hits

Hele samfunnet vårt trenger terapi!

Hei kjære lesere.

Rett på sak:

Kvinner og menn må lære seg å kommunisere! Hele samfunnet vårt trenger terapi!

Slik jeg ser det, så er kvinner og menn som bikkjer og katter når det kommer til følelsesmessig kommunikasjon. VI burde begynne med følelsesmessig opplæring fra barndommen.

Vi lever i et samfunn som forvrenger og undertrykker følelseslivet, kynismen har fått alt for stort innpass og vi fokuserer på ting som ikke handler om annet en ekstern tilfredstillelse.

Hva skjedde med å ta vare på grunnbehovene og hverandre som en enhet og en familie? Med fokus på nærhet og kjærlighet?

Jeg snakket litt med min lillesøster og hun bevisstgjorde meg på noe som ikke hadde streifet mine tanker før. Vi mennesker besitter 2 hjernehalvdeler, den gamle og den nye. For å ikke grave så mye i materien rundt dette, så handler det i vesentlig grad om at vi styres fra disse 2 sammensatt. Jeg er ingen forsker heller ingen spesialist, men slik jeg forstod så styres den gamle delen av hjernen vår av instinkter og hardkodet oppførsel, og den nye delen av hjernen er den som former oss slik vi lever i dag, og det er nettopp den som gjør mennesker mer komplekse en andre levende arter, den lagrer hukommelse og erfaring.

Dere slakter meg sikkert nå med min stygge tendens til å generalisere, men noen ganger er det nødvendig for å få frem poenger eller lage diskusjonsfora. Kan det være en mulighet for at menn styres mer av urinstinkt enn kvinner? Eller i så fall at det er mer tydelig, i henhold til oppførsel?

Mulig jeg er ute på ville veier og arrester meg gjerne om du sitter med et annet inntrykk vedrørende dette.

Reflektert rundt så tror jeg vi er på kollisjonskurs når det gjelder hva vi trenger og hva vi tror vi trenger, dette vises i oppførsel vi gir utrykk for i dagens samfunn. Der alt handler om makt og seksualisering og undertrykkelse av følelsesmessig kommunikasjon mellom kjønnene.

Selv om vi er særs kompliserte er vi også meget enkle. Moral og verdi er nytt, mens videreføring av gener og meningen med selve livet er gammelt. Om vi kan finne en vei, som bevisstgjør oss på et samarbeid mellom disse 2, så vil vi finne harmoni.

Vi må prøve å forstå for å forebygge. Dette var noen tanker fra min side.

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Dagens youtube under:


Maria

 

11 kommentarer

De der hjernegreiene er jeg ikke helt med på.... forklaringen altså. :)

Jaujau: Hei, hva spesifikt er det du ikke skjønte? Så kan jeg prøve å forklare bedre:)

Likte godt innledningen din.

Du har så rett. Men jeg tror ikke det handler om kvinner og menn. Vi er mer lik på følelser enn vi aner. Men vi leser overalt at menn ikke har følelser, ikke er i kontakt med egne følelser, er følelseslkald osv. Dette er jo bare tull. Vi er alle født med den genetiske instruksjonsboken som bygger hvert menneske. Arv fra våre forfedre, både kvinner og menn, fra tidenes morgen. Og vi har alle det samme spekteret å spille på,- eller mer korrekt som spiller på oss. Kjærlighet og hat med sine to ytterpunkter og med angst, fortvilelse, sinne, utrygghet, fobier, misunnelse, sjalusi osv osv. Og med dette i bakhodet er livet ikke for amatører. Ja man kan leve et helt liv og oppdage at man ikke kjenner hverken foreldre, venner eller ektefeller. Og årsaken er mangel av åpenhet. Og eller det som ligger mellom sannhet og løgn. Vi kan være gode på å formidle kjærlighet, kritikk osv men å motta det er vi kanskje dårligere på. Ja er vi kanskje ikke mer opptatt av å elske enn å bli elsket ? I dag går tusenvis av parforhold fordi man ikke elsker partneren lenger...man er forelsket i ny kvinne eller ny mann. Og det handler ikke om kjørlighet men en blanding av seksualitet, spenning, tiltrekning m.m.

Egoet er det store stygge dyret som eter oss opp levende. Ikke i begynnlsen av livet for det kan være/er en drivkraft. Men i ettertid ser man at man har higet etter noe man har lyst på istedet for det man trenger. Det fine med dette er at når man har vært ute noen vinternetter og lagt i stabilt sideleie/fosterstilling healer vi oss selv. Og man begynner på nytt. En læringsprosess som fører til at man lærer hva virkelig kjærlighet er. De finner man inne i seg selv og man blir forelsket i seg selv og endelig kjærlighet til seg selv.

And guess what ! Jeg tror det skal være slik. Så vi må ha som utganspunkt at alle sammen som gruppe vil ikke i vår tid ha kommet så langt at vi får alle til å bli gode på dette samtidig. Så vi fortsetter med konflikter, slagsmål og kriger mellom landene.

Men den dagen vi får et nytt styresett satt sammen av gamle kvinner og menn med hvitt hår(erfaring) går det i riktig retning.....!

Og jeg håper det er akkurat perfekt til enhver tid. At vi er sjeler som er sendt her for å lære alle variasjonene. Og vi reiser tilbake der vi kom fra ( kanskje himmelen eller et bol som ligner på vepsebol hvor vi henger i felleskapet igjen til neste tur😜

Veldig enig med veldig mye enda en gang. Får nesten lyst å få meg en mannfolkblogg hvor jeg kan ta opp slike ting fra en mannesjel ? Ja det er å tide vi mannfolk blir like ærlige på følelser slik du er. Der tro jeg kanskje forskjellen ligger. Og det å ike være ærlig på følelse ( det vil si å dele dem med andre) er ogse en type løgn. Ost er ost -løgn er løgn. Ja vi må bli mer ærlige. Som deg. Men vi vet jo at da kan man bli sykeliggjort og tro man er manisk osv. Det tror jeg ikke på. Jeg tror alle former for forskjellige psyker er å være frisk på hver våre måter. Men er vi ikke like som A4 et helt liv får man kjeft.

Men de med makten vil ikke ha oss til dette. De vil ha oss i taushet, sitte stille på skolen i 8 timer hver dag i 20 år og holde kjeft.

Så ja vi trenger nye former for undervisning. Thank you again

Frode: Hei og takk for fint tilsvar. Du er reflektert og det liker jeg godt:)Det er mange mannfolk som blogger, men ikke nok av dere som skriver om hva som foregår på innsiden, det er det mangel på, så jeg oppfordrer deg om du selv ønsker å skrive, vær åpen og ærlig, så kanskje vi kvinner forstår bedre:) BTW er jeg meget enig i hjernevasking på skolebenken, man skaper for mye liket i henhold til kunnskap og for lite variasjon til individuell utvikling. Maria

My God! How dumb can you get?

Anonym: Du kan jo spesifisere hvorfor du mener det. Man kommer ikke langt med å skrivet et dumt tilsvar!

Dette er så sant så sant som du skriver Maria. Har lest en bok om dette tema om hjernehalvdelene og hvordan det fungerer. Utrulig spennende og lærerikt bok )

Menn er også født med tårekanaler,men dessverre har noen blitt oppdratt med at store gutter gråter ikke. Spennende innlegg Maria.Ang den anonyme med den stygge kommentaren; Her har det kortsluttet i begge hjernehalvdelene samtidig ! God bedring!

Er enig i mye av det du skriver her. Det er veldig lett å gå i "fella" og ikke kjenne fysisk etter på følelsene sine. Når man gråter er det lett å prøve å få seg selv til å slutte å gråte. Men hvorfor skal man gjøre det? Det er lov til å gråte, og være lei seg, eller ha det vanskelig(eller glede, for den saks skyld). Alle burde vært flinkere til å kjenne på, og snakke om følelsene sine.

Skriv en ny kommentar