hits

Negative tanker

Hei kjære lesere.

Som noen av dere vet så har jeg diagnose bipolar 2. Dette innebærer store skifter i stemningsleie. Noe jeg ser tydelig via serien vår på viafree.

Jeg snakker litt om diagnosen i dagens episode

De siste ukene har jeg slitt veldig med hode, det har vært mye negative tanker og jeg har vært paranoid. Det er underlig hvordan det skifter fra at jeg ikke bryr meg om noe og bare kjører hardt på, til at jeg er livredd for hva andre synes og mener. Sistnevnte er hvordan jeg føler meg akkurat nå. Jeg trenger mye støtte og tilbakemelding fra de nære for å holde meg oppe.

Selv om jeg prøver å ta avstand fra mine tanker og fungere normalt, så har jeg denne styggen på ryggen som forteller meg hvor elendig alt er. Jeg vet det ikke er en sannhet, men det reduserer meg kraftig.

I de gode periodene elsker jeg livet, uavhengig av utfordringer. Det er en kontrast til elendigheten.

Jeg kommer aldri til å bli frisk, det har jeg slått meg til ro med. Å utfordre seg selv er det som hjelper, enten om det er psykisk eller fysisk. Få tankene vekk, la meg okkupere av fokuset på noe annet. Kjærligheten fra medmennesker er uvurderlig. Familien og vennene min som støtter meg og alltid er positive. Takk.

Jeg tror ikke jeg hadde klart meg alene. Å fungere slik som jeg er i ensomhet, jeg grøsser av de tankene. Jeg er heldig som har en flott familie jeg elsker høyere en himmel.

Jeg skammer meg over meg selv når jeg sliter. Mest skammer jeg meg over at jeg har alt jeg kan ønske meg, likevel forteller tankene meg at jeg ikke har noe. For en løgn. Jeg vet sannheten og jeg kjemper for å holde den tett til brystet.

Jeg vil komme med et råd til dere som sliter med depresjon, ha fokus på noe som er viktig for deg. La tankene dine okkuperes i dette 100%, ikke la negativiteten få plass. Jo, mer oppslukt du er av en interesse, jo mindre plass er det til kritikeren i hodet ditt. Å til dere som lever meg mennesker med depresjon. Ta avstand fra negativiteten og la de få frihet og å plass til å dyrke sine interesser, støtt oppunder uavhengig av hva du selv føler om tema som støttespiller.

Jeg ønsker alle der ute en fortreffelig dag.

Følg meg gjerne på youtube:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

Takk for at du leser.

Maria 

8 kommentarer
Cecilie kristiansen

Cecilie kristiansen

Utrolig fint skrevet <3

Cecilie kristiansen: Tusen takk:)

Hei Maria, du skriver godt og innsiktsfullt om tilstanden din. Bra språk også .

Takk for at du er så åpen om dette, Maria :)

Ønsker at du og din familie har det godt <3

Klem :)

Så fin du er som deler dine tanker rundt dette med psykisk helse.

Jeg har blitt mer og mer åpen rundt mine depresjoner men fortsatt opplever man at det er tabubelagt å snakke om. Man blir ofte dømt om man nevner det.

For meg har det vært viktig å være åpen og al folk se at man kan faktisk leve et normalt liv med jobb og familie allikevel. For meg har også treningen vært redningen. SÅ jeg fryder meg over serien deres, mer enn jeg trodde jeg skulle. Jeg liker ærligheten deres. Fortsett å være åpen, på den måten er du stemmen til svært mange andre i samme situasjon som ikke tør å være like åpen.

Husk på å kjenne etter allikevel, om hva som er din grense for hva du vil skal være privat, og hva du vil skal være offentlig. Altså hva du mener at omverdenen trenger å vite om deg. Har du mange tanker i hodet kan denne grensen bli vanskelig å få tak på, men prøv allikevel! Du deler mye privat, og er ikke så nøye med rettskrivningen eller mengden du deler fra livet ditt. Det kan skyldes selvtillit, eller noe bakenforliggende (skyldfølelse, tanker om egen årsak etc.) som gjør at du deler mye fra livet ditt. Det er her du må kjenne etter Maria, om det du legger ut av meninger og fra privatlivet, er innenfor eller utenfor grensen din. Og hva som er grensen din! Mvh. Terapeut og coach.

Du Maria du Maria ❤️Livet er som et puslespill.vi må jobbe med å få alle brikkene på plass og livet er ingen dans med roser🌹

Hei!

Støtter deg. Synes du er en flott jente som gir av deg selv, og som kan lære oss andre noe viktig!

Skriv en ny kommentar