hits

januar 2016

Står det virkelig så dårlig til med folk at man må planlegge sex?

Hei kjære dere.

Jeg beit meg merke i at en ung toppblogger uttalte seg om at man måtte putte sex på kalanderen for å få klemme det inn i skjema. Videre leser jeg at det var vanlig at også henne unge venninner gjorde det samme. Jeg har også snakket med en del folk som opplever vedvarende tørke på hjemmebane, og som faktisk må ty til sex eksternt for i hele tatt få seg noe. I noen forhold godtar partene også sex med fremmede fordi de ikke har lyst på hverandre lenger? Står det virkelig så dårlig til med folk at de må planlegge sex for i det hele tatt få det utført? Dette høres mer ut som en jobb en et behov. 

For meg er dette meget underlig og jeg tror det bunner i prioriteringer og struktur. Jo mer man utsetter seg for noe,  jo mer avhengig blir man. Om man slutter og utsette seg for det vil behovet avta. Jeg tror at sex er en av de grunnleggende nærhetsbehovene i et forhold. Om man mister dette, mister man en viktig del av det som binder 2 mennesker sammen. Er man en positiv egoist under akten vil man alltid få det beste ut av det og dette tror jeg er meget viktig for opprettholdelse av lysten. Om man går i fella for å kun fokusere på å tilfredstille partner så vil fort dette ødelegge mye for en selv. Til unge gutter og jenter vil jeg anbefale og gjøre seg kjent med seg selv og ikke ha porno som en læringsreferanse. Det er skremmende å lese om at folk ikke vet inn og ut på seg selv men likevel er oppi et høyt antall sexpartnere? Hva er vitsen med å ødelgge sitt forhold til en så utrolig viktig del av livet?

Husk og prioritere hverandre og vedlikehold kjærligheten. Å sette ting på en kalender tror jeg ødelegger mer en det hjelper. Nettopp av den grunn at det blir en påtvunget seanse og ikke et lystbetont en:) 

Noen kjappe råd:

 • Trening øker sexlysten, Trening frigjør endorfiner og øker energinivået og lysten på sex. Samtidig bedre dette selvfølelse som gjør at du selv føler deg mer attraktiv og det merker også partneren din. Selvsikkerhet er essensielt.

 

 • Riktig mat øker sexlysten, egg,kylling,fisk,grønnsaker og frukt. På den andre linje som minsker sexlysten har du fet mat,rødt kjøtt,saus,hvite mat produkter som sukker,pasta,brød,ris.Røyk er drepen. Så om du røyker, stump den. Alkohol er også hemmende for lyst i lengden. 

 

 • Vitaminer og tilskudd øker sexlysten, rosenrot, gingo biloba, kaldpressede oljer.

 

 • Massasje øker sexlysten, nærhet og omsorg til parterer er viktig. Kan også anbefale å gå å legge seg sammen tidlig, dette øker oddsene.

Sex burde ikke anses som en jobb men en nytelse. Maria 

 

Har vi blitt så vant med å bli svindlet at det har blitt en allmenn aksept?

Hei kjære dere.

 

Om man blir visuelt eller auditivt eksponert for samme ting eller bilde gjentatte ganger blir det en mennskelig aksept? Spiller det egentlig noe som helst rolle hva det omhandler? I så fall, vil det da videre betyr at mennesker kan bli vant til å se og høre hva som helst uavhengig av alvorlighetsgard? 

Jeg stiller disse spørsmål ofte. Jeg er en feilfinner, en annerledestenker, som tør og bevege meg utenfor de sosialt aksepterte rammer. Jeg er objektiv i observasjoner og ser at, om man blir minnet på ubehageligheter så ønsker man i grunn ikke ta standpunkt, man ønsker bare å avfeie problematikken eller utfordringen. I en perfekt verden hadde dette vært en ypperlig egenskap. Men siden vi ikke lever i fiktivitet så stagnerer samfunnsutviklingen med denne innstillingen. At det ikke omhandler deg som menneske er bare en myte. Stedet, landet og verden på globaltplan omhandler deg like mye som alle andre. Ansvarsfraskrivelse er like alvorlig for deg selv og dine nære og kjære, selv om det skjer i Afrika. 

La oss ta litt av system problematikken: Vi lever i et av verdens rikeste land, det har du kanskje fått med deg. Men før oljepengene var vi kun en fattig bonde nasjon, litt som å vinne i lotto. Hva skjer når noen får penger slengt i fange uten noen forutsettinger? Det kan jo dere selv bestemme hva dere vil svare på. Sannheten er at det går nedover for hvert år og nå kjære Nordmenn kan man se enden på denne glanstiden. Systemet fungerer slik at de rike blir rikere og de fattige blir fattigere. Hvordan løse denne problematikken? Jo, opprettelse av rettferdighets ryttere som fordeler bedre. Demokrati heter det. Folket gir sin lit til overordnede fordelere. Av systemet blir du skapt. Makt tyrannene sitter med milliarder av midler som de putter i sine egne hjerte prosjekter med million lønninger og skaper andre institusjoner som angivelig skal hjelpe til å balansere ut systemet. Bare for å dra et eksempel for de som er normale( altså en inntekt under 6 g) må skatte 36% mens de som er rike kan ta utbytte med en beskatning på 28%. At det er lønnsomt og motta flyktinger kan du banne på. De rikeste og hjelpeorganisasjonene tjener uhorvelig mye penger på andres elendighet, Røde Kors har 4 milliarder på bok. Svindler systemet fungerer på denne måten. De dytter uteliggeren og flyktningen foran seg for goodwill fra befolkningen, mens de drenerer deres skattepenger over i egen lomme.  Fattigdommen innlands er økende, mens hjelpeorganisajonenene spare til kriser? Vi er mitt i en krise nå! Systemene våre lager lønnsomhets industri i menneske smugling. 

Jeg skrev et innlegg om hvordan hjelpeorganisajoner opererer i går : http://mariahoili.blogg.no/1454082285_visste_du_dette_om_rd.html

Mange av svarene er avskrekkede. I den forstand at folk vet faktisk at det er på denne måten, men de har av en eller annen grunn bare akseptert det? Eller slått seg til ro med tanken.  Har vi blitt så vane med å bli svindlet at det har blitt en allmenn aksept? Jeg mener det er jo bare penger og menneskeliv det dreier seg om så er det viktig nok?

Maria 

 

 

 

 

 

Hvordan skal man lykkes med seg selv som menneske?

Hei kjære lesere.

 

Hvordan skal man lykkes med seg selv som menneske?

Jeg synes vi burde ha bredere fokus på lykke og målsetninger. For det er jo nettopp disse to som skaper ditt menneskeverd. En følelse av tilhørlighet og viktigehet i et univers så stort og uendelig, er du kun en liten bit. Men dog en viktige en. Vil man tro og håpe på som menneske. 

Som en liten partikkel er du, der du flyter rundt i have for å finne din plass, din eksistens. Hva nettopp du kan bidra med, hva nettopp du er god på. Fordi det er nemlig slik at vi alle er gode på noe. En streber blir man av å ha fokus på mange ting på samme tid. Noen kaller det multitasking, jeg kaller det selvdestruksjon. 

For å finne din plass er det viktig at du vet hva dine grunnverdier er. Disse finner du ved å spørre deg selv: Hva er det som er det aller viktigste for meg som menneske? Noen eksempler kan være :

 • Trygghet
 • Kjærlighet
 • Tillit
 • Raushet
 • Fleksibilitet
 • Humor
 • Lekenhet
 • Stahet
 • Kontroll  osv Det er uendelige svar og alle meget individuelle for enkelt individer. 

Når du vet hva som er viktig for deg som menneske er det lettere å styre kursen i ditt eget liv. Dette gjør du simpelthen med å utsette deg selv for andre mennesker som deler samme verdigrunnlag som deg selv. Dette er venner og nære. Velger man riktig her vil man øke livskvaliteten sin betydelig. 

For å nå langt i jobbsammenheng er det essensielt med et god team. Altså du må finne mennesker rundt deg selv som utfyller kvalitetene som du ikke selv besitter. Du kan dele denne inn i 3 hovedgrupper:

 • Visjonerer - Dette er drømmerene, grunderende, ideskaperene.
 • Realiserere - Dette er de som liker å ta ideen fra visjonerene å sette de ut i livet, de liker å tråkke veien og utføre.
 • kvalitetskontroller - Dette er de som liker å forutse feil i prosjektene og følge opp avtalene. 

Noen mennesker har evnen til å utfylle alle postene, men det tilhører sjeldenheten. Derfor er det viktig å huske på at man må ha dyktige mennesker rundt seg, men at de må ha andre kvaliteter en deg selv. Som mennesker tiltrekkes vi av mennesker som besitter samme egenskaper og kvaliteter som oss selv. Det føles riktig fordi man deler samme verdigrunnlag, så her er det mange som går i fella. Det som skjer med et menneske over tid om man skal beherske egenskaper og kvaliteter som ikke faller naturlig for en selv er at man enten blir utbrent eller slutter i jobben, for det blir rett og slett for mye å beherske. 

Så for å oppnå lykke og nå mål, må man starte med å kjenne seg selv, du må vite egne grunnverdier og kvaliteter. Hvor du er best som menneske og rette fokus 100% dit hen. Dette vil føre med seg en følelse av tilhørlighet, inflydelse og konkuransedyktighet.

 

Maria 

Visste du dette om Røde Kors og Frelsesarmeen? 3 milliarder på bok!!!!

Hei Kjære lesere.

 

VISSTE DU DETTE OM RØDE KORS OG FRELSESARMÉEN?

Innsamling i Norge i dag foregår enten ved tradisjonell innsamling, avtalegirobetalinger, bøsseinnsamling og direkte gaver fra privatpersoner og næringsliv, eller ved aktivt salg av månedlige bidragsytere eller mot næringslivet. Det er enorme summer som samles inn i løpet av et år og det er forunderlig hvorfor det ikke er et større fokus på hvilke penger som samles inn fra hvem og hvordan disse pengene brukes. Vi lever i en verden der vi liker å tro at alle pengene vi gir, i alle fall det aller meste, går til veldedighet. Det har aldri vært tilfelle. 

Som privatperson er det sånn at det er kun ett sted hvor denne informasjonen kan hentes, og det er i Brønnøysundregistrene. De organisasjonene som leverer regnskap kan vise til hvor mye penger som blir benyttet til lønn og andre kostnader organisasjonen har. I tillegg så viser Brønnøysundregistrene hvor mye penger en organisasjon har igjen når alle oppgaver er løst i løpet av et år. Det å grave i disse tallene sjokkerer og det dukker opp en hel haug med spørsmål jeg vil anta at noen kan svare på. La meg gi deg noen eksempler.

Røde Kors i Bergen har et godkjent regnskap for 2014. Det viser at Røde Kors samlet inn 194,5 millioner kroner. Av dette betalte organisasjonen 111,5 millioner bare i lønn. De har over 60 millioner kroner på konto og en egenkapital på 106 millioner kroner. Slik jeg har forstått det så er Brønnøysundregistrene en instans som opererer med riktige tall. Da må man spørre seg, i og med at de fleste av oss tror at Røde Kors er myntet på frivillig hjelp, hva er det som gjør at nesten 60% av alle pengene i Bergen Røde Kors alene er rene lønnsutgifter? Er det sånn å forstå at 60 kroner av en hundrelapp faktisk går rett ut i lønn? Og hva med de resterende 70 millionene? Hvor mye av dette går direkte ut til veldedig hjelp? Så kan man helt sikkert forklare at man trenger å lønne folk for å få gjennomført veldedige prosjekter, men da er det faktisk skapt et feil bilde av hvordan veldedighet fungerer i Norge i dag. 

Frelsesarméen har en omsetning for 2014 på hele 1,4 milliarder kroner. Lønnsutgiftene er på 922 millioner kroner. Det er mulig at noen veldedige prosjekter som fosterhjem og andre hjelpetiltak er inkludert i disse lønnsutgiftene, men i en organisasjon der vi er oppvokst til å tro at 99% av alt Frelsesarméen foretar seg foregår på friviliig basis så blir det i beste fall en feiloppfatning. Kassabeholdningen til organisasjonen, eller rettere sagt - det Frelsesarméen hadde på konto på nyttårsaften i 2014, var hele 599 millioner kroner. Da sitter man igjen med en dårlig smak i munnen neste gang man går forbi en forskremt soldat som ber om en 50-lapp som skal gå videre til en hjemløs stakkar som trenger en pose med matvarer.

 

Det er helt sikkert kostbart å drive veldedighet, men jeg vil tippe at dette er tall som veldig mange blir svært overrasket over å få slengt på bordet. Men det blir verre.

 

Det er mange ti-talls salgshus i Norge i dag som gjør seg svært rike på innsamling til veldedige organisasjoner. Hvert eneste år så blir det ene salgshuset etter det andre tatt for å svindle til seg penger fra både privat.

Hver eneste dag så sitter det selgere som ringer til næringslivsledere i bedrifter over hele landet. De presenterer seg som om de jobber i organisasjonen, selv om Innsamlingskontrollen har i sitt regelverk at dette er forbudt. Både innsamlingskontrollen og de veldedige organisasjonene er fullt klar over dette, men alt handler om hvor mye penger det er mulig å få ut av næringslivet til enhver tid. I tillegg til at man gir et falskt inntrykk av å tilhøre en organisasjon så presser man priser, antall bidrag en bedrift skal være med på hvert eneste år som fører til at selgere gjør hva som helst for å få til salgene sine.

Det verste med alt dette er at salgshusene drar inn millionbeløp hver eneste måned som bedriftsledere og privapersoner tror går til organisasjoner. Det gjør det altså ikke. Du trenger ikke gjøre mer enn å google salgshus som driver salg på vegne av veldedige organisasjoner før du ser hva den som eier salgshuset tjener. Neste gang du ser en stillingsannonse for ledig jobb i et slikt salgshus frister de med svært god provisjon, gode bonusordninger og gratis ferieturer i premie - dersom du oppnår budsjett selvfølgelig. Når vi i tillegg vet at bare noen få prosent av disse innsamlede midlene går til veldedighet så blir dette helt moralsk feil.http://www.vg.no/nyheter/innenriks/samlet-inn-29-mill-til-noedhjelp-564-000-kr-kom-frem/a/10026805/ 

Les også Røde kors flår sine Mastercard kunder.http://mariahoili.blogg.no/1476984224_rde_kors_svindler_kun.html

Les også Hjelpe-organisasjoner og Telemarketing selskaper hva betyr % satser? Og hvor mye kommer frem dit det skal?

Les også Bruk de jævla pengene nå!

SISTE NYTT: Røde Kors solgte livreddende utstyr med skyhøye renter

 

Tid for litt offentlig forklaring kanskje? 

 

Føl meg gjerne på youtube:


Maria 

 

Hvorfor ønsker du deg mer penger?

Hei kjære lesere.

Jeg underes over dette: Hvor langt mennesker er villig til å gå for penger i vårt maktfokuserte materialistiske samfunn?

Penger gir deg muligheten til å leve lenger, spise sunnere, bruke mer tid på familie og venner og delta i aktiviteter du liker.

Jeg observerer at folk i stor grad ønsker seg mer enn hva de kan gape over. De rikere blir enda rikere og de fattige blir enda mer hevngjerrige og hatefulle. Pengekløften skaper et ubalansert strebersamfunn, der man glemmer at verdien av lykken baseres på andre grunnverdier. Som eksempelvis opplevelser og relasjoner. 

Det viser seg gjennom forskning at penger forsterker allerede eksisterende egenskaper og verdier hos mennesker. Så pass på om du er uærlig, svak, egoistisk, usympatisk eller maktsyk. Forskning viser også at mye penger hindrer lysten til å hjelpe medmennesker. Altså penger gjør folk mer egoistiske!

Det viser seg på den andre siden at de snille blir enda snillere. Videre viser det seg at man blir mer lykkelig av å bruke penger på andre en seg selv. Idealister vil som regel heller kjøpe opplevelser enn ting, og de er mer opptatt av å gi penger til veldedighet.

Så lurer jeg videre på hva som er motivasjonen til at nettopp du ønsker deg mer penger? Hva er dine ønsker og tanker rundt dagens fordeling av midler?

Har du tenkt på om du i hele tatt klarer å distansere deg fra pengene om du hadde fått for mye? Mange havner i den situasjon at pengene eier de og ikke omvendt. 

For min egen del har jeg et ganske distansert forhold til min egen formue. Jeg mener det er en flott ressurs og ha i tillegg til. Men det styrer ikke meg som menneske. Verken min personlighet eller mine valg. Men jeg skal med ærlighet si at jeg er glad for at jeg alltid kan treffe mine egene valg, selv om mange av de ikke fører mer penger med seg. Jeg skjønner jo selvfølgelig at ikke alle har samme privilegert. 

Hva er deres tanker?Er penger makt? 

Kapitalens største verdi ligger ikke i at den kan brukes til å tjene mer penger, men i at pengene kan brukes til å forbedre livet.

Maria 

Jeg har fikset på mitt mest intime og angrer ikke et sekund.

Hei kjære dere.

Hvorfor er det feil å fikse på seg selv for et bedre selvbilde?  Jeg er en voksen dame og har bært frem og født 3 vakre barn. 

Det skjer noe med en kvinnekropp når man skal presse ut unaturlig store dimensjoner av et lite hull. For min del fikk jeg gjennomgå ganske kraftig under alle mine fødsler og måtte sy 36 sting med førstemann, 10 sting med andremann og 6 sting med siste. Jeg ble klippet ganske kraftig i alle rettinger og følte meg rett og slett som et lappeteppe når det hele var over. Jeg husker så godt hun som sydde meg ved siste fødsel hadde en samtale med en lærling mens det pågikk " Her tar vi et sting, der tar vi et sting, det der tar vi ikke, fordi det er bare estetisk". 

Mitt sexliv har vært fantastisk, men likevel har jeg hatt en følelse at jeg ikke ønsket at noen skulle se på meg der nede. Jeg forhørte meg med min gynekolog om hun kunne anbefale noen som jobbet med intim kirurgi. Hun frarådet meg på det sterkeste og gjøre noe som helst og sa at jeg burde tenke nøye igjennom, gunner av konsekvenser for arrvev. Hun synes jeg så bra ut til å ha født 3 barn. Jeg husker jeg tenkte for meg selv " Om du synes jeg ser bra ut, hvordan ser andre ut da?" Mulig er jeg litt nøye med kroppen min. Men ingen kvinner fortjener å ikke føle seg vel, slik jeg følte meg. 

Det operasjon jeg gjorde var ganske enkel og ble utført på Volvat Medisinske senter i Oslo. De sydde meg rett og slett sammen igjen på utsiden. Så fra og føle meg halv så føler jeg meg hel igjen. Utrolig deilig følelse og ikke måtte gjemme seg bort lenger. Mye av selvtilliten til en kvinne henger på det seksuelle. Og jeg synes det er viktig å informere dere om at det finne enkle metoder for å føle seg bedre. Uansett hva det måtte være som plager dere:)

Mitt intervju med VGTV om min vagina: http://mariahoili.blogg.no/1454001139_mitt_intervju_med_vgt.html

 

Les også: http://mariahoili.blogg.no/1453999344_400_forskjellig_vagin.htmlMaria 

5000 kr til førstemann som finner ut av hvem menneske bak disse IP adressene er!

Hei kjære lesere.

 

Jeg har nå sittet og ventet på politiet i over en mnd om en netthetser som plager livet av meg daglig.

Gjennom å oppgi forskjellige navn og karakterer på min private blogg og under falske navn på Facebook.

Nå gidder jeg ikke mer og utlover dusør på 5000 kr til den som finner ut hvem dette menneske er!  

Jeg vil ha navn og adresse. Det holder ikke med server. 

Personen kommer til å bli offentliggjort

IP adressene ligger i dette innlegget. Jeg har flere om nødvendig. 

http://mariahoili.blogg.no/1450265674_nr_man_avslrer_psykop.html

Nå gidder jeg ikke mer! Ditt syke,syke menneske. Maria .

Jeg vil vrenge litt på denne skjønnhetspress-debatten.

Hei kjære lesere.

Det sitter mødre og fedre i de 1000 hjem som irriterer seg grenseløst over dette skjønnhetspresset som har kommet mer og mer på banen de siste årene. Som hærfører ligger Sofie Elise med sitt nok så "unaturlige" utseende. Ok, la meg si det slik. Det er ikke alt jeg er enig i at man skal gjøre med seg selv. Men å være slank, sunn, frisk og flott ser jeg på som noe alle burde få til. Jeg har et motto: "Alltid gjøre den beste av meg selv, på alle nivå". 

 

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Kronikk-Makten-finnes-ogsa-i-rosa-innpakning--Emilie-Blichfeldt-og-Georg-Blichfeldt-8315141.html

 

Før og etter: 

Slik jeg leser det, av utallige kommentarer og artikler er det kvinner som har mest problemer med dette skjønnhets presset og slankepresset. Enkel forklaring kan vel være sjalusi? usikkerhet? Gidde løshet? 

Fedrer har problmer av andre årsaker. De lar seg friste av alle disse unge flott jentene som blir smurt utover forsidene på landes største masse mediakanaler. 

Skilsmisseraten øker, kan det ha en sammenheng, med at man ikke er fornøyd på hjemmebane? 

Jeg har lyst til å vrenge litt på denne kropps press debatten. Statistikk viser nemlig at den fremste dødsårsaken i Norge er Hjerte og karsykdommer ( Fedme relaterte sykdommer) Nr 2 er kreft( som jeg angiveligvis mener utvikles av samme årsaker, nemlig feil mat)

http://www.fhi.no/helseregistre/dodsaarsaksregisteret

https://kreftforeningen.no/forebygging/kosthold/

 

Langt ned på lista ligger anoreksia og bulimi og selvmord. 

Jeg tror nok folk generelt ikke orker og makter og se realiteten i hva som er hovedproblematikken i dagens spisesituasjon. Så et råd fra meg. Kom deg opp av sofaen og ut i naturen. Da skal du se at fokuset ditt flytter seg. Ikke bare blir du slankere og mer attraktiv. Du får positiviteten tilbake. Det er nemlig slik at aktivitet drenerer dårlig energier også.    

Når det gjelder fokus på, så kan jeg også foreslå noe her. Om du har problemer med å se på visse type mennesker eller problemstillinger: så ikke utsett deg selv for det. Slett og blokker det som irriterer deg i hverdagen. Ikke se på det og ikke hør på det. 

Om du er redd for at barna dine skal gi etter for skjønnhets press: Lær de å stå støtt i seg selv. Bare likhets mennesker følger strømmen. Om du lærer opp og bygger oppunder å lage selvstendighet, kraft og mot. Vil dette aldri bli et problem. Dessuten husk, deres barn er ikke deg, de har egne meninger og egne liv. Du kan veilede og forsterke gode egenskaper. Men du må godta at verden går videre og at de aldri vil bli slik du er. Maria 

Du skal ikke tro alt på alt du leser.

Hei kjære lesere.

Du skal ikke tro på alt du leser.

Det er viktig å skille fakta fra fiktivitet. Jeg ønsker å dele med dere litt fakta om de 49 900 nye menneskene som har ankommet landet vårt i 2014. Av disse var det kun 14 % som er reelle flyktninger. Disse er Statsborgere fra Eritrea, Syria og Somalia  og utgjorde henholdsvis 2 300, 2 000 og 700 personer. 

Så det betyr at 2000 av de 49 900 som kommer er faktiske flyktninger fra Syria. Litt skremmende er det da for meg at media kun retter fokus mot at det kommer flyktninger fra Syria for å kjøpe seg godvilje av befolkningen. 

https://ssb.no/befolkning/statistikker/innvgrunn/aar/2015-06-18?fane=tabell&sort=nummer&tabell=228137

Dessverre er det mange som ser muligheter på feil grunnlag i vårt land. Dette på god og vondt. Mange trenger asyl og beskyttelse( Men denne gruppen er likevel underrepresentert mot 43% som kom pga arbeid ) Mange ser bare for seg et bedre liv. Problematikken er i siste linje at mange kun kommer for å utnytte seg av vårt system. Manglende forståelse og innføring, manglene respekt for medmennesker, manglende intergrering øker hat og fremmedfrykt. Vi er i ferd med å få en panikk situasjon og en splittelse i befolkningen vår. Der vi ser at folk tyr mot ytterpunkter i de politiske sidene. De som kan lese litt mellom linjene begynner å gjøre opprør. Kriminaliteten og utryggheten øker.

Jeg lurer på hvem skal reise seg opp og ta ansvar? Innrømme at vi ikke har kontroll? Eller er det slik at dette skal fortsette pga feigheten til å innrømme sine feil? Er det for gunstig? Denne nye formen for menneskehandel?

 

Dette er et svik mot befolkningen vår. 

 

Maria 

Det flyter barn rundt i Middelhavet, dette er vår egen skyld, vi bygger opp under menneskesmuglingen!

Hei kjære lesere.

 

Dette fascinerer meg og provosere meg noe jævlig. 

Er det riktig eller feil: At man skal være medmennesker, koste hva det koste vil og at man klarer å lier av seg at det flyter barn rundt i Middelhavet for å rettferdiggjøre at unge jenter blir voldtatt? Eller er det bare slik at man ønsker og se en side saken fordi det er så forbanna lønnsomt?

http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/thorbjrn-berntsen-ut-mot-hatretorikk-og-norsk-behandling-av-flyktninger/3423183889.html

Men dette er vel AP sin strategi for å hente tilbake velgerene som forsvinner over på den siden som ønsker en fremtid for lande vårt? Bra forsøk. At det flyter barn rundt i Middelhavet er jo menneskesmuglerens sin skyld i samarbeid med en den Norske stat som lover gull og grønne skoger for de som kommer. At dette tiltrekker seg kriminelle er jo ingen ting å lure på. Skjønner dere ikke at vi er medskyldige i at dette skjer?

Jeg blir oppgitt og forferdet av dette. Jeg ønsker alle mennesker godt, men vi må våkne snart. Vi kan ikke akseptere at folk dør på veien i desperasjon for et bedre liv? Vi må hjelpe folk der de er. Vi kan hjelpe 12 ganger så mange der de er kontra her. Er ikke det logisk da at vi gjør det? Medmennsker som vi er. 

Hva tenker dere?

 

Har det klikka helt eller?

Hei kjære lesere.

Det er mulig at det jeg kommer til å gjøre også? "Altså klikke helt". Jeg har nå signert en kontrakt som gjør at jeg skal leve av deres klikk og deres likes. Så det betyr at jeg håper mange der ute liker meg og finner meg interessant. Ikke vet jeg? Mulig man for klikk av å irritere vettet av folk også, eller at dere hater meg.  Det handler om at jeg må klare å trigge noe i dere. En følelse er nok for at dere i det hele tatt skal gidde og klikke dere inn her:) I min verden, her jeg deler mine tanker og mine meninger.. Det kan være gode eller dårlige. Jeg tror ikke at verden er slik at alle skal elske deg og det er jeg heller ikke så opptatt av. Men å gjøre mitt beste det skal jeg love dere. Får bare ikke håpe klikka går helt i hue på meg for da blir det dobbelklikk:) 

Jeg har sysselsatt flere arbeidsplasser med dette. Min kjære har blitt instagram husband. Legger ved linken her så ser dere hva jeg mener med det utrykket http://youtu.be/fFzKi-o4rHw

Viktig å huske på å stå støtt i seg selv i prosessene. Da mener jeg ikke bare meg selv, men også du som leser:) Ikke sluk alt jeg sier rått. Jeg er jo på kanten, eller på kantene, breddegrad og lengdegrad, så det blir fort kaos om du skal tro på og utføre alt jeg skriver. Men en ting er sikkert : Jeg er god på å provosere og skape debatt. Så det blir vel litt som en virkelighetens film, du vet aldri helt hva som smeller fra høna eller hvor du har katta:)


 

video:img5571

 

 hahaaaa.Ha en fin torsdag.

Maria 

Det kyniske sex samfunn!

Hei kjære lesere.

 

Jeg er av den kvinnetypen som ønsker meg sex og nærhet hver eneste dag. Jeg har tro på at det man prioriterer er det man blir avhengig av. For min egen del er jeg avhengig av nærheten og tryggheten, sexen fører med seg. Sex for meg har aldri bare vært sex. Det må være følelser og kjemi for at jeg skal ha et ønske om sex. Det må være tryggheten med at jeg kjenner partneren min og at han tar hensyn til meg og mine behov.

Jeg vet vel egentlig at de fleste er slik. Men jeg tror man likevel lever på en slags dobbelmoral? I samfunnet etterspørres det sex med forskjellige partnere, man skal prøve og feile, teste og mestre. Men hva er vel en større nedtur en å skape et samfunn der konsekvensen av dette skuespillet blir at unge menn må knaske piller for å få stå pikk? Vi er blitt konsumenter av mennesker, vi lager og tilrettelegger for at det skal være like enkelt og bestille ligg via eks Tinder som det er å bestille Take Away mat! Hva vil jeg ha i dag mon tro? Indisk, Pakistansk, Thai, Norsk? Vet ikke, la meg se? 

Konsekvensen er vel at man føler seg tom og udugelig? Streber vi ikke egentlig etter å finne en som elsker, tar vare på og er tilstede?

Unge mennesker i dag , får smurt i tryne på daglig basis alt for mye sexsuell informasjon som ikke bunner i virkelighetens behov. For mennesker er sex like grunnleggende som mat, ja ,men de har misforstått hele konseptet med sex. Sex skal være mellom to mennesker som er glade i hverandre for at det skal være optimalt og en nytelse, på et helt annet nivå en røm og tøm prinsippet og føl deg som en forbruksvare etterpå. Det er på tide med en opplysningstid for sex. Vi har kjørt dette skuespillet lenge nok. Dette maktspillet der menn tror de må prestere for å være verdt noe og kvinner ligger fordi de skal holde mennene varme slik at de betaler for middagen, burde vel gå ut på dato snart?

Det kyniske sex samfunn! Man oppnår ikke mennskelig nærhet om man kun tenker på egen vinning. Er ikke dette det samme som å stride mot naturens lover? Men hva er vel mer attraktivt en en diskomus fem på 03 en fredagskveld?Maria 

Pupper og rompe styrer verden?

Hei kjære lesere.

 

Jeg skammer meg litt over det jeg nå skal skrive. Grunnen er at jeg vil fremstå som smartere en sannheten tilskriver. Er vi en gjeng amøber? 

Etter 10 glass Champagne og noen Rum og Cola, jeg klarte å presse ned mot min egen vilje, (bare for å miste besinnelsen litt mer), av hvilken årsak vet jeg ikke? Så befinner jeg meg på et teppe under et juletre, i en samtale med en god venn jeg har stor respekt for. Grunnet hans enorme intelligens og refleksjonens nivå. Han er litt som en mentor for meg. Der vi ligger og kaver. Klarer jeg å tenke på hvor fuckings stupid dette hadde sett ut om jeg hadde klart å se meg selv i 3 person. Der vi ligger, snakker selvfølgelig om temaet sex. Noe jeg ALDRI ville gjort i edru tilstand, i alle fall ikke med han:)

Vi snakker om hvordan menn tenker og at alle er griser,( MENN ER BARE MENN) noe jeg nekter å akseptere, for det vil jo bety at min kjære også tenker slik, noe jeg ikke synes er en veldig attraktiv tanke.

Sex og sexualitet styrer verden. Dette er kvinnenes makt. Jeg irriterer meg grenseløst over dette egentlig. Ikke fordi jeg er usikker på meg selv, for det er jeg virkelig ikke. Jeg liker godt å vise meg frem på egne premisser. Men det irriterer meg at verden er så primitiv. Så fra å tro at vårt samfunn drives av penger så tror jeg faktisk sex ligger over på rangstigen. 

Nå befinner jeg meg i en puppe diskusjon med mange herremenn på facebook, ganske interessant i grunn. Mange bekrefter mine tanker, mens noen er kanskje av den rase noe mer feminin og kjemper imot realiteten. Bekreftelsen slo meg når jeg så at Sofie Elise hadde 130.000 lesere på bloggen sin i går for et puppe stunt hun hadde på blog awards. Jeg må jo si at dama har skjønt markeds etterspørselen. Hun er smart som faen. Det er vel derfor som mange hater henne? Hun hadde bra pupper da, om noen lurer. Selv jeg, måtte sjekke. JA, jeg skammer meg over det også.(Gjemmer meg litt ) Hva vil fremtiden bringe? 

Jeg er fortsatt litt hang over etter lørdagen. Og litt angst, og jeg vurderte faktisk på et punkt å poste en pupp jeg også. Jeg liker reaksjoner, "cant help it", men det ville vært lite Orginalt å være blogger nr 2. Og det hadde vel skreket oppmerksomhet. Så da får jeg finne på noe annet sprell. 

Men er man ikke hakke mere interessant med klær på? Ja, enig at man skal vise litt for å få det overtaket man ønsker, men for mye blir vel bare tacky? Egentlig er det hele litt komisk. Selfier og kropp for å hevde seg selv, eller lokke andre inn? Jo, kanskje er vi bare amøber hele gjengen. Slik jeg oppdaget der jeg lå under juletreet på teppet i helgen og kavet. 

Man er ikke mere verdt en det man evner å skjønne. Jeg vet det høres enkelt ut og det er det faktisk. Men hvor ble det av kjærligheten? Jeg vil ha den. Nakenhet og kjærlighet det er min greie. Maria 

Utenpå er jeg stødig, autoritær og sterk. Inni, er det ofte fullt kaos:)

Hei kjære lesere.

 

Jeg har vært litt avstengt siden fredag. Mye og nye inntrykk preger meg veldig. Mye kritikk og støtte også. Jeg er bare et menneske, som alle andre. Men jeg forsøker hver dag og gjøre en forskjell. Jeg tror på vekst, jeg lever for vekst. Jeg tror mitt kall er å gjøre en forskjell for andre. Egentlig er det det jeg er mest fokusert på. Jeg vingler litt, hit og dit. Men det er fordi jeg følger hverdagen. Og ingen dager er like. Jeg ser mulighetene og griper de. Jeg utsetter meg for nye ting og går utenfor min egen komfortsone hver eneste dag. Ubehagelig men berikende. 

Jeg har oppdaget nye sider med meg selv. Utenpå er jeg stødig, autoritær og sterk. Inni, er det ofte fullt kaos:) Men jeg greier som regel å ordne opp i registeret. På lørdag var jeg på fest med mine aller beste venner. Det var utrolig gøy, og ikke tro at de støtter meg i alt jeg gjør og sier heller. Sannheten på bordet, den blir servert til meg. Det gjør vondt. Men jeg setter så uendelig pris på ærlighet. Jeg skal skrive mer etterpå. Nå venter jeg på en flott dame som vil fortelle meg sin historie. 

 Noen ganger trenger man en fest:) 

Maria 

Kjære kvinner, jenter, søstre, venninner og mammaer vi må stoppe innvandringen.

Kjære kvinner, jenter, søstre, venninner og mammaer.

Dette innlegget er til dere i håp om å åpne deres øyne for hva som vi skje i vårt likestillende samfunn. Her har menn og kvinner lik verdi, både på hjemmebane og bortebane. Verden skriker til oss om hva som skjer. Overgrep, vold, voldtekt, nedtrykelse, forskjellsbehandlinger, hersketeknikker, maktmisbruk, dominans.

Vil dere utsette oss og våre barn for et multikulturelt mannsdominert regime?

Hore, kjærring, ludder, er de ordene dere kommer til og høre mer og mer av fremover om vi ikke står opp for oss selv. Jeg har blitt kalt de alle, mange ,mange ganger. Bare fordi jeg mener noe i det hele tatt, nå må dere se meg, dere må høre på hva jeg sier. Dere må føle min redsel på kroppen. Dette er fremtiden. Verden er vår veiviser, konsekvenser ligger tilgjengelig på nett fra alle land. Nå må dere åpne øynene. 

Vi kjempet for ytringsfrihet, vi kjempet for stemmerett for over 100 år siden, vi var det første landet i verden som innførte full stemmerett for kvinner. Nå er det på tide å bruke våre stemme, her vi står i dagens situasjon 103 år senere. Vår eksistens er truet av en kultur vi ikke kan leve under. 

Vårt arbeid, våre verdier, vår verden vil snart bli borte, den vil forsvinne, sakte, men sikkert, svinne hen i det nye landet, det nye systemet, det nye regimet. Dere vil bli behandlet som dyr, som forbruksvarer, kjøttstykker. Til mannes glede og begjær. Vil dere leve under skam? Vil dere at deres jentebarn skal bli behandlet på lik linje med dyr? Er dette dere svar på nestekjærlighet? 

Kvinner har begynnt sin tale og jeg håper på en domino effekt:

 

http://www.tv2.no/a/7924742

Sannheten ligger her, rett fremfor oss. De prøver å skjule den for å forhindre opprør. De misbruker vår tillit, De vet ikke hva de gjør, de ser ikke konsekvensene av sine handlinger. De er redde og feige. De utsetter oss for fare isteden for å beskytte oss. 

Vær snille og hør på meg, vi må stoppe dette før det er for sent. 

Maria  

Å kunne velge hvem du elsker bør ikke tas forgitt, vet du hvor privilegert du er?

Hei kjære lesere.

I dag kommer til å bli en tårevåt dag. Jeg har det på følelsen. I dag skal jeg møte mennesker som er preget av andre. En frarøvet barndom, et frarøvet valg. En skam, en hemmelighet, et svik.

Hva er din historie? Hva er min historie? Jeg har så mye jeg vil dele med dere. Og det skal jeg også, når tiden er inne. Når muren er nede, når komfortsonen for min sårbarhet utvides og aksepteres av mitt eget sinn. Jeg lever todelt. En del av meg eksisterer ikke. Den er avstengt, ute av drift og under rehabilitering. Jeg har satt igang oppussing  For jeg er virklig et oppussings objekt. Hode fungerer i perioder. Mye er blurry, mye er gjemt og mye er glemt. Det ligger å ulmer der nede et sted, i dypet, i det innerste rom. Der  har jeg min safe, som lagrer mine hemmeligheter.

Min sjel er ren, for meg selv. Jeg undertrykker følelser, jeg lever ikke her. Jeg forsøker hver dag, men jeg har glemt hvordan. Jeg vokser for hvert møte, hvert inntrykk. Jeg velger å utsette meg for det jeg frykter. Min sårbarhet. Den skremmer meg. Gjør meg svak. Tar fra meg fasaden. Den er sterk.

Har du noen gang tenkt på hvor heldig du er som velger hvem du kan elske? Å kunne velge hvem du elsker bør ikke tas forgitt, vet du hvor privilegert du er? Mange blir tildelt, mange tar til takke med. Men å virkelig kunne velge, det er sjelden vare. Du er kanskje en av 100.000 som har mulighet, til å velge. Litt som å vinne i lotto. Men det tenker du kanskje ikke over? For å vinne i lotto gir en kortvarig glede, mens og elske noen varer livet ut.  Det eneste jeg vil er å elske og bli elsket. Det er det som betyr noe når alt annet er borte. Når du sitter der tilbake å tenker over hva livet er verdt, om det er verdt noe i det hele tatt?

Mine tanker rundt å være fullverdig trigger meg, hvorfor være halv når man kan være hel?. Litt som månen føler jeg meg. Skifter skall, utseende og fasong. "Maria, hvem er du i dag"? Jo, akkurat i dag er jeg sterk. Sterk nok til å skrive dette. I morgen vet jeg ikke? Mulig jeg kryper tilbake igjen, inn i skalle mitt, stenger meg inne og skjuler meg for deg. Når jeg er halv, kan ingen røre meg, ingen snakke til meg. Når jeg er halv, er jeg deprimert, paranoid og redd. Når jeg er halv er jeg ikke meg.Maria 

Fornektelses Tyranniet.

 

Hei kjære lesere.

 

Endelig blir det mer (tvungen) åpenhet rundt våre spørsmål om hva disse store massene av fremmede kulturer og religioner som strømmer over Europa medfører av konsekvenser. 

Det har over lengre tid vært tiet om ubehageligheter i fare for å skape frykt og hat på hjemmebane, som fører til at våre nye landsmenns ikke ønsker å tilpasse seg. For min del tror jeg nok bare dette er en dårlig unnskyldning. Favorittisering av menneskegrupper og fordeler fra det offentlige system, fører med seg kriminelle som ser muligheter for en ny type overlevelse.  

Kvinner kan ikke lenger fredes fritt etter at mørket senker seg i hovedstadens gater. Vi bekjemper ikke rasisme og fremmedfrykt med å oppfordre til en skjult formering av dette uakseptable fenomen. Hva vil vi gjøre med problemstillingen? Fri Kultur og religion utøvelse kan ikke aksepteres på vår plattform. Det passer ikke inn i vårt verdisyn, vårt menneskesyn eller vårt framtidsyn. Vi har etter mitt skjønn kommet noen hakk lenger i utviklingsprosessen av menneskeheten. Gjensidig respekt og ønske sin neste vel er en del av vår grunnoppdragelse og burde vært minstekrav for all form for integrering. Jeg ser stor verdi i å hjelpe andre mennesker som har det vondt, dette ligger i vår natur og hjelpe medmennesker. Men når det blir et overgrep på vårt samfunn, er verdien av vårt eget forsvar viktigere en noe annet. 

Belysning av temaets viktighet står i fokus i tiden som kommer. Null toleranse for lovbrudd burde vedtas ved øyeblikkelig virkning for at de statlige nå skal redde seg selv ut av et tillits kollaps som vil ta flere år å bygge opp igjen. 

Vi har blitt slaver av vår egen fornektelse, "fornektelses tyranner" La oss få sannheten på bordet.

http://www.nrk.no/ytring/den-som-tier-1.12745730

http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/Kokkvold-Vi-bekjemper-ikke-egen-rasisme-og-islamistisk-terror-ved-a-benekte-fakta-7899726.htmlJeg venter !

Maria 

For å få til en god integreringspolitikk, må vi få vite hva som foregår.

Hei kjære lesere.

 

Jeg føler meg ført bak lyset. Jeg regner med at jeg ikke er alene med denne følelsen. Om man skal få til en god integreringspolitikk må alle elementer på banen slik at vi kan få en helhetlig god løsning for samfunnet. Samfunnet består ikke bare av politikerene og emigrantene, det består også av de allerede emigrerte og de etniske Norske som også skal dra nytte av denne situasjon i fremtiden.

Hva tenker politikere og politi på når de forsøker å dysse ned og skjule sannheten? 

Dette vil by på enorme utfordringer. De statlige er med på å forsterke fremmedfrykten og hatet med slike umoralske handlinger. Hva er det som skjer? Er de feige? Eller prøver de å unngå kaos? Regelverket er ufullstendig, slitt og lite gjennomtenkt. Kan de ikke sette seg ned å lage en ny plan og det brennkvikt før det blir Ragnarrok?  Er vi en stabil enhet? En sammensveiset gruppe? Hva kommer til å skje når patrioten ikke lenger har nationalfølelsen? "Ja, vi elsker dette landet" I dag, men kommer vi til å gjøre det i fremtiden?

Hva gjør de statlige for integrasjonsprosessen? Var det slik at Ola dunk skulle fikse dette for de? Gjennom å gi de en sjanse i arbeidslivet? Hvordan stiller det seg i dag. Ernas tale var om at alle skulle tjene om dette gikk i boks. Men ærlig talt, hva er realiteten. Vi sitter jo her som spørsmålstegn og skjønner ikke en dritt lenger. Jeg trodde staten skulle beskytte oss. Passe på at landet ble driftet på en god måte og at befolkningen var trygg. Er det ikke det vi jobber for alle sammen?

Jeg trenger forståelse. Jeg trenger å vite. Ikke bare hva staten planlegger, jeg trenger også forståelse fra disse fremmede menneskene. Hvem er de? Hva tenker de? Hva står de for og hvordan vil de ha det rundt seg? Jeg har ikke sette en eneste uttalelse i media. Ikke en fredelig diskusjon og hva de tenker, disse fremmede, med et helt annet livssyn og en helt fremmed kultur. Kanskje er det dette som skremmer meg mest. Å ikke vite. Du tenker kanskje at jeg er dum når jeg sier dette, for i ditt sinn vil du muligens anta at alle søker fred og alle er som deg selv. Men da vil jeg kalle deg dum. Mennesker har forskjellige intensjoner. De har intensjoner for sitt eget verdensbilde og det er dette verdensbilde som jeg vil ta en del av å skape en forståelse for. Om jeg kan.

Om vi så ser på hvor vellykket det har vært i fortiden med denne integreringen, så kan vi lese av tall og statistikk at den største gruppen som får støtte fra NAV og står uten jobb er unge utenlandske menn.http://www.ssb.no/sosiale-forhold-og-kriminalitet/artikler-og-publikasjoner/stor-variasjon-i-innvandreres-kriminalitet En fullstendig mangel på integrasjon, ved marginalisering og eksklusjon, er derfor ikke bare en risiko for individet, men også en trussel overfor samfunnet som helhet. Er dette en gruppe som vil øke? Det logiske er, ja. Når man da ser på hva som foregår på verdensbasis, hvilke svar sitter man da igjen med? Dette er ikke bare skremmende, men vil føre med seg at vi får et samfunn vi ikke kjenner igjen og ønsker å være en del av lenger. Når man fratar mennesker tilhørighetsfølelsen har man panikk og opprør. 

Hvordan skal vi anskaffe sosial orden? Hvordan skaffe like verdi grunnlag, når vi tilrettelegger for forskjeller ved eksempelvis  å bygge moskeer? Hvordan skal de tilpasse seg våre normer og regler med et helt annet type kulturelt levesett og en helt annen menneskeverds aksept? Er vi villig til å gi avkall på kulturarven og skape oss en ny? Sammen med en ny gruppering av mennesker? Disse spørsmål burde stå sentralt for en god integreringspolitikk

Nestekjærlighet burde vi alle ha. Men når man rokker med et menneskes grunnbehov, som trygghet, sikkehet, stabilitet og orden. Kan man ikke forvente annet en panikk. Vi trenger svar. 

Maria 

Jeg oppfatter politikerne og politiet som Evnukker!

Hei kjære lesere.

 

Jeg fortsetter å dele mine friske og upolitiske meninger rundt den store innvandringen vi opplever. JA, mange trenger hjelp. Nei, vi kan ikke godta hva som helst.

Overgrepssakene florerer. Politi og politikere sjuler sannheten for å ikke skape opprør og fremmedfrykt  Hvor langt skal det gå før noen reagerer?

http://www.dagbladet.no/2016/01/10/nyheter/seksualforbrytelser/utenriks/asylsokere/trakassering/42697147/

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/tysk-avis-innvandrere-angrepet-i-koln/a/23593957/

http://www.vg.no/nyheter/meninger/tyskland/merkels-skjebneaar/a/23593941/

http://www.dn.se/nyheter/sverige/overgreppen-pa-festivalen-i-stockholm-rapporterades-aldrig-vidare/

http://www.nettavisen.no/politikk/rjaster---sverige-br-skamme-seg/3423179165.html

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/flyktningkrisen-i-europa/asylinnstramming-vil-ikke-gi-flere-flyktninger/a/23593594/

 http://www.vg.no/nyheter/utenriks/ettaarsmarkering-for-paris-terroren-jeg-er-redd-men-jeg-er-her/a/23593757/

 

Det er kanskje ikke så skremmende siden det er i Tyskland, Sverige eller Frankrike ,du tenker kanskje at dette ikke berører deg, men det vil det gjøre. 

Er dere virkelig villig til å sette deres barn i fare for ubetinget nestekjærlighet? 

 

Maria 

 

 

 

Selv det sterkeste tall trenger 0 ene for å være verdt noe!

Hei kjære lesere. 

I mitt dype sinn ligger sannheten, sannheten om mitt liv, om meg som menneske. Den som velger å vandre alene, den som velger å stå alene i egen kraft.

Hvordan skapes du?

Vi skaper hverandre gjennom møter, vi er skapt gjennom flere millioner møter med andre. Vi kan ikke sammenlign oss med andre land, andre miljø. De er skap av andre en oss selv. Vi vil aldri forstå, så lenge vi ikke utsetter oss for møter med disse også. Jeg har en genfeil. Jeg tror jeg fungerer best alene, jeg tar feil, vi fungerer best sammen. Men likevel foretrekker jeg individualisten. Egoisten vil aldri lykkes alene. Selv det sterkeste tall trenger 0 ene for å være verdt noe. Jeg er et avvik. En raring. Jeg liker ikke likhet, jeg liker ikke flokk. Jeg liker forskjell. Utfordringer som fører til vekst, personlig vekst. Jeg tar ofte feil, veldig ofte. Det er fordi jeg er er impulsiv og sta. Men det er ingen som vokser så fort som en som tar feil. 

Når vi skal forstå ulikhet er det umulig. Det er umulig og forstå noe du ikke har kapasitet til å forstå. Du trenger møtene for å forstå. Man kan anta. Antagelser er det vi lever på når vi ikke vet, men likevel ønsker å vite. Man ser trådene, man ser generaliseringen, men ikke sannheten. Sannheten må utforskes gjennom møter. 

Hvem er du så til å dømme?

Man dømmer for sin egen oppfattelse. Man dømmer slik at det skal passe sine egen verden og sin egen historie, passe inn i ditt liv, under dine regler. Du vet ikke bedre. Jeg vet ikke bedre. Vi vet ikke historien. Gjennom møter skapes vi, utvikles vi og vokser vi. Hvem velger du å omgi deg med? Er det aksepten av deg? Tilhørighetsfølelsen? Modellen som passer deg selv som menneske?  Er du lykkelig på dette sted? Jeg hadde helt misoppfattet orde selvutvikling, jeg var for opptatt av den logiske betydningen til å fatte hva det handlet om. Jeg jobbet med egenvekts jeg, alene. Helt tåpelig, ingen vokser alene. Man kan ikke sette seg ned å vokse på egen hånd. Man trenger møter med andre for å vokse. 

Jeg snakker ofte i kryss settinger, drar paralleller mellom linjene. Jeg utforsker mennesker. Jeg dømmer og jeg antar, jeg er menneskelig. Man kan se sammenhenger, men man kan ikke dømme alle under lupen, man må studere de i mikroskopet for å gi det riktige svaret med 2 streker under. Noen ganger er det brysomt og andre ganger interessant. 

Enkelte fascinerer meg andre gjør meg invalid. Hva er sannheten? Passer det inn i ditt bilde?Maria 

Den som har begge beina på jorda samtidig, står stille.

Hei kjære lesere.

 

Hvem lærer deg hvordan du skal leve og hvordan du skal føle, hva du skal si, hvem du skal være?

Hvordan ville det føles og være annerledes, unormal, en som stikker seg ut? En som tråkker utenfor stien. Løper gjennom engene med gjengrodd gress. Føler stråene mellom fingrene. Kvistene som pisker mot kroppen der du løper, utenfor stien. Er du redd for å snuble i røttene og steinene?

Hva skjer når du svømmer mot bølgene? Mot strømmen? Du jobber dobbelt så hardt. Er det verdt det? 

Hvordan ville det føltes å forlate flokken? Hvem er du alene? Bare deg, vet du det selv? Har du en stemme? Samfunnet lærer oss hvordan vi skal oppfatte verden. Skolene forteller deg hva vi skal lære, hva som er verdifull kunnskap. Men hva er kunnskap? Å agere i flokk? Det er en orden. Det er en rang. Det er et system. Du er ikke deg, du er tilhørlig, en del av noe, en brikke, på et brett i et spill. Sjakk matt. 

Noen vil alltid stå på bunn og andre på topp, mange i mellom, de usynlige, de ingen ser. Hvor er du? Vi lever for å formere, for å bli flere, i et system. Vi har ingen plan, bare en eksistens, drevet av instinkt. Er vi overlegene eller underlegne oss selv? 

Hva kan du si? Hva vil du si? Betyr det noe egentlig? Betyr du noe? Tør du sette deg selv i skuddlinjen, som en blinkskive for å si det du vil si. Den som svirrer rundt og rundt, men tusenvis av piler som kommer imot, blir du truffet? Du vet at de som holder munn er reddere en deg. De tier for å ikke synes. De vil ikke skape noe, verken reaksjoner eller problemer, selv om de har løsningen.

Hvorfor er det så viktig for deg å bli likt av andre og hva andre mener om deg? Hva sier din indre stemme? Er den med deg eller mot deg? Hva sier stemmene i hode ditt?  Er du god nok? Er du verdt nok? Er du sterk nok? 

"Giv akt soldat". Du er viktig. Men for hvem? 

Livet er en underlig reise. Reisen må være satt i system. Ditt system, mitt system. Vi er forskjellige, vi er uperfekte, vi er sårbare. Vi har våre nyanser, vi har våre kvaliteter, vi har våre krav. Hva vil du? Hva vil jeg? Forrvirring, svimmelhet, ørhet. Hvordan tråkke? Hvordan gå? Hvordan bevege seg? Fremover eller bakover, eller stille? Flyte er det beste sies det, bare nyte, bare drømme. Være med på reisen uten besvær. Naturen driver deg fremover enten du vil eller ei. Samarbeid er beste løsning. Den kampen med motstand vil du tape uansett. Ingen kan stoppe tiden. 

Men vi kan bestemme hvordan vi vil reise og hvem vi reiser med og hva vi vil oppnå. Reiser du til fots? Eller løper du? Oppover eller nedover? Hvor skal du? Det er det bare du som vet. 

 Den som har begge beina på jorda samtidig, står stille. 

 

Maria 

Sukkeret tar livet av deg.

Hei kjære lesere.

Jeg ønsker å gi dere litt fakta rundt hva sukker gjør med kroppen vår. Sukker er mer avhengighetsdannende en kokain og fører til både fedme og livstruende sykdom. Jeg lever nesten helt uten sukker selv. Det har endret livet mitt drastisk å kutte ut hvitt sukker. Kroppen, humøret, energien altså hele helsen og sinn stemmningen min er helt annerledes.

Kosthold har 70-80% av årsaken til at du ser ut slik du gjør og at du føler deg slik du gjør. Hvitt sukker er fake tom energi som bryter ned og ødelegger kroppen din. 

I dages samfunn og i mathyllene i butikken består 80% av matvarene våre av sukker. Industrien tilsetter sukker i 99% av alle halvfabrikat produkter for å gjøre deg sukker avhengig og skape cravings etter produktene. Slik tjener de penger på at du blir avhengig og syk. Coca Cola er tidens største synder.

Sukker fører til en rask blodsukkerstigning. Kroppen skiller derfor ut insulin for at sukkeret skal bli brukt til energi til kroppens celler. Det er insulinet som gjør at sukkeret transporteres inn i cellen. Hvis man spiser for mye sukker ift aktivitetsnivå oppstår det ett overskudd. Dette overskuddet lagres som fett i kroppen. Sukker fører til en rask blodsukkerstigning og dertil ett raskt fall. Du blir derfor hurtig sugen på mat igjen og fortsetter kanskje å spise enda mer sukker?.Fettet legger seg som en «pølse» rundt magen. Overvekt kan føre til livsstilssykdommer som blandt annet metaboslk syndrom og diabetes. Det er påvist en klar årsakssammenheng mellom inntak av «raske» karbohydrater (mat med høy GI), som feks sukker, og forekomsten av hjerte og karsykdom. Sukker fører også til at man lettere får infeksjoner i kroppen. 

Hva gjør sukker med deg?

 • Påvirker humøret

  For mye sukker kan også bidra til depresjon og angst, skriver Side2.no.

  Blodsukkersvingninger kan gjøre deg irritert, gi deg humørsvingninger, gjøre deg sliten eller omtåket. Det er fordi en brus eller et kakestykke kan få blodsukkeret til å stige til værs for så å gi deg et drop. Når blodsukkeret er på vei ned igjen kan du føle deg deprimert, engstelig eller humørsyk.

   

   

 • For mye sukker svekker hjernen

  En studie fra 2012, som ble gjort med forsøksrotter ved UCLA, fant at et kosthold med høyt inntak av fruktose, hindrer læring og hukommelsen ved at hjernen arbeider saktere. De rottene som hadde et høyt inntak av fruktose hadde dårligere forbindelser mellom hjernecellene.

   

 • Sukker er en vitamin- og mineralrøver

  Ifølge treningsforum.no er hvitt sukker er tomme kalorier hvilket betyr at det er ribbet for nyttige næringsstoffer utover energiinnholdet.

  Forbrenning av sukker som energikilde er en prosess som krever flere essensielle næringsstoffer (eksempelvis B-vitaminer, sink, magnesium). Inntar du et sukkerrikt måltid (brus, snop) som ikke inneholder disse næringsstoffene vil kroppen hente de fra blodet, hjernen (B-vitaminer) og skjelettet (kalsium og magnesium).

 

 • Fare for hjertesykdom

  Koblingen mellom sukker i kosten og hjertesykdom har vært kjent lenge. Hjertesykdom er den vanligste dødsårsaken i Norge og i de fleste industrialiserte land, skriver Side2.

  I en studie publisert i tidsskriftet JAMA, har forskere funnet en sterk sammenheng mellom et kosthold med for mye sukker og død på grunn hjerte-og karsykdommer, skriver Norsk Helseinformatikk.

   

 • Kan gi hjernen et skikkelig kick

  Side2 skriver at forskere har funnet at bare en liten smak av sukker kan gi hjernen et skikkelig kick. Tester viste at deltakere som gurglet vann tilsatt sukker rundt i munnen presterte bedre under mentalt utfordrende oppgaver, i motsetning til da de gurglet vann tilsatt kunstig søtstoff, ifølge BBC Science.

  ? At sukker kan være like avhengighetsskapende som rusmidler tror jeg på, det skremmer meg, sier ernæringsfysiologen videre og henviser til en kommentar på bloggen sin.

   

 

 • Gir høyt blodsukker

  Ernæringsfysiolog Alvhild Frøland forteller til Kvinneguiden.no at høyt blodsukker på mange måter er skadelig, så at insulin kommer inn og senker blodsukkeret er på mange måter bra, men mye insulin er med på å lagre fett.

  Videre forklarer han at når det er lite oksygen til stede som for eksempel under hard trening vil også andre celler, som muskelcellene, være avhengig av å hente energien fra glukose.

  ? Drikker vi for eksempel brus vil mye av dette sukkeret slippes ut i blodet. Vi vil få et unormalt høyt blodsukker. Ved høyt blodsukker vil buttspyttkjertelen skille ut store mengder med det blodsukkersenkende hormonet insulin.

 

 • Skadevirkninger ved mye fruktose

  Hvitt sukker, altså fruktose, har de siste årene fått mye av skylden for fedmeepidemien i USA. Forskjellen fra Norge og USA er at USA bruker mye ren fruktose, og ikke vanlig hvitt sukker med fruktose og glukose som vi gjør i Norge, skriver Klikk.no.

  ? Mye fruktose kan gi fettlever, insulinresistens, mer fett i blodet og som nevnt overvekt.

 

Jeg anbefaler dere å se disse filmene:

https://www.youtube.com/watch?v=-8eQ_8Jogcw

https://www.youtube.com/watch?v=6uaWekLrilY

 

Kilder;

http://www.sol.no/helse/2015_12_18_71425_dette-gjor-sukker-med-kroppen-din.html

http://www.familieoghelse.no/helse-velvere/fysisk-helse/hvordan-pavirker-sukker-kroppen-var

 

 

 

Noe å tenke over.

Maria 

 

 

Tyven med sneipen i munnviken. Det var meg.

Hei kjære lesere.

Jeg var en bølle og en opprører i mine yngre dager. Det er jeg vel ennå i grunn, men på en annen måte vel å merke. 

Jeg var en tyv og jeg løy. Nå lyver jeg ikke lenger, muligens bare for meg selv i så fall. 

Jeg var 12 år gammel. Jeg pendlet mye den gangen. Jeg pendlet mellom Oslo og Fredrikstad med NSB alene. Den gang var det ganske uvanlig å reise alene som barn. Men jeg hadde ikke noe i mot det. Jeg var en tøffing. I alle fall trodde jeg det selv. Når man er 12 år så har man like mye å bevise for omverden som det man har i voksen alder. Det er bare en annen måte man gjør det på. Hevd og respekt får man om man gjør ting andre ikke tør. Ved å vise mot, da er man kul. Jeg var av den rasen som gikk å samlet halvrøyka sneiper i offentlig askebeger. Det var tøft. Jeg hadde kort svart hår med piggsveis, 15 hull i ørene, der det hang metall ringer. Et hull i nesa og midt mellom øya et kastemerket som jeg kjøpte på lekebutikken. Om du husker de klistremerkene med forskjellige former og farger på. 

Det var meg. Maria den kule. Folk synes jeg var en tøffing også. Trodde jeg. I Fredrikstad var det gjenger. Gjenger jeg ikke kjente, men ville være en del av. Folk av fra 15-18 år ca. Det var kult å være en del av det. At jeg var en røyker var bare positivt. Men at jeg hadde en rik far hadde rake motsatte effekt. Jeg ble et mobbeoffer, et offer for min fars rikdom. Selv om det ikke betegnet meg, fikk det likevel konsekvenser. På ungdomsklubbene vanket de værste. De som var ute etter å lage bråk til en hver tid. Jeg var ingen bråkebøtte, men stor i kjeften, det er en dårlig kombinasjon med visse type mennesker. Å stå opp for seg selv er ikke alltid like smart. Men det ligger ikke i min natur å stikke halen mellom beina. Jeg fikk juling. Altså ordentlig bank som man kaller det. Gul og blå var jeg over hele kroppen. Hvorfor vet jeg egentlig ikke. Jeg var en rikmannsdatter som fortjente bank tydligvis. Det var vanskelig å bortforklare store blåveiser til min bestemor som jeg bodde hos den gang, når jeg var på besøk i Fredrikstad.

Jeg sluttet og pendle til Fredrikstad. Aksepten der var lik null. Jeg fant meg gjenger i Drammen som ikke viste min historie og synes jeg var kul når jeg kom med halvrøyka sneiper. Jeg var en tyv, jeg stjal godis på Narvesen, det var enkelt. Jeg var meget fascinert av disse Saga ringene som var den store trend en gang for 15 år siden. De hadde de overalt, og alle måtte ha de. Jeg var på Liertoppen. Alt av konsekvenstenkning var en blokkede den gang. Når man er 13 år er ikke opptatt av stort annet en seg selv og sine behov. Det er deg mot verden mentaliteten. Jeg skulle ha disse ringene. Jeg stjal, jeg var en tyv og en dyktig en sådan. I en liten gullsmedbutikk på liertoppen klarte jeg å rappe 5 stykker til en verdi av over 10.000 kr. Jeg var stolt. 

Mamma har alltid vært observant. På de feil tingene, syntes nå jeg. Sånn irriterande, la merke til alle mine feil, alltid. Hun spurte meg om hvor jeg hadde fått ringene fra? Jeg sa de var kjøpt, og ble selvfølgelig avslørt. Den dagen glemmer jeg ALDRI. Jeg ble dratt etter håret inn i bilen, utpresset til å fortelle hvor jeg hadde fått de fra. Kjørt opp til butikken og måtte stå til rette for at jeg hadde stjålet de for butikkeier. Han var selvfølgelig meget takknemlig for dette. Jeg derimot, i den situasjon som 13 åring,med den sorte hettegenseren dratt langt nedover øra og hode på bryste. Det var den værste følelsen og ydmykelsen jeg noen gang har opplevd, jeg fikk traumer. Traumer nok til at jeg aldri noen gang igjen ville vurdere tanken av å ta så mye som en fyrstikk uten å spørre.

Moralen er som jeg lever etter den dag i dag, at konsekvenser fungerer. Både på barn og på voksen. Jeg ville ikke vært foruten den opplevelsen, den har satt dype nok spor i meg, til at min respekt for andres eiendom er høyere en respekten for min egen eiendom.

Barn må lære å tape, evne å håndtere en urettferdighet, oppleve hva det er å bli lei seg. Den lærdommen trenger de å få i barnehagen, på skolen, i barneteatret og på fotballbanen. Kloke voksne kan hjelpe dem å takle problemene, fremfor å passe på 24 timer i døgnet så de aldri opplever en sorg eller en smerte.

Klem Maria  

 

Er du et offer og en taper?

Hei kjære lesere.

Jeg tenkte å dele mine tanker: "Hvorfor folk foretrekker å innta offer rollen?"

Hvorfor foretrekker noen å være svake?

Hvorfor foretrekker man å fraskrive seg ansvar og skylde på andre?

Er det fordi du egentlig er en taper?

Hvorfor liker du å snakke nedlatende om andre og mobbe andre?

Handler det om dårlig selvbilde?

Liker du at folk synes synd på deg?

Trenger du omsorg og synes du det er tryggere å bli behandlet slik som man behandler små barn?En vinner ville aldri gjort slikt.

Et offer for meg er ikke bare brysomt for min intellektuelle forståelse, men jeg blir grådig provosert hvorfor noen mennesker aktivt bruker dette som en markedsførings strategi. Jeg ser at det funker hver eneste gang også, Så tenker jeg," Hva faen" Dere er gode på som mennesker å ikke legge skjul på at dere elsker andres nederlag? Det er det deilig og tilfredstillende å lese om. Da føler dere at dagen ble hakke bedre? Eller hva?

Trist at fokus skal være på det eksterne kontra det interne. Det er derfor dere er oftere, alle sammen som nyter og leser om det. Dere som liker å se andre misslykkes, dere er også et offer, så nå vet dere det. Dere er et offer fordi det får dere til å føle dere bedre i deres sinn at andre misslykkes. 

En vinner ønsker andres lykke og fremgang og har overhode ikke behov for bekreftelser og trøst. De reiser seg opp hver gang de faller og fortsetter sitt arbeid opp og frem. Mot er ikke fravær av frykt, men evnen til å gå videre selv om du er redd. Min beste egenskap vil jeg si er nettopp dette, jeg gir meg faen aldri. Det handler om mot og selvtillit, at jeg har troen på meg selv, og selvverd , hvordan jeg ser meg selv og jeg vet hva jeg er i stand til å oppnå.

Det er ikke hver gang jeg lykkes heller, men om jeg ikke lykkes velger jeg bare en annen vei og fortsetter. Om man velger samme vei gang på gang og aldri får det til, vil man automatisk tenke at man er en mislykker. Motet kommer ikke uten feiltrinn og tabber. Når noe ikke funker, gjør noe annet. Det er ikke noe galt med å ha troen på seg selv, selv om janteloven har herjet i alle år, den er på vei ut. Om vi fortsetter å være tapere hele gjengen og aldri skal vise hva vi er gode for hvordan skal vi da få vekst? Ikke særlig lykkelig blir man heller av å være en taper. Tenk hvor mye du selv kan bidra med som menneske og hva du er god på. Vi er alle eksperter på noe. Hold fokus der du er best, alltid. Det vil bygge deg opp til en maskin som muliggjør alt du ønsker og vil. Ingen kan stå i veien for ditt sanne jeg, bortsett fra deg selv. Ikke la noen legge deg i tøyler eller spenne deg fast. Ingen tre kan vokse godt i skyggen av andre trær. Du vet hva som skjer da ikke sant? Deler av deg visner. Selv om du overlever, eksisterer du bare. Du er en del av noe, men du vil aldri blomstre, bli stor og kraftig og skape dine dype røtter.

Taperen går gjennom livet, 
han trekker 
et tungt lass, 
på lasset er ingenting.

Ikke være en taper, ikke vær et offer.

Du er så mye mer.

Maria 

 

Speil, speil på veggen der ... Hva pokker skjedde?

Hei og god morgen.

I går fikk jeg en telefon fra DN, de lurte på om jeg kunne uttale meg om botox og fillers etter et bilde de fant av meg på Instagram. Min første reaksjon var "SHIT", dette passer dårlig akkurat nå, mitt oppi mitt engasjement rundt viktige politiske spørsmål. 

Men igjen, det er en del av meg så jeg valgte å ta intervjuet. Jeg prøver å fokusere minst mulig på ytre trekk fordi jeg føler at dette er både en forbannelse og en gave. Jeg er opptatt av utseende, men det er ikke det viktigste for meg. Kropp og helse er også viktig. Her vier jeg minst en time hver dag for å trives med meg selv. Jeg er en person som lider under ekstremt høye interne krav, på godt og vondt. På en side ville jeg aldri vært foruten, men på en annen side driver det meg til vanvidd.

Men sånn er jeg i alt jeg gjør, enten går jeg all inn eller så dropper jeg det helt. 

Jeg reflekterer mye rundt hvorfor jeg gjør som jeg gjør og samme svar kommer hver gang. Det handler om lønnsomhet og miljø. Jeg er ikke troende. Min tro hviler utelukkende på utviklingsteorien. Jeg har troen på tilpassing og overlevelse. Hva som er gunstig for å nå lengst mulig. Det var en gang i historien kunnskap, men nå i dagens samfunn har jeg mer troen på at det er utseende relatert. Dessverre. Om vi snakker om status vel å merke. Rundt personlig vekst er svare helt annet, her er vel granskninger og utfordringer det som trigger. Men av en eller annen grunn føler jeg at status betyr mye mer en noe annet, samtidig som verden aldri har vært mer ulykkelig og deprimert. Vi bruker jo ikke hue eller kroppen lenger? Vi bare flyter rundt på en slags rosa sky og håper på at en bøtte med gull skal falle ned i hode på oss. 

Egentlig er det ganske trist og skammelig! Vi prostituerer oss selv på veien mot lykken. Jeg blamer ikke alle andre, jeg gjør det selv også. Muligens derfor jeg er så forvirret til tider. Mamma sa en gang noe fornuftig: " Har man nok å gjøre, har man ikke tid til å tenke så mye på seg selv" Jeg synes dette er veldig treffene. Har man fornuftige ting å ta seg til så slipper man å være så egoistisk.

Speil, speil på veggen der ... Hva pokker skjedde?Maria 

 

Maria Høili angrer på asylblogg: - Det ser ut som jeg trakk alle i Røde Kors ned i sølen, det var aldri meningen!

Hei Kjære lesere; Legger ved mitt intervju med Nettavisen.Nettavisen.no

MILLIARDÆRDATTER: Maria Høili har verdier for over 100 millioner i inn- og utland, bedyrer at penger ikke er det viktigste for henne. Den samfunnsengasjerte damen er derimot svært opptatt av rettferdighet. Før jul skapte hun en stor debatt da hun la ut et blogginnlegg om asylbarn. To dager beklaget hun seg.
MILLIARDÆRDATTER: Maria Høili har verdier for over 100 millioner i inn- og utland, bedyrer at penger ikke er det viktigste for henne. Den samfunnsengasjerte damen er derimot svært opptatt av rettferdighet. Før jul skapte hun en stor debatt da hun la ut et blogginnlegg om asylbarn. To dager beklaget hun seg. Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen 

Maria Høili angrer på asylblogg: - Det ser ut som jeg trakk alle i Røde Kors ned i sølen, det var aldri meningen

I det åpenhjertige intervjuet med Nettavisen forteller mange-millionæren også om sin dummeste investering. I 2008 svidde hun av tre millioner på en Ferrari til ekskjæresten.

Milliardærdatter, trebarnsmoren og bloggeren Maria Høili er ikke redd for å si hva hun mener, og hun sier det gjerne høyt. 

Hun er datter av milliardæren og Europris-gründer Terje Høili, men datter-Høili går sine egne veier.

TRAVEL DAME: 32-åringen har mange jern i ilden, og kombinerer rollen som trebarnsmamma med å være samfunnsdebattant, forretningskvinne og blogger.

- Viktig å lære barna rettferdighet

Før jul skapte millionærdamen en engasjerende og opphetet debatt da hun la ut et innlegg om at fattige barn i Norge ikke blir tatt hånd om av Røde Kors til jul fordi asylbarn blir prioritert

Alle riksmediene kastet seg på, og Høili var også i debatter på NRK og TV 2. Milliardærarvingen fikk mye kritikk for blogginnlegget, men føler likevel hun gjorde det som var riktig. Det var rett og slett rettferdighetssansen som slo inn.

- For meg er det viktig å lære barna mine rettferdighet, ærlighet, kjærlighet og mot. Jeg er også veldig opptatt av personlig vekst. Kjernekjærlighet og omsorg er viktig. Det er også viktig for meg med rettferdighet i alle tilfeller man befinner seg i. Jeg synes det er viktig å involvere seg i urett og å motvirke det.

- Asylinnlegget jeg hadde på bloggen min handlet om nettopp det ? rettferdighet. For meg er det kanskje den viktigste verdien å lære bort, sier hun til Nettavisen.

Blogginnlegget ble skrevet etter at Høili og noen venner hadde blitt enige om å få til en gaveinnsamling til julen 2015 til barn og unge i Asker. De tok kontakt med Røde Kors lokalt.

 

For meg er det viktig å lære barna mine rettferdighet, ærlighet, kjærlighet og mot

 

- Da fikk jeg beskjed om at all støtten skulle gå til å gjøre en hyggelig jul på asylmottakene. Følelsen av urettferdighet utløste en aggresjon, og jeg tenkte at mange blir glemt, sier Høili svært engasjert.

- Da slo rettferdighetssansen min inn. Personlig tror jeg at Røde Kors valgte asylmottakene fordi de får flere midler til å hjelpe barn i asylmottak enn barn utenfor mottak. Jeg tror de har tenkt kroner og øre og oppmerksomhet. Når mediene fokuserer på asylbarn blir det enklere for publikum å ha fokuset der, forklarer Høili. 

ANGRER: Før jul gikk Høili hardt ut mot Røde Kors på sin egen blogg. Hun ser i ettertid at hun dro hele organisasjonen ned i sølen og beklaget innlegget på sin egen blogg to dager senere.

- Trodde ikke jeg skulle få så aggressive tilbakemeldinger

Millionæren understreker at hun ikke har noe imot flyktninger.

- Jeg er absolutt ikke rasist, men jeg er mot at noen grupper blir glemt fordi det er mer lønnsomt å støtte andre utvalgte. Jeg mener det burde være mulig å hjelpe begge gruppene ? både barn i og utenfor mottak. 

- Du har fått en del kritikk for innlegget, hva tenker du om det?

- Det stemmer. Jeg tenkte at det kom til å skape en reaksjon, men tenkte ikke at jeg skulle få så mange aggressive tilbakemeldinger. Men folk ble engasjert, og media ble interessert. Så jeg opplevde at jeg oppnådde målet med å skape debatt, derfor tar jeg heller ikke kritikken så tungt.

I ettertid erkjenner Høili at hun gikk for hardt ut med blogginnlegget. Ifølge henne fikk hun aldri beskjed fra Asker Røde Kors om at de hadde et samarbeid med Kirkens Bymisjon. Det var blitt enighet om at de skulle ha innsamling for fattige barn som ikke var i asylmottakene.

- Hadde de sagt det hadde jo alt stilt seg annerledes, og det hadde aldri blitt en sak, sier Høili.

STIV PRIS: Maria Høili, barna og samboeren bor på denne gården i Lier. Prisen var ifølge eiendomsregisteret 27 millioner kroner. Høili har investert i flere eiendommer både i inn- og utland.

Har formue på over 100 mill. - handler mat på tilbud

To dager etter at hun kritiserte Røde Kors la hun ut en offentlig beklagelsepå bloggen sin.

- Jeg beklaget av egen fri vilje. Det var ingen som tvang meg til det. Jeg er en person som er sterkt mot generalisering av grupper. I bloggen min kunne det se ut som at jeg trakk hele organisasjonen Røde Kors ned i sølen, det var selvsagt aldri meningen. Jeg følte at jeg skylte de tusenvis av frivillige en beklagelse, og så hadde jeg behov for å beklage at det ble fremstilt som om at de satte opp to svake grupper mot hverandre. Det burde jeg ikke gjort.

- Kritikken var heller ikke rettet mot de frivillige, men på ledelsen. Nå fikk det jo motsatt effekt. Innlegget så også ut som at jeg støttet hvite norske barn, det var jo heller ikke meningen, erkjenner Høili.

Når uhellet først var ute er hun bevisst på effekten blogginnlegget har hatt. 

- Innlegget burde vært formulert annerledes, da hadde nok budskapet blitt annerledes mottatt. Men da hadde også debatten blitt oversett. Milde uttalelser fungerer dårlig i media for å få oppmerksomhet, sier Høili.

 

Innleget så ut som at jeg støttet hvite norske barn, det var jo heller ikke meningen

 

GNITEN I BUTIKKEN: Bloggeren og milliardærdatteren leter alltid etter tilbudsvarer når hun er i butikken.

Nyttårsrakettene er nettopp skutt opp, og julen er så vidt tilbakelagt. Det går mot rekordstor arbeidsledighet, men for milliardærdatteren og samfunnsdebattanten Høili er ikke penger den store bekymringen.

Ifølge skattelistene for 2014 står hun oppført med en formue på 77 millioner kroner - i Norge. I tillegg har hun verdier i utlandet. De samme listene viser en inntekt på ni millioner. I 2014 skattet hun 3.218.170 kroner. 

 

I eiendomsregisteret er hun oppført med flere eiendommer og boliger. To av boligkjøpene kostet 27 millioner kroner - hver.

 

Men for Høili er ikke penger det viktigste.

- Det er lett for meg å si at det ikke er så viktig, når det er noe jeg har. Men jeg er vokst opp på landet som bondejente og har aldri vært opptatt av, eller del av, et liv i sus og dus. Det er heller ikke en del av min hverdag i dag, og føler ikke at jeg passer inn i slike miljøer heller.

Som bondejente har dyr alltid vært viktig for Høili. På gården i Lier, der hun bor med sine tre barn og sin nye samboer Edvard Erken, har de hester, høner og alpakkaer.

- Jeg er oppvokst med dyr rundt meg og ønsker å gi barna mine samme gode opplevelsene som jeg selv har hatt. Å få respekt og forståelse for dyr er meget viktig for grunnleggene verdier, sier hun.

- Hvilket forhold har du til penger, vet du for eksempel hva melk og brød koster i butikken?

- Jeg vet ikke hva melk eller brød koster i butikken, og har ikke et bevisst forhold til akkurat det. Men det skyldes rett og slett at jeg ikke drikker melk, og hjemme baker vi vårt eget brød.

Men det hun kjøper i butikken er hun derimot veldig bevisst på hva koster. Selv om Høili har verdier for mer enn 100 millioner kroner nekter hun å betale full pris for alle matvarene.

- Jeg bruker mange penger på mat, og fortrinnsvis sunn mat, men ikke unødvendige penger. Når jeg er i butikken ser jeg etter matvarer til redusert pris. Det gjør jeg alltid, og jeg elsker tilbud! Det kan gjerne være matvarer som går ut på dato akkurat den dagen som er satt ned med 30 prosent eller mer.

- Det er gode kjøp. Da blir ikke maten kastet, jeg slipper å betale full pris. Så er det ekstra fint at maten blir spist. Jeg liker virkelig ikke å kaste mat, sier Høili bestemt.

 

Når jeg er i butikken ser jeg etter matvarer til redusert pris

 

Fikk 100. mill av pappa - kjøpte ny Ferrari

- Hvilket forhold har du til lommepenger?

- Jeg er en bondejente som har vokst opp med mamma, og fulgte med henne på flyttelasset da hun og pappa skilte seg i 1987, da jeg var fire år.  Vi bodde på gård i Fredrikstad frem til jeg var 11 år,  da flyttet vi til Lier og mamma begynte med økologisk sau og kjøttfe.

Mamma Erna bodde på gård med sin nye samboer. De er fortsatt bønder i dag. 

- Bondelivet preget min oppvekst, og jeg kan ikke huske å ha fått noe særlig med lommepenger av henne. Jeg husker godt at mamma aldri snakket om penger, det var aldri et tema. Oppveksten min var veldig normal, og jeg har for eksempel aldri hatt et forhold til merkeklær i oppveksten, sier Høili og gir følgende erindring:

- Den første vinteren etter at jeg flyttet til Lier med mamma kjøpte hun en kjeledress fra Felleskjøpet. Jeg husker at det var mange som kikket på meg da jeg gikk med den, men jeg skjønte ikke hvorfor. Jeg var varm, og fornøyd med det.

SLØSING: I 2008 kjøpte Høili denne Ferrarien til sin daværende samboer. Bilen kostet tre millioner kroner og hun sier selv at det er en av de dummeste kjøpene hun noen gang har gjort.

Da milliardærdatteren gikk på videregående skole jobbet hun som nattevakt på et gamlehjem og tjente sine egne penger. Som 19-åring, da hun flyttet til Oslo, jobbet hun i dyrebutikk. Det var først da hun fikk sine første ordentlige lommepenger. Hver måned fikk hun 10.000 kroner til å betale husleien.

Men det gikk enda noen år før samfunnsdebattanten fikk kloen i noe av arven fra faren og forretningsmannen Terje Høili.

- Pappa er kommet inn i livet mitt i voksen alder. I oppveksten min jobbet han hele tiden, og han har gjort en veldig god jobb. Det var først da jeg var fylt 25 år at jeg begynte å få skikkelig kontakt med ham.

Og med kontakten kom også pengene. Totalt har pappa Høili tjent 2,7 milliarder kroner på Europris-eventyret.

- Jeg fikk disponere første del av arven da jeg var 25 år, men det var disponering under ansvar. I begynnelsen fikk jeg 150.000 kroner i kvartalet, det var en måte å se om jeg håndterte å ha mange penger. Etter ett år hadde jeg bevist at jeg ikke var gal, sier Høili lattermildt.

Som 26-åring fikk hun 100 millioner kroner som forskudd på arv.

- Det første jeg gjorde var å signere en avtale med Formuesforvaltning Norge. Jeg har et distansert forhold til kontoen min. Jeg vet at den er der, men jeg nekter å la den styre livet mitt. Penger er bare et middel. For meg har det alltid i bunn og grunn vært et papir. Jeg har ikke noe forhold til hvor mange penger jeg selv har for eksempel.

LUKSUSVESKE: 32-åringen er ikke opptatt av materialistiske ting, men innimellom unner hun seg luksusvarer, som denne vesken fra Chanel.

- Hva er din minst fornuftige investering, sløsing eller pengebruk for øvrig?

- Noe av det dummeste jeg har brukt penger på er en Ferari jeg kjøpte til min eks-samboer som er bilfrelst. Den kostet nesten tre millioner kroner, så det er nok den råeste sløsingen av penger jeg noen gang har gjort. Jeg setter det på kontoen for at jeg var ung og dum. Jeg ser ingen verdi i en bil, eller materialistiske ting for øvrig.

Nekter å bruke penger på første klasse-billetter

- Hvor mange penger brukte du på julegaver i 2015?

- Denne gangen brukte jeg 4000 kroner på julegaver til barna og venners barn. Mine egne barn fikk bare en bitte liten gave fra meg siden vi reiste til Thailand i julen. Reiser og opplevelser føler jeg gir mer tilbake til både meg og familien. Vi bestemte oss også for å gi 20.000 kroner til veldedige formål der.

Selv om Høili tok med barna og samboeren til Phuket på en flyreise på vel 13 timer hver vei, var det ikke snakk om å bruke penger på ekstra komfort.

- Jeg har aldri fløyet første klasse. Det synes jeg rett og slett er for dyrt og jeg har heller lyst å bruke pengene på andre ting. Jeg gir heller penger bort enn å fly første klasse. Hvis vår familie kan velge å betale 20.000 kroner for fem personer, i stedet for 100.000, så sier det seg selv at vi tar den billigste løsningen. Dette kommer jeg aldri til å rikke meg på. Unntaket er hvis jeg får det påspandert!

 

Noe av det dummeste jeg har brukt penger på er en Ferrari jeg kjøpte til min eks-mann som er bilfrelst

 

Selv om 32-åringen ikke sløser med penger unner hun seg en sjelden gang å kjøpe en veske eller andre fine ting. Eller «pene» ting som hun selv sier det. 

Høili har en travel hverdag på gården hvor hun bor i Lier. Det er også mange baller i luften profesjonelt, og hun satser for alvor på bloggen sin, som hun håper å tjene penger på etter hvert. Men hvordan investerer hun de mange papirmillionene sine? 

- Jeg bruker dyktige formueforvaltere som gjør investeringer i blant annet eiendom i inn- og utland. I tillegg investerer jeg mye i kunst, som er høyrisiko. Ellers er jeg veldig opptatt av å bygge opp egne prosjekter.

- Akkurat nå holder jeg og samboeren min på å bygge opp smoothie-selskapet «Pretty smooth» som er et norsk produkt. Vi gjøre alt her på gården, og det har gått bra, så vi fikk avtale med NorgesGruppen (som blant annet eier Meny) i august 2015. I løpet av 2016 får vi muligens en avtale med bensinstasjonkjeden Shell og deres Fresh-konsept.

Selv om livet er atskillig mye enklere med økonomisk trygghet, i et år med forventet rekordarbeidsledighet i Norge, har det sine bakdeler.

- Jeg føler meg stigmatisert fordi jeg er rik. Rett og slett fordi jeg av mange blir oppfattet som et menneske som er opptatt av materialistiske goder og kjendisstatus. Jeg synes vi burde vært flinkere til å tenke på hvilke kvaliteter andre mennesker har som person, og ikke dømme ut i fra ytre trekk. En person kan ha andre kvaliteter enn det den store overskriften gir inntrykk av, sier Høili bestemt.

- Hva gjør du for at vi skal få en bedre verden?

- Jeg håper å bidra gjennom bloggen med selvvekst og selvrefleksjon, slik at flest mulig av oss kan bli den beste utgaven av seg selv. Jeg bidrar også i samfunnsdebatter og med diskusjoner for å få til endringer til det bedre. I tillegg bidrar jeg økonomisk gjennom å betale skatt og å gi til veldedighet.

INGEN BRÅKMAKER: - Jeg bråker ikke fordi jeg er en bølle, sier Høili, som har sterke meninger og samfunnsengasjement.

Frykter terror i Oslo

- Hvor mye gir du til veldedighet?

- Det kommer jeg aldri til å si offentlig.

- Hvorfor ikke?

- Det blir feil uansett hva jeg sier. Men jeg gir mye til fattige. Noen vil mene at jeg ikke gir nok. I tillegg ønsker jeg ikke at andre skal føle at deres bidrag ikke er store eller gode nok fordi de gir mindre enn meg. Da risikerer vi at færre gir. Det sier seg selv at jeg kan gi mer penger når jeg er rik. Det viktigste er at alle gir det de har anledning til. Og at så mange som mulig gjør det.

KJÆRLIGHETEN BLOMSTRER: Maria Høili og sin nåværende samboer Edvard Erken.

Nylig la innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) frem sin nye plan for å stramme inn kravene for opphold for asylsøkere. Nettopp debatten om asylsøkere har som kjent engasjert Høili. 

Hun ønsker ikke å gi karakteristikker til, eller om, politikere, men hun har klare meninger om asylpolitikken. Høili har også bitt seg merke i overskriftene i media om at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er koblet inn etter bekymringsfulle funn hos nye asylsøkere, og at flere asylsøkere over storskog er meldt til PST.

De siste ukene har det vært en nedgang i antall asylsøkere til Norge. Men Høili føler seg ikke helt trygg.

- Jeg er for en strengere asylpolitikk, og jeg føler vi utsetter landet vårt for terror når man ikke vet hvem vi tar inn og hvorfor de er her. Det føles usikkert. Jeg tenker at det kan gå av en bombe i Oslo når som helst.

- De fleste asylsøkerne som kommer inn til Norge er enslige menn over 25 år, de kommer uten pass og mange av dem er ikke engang fra Syria eller andre krigsherjede områder. Likevel påstår de det og blir tatt hånd om. Jeg føler av og til at vi er naive Norge. Når vi reiser til andre land må vi vise pass, men her tar vi i mot asylsøkere uten reisedokumentasjon med åpne armer. Plutselig er 13.500 asylsøkere borte og ingen vet hvor de er, hvor de vil eller hva de vil.

- Er du en bråkmaker?

- Jeg ser ikke på meg selv som en bråkmaker, men jeg har sterke meninger og ønsker endringer der jeg ser urettferdighet. Jeg bråker ikke fordi jeg er en bølle. Det er en vesentlig forskjell der.

Offentliggjorde IP-adressen til netthetser

I et blogginnlegg Høili la ut før jul skrev hun om netthets. Mer presist, om en person som hadde hetset henne på Høilis egen blogg. Hun trodde først hetsen kom fra flere personer, men en nærmere sjekk viste at de samme negative kommentarene var fra samme IP-adresse.

Høili ga hetseren mulighet for å komme med en offentlig beklagelse, og å møtes ansikt til ansikt. Men hetseren tok ikke imot invitasjonen, og Høili la ut IP-adressen til vedkommende på bloggen sin. I tillegg har hun anmeldt forholdet til politiet.

BONDEJENTE: Milliardærdatteren vokste opp som folk flest og var aldri opptatt av penger. Det var først som 25-åring hun fikk en pekepinn på hva hun hadde i vente. Som 26-åring fikk hun 100 millioner kroner i forskudd på arv av sin profilerte far, forretningsmannen Terje Høili.

 

- Er det riktig av deg å legge ut IP-adressen til netthetsere, er det din oppgave?

- Det kan du godt si. Jeg ser på det som en mulighet for å få stoppet dem, på samme måte som man stopper andre kriminelle. Jeg gjør det fordi jeg er den fornærmede parten. Når noen trakasserer meg henger jeg dem ut. Da får det en konsekvens. Jeg henger dem ut både på bloggen og på Facebook. Når de vet at jeg gjør det slik får de velge seg om de har lyst å utsette seg for en slik eksponering. Forhåpentligvis tenker de seg om to ganger før de hetser andre også, sier hun bestemt.

 

Jeg ser ikke på meg selv som en bråkmaker

 

Høili har også skrevet to innlegg på bloggen sin hvor hun beskriver en angivelig dramatisk episode som omhandler barnefaren og eks-samboeren. Hendelsen skal ha skjedd høsten 2014. 

Episoden skal ifølge Høili ha endt med at politiet rykket ut til deres tidligere felles hjem. Høili har ikke offentliggjort noen navn, men hun og eks-kjæresten har tre barn sammen, hvorav den eldste er 11 år. 

Til Nettavisen forteller Høili hvorfor hun valgte å dele episoden offentlig.

 

SATSER PÅ BLOGGING: Høili startet med blogging høsten 2015. Hun satser mye på den og håper etter hvert at hun kan tjene penger på den.

- Jeg er en person som ønsker å dele sannheten, og gå videre i livet. Innlegget om eksen min var tøft, men for at jeg skulle komme meg videre, trengte jeg å snakke og blogge om det. For meg var det en selvterapi og en viktig handling for å kunne ha det godt i fortsettelsen.

- Er det ikke en egoistisk handling med tanke på deres felles barn, og at en av dem, og hans skolekamerater, er store nok til å forstå det som står på bloggen?

- Jeg mener det var positivt egoistisk å gjøre det. Dessuten leser han ikke bloggen. Barna vet ennå ikke hva som er skjedd.

ANMELDELSE: Maria Høili har anmeldt en netthetser og offentliggjort IP-adressen hans på sin egen blogg.

- Blir det pedagogisk riktig å dele det med omverdenen før du forteller det til barna, og potensielt å la dem finne ut om hendelsen på bloggen din?

- Jeg har fortalt mye til min eldste sønn. Vi lever i en verden full av usannheter, det synes jeg ikke lenger er greit. Det har jeg forklart ham. Ved å dele sannheten håper jeg å kunne hjelpe andre. Jeg har fått over hundre henvendelser av andre kvinner som har vært i samme situasjon, og vi hjelper hverandre med å gå videre. De forteller meg at det er godt å kunne snakke med andre som har opplevd det samme.

- Men du henger uansett ut barnefaren selv om du ikke navngir ham. Hvorfor gjør du det mot barna dine?

- Dette handler om selvvekst, og det er mitt samfunnsansvar å bidra til det positive for andre. Jeg ser heller ikke på det som å henge ham ut. Det som skjedde er en del av min historie. Jeg ga ham også beskjed på forhånd om at jeg kom til å legge det ut på bloggen. Han sa han ikke kom til å ta del i blogglivet mitt.

Høili er også forberedt på at hun selv kanskje må kunne stå til rette for mulige lovbrudd ved å omtale barnefaren og andre som hetser henne på nettet.

TRIVES MED DYR: Milliardærdatteren liker med livet på gården på Lier, hvor de blant annet har alpakkaer. I tillegg har de hester og høner. - Hver morgen spiser vi ferske egg, sier hun.

- Hvis jeg kan bidra til å hjelpe andre med det jeg deler på bloggen så vil det uansett være verdt det. For meg er dette en riktig og god måte å gjøre det på. 

- Jeg ser kanskje liten og uskyldig ut, men jeg kan bli ganske skummel hvis jeg ser urett bli begått. Mobbing er noe av det aller verste jeg vet, avslutter Høili med et lurt smil.

Nettavisen har kontaktet Høilis eks-samboer for kommentar til blogginnleggene som omhandler ham. Av hensyn til barna gir han bare en kort kommentar.

- En sak har alltid to sider.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Forventer statsministeren at Ola Normann skal integrere disse? Gjennom å gi de en sjanse i arbeidslivet?

 Hei kjære lesere.Jeg er litt tilbake igjen der jeg startet med forundringen rundt hvordan vi skal håndtere denne hverdagsintergreringen? 

Jeg har lest hvor god tro Erna Solberg har på at vi skal lykke med dette. Vi skal skape flere arbeidsplasser innlands? ok, når ble dette lønnsomt? Arbeidsledigheten stiger, samtidig som vi skal skaffe arbeidsplasser til 30.000 nye mennesker? Per dags dato er 4,6 % av befolkningen i Norge allerede arbeidsledige. 

Jeg mener bestemt nå som oljeprisen er i fritt fall og pengebingen begynner å bli tom, at det er på tide å ta tak i problematikken innlands? Jeg har et forslag rundt dette. Om vi skal skaffe flere arbeidsplasser: Er det da ikke mer lønnsomt at vi utplasserer disse arbeidsledige med fysisk kapasitet til å jobbe i stillinger som øker vareproduksjonen innlands? Hvorfor er det mer lønnsomt å kjøpe varer som er importert kontra de som er produsert i Norge?

Fordi det er dyrere å produsere varer i Norge. Burde ikke det være billigere for konsumentene å kjøpe Norske råvarer og produkter? Alle vinner på å øke støtten til innlandsproduksjon og utplassering av mennesker relatert i disse yrker på statens og Navs regning. De kan like så godt gjøre nytte for seg i yrker de klarer å håndtere uten milevis med utdanning? Dette øker lønnsomheten og mengden av innlandsproduksjon og vekst. Igjen fører dette til at prisene til bøndene går ned og flere arbeidsplasser skapes. Dette er integreringsarbeid. Da slipper også muliges den største andelen av kriminell bestand i Norge å bestå av unge utelandske menn som ikke har noe bedre å ta seg til en å finne på bøllestreker? 

Solberg mener også at fermtidens jobber krever kompetanse? Hvor lang tid skal det ta og hvor mye skal det koste Norge å integrere Erna? Nå må du se realiteten av at disse menneskene pluss de allerede 100 tusenvis av arbeidsledige i Norge ikke har høy kompetanse, det er derfor de er arbeidsledige. I de fleste tilfeller. Disse menneskene må plasseres i jobber de klare å håndtere. De kan de på løpende bånd gjøre i yrker som ikke krever høy faglig utdanning? Verdien rundt seg selv som individ vokser også med dette.

 http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/solberg-ber-nordmenn-gi-flyktninger-en-sjanse/3423175660.html

 http://www.nettavisen.no/na24/erna-solberg-far-skryt-for-nyttarstalen/3423175665.html

Jeg synes dette virker lite gjennomtenkt?

Her noen gode spørsmål som jeg kom over:

1. Hvordan mener de at unge mannlige muslimer og islamister skal integreres i Norge?
2. Med Sharia over eller under norsk lov?
3. Med islamsk kvinnesyn eller norsk?
4. Med islamsk syn på homofile og lesbiske eller norsk?
5. Med norsk ekteskapskikk og lover eller med muslimske arrangerte ekteskap og muslimske ekteskapslover?
6. Med segregering av kvinner og menn i alle sammenhenger, eller med likeverdige kjønn?
7. Med frie valg av utdannelse, venner og venniner og kjærester, eller ikke?
8. Med toleranse til andre religioner, ateisme og andre livssyn eller ikke?
8. Med norske klesplagg eller med islams yndertrykjende klesskikker?
10. Med halalslaktet kjøtt eller etter norske lover og regler for minimal pining av dyr?
11. Med krav om at menneskerettigheter skal gjelde for alle, eller med alle de unntak som Sharia setter?
12. Med tillatelse av flerkoneri og tvangsgiftemål av søskenbarn eller norske lover?
13. Med utstrakt vold og voldtekter i norske hjem som Sharia tillater, eller etter norsk rett?
14. Med fortsatt norsk finansiering av Islamsk religion med Sharia og som setter norsk lov og menneskerettigheter under Islam?
15. Med en ubegrenset norsk rett til ytringsfrihet? Eller med null rett til å stille spørsmål om Islam og Muhammeds liv og lære?
16. Hvilke språk skal det undervises i på skolen? Norsk eller?
17. Hvilke regler skal gjelde for hjemsendelse innen 5 år ved fred i hjemlandet?
18. Hvilke regler skal gjelde for familiegjenforeninger?
19. Hvilke krav skal flyktninger ha til ytelser fra NAV i forhold til nordmenn?
20. Skal flyktninger som har kommet til Norge få søke om asyl i Norge, selv om Schengen og Dublin III traktatene utrykkelig sier at de kun har rett til å søke om asyl i det 1. Schengenlandet de kom til?
21. Hva skal man gjøre med alle de som har løyet om sin identitet?

Noe å tenke på før man bestemmer seg for å hjelpe alle? 

Vi må stille strengere krav. For mitt eget vedkommene så ønsker jeg å gi alle en sjanse. Men visse ting må avklares. Og jeg mener, når UDI legger ned antivoldkurs og folk blir stående igjen uten noe form for forståelse om hvordan de skal tilpasse seg, hva er det som er konsekvensene av dette?

Forventer statsministeren at Ola Normann skal integrere disse? Gjennom å gi de en sjanse i arbeidslivet? 

Håper på noen meninger her. For dette er helt kokko!

Maria 

Mine avhengigheter.

Hei kjære lesere.Jeg tenkte jeg skulle avsløre min avhengigheter.

1. Trening , må gjøres hver dag ellers konsekvens nr 2 og 3.

2. Sex. Må ha hver dag, ellers konsekvens nr 3.

3. Mat hver 3 time. Ellers blir jeg blir mannevond.

4. Vin til maten, ellers konsekvens nr 1,2 og 3.

5. Tid for meg selv. Eller går alt av konsekvenser inn i konsekvensene.

6. Kjærestetid. Ellers blir det dårlig med nr 2 og det får konsekvenser.

7. Venninne tid. Så jeg har noen å klage om konsekvensene til.

8. Kaffe. You really do not want to know.

9. Candy Crush. Ok, I'm also a loser:) 

 Humor er som champagne: Den tørre er den beste.
Siegfried Lowitz

Ikke døm meg. Mange ser frem til det nye året for å starte på nytt med gamle vaner.For ordens skyld: Mannevond er et begrep eller uttrykk som gjerne brukes om sinte tamdyr og villdyr som angriper mennesker, enten de har blitt provoserte eller ikke. Uttrykket blir i noen grad også benyttet om dyr som angriper andre dyr, for eksempel om slagbjørner som tar bufe. Likeledes brukes uttrykket ofte om dyr som forsvarer avkommet sitt. I noen grad har det også blitt benyttet om mennesker som har utført brutale handlinger mot andre mennesker som ikke blir akseptert av storsamfunnet.

Klem fra Maria

 

Glede og lykke skapes i de små øyeblikkene.

Hei og godt nytt år alle sammen.Dere er vel fortsatt i god gang med feiringen hjemme i Norge? Her jeg befinner meg, i Thailand, ligger vi 6 timer foran. Så jeg har allerede rukket og spise frokost, levert barna i kidsclub og er på vei ut døren for å trene.Er det ikke underlig hvordan vi alltid ønsker å starte det nye året med alt for mye alkohol innebords? Like dårlig blir man hver gang også, men gjentas skal det. Vokser aldri opp her. Min mann er avholds, det må sikkert føles utrolig deilig på en dag som denne. Første dagen i 2016 der man føler seg lett i kropp og sinn.

Vi hadde en relativt rolig kveld med barna i går. Jeg fikk i meg litt for mye champagne og det kjenner jeg på formen i dag. Men alltid gøy så lenge det varer. Vi var i seng kl 10.00 haha, samme som i fjor, da befant vi oss på Maldivene med barna. Er det jeg som begynner å bli gammel? Eller kanskje er jeg bare kjedelig? Lei av å drikke til langt på natt og oppføre meg som et barn igjen? Føler at det er litt meningsløst. Men ryker på en smell til tider. Når barna er hos pappen er det enklere å glippe.  
Jeg har vært på diett i denne ferien. Fete meg opp dietten:) Jeg har klart å legge på meg 5 kg i muskler på 2 uker. Noe jeg er meget fornøyd med. Jeg har utelukkende spist så mye jeg har klart av fet fisk og mye egg, kombinert med tunge vekter ca 1 time hver dag. Ellers så gror jeg alltid godt i varmen:) Som alt annet:) 

Barna koser seg veldig også. De bor i bassenget på dagtid. Gruer oss alle til å dra hjem. Men likevel er det deilig å komme tilbake i rutiner. Håper snøen har lagt seg hjemme? 

Gleder meg masse til å se vennene mine igjen også. Det har jeg vært alt for dårlig til å prioritere det siste året. Ellers ønsker jeg å bli en mer tilstedeværende person. Glede og lykke skapes i de små øyeblikkene. Hva skal man med livet om det bare suser forbi? Her og nå, akkurat som Baloo i jungelboken. Det først jeg skal gjøre når jeg kommer hjem er å starte på en Pretty Smooth detox kur. Jeg skal rense kroppen. Ny start på alt. Kropp og sinn, danner et system. Er det man i ubalanse så blir det feil. Gleder meg masse til nye utfordringer i dette året.

Det er bedre å ha en skrue løs, enn å være så igjenskrudd at man ikke er åpen for noe.

Kos dere så ses vi snart:)

Klem fra Maria