hits

Vær snille å respektere grensene

Hei kjære lesere.

Jeg synes det er ubehagelig å få tiggerbrev.

Mange henvender seg til meg på bakgrunn av at de er i en vanskelig situasjon økonomisk og jeg vet dog at det er vel så ubehagelig for vedkommende å skrive til meg som at jeg mottar dette.

For å være ærlig så åpner jeg sjelden slike meldinger, grunnen er den at jeg ikke vet hva jeg skal svare. Når jeg svarer får jeg som regel sinte tilbakemeldinger, noe jeg synes er meget trist. Det er sånn for meg å forstå at mange av disse menneskene føler jeg har et slags ansvar for dem. Men det er ikke sannheten. Mennesker har ansvar for seg selv, eller staten har et støtteapparat rundt dette om det så skulle være.  

I mange situasjoner er det voksene mennesker som trenger nye ting, som eksempelvis pc og av en eller annen underlig grunn så mener de at jeg skal kjøpe en ny. For meg som mennesker blir jeg forlegen. Beklager det, men hva hadde dere der ute følt om denne saken om dere fikk slike henvendelser?

Vi som familie gir mye til veldedighet og bidrar, men det betyr ikke at jeg skal kjøpe nye ting til enkeltmennesker, eller fungerer som en bank ved å gi lån.

I mange tilfeller blir det så ille at jeg må blokkere vedkommende.

Å gi av seg selv eller det man besitter fører med seg mye støy på sidelinjen. Jeg synes personlig man har tråkket langt over streken når man henvender seg til privatpersoner for egen vinning, uten at jeg som menneske har innbytt til situasjonen.

Jeg synes det er kjempehyggelig å gi når jeg selv velger formålet. Men være snille å respekter grensene.

Følg meg gjerne på youtube:

Instagram

Facebook salgsgruppe

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

Takk for at du leser.

Maria 

11 kommentarer

Oi.. Jeg kunne forstått om det var en desperat enslig forsørger som spurte om noen kroner pga noe med et barn.. Men at voksne mennesker ber om en ny pc og kanskje i tillegg blir ufin - det er frekt. Antar alle rike får henvendelser om penger, men det handler mye om måten de gjør det på og hvorfor.

Når læringskurven er at det alltid er alle andre som må ta det hele og fulle ansvar? Når man blir opplært til å rendyrke offerrolle og - alle andre skal komme til unnsetning? Et helt samfunn hvor mennesker kjører i grøften om ikke andre forteller retning og vei?

Sosialismes mantra om at alle skal ha likt? Har man ikke - vil man kreve eller ta fra andre. Igjen dette med at andre må ta regningen for måltidet man har spist. I dagens samfunn er det slik at alle andre må påta seg skylden for alt - det er ikke krav om forståelse eller krav om forandring til eget liv.

Går man inn i hagen til folk å krever å få deres jordbær, epler eller hageplass? Nei. Spørsmålet er hvordan i alle dager mennesker får seg til å tro at ved å skrive brev til ukjente skal det regne gratis penger? Få gratis hva andre har jobbet for? Spiller ingen rolle om det er hardt tiltjente kronasjer, arv, Lottogevinst eller aksjer - det er fortsatt andre mennesker sin formue.

Grenseløst hvordan mennesker blir i hodet over å se at andre mennesker har noe de selv ikke besitter. Veldig mange andre får dra på ferie, kjøper nye biler, båt eller hytte. De fleste har nok penger til å spandere kjole, veske og kjøkken på deres kvinner. Fortsatt er det ikke gjeldende alle. Det er et helvete å kave i mørket i et land med tungrodde systemer og stive priser for alt. For de av oss som har vært i bøker til sosialkontorer , er det hverken en fornøyelse eller noe man ønsker for andre. Men, verden dreier seg faktisk langt mer enn om materielle verdier. Verden dreier seg langt mer om andre menneskers rikdom og materielle verdier! Menneskeverd, godhet og giv kan skapes uten sjekkhefte. Det er ikke slik at livet kun er skapt for de rikere mennesker. Det er heller ikke slik at selv om man har svulstig bankkonto - at livet ikke byr på problemer. Alle mennesker har opp og nedturer, rik eller fattig. Vi blør alle like mye om vi faller - og, vi verdsetter samme godhet som lar seg oppdrive uten at penger er involvert.

Hva om flere tre ut av saueflokken? Saueflokken i dagens Norge dreier seg om å mene det samme, se likedan ut - gjøre det samme, og ha det samme. Jakten etter hva alle andre har? Det hele er et utrolig trist skue. Mennesker de ikke kjenner - de skal man gjøre sitt ytterste for å imponere? Lån til langt over pipen - bare naboer kan se at man har fått siste skudd på stammen av ting som er inn? Man kan ikke annet enn å bli matt.

Mangfold tilsier ulikheter. Har man mindre, må man gjøre gjøre ting litt annerledes. Det betyr hverken undergang eller at man skal kreve noe fra andre mennesker. Det andre har - er hva de har! Er så eitrende lei av denne holdingen over å spille offerrollen godt nok - så blir det omsorg og gratis dekket bord. Skriker man bare høyt og lenge - kommer andre til unnsetning - enn å måtte ta føring for eget liv.

Man kan være såkalt bunnslam - med litt integritet, en snokende snik etter hva andre eier og har. Men hei - når de rike gir til veldedighet - er det kun fordi de har for mye. Gir de rikere til gode formål - burde de gitt langt mer. Man kan aldri vinne i et land hvor Janteloven regjerer.

Det er så mange mennesker som blogger seg "god og snill" - mens det hele egentlig er et skuespill med egoisme bak seg. De nevner saker i fleng som visstnok skal fenge og oppta, men det som er det viktigste - er hva de selv oppnår av oppmerksomhet og karre seg til riktig omtale fra de andre riktige.

Oppmerksomhet? Bli klappet på hodet i saueflokken? Det er vist skremmende viktig. Vi bor altså i et samfunn hvor særs mange ikke makter å stå opp til det faktiske liv, uten at de har fått mental støtte over sosiale medium. For et samfunn - for en ferd. Det er så mange falske mennesker som lever og ånder for å få andre til å betale - mens de selv later til å være dandert og perfekt. Alt for egen vinning - alt for egen spinning ...

Går man inn i banken å krever penger fra andre sin langt mer svulstig konto? Nei. Går man inn i garasjen til naboen for å bruke deres bil - bare fordi den er nyere og finere enn hva man selv har? Nei. Da bør man selvsagt også makte å kunne klare å holde seg for god til å faktisk hisse seg opp over at fremmede mennesker ikke vil dele ut gratis penger! Selv om livet byr på vansker - og selv om livet kan føles urettmessig vanskelig - så skal bør man aldri kreve noe fra noen.

Hva hendte med respekt, integritet og ære?

Mvh. Bunnslammet som gir seg ende over syt fra mennesker som lever for å få puter under armer og løsninger tildelt.

God timing på denne bloggposten. Jeg hadde en rar opplevelse her om dagen. Prøvde, over internett, å hjelpe en fremmed person ved å svare på noen spørsmål han hadde ifm. med et PC-problem. Så begynner han plutselig å snakke om penger. Oversatt til norsk og norske kroner:

Han: Hvor mye penger har du?

Jeg: Hvorfor spør du om det?

Han: Neivel, ikke svar da. Men kan du ikke gi meg et par hundre tusen kroner?

Jeg: Nei, jeg deler ikke ut penger.

Han: Hvorfor ikke? Du har sikkert mer enn du trenger. Kan du ikke gjøre et unntak for meg?

Jeg: Nei.

Han: Bare 40 000 kroner da? Nå har jeg snakket med deg lenge!

Jeg: Nei. Jeg betaler ikke for å få hjelpe folk med spørsmål de har.

Han: Ok. Hva med 250 kr? Jeg mangler det til et spill jeg vil kjøpe. Vær så snill. Det er siste gangen jeg spør.

Jeg: Svaret er fortsatt nei og det vil alltid være nei.

Han: Så frekt!

Jeg: Haha, nei, frekt er å kreve å få gratis penger av folk.

Denne personen er nok ikke helt voksen. Men her er det noe som mangler i oppdragelsen. Jeg synes også de enorme summene han ba om var merkelige. Tror folk at nordmenn er styrtrike?

Det er ikke et ukjent fenomen i den norske folkesjela og er i beste husmannsånd? Politikerne sier jo gjerne "ta fra de rike" og mange forstår ikke at det er uansvarlig politisk vås, som ikke skal oppfattes bokstavlig.

Hva med å sjekke ut bloggen vabofamily? Familie med 11 barn som om noen uker står uten en plass å bo.. Virker som en utrolig gjeng, som har kommet i en vanskelig situasjon pga sykdom..

Åge Fred Gram.

Åge Fred Gram.

Det er ille og tigge,men og tigge med falskt navn som AP gjorde burde hvert straffbart.

Synst det er frekt og sende tiggerbrev og det skulle ikke være nødvendig når vi bor i et av verdens rikeste land.og jada det er mange som har det vanskelig økonomisk men da er det sosialen som må hjelpes til eller kanskje man kan gjøre noe selv ? Det er et hav med jobber der ute,alle får jobb om man bare vil.Men uansett og sende tiggerbrev til Maria blir helt feil og respektløs..!

For en kul dame du er, Maria!

Følger du med på valgkampen Maria ? Veldig spennende valg i år :) Går direkte på TV nå om du har tilgang til norske kanaler :) Noe får deg som er så samfunnsengasjert :) Selv om du er flyttet til utlandet..

Hva hadde du forventet egentlig når du legger ut om at det ikke er så himla mye forskjell på deg og andre, selv om du har 100mill i banken? Du må jo regne med å få tiggerbrev da. Ellers bra at du setter grenser når voksne folk sender deg tiggerbrev om ting de kan spare til selv.

Helt enig i at man må velge selv sine støtte-prosjekter. Vi muslimer gir 2.5 % av overskuddet til de som trenger det. Selv har jeg 7 familier i Irak som jeg hjelper.

Da jeg selv var skilt alenemor var alternativet to: ta lang utdanning og komme meg på et lønnstrinn, eller forbli i lavtlønnsyrke. Heldigvis tok jeg 6 års høyskoleutdanning takket være lån, stipend og feriejobb. I Norge er det enkelt - takket være velferdsstaten.

Virkelig rikdom finnes inne i seg, i form av kjærlighet, tro eller annet som er verdifullt for en.

Skriv en ny kommentar