hits

juni 2016

Folk må slutte å telle kalorier!

Hei kjære lesere.

Dere har sikkert lest kalorier inn, kalorier ut. Jeg mener at man ikke skal stresse så mye med antall, men heller velge riktige produkter. Det er her folk trenger veiledning. Man kan nesten spise ubegrenset, så lenge maten er REN og så lite som mulig behandlet. 


 

Jeg er ikke for et kosthold som inneholder mye kjøtt, så jeg anbefaler dere å bytte ut kjøtt (særlig rødt) Med belgvekster.( Bønner er en fin kilde til protein, fiber, B-vitaminer og jern) Om du skal spise rødt kjøtt, spis hest carpaccio (rått) om du klarer. Jo mer du steker og behandler, jo verre er det.

Fisk og skalldyr er høye på protein og sunne fettsyrer, spis mye. Hvit fisk er lettere en rød fisk og inneholder mindre kalorier. 

Et annet viktig råd er fra min side er å bytte ut brød produkter med grove lefser, altså taco variant lefser, men gå for de grove, ikke de fine. Inne i disse kan du velge og vrake, mellom alt du prefererer av grønnsaker.

Bruk IKKE lett meieriprodukter. Du trenger faktisk de sunne fettsyrene i de ekte produktene du vil tilsette i kostholdet ditt. Om det er melk, smør gulost, kesam osv. 

Kjør på med krydder, av ekte varianter, dyrk helst selv, basilikum, sitronmelisse, gressløk, koriander, ingefær og chili. Masse smak og skinnsykt sunt. 

Bytt ut stivelse, ikke spis så mye potet, pasta og ris. Bytt i så fall ut med villris og søtpotet. 

Jeg anbefaler at man ikke går for et helt sukkerfritt kosthold.( Bare styr helt unna det raffinerte/hvite, dette er fremmedlegeme for kroppen og meget skadelig) Frukt inneholder mye sukker, man kan selvfølgelig innta med måte,( Om du skal ned i vekt, styr unna banan, modne bananer er verst) Frukt inneholder fiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Jeg anbefaler dere å spise mye vannmelon, granateple og grapefrukt. Jeg er ikke for falske søtninger og ber dere heller spise rørsukker og honning om dere trenger litt søtning. 

Nøtter er superbra:) Og en meget viktig kilde til sunne fettsyrer. 

Avokado, avokado, avokado. Spis en om dagen. 

Egg, egg, egg, spise til frokost hver morgen.
 

Så da er det bare å spise på:)

 

Maria 

 

  

Det er tid for sommerkroppen. Så jeg tenkte å gi noen enkle treningstips i denne forbindelse. 

Hei kjære lesere. 

Det er tid for sommerkroppen. Så jeg tenkte å gi noen enkle treningstips i denne forbindelse. 

Jeg har aldri gått på diett. Jeg spiser ikke alt, men jeg spiser det meste. Aldri har jeg talt en kalori, og jeg vet med sikkerhet, til tross for at jeg har født 3 barn at man kan se smashing ut med enkle grep. 

Foto: Grønvold Brynjólfsson

Gode tips:

Start dagen med 1 liter vann, bland det gjerne med sitron og ingefær. (Sitron er basedannende, noe vi trenger i et nokså syrlig nordisk kosthold) Ingefær er (blodfortynnende og betennelsesdempende)

Spis før du blir sulten: Husk at kroppen trenger påfyll hver 3-4 time for å holde blodsukker stabilt og forbrenningen oppe.

Lag deg et matvindu ( Timene innenfor dagen der du kan spise) Dette har mye med metabolismen å gjøre og det finnes tester der du kan finne ut hva slags matvindu akkurat du burde ha. Mitt matvindu er eks mellom 6 om morgenen og 8 om kvelden. 

Spis 3 store og 3 små måltider om dagen.

Hold deg unna halvfabrikat, lettprodukter, raffinerte produkter og hvete. 

Drikk minst mulig sukkerholdige drikker.

Ikke spis rødt kjøtt så ofte, dette er tungt fordøyelig og gjør kroppen slapp og treg. 

Husk at ubehandlet mat er enklere næringsmessige for kroppen å oppta en behandlet.

 

 

Foto: Grønvold Brynjólfsson

Vær aktiv hver dag:

Finn en trenings gren du synes er gøy. Om du går på trening for å trene, vil ikke vare som en livsstil. Det er viktig at du finner glede i aktiviteten.

Du må mestre det du bestemmer deg for av aktivitet. Husk å snakke med eksperter, slik at du ikke får belastning eller slitasjeskader som setter deg tilbake.

Målsett treningen din, om det er i kg, helse eller cm. Husk å krysse av når måle er nådd. Så setter du deg et nytt mål. Hjernen trenger noe å jobbe mot for å holde seg fokusert.

Finn deg en treningsvenn eller en PT, da blir det vanskelige å skulke unna.

Legg deg tidlig på kvelden. Kroppen og hjernen er avhengig av restitusjon for å bygge og hvile.

Husk å rose deg selv når du er ferdig med dagens økt.

 

Foto: Grønvold Brynjólfsson

Lykke til fine folk:)

 

Maria  

Jeg har aldri følt meg bra nok!

Hei kjære lesere.

VGHelg.
Portrett med Maria Høili.
Foto: LINE MØLLER, VG

Når er bra nok, bra nok?

Noen går for det eksterne når de setter linjen bra nok, med 2 streker under. Mange sammenligner seg for å finne fasiten. Vi har alle ulike idealer, Preferanser. Dette henger med miljø og kultur. Noen har lave krav, mens andre har høye. Noen er internt refererte og ser kun etter indre krav, jeg er vel litt her, under sistnevnte. 

Jeg har en utfordring på denne biten. Jeg føler meg aldri bra nok. Jeg ønsker hele tiden og bli endra bedre. Dette sliter meg ut på mange områder. Jeg kan vel ikke si at jeg ikke sammenligner meg med andre, for jeg finner jo også mine egne forbilder, slik som mange andre. Men det viktigste er mine egne krav til meg selv. Her er jeg en idiot.... Man kan kalle det for perfeksjonisme. Klart at man blir påvirket av ytre faktorer i tillegg til, men det er ikke dette som styrer min perfeksjonisme. Det er det at jeg hele tiden streber etter 1 plass. Jeg skal liksom klore meg opp på den pallen og være nr 1. Ikke vet jeg hvorfor, selv om jeg mange ganger har prøvd å finne svaret. Det iboer bare en sånn jævla konkuransefokusert selvopptatt vinner i meg. 

For meg, henger ikke alltid hode og kropp sammen. Jeg er på et sted i det mentale, mens fysisk kan jeg være på en helt annen planet. Presset på meg selv kan gjøre meg syk til tider. Ikke bare sliter jeg ut hode, men kroppen får seg en real gjennomgang den også. Gul og blå, men er jeg ikke i mål, så gjennomfører jeg likevel, uavhengig av å lytte til meg selv. 

Jeg kan skremme liv av meg selv til tider. Undres over hvor mye jeg egentlig tåler? Hvorfor kan jeg bare ikke akseptere at ok kan være greit det også? Alt trenger ikke være perfekt. Nå tenker sikkert mange at dette har med selvfølelse og gjøre, eller at jeg skal bevise noe. Den eneste jeg skal bevise noe for er meg selv, selvopptatt som jeg er på målsettinger. 

VGHelg.
Portrett med Maria Høili.
Foto: LINE MØLLER, VG

All in eller all out. Det er klart, med årene så blir man klokere. Jeg utsetter meg ikke lenger for tinge jeg vet jeg ikke kan vinne. Da lar jeg heller være. Men når jeg har troen på at jeg kan mestre det, eller bli den beste, så legger jeg fra meg alt av sunn fornuft og går inn med all den styrke og kunnskap jeg besitter. 

Hvor finner man roen? I seg selv, de svarene har jeg. Jeg klarer bare ikke å praktisere fasiten. Dette irriterer meg grenseløst. Fordi det igjen betyr at jeg ikke mestrer. 

Jeg har et mål nå og det er full aksept av u-perfeksjon. 

Maria 

"No, drugs. Just Champagne"

Hei kjærer lesere.

Jeg kommer lengst med å kjøre min egen stil.Jo, det har sin kost, det å kjøre sin egen stil altså. Om det gjelder bare det i det hele tatt og skille seg ut. Å velge seg ut av mengden, stikke seg frem. Men jeg har tatt avgjørelsen om å heller bli hatet for den jeg er en å bli elsket for å være falsk. Enkelt valg. Jeg er ingen rævslikker. Sikkert enkelt for meg å si, siden jeg slipper å slikke ræv for å komme meg noe sted. Jeg bruker personligheten min. Tro det eller ei, jeg kommer langt med den. Grunnen tror jeg hviler på en god kombo av humor og lite høytidelighet. Jeg liker å grave i jorda selv om jeg liker å kjøpe Chanel. Egentlig synes jeg det er dødsgøy å grave i jorda med en Chanel. 

Jeg er nå ganske fornøyd da, med tilværelsen og utviklingen, selv om fluene har begynt å våkne til liv og plager livsgleden ut av meg til tider. Jeg vet at de dauer med første kuldenatt, så jeg er ikke så bekymret. Det er slik det henger sammen. Metaforisk sett. 

Dagene er interessante, jeg vet aldri hva slags mennesker jeg møter på, heller ei reaksjoner, men en ting er sikkert, alt løses med humor og champagne. Jeg har planer om å tatovere "No, drugs. just Champagne" neste gang flyet går i retning Amerika ?Just as a reminder" Haha:)

Jeg velger å nyte og yte på samme tid. Det er utrolig gøy å jobbe for tiden. Mye bunner vel i denne gleden over å skape. Gi muligheter, vokse og blomstre. Å jobbe på veien er noe jeg er vane med. Impulsivt og fleksibelt, samtidig som det er spennende. I møte med mennesker må man alltid tilpasse seg, det synes jeg er helt ok og det er ikke det jeg mener med å være falsk. Tilpassing er supert, men ikke på bekostning av selvet. Jo det er nå slik, at det vil funger en stund, bekostnings messig altså, men man overlever ikke over tid. Den feilen gjør ikke jeg igjen:)

 Nyt dagen folkens, solen er for alle.Maria 

  

 

Kynismen må oppheve!

Hei kjærer lesere.

Jeg våknet i dag fra en merkelig drøm. Den bet seg fast i  mitt sinn. Det handler om, som jeg så ofte skriker, den overflate vi lever i. Den handlet om sykdom og angsten av å være ekte. Følelsen av at man ikke blir tatt på alvor uten å ha den perfekte fasade. Jeg er ikke perfekt. Langt derifra. 

Jeg skrev ned mine følelser som en etterfølge:

We get wounds every day, some of them is only a tear, while others needs a stitch or 10. Some are wounds we choose to get, while others are caused by external conditions. We expose ourselves all the time, this is part of living, of our existence. When one heals, it comes a new one. Sometimes there are many at once. This is nature's time. In some cases the wounds of marks or scars, they never disappears. But they have healed. Although the sight of it is reminder of the cause. The reason that made you get this specific wound. We can choose to live safely, then the likelihood is less for wounds, we can choose to isolate ourselves, so that we do not get wouds on thesurface. But closing off this way only leads to something worse. A sore on the inside, a longing and emptiness. This wound will only be nurtured and grow if you expose yourself to external wounds. Tears on the surface can easily be nursed, they will never disappear completely, but they will be almost invisible if you nurse them. The wound you carry inside, however, needs love to heal.


 

Kjærligheten er det største av alt, sårbarheten, ektheten og ærligheten. Den tro jeg lever i av våre energilag.

Det er mange som i dag tror at kynisme krever mot. Egentlig er kynismen toppen av feighet. Det er uskyld og åpenhjertighet som krever mot-uansett hvor ofte vi blir såret som følge av den.( Erica Jong)

Vi er blitt feige, har vi ikke? Vi er for redde for å møte oss selv i døra, med alle våre feil, mangler ,våre selvmotsigelser og vår u perfeksjon. Er du like sliten som meg? 

Jeg er uten filter. Du kan jo tolke dette som en metafor om du vil. For meg er ikke det eksterne viktigst. Man må jobbe for seg selv, sin familie og sine nære og kjære. Etter dette om du har mer å gi, kan du heve hodet og hjelpe utover. Samfunnet for meg er viktig. Mennesker er viktig, rettferdighet og muligheter er viktig. Hva jeg har å tilby utover blir en bivirkning av energien jeg får inn fra det eksterne. Viljen vil vokse eller kveles. Gjennom isolasjon har jeg brukt kynisme. Selvsentrert, selvfokusert, dette er arrene. Lærdommen er så verdifull. 

Kynismen må oppheve!

Maria 

 

 

Da har vi kjøpt hus i LA :)

Hei kjære lesere.

 

I natt kom tilslaget av huset vi har drømt om så lenge nå:) Jeg sitter fortsatt med gåsehud. Huset vi har kjøpt ligger i det solfylte området Silver Triangle ved stranden i Venice. Vi har gått for en 2 etasjes funkis villa, med en kul og moderne stil, med takterrasse og privat utehage:) Jeg er i skyene og har ikke ord for hvor mye vi gleder oss.http://www.2332beach.com

 

2332 Beach Ave

 

 

Villaen er oppusset på 80 tallet, så den trenger noe oppgradering. Men for meg er dette bare supergøy, siden jeg har jobbet med interiør og design i en 10 års periode. Nå har vi virkelig muligheten til å gjøre dette hjemme om til "vårt eget"

Jeg føler at det skjer så mye positivt for oss for tiden og gleder meg til å starte en ny hverdag:)

Foto: Line Møller

Mangemillionær Maria Høili: ? Jeg synes det er gøy å provosere

Depresjonene. Avlysningen av bryllupet. Skjønnhetsoperasjonene. Kontakten med de døde. Mangemillionær Maria Høili (32) driter i hva folk måtte mene om henne.

Les også intervjue i dag i Vg: http://pluss.vg.no/2016/06/10/2432/2432_23699701

Foto: Line Møller 

Ha en flott lørdag i solen:)

Maria 

 

Har du lyst til å være en del av Norges RÅESTE fest?

Hei kjære lesere.

 

Jeg ser etter samarbeidspartnere/ sponsorer for Norges råest arrangement. 

Her kommer det noe fantatastisk gøy. Noe jeg er sikker at dere aldri har sett liknene.

26.August arrangerer vi..:

Pretty Smooth - Never Ending Summer Party 

Dette vil bli tidens event.

Vi setter opp gjesteliste i samarbeid Polhem Pr. Dere som sponsorer får også muligheten til å invitere kunder+potensielle kunder.  Samt 10 VIP kontakter til «Cocktail bootcamp», Vi i Pretty smooth har vår hovedfokus fokus på bar/restaurant, + selvfølgelig ett knippe kjendiser. Alle VIP kontaktene vil få en egen invitasjon i posten med en men flaske smoosj. 

Hovedmålgruppe vil bli 20-40.

Vi har ett tak på 600 personer på festen.

Alt i baren kommer til å koste 49,-

Dresscode: don´t give a f*** come as you please. 

 

Konkurranse der vinneren får kjøre første etappe i Gumball3000 2017.

Goodiebags til jentene.

 

Siden dette blir en legendarisk feelgood fest legger vi vekt på musikk folk kjenner seg igjen i + litt underholdning. 

Vi drar på med Marimba, og bongotrommer i ekte  Afrikansk stil. Med DJ i bunn for å sprite opp stemningen litt. 

Vi kommer også til å det gode gamle Absolute Music konseptet med Never ending summer hits ;) 


Om det er noen som har lyst til å vise seg på vår arena så kontakt maria på : maria@prettysmooth.no 

 

Gleder meg til å høre fra dere:)

 
Maria 


 

 

 

 

 

Nettet florerer av pornosider og nakne damer i alle stillinger!

Hei kjære lesere.

Jeg begynner rett på i dag etter å ha reflektert over underliggende:

For å være ærlig skjønner jeg ikke alt dette oppstyret med hevnporno? Altså, jeg skjønner at det er vondt for de som blir utsatt for det, men jeg skjønner bare ikke hva som gjør visse personer som blir utsatt for denne type trusler og utpressing er så uendelig interessante? Eller synet av de sådan. I situasjoner som er private og uønsket. 

Nettet florerer av pornosider og nakne damer i alle stillinger, så hva er greia med at det skal være en" Big deal" at noen publiserer enda et nakenbilde eller tabubilder?

Er det fordi det er på ufrivillig basis? Liksom litt ulovlig å kikke, så man kan bare ikke la være? Når det gjelder saken mot Sophie E, så synes jeg oppriktig synd på henne faktisk. Jeg vil også opplyse om at jeg fikk dette bilde for mange måneder siden av flere personer som håpet at jeg kunne publisere det, noe jeg selvfølgelig ikke gjorde. Det var ikke noe mål og mening med hvorfor de ønsket jeg skulle publisere det heller. De ønsket vel bare å lage drama? Navnløse ønsket de også å være. Så jeg skjønner vel heller ikke meningen med det? Mulig jeg er dum? Men jeg skjønner bare ikke poenget, at man ønsker å skade andre med en ond intensjon, når det er så mye tilgjengelig i samme kategori om man absolutt ønsker å se på slikt. 

Mulig det er ulovligheten som trigger en? Den tanken på at det er skittent og ulovlig og at det er gjort uten personens samtykke?

Så er jeg tilbake til å konkludere med at det er den skittene uærlige fasaden igjen, og nektet på innrømmelsen at man faktisk er så lugubre og primitive at man ønsker en slags makt av å se det ulovlige. Føle seg overdanig på en enkel måte. Tilfredstillelsen av at det er skadelig for et medmenneske ligger vel også i menneskets natur. Beklageligvis. Det handler da ikke bare om psykopater, men er en folkesykdom. 

Jeg unders over dette til stadighet, hvorfor man ønsker andre vondt på en slik måte. Mulig det er noe feil med mitt genmateriale, men jeg eier ikke denne lyst. 

Så er det vel samme grunn til at kvinner ikke ønsker å eksponere seg eks toppløse på stranden lenger? Det er den følelsen av at man blir beglodd, sett på som et objekt / et bytte og ikke et menneske. Men det er det vel det kyniske sexsamfunnet vi bygger så hyppig som ha skylden for. Der man ikke skal ha følelser, bare knulle. Fasaden blir bare mere og mere solid av å kun være i det fysiske. 

So tear yourself apart and ask, why , when you have a choice , you know morality , and the acceptance of , but still choose what you know is wrong , why?

Maria 

 

 

 

personlighets-forstyrrelser.....

Hei kjære lesere.Hevnen er søt.

Neida, egentlig har jeg sluttet helt å være sinna. Sånn teknisk sett. Jeg har laget meg noen nye strategier er vel det riktige å si. Fra å bli aggressiv når jeg får kritikk, uansett karakter av kritikken, har jeg valgt å ta til meg det jeg trenger og la resten gå et hus fordi. For meg som egentlig er ganske sårbar for negativt støy, så er det lite gunstig å ta ting personlig. Særlig siden jeg får en del av denne "drittslengingen" og må regne med det siden jeg hevder meg ganske grovt i offentlighet. 

Jeg har fått konstatert personlighetsforstyrrelser, ikke fortvil, jeg er ikke gal altså:) Bare litt sånn opp og ned. Det handler egentlig mer om følelser enn logikk. Logisk sett er jeg meget oppegående, Følelsesmessig er en helt annen case. Men siden jeg er bevist på det, klarer jeg både og beskytte meg og regulere meg mot negativitet, eller ting som går inn på meg og drar meg ned.

Jeg fokuserer på positive aspekt. Det er egentlig en greie alle burde gjøre. Men i grunn handler det om innrømmelse, å være ærlig med seg selv. Om man godtar, er det mye enklere å regulere eller gjøre noe med saken eller utfordringen. Jeg synes det er vanvittig deilig i alle fall. Ikke er jeg flau heller. Merkelig nok, tenker du kanskje? Men hvorfor skal man være flau egentlig? Jeg liker mine selvmotsigelser, jeg liker å være helhetlig. Det er så deilig å bare gi faen, si det jeg vil si, gjøre det jeg vil gjøre og bare være meg. 

Du burde prøve:) Om du tørr........

Vi er alle forstyrret, på en eller annen måte. Jeg tror de som har evne til å gå i seg selv, vil finne vesentlig flere programmeringsfeil hos seg selv, enn de som ikke evner. Men det deilige med å finne feil, er at man kan regulere, ikke ta bort altså, men bruke de til noe konstruktivt. Fordi det er faktisk slik, at enhver sykdomstilstand, kan brukes til noe positivt, man må bare se på den som et pluss og ikke et minus. 

Så noen ord for dagen. En tekst jeg skrev i går som betegner meg og hva jeg tenker:

For me, beauty is not being clean and perfect , to me beauty is being different , individual and imperfect. Contradiction is the same as being composed . The beauty can be found in your scars , your mistakes and your individual being. You shall love the imperfect side of yourself , do not try to be like everyone else . Then you are nothing more than a product of a false facade. Never let anyone tell you that you are not good enough or strong enough , if you do things your own way to your preferences , you will always succeed . Be strong enough to stand in your own power, only dead fish go with the flow . Dream big and be unrealistic. The dream you carry in your heart , the energy you reflect beyond return, if you want to succeed you must first be honest with yourself . Forget norms , forget morality , what does your energy say, what is your calling ? What do you like to achieve? If you struggle against your inner voice , it will slowly eat you alive . It will strangle you and make you feel bad . Let your energy flow freely. To become the best of yourself . Let yourself shine and give a little more shit what those around you think . If you change, its because you grow , if you feel different is because you let go of old thought structures, it is okay to evolve. This is your path.

 Maria 

99 % ærlig 101 % herlig:)

Hei kjærer lesere.

Alt har gått i ett for meg, jeg landet på Norsk jord i går. Hode og kroppen ligger fortsatt 9 timer bak, LA time. Så jeg er litt, sånn på halefjærs. Det har skjedd mye de siste 14 dagene. Vi har funnet hus i LA, som vi har lagt inn bud på. Området er Venice, og vi ligger 2 min fra stranden og gaten der vi holder på å etablere lokaler for våre brands. Dette er utrolig gøy. Jeg elsker simpelthen menneskene og kulturen der nede. Alle vil hjelpe oss og nettverket gror i rekordfart. Jeg føler meg så privilegert og heldig. Barnehagen og skolen der nede vi ser på til barna er ranket som de beste i hele Los Angeles og de lærer både spansk og Engelsk i barnehagen. Jeg gleder meg som et barn og ville egentlig ikke hjem til Norge igjen. Alt føles bare så riktig der nede. 

Jeg har møtt så utrolig mange interessante mennesker, på gymmen i forgårs møtte jeg skuespillere fra både CSI og selveste Arnold Swarzenegger. OMG snakk om å bli satt ut. Jeg fikk sneket meg til en selfie også, selv om jeg synes det var flaut å spørre. En av eierne på Goldsgym kom bort til meg og sa: "Du, deg vil jeg jobbe med" Vi skal vist angivelig laget et intagram lifestyle ikon ut av meg? Etter hva han påstod, haha, jeg må le litt, men hva har jeg å tape? Ingenting, så jeg skal prøve. Så nå blir det trening og sunn, sunn, mat hver eneste dag. Slutt på alkohol, noe som jeg gråt en skvett over i morres. Ja,ja, det blir vel til det bedre:) Min livsglede og energi er tilbake for fullt. Jeg har noen sinte mennesker på nakken som ikke ønsker andre suksess, men jeg velger og ikke ta imot denne negativiteten, da får disse sitte og råtne med sin egen elendighet selv. Fokuset er positivt og jeg elsker å se at barna mine har den samme innstilling. De er så fantastiske. Jeg er så heldig. Så har jeg verdens beste mann, vi er hverandres støttespillere, selv om vi krangler så busta fyker innimellom. Så er vi sjelevenner. Det er noe med den følelsen når du holder rundt noen og vet at det er 100% riktig og at man ikke kan leve uten denne fantastiske energien. Nå ble det mye fantastisk her, men det er sånn jeg føler det. 

Takk til alle nydelige støttespillere. I love you all. 

Maria.