er alle like i bunn. ( Jeg dropper å ta med religion og kultur i dette, fordi det er en annen sjanger)

Jeg ser bort i vinduet, mens jeg skriver, regnet har lettet og skyene siger sakte forbi, mens jeg sitter her å undres over hvorfor jeg engasjerer meg så vanvittig i disse tema. 

At jeg ønsker å splitte Jantementaliteten er svare. Jeg ønsker at du som enkeltmenneske skal få lov til å føle deg like verdifull som du er. Ja, du burde sette deg ned å tenke på at ,det finnes bare en av deg og du er unik.

I forhold til retningslinjer og rollemodeller, er det alltid viktig å være litt kritisk og litt restriktiv til personer du beundrer, eller personer du føler gir deg driv og energi. Personer som får deg opp når du er nede, personer som gir deg overskudd når du er sliten. Disse menneskene burde du forholde deg til. Husk at det er nettopp du som velger stien for deg selv, men ikke glem deg selv er du snill.

Jeg kan godt gå frem som en forkjemper for individualismen å si , at jeg er jævlig stolt over alt jeg gjør til daglig. At jeg er dyktig i jobben min, at jeg kjøper helsemessig riktig mat, at jeg behandler kroppen min med respekt og gir den den aktiviteten den trenger, at jeg ikke tilfører meg selv giftstoffer som alkohol, at jeg er en flink mamma og tar godt vare på barna mine, at jeg er en god kone og kjæreste som gir min mann det han trenger, at jeg er en god venn, som alltid står der for mine nære og kjære. 

Det er jeg stolt av. Så nå er jeg en jævla skrytepave ,og gud så deilig det er.

Takk for at du leser.

Følg med gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria 


 

 

Swingers og Orgie, nåtidens seksualopplæring for barn.

Hei kjære lesere.På vei til asker kino gleder vi oss, både jeg og min sønn på 11 år har store forventninger til kveldens film. Vi hadde sett reklamer av filmen med store postere, hengende på de enorme skyskraperne, når vi passerte West Hollywood i sommer.

Filmen har 12 år aldersgrense. Som en ekstern introduksjon ser filmen ganske så barnslig ut. Med et Cartoon7animasjons preg, stappfull av humor. Min sønn har for lengst vokst fra Cartoon/animasjon filmer, men siden det var så mye reklamering og snakk rundt akkurat denne filmen, valgte vi likevel å ta turen.

Asker kino hadde premiere den kvelden. Inn løper en gjeng med unggutter på sikkert sånn 16-17 år, ler og fniser og lager bråk i kulissene. Egentlig ble jeg ganske så irritert over støynivået, men valgte å ikke kommentere, selv om min indre stemme jobbet meg imot.  Heldig vis hadde de billetter til bakerste rad, som var et godt stykke unna.

Tilbake til filmen. Jo, jeg og min sønn satt der forventningsfulle gjennom reklamepausene. Så kom øyeblikket. Introduksjonen var latterlig pornografisk. Egentlig fikk jeg sjokk for å være ærlig, sjokket gikk over til en følelse av å være pinlig berørt. Ikke for meg selv, men for sønnen min som satt der på venstre side, med store øyne over hva som ble sagt.

Bilderesultat for sausage party grov

Er det slik opplæring som skal erstatter blomsten og bien? Å lære barn at det er helt normalt med swingers og orgier?

Jeg hadde kjøpt meg kjærlighet på pinne. Dette gjør jeg innimellom på kino, grunnen for det er enkel, egentlig spiser jeg ikke godis, men en kjærlighet varer lenger. Storyen med denne er egentlig ennå mer skremmende. På min høyre side sitter 2 små gutter. Med små mener jeg, Ja, rundt sånn 9-10 år. Den ene ser på meg å sier ?Halla, hvordan går det? Bra, svarer jeg, de ser på hverandre og fniser? Jeg blir sittende der å fortsetter å suge på kjærligheten min. De fortsetter å le. Sønnen min sitter å rister på hode en stund før det går opp for meg HVA de faktisk ler av. Nå har den seksuelle forvrengningen gått for langt. Her ble jeg faktisk pinlig berørt, og skammet meg over hva som faktisk var tilfelle i situasjonen.

Gjennom 1 time og 29 minutter satt jeg der og ble mer og mer overasket over innholdet. Hadde dette vært en film med virkelige mennesker så kunne du lagt den rett inn på pornohyllene som en toppselger. Er det rart, når en av hovedkarakterene er vaginavask?

Jeg er ikke en av de foreldrene som er prippende eller særlig nøye, når det gjelder å være åpen rundt seksualitet, men jeg må innrømme at jeg satt vanne i halsen et par ganger underveis.

Etterfølgende, hadde jeg mistet både munn og mæle, og vet i grunn ikke hva jeg skal si, når lyse går på og folk begynner å bevege seg ut av salen. Jeg ser på min sønn og sier. Jaja, hvor mange Pokémon har du samlet i dag? For å ta belastningen av situasjonen. Så går vi ut sammen og snakker ikke mer om tema.

Hva synes dere om dette? Mener dere at det er ok at barn ned i 12 års alderen erfarer seksualitet, via en fiktiv og urealistisk Cartoon7animasjons film? Swingers og Orgie, nåtidens seksualopplæring for barn, kombinert med grov banning, for meg så setter ikke denne filmen akkurat oscar stjerne for tekkelig innhold. 

På traileren kommer det dårlig frem hva det egentlige innhold formidler.

Takk for at du leser.

Følg med gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria 

Du kunne like gjerne solgt narkotika via bloggen.

Hei kjære lesere.Det første som møter meg når jeg åpner dagens avisen er et stort reklamebilag frontet på toppen av Norges mest leste avis på nett. Reklamen er Gulljackpot i lyntoto. Videre skråler jeg nedover avisen og finner to direkte annonser til fra Norsk Tipping.gårsdagens oppslag i Nettavisen, der jeg reklamerer for det utenlandske spillselskapet Vera&John. Etter gårsdagens avisskriverier, ventet jeg på telefon fra lotteritilsynet, noe som aldri kom. I dag fikk jeg en kortfattet mail, om at jeg måtte sette meg inn i Norske spilleregler. 


 

Jeg svarte med dette:

Hei.

Kan du forklare meg hva jeg har gjort galt?

Vi spiller med lekepenger, og dette er en temafest. Jeg inviterer gjerne til debatt om dere ønsker. På Nettavisen i dag reklamerer norsk tipping på topp i annonsefeltet, men det skal bli en stor sak at jeg har et hyggelig arrangement for mine venner, bekjente og kunder? Jeg mener ikke være vanskelig , men vil bare ha en god avklaring på dette monopolet,  og tema er meget aktuelt .

 Hører fra deg.

Mailen tilbake var litt mer konkret fra Lotteritilsynet, det står skrevet, at man ikke måtte nevne eller oppfordre til utenlandske spillselskaper, eller direktere publikum inn på spillplattformer.

Jeg sendte da igjen at jeg ønsket debatt på dette aktuelle tema. 

Folke har talt:

Av undersøkelsen Nettavisen førte i går lyder som følger: Bør regjeringen bane vei for utenlandske spillselskaper i Norge

46%

 17%

 36%

Dobbelmoralister.

For meg passer dette utrykket perfekt, Den Norske Stat, sier, "Du skal gjøre som jeg sier, og ikke som jeg gjør" Alle vet at dette utrykket ikke fungerer i praksis. At det er enkelt individer som blir svertet og beskyldt for å gjøre folk til spillegale, fordi man stiller staten i konkurranse kan neppe være lukrativt for Ola og Kari? Norsk tipping er da ikke mer folkelig og regulerbar, når det gjelder spilleavhengighet, en andre konkurrerende spillselskaper? Om det er tilfelle, burde Norsk Tipping redegjøre for hvorfor? At Norsk Tipping skjuler seg bak, at man gir noe tilbake til grasrota, så betyr det vel strengt talt, at man slakter deg for 90% og gir 10%. tilbake? Om de andre spillselskapene hadde hatt samme struktur, hadde det i tilfellet stilt seg annerledes? 

Monopolet herjer i alle ledd. Dette er en del av den statlige prosessen. Den regjeringen vi har stemt frem for å styre samfunnet. Staten stiller seg ikke åpne for konkurranse eller vekst som skal være lukrativ for felleskapet. Dette gjelder da selvfølgelig ikke bare spillselskaper men også, 70 andre selskaper.

Det hele startet forøvrig med en sint leser som har fulgt meg en stund på bloggen, intensjonen var vel å svarte meg? Til daglig å lete etter feil eller mangler. Du kunne like gjerne solgt narkotika via bloggen, var siste melding. Sitat anonym......

Hva tenker dere om saken?

Takk for at du leser.

Følg med gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria 

 

Er det bare mørkhudede som kan rope ordet rasisme, når de blir dømt på bakgrunn av hudfarge?

Hei kjære lesere.

Jeg mottar mye rare kommentarer og tilbakemeldinger. Men nå har begeret mitt rent over. Er det bare mørkhudede som kan rope ordet rasisme, når de blir dømt på bakgrunn av hudfarge?

Jeg skal legge ved definisjonen av utrykket: 

Rasisme er å rettferdiggjøre at man forskjellsbehandler noen eller hele grupper fordi de har en annen hudfarge, kommer fra et annet land eller har en annen etniske opprinnelse. Av og til kan den være vanskelig å se hverdagsrasismen.

Jeg mottok denne meldingen i går, den lå synlig på min blogg i flere timer til jeg oppdaget den, jeg valgte å fjerne kommentaren fra veggen min, siden jeg synes den var såpass støtende:

Folk dør som hunder...og hvem sin historie får vi høre om..

Denne hvite blonde fitta her..

CAN YOU BEALIVE THAT SHIIIT?!?!?!

er det rart hele jorda hater WHITE PEOPLE! ( Teksten er kopiert rett fra avsender)

Egentlig blir jeg bare oppgitt og lei meg. Hadde jeg sakt til noen, den svarte fitta der, og er det rart at hele jorda hater svarte folk, hadde det stilt seg annerledes? 

For det første skal jeg da ikke få ytre mine meninger, fordi jeg ikke skriver om all verdens elendighet?

For det andre kan jeg ikke ytre mine meninger fordi jeg er hvit og blond?

Jeg synes ikke vi skal akseptere slik språkbruk. Det er ikke dette vi ønsker å forholde oss til i vårt fredelige samfunn, er det vel? Om noen har så sterke fordommer mot hvite mennesker, så tenker jeg logisk sett at dette menneske er en fare for samfunnet generelt. 

Hva tenker dere om saken?Takk for at du leser.

Følg med gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria 

 

 

 

 

Grådighet, et begjær etter, trangen til å karre til seg for mye. Eie alt. Å Bare tenke meg, meg, meg....

Hei kjære lesere.Medvinden blåser så lun og fin, framover du ferdes, i god fart med bris i håret, og sol i pannen. Selv om bølgene bruser er følelsen herlig, progresjon, vekst. Du lever på en rosa sky, der sitter du å ser ned, på den veien du kom fra, ruten som var hard og seig, nå er det endelig din tur. Du er i ferd med å få alt du har jobbet for, alt du noensinne har ønsket deg.

"Bakken er ikke lenger en magnet. Tyngdekraften har sluppet taket "

Å lykkes i business er ikke lett, få klarer veien som kreves, gjørmen som er seig, og fjellene som skal bestiges. Du danser ikke over engene, du nynner ikke gjennom skogstiene. Du streber deg vei, gjennom ingenmannsland. Om du finner veien ut på den andre siden, å klarer stå i det, vel å merke? Du må bevege deg fremover. Du må ha troen på deg selv, du må være strek, og stø. Ikke hør på de som sier deg imot, ikke tenk nei. Ikke se begrensingene, bare se mulighetene, til tross for massiv motgang, har du lykkes. 

"Du er plutselig verdt noe, du er en helt. Du er noe som alle vil være en del av"

Oppe på toppen blåser det god, eller det er slik det står beskrevet i bøkene. Selv om du står der og ser hele landskapet, så klart og vakkert, milevis innenfor den geometriske sone. Du ser alt, der du å speider. På toppen der du befinner deg, er det skiftende skydekke. Det hender seg, ganske ofte ,at skyene fester seg, og at tåken gjør det uklart. Du har en strategi, så selv om du ikke ser helt klart lenger, så vet du hva du skal gjøre. Etterspørselen er enorm. Du vet din verdi. 

"Er du ensom? Det betyr ikke så mye, akkurat i dette øyeblikket"

Man vet at årstidene skifter, føret blir annerledes, man må bytte dekkene, for å få feste, for ikke å gli ut på glattisen, der man ikke lenger har kontroll. (Søte lille Bambi, du overlever ikke på det eksterne i lengden)

 Du glemmer. Du lever i din egen verden. Tyngdekraften er ikke lengre en del av deg. Sakte men sikkert visner rosene, bladene faller av trærne, det er et skifte. Har du glemt hvem som stod der for deg? Det var ikke så viktig å høre etter lenger, var det vel? Du hadde jo kontroll. Selv om det var tåkete, hadde du en jo en strategi.

"Vet du egentlig hvem jeg er, sa du så stolt"  Du tok ikke telefonen lenge, om det ikke var til din egen nytteverdi. Hjelpe andre hadde du ikke tid til. Venner? Hva skulle du med det? Familie? Nei. 

"Stryk. Du hører læreren fra barndommen. Stryk. Det kommer aldri til å bli noe av deg"

Du skulle vise de. Du hadde lykkes. Du hadde mange rundt deg, de som ville hjelpe, være en del av deg og ditt, du tok de med deg på ferden. Men litt etter litt, gav du deres stafettpinnen videre, det var jo bedre å gi det til de som kunne yte mer, jo, det var logisk. Man kunne ikke henge igjen. Fremover, marsj. 

Du trodde du var udødelig. Men litt etter litt skifter årstiden. I dag er du helt, i morgen kanskje har du falt i krigen. Du møtte noen som var bedre rustet. Jo, det kan skje. Du var kanskje ikke forberedt, og når du snudde deg, for å søke hjelp, hadde du ikke lenger noen i ryggen. Du stod der helt alene. igjen sauset i din egen suksess. Var du en taper plutselig? 

Ydmykhet er kunnskap. 

Hadde det vært annerledes om du tok vare på flokken, de som var der, stod der, så deg? Du trodde det ville vare for alltid, gjorde du ikke? De var der da alt var så vakkert, da alt var så flott, eventyret. Man vet at ikke alle eventyr ender godt, om man sikter for høyt. Om man glemmer de , som betyr noe på veien. Så får ikke eventyret en lykkelig slutt. 

Grådighet , et begjær etter, trangen til å karre til seg for mye. Eie alt. Å tenke bare meg, meg ,meg.

Hvordan ender ditt eventyr?

Glem ei, selv den sterkeste kriger, trenger team sitt, for å lykkes.

Suksess eller nederlag?

Den mest kunnskapsrike av dere, er den som legger andres kunnskap til sin egen. Sitat Hadith 

Følg med gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria 

 

 

 

 

Kjære ADHD, jeg elsker deg.

Hei kjære lesere.Du undres muligens over min overskrift. Jeg skal underbygge min påstand. ADHD eller, Attention Deficit Hyperactivity Disorder (oppmerksomshets- og hyperaktivitets forstyrrelse) om du vil.

For meg og veldig mange andre, har muligens, energien i-form av rastløs aktivitet, både irritert og preget de rundt deg på mange plan. Lærerne river av seg håret og kaller deg en idiot. Foreldrene dine får høre at du er ukonsentrert og mindre begavet. Ja, i det fulle og det hele, et uromoment. Du får ikke med deg alt som du kanskje burde alltid. Men hva så? I barnas år er du kanskje en abnormal, men i voksen alder har du uendelige fortinn. 

Du er ikke den beste til å skrive kanskje, eller har ikke tålmodighet til å lese. Men drit i det, du har noe som veldig få har, du er begavet.

Storhet ble ikke skapt, av å vake i komfortsonen. 

De fleste av de jeg kjenner er faktisk som meg selv. Over aktive, har 1000 baller i luften, ideene spruter, selv om ikke alle ideene er like gode sådan, eller gjennomførbare. Men handlingskraften er enorm. Drivet, framdriften og kreativiteten ekspanderer i rekordfart. Du er en evig optimist. Positiv er du også. Faller du reiser du deg fort opp igjen. Du er kanskje litt mye for andre, Men av en eller annen snodig grunn, er det vanskelig å ikke like deg. Du er jo bare en positiv klossmajor. Man har gründeren (idéskaperen) og realisereren (den handlekraftige)

Impulsivitet er det ikke manko på, samtidig roter du deg bort i mye rart, og tråkker stadig feil. Men nysgjerrighet skaper erfaring, selv om du stikker deg til stadighet på tornebusken. Du tenker ikke alltid så kritisk som du burde. Ikke fordi du er en idiot, men fordi pessimisme ikke ligger latent for deg.

"Kvalitetskontrollen er ute av dekning, eller er utilgjengelig for øyeblikket. Vennligst prøv igjen senere"

Man kan i korte trekk si, at om man sparker en ball ut i veien og løper etter, ser man seg verken om til høyre eller venstre. Jeg kan beviselig si, at skaperne med disse syndrom lykkes stort. Om man ikke blir truffet av en bil i forbifarten, vel å merke. 

De mest berømte har nettopp denne diagnosen, her er fakta:

Grate minds think alike.

Charlie Chaplin, Winston Churchill, Jim Carrey, Justin Timberlake, Salvador Dali, Thomas Alva Edison, Albert Einstein, Harry Houdini, Michael Phelps, Pablo Picasso, Brødrene Wright, Leonardo da Vinci, for å nevne noen, resten av listen finner du her.

Vi blir syke av nåtiden. Kampen mot retningslinjer er enormt krevede for kreative sjeler. Man drukner i den urbaniserte virkelighet. Skapelsen av likhetssamfunn, er ødeleggende for skaperevnene. Vi kloner struktur som er lukrativ for dronningen (den statlige instans) Selv om denne kultur er i ferd meg å gå rett i dass også.

Man klarer og bruke opp og sløse unødig, på infrastuktur vi egentlig ikke trenger, suge befolkningen tom. Ikke bare for hjernemasse, men for levbare midler.

Så hva er planen nå kjære stat? Nå som vi går i minus, og fondet er tomt? 

Burde man ikke se verdien av disse ADHD skapningene snart? De som løper ut, og gjør slik at verden går fremover? Sparepærene virker kanskje lenger, men de lyser ikke særlig bra. Ikke ta livet av fremtiden. Ikke lam de, ikke døm de. Jeg har en sterk følelse av at kombinasjonen av sosialt press, A4 mentaliteten, bokspresset, gjør folk syke.

Storhet finnes i de som tenker ulikt. De som tørr å satse. De som ikke er så opptatt av likheten. De tenker helhet på sin egen måte, de er tilstede i sin egen verden. De uredde.

Kjære ADHD, jeg elsker deg.

Its hard to be different, but its also beautiful.

Følg med gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria 


 

 

 

Jeg tisset på meg i ren protest, for å la være.

 Hei kjære lesere.

 

Når jeg var barn, så gikk vi ofte skogturer i helgene. Jeg husker jeg hatet disse skogsturene med mamma, men dog var vi tilstede, mellom de enorme gran og furutrærne. Turene var ofte lange, og det hendte til tider også at jeg tisset på meg i ren protest, for å la være. Disse morsomme minnene, jeg kjenner jeg trekker på smilebåndet når jeg tenker tilbake. Mange turer ferdet jeg alene, bare for meg selv. Jeg elsket å være alene. Jeg løp ofte og laget meg mønstre, mellom røtter, som vokste over bakken, de som var så gamle at nettverket måtte finne nye ruter for å overleve, de hadde funnet tilpassingen, av sin fremtid.

Fremtiden.

Fremtiden er skremmende. 

Med skremmende mener jeg det teknologiske aspekt. Vi har byttet ut vår bestevenn, vår kjæreste, muligens også våre barn. 

Jeg pantet flasker. Formålet var å kjøpe MR.Freeze is. Gud, som jeg savner de isene, smaken og følelsen. På fotballstadion på Rolvsøy, var det drøssevis av flasker. Det var førstemann til mølla. Det var flere en meg som viste at dette var gullarena for innsamling. Jeg husker så godt de gode minnene. Vi var i maisåkerene på maisslang. Vi ble ofte tatt på fersken. Adrenalinrushet var tilfredsstillende, og et stort utbytte av rampestrekene. Vi kjøpte egg fra de lokale bøndene for å lage eggedosis, jeg kjenner fortsatt smaken, av knasende sukker. Herlig var det. Vi hadde basarer for å redde verden. Ja, vi trodde den gang at om vi samlet inn noen kroner, så ble verden til et bedre sted. Vi var skånet for virkeligheten på mange måter. Vi var bare barn. Uten bekymring, tilstede der å da. 

Min kjære bestevenn. Du gir meg alt jeg trenger. Du er tilstede når jeg er nedfor, du er der når jeg er glad. Jeg kan dele alt med deg. Du gir meg svar når jeg er rådløs. Min kjære mobiltelefon.

Sommer-ene på Oksrødkilen. Bryggene som var av falleferdig konstruksjon, med planker du fikk flis av å gå på. Du skulle kanskje tro det var sibirsk lerk, som hadde grånet, av fargen å bedømme, men sannheten er at de bare var el gamle. Der lå vi på magen å fisket krabber. Jeg var krabbeekspert og hadde opplæring i kjønn, og forskjellen mellom de ulike artene. Fascinasjonen fra de andre barna var stor. Jeg var en ivrig rekefisker også. Jeg viste hvor blåskjellene vokste i klaser og hvor måkene hadde redene sine. Vi var tilstede i naturen, vi var en del av den.

Jeg ser over til høyre, på mine vakre 2 jenter, de sitter med ansiktet nede i hver sin i-pod. Jeg kjenner at det er feil, men orker ikke ta kampen.

Vi var ofte på bøllerunder, på epleslang i eplehagene. Vi var høyt oppe, noen ganger var vi på låvetaket, noen ganger på høyloftet. Jeg fikk kjeft når jeg var der. De sa det var farlig, jaja, farlig. Det hadde jeg hørt så mange ganger at det brydde meg lite. Ulv,ulv.ulv, du liksom. Jeg ville lære og utforske. Kjenne etter, ja, på godt og vondt. at jeg fikk en spiker gjennom foten av egen erfaring, det var bedre en at jeg ikke hadde erfaring i det fulle og det hele. Selv om det var jævlig vondt. Jeg husker lillesøsteren spiste maling og måtte på sykehuset. Jeg unders over hvordan et barn finner maling godt å spise egentlig? Men det gjorde hun altså. Du skjønner kanskje hvor jeg vil? Det var ingen som våket over oss, for å si det mildt.

Jeg drukner i vår fiktive verden , over redigert og urealistisk.

Smerten var ekte den gang. Lærdommen var av erfaring og ikke Google. Vi gikk i ulike klær, vi spiste forskjellig mat. Lukten var annerledes fra hus til hus. Du husker kanskje om du er gammel nok, at vi hadde ikke rengjøringsprodukter og vaskemidler med 100 forskjellige lukter den gangen. Det gjenspeilet ulikhetene og sannheten. Forskjellen mellom foreldrene var enorm. De behandlet ikke barna som så skjøre porselensdukker. Vi gikk til skolen, det kan du banne på. om jeg hadde spurt om noen kunne kjøre meg, hadde jeg fått høre at jeg var lat og udugelig. Ikke var det en voksen som fulgte oss heller, selv om veien var lang og ganske så farlig, over togskinner og bilveier. 

Hvem er du, der du sitter hjemme bak pc-en? Er du deg selv? Eller har du mistet grepet om virkelighet? Robotisert og fjernstyrt.

Fjernstyrt, haha, nå kom jeg på at det het fjernsynet den gangen. Jeg var en av de eksperimentelle, ikke i form av hva jeg så på, men hva jeg gjorde. Jeg var en realiserer, altså, god til å ta sakene i egne hender. Jeg klarte fint og rive ned en lysekrone og en tv på 50 kg, null stress Jeg husker også at jeg i en alder av 4 år, hadde tatt hele frimerkesamlingen til mamma og pappa for å selg til hele nabolaget, formålet var å tjene noen penger til julegaver til fattige barn. Det falt ikke i god jord. Der jeg hadde ødelagt en frimerkesamling til flere 100.000 kr. Men tanken var god da.

Når vi skal henge hos venner i dag, er det ikke for å være tilstede, men for å sitte med trynet nedi mobiltelefonen.

Verden endrer seg. Innesluttet sitter jeg å undres hva nettopp jeg kan gjøre for å bremse utviklingen av teknologi avhengighet?Den skremmer meg for å være oppriktig. De pedagogiske sier, "Du må sette regler for barna"  Joda, det skal jeg klare, men hvem skal sette regler for meg? og deg?Erfaringen av livet, kan ikke Googles. Følelsen av livet ,kan ikke Googles. Tilstedeværelsen, kan ikke Googles.

Følg med gjerne på

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth

Maria 

 

 

 

 

 

 

Jeg skal fortelle litt om hvordan livet mitt har vært, med mye penger på bok. 

Hei kjære lesere.

Nå kommer det et innlegg dere kanskje har ventet på?

Jeg skal fortelle litt om hvordan livet mitt har vært, med mye penger på bok. 

Egentlig hater jeg å snakke om penger, jeg føler det blir som å "skryte" Men jeg vet at mange lurer, derfor skriver jeg litt om hvordan min oppvekst har vært, og hva jeg har gjort i livet.

Min hverdag er ikke så ulik din egentlig. Jeg har flere venner som jeg kan dra parallell til. Vi er alle bare mennesker. Men det er noe som skiller meg fra den normale linjen. Der man har en enorm ressurs bak seg, man kan gjøre akkurat hva man vil i livet. Problemet med å gjøre akkurat hva man vil her i livet, er at man får manko på utfordringer. Jeg lever ikke et slikt liv. Jeg skaper meg utfordringer for å føle egenverdi. Uten utfordring, er jeg null verdt. Man generaliserer og dømmer etter bankkonto. Man får fordeler av å være rik. Et menneskets markedsverdi kan ikke skrives i sum, av hva man besitter. Som regel er det omvendt, de som har minst yter mest. Om man skal tenke markedsverdi da, av enkeltmenneske. 

Jeg hører stemmen på DNB som sier "som spesielt viktig kunde rykker du først i køen" 

Jo, tilbake til mitt liv, jeg har opplevd mye fantastisk, jeg har reist verden rundt, bodd på de beste hotellene i verden, kjøpt meg alt jeg vil. Eller nesten da. Jeg har aldri behøvd å tenke på om jeg ikke har råd til å betale regninger, eller gi barna mine det jeg trenger. Jeg kjøper de beste matproduktene. Jeg spiser og drikker det jeg vil på restauranter. Jeg kan spandere, alltid. Ja, det høres ut som et eventyr. Dette er utsiden. Kjøpte tilfredsstillelser varer meget kort. Det kan jeg si. 

Livet mitt har vært preget av lite kjærlighet og tilstedeværelse. Jeg kommer fra en familie av grundere. Jeg tenker at få av dere vet hva det innebærer å lykkes stort. Suksess i forretningslivet går på bekostning av familien. Slik er det, man kan ikke klone seg selv. Det er jobb eller familie. Dette har på mange måter gjort meg litt innesluttet. Av våre foreldre har hele min søskenflokk av første Q, blitt grundere, vi har adoptert, eller arvet om du vil, disse egenskaper. Vi er kjempere, vi er realiserere. Vi elsker å skape, utvikling og vekst.

Jeg har dog lært på den harde måten. 

Jeg trodde jeg var en verdensmester. Det skjer noe med et ungt hode når man får uvante muligheter. Jeg har jobbet fra jeg var 15.  Min første jobb var på Europris, jeg var med min svoger og bygget butikker, lenge før noen viste hva Europris var. Vi bygget og sov i butikkene. Slik var det, jeg satt i kassa og bygget reoler, med varer., pakket og priset. Jeg hører fortsatt klikklyden av prismaskinene og lukten av de nye teppene fra kina. Etter dette jobbet jeg gjennom hele videregående, jeg jobbet nattevakter på gamlehjem og etter skolen jobbet jeg på gatekjøkken. Jeg kan ennå kjenne lukten av hamburger, når jeg skriver om dette. Ja, slik var det. Jeg gikk allmennlinjen på ST.Hallvard. I Drammen. Jeg klarte å fullføre også, selv om jeg var sykt sliten. Jeg droppet russetiden i hele og det store. Jeg var egentlig ikke den typen. Selv om jeg fikk verdens kleineste navn på russeluen "CASH" Allerede på den tiden var jeg i en bås. 

Etter skoleslutt flyttet jeg til Oslo. Nei, jeg trengte ikke å bo i kollektiv, men jeg gjorde det for det, på mange måter. Jeg kjøpte egen leilighet på Frogner. Ja, jeg var bortskjemt kan du si, eller det var enklere for meg en andre. Enig i det. Men til tross for det enkle, fant meg en jobb på en dyrebutikk på cc-vest- Her jobbet jeg 100% i flere år og ble den beste selgeren de hadde hatt. Jeg er ennå stolt av dette. Dette gav meg verdi.

Jeg ble gravid med førstemann når jeg var 21 år. Det er vel på mange måter noe som reddet meg fra meg selv. Jeg måtte bremse. Jeg fikk en annen en meg selv å fokuserer på. Gjennom hele min graviditet jobbet jeg. Jeg jobbet hardt helt frem til siste slutt. Jeg husker ennå kundene som hadde store øyne, der jeg hev sekker med 20 kg hundemat på ryggen med verdens største gravidmage. Egentlig synes jeg det hele var litt artig. Der jeg var, var jeg bare meg. Ingenting mer eller mindre. 

Når min sønn var et år valgte jeg å starte opp egen drift. Jeg kvemet rundt en stund for å finne ut av hva jeg ville i livet. Egentlig vet jeg fortsatt ikke hva jeg vil, om jeg skal være helt ærlig. Men valget falt på eiendom og utvikling, samt egen butikk med interiør. Jeg jobbet som konsulent og gjorde mange flotte eiendommer og leiligheter. Jeg må si det var gøy å jobbe for eliten, det skal jeg ikke legge skjul på. Å jobbe uten budsjett er faktisk jævlig gøy. Parallelt med dette, drev jeg egen møbelbutikk i Bygdøy Alle. Jeg reiste Europa rund, var på messer og signerte brands. Prosessen var lærerik og utrolig givende. 

Jeg siktet nok litt høyt og levde i en annen verden.

Driften av egen butikk trodde jeg var noe som skulle være en pice of cake. Dette kunne jeg, via erfaring. Jeg gjorde en gedigen feil. Jeg tenkte ikke på det Norske markedet. Jeg var alt for opptatt av å skape noe nytt, gi markedet et nytt segment og tenkte for mye egne preferanser, kontra etterspørsel. Her tapte jeg mye penger, samtidig som jeg jobbet meg i hjel. Det hele endte i at jeg etter 5 års drift gikk sikkerlig på veggen. 

Jeg har fortsatt problemer med å åpne mails, den dag i dag. Bieffekten av nederlag.

Jeg valgte å studere en stund etter fallet. Jeg meldte meg på NLP skolen Norge, i desperasjon for å komme meg opp igjen. Noe som gjorde meg godt. I denne perioden fikk jeg også 2 barn til. 

Jeg har sløst mye, jeg har levd mye. Men jeg har hele veien vært ganske så normal. Jeg er ikke så forskjellig fra deg selv, som du kanskje tror.

Jeg begynte å jobbe med Pretty Smooth for 2 år siden nå. Her jobbes det hardt hver eneste dag. Fra morgenen etter barna er levert, sitter jeg i min verden av kreativitet. Jeg tenker utenfor boksen. Jeg skaper relasjoner, via sosiale nettverk. Jeg har møter, jeg lager dealer. Dette er den verden jeg elsker. Dette skaper min markedsverdi.

Ikke tro det har vært lett å skille gode venner fra falske venner. Ikke tro det er enkelt og ikke vite hva folks intensjon er. Jeg er dømt til å være usikker. Jeg er dømt til å være satt i bås. Det er min følelse. Jeg er ikke følelsesløs, selv om jeg prøver. Jeg forsøker å ikke la ting gå inn på meg, jeg forsøker å være sterk. Jeg vet godt hvem jeg er, og hva jeg står for.

Kampen om å bevis deg eller overbevise deg om at jeg er akkurat som alle andre der ute, har vært hard. Jeg har kanskje tillatt meg selv mer en jeg burde. Jeg har vært grådig på mange plan. Men jeg har jobbet hardt for alt. Fordi jeg vet, at kjøpt glede ikke varer lenge, mens egenverdi, eget arbeid og realisering, gjør livet verdt å leve. 

Fy faen, jeg har kjempet hardt for selvrealisering. Utenpå er jeg en maskin, men inni er jeg ganske så myk.

Det eneste penger gir deg, er friheten til ikke å bekymre deg for penger.. sitat Johnny Carson 

Følg med gjerne på

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth


Maria 

 

Den effektive delings-mentaliteten på Facebook.

Hei kjære lesere.Jeg blir mer og mer imponert over Facebook, ikke bare som et sosialt medium, men at det gir ubegrensede muligheter som en markedsplass på samme størrelse, eller kanskje enda større en Finn.no.

Jeg har gjort noen tester i form av delingsmentalitet. Jeg har et relativt stort nettverk på facebook med 5000 venner og 6000 som følger meg, sammenlagt oppå dette. Det betyr at jeg når 11.000 mennesker som ser min profil daglig. Nå har mine venner  også egne venner, som er et snitt på 500(sist jeg sjekket statistikken) per venn som deler, så dette fungere litt som en pyramide , og har en eskalerende effekt på delingskulturen.

Jeg som privatperson og offentlig person er to forskjellige ting. Dog min private profil er synlig for det offentlige, er det stor forskjell på engasjementet av type innlegg som blir delt. Jeg ser om jeg henvender meg som en privatperson, så er delingsmentaliteten 100 ganger sterkere en om jeg reklamerer som en offentlig person, derav om jeg reklamerer for reklame som jeg får betalt for. 

Jeg ser hva som trigger mennesker. Personlig dialog med god oppfølging og takknemmelighet, er det som setter fart på delinger. At folk føler at de får noe igjen er også et stort pluss. At man føler man er en del av (Tilhørighet) hjelper mye. Jeg setter uendelig pris på all den hjelp jeg får via denne kanalen, og setter utrolig stor pris på å ha positive mennesker rundt meg, som har en hjelpende mentalitet. Dette vokser ikke på trær. Bare så det er sakt.

Som kommersielt (Bedriftslag) ser jeg har liten effekt, der man bruker såkalte Influensers (Trendsettere) til å dele. Det som selger er om en trendsetter, personlig forteller om produktet, uten å fremvise det som et reklame innlegg. Med personlige erfaringer og henvisning til hva og hvorfor det virker (Troverdighet) Ser jeg at det setter fart på delingsmentaliteten . Man må også fremlegge det som et innlegg, som handler om å formidle med hensikt til hjelp andre, kontra noe som kanskje fungere bare for meg. 

Eksempler på SALGS innlegg som er av personlig karakter: Disse tilhører meg privat. Hei. Jeg velger å leie ut huset mitt i avvente av salg . Kortid eller langtidsleie kan vurderes. Setter uendelig pris på at dere deler;) send meg pm om interesse. Høy prisklasse😊

BAKKEMEREN GÅRD I LIER - Herskapelig eiendom med gjennomgående meget høy standard.

Eiendommens bebyggelse består av to bolighus, en garasje, låve og stall. Hovedhuset er oppført i 2002 og totalt ombygget og påbygget i 2010/2011. Det fremstår som?

M.FINN.NO

LikerVis flere reaksjoner 400 Du, Karianne Lerstad Dannemark, Lisa Dahl Nissen-Lie og 397 andre 243 delinge

Please del🙏 Selger mine herlige ulldotter grunnet flytting😊

Ferdig etablert flokk med Alpakka selges!

En flokk på 12 Alpakka selges samlet. Det er muligheter for å dele flokken i 2, derav hopper samlet og vallakker og hingster samlet. Flokken er vant med å gå sammen og trives godt i lag. Flokken består av 5 hopper, derav 3 er drektige og har termin i November 2016, de andre 2 hoppene er klare til pa...

M.FINN.NO

LikerVis flere reaksjoner 125 Du, Nils Otto Lillegrein, Geir Rosenvinge Ørbeck og 122 andre 178 delinger Dette innlegge solgte iløpet av 24 timer. 

Jeg har også benyttet meg av Facebook, med mange andre personlige salgsInnlegg, blant annet på privat landsted , som ble solgt off the record. Slik kan man unngå å bruke masse penger på annonseringer, både i aviser og på finn.no 

Bare noen tips og råd fra meg. Bare å spørre om noe er uklart.

Lik gjerne min facebookside

Følg meg på snapchat: prettysmooth

Maria 

Råd for deg som vil gå opp i vekt.

Hei kjære lesere.Etter en forespørsel fra en leser, så velger jeg å gi noen tips og råd til vektøkning.

Det er få som snakker om vektoppgang og problematikken rundt dette, fordi vektnedgang er et overskyggende tema.

Jeg er selv en som sliter med akkurat dette. For å være ærlig har jeg nå begynt å spise lakris rett etter trening for å legge på meg ekstra masse, via sukkeret. Noe som jeg egentlig er imot, men desperasjonen tar meg til tider. Jeg anbefaler ikke dette som det sunneste alternativ. 

Min mann har også samme problem. Han mister vekt meget fort om han ikke vedlikeholder stramt program av styrketrening og stort inntak av kalorier daglig.

Men spørsmålet er hvordan gå opp i vekt på en sunn måte? Her kan jeg gi noen tips og råd.

For det første er det viktig å ikke spise produkter som inneholder for mye fiber, fiber gir en lengere metthetsfølelse og det er ikke ønskelig i en vektoppgang. Et annet kjempeviktig tips er å øker inntaket av sunne fettsyrer og karbohydrat. Banan, gulost, fløte, H-melk, seter rømme, avokado, Fet fisk innen alle kategorier( de feteste fiskene er de røde) Meierismør, kokosolje, olivenolje, nøtter i alle kategorier(peanøttsmør) Quinoa, bønner, linser (Belgfrukter) Villris og Havregryn. Mørk sjokolade 70% eller mer. Om du tenker helse, styr unna raffinerte produkter som hvitt, mel, sukker, pasta og ris. Dette er tomme kalorier og legger seg som fett. 

Det er viktig at du bytter ut kjøttproduktene, med fisk og kylling, grunnen til dette er fordi du føler deg stinn etter store intakt rødt kjøtt, noe som gjør at du spiser mindre i etterfølgende måltider. 

Du bør gradvis tilvenne kroppen flere kalorier, ved å tøye grensene(utvide magesekken) Litt ved hvert måltid. Fint om du spiser sent før du går i seng, så kroppen har litt å jobbe med gjennom natten. 

Når det gjelder trening, styr helt unna kondisjon og sats på styrke. Øvelser som øker massen er,  er store muskelgrupper,

1.Markløft

2. Knebøy

3. Benkpress

4. Militærpress

 Husk å få i deg god næring rett etter treningsøktene, sjokolademelk er veldig effektivt. 

 Hater du styrketrening eller har skader som reduserer deg, kan du også:

 Øke muskelmasse i motbakke, seige drag med høy motstand.

Dette kan utføres på tredemølle og sykkel. Husk tung, tung motstand. 

Legger også ved link, det sunneste du kan spise

Maria 

Dry Bars, den nye alkohol(frie) trenden.

Hei kjære lesere.Så mye som vi kanskje hater det, å ta en pause fra alkoholen er kanskje ikke en så dum ide. 

Nå er det en ny trend og bli helt avholds på verdensbasis. Vi ligger bare litt etter, som med mye annet her i Norge. Men nå stepper jeg opp mot alkopresset og sier nok er nok. Blant mine venner og flere profilerte personligheter er det flere og flere som velger å avstå nesten, eller helt fra alkohol. Grunnene er mange, men selve bivirkningen er den samme.

Mer energi, vitalitet og tilstedeværelse er faktorene som er med på å bygge oppunder den nye alkoholfrie supertrenden. 

 

Five non-alcoholic cocktails. Image shot 2000. Exact date unknown.

Det er ikke slik at du trenger å føle på at du er helt avholds. Det går fint an å lage superdrinker selv om de er 100% alkoholfrie. En god ide kan være å blande ulike frukter i blender eller kjøpe ferdig smoothie produkter som blandevann. Du kan også tilsette vante former for blandevann om du har egne preferanser. Tilsetningen av is og dekorative frukt eller grønnsaker, gjør drinken komplett. Disse cocktails  kalles på fagspråket ("mocktails") 

Du kan bestille disse på de trendy "Dry Barene"  eks"mock-jito"  "coco-rita" som er de alkoholfrie alternativene av drinkene. 

Vår oppfattelse av verden blir betraktelig svekket med alkohol innenbords, ikke bare blir vi sløvere, i form av reaksjonstid, men valgene vi tar er ofte ikke basert på et gjennomtenkt senario. Natten er som regel veldig forstyrrende i form av kvalme og uro, søvnkvaliteten blir dårligere. Dagen derpå kan være lang og hard. Man minsker tilstedeværelsen og effektiviteten. 

Det helsemessige aspektet har også en stor betydning, i tillegg til at kroppen føler seg bedre så:

 Redusert det leverskader med 12,5 prosent
 Redusert insulinresistensen med 28 prosent
 Opplevd vekttap (gjaldt nær sagt alle)
 Redusert kolestrolnivået betraktelig

WHITE LADY
1920 London, Great Britain
Harry Craddock
---
#worldbestbar#amazing#beautiful#classic#cocktail#whitelady#bar#bartender#bestjob#moscow#instagood#instagram#instachoose#москва#коктейль#top
---
4 cl Gin
2 cl Triple Sec
2 cl Fresh lemon juice
1 cl Egg White (optional)
---
M: Shake and strain
G: Cocktail glass (small) If used egg white served into large cocktail glass

Eksempler på gode alkoholfrie drinker  

Breakfast. #bloodymary #thesocial #bristol #cocktail #brunch #hairofthedog #tabasco #drinkporn

#buihauscoffee
#dulivn
#mintsoda
#phodibo

Et stort pluss, mestringsfølelsen og den sosiale praten får mer mening.

Husk at, jo mer man mister kontrollen over seg selv, jo mer TROR man at man behersker situasjonen. Louis-Ferdinand Céline 

Jeg er med på denne trenden:) Er du?

 

 

Råd til de, som er lei de ekstra kiloene.

Hei kjære lesere.
 

I dag tenkte jeg å komme med noen pointers, på hvordan du kan gå ned i vekt uten å snu opp ned på hele hverdagen.

Regler er alltid lurt, i alle sammenhenger. Vi kan jo si at vi ikke liker regelverk, men det er nettopp dette som holder orden og struktur i hverdagen.

Her er noen foreslåtte regler fra meg:

Regel nr 1: Aldri ta heis. Trapper er gratis fettforbrenningstrening, samtidig som det øker muskelmasse i underkroppen.

Regel nr 2: Aldri ta transport om det er mindre en 2 km til målet. Gjennom å legge inn gangerutiner i hverdagen, øker du forbrenningen, samtidig som du øker smidighet og energi. Folk er alt for late når det gjelder å gå, og terskelen for å bruke transport er for lav.

Regle nr 3: Ta knebøy mens du pusser tennende. Har du noe bedre å gjøre når du pusser tennende kanskje? Gratis rumpetrim.

Regel nr 4: Luft bikkja selv. Ikke send barna ut med hunden. Du har godt av å bevege deg selv. Barn er i mye større grad i bevegelse gjennom dagen en en voksen.

Regel nr 5: Ha sex så mye som mulig. Ikke bare er dette eksellent cardiotrening, men det øker frigjøring av endorfiner som fører til livsglede, energi og vitalitet.

Regel nr 6: Drikk masse vann gjennom hele dagen. Er du lei vann, tilsett sitron, eller andre fortrukne frukt eller grønnsaker. Pass deg for å kjøpe vann med tilsatt smak, her kan de skjule seg ekstra kalorier.

Regel nr 7: Om du har en kontorjobb, spør sjefen om ståpult. Du har faktisk mye mer igjen for helsemessig og smertemessig, å stå gjennom dagen istedenfor å sitte på en kontorstol. 

Regel nr 8: Hater du Cardiotrening? Last ned Candy Cursh eller et annet tidsfordriv spill på telefonen. Mens du spiller er det elt ok å gå på en tredemølle i 20 minutter. Husk høy stigning, slik at det river ordentlig på baksiden av lår og rumpe. 

Regel nr 9: Vær aktiv med barna i hverdagen. Ha en regel som unngår at du sitter stille etter du kommer hjem. Det enkleste er å forby i-Pad og tv i hverdagen. Dette tvinger deg selv til å være i aktivitet med barna. 

Regel nr 10: Følg alle reglene over hver dag, så skal du se at du mister  de kiloene, som irriterer deg:) 
Maria 

 

 

 

 

Jeg hater å være normal.

Hei Kjære lesere.Jeg har ikke vært sånn kjempeflink til å blogge til daglig, slik som jeg kanskje lovet i førsten. Jeg har 100 baller i luften. Det er vel i å for seg ingen stor overraskelse for de som har fulgt meg en stund.

Jeg jobber på spreng med Pretty Smooth konseptet vårt. Samtidig som jeg har blitt ambassadør for noen merker , som jeg promoterer. Jeg gjør en del Modellshoots for tiden, oppå dette er vi i gang med en film serie. På toppen av kransekaka er det rettsakter som preger min hverdag. Jeg kan ikke snakke så mye om dette ennå, men jeg kommer til å dele mer etterhvert.

Jeg er fortsatt Stuck i Norge. Ja, i hvert fall en måned til. Så får vi se om jeg er heldig eller uheldig. Utfallet er kritisk. 

Jeg har så mye å gledes over, i medgang er alt som et vakkert glansbilde. De øyeblikkene som er verdt noe, er så verdifulle. De kommer i korte glimt, slik som solen treffer pannen, den tilfredsheten, av den gode varmen, som strømmer gjennom kroppen. Endorfinene, som løper gjennom nervenettet og ender i smilehullene. Latteren, de deilige tonene. Smaken, av det gode livet, følelsen av verdi. Det er den jeg lenge har ettertraktet. Nuet har tatt meg inn i varmen. 

I de dype daler lærer man leksene. Der det er kaldt finner man løsninger. Der det er mørkt, finner man nye veier. Dette er stien, som fører dit hen dine tanker vil ta deg, dit ditt fokus er rettet. Naken og ærlig. Jeg sier fuck Janteloven. Du kommer ingen vei, i hvert fall ikke utenfor glasskulen. Du er stengt der inne. Det er pent og dannet. Du er falsk og ulykkelig. Når den ristes, så er det vakkert, men pass deg for fasaden den kan fort gå i tusen knas. Et sekund er du kanskje verdt noe, der du står i dine pene klær. Du blir beundret på falske premisser, sekundet etter er du glemt. Du glir fort inn i mengden igjen, av de 100.000 av like sild. Sild i tønna, sild i kulene. Er du en sild? Liker du å være en sild? Jeg er ingen sild. 

Jeg hater å være normal. Jeg vil ikke være normal. Dette er stagnasjon for mitt vedkommende. Min verdi er lik null i normal form. Jeg elsker meg selv, når jeg skaper, når jeg etterlater verdier som dere liker. Som dere gledes over. Som dere har bruk for. Da har jeg en verdi. Da er jeg en som bidrar til helheten. Materialismen er nåtidens sykdom, et sykdomsbilde som tegner grådighet og misunnelse. Noen tåler og kan prise sinne venner i medgang. Er du en av de? De som verdsetter mer en ditt eget ego? Jeg elsker grundere, de som skaper. De som aldri gir seg. Er du en som gir deg? Jeg gir meg aldri. Jeg elsker de som vokser, de som har troen på seg selv, de som har overskudd til å hjelpe utover egen akse. Er du en av de? Jeg er en av de. 

Jeg hadde lenge for meg at meningen med livet, var å overleve selve livet. Jeg tok feil, det er å skape sitt prefererte liv, som gjør livet verdt å leve. Inspirasjonen som trigger deg til å leve. Hva lever du for? Andre eller deg selv? Om du kun lever for andre eller via andre, har du tapt kampen. Livets kamp er hard og brutal. Den kriger imot om du ikke samarbeider, du kan ikke trosse dine egne verdier. Om du trosser deg selv, betaler du med smerte. Dette er kroppens signal, på at du må endre fokus. Hvor vil du hen? Består din verdi av hva du har? Eller hvem du er? Hva du gjør? Eller hvor mye du får for å gjøre det du gjør? 

Jeg er meg selv. Jeg følger mine drømmer. Jeg gjør mitt nytte, jeg føler min verdi. Gjør du? Maria