hits

januar 2017

Utkastelse av innvandring

Hei kjære lesere.

Jeg kan med dette si meg 100% enig med Trump når det gjelder utkastelse av innvandring som ikke er bidragsytere til samfunnet. 

Vi må huske på her vi sitter i dag, kommer mange for å utnytte seg av velferdssamfunnet. 50% Er ikke i jobb etter 10 år? Hva skal vi egentlig med disse menneskene.  Er dette samfunnets skyld? Eller er det individuell arbeidsvilje? Dette ønsker jeg statistikk på.

Synes dere ikke det er litt mystisk at man ikke makter eller forsøker å komme seg ut i jobb etter en 10 års periode?

Det går imidlertid et sterkt skille mellom innvandrere fra Norden, Vest-Europa og EU-landene i øst på den ene siden og innvandrere fra Asia, Afrika og Sør-Amerika på den andre siden. Familiegjenforente og innvandrere med flyktning bakgrunn er i mindre grad sysselsatte enn arbeidsinnvandrerne, innvandrere med lang botid i større grad sysselsatt enn dem med kort botid, og innvandrermenn er i større grad sysselsatt enn innvandrerkvinner.

Kulturelt sett, skal kvinnene være hjemme, mens mannen jobber. Dette skaper for oss, store utfordringer i støtteordninger.  (PS artikkel 2011, fant ikke lignende data per i dag)

Om så er så, burde NAV kutte av pengestrømmen. Så skal man se om folk kommer seg i jobb.

Mennesker skal behandles som mennesker, jeg prøver på ingen måte å være rasistisk. Men det blir jeg vel uansett nå fordi jeg ikke vil ha innvandring som ikke tjener det norske samfunn.

Kvoteflyktninger er en ting, men vi har fint klart og firdoblet dette tallet ila de 2 siste årene. Så kan man legge disse på skattebetalerens regninger.

Skammelig er systemet som sitter og aksepterer dette.

Problematikken av de allerede interne som sitter å NAVer uten sykdommer burde behandles likedan.

Kutt støtten, så skal vi se om pippa får en annen låt. 

 

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på YouTube

Instagram

Facebook

Maria

 

 

Jeg kunne avslørt mye. Idrettsstjerner, finansfolk og kjendiser som vil ligge med meg

Hei kjære lesere.

Et halvt år som nykter.

Jeg har ikke drukket en dråpe alkohol på 6 mnd. Jeg trodde det skulle bli umulig, siden jeg ofte var tvunget ut i sosiale settinger jobb messing. De første gangene jeg var ute i middager eller på fester, var det unaturlig å stå der klinkende edru, mens stemningen steg i være.

Jo fullere, jo mer snakkesalige blir folk. Egentlig anser jeg meg selv som en meget sosial person, jeg liker å snakke og bli kjent med nye mennesker. Men nå har jeg på en måte gitt litt opp.

Når man er full, så tror man at man eier verden, ingenting betyr noe i det øyeblikket man mister hevningen.

Røykånden er fryktelig, var jeg slik? Jo, det var jeg vist, jeg røyket en del på fest. Så mye at jeg var hes dagen derpå. Å jeg skulle liksom være et godt forbilde helsemessig? Neppe.

Folk lurer på hva som feiler meg fordi jeg ikke drikker.

Jeg har bestemt meg for å late som, dette tar lokket av trykket. Slik slipper jeg å gjenta meg selv gang etter gang.

Jeg er blir manisk på å dobbeltsjekke at drinkene ikke inneholder alkohol, for da har jeg brutt sirkelen.

Hva feiler det deg siden du ikke drikker? Jeg kjenner alkoholånden slår mot meg. Du er så deilig, folk prøver å grafse. De er ufyselige.

Jeg hadde et kjempeproblem på forrige event. Jeg hadde en slimål etter meg, en dritafull en som simpelthen ikke ville gi seg så lett.

Jeg måtte gjentatte ganger holde meg rundt min mann for å unngå at han snek seg inntil meg,Det verste er de som lukter på deg. Ikke bare i fylla, det kan også forekomme i køen på Kiwi.

Jeg kunne avslørt mye. Idrettsstjerner, finansfolk og kjendiser, gifte eller ikke, de gir FAEN. Agenda, å kose seg litt i fylla.

Akkurat som det ikke har skjedd. Tja, livsløgn.

Konene er ikke bedre, de henger i barene og skratter, mens ukjente menn stryker hendene under skjørte. De morer seg. Føler seg kanskje litt mer attraktive.

Mannen har de vel gått lei av, tenker jeg for meg selv.

Det går begge veier, så jeg bryr meg ikke, bare observerer.

Før stod jeg på bordene og danset. Herregud for et opplegg. Jeg har aldri vært av den rasen som har latt folk ta på meg eller flørtet. Det har jeg ikke hatt noen behov for.

Men det er mange av dem, grusomt mange.

Du kan vel si at jeg har blitt litt skadeskutt av dette. Jeg har innfunnet meg med at folk bare er slik. At de ikke har nok med hverandre.

Et tilfeldig ligg, så er det hele over. Men ved neste sving, der alkoholen melder sin ankomst, mister man huet, hvert fall den øvre delen.

Jo, beskuelse. Det er interessant, hele prosessen. Å nyte er ikke en synd. Det er bivirkningen av nytelsen som er elendig. Å da mener jeg ikke det seksuelle. Da mener jeg at huet ikke henger med de første dagene etter synden.

Hvem vil vel ha en ansatte som ikke fungerer? Eller familie fedre elle mødre? Ikke jeg i alle fall.

Jeg har opplevd mye. Venninner som har drukket en helflaske vodka om dagen, bare for å overleve det miserable livet de har skapt for seg selv.

De uten en følelse av uten verdi og alkoholen som sin bestevenn.

Jo, det er ganske mye rart man gjør og skal igjennom.

Jeg har mye erfaring for å si det mildt. Men for meg er jeg temmelig fornød med at jeg hoppet av toget for 6 mnd. siden.

Nå føler dere sikkert at jeg dømmer alle som drikker. Jo, det er nok min unnskyldning for å ikke drikke selv. Jeg vil ikke, jeg er ferdig med det hele.

Ja, jeg vet det er en forskjell på et glass i ny og ne. Men dere tar nok budskapet, vil jeg tro.

Følg meg gjerne på youtube

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser.

Youtube

Instagram

Facebook

Maria

 

Hva slags rusmiddel er mest skadelig? Du vil ikke tro hva som ender på toppen

Hei kjære lesere.

Dette innlegget er ikke basert på mine personlige preferanser. Jeg er nykter på alt av rusmiddler.

​Men jeg vil likevel dele min mening om dette tema.

Ja til cannabis i Norge?

Etter at jeg har bladd meg gjennom utallige medier, kan jeg i hvert fall trekke en klar konklusjon. Cannabis er mindre skadelig en alkohol.

Så hvorfor skal det ikke være lov?

Jeg synes stengt talt vi har blitt så overkjørt av monopoliseringen i Norge at årsaken av cannabissalg ikke er lovlig per dags dato, kan muligens være at staten da ikke vil tjene de samme penger på dette, som de nå tjener via vinmonopolene?

Det er unødig mye cannabis på svartebørs, hadde vi åpnet opp markedet så hadde kanskje ikke så mange unge havnet i kriminelle miljøer med illegalt salg. Der man da også kommer i kontakt med farligere rusmiddler. 

Vi vet også at over halvparten av all dop beslag i Norge er hasj og cannabis. Jeg ville nok helle vurdert og brukt ressurser og fokusert på å utrydde de farlige stoffene.

Jeg har aldri vært noe fan av å røyke selv, men jeg vet at mange bruker dette medisinsk og for å slappe av, da isteden for piller og diverse andre legemidler.

Jeg sitter ofte å tenke på gamle mennesker, eller menesker med diverse smertefulle sykdommer, hvorfor skal ikke disse få lov til å slappe av litt ekstra?

Eller om man skal stresse ned etter en lang og slitsom arbeidsdag, hva er egentlig så farlig?

To delstater i USA har legalisert cannabis, blant annet California.

Jeg skjenner igjen lukten på mils avstand. Jeg mener ikke at det skal være lov å slenge rundt fjern i arbeidstiden, misforstå meg ikke.

Men skal ikke mennesker kunne ha fri bestemmelsesrett?

Jeg kan egentlig ikke fatte å forstå at vi har blitt fratatt fri vilje, gjennom hva som  kanskje er mest gunstig for de statlige. 

Jeg tok en liten kikk på hva slags rusmidler som er mest skadelig for oss mennesker. Du vil ikke tro hva som ender på toppen

 • Alkohol slår
 • Heroin
 • Kokain
 • Amfetamin
 • Ecstasy
 • LSD
 • GHB

Dette gjør alkoholen til vårt farligste rusmiddel.

Fra en score fra 0-100, der 100 er farligst ruver alkohol på toppen av listen

Alkohol er 3 ganger så farlig som marihuana.

De lærde strides.

I en annen undersøkelse mener forskerne at alkohol ligger på 5 plass på skalaen mens cannabis ligger på 11 plass. Der graden av skade begynner på 1 osv.

Årsaken er at cannabis ikke ødelegger leveren på samme måte som alkohol.

Så hva mener dere?

Burde vi legalisere cannabis for å få ned salget av alkohol og piller, og diverse annet som folk bruker for å slappe av? 

Hva er Cannabis? Se link 

Følg meg gjerne på youtube:

NnUQC0Nlq4I

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser.

Youtube

Instagram

Facebook

Maria 

Sex med en vilt fremmed?

Hei kjære lesere.Jeg må innrømme at jeg har vært litt fordømmende mot menn når det gjelder å hive seg over alt som puster. Beklager det, etter disse artiklene fikk jeg et litt annet syn på det hele.

Jeg må si det overasket meg at så mange avslo. Noe jeg respekterer. Kvinner er nok på en måte litt dømmende i dag når det gjelder menns lyst til å ha sex med ukjente.

Gang på gang opplever jeg en seksuell tilnærming av menn både i forhold, og single så klart, siste gruppering er i og for seg ok.

Menn gir seg heller ikke så lett selv om de vet at jeg er gift. Jeg vet ikke om dette har med selvrespekt å gjøre? Man kan jo prøve å sette seg inn i motsatt posisjon.

Særlig enkelt blir det for menn som har fått litt innabords, jeg undres ofte over om de glemmer alt annet enn driften der og da?

Jo, eksperiment. En vakker kvinne spør 100 menn om de vil ha sex med henne, hvor mange svare ja? Se selv 

Omvendt sett, en mann spør 100 kvinner om de vil ha sex med han, hvor mange svarer ja? se selv

Ville dere hatt sex med en vilt fremmed på gata? Svaret blir nok ganske forskjellig fra edru til beruset, vil jeg tro:)

Følg meg gjerne på youtube 

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser.

Youtube

Instagram

Facebook

Maria 

 

 

 

Sex, en kjapp en, er bedre enn ingenting

Hei kjære lesere.

Man vet aldri hva som smeller fra denne siden.

Vi tar en kjapp en ....

Jeg tenkte å være litt ekstra festlig i dag og snakke om sexstillinger.

Min mann og jeg hadde en artig samtale i går kveld.

Det er for oss som sikkert mange andre noe stillinger som faller bedre i smak en andre, samt at det er visse stillinger der mannen holder lenger i en andre.

Sex og seksualitet er temaer jeg har tatt opp før, og jeg mener bestemt at man får et bedre samliv, med et bedre seksualliv.

De som har mer sex har det bedre. Det er et av menneskets primærbehov. Man kan si hva man vil, men dette er biologi.

Jeg skal også støtte hannkjønnet med å si til dere kvinner, at jeg synes man burde gi litt mer av seg selv, selv om man ikke alltid orker. Dette styrker sammenknytningen, samt at mannen er villig til å bidra mer på hjemmebane. Gjensidighet er viktig.

Når det er sagt. Så tenkte jeg at det var nyttig å vite, at bakfra stillinger har en kortere holdetid enn forfra stillinger.

Fra min erfaring kan jeg ta med meg at stillinger med økende hastighet forkorter.

Jo, her er det stor variasjon, når jeg snakker om holdbarhet, men en ting er sikkert, det er bedre med en kjapp en, en ingenting.

Man trenger ikke overprestere. For meg holder det godt med 15 min. Mulig jeg er kjapp i avtrekkeren selv, men det er vel ikke feil det heller.

Om man tror det er bedre for kvinner at du holder i flere timer kan jeg med sikkerhet si at du tar feil. Kvinner og menn blir såre av friksjon over tid, så jeg skjønner ikke helt hvorfor dette har blitt en oppblåst greie med å holde ut i flere timer.?

JAJA, avslutningsvis vil jeg si at samkjøring gir det beste resultatet. Da MÅ man kjenne hverandre. Egotripp gir sjelden nytelse i lengden, husk gjensidighet.

Så det var dagens kjappe fra meg.

Les også : Sex, en kjapp en, er bedre enn ingenting

 

Følg meg gjerne på youtube

WgTCpIR1ijU

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser.

Youtube

Instagram

Facebook

Maria 

 

 

 

Du blir aldri bra nok

Hei kjære lesere.

De beste av de beste.Tja, hva betyr nå det?

Man detter vel alltid tilbake til dette spørsmålet, uansett hvor man befinner seg i livet. Hvordan kan jeg bli endra bedre, eller hvordan kan jeg bidra enda mer, eller hvordan kan jeg bli en bedre forelder. Bedre, bedre, bedre ... Det blir aldri bra nok.

Du blir aldri bra nok.

Vet du hvorfor?

Jeg og mine formeninger igjen, jeg tror mennesker er bygget slik. Ingen vekst, ingen progresjon, ingen forbedring av menneske rasen. For ja, på bunnen er vi like primitive som andre skapninger.

Hvor man blir best handler om fokus. Man kan velge en gren og går aggressivt til angrep mot toppen. Noe som skaper egosentrisk individualisme. Det går på bekostning av andre ting.  Om man har fokus på forskjellige ting om gangen, blir man bare, ja, helt sånn gjennomsnittlig, men du er en god team player da. Ikke at det er noe galt i det altså. Man kan også velge å ikke ha fokus på noe, men det tror jeg resulterer i mindre heldige situasjoner.

Vi kan aldri bli lykkelig uten å være ulykkelig.

Jeg leste en bok for noen dager siden. Den handlet om å gi faen. Høres kanskje dramatisk ut, men den tente noen lys hos meg.

Det handlet grunnleggende om hvor langt man villig til gå, og hvilke forutsetninger man har for å lykkes, i det man ønsker å lykkes i selvfølgelig.

Mange har de eksterne midlene som et lykkemiddel, en lykkerus. Mens mange har de interne. Vi er forskjellige, tankesettene er forskjellige og verdiene er forskjellige.

Hvor mye man vil og hvor langt man når, handler om det samme.

Hvor mye smerte man tåler på veien.

Smerten må være verdt veien.

Når det ene målet er nådd, kommer det neste.

Det er klart, man kan innfinne seg med at man ikke klarer, eller det ligger ikke for meg, eller kanskje det er alle andre sin skyld at jeg ikke får det til, så kan man legge seg i offerrollen.

Eller man kan ha selvfornektelser, der man sitter fast, du vet hva svare er, men er ikke sterk nok til å ta tak i det for å komme deg videre. Bedøvelse er beste utvei, så virker det som der du befinner deg.

Du kan velge selv, fordi du kan om du vil. Eller om du takler den smertefulle turen til målet ditt.Du trodde kanskje jeg skulle snakke om lykke, lykke er smerte. Jeg høres gal ut, men jeg er ikke det.

Du kjenner ikke hvor godt du har det, før du vet hva godt betyr.

Mennesker er på en kontinuerlig streben etter noe. Vi har de samme smertene, og alle er vi like når det gjelder livet. Eller meningen sådan.

Det som er utsiden reflekterer ikke innsiden. Styrken, motet, viljen.

Hva verdiene dine er, avgjør hvor langt du er villig til å gå for det du tror på. Eller ikke gå om du har feil verdier i bunn.

Er du egosentrisk er det ikke noe feil med det, du kommer nok lenger, eller du tåler nok mer en de fleste. Kanskje du utretter noe stort? Er med til å bidra til en vekst som er større en din egen eksistens? Det er vel det vi alle burde ha gjort, men likevel er det mange som ikke tåler den smertefulle veien. 

Er du en team player så er det ikke så viktig for deg å komme lengst mulig , men det er også helt greit. 

Siste segment stenger jeg ute, du vet, den inaktive. Ingen bra sted å befinne seg. 

Slik er vi forskjellige.

Men en ting tar jeg med meg fra filosofien:

Det er ikke de sterkeste eller de mest intelligente som overlever, det er det som er mest tilpasningsdyktige til endring.

De som synes smerten er verdt veien de går. De som vil nok, de som har troen på at de klarer det, de som aldri gir opp.

Å slik fortsetter historien.

Men husk du vil aldri være tilfreds.

Dette er naturens gang.

Til ettertanke....

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser.

Youtube

Instagram

Facebook

Følg meg gjerne på youtube:

Ønsker dere en strålende dag.

Maria
 

 

 

 

91% av det norske folk, mener det ikke er bærekraftig med stor innvandring

Hei kjære lesere.

91% av det norske folk, mener det ikke er bærekraftig med stor innvandring.

Vi har brukte en halv milliard bare på tvangsreturer i fjord.

Er det Norge sitt ansvar og returnere ulovlig innvandring, ja, men å gjøre det på en såpass human måte at det koster det Norske Stat 80.000 kroner per person?

Det ble returnert 7900 personer i 2015.. Samlet sett ble det brukt 585 -685 millioner.

I 2016, ble av 7.321 personer returnert. Returen i fjor ble estimert til 5% høyere en året før (Noe som ikke semmer med de tallene som er beskrevet i artiklene) derfor er tallene estimert til en halv milliard.

Samlet sett på de siste 2 årene har vi altså brukt over en milliard bare på tvangsreturer? 

Det sitter fortsatt 25.000 saker til behandling.

Jeg anser dette som så kraftig misbruk at skattebetalerens penger, det koker i topplokket.

Hadde dette vært i et land utenfor Skandinavia, så skal jeg love dere denne summen ikke hadde kommet i nærheten av de tallene vi bruker. Dette er bare trist og skammelig med et slikt svik mot det norske folk som jobber og sliter for disse skattekronene til felleskapet.

Selv om Listhaug jobber på spreng, er det fortsatt en sak som politikerne i felleskap må se nærmere på, slik at vi slipper disse enorme summene på tvangsreturer.

Jeg tør ikke engang å tenke på hva det koster oss å integrere mennesker til Norge.

Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan det er mulig at mennesker som lever under fattigdomsgrensen i Norge er økende, og at politikerene ikke tar grep om dette? Disse er allerede eksisterende norske statsborgere, som blir puttet inn i en skuff og støvet ned i arkivene.

Hva er deres mening om returpolitikk?  

Les også Vi vet med sikkerhet at mange asylsøkere lyver!

Les også Jeg heier på Listhaug

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser.

Youtube

Instagram

Facebook

Følg meg gjerne på youtube:

Maria 

 

Jeg eier for mye!

Hei kjære lesere.

Etter som man blir eldre så finner man ut av visse ting. Ikke bare endrer du deg som mennesker, verdiene dine blir endret, og interessen for ting. Man blir mer selektiv på hva man bruker tiden sin på, og hvem man omgås.

Jeg vokser hver eneste dag, ikke i høyden eller bredden, men i hode. Så liker jeg å tro i hvert fall. Man kan vel si at fornuften innhenter deg ved stigene alder. Jo, forskning viser også at frontlappen ikke er ferdig utviklet før i en alder 25. OK, nok anatomi.

Hele innledningen min har i å for seg bare en liten del av budskapet mitt å gjøre.

Jeg ville egentlig skrive om å ta seg vann over hode. Eller å bo seg i hjel. Ta på seg for mye ansvar og ha kontinuerlig dårlig samvittighet.

Jeg eier for mye. Ikke sånn i antall enheter, men i kvm. Huset vi bor i nå, på en herregård Lier er 500 kvm, vi er en familie på 5. Se housetour under:

I USA kjøpte vi et hus på 200 KVM. House tour part 1

House tour part 2

Hva tenker dere nå? Sikkert at jeg er bortskjemt, eller hva er poenget?

Jo, poenget er at jeg orker ikke å ha så stort hus lenger. Vi bruker ikke store plassen. Vi liker å være sammen, og henge oppå hverandre som familie. Så, ja det huset i USA er mye mer passende sånn i størrelse. Man trenger strengt talt ikke så mye privatliv som man kanskje tror i utgangspunktet.

Jeg hadde for meg for noen år tilbake, at alt skulle være så fint og flott. Jeg jobbet med interiør og innredninger, så det var vel en naturlig bivirkning. Det er ikke slik at jeg ikke liker fine ting ennå, men jeg drukner i mine egne ting. Shit, så mye penger man klarer å bruke på unødvendige utsmykninger.

Jeg har blitt fryktelig bortkjemt av å ha det for fint også, hvor grensen for "for fint" Er nok varierer vel fra person til person. Men jeg som menneske, har vel hatt det litt overdådig kan man si. Jeg har vært heldig. Takk for det. Men man kan disponere heldigheten på forskjellige måter. Min disponering har kanskje ikke vært like fornuftig alltid.

Problemet kan løses ganske lett, enige i det. Gi det bort. Men så enkelt er det ikke heller. Ikke pga affeksjonsverdi, men det faktum at man ikke vil gå nedover i standard.

Så min strategi er å selge.

Jeg føler at jeg går og rydder hele dagen, flatene for rot er vanvittig store. Det hadde vært mer motiverende å tørke støv, om man det ikke hadde støvet til i den enden der man begynne, før man hadde nådd den andre enden.

Oh, boy. Heldigvis har jeg vaskehjelp, som jeg setter uendelig stor pris på. Jeg hadde daua om jeg skulle gjøre dette selv, snakk om fulltidsjobb.

Bare klesvasken tar jo flere timer daglig. Jeg kan ikke forstå hvordan folk overlever, å jobbe fullt, ha unger, lage middag, holde orden på, og vaske hele huset? Der kommer vel det med prioriteringer inn. Eller tidsklemma som det heter. 

Dette er flaut men jeg nevner det, jeg prøvde å støvsuge for noen uker siden, første gang på noen år (Ja,jeg skammer meg) Jeg freaker jo ut om det kommer besøk og det ser skittent ut.... Jeg skulle da støvsuge et teppe som ungene hadde griset et halvt brød utover.

For å si det sånn, jeg tenkte for meg selv, at dette er rene oppvarmingen til en treningsøkt. Så således er det en effektiv treningsform.

Ikke at jeg hadde foretrukket den type trening.


I dag lider vi vel litt av dette, å bo seg i hjel, eller tro man trenger mer en det som man trenger. Mye havner i boden, som hoper seg oppover, mye havner innerst i skapet og blir aldri brukt. Når man tar en skjau, så vokser rotet like fort som ugress. Skammelig å si det, men sånn er det her hjemme.

Jeg kan jo skylde litt på barna, de vokser også som ugress, det er nye klær til ny sesong, hvert eneste år frem til 18 x 3 barn, det blir mye opphopning. Jeg burde bli flinkere til å gi bort. 

Ja, så en liten oppsummering. Jeg er sliten av for mye vedlikehold inne og ute, jo større, jo verre. Jeg er lei av å rydde, jo større jo verre. Jeg er lei av å ha dårlig samvittighet for at jeg har så mye som jeg ikke bruker, jo mere, jo verre. Ok, dere skjønner sikkert budskapet.

Å mest av alt er jeg irritert over at jeg har blitt så godt vane med luksus.

Ikke kjøp mer en det dere trenger, det er mer slitsomt en glede.

PS, innlegget er skrevet med en humoristisk vri...

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser.

Youtube

Instagram

Facebook

Maria 

 

Slik selger jeg meg selv

Hei kjære lesere

Slik selger jeg meg selv!Hvordan manipulerer du med en god intensjon, til å få det som du vil?

Hvordan selger du deg selv?

Studium under har fått meg til å falle ned på følgene konklusjoner, når det gjelder salg av seg selv eller annet.

 

Overtalelsesprinsipper:

 • Gjensidighet
 • Knapphet
 • Autoritet
 • kontinuitet
 • Likhet
 • Konsensus

 

Gjensidighet

 • Kan forklaras i korte trekk som bytting av tjenester, altså (om du gjør dette for meg, så gjør jeg dette for deg) Tjeneste mot tjeneste. Når man utfører noe på vegne av andre en seg selv vil mennesker automatisk skape en forventning av at vedkommende vil gjengjelde. Er du den første til å gi, gir dette ekstra personlig verdi og en stor stjerne i boken til mottaker. Det er også viktig måten du velger å utføre en tjeneste på eller gi vedkommende noe. Vi kan si at om man inviterer til en personlig og hyggelig middag, vil vedkommende føle seg verdsatt og gjengjelde samme oppførsel. God relasjonsbygging, viktig for business.

 

Knapphet

 • Av noe (særlig i produkt sammenheng og salg, får ting til å fyke i været) Mennesker vil ha det mer om det er lite av produktet (Du kan selv være produktet) Dette skaper en følelse av at det er mange som har kjøpt om man burde kjøpe, ellers går man glipp av. Men produktet må også skiller seg ut og folk må vite hva som skjer om man ikke kjøper. Apple kjører denne strategien med lansering av telefoner, de slipper et lite opplag først, for å skape desperasjon i markedet, så er det mange som bestiller og kjøper med en gang det kommer i butikk. Øker salg.

 

 • Er du en populær person som mange vil benytte seg av (selv om de må vente over en tidsperiode) Skaper det større etterspørsel en om du har mye ledig tid. Lat som du er opptatt, så får du mer jobb.

 

Autoritet

 • Brukes ved ytre inntrykk av vedkommens stilling, eksempelvis brukt uniform skaper tyngde. Om du har diplomer hengende på veggen får man et inntrykk av erfaring og dyktighet innen sitt felt. Ekstern gjenkjennelse, eks skilt eller bilder av seg selv, har stor effekt i det underbevisste og beviste.

 

   Kontinuitet

 • Det uavbrutte, handler litt om å få en fot innenfor døren, mennesker føler selvansvar. Om man har sakt ja til et påbegynnende prosjekt, så er det vanskelig å bryte selv om prosjektet ekspanderer. Hjernen venner seg til større og større omfang og aksept, samt at man føler seg forpliktet til å delta. Små lovnader, sikrer større mulighet for at noen går med på helheten.

 

Likhet

 • Samme mål, verdier, interesser, samt gi komplementer og ha samarbeidsvilje, er essensielt for å jobb mot samme mål. Det er VIKTIG å Bli kjent personlig før man kan planlegge målsetting. Da vet man hvem som er gode til hva og kan plassere og delegere bort ting som man ikke er god på selv.

 

Konsensus

 • De du jobber med, blir mer overbevist om det er flere en seg selv som utøver samme oppførsel, viktig med gjentagelser og synlighet. Vær såpe og lat som du er enig med teamet. Jo mer enig du er, jo enklere er det å få gjennomslag og bli verdsatt, som en del av resten. 

 

Dagens lille lærdom fra meg. Så da er det bare å selge på.

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

Maria 

 


 

 

 

Jeg heier på Listhaug

Hei Kjære lesere.

Jeg er irritert.

Jeg mener i den sammenheng om hvordan personlige ytringer og meninger fungerer. Handler det om allmenn konflikskyhet? At å stikke seg frem resulterer i ubehageligheter. Nei, for å opprettholde orden og A4 strukturer er det best å holde kjeft.

NAIVE NORGE!

Man stemmer frem politikere som ikke gjør en dritt, skal de ikke ivareta våre demokratiske interesser?  Jeg skjønner at man ikke alltid kan være enig, men vi er et flertallsstyret system, skulle man da kunne forvente? Jeg har en følelse av at politikken kjører sitt egoløp, men hvorfor er det ikke flere som lager opprør? Som tørr å hevde sin mening offentlig? Er det så livsfarlig? Mange vil bruke meg som et talerør for personlige ytringer. Hvorfor kan man ikke bare si det selv? 

Jo, jeg er ganske upopulær, det er jeg fult klar over, hva så? Så lenge jeg står for mine meninger så gir jeg beng. For meg er det viktig med endring av u- fungerende prosesser eller å ikke ivareta allmenn interesse. Barmhjertigheten har vokst over hode på folk og logikken har de gjemt eller glemt, ikke vet jeg. Norge er IKKE et fritt samfunn, om man vil utveksle meninger blir det bak en anonym maske. 

Min definisjon av et fritt samfunn, er et samfunn der det er trygt å være upopulær. Adlai Stevenson Jeg er på ingen måte enig at vi er trygge om vi ytrer.

Janteloven sammensatt med det å være politisk korrekt holder glefsemasken på plass.

Jojo, det er med på å bidra til å holde sauen innenfor gjerdet. Sauen følger flokken. Men flokkmentaliteten fungerer ikke for vekst og endring. Gradvis tilvenning. Slik jeg ser bedriver politikerne mikro politikk med innblanding og full kontroll av flokken. Hva med å se det større bilde? Egentlig kjenner jeg at jeg begynner å bli litt desperat her jeg sitter. 

Jeg vet hvordan systemet fungerer, man manipulerer med å dytte saker foran som ser usedvanlig fine og flotte ut, så skal man bruke masse ressurser på dette og alle klapper. Innvandringspolitikken er slik, men er det noen som bryr seg? In the end vil folk kun sikre sine egne interesser, men åpne øynene da. 

Vårt hovedproblem per dags dato, er at vi ikke ivaretar befolkningens interesse i det lange løp, med å dra inn den ene og det andre kulturkollisjon uten noen form for tilretteleggelse, er det dømt for å gå til helvete. Mennesker er ikke mennesker. Mennesker har intensjoner, først seg selv og sine nære, de må vi ikke glemme. Slik fungerer det i vår kultur. For andre kan det være at mennesker ses som en trussel. Eller la meg si det litt mer forståelig, de som ikke er enige i deres egen tro og kultur må bort.

Det er såååå viktig å vise at man bryr seg i enkeltsaker, men dere lurer ikke meg, jeg vet at dere gir faen. Dette er en gullstrategi og den fungerer per dag dato. 

Selv om dere bærer uniformen og utøver deres autoritet, så har den ingen funksjon uten å sikre allmenne interesser. 

Jeg heier på Listhaug. Det gjør jeg faktisk, selv om jeg har stemt på Høyre i alle år. Men det er jo fordi, dere vet, skattemessige fordeler. Nå driter jeg i skatt. Jeg er mye mer opptatt av at vi ikke er på vei mot, æææ, vet ikke hvilket ord som passer her......

Kan vi for guds skyld ikke bare følge vårt eget regelverk, å slutte å kaste bort så mye tid på saker som ikke tjener samfunnet? Jeg retter meg til politikerene og sier: jeg som mange andre hadde følt oss 1000 ganger tryggere, om vi viste at dere faktisk tilrettela for at befolkningen skulle ivaretas i første runde.

Takk for oppmerksomhet.


Følg meg gjerne på YOUTUBE


UdnNLcvvBfk


Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

Maria 


 

 

 

Jo mer penger, jo mer makt, jo mer meningsløst er det ....

Hei kjære lesere.

Trodde du at penger eller makt var det du ville ha i livet? Da tar du grundig feil ...

Jo mer penger, jo mer makt, jo mer meningsløst er det ....

Hva motiveres vi av, og er vi på vei inn i depresjons og forvirringstidenes ragnarokk?

I dagens samfunn har vi alle en individuell formening om hva som er vårt mål i livet. Siden jeg har studert NLP så har jeg på bakgrunn av dette lært en del nyttige faktorer og verktøy jeg kan bruke for å drive meg selv fremover mot det jeg ønsker å oppnå.

Dette er viktig ....

Jeg har lært at det er tre kategorier når det gjelder å motivere mennesker. Disse gjelder for deg selv og alle andre mennesker på denne kloden ...

1.innflytelse

2. Prestasjon

3.Tilhørlighet

For meg har disse tre kategorier vært nevneverdig sterke i min fremdrift i etterkant. Dette fører deg fra en forvirret individualist til et funksjonelt og sterk team Player.

For å være lykkelig i livet må man jobbe for andre en seg selv, være delaktig i prosessen og mestre oppgaven.

Dette kan brukes i alle aspekter av en målsetning, uavhengig av interesseområde.

Det første du skal gjøre er å finne en Utfordring, det må være en gjennomførbar oppgave, noe man strekker seg etter, men er realistisk og oppnåelig for vedkommende.

Når du har funnet spesifikt hva denne utfordring innebærer, må du begynne å øve, neste steg er:

Mestring, en følelse av å bli god i noe, å fortsette å vokse gjennom utførelse. Hvor god du skal bli avhenger av hvor viktig det er for deg stegvis og nivåvis, dette må også være realistisk (Husk ingenting er umulig om det ligger til rette for)

Når du har kommet så langt, så er den siste innspurt å finne ut hva nettopp du med denne utfordringen og mestringen kan bidra med som omfatter mer en deg selv:

Bidrag- Jobbe for noe større en seg selv, være en del av en helhet, der man er en viktig brikke av puslespillet.

 • Hva jobber du mot i dagens samfunn?
 • Hva får du ut av det?
 • Hva bidrar du med for andre?

Nå kan du planlegge:) 


Følg meg gjerne på Youtube under:

 
Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

Maria 


 

Kvinner som angrer i fylla etter et tilfeldig ligg

Hei kjærer lesere.

Jeg vil begynne dette innlegget med å si at jeg har empati for de som har gjennomgått overgrep eller voldtekt.

Dette er mine objektive meninger uavhengig av følelser.

Jeg er på beskyttelsestokt for hankjønn. I vinden blåser det hardt når det foreligger seksuelle beskyldninger mot menn. Jeg leste senest i dag en sak der feminist Linn Rosenborg skriver om "hvor går grensen for overgrep"

At en mann angivelig "sniker" av seg kondomet under et samleie, som Rosenborg henviser til, kan være en ubevist handling, dette kan jeg med sikkerhet si, fordi jeg har opplevd det selv.  Kondomet kan faktisk falle av under akten, uten at noen har skyld i det.

At det er en risiko å ha sex med en ukjent, JA, er det noen der ute som ikke er klar over at det er en risiko? Vedrørende seksuelle overførbare sykdommer, selv om vedkommende ikke er klar over dette selv?

At kvinner må ta angrepille fordi hun ikke tar forhåndsregler er vel kvinnens egen risiko. At det resulterer i graviditet fordi kvinner ikke tar forhåndsregler, vil jeg også påstå at er kvinnes ansvar. Det er sikkert mange som er uenige med meg her. Men for å snu problemstillingen på hode. Om en kvinne smitter en mann, hva er promillen for at han anmelder henne? Eller hva med om mannen er imot at kvinnen skal ta abort, hvem bestemmer?

Igjen føler jeg at kvinner bestemmer både i den ene og den andre retningen.

Alle grenser er hårfine, og vil variere fra person til person. Men med den offentlige seksuelle innstillingen vi har i samfunnet, må man regne med uenigheter og litt svinn på skogen.

Det er viktig å ikke rope voldtekt rundt hver eneste sving. Dette er grove beskyldninger, å bør behandles deretter. Hevnaksjoner er grusomme maktovergrep som brukes i hopetall av kvinner mot menn.

Jeg hører at flere kvinner som angrer i fylla etter et tilfeldig ligg, de har altfor lett for å dra overgreps kortet eller voldtekts kortet. Man kan vel strengt talt angre på en handling man er delaktig i av egen fri vilje dagen før, etterfølgende å rope voldtekt fordi hun angrer dagen etter.

Om en kvinne er på Tinder eller andre sjekkesteder, der det forventes at partene skal ha seksuell omgang, så forstår jeg simpelthen ikke hvorfor kvinner i det hele tatt skal utsette seg for dette, siden de er så sårbare mot følelsen av seksuelle overgrep.

Kvinner som menn i dag går jo på byen nettopp for å få seg et ligg. Om man ikke er totalt enig i hvordan denne handlingen skal foregå, er det best å la det være og holde seg hjemme.

Jeg sier ikke det at alle menn er snille, men det tilhører vel sjeldenhetene at menn virkelig forgriper seg på kvinner, når kvinnen selv har samtykket i sex.

Menn for unødig mye pes fra angrende kvinner.

Når det gjelder handlinger som virker ubehagelige i akten er det viktig å si klart i fra med en gang, om man bare lar det skje uten å gi klar beskjed der å da, synes jeg ikke man kan skylde på mannen i etterkant fordi det føltes ubehagelig. Det er klart om mannen ikke stopper til tross for klar beskjed ,er jeg på kvinnens lag.

Jeg har en mannlig venn som har blitt voldtatt av en kvinne i beruset tilstand, ingen mann kommer noen vei med en slik anklage. Er det urettmessig forskjellsbehandling?Jeg limer inn loven om voldtekt her: Slik at den er klar for alle, vær 100% sikker i din sak før du anmelder. 

Vedtektsbestemmelsen lyder:

     § 291. Voldtekt
     Med fengsel inntil 10 år straffes den som


     a) skaffer seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd,


     b) har seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av 
        andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen, eller


     c) ved vold eller truende atferd får noen til å ha seksuell omgang 
        med en annen, eller til å utføre handlinger som svarer til 
        seksuell omgang med seg selv.

Til alle der ute, om dere vil være på den sikre siden, ligg kun med personer dere er trygge på. Jeg synes folk tar unødig høy risiko. Særlig når det gjelder sykdommer.

Avslutningsvis vil jeg oppfordre ekstrem feministene til å ikke ødelegge for andre feminister, for meg virker dere som ekstremister som hater menn.

Følg meg gjerne på youtube

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

Maria 

Digitalisering av penger

Hei kjære lesere.

Det blir et langt og ganske tungt innlegg fra meg i dag. Jeg mener at dette er en meget alvorlig og nødvendig situasjon vi må ta stilling til.

Virtuelle kroner, skal vi bo i et dataspill, der vi er tvunget til å lyde myndighetenes befalinger?  

Bilderesultat for virtuelle penger

Vi vil miste disposisjonsrett over egne fysiske midler, samt at alt vi kjøper kontant per dags dato (mulig noen ting som ikke vi vil dele av privatanliggende grunnlag) vi bli dokumentert. Myndighetene kan følge hvert spor av varer og tjenester vi kjøper verden rundt.

Staten prøver å monopolisere betalingsmidler, slik kan de styre enkeltpersonene og våke over samfunnets økonomi. Dette kan resultere i fatale konsekvenser for enkeltindivider.

Det er dyrt å være fattig og billig å være rik. Mens de rike setter pengene i fondsforvaltning, sitter Ola Nordmann med penger på sparekonto og taper kroner hver eneste måned. Om Finanskrisen slår til, er det ikke bankene og myndighetene som vil lide, det er du.

Ved høy vekst i boligmarked og lav rente tar folk opp for høye belåninger.

Vet du at bankene bruker dine penger til å låne ut til andre?

Les litt om årsaker til finanskriser her 

Bankene disponere midlene dine imellom enkeltpersoner innskudd og uttak, det er ikke slik som å ha de faktiske kronene på bok. Husk at du må søke om å ta ut penger over 50.000 kr. De pengene du får til huslånet ditt er det noen andre som eier. Egentlig fungerer bankene som et tradingselskap der de tjener penger på å bytte penger mellom mennesker.

Kredittkortbruk kommer til å eksplodere og folk ser ikke konsekvensene av den luksusfellen de kommer til å havne i. Det er enklere å bruke penger når man fysisk ikke ser de. Kontanter begrenser muligheten for å bruke mer en man har tilgjengelig.

Ikke glem at alt blir digitalstyrt og at de kommer til å legge på skyhøye gebyrer. Skal vi virkelig gi fra oss muligheten til å disponere egne midler?

Mange vil ikke kunne ta opp lån, pga at bankene og de statlige styrer rentenivåene som de ønsker. Om banken velger å sette opp rentene blir du kanskje husløs, fordi du ikke klarer å betjene lånet ditt, det er muligens fordi banken trenger de pengene du sitter på der å da? Når du sitter i lånekrisen, kan da bankene senke rentene igjen, slik at de kan tjene enda mer på at du taper de kronene du har i banken. Om du ikke har kapital eller taper kapitalen din, noe som kan være en konsekvens av forhøyede renter i første omgang, faller boligmarkedet og folk er kanskje tvunget til å selge billig. Du kan faktisk havne i en slik klemme at du ikke har mulighet til å kjøpe noe nytt. Når bankene og myndighetene sitter og kontrollerer hele markedet.

De vil ha full kontroll på omløp av svarte penger, dette er argumentene de skjuler seg bak. Men sannheten er at de vil styre totaløkonomien til enkeltmennesker. Sitte å melke kroner, som de videre kan bruke etter egen preferanse.

En annen kritisk tilstand er om banker går konkurs i følge av finanskriser. Banken har bare en erstatningsplikt på opp til 2 mill. Har du mer midler en dette på konto er de tapt.

I følge ja til kontanter.no Ønsker høyre nå å fjerne kontanter helt innen 2030, allerede i 2020 vil næringsdrivende bli nektet å ta imot kontanter.

Det er satt i gang en underskriftskampanje for å holde kontantene i samfunnet. Denne er rettet mot regjeringen. Vi kan dog se på de positive aspekt ved å fjerne kontantene:

Slik jeg ser det kan det i en kort periode redusere:

 

 • Kriminalitet av ulike sorter
 • Ran i offentlig eller privat sektor
 • Overfall, grunnet stjeling
 • Narkotika Kjøp og salg, trading.
 • Horer kjøp og salg umuliggjort
 • Ulovlig immigrasjon
 • Svarte arbeid
 • Trading generelt av ulovlig aktivitet.

Det finnes andre måter å få dette under kontroll, fjerne store verdisedler eksempelvis, slik at det vanskeliggjør for mennesker å drive ulovlig aktivitet.

Gjennom inflasjon vil kontanter bli mindre verdt, så det løser mye av problematikken over.

Bivirkning:

Vil folk finne andre verdier som byttevarer?

 • Diamanter
 • Gull
 • Sølv
 • Andre verdivarer som mennesker

Mulig det blir mer mennesketrading for ulovlig arbeid mot å finne andre verdivarer i bytte i kriminelle handlinger? 

Jeg vil legge inn at vi i dag har reflasjon, for å øke sysselsetting, jeg vil tro at om vi får  en kraftig deflasjon, klarer ikke Ola en renteøkning på mer en 30%. Konsekvens, ved kraftig renteøkning i bank at normale mennesker vil slite mer med gjeld.

Når gjeldsnivåene blir for høye- å utakk umulig, husk at bankene har ikke reelle omsetningsmidler, vi må finne en måte å få ned verdensgjeld før vi fjerner kontanter, slik jeg ser det er bankene per dags dato tvunget til å trykke opp nye sedler for å holde hjulene i gang. 2/3 av verdensgjelden er privatgjeld.

Hva sier politikerne til dette? Jeg ønsker en grundig forklaring på hva planen er og hvilke det tjener å ha et kontantfritt samfunn.

Dagens Vlog under:

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

Maria 

 

Nei, til det kontantløse samfunnet.

Hei kjære lesere.

 

Jeg har lenge gått og tenkt på dette med bankrenter, for mange der ute er det naturlig å tenke at det er trygt og godt å ha penger i banken. Men så enkelt er det ikke. Mens bolig og aksjemarkedene stiger og ting blir mer verdt, så taper du på innskudd du har i bank over tid. Ikke bare blir pengene dine mindre verdt, men det blir mindre til overs hvert eneste år.

Kronen er ikke like mye verdt som den var, det er et fall i verdien til kronen, samt økning i prisene på varer og tjenester, derav inflasjon.

Min formening er at penger i bank er lite gunstig over tid.  Det kan man se av grafen under.Om man fjerner kontanter i samfunnet, betyr det at folk har 2 muligheter i)investere  ii) ha penger i bank. Myndighetene og bankene styrer regulering av renter. Om man øker rentene vil det bli problemer med boliglån, som folk flest har. I verste fall må man selge og putte pengene tilbake i banken, grunnet at man ikke klarer å betjene lånene. PS.. det er unntak for de med fastrente avhengig av bindingstiden.Banken kan også bli ?tvunget? til å gi negativ rente, hvilket betyr at de egentlig i prinsippet beslaglegger penger fra innskytere. Derfor må vi ikke akseptere et kontantløst samfunn?. Vi må ikke gi fra oss friheten kontanter gir oss. 

Per dags dato skjer det samme, lave bankrenter er kun gunstig om man har lån. Om man har kontanter i bank forringes verdien av disse løpende. Fra 2011 har det vært ugunstig å ha penger på bok.

Verst er det for de som har formuesskatt i tillegg. Se grafen:

Renter skatt og inflasjon høy rente-1,27% lav rente -0,43%

Formueskatt 0,85% totalt tap -2,12%

Min største redsel for samfunnet og enkeltindivider er at bankene setter opp rentenivå slik at folk ikke klarer å betjene lånene sine og må selge verdier. Konsekvensen er at de putter pengene tilbake i banken. Derav kan banken etter hvert sette renten ned, altså gi et svært lavt nivå eller negativ rente, slik kan myndigheten snike penger ut av folks lommer og redusere størrelsen på eiendomsbobblen?. Dette er min prognose. Husk at myndighetene trenger penger?.. til å ta risiko og holde konsumhjulet i gang.

Meninger om problematikken?

Jeg vil ikke gi slipp på kontantene, heller ei vil jeg anbefale dere å ha penger i bank over tid. Følg meg gjerne på youtube

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser.


 


 


 


 


 


 

 

 

 

Vi vet med sikkerhet at mange asylsøkere lyver!

Hei kjære lesere.

 

Jeg fortsetter med gårsdagens innlegg og mine meninger rundt lovbruddet som er begått.

Siden min vinkling er fra et annet perspektiv og kanskje ikke like barmhjertig eller empatisk som samtlige andre, er det dømt til at det blir reaksjoner.

Som mange av dere vet, er det viktigere for meg å dele ærlige synspunkter en å være politisk korrekt. Nok om det.

For å ikke avgrense omfanget når det gjelder statsborgerskap til denne enkeltsaken, er det uhyre viktig å tenke på hva slags signaler man sender ut. Når en slik enkeltsak havner i media og er meget tilgjengelig lesestoff, setter dette enda større press på både UDI og politikere. Dessverre i denne saken så tror jeg å gå offentlig reduserer muligheten for vedkommende isteden for å øke den. Nettopp av den grunn at man må sette en standard i følge lovverket.

Når det gjelder forelding av saker så variere omfanget fra 3-25 år avhengig av lovbrudd, men dette må domstolene ta stilling til.

Den fine bivirkningen om man kan si det slik, er at UDI er mer aggressive på ballen etter at man finner hull i systemet. Jeg ønsker likevel at UDI nå fokuserer og bruker ressurser på nåtidens saker istedenfor å grave i gamle arkiver. I så fall er det viktig at de setter en saklig standard før dette blir offentlig materiale i fremtiden.Følg meg gjerne på youtube.

Jeg minner videre om at et statsborgerskap kan tilbakekalles om det er gitt på urette eller ufullstendige opplysninger.

Vi vet jo med sikkerhet at mange asylsøkere lyver, men om vi åpner opp for at det kan finnes en utvei, selv om de blir tatt i lovbruddet, vil jeg påstå at vi sender ut signaler som ikke er heldig for samfunnet. Å da i etterkant å sortere ut de som får bli eller de som må dra er jo en umulig situasjon. Ikke bare kommer dette til å koste staten millioner eller muligens milliarder av kroner, men de kommer til å feildisponering tiden med å lete etter istedenfor å forebygge i første omgang.

Videre mener jeg at vi må fokusere ressursene på å gi oppholdstillatelse til de som kommer grunnet flukt. I følge SSB er den største tyngden på familiegjenforening og jobb. Jeg sier ikke alle, men av vi burde omjusterer tyngdepunktene.

Hva mener dere om følgende? 

Dagens Vlog under, dette har ingen sammenheng med innlegget, men vårt liv i generell kontekst.

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

Maria 

Hiv de ut, løgn er løgn

Hei kjære lesere.

Jeg som skribent mener det er viktig å belyse samfunnssaker fra forskjellige perspektiver. Jeg vil etterfølgende gi min personlige mening i denne saken.

Saken om Mahad Adib Mahamud (30), som mister statsborgerskapet sitt etter å ha bodd i Norge i 17 år

Å bruke som argument at mannen er bioingeniør burde strengt talt ikke spiller noen større rolle, en om han hadde vært vaskehjelp, de stiller da vel på lik linje under samfunnsnyttighet, om ikke, trenger jeg en begrunnelse.

Ulovlig oppholdstillatelse beregnes vel ikke på bakgrunn av yrkesrang, gjør det vel?

I følge det norske lovverk, kommer man ikke unna med en forbrytelse selv om man blir tatt flere år senere. Det er klart at overgangen for vedkommende blir enorm, å jeg kan relatere meg til frustrasjonen han føler, og den situasjonen familien har havnet i, men dette menneske har faktisk utnyttet seg av velferdssystemet og utdanningssystemet på ulovlig grunnlag. Mulig det ikke er hans egen skyld engang, siden han var 14 år. Jeg vet ikke grunnen, men vil anta at det er foreldre inne i bilde.

Skal vi drive usaklig forskjellsbehandling fordi noen har høyere utdanning en andre i samme båt?

Følg meg gjerne på youtube

Sylvis jobb er nok mer krevende psykisk et folk tror, man må ha ryggrad for å utføre en jobb i hennes posisjon, rett skal være rett, og dette er et vedtak som skal vanskeliggjør det å snike seg inn, og svindle den norske stat og samfunn.

Siterer: Det kan bidra til å avskrekke andre fra å gjøre det samme. De skal vite det at dersom du har løyet til norske myndigheter og fått statsborgerskapet på falske premisser, så kommer ikke norske myndigheter til å gi seg, sier Listhaug til TV 2.

Jeg klarer ikke la være i å gjenta meg selv at det er 50% asylsøkere som fortsatt ikke er i jobb etter 10 år i Norge. 10 fuckings år. Jeg vet forøvrig at dette ikke har en relevans i denne saken, men jeg tar meg friheten til å neven det i denne kontekst også. Men det egentlige spørsmålet er om vi skal vi fortsette å se mennesker med løgnaktig informasjon generelt, drenere skattekroner ut av lommene våre? Norge går i underskudd, og NAV punger ut til mennesker som lar seg bo her på urettmessig grunnlag, uten en finger til bidrag til felleskapet. (selv om ikke gjelder akkurat i denne saken)

Hadde saken her vært like oppblåst om det var en vaskehjelp fra Somalia som hadde blitt ferska? Tror ikke det. Etter min mening er det ikke den milelange utdannelsen som skal avgjøre om folk skal bli eller dra, det er det faktum at det er ulovlig i utgangspunktet.

Om vi sender ut slike signaler om unntak grunnet familie og venner, samt en lang fartstid, vil jo problematikken eskalere. Hvem er det som da skal bestemme om man skal bli eller dra? Vi har valgt en lov, da må vi stå for valget. Jeg trodde forøvrig vi hadde demokrati, og det betyr at vi har valgt visse personligheter som Sylvi til å ta vanskelige avgjørelser på vegne av fellesskapet?

Sylvi har per dags dato Norges vanskeligste jobb. Om dere ikke ser helhetsbilde i denne problematikken kommer strikken til å bli strukket til den sprekker, og hva skal man så gjøre?

 Nei, hiv de ut, så setter man standarden der.Dagens Vlog under:

 
Takk for at du leser.
 
Maria 

 


 

 

 

De irriterende selvsentrerte glansbildene av meg selv

Hei kjære lesere.

Det har vært en krevende dag. Jeg og mannen jobber med en del store prosjekter, så store at jeg ikke kan relatere meg til dette selv. Noen ganger blir jeg redd for at det blir for mye å bite over.

I mitt hode tror jeg allikevel man klarer det man vil om man vil nok, vel å merke.

Jeg slurver ofte med tiden, så får jeg dårlig samvittighet fordi jeg lever livet, når jeg vet at jeg kunne disponert denne tiden til viktigere ting. Hode går som regel i 150, noe jeg ikke unnslipper, uansett hvor mye jeg prøver.

Stagnasjon gjør meg nervøs. Jeg kaller forøvrig det meste stagnasjon, så det er sagt. For meg er dette et ord som betegner sakte fremgang eller stillestad en dag eller 2.


Det er egentlig fjasete av meg å tenke sånn, jeg setter kjepper i mine egne hjul, deretter begynner negativiteten å eskalere. Det er akkurat, eller nei, det er som om hode leter etter feil, slik at jeg skal forhindre meg selv å tråkke fremover. Det er ikke viljen det er noe galt med i dette tilfellet, det er det faktum at jeg er skinnsykt utålmodig. Noe jeg ikke er tjent med, eller det er vel ingen som er tjent med en slik egenskap i grunn.

Jeg vil lykkes, i denne sammenheng gjelder det økonomisk. Jeg er så nær, men likevel så langt unna, det er flere egg i kurven, og takk gud for det, ikke at jeg tror på gud, men dere vet, det er et slik innprintet utsagn, uten betydning for meg.

Fader, det er så lite som skal til for å la meg provosere. Noen ganger ser jeg at det går utover dere, jeg er nok ikke alltid like god til å ordlegge meg, eller formidle på en forståelig måte slik at budskapet kommer frem til mottaker på en måte slik jeg tenkt det burde.

Så har jeg den utfordring at det er mye som opptar meg på en gang. Jeg burde hatt mer fokus på en ting av gangen, men så lar jeg meg selv rive med, siden jeg er et mulighetsmenneske, så hopper jeg fra den ene steinen i bekken til den andre. Hva dagen bringer aner jeg aldri, men den blir hver fall ikke som forventet. Ikke at jeg forventer noe i det hele tatt, men dere skjønner sikkert hva jeg mener.

Folk irriterer seg stadig at jeg ikke kan holde meg til det jeg kan, eller en ting. Jeg orker ikke dette, sorry, jeg må ha variasjon, ikke er det min skyld at jeg er interessert i alt for mye på engang, jeg skylder på media og tilgjengeligheten av informasjon.

Så er det dette med formidling. Det slår meg til stadighet at jeg burde hold kjeft. Men jeg har munndiare og tror jeg kan mye, det skal jeg innrømme. Det å kunne mye betyr ikke bare at jeg er en belest gammel rosin av den akademiske sorten, jeg har en del samtaler og erfaring bak meg, fra alle forskjellige mennesker og situasjoner jeg har befunnet meg i.

Min fremgangsmåte kan virke ganske aggressiv, men det er slik jeg er. Min intensjon er å belyse saker fra et nytt perspektiv, det er det faktisk, tro det eller ei. Jeg kommer ofte med mye rart, men det betyr ikke at det er piss, det er en annen måte å angripe situasjonen eller utfordringen på.

Her jeg sitter nå har tunnelsynet begynt å melde sin ankomst. Jeg er en trøtting, jojo, En A eller AB, jeg synes jeg sover mye. Jeg lyver litt om det fordi det er flaut å sove i 9 timer. Sånn er det på vinteren. Mulig flere kjenner seg igjen.

Så kommer jeg på at jeg skal være litt sånt prosjekt perfekt. Da er det farlig å avsløre sine svake sider. Men jeg velger å dele de med dere. Litt sånn for å gå i fortog, jeg vil at dere skal kunne relatere dere, og kanskje se at ikke alt er så uvanlig eller skummelt. Så trives jeg med det. Uavhengig av motstanden. Det er en sannhet.

Ønsker dere det beste, det skal dere vite. I morgen deler jeg et ubehagelig innlegg som vil gjøre meg upopulær. Jeg stålsetter meg. Det er alltid det beste ....

Jaja, jeg vet, usammenhengende vås. Så slipper dere hatere å skrive det. By The Way, til info, jeg har stoppet offentliggjøring av useriøse utsagn eller personangrep uten mening. Så da slipper mange å kaste bort tiden sin på slikt.

Skrivefeil hmmm, jeg burde ha tatt et norskkurs, enig i det, men hakke tid akkurat nå.

Å, det glemte jeg nesten, de irriterende selvsentrerte glansbildene av meg selv, er nødvendig for å være synlig i Nettavisens arkiver. Så, ja, jeg kommer til å fortsette med det. 

Hasta lougeo amigos....

Ps. Ikke glem å følge meg på youtube:=)

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

Maria 

Trente mennesker kan spise opptil 4 ganger så mye

Hei kjære lesere.

Det er mye trening og kostholds mas fra meg for tiden, men jeg synes dette er et fornuftig tema nå etter høytiden.

I dag tenkte jeg å gi litt tips og råd om hvordan dere skal komme i gang med treningen og en sunnere livsstil.

Følg meg gjerne på youtube.

Kom igang:

Først må du finne helt konkret ut hva som er målet ditt?

 1. Antall Kg?
 2. Antall Cm?
 3. Forbedre utholdenhet?
 4. Vil du ha bedre Helse?
 5. Føle mer Velvære og energi? 
 6. Vil du bli sterkere?  Skriv det ned, slik at du kan ta sjekkrunder på når du nærmer deg målet. Husk å sette realistiske mål.
 • Lag deg positive motivasjonsstrategier, det kan være en (gulrot) etter gjennomført økt eksempelvis, et eller annet du liker av sunn art. 
 • Lag en kul spilleliste som gjør deg mer motivert og fokusert under øktene. Spill de gjerne før trening også, dette minner hjernen og kroppen på hva den skal igjennom og er utrolig effektivt.
 • Kjøp deg eller ta på treningstøy du føler deg vel i. Ps: nå er det januarsalg i alle butikker.
 • Inngå allianse med en eller flere sparringspartnere, da er det mye vanskeligere å skulke unna.
 • Tren så tidlig som mulig på dagen, da har du masse energi og da blir du ferdig med det.
 • Sett opp faste økter, 3 dager i uken. Anbefalt av meg er kjappe harde styrkeøkter fra 15-30 min. Da skal du svette skikkelig. Ps: du forbrenne mer etter harde styrkeøkter med høy puls.
 • Styr unna fet mat og junk, det gjør deg slapp og energiløs, samt vanskeliggjør veien til målet.
 • Planlegg matinnkjøp for 3 dager av gangen, og ALDRI handle når du er sulten.
 • Ha alltid med mellommåltider i vesken og bilen.
 • Spis hver 3 time, da holder du blodsukkeret i sjakk. Det trenger ikke være komplisert, en gulrot eller et eple holder som mellommåltid. 
 • Spis mest mat før kl 14 og ikke mat etter kl 22, da skal kroppen hvile.
 • Drikk sitronvann gjennom hele dagen, og ha et par liter tilgjengelig med deg på farten.
 • Pass på å skryte av deg selv når du er ferdig på trening, dette stiller hjernen i en positiv "state" kroppen din husker faktisk dette til neste gang som en positiv hendelse, selvmanipulering er et meget stekt verktøy.

Litt om livet og trening under: Vi lager daglige vlogger:)

Studier viser at om man spiser for lite, har man lavere forbrenning, og er man utrent må man trene 75% hardere en en som er trent for å forbrenne like mye. Så er du utrent må du forberede deg på at du må ta i 4 ganger så mye, som det du vil gjøre når du kommer i flytsonen, det er vel ganske motiverende og tenke på? er det ikke?

Bare for å ta meg selv som eksempel er jeg 174 cm veier jeg 62 kg, trener i snitt 30-45 min daglig meget hard og intensiv styrke, mitt kaloriinntak utenat jeg teller slavisk ligger på mellom 3000-4000 i døgnet. Så jeg slipper å være sulten og holder meg meget stabilt i vekt. Jeg holder meg til mat jeg kan se hva fysisk er når jeg åpner produktet, dette kan være en grei huskeregel. 

Så ikke fortvil, når du kommer i flytsonen, kan du spise opp til 4 ganger så mye som du gjør i dag.

Så da er det bare å stålsette seg. Viktig å begynne så fort som mulig så barna dine får de riktige rutinene, de arver nemlig dine tankerstrukturer.

Dagens Vlog under:

AD8gov0rsdI
 
Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

Maria  


 

 

 

 

Hardt og brutalt ut mot fedme

Hei kjære lesere.

Jeg vet at mange er irriterer seg over fremgangsmåten min, når det gjelder min kamp om å åpne øynene, og se hva som fører unge mennesker til å føle kroppspress.

Det er godt mulig flotte slanke personer er en av isfjell toppene til problematikken, men under overflaten ligger det årsaker som kanskje få tenker på.

Bare ved å bla kjapt igjennom dagens aviser finner jeg følgene linker til et slankere liv.

VG:

          Det er lett å bli fristet til å ta sjokoladen når blodsukkeret synker mellom måltidene. Derfor er mellommåltider viktig for å holde sulten i sjakk   gjennom hele dagen. 

Dagbladet:

          Her er triksene for å gå ned i vekt - og å bli der

Det er bare nettavisen som ikke har fortninger av slankepress som en av de 3 store.


Jeg har selv gått ganske hardt og brutalt ut mot fedme, årsakene til dette er at jeg ikke ønsker den kommende generasjonen presset, når opplysningene og viten er så klar som den er i dag. Dette er et valg, et valg som man kan kontrollere om man har vilje og lyst nok. Dette er mine anbefalinger. Jeg vet at dere kan oppfatte dette innlegge som slankepress også. Min intensjon er å bevisstgjøre dere.

Jeg sammenligner dette med røyketrenden. Først røyket man inne med barna i rommet fordi man ikke viste bedre, når man fikk opplyst om at passiv røyking var skadelig, sluttet man å utsette barna for det. Så videre er trenden at alle slutter helt og røyke, fordi man vet at røyking ikke er sunt. Slik er det også med mat, vi vet bedre en å fortsette med skadelig kosthold. 

Jeg mener bestemt at underbevist påvirkning har størst konsekvens for hjernes trossystemer.

Når man i tillegg opplever mor og far på stadige slankekurer og bruker vekter hyppig for å regulere, teller kalorier, veier opp mat osv... Da sier det seg selv at barn og unge blir påvirket av mønstrene.

Alle skylder på modellene. I mine øyne er slanke flotte trente kvinner en motivasjon, ikke en ødeleggende faktor som fører til sykdommer som spiseforstyrrelser. Dog finnes det flere kategorier av kvinner og fasonger. Men dagens trend er helse relatert kontra å være syltynn. Det er klart at man kan overdrive alt, her må man faktisk bruke litt sunn fornuft.

Om man klarer å regulere vekt året igjennom er det klart at det setter mindre fokus på jojo slankingen.

At man bruker ferier som unnskyldning er bare tull, det er nettopp i ferier man har ekstra tid til å komme inn i sunne rutiner.

Man skal lære unge hva de skal spise, lytt til de som har greie på det, eksempelvis ernærings fysiologer, ikke tro på alt du leser i aviser.

Det er viktig at man spiser sammen som en familie og er samkjørt i kostholdet.

Selv fikk jeg sjokk når jeg gjorde siste innkjøp, jeg har bestemt meg for å kutte kjøtt og meieri i en måned for å sjekke om det blir endringer i systemet i positiv kontekst. Det som sjokkerte meg mest var at man halverte matbudsjetter med å kjøpe kun vegetarisk mat. Dette sånn til ettertanke.

Styr også unna raffinerte produkter, halvfabrikat og hermetikk. Dette er produkter som inneholder lite næring og kan bidra til vektøkning.

For at mor og far skal være gode rollemodeller, vis heller barna hvordan de lever sunt på riktig føde kontra, og slite med vektoppgang og vektnedgang, deretter og klager på egen kropp.

Husk det er den underbeviste påvirkning som er den farlige ikke den bevisste.

Dagens Vlog under:

 

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

Maria 


 

 

 

 

 

 

 

Kvinner med former, ekstra flesk og cellulitter

Hei kjære lesere...

 

Jeg begynner rett på.

Om menn mener at kvinner med former eller er smålubbene er mest attraktive i forhold til veltrente kvinner med muskler, hvorfor florerer sider av veltrente kropper og ikke omvendt.

Har vi kvinner misforstått helt? Er det menn vi pynter oss for, slanker oss for, stapper tryne fult av botox og restylane for, tar silikonpupper og setter på øyevippe ekstensjons og hår ekstensjons for?

Det er dette jeg begynner å mistenke.

Når kvinner ser andre lubben eller formfulle kvinner på blader, instagram, facebook eller i aviser så jubles det. Er det fordi disse kvinnene da ikke føler noe press mot seg selv? Slipper de da å endre seg til egen fordel for hva samfunnet skriker etter?

Kvinner sier at det er for mye kroppspress, det er ikke menn som skriker om dette. Er det for mye kroppspress fordi det er behagelig for en kvinne da å slippe og endre seg.Følg meg gjerne på youtube

Er det en evig unnskyldning å slippe å spise sunnere fordi man må slite og bruke masse tid på kjøkkenet, når alle vet at dette er i utgangspunktet en myte.

Hvorfor gidder da i hele tatt kvinner å gå på dietter og stresser med å gå ned flere kilo før sommersesongen om menn foretrekker kvinner med former, ekstra flesk og cellulitter? Å hvorfor i herrens navn tilbys det så uendelig mange cellulitt behandlinger, fettsuging og slankekurer om dette er sannheten?

Er det kvinnene selv som har dårlig selvtillit? Litt merkelig om man da ikke vil være som sine forbilder som man jubler etter, de såkalte pluss size modellene.

Jo, jeg skal være enig i en ting, det er ikke greit å manipulere bilder og late til at du er mer den ene eller andre veien. Er man som man er og er stolt av det så burde det strengt talt ikke vært så mye ramaskrik i kulissene.

Jeg skjønner at mange unge jenter sliter med kroppen sin, men jeg ville vel sluttet å snakke om det hjemme og stresse de med å sette enda mer fokus på problematikken, gjennom å vise de bilder av store kvinner som nesten ikke eksisterer til eksponering. Alle vet jo at dette er en løgn.

Jeg vil nå si at det er en mye bedre løsning å lære de å spise riktig næringsfull mat og være i jevnlig aktivitet, isteden for å prøve å overbevise de om at de skal se ut som disse pluss size forbilde modellene som alle prøver å slanke seg ned fra.

Jeg er imot slanking, slanking fører til dårlig motivasjon og aggresjon. Man vet jo innerst inne at man ikke er noe særlig godt forbilde som forelder om man bedriver denne jojo mentaliteten. Om du er så fornøyd med deg selv og du vet at menn liker smålubbene og formfulle jenter.

Så hvorfor i all verden kan du ikke akseptere deg selv akkurat som den du er?

Dagens Vlog under


Innlegget er ikke basert på en negativ tone mot enkelt individer. Dette er laget utifra observasjon, med humoristisk vri og selvmotsigelser  som tilsvar fra gårdsdagens innlegg. 


Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

Maria 

 

 

1000 treninger skiller disse to bildene

Hei kjære lesere.

Jeg har trent 1000 ganger på 3 år.

Jeg satt meg ned og tenkte over dette selv, 1000 ganger på 3 år er mange timer. Noen ganger trener jeg 1 time om dagen, andre ganger 2.

Min form for trening er ikke bare forbeholdt det fysiske, jeg får veldig stort utbytte av den mentale negative dreneringen, samt at bevegelse skaper energi i kroppen og tilbake til hodetJ 

Jeg har full forståelse for at ikke alle har disse mulighetene til å sette av like mye tid. Selv om det kanskje handler om å ha lyst til. Jeg har mast gjentatte ganger at det handler om å sortere plass i prioriteringslisten.

Så er det individuelle spørsmålet, hva psykisk og fysisk helse betyr for akkurat deg?

Det er klart det går an å overdrive og mange synes sikkert jeg gjør nettopp dette. Men man må finne sin gren og sin grense.Følg meg gjerne på youtube

Å trene nesten hver dag gjennom hele åre fungerer utmerket for meg. Uten trening får jeg dårligere sinnstilstand momentant samtidig som jeg føler meg inhabil.

Det er ingenting som kommer enkelt og de som tror at helse daler ned i fange, eller at man kan utsette, så blir det kanskje for sent å endre. Man kan si at man heller vil leve livet, men hvordan er det å leve livet når helsa ryker?

Jeg vil anbefale dere å være i hard aktivitet minst 3 ganger i uken, så lettere aktivitet de 4 andre dagene.

Når det gjelder type aktivitet du foretrekker, er det viktig å sette seg ned å se på de grunnleggende preferansene du som menneske har.

Liker du å jobbe individuelt?

Liker du å jobbe i team?

Liker du høy intensitet?

Liker du lav intensitet?

Liker du variert?

Liker du rutiner?

Liker du tyngde?

Liker du lettvekt eller kroppsvekt?

Tilrettelegg med kryss preferanser.v2mHE7NnpOISå handler dette litt om kroppstyper også, noen fasonger passer bedre til den ene eller andre sporten. Noen er laget for løping mens andre styrke. Men dette finner man ut av underveis.

Det er utrolig viktig å ikke ta seg vann over hode og begynne for hardt, da mister man fort motivasjonen og gir opp.

Sett av faste dager, der du tilrettelegger de timene du vil ha. Husk dette er din tid uten avbrytelser. Selv ser jeg på denne tiden som fritid fra eget hode.

Finn gleden i det du gjør:)

Så hva tenker dere? Har dere lyst til å gi det et forsøk?

Dagens episode Vlog

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

Maria 

 

 

Den nære som hater meg intenst

Hei kjære lesere

 

Man skal oppleve mye rart, og som en meningssterk person så skjønner jeg at det har en tendens til å skape reaksjoner. Det er jeg forberedt på.

Dette innlegget er rettet mot den stygge av å være en offentlig person.

Etter at jeg begynte å blogge for halvannet år siden har det raset inn mye galskap i livet mitt, noen mailer, ringer eller tekster, andre sprer om seg med dritt i kommentarfeltet. Jeg har fått en del trusler. Men mest av alt blir jeg skremt av folk med splittede personligheter. Agenda er å svekke min tillitt og forøvrig prøve å såre meg.

Det er mange som har ringt meg, de tror vi har en slags relasjon, og at vi skal omgås eller møtes. Jeg opplevde en som trodde vi hadde utvekslet epost adresser og at jeg ville at han skulle ta kontakt. Slike ting får hårene til å reise seg. Han var ordentlig ufyselig.

Jeg får mye tekstmeldinger av seksuell karakter, om å møtes, ha sex og seksuelle nakenbilder av vedkommende.

Kommentarfeltet taler vel for seg selv, med de som har fulgt med litt der. Masse løgn og møkk får jeg slengt i tryne i det daglige. Jeg vet at dette er mennesker som er såret, og forsøker å få utløp for sin frustrasjon, eller har vanskeligheter med å utrykke seg konstruktivt.

Dette vil jeg kalle psykopater på avveie.

Følg meg gjerne på youtube

 

Det er en i min nære krets som hater meg og hetser meg på nett.

Jeg har forsøkt gjentatte ganger å slette kommentarer, samt blokkere denne personen som kjenner godt til min familie, mine venner og har en god del info utover hva en tilfeldig person ville hatt.

Jeg har hørt mange ganger at det er folk som står deg nært kan stå bak de styggeste kommentarene.

Det er mye frykt å uro som beveger seg rundt i kroppen, jeg låser alltid dørene, ikke fordi jeg er paranoid, men fordi det er greit å ta forhåndsregler.

Jeg har opplevd biler som har stått og spanet like ved huset. Dette skremmer vann av meg for å være ærlig. Jeg trodde lenge jeg ikke var redd, og det er jeg ikke i det mentale, men ting begynner mer og mer å nærme seg fysisk.

Jeg skjønner at det skal lønne seg å ligge laft i terrenget, man skal ikke få mene noe uten konsekvenser. Men nå føler jeg at jeg går og venter på at det kommer til å smelle sikkerlig snart.

Dagens vlog under

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

Maria 

 

Jeg er ulvemotstander

Hei kjære lesere.

 

Jeg er inne på pelsdebatten igjen, nå er det ikke fordi jeg går med den på kroppen, men fordi den trasker rundt i den Norske natur.

Til pelsmotstandere vil jeg i denne anledning si:

Dere har ingen rett til å dømme meg fordi jeg velger å bruker pels, når dere selv har fugl, hamster, marsvin eller kanin i bur, eller velger å spise oppdrettskylling, sau, gris eller storfe. Disse dyrene har det ikke bedre en mink i bur. Selv om dette ikke var dagens tematikk.

Jeg tenkte jeg skulle si noen ord om ulvedebatten.

Jeg vet det vekker mye sinne hos mange av dere lesere når jeg skriver dette, men som med alt annet er det viktig å få forskjellige perspektiv over en betent situasjon.

Bilderesultat for ulv spiser sau

Jeg har lenge hatt min formening om at ulven ikke burde eksistere i norsk natur. Dette er det 3 grunner for:

 

 • Jeg er oppvokst på landet med sau, derav har jeg visse fordommer. Når min mor har vært sauebonde i 25 år er det ikke like morsomt med ulv, som for publikum som er uberørte av situasjonen. Ulven spiser nemlig ikke hele byttet, den foretrekker å spise deler av dyret, noe som fører til mange nedslaktninger for underholdningens skyld. Kvoterer, Ikke følge National Geographic sine hjemmesider, men i følge hva jeg har sett og opplevd med egne øyne. ( Opplysningsvis må bøndene selv dokumentere at det er ulven som har tatt bytte for å få forsikringsrefusjon) 
 • Ulvebestanden er ikke levedyktig i vårt miljø. Vi har implantert en utryddet rase inn i vårt land, det betyr at den VAR utryddet, derav burde det ha fortsatt slik i henhold til naturlig utvalg i økosystemer. Jeg er fullt klar over at det var skuddpremier på ulven på 1800 tallet og dette er en bi- konsekvens. Skuddpremien var basert på trussel av vekstsamfunnet for bonden.
 • Det er innavl blant bestanden, siden det er for få individer, ca. 60-70 dyr i Norge. Innavl fører til, nedgang i vekstkraft, levedyktighet og fruktbarhet, samt større sjans for sykdommer siden genmaterialet er snevert.

Les også: Ulvemotstander tok bilde av flere hundre ulvespor

Følg meg også på youtube

For ca. 25 år siden valgte Norge å implantere og bygge opp ulvebestanden igjen, den er i dag fredet og et kjempeproblem i sine egne sko samt en trussel for det norske bondesamfunn.

Jeg forventer meg harde reaksjoner for at jeg er ulvemotstander. Men da har dere fått mitt perspektiv på saken. Motargumentene kan godt være dårlige eller gode, men hold dere saklig til tema.

Følg meg gjerne på Vlog

Takk for at du leser.


 


 


 

 

 

 

 

Nordmenn er flaue over pengebruk

Hei kjære lesere.

 

Jeg har gjort en liten research over skammens temaer og pengeproblemer har økt i tabubestand fra 36% i 2015 til 40% i 2016. Det betyr at nesten halvparten av Nordmenn synes det er flaut å snakke om økonomiske vanskeligheter. 

Fattigdomsgrensen har økende tall, men likevel er det angivelig bedre å være fattig enn å snakke om hjelp til økonomien.

Det er klart at mange tar seg vann over pipa når de tar opp lån, og særlig ligger bekymringen rundt kredittkortgjeld hos unge mennesker . Mange lever på fiktiv kapital og ender opp lusfattige med store gjeldsproblemer.

Bilderesultat for sløsing med penger

Følg meg også på YOUTUBE

Økonomiske problemer er mer vanlig enn man skulle tro. Hele én av tre innrømmer at de i løpet av livet har mistet kontrollen på egen økonomi.

1 av 5 Nordmenn lyver også til partneren sin om pengebruk. Disse små løgnene i hverdagen kan skape ubalanse i totaløkonomien.

Har kontroll over pengebruken? Eller er du på vei inn i luksusfellen?

 

Dagens Vlog under Maria Wants To Change The World! Q & A | Vlog 40 

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook


 Klem Maria....

 

Hva slags egenskaper tenner kvinner på?

Hei kjære lesere.

Innlegget er basert på mine meninger og det finnes ingen konkrete fasitsvar. Men likevel vil jeg anta at kvinner som ser etter, eller er i et seriøst forhold kan relatere seg til følgende konklusjon.

Hva slags egenskaper burde ligge i bunn hos en mann og hva tenner kvinner på grunnleggende?I dag er ikke det ene eller det andre bra nok, man må ha gode pakkeløsninger av grunnleggende egenskaper og verdier. Grunnen til at jeg sier i dag, er fordi kvinner har fått mer frihet til å velge sine partnere, i motsetning til før i tiden.

Jeg har laget meg en formeningsliste: 

Følg meg gjerne på vlog.

 • Rettferdig - Rettferdighet er helt grunnleggende egenskap som er et must have, dette omfatter etikk og moral.
 • Trofast- Å være trygg på partner er en grunnmur i ethvert forhold.
 • Vilje- å ha vilje til å lykkes og stå opp for seg selv og andre er meget viktig.
 •  Mot- mot trengs til konfliktløsning og knutepunkter.
 • Empatisk- med empati kommer forståelse for andre.
 • Kunnskapsrik- Denne er omdiskutert, kunnskapsrik/ ekspert innen sitt felt er nok.
 • Kjærlig men dyrisk- Kjærlighet er helt grunnleggende behov for begge parter, men husk å være en mann.
 • Omsorgsfull- Ta vare på det som betyr mest for deg og tenk på hvor mye det betyr for ditt eget liv.
 • Stødig- Vinglete menn er lite attraktivt, fint å være klar i meninger og ha klare mål.
 • Humor- utrolig viktig å le og ha det gøy livet ut.

Det overrasker meg ikke om menn føler det samme om kvinner:)

For at et forhold skal vare trenger man å fokusere på overnevnte. Fortvil ikke, det er ikke slik at man er skapt på ene eller den andre måten. Her handler det om fokus, alle kan endre seg om det er viktig nok.

 Samfunnet vårt blir dratt mer og mer i den retning av at folk blir forbruksvarer for hverandre. Dette skaper et samfunn der det blir lite følelser og mye kynisme som dominerer. For at en partner skal finne deg attraktiv i det lange løp og føle at du ikke er bare er en innbyttespiller, er det viktig å fokusere på hva du selv kan gjøre for å forbli mest mulig attraktiv.

Følg meg gjerne på Vlog:


Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

 Klem Maria....

 


 

 

Bikini body workout

Hei kjære lesere.

I dag reposter jeg et gammelt innlegg. Jeg synes det er fornuftig innimellom pga fokuset på kropp og helse etter julestria.

Jeg er ikke bare opptatt av samfunn, men kropp og sjel også. Helse er en av mine alle viktigste verdier. Jeg både spiser rent og riktig, samt at trening er en av mine daglige rutiner. Jeg trener ikke bare for å se bra ut i kroppen men også for hode. Trening hjelper meg og drenere negativt stress og spenninger. Tenkte å legge ut et typisk daglig treningsprogram slik at dere også kan komme i shape etter jule stria og ribba:) 

For hver økt jeg har kombinerer jeg både styrke og utholdenhet. Jeg begynner med 20 min på elipsemaskin med hard motstand og høy stigning. Hurtig tempo er tull. Her skal man jobbe sterk og seigt i motbakke. Jeg jobber på 10 i stigning som er forside lår og rumpe. Med 20 i motstand. 


Man trener alle for forskjellige mål individuelt, for meg dreier det seg om å bli den beste ut av meg selv. Både fysisk og psykisk.

Jeg er en typisk atlet i kroppsfasong. Dette byr på en firkantet figur, derfor jobber jeg utelukkende meg å bygge muskler for å få fasong. Jeg jobber mye meg bein og rumpe siden atlet formen er ganske mandig. Armer, mage og rygg er områder jeg fokuserer mindre på siden jeg bygger muskler her neste bare av å se på vektene. 


 Det er viktig å huske på at muskler veier mer en fett, så ikke få panikk om vekten går opp og ikke ned. Kroppen bygger muskler som er 6 ganger så tungt som fett. Så dette er bare et godt tegn.

Ok. Over til min typiske styrekedel. Jeg setter av ca 45 min her.  

Jeg kjører rumpe og lår hovedsakelig, dette er store muskelgrupper som gjør at du forbrenner mer. Siden jeg er en typisk crossfitter byr det på mye vektstang med kombi øvelser som tar helheten og ikke bare isolerte muskler.

Følg meg gjerne på YOUTUBE
 


Jeg er ingen feminin trener og pleier og ta maks vekt av hva jeg klarer hver økt slik at jeg øker massen. Jeg liker muskler og jeg liker former;)

En typisk styrkedel består av:

5 runder med 10 rep

1. Over head-squats, 40 kg

2. Reversed lounges on each leg. 40 kg

3. Sumo deadlift high pull, 40 kg.

4. Kick back reversed med 20 kg on each leg

5. Pull ups or push ups

Så da har dere en viss pekepinn:) 

 

Dagens vlog under:

--uti-VVeDk

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

 Klem Maria....

 

Har vi foreldre blitt så feige at vi ikke tør å irettesette våre barn i offentligheten?

Hei kjære lesere.

Har vi foreldre blitt så feige at vi ikke tør å irettesette våre barn i offentligheten? Tenker vi for mye på hva andre mener? Eller er vi redd for at det vi gjør ikke er korrekt i forhold til hva samfunnet sier?

Jeg har det inntrykk av at alt rundt barneoppdragelse skal være pedagogisk riktig til en hver tid.

Om ungene slår seg vrange i dag skal man ikke irettesette de i annen form en rolig psykologisk riktig stemme særlig i offentligheten.

Hva når dette ikke virker?

Hjemme hos oss har vi det jeg kaller fri oppdragelse med visse retningslinjer. Jeg har selv 3 barn, så jeg vil påstå at jeg kan uttale meg om dette tema.

Følg meg gjerne på YOUTUBE

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg ikke er av den typen som snakker med rolig stemme når barna slår seg vrange. Jeg har sett at noen barn er flinke til å utnytte seg av denne situasjonen, særlig i det offentlige rom der foreldrene ikke tør å irettesette de fysisk. Visse barn skriker og griner til de får viljen sin og foreldrene står der og prøver å hysje de med gaver. Jeg synes hele dette senario er hårreisende.

Når jeg var ung så ble jeg dratt av gårde i hårfeste om jeg oppførte meg slik. Det funket for å si det sånn. I dag er foreldrene så jævlig feige at de ikke tør å ta tak i ungene med slik udreglig oppførsel.

Jeg har det inntrykk av, å gi de frihet funker svært bra, så lenge de ikke oppfører seg som småjævler. Det er klart det har vært mye time-out i dette huset og innenfor husets 4 vegger er det nok lettere for foreldre og ta et tak i armen.

Jeg satt på fly fra LA for noen uker siden. Bak oss satt en barnefamilie, med mor og 2 barn. Den minste ville jeg anslå som en 3 åring. Ungen hylte og skrik som en stukken gris, og det var ikke fordi det var midt på natten og ungen var trøtt, nei, det var rett og slett for å få viljen sin. Moren satt der og snakket med rolig stemme i flere timer uten å ta tak i barnet sitt i det hele tatt.

Jeg satt å irriterte meg grenseløst. Uten at jeg sa noe. Jeg tenker nå at jeg bure ha sagt noe, for slik oppførsel burde ikke vært tillatt.

Hvordan løser man en slik situasjon i dag uten at noen ringer barnevernet?

Jeg har vært vitne til at barn truer foreldrene sine med å ringe barnevernet om de skulle finne på å irettesette de med annet en rolig stemme. Er dette greit?

Jeg har også inntrykk av at terskelen for å bli satt i en slik situasjon er veldig lav når det kommer til skole og barnehage. Istedenfor å snakke med foreldre og løse problemet så blir stadig 3 part koblet inn. Særlig da gjelder dette i tilfeller der barna oppfører seg som barn og gjør rampestreker i den ene eller andre formen. Ikke slår eller biter men er nysgjerrige på hverandre, dere klarer sikkert å relatere dere til hva jeg mener.

Er det feil at barna lærer seg konfliktløsning på egen hånd? Under oppsyn så klart.

Hvordan skal det gå med disse barna om de får full frihet til å bestemme over foreldrene sine? Og hvordan går det med foreldrene og samspillet i familien?

Jeg er ikke psykolog men jeg skjønner jo at denne formen for oppdragelse ikke gagner verken barn eller foreldre.

Jeg har opplevd noen ganger at barna mine har slått seg vrange når vi har vært på butikken for at de ikke får viljen sin om godis eller annet. Hva gjør jeg? Jo, jeg sier nei. Funker ikke dette så går jeg. Ungene kommer etter tilslutt. Folk reagerer kraftig på dette, ikke skjønner jeg hvorfor. En gang kom det en dame bort til meg å snakket til barnet mitt som hylskrek fordi hun ikke fikk det som hun ville. Akkurat som jeg gjorde noe galt fordi jeg ikke gav henne det hun ønsket der og da.

Jeg mener, hvor er denne utviklingen på vei?

Hva tenker dere om barneoppdragelse? Er det greit å stå imot og ta tak i de eller skal alt være pedagogisk riktig til enhver tid?

Dagens Vlog under:

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

 Klem Maria....


 

 

 

 

Trening gir bedre sexlyst

Hei kjære lesere.

 

Da er treningshysteriet i gang. Januar kommer med sin slankelyst.

For meg er det utrolig deilig å tenke på at jeg slipper disse jojo slankingene. Om man gidder å holde seg i form hele året og redusere inntaket av FET og USUNN mat, så føler man seg bedre.

Følg meg gjerne på YouTube:

Mange mener det er ok å skeie ut i julen eller ferier. Problemet er at det blir et problem i etterkant, om det er verdt det eller ikke må jo alle og en hver ta standpunkt til.

Jeg har selv spist sukkerholdige produkter i julen, men jeg reduserer da på inntak av andre ting som gjør kroppen fet og slapp.

Om man har en rutine på trening så er det ingen grunn til å bryte disse i feriene. Man slapper faktisk bedre av om man får unnagjort treningen på morgenen.

Å komme med tips om mat og trening har jeg gjort mange ganger. Målene forandrer seg fra år til år. Jeg har lagt på meg litt fordi jeg føler at kroppen fungere beder med 5 kg mer. Likevel har jeg ikke økt fettprosent, bare muskelmasse. Jeg er sterkere og yter bedre.

Det er på ingen måte noe enklere for meg en alle andre. Å unnskylde hvorfor man forholder seg passiv kan bare tas på egen kappe. Det er alltid tid om man rydder litt i prioriteringslisten.

Trening gir bedre sexlyst. Jeg vet at mange par sliter med dette over tid, så om dette gjelder deg, ta grep. 

Trening gir også bedre psykisk helse, selvtillit, konsentrasjon og søvn bare for å nevne noen faktorer.

Jeg anbefaler å få trening unnagjort på morgenen (om man har muligheten) Grunnen er at man kvikner til etter trening, kontra å bli mer sliten, som mange sikkert tror. Å være kvikk på kvelden er ingen god ide i forhold til leggerutiner. Jeg opplever også at man svetter mer om natten om man har kveldsøkter.

Spis spis spis. Mat er ikke farlig om man trener jevnlig. Man skal grunnleggende styre unna er hvete, sukker, lettprodukter, halvfabrikat, sauser og fast food.

Ja, jeg vet mange skriker inntak= uttak.

Jeg er redd mange der ute tror at å redusere inntaket hjelper med å holde vekten nede over tid, sannheten er at forbrenningen går ned slik at det er vanskeligere å holde vekten nede over tid.

Om man holder økter som forbrenner ca. 500 kalorier om dagen kan man spiser dette i tillegg til det man pleier å innta. Jeg har ikke tro på telling av kalorier generelt, men om det gjøre det enklere for det så gjør det.

Min frykt for å gi råd om telling av kalorier, er at folk blir besatte slik at det utvikler seg til syklige vaner, dette fører til at det blir vanskeligere å funger i hverdagen.

Varier kondisjon og styrke: Oppvarm med 20 min kondisjon( roing og hoppetau er utrolig effektivt, kombinert med løping eller høy stigning på tredemølle) og deretter 40 min styrke. Tren de store muskelgruppene først , jobb med områdene som plager deg mest.   Færre repetisjoner er anbefalt for å bygge styrke. Flere repetisjoner er anbefalt for å bygge muskler.

Sett deg konkrete mål, dette er det viktigste av alt og tenk langtids. Dette er livstil, om man først kommer inn i sirkelen, klarer man å holde den konstant. Det er ikke slik at man aldri kan spise søtsaker eller ting man liker,selv om det ikke er heldig for kroppen. I så fall, ikke gjør det så ofte og legg inn en ekstra økt for å jevne ut hva du har spist i tillegg til.

Noen råd fra meg:) 

Lykke til.....

 

Dco8_6nScD4

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

 Klem Maria....


 

Jeg hadde bestemt meg for at jeg aldri skulle gjøre dette igjen

Hei kjære lesere.

Jeg hadde bestemt meg for at jeg aldri skulle gjøre dette igjen. Men ALDRI er et ord som er vanskelig å gjennomføre. Tanken har vært så fjern de siste årene, belastningen var minneverdig og tiden etter slitsom og hektisk. Kolikken sitter som et innebrent minne.

Jeg er jo egentlig fornøyd, man må ta hensyn til de som allerede er, følge de opp og være tilstede. Slik jeg er nå. Vi er sammen om alt som familie.

For meg er tanken ennå fjern, men siden det hat kommet en ny mann inn i livet mitt så føler jeg veldig på den kjærlighet som er oss imellom. Det føles riktig.

Min mann som jeg giftet meg med i sommer har ingen barn fra før, selv om jeg har mine 3 vakre, så fungerer han fint som reservepappa. Eller han ser de som sine egne og hva mer kan man egentlig ønske seg?

Barna blir større og enklere å håndtere. Så friheten melder seg mer og mer. Vi har jo nok å gjøre, å det handler om prioriteringer.

Men i kjærligheten finnes ingen begrensninger. Derfor er lysten på et barn til tilstede.Akkurat her jeg er i livet mitt ,med mange dører på vidt gap, er jeg likevel redd for at dette skal ta all fokus bort fra karrieren. Men på en annen side passer det aldri om man skal tenke i de baner.

Hva som skjer fremover er det ingen som vet, det eneste man kan gjøre er å tilrettelegge det livet man ønsker å leve og dele det med de som betyr noe for deg.

Følg meg gjerne på YouTube:


 

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

 Klem Maria....

 

Jeg har mer kontroll over avhengighetene mine

Hei kjære lesere.

1 dag  .

Det føles litt som at jeg burde begynne å skrive dagbok, noe jeg forsåvidt gjør i det offentlige. Det er litt sånn krampe halvfjærs i feriene, lite å skrive om, lite å lese om.

Nå føler jeg at det bare er ræl på forsidene av mediene. Klaging og mas. Jeg klager jeg også, bare for å klage på klagingen.

Nei, nå må man begynne å tenke positivt, de sier jo nytt år nye muligheter. Jeg er jo av den oppfatning at hver dag har en ny mulighet.

Jeg har endret mye i året som var, nesten som jeg ikke kjenner meg selv igjen i tankemønsteret. Tilstedeværelse har økt grasalt for å si det mildt. Jeg har mer kontroll over avhengighetene mine og de er det mange av... Vi maniske er slik, all inn i alt man biter over.

Jeg har lagt igjen og stengt noen all out dører, det har gjort meg godt. Jeg undres mange ganger om hvorfor jeg er slik jeg er, men egentlig har jeg sluttet å over analysere. Jeg har funnet meg hjernedøde rutiner når det negative tankemønsteret slår inn. Det funker sånn 90% av tilfellene.

Jeg holder på med en ny avhengighet for tiden. Litt flaut men, skitt au.

Jeg slapp godt unna av å svi av alt for mye på nyttårsfeiringen. Heldigvis, tenker jeg nå.... Nyttårsaften er den mest oppskrytte dagen i året, synes nå jeg. Hva er vel bedre en å stupe fyllesyk og kvalm inn i det nye året? Våkner opp sikkerlig  dårlig med en god start på alle nye vaner som skal innarbeides( og varetelling for de det gjelder) Dere skjønner sikkert at jeg skriver dette med litt humor....

Privatflyet ble avbestilt og det ble også Vegas. Vi ble sittende hjemme i Venice og jobbe og se på film. Sovnet kl 23.00 Amerikansk tid (9 timer bak) Så nå er det 3 året på rad jeg sovner før midnatt på Even. Er det et tegen på at man begynner å bli gammel? ( Hark, litt humor igjen)

Vi flyr tilbake i morgen. Youtube kanalen har blitt er morsom sidehobby, eller vane.... Å konstant fly rundt med et kamera byr på visse utfordringer. Jo, man bytter vel disse vaner. Jeg har blitt slappere på facebook og insta. Noe som ikke akkurat gjør noe for det intellektuelle, man vokser ikke av å bla gjennom 100 vis av ganger i samme smørja.  Youtuben tvinger meg i hvert fall til å utvide komfortsonen og mannen er Hekta, med stor H.  

Oppsumeringsvis i juleferien har vi kost oss glugg ihjel. Vi har gjort ting jeg aldri trodde jeg skulle gjøre ( i en positiv forstand) Alt er forøvrig dokumentert på YOUTUBE så det er vanskelig å pynte på sannheten fremover.

Men det er vel litt det jeg er her for, skriver om denne fasadekulturen som irriterer meg noe voldsomt. Kan ikke alle bare vokse opp å være seg selv. Slutt å styre med at alt skal være så fin og flott = Depresjon NESTE, men det hjelper også å slutte å feste. ( Humor, selv om det rima)

Dagen vlog under:

 

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

 Klem Maria....