hits

april 2017

Nå er det ikke lenge igjen

Hei kjærer lesere

Nå er det ikke lenge igjen.

Vi hadde planlagt å flytte for et år siden. Men det ble ikke helt slik vi ønsket. Grunnet personlige årsaker, ble det hele utsatt et år.

I August emigrerer vi til USA. Grunnen til at vi valgte å bosette oss i Venice LA, var en enkel avgjørelse.

Mellom palmer og sand, dukker små fargerike butikker opp. Det er kunstnersjelene som søker den amerikanske drømmen. Så langt man kan speile langs promenaden, står de på rekke og rad, de førsøker å bli den nye store. Noen lykkes, andre forsetter å strebe.

Kunstverkene og klærne er alltid annerledes. Noe man aldri har sett før. Individualismen vokser og spirer.

Dette er drømmen mange ikke har våget å drømme. Inkludert meg selv.Men nå skjer det. På våre reiser har vi gått langt utenfor vår egen akse. Vi opplever verden. En annerledes verden.

Menneskene er blandet i en stor gryte av forskjellige smaker og krydder. De smiler og ler, uavhengig av tilstand eller veien de har vandret. Jeg lærer om livet, livet utenfor.

Barna blir 4 språklige, det er en gave. En unik start på livet. På skolen lærer det fransk, spansk og engelsk.

Vi voksene vet aldri hva som venter oss. I en verden av muligheter så endres stadig stien vi vandrer.

Å leve i nuet har gjort oss godt. Man kan vel si at vi er drømmere eller urealister. Men er ikke alt et luftslott før det blir realisert? Mange vil tro at det beste livet er det stabile. Der man går på jobb og kommer hjem til middag. Ser på et par tv programmer, eller leser en bok. En liten stund til familien. Så er det hele over, dagene repeterer seg. Men gleder seg til feriene. Jobben kan mange ganger være et slit. Men kanskje er det intet valg. Du er fanget i det eksterne og det grunnleggende.

Å leve etter muligheter er fantastisk. Hvilken gave.

Når vi bosetter oss har vi ingen spesifikk plan. Vi bare flyter med. Det er klart man må ta i et tak. Vi jobber, men med det vi elsker. Derfor blir det ingen jobb, kun glede.

Jeg har flydd, langt over skyene har jeg både vært pilot bak spakene og på veien gjennom skyene har vi hoppet i fritt fall. Vi utforsker verden.

Hver dag er forskjellig, du vet aldri hva som møter deg.

God morgen og live vi lever kan du følge med om du vil. Jeg skriver og min mann filmer. Vi har mye spennende på gang. Jeg vet det ikke er lett å lykkes i det man gjør. Det krever disiplin og svette. Bekymringer følger med, men som regel er det spenningen. Vi nyter de små fremskritt.

Tilbakelagt finnes det mye erfaring, ikke bare god eller enkel. Man lærer så lenge man lever, ordtaket snakker sant. Man skal ikke vandre i endeløs ring. Det er viktig å ta tak i gleden, latteren og kjærligheten.

Lykkehjulet gir oss kanskje en pekepinn, om man tror nok så skjer det. Styrer du ikke din egen vei?

Gode venner er alfa omega. Vi har en liten gjeng av mennesker vi elsker.

I Norge er det mer motgang en fremgang. Mye henger i ærligheten og åpenheten.

Sjelen min er ikke tilslags. Jeg kommer alltid til å stå for det jeg mener, i øyeblikket. Dobbelmoralisme er en del av deg som menneske, slå deg til ro med det.

Man endres hver eneste dag. Det man kanskje trodde for et år siden, er muligens ikke nåtidens sannhet. For om det hadde vært det, hadde det vært stagnasjon i tankesettet.

Å være menneske er underlig. Jeg ser rundt meg på alt som lever, fuglene som danser i luften, gleden av at de bade i fontenen. Man har vel glemt det hele om man ikke åpner øynene for verden utenfor seg selv.

Vi flyr bare ved hjelp av teknologien.

Team play er like viktig som å være seg selv. Alene står du, om du velger det. Å være en del av, er essensielt. Men å gjøre alle tilfreds er umulig. For meg er dette helt greit.

Varmen lokker de fleste. Norge er kaldt og stritt. Ikke bare klimatisk. Det opplever jeg hver eneste dag.

Skriften om historien, din vei kan læres bort. Ikke hold det inne, del.

Jeg blir fasinert gjennom samtalene, åpenheten. Man kan velge å være åpen, eller man kan velge å lukke det ute. Stå i egen tro, and thats it.

Hva en du gjør, ha troen. Hva du søker etter, kast masken. Våg å være sårbar. 

Dagens vlog under:

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Snapchat: Prettysmooth

MARIA

 

Hvorfor finner vi på unnskyldninger som rettferdiggjør usunne kropper?

Hei kjære lesere.

Er dere klare for sommeren?

Jeg har lest at det er inn med cellulitter? Jeg mener at dette bare er en dårlig unnskyldning, for å slippe å ta tak i seg selv. Men alt med måte. Noen er mer disponert for dette en andre.

Dette blir litt som pappakropp unnskyldningen. At det skal være inn med å være overvektig, som jeg har skrevet om i protest før. Man skal ikke lage usunne idealer.

Jeg mener på ingen måte at man skal være syltynn. Jeg er like imot dette som jeg er mot fedme.

Mange vil vel si at jeg er ekstrem, eller selvfokusert, fordi jeg prioriterer å trene daglig. Men det er ikke så vanskelig som dere tror. Det handler om å disponere dødtiden til noe positivt.At man av fri vilje velger å spise junk, eller enda verre forer barna sine med det, er for meg et under. Alt med måte igjen. Det burde handle om en grunnleggende interesse for at barna og familien burde få i seg riktige næringsstoffer i hverdagen. Det er slik man blir sunn og frisk,kombinert med trening, er dette en suksess strategi for å holde formen god. Ikke bare om sommeren, men hele året igjennom.

Sommerkroppen en god inngangsbillett for å sette i gang.

Nå vet ikke jeg hva dere der ute individuelt spiser eller trener, men jeg kan gi noen gode råd for å starte påen.

Jeg har foreslått mat før, men gjentar meg selv:

 • Spis bare ren mat. Ren mat betyr mat man kan se hva som er helt ublandet, fisk, kylling, litt storfe, egg, grønnsaker, frukt, nøtter, bær, raw food, havregryn, linser, vill ris, rug, cottage cheese.
 •  ikke spise lettprodukter, ekte smør og ost er bedre. Hold dere unna plantemargariner og melange.
 • Ikke spis syre holdige produkter eks som gris, brus, poteter, vin og ferdigmat.
 • Hold deg helt unna raffinert sukker.
 • Drikk detox som du lager selv, disse drikkene består av bær, frukt og grønnsaker. Hold dere unna saft og juice fra butikken. Spis økologisk så langt det er mulig.
 • Bruk bare cocosa i all matlaging.
 • Prøv å spise 5 måltider per dag, ikke spis deg kjempemett. Men vet heller ikke for lenge før du blir sulten, det kan føre til overspising. Ikke handle i butikken om du er stresset eller sulten (Bare et ekstra råd)
 • Drikk mye vann med lime, ingefær og sitron.

Få deg en god nattesøvn, helst 8 timer.


Trening vil jeg anbefale dere å bruke kroppsvekt, om dere ikke skal ha en ekstrem forvandling. Disse er enkle å utføre hjemme:)

 

 • Rygghev 50 om dagen.
 • Sit-ups 50 om dagen.
 • Benhev 30 om dagen.
 • Knebøy 50 om dagen.
 • Push-ups 20 om dagen.

Om dere skal "speede" opp prosessen, tar dere ekstra 50 jumping jacks eller 20 burpees. 

Litt råd fra en 34 år gammel 3 barns mor:) 

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Snapchat: Prettysmooth

MARIA

Dagens vlog under: 


 


 


 

Derfor drikker jeg ikke mer

Hei kjære lesere.

Alkoholen kan ødelegge forholdet og deg selv som menneske.

Jeg vil fortelle litt om mitt forhold til alkohol.

I mange år brukte jeg alkoholen som en flukt fra problemene mine.

Jeg tok meg et par glass på kvelden for å slappe av. Ikke fordi jeg likte rusen eller smaken, men for å slappe av isteden for å ta tak i meg selv, eller yttligere som en faktor for å unnslippe problemer.

Alle mennesker opplever utfordringer i et forhold, eller i livet forså hvit. Jeg var kanskje en av de jeg vil kalle feige. Det var enklere å sette seg ned å slappe av, unnslippe angsten elle å roe seg ned.

I mange tilfeller medførte dette til lukket kommunikasjon mellom min partner.

Problemene ble mindre der å da, men det var nok bare den følelsen jeg satt med. En følelse som ikke var reell i hverdagen.

Når fritiden meldte seg, isteden for å gjøre konstruktive ting, så var det enklere å dra på fest og slå seg løs. Da refererer jeg til helgene.

Jeg vet at unge i dag har denne utfordringen. De drikker og utsetter seg for ting de muligens de aldri hadde gjort i edru tilstand. Mange angrer dagen derpå. Alkohol medfører å gjøre seg selv svak eller ikke å tenke klart i øyeblikkets hete.

Hvorfor det er blitt sånn i dagens samfunn, vitner om dårlig selvtillit og faren for å fraskrive seg selv problematikken.

De unge konsumerer som aldri før. Voldtektsrater stiger. Hvem er da ansvarlig for seg selv lenger? Det lurer jeg på?

Når man frivillig velger å bli et offer, er det ikke du som menneske som sitter med ansvaret?

Jo, jo, mange er uheldige. Men uhellet hadde ikke vært ute om du ikke utsatte deg selv for farene, hadde det vel? Nei, her er det kanskje enklere å skylde på andre.

At man skal gå trygt i gatene, burde være et must, men det er ikke sannheten. Mange vil utnytte seg av enkeltes tilstand og det kan medføre alvorlige konsekvenser.

Kommunikasjonen er viktig for å bevare forhold og vennskap. Ikke at dette er den utelukkende faktor til at ting går til helvete, men det gjør det på ingen måte bedre.

Jeg valgte å innse at dette var en av sperrende i mitt forhold. Nå når jeg selv valgte å slutte helt, har verden blitt 1000 reiser enklere. Jeg og min partner krangler sjelden lenger.

Hvorfor? Jo, av den grunn at vi kan være klare i hodet. Mange forhold ryker pga fylla. Det er vesentlig mye enklere å drite i og dermed gå på en smell. Er det verdt det?

Hvorfor kan vi ikke bruke tiden med partner og venner til å kose oss, uten at det medfører at vi kjeder oss i hjel?

Tilstedeværelsen er i mange grader lik null.

Før i feriene brukte jeg mer tid på å feste, enn å oppleve hva som var verdt å se eller de gode samtalene. Det hele ble et stort rør av fylleprat, og alle problemene folk klarte å tømme ut av seg.

Noen problemer hadde sannsynligvis ikke hadde vært tilstede, om man bare hadde tatt tak i seg selv.

Jeg sier ikke at alle drikker for å unnslippe hverdagen. Men dette gjelder særlig for den yngre generasjonen.

At det siste man gjør før skolen er ferdig er å drikke seg drita før eksamen. Er ikke dette bortkastet etter mange års dedikasjon og arbeid? Kanskje ryker det hele fordi man tar på seg en rød eller blå uniform?

Det er vel enkelt for meg her jeg sitter å innse fordi jeg er voksen.

Tilbakeblikket er for meg et under, at jeg tillot meg selv at det pågikk i så mange år.

Er vi generelt ulykkelige? Mange lever de i et forhold av løgn og tillater seg å finne flukten i å unnslippe fakta. Noe som i mange tilfeller kan medføre utroskap.

Finnes det noen positive aspekter? Man tror kanskje man blir mer sosiale. Men jeg tror nok at det sosiale hadde vært mer konstruktiv om man lot være å delta i drikkekulturen.

Bare en liten Heads up av erfaring.

Jeg vil heller bruke tiden min på ting som gjør meg lykkelig. 

Hva tenker dere om saken?

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Snapchat: Prettysmooth

MARIA


 

 

Vil dere bli assosiert med terrorister?

Hei kjære lesere.

Jeg har skrevet litt om mitt syn på multikulturalisme i Norge.

Som mange av dere sikket har fått med dere så støtter jeg ikke dette av den grunn, at jeg føler at det vil ødelegge det trygge samfunnet vi lever i. Jeg sier også nei til innvandring, om man ikke er interessert i å ta en del av og tilpasse seg samfunnet vi lever i.

Om man tar en liten kikk på hva man ser rundt seg i andre land er dette forbunnet med terror og ødeleggelser.

Vi ofrer altså menneskeliv mot at vi skal være barmhjertige og naive?

Jeg skal fortelle litt om USA. Vi flytter i august og blir over i 1 år. Det jeg opplever i USA kontra i Norge, er at kultur og religion ikke blir utøvet i samme form som det vi aksepterer i Norge.

Det betyr at du ikke synlig kan se hvilken kultur eller religion folk tilhører. Jeg kan med stor ærlighet si, at jeg ikke har sett ET menneske med hijab eller burka på mine mange turer til Los Angeles.

Hva dette kommer av vil jeg tro at det er en u-aksept og blande sine personlige interesser inn i samfunnet der borte.

På gatene er folk like hyggelige og jeg får et helt annet syn på denne blandingskulturen en jeg opplever her hjemme.

Ikke bare skaper multikulturalisme fremmedfrykt, men den gjør oss også til et folkeslag som vi ikke kan stå for. Er dere interessent i å bli forbunnet med folk som utøver terrorisme? Jeg vil vel anta at svare på dette er NEI? Om ikke må dere i så fall forklare meg hvorfor?

Nordmenn kan ikke lenger bære kors rundt halsen offentlig, men svømmeburka skal vi akseptere? Vi er definitivt redde for å bli kalt rasister og dette gjør oss feige. Dette korte spilles på hver gang vi åpner kjeften for å kjempe imot. 

Ja, hva mer kan jeg si. Trenger vi virkelig å være så naive som vi er?

Jeg ser på dette som en meget alvorlig utvikling og noe vi må kjempe i mot umiddelbart.

Hva er deres tanker?

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Snapchat: Prettysmooth

MARIA

Dagens Vlog under: 


 


 

LA life

Hei kjære lesere.

Beklager at det har vært så stille fra meg for tiden. Jeg er i LA og jobber. Det har vært 3 hektiske uker. Jeg har et filmteam her nede, som jeg vil komme tilbake til litt senere:)

Jeg kan legge med noen vlog snutter til dere, så ser dere hvordan livet er i LA.


Følg oss gjerne på youtube:) 

The Norwegians

Stor klem fra meg:) 

Ses i Norge om noen dager.

Maria

Om du skal kjøpe deg noe, vil alt bli offentlig!

Hei kjære lesere.

Jeg kjører på med dette innlegget igjen. Grunnen er at det er et svært alvorlig tema og må tas tak i!

Det blir et langt og ganske tungt innlegg fra meg i dag. Jeg mener at dette er en meget alvorlig og nødvendig situasjon vi må ta stilling til.

Virtuelle kroner, skal vi bo i et dataspill, der vi er tvunget til å lyde myndighetenes befalinger?  

Vi vil miste disposisjonsrett over egne fysiske midler, samt at alt vi kjøper kontant per dags dato (mulig noen ting som ikke vi vil dele av privatanliggende grunnlag) vi bli dokumentert. Myndighetene kan følge hvert spor av varer og tjenester vi kjøper verden rundt.

Staten prøver å monopolisere betalingsmidler, slik kan de styre enkeltpersonene og våke over samfunnets økonomi. Dette kan resultere i fatale konsekvenser for enkeltindivider.

Det er dyrt å være fattig og billig å være rik. Mens de rike setter pengene i fondsforvaltning, sitter Ola Nordmann med penger på sparekonto og taper kroner hver eneste måned. Om Finanskrisen slår til, er det ikke bankene og myndighetene som vil lide, det er du.

Ved høy vekst i boligmarked og lav rente tar folk opp for høye belåninger.

Vet du at bankene bruker dine penger til å låne ut til andre?

Les litt om årsaker til finanskriser her 

Bankene disponere midlene dine imellom enkeltpersoner innskudd og uttak, det er ikke slik som å ha de faktiske kronene på bok. Husk at du må søke om å ta ut penger over 50.000 kr. De pengene du får til huslånet ditt er det noen andre som eier. Egentlig fungerer bankene som et tradingselskap der de tjener penger på å bytte penger mellom mennesker.

Kredittkortbruk kommer til å eksplodere og folk ser ikke konsekvensene av den luksusfellen de kommer til å havne i. Det er enklere å bruke penger når man fysisk ikke ser de. Kontanter begrenser muligheten for å bruke mer en man har tilgjengelig.

Ikke glem at alt blir digitalstyrt og at de kommer til å legge på skyhøye gebyrer. Skal vi virkelig gi fra oss muligheten til å disponere egne midler?

Mange vil ikke kunne ta opp lån, pga at bankene og de statlige styrer rentenivåene som de ønsker. Om banken velger å sette opp rentene blir du kanskje husløs, fordi du ikke klarer å betjene lånet ditt, det er muligens fordi banken trenger de pengene du sitter på der å da? Når du sitter i lånekrisen, kan da bankene senke rentene igjen, slik at de kan tjene enda mer på at du taper de kronene du har i banken. Om du ikke har kapital eller taper kapitalen din, noe som kan være en konsekvens av forhøyede renter i første omgang, faller boligmarkedet og folk er kanskje tvunget til å selge billig. Du kan faktisk havne i en slik klemme at du ikke har mulighet til å kjøpe noe nytt. Når bankene og myndighetene sitter og kontrollerer hele markedet.

De vil ha full kontroll på omløp av svarte penger, dette er argumentene de skjuler seg bak. Men sannheten er at de vil styre totaløkonomien til enkeltmennesker. Sitte å melke kroner, som de videre kan bruke etter egen preferanse.

En annen kritisk tilstand er om banker går konkurs i følge av finanskriser. Banken har bare en erstatningsplikt på opp til 2 mill. Har du mer midler en dette på konto er de tapt.

I følge ja til kontanter.no Ønsker høyre nå å fjerne kontanter helt innen 2030, allerede i 2020 vil næringsdrivende bli nektet å ta imot kontanter.

Det er satt i gang en underskriftskampanje for å holde kontantene i samfunnet. Denne er rettet mot regjeringen. Vi kan dog se på de positive aspekt ved å fjerne kontantene:

Slik jeg ser det kan det i en kort periode redusere:

 

 • Kriminalitet av ulike sorter
 • Ran i offentlig eller privat sektor
 • Overfall, grunnet stjeling
 • Narkotika Kjøp og salg, trading.
 • Horer kjøp og salg umuliggjort
 • Ulovlig immigrasjon
 • Svarte arbeid
 • Trading generelt av ulovlig aktivitet.

Det finnes andre måter å få dette under kontroll, fjerne store verdisedler eksempelvis, slik at det vanskeliggjør for mennesker å drive ulovlig aktivitet.

Gjennom inflasjon vil kontanter bli mindre verdt, så det løser mye av problematikken over.

Bivirkning:

Vil folk finne andre verdier som byttevarer?

 • Diamanter
 • Gull
 • Sølv
 • Andre verdivarer som mennesker

Mulig det blir mer mennesketrading for ulovlig arbeid mot å finne andre verdivarer i bytte i kriminelle handlinger? 

Jeg vil legge inn at vi i dag har reflasjon, for å øke sysselsetting, jeg vil tro at om vi får  en kraftig deflasjon, klarer ikke Ola en renteøkning på mer en 30%. Konsekvens, ved kraftig renteøkning i bank at normale mennesker vil slite mer med gjeld.

Når gjeldsnivåene blir for høye- å utakk umulig, husk at bankene har ikke reelle omsetningsmidler, vi må finne en måte å få ned verdensgjeld før vi fjerner kontanter, slik jeg ser det er bankene per dags dato tvunget til å trykke opp nye sedler for å holde hjulene i gang. 2/3 av verdensgjelden er privatgjeld.

Hva sier politikerne til dette? Jeg ønsker en grundig forklaring på hva planen er og hvilke det tjener å ha et kontantfritt samfunn.

Dagens vlog under:

Hilser fra LA.

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Snapchat: Prettysmooth

MARIA

Maria Høili, produktet av.....

Hei kjære lesere.

Jeg har ligget litt i lavmodus i det siste.

Når jeg blir lei meg eller oppgitt så ønsker jeg bare å trekke meg tilbake.

Framstillingen av meg som menneske er ofte noe jeg ikke kan assosiere meg med.

Jeg har valgt det selv, altså å eksponere meg, den sanne utgaven, men som tyngdekraften jobber stempelet i mot meg.

Hvem er jeg som mennesker? Ikke annet en et produkt av? Noe jeg har forsøkt å gravlegge.

Dessverre åpnes kisten hver gang jeg uttaler meg. Jeg blir oppgitt.

Milliardærdatter.Egentlig vet jeg ikke selv hva det orde betyr. Begrepet henger ikke med virkeligheten.

Jeg vil aldri bli en milliardærdatter.

Logikken tilsier kanskje ikke det jeg skriver, men slik er det.

At jeg har arvet, ja det stemmer. Men jeg ønsker å fremvise personen jeg er, på innsiden.

Det eksterne har ingen betydning, så det hele blir bare helt feil. Så feil at alt knyter seg i kroppen.

Hver gang jeg velger å ha tillitt til mennesker, så innhenter det meg. Er vi virkelig så overfladiske? Sukk, det er trist. Jeg kan ikke si annet.

Er vi mennesker kun opptatt av hva som er på utsiden? Jeg vil jo håper og tro at mange der ute, ser mennesker som mennesker og ikke bare et produkt av ....

Er det ikke dette vi etterspør? Ekteheten? Mennesket bak fasaden. Hva man kan lære av hverandre?

Jeg forsøker i det minste.

Hva betyr det egentlig? Altså, hvorfor velger vi å lese alt som har med penger og gjøre. Hvorfor fryder det oss, at man ikke har oppnådd inntjeningen selv. Er det en slags bekreftelse på at man ikke er noe dårligere, eller simpelthen at noen andre bare har hatt flaks i livet?

Jeg ser ikke på mitt liv som flaks. Det er hard jobbing, akkurat som ditt liv. Kanskje lider jeg under enda større prestasjonspress fordi jeg føler meg verdiløs når jeg ser ordet.

Milliardærdatter.

Det er håpløst og stå der og høste når man ikke selv har plantet treet. Slik føles det hver eneste gang. 

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Snapchat: Prettysmooth

Dagens Vlog under: 

Takk for at du leser.

Maria...

 

 

Er du en de som blir voldtatt i år?

Hei kjære lesere.

Jeg vil snakke litt om russe-sesongen for de unge, som går inn i den verste tiden for voldtekt.

I fjor ble den 11 anmeldelser for voldtekt blant russ. Jeg vil anta at det finnes en del mørketall.

Det ble i 2015 anmeldt 1367 voldtekter i Norge, en økning på 12 prosent fra året før.

Er du en de som blir voldtatt i år?

Hvem skal man skylde på? De som drikker seg for fulle, som sier nei eller er bevistløse, selv om de har gitt inntrykk av at de vil ha sex? Eller de som utnytter seg av fulle jenter? Her har man vel et delt ansvar, husk å ikke gå alene og ikke bli med en fremmed hjem.

I årets «Nei er nei»-kampanje mot voldtekt har Amnesty fått hjelp av russen. I tillegg dukker en kanskje etterhvert opp i senga. Jeg har lest en artikkel om at russen tillater mindreårige til å delta i feiringene, det er klart at denne gruppen er mest sårbare for seksuelt press og utnyttelse Jente (14) skal ha blitt voldtatt på russetreff i Trondheim

Kan refleksjakker være redningen? Russejentene har satt i gang en kampanje, slik at de lettere kan se hverandre om de kommer bort fra hverandre. 

Mitt råd til russen i år, drit i de knutene,vær skeptiske og ikke drikk for mye. Dette kan endre med historier som kan ødelegge fremtiden deres.

Bilderesultat for russ

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Snapchat: Prettysmooth

Dagens Vlog under: 
Kommentarene forhåndsgodkjennes. 

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent

Takk for at du leser.

Maria