Dette er en overvektig modell

Hei kjære lesere.

Jeg er enig med Australia om at man ikke skal promotere usunne idealer.

Når det gjelder alt vi ser av trender via sosiale kanaler som vises for å skape en lyst til å etterligne elle "herme" etter, mener jeg at det ligger et ansvar i hva som promoteres og hvem som promoterer.

Overvekt er et hett tema og mange koker når det skrives om dette, nettopp av den grunn at alle ønsker å føle seg bra nok. Det er ikke så underlig i grunn, det er slik vi er skrudd sammen.

Jeg har skrevet om dette tema tidligere, av den grunn at jeg ikke støtter overvektige idealer. Jeg synes ikke det er riktig at mennesker med 20 kg for mye og en dårligere helsetilstand sådant grunnet matinntak skal være med på å skape et bilde at dette er OK. Fordi det er ikke OK å bli påvirket av å pådra seg livsstilsykdommer for mediebilde viser at det er akseptert. Jeg understreker også i dette innlegget at jeg synes det er like ille å vise kroppsidealer den andre veien som lider under for lite kg på kroppen, dette er minst like farlig.

Hvor linjen går om for mye og for lite er diffus, men jeg vil nok følge helsemyndighetenes anbefalinger. Det er overflod av informasjon som peker til hva du burde spise og hvor mye du skal være i aktivitet, så det er ikke nødvendig å gå i dybden med dette her. En vanlig Norsk gjennomsnittskvinne veier ca. 66 kg og det mener jeg er helt innenfor idealene. Da snakker jeg ikke om symmetri og muskelmasse, men en sunn kvinne som har et fornuftig forhold til mat og aktivitet.

Kjære Martine Halvorsen, jeg håper du ikke blir støtt når jeg nevner deg her, siden du skriver et innlegg som omhandler dette. Men når du angriper Australske helsemyndigheter som har som intensjon om å skapet et samfunn med mindre helseproblemer så mener jeg at du ikke ser helhetsbilde i problematikken. Australia vil forby Svært overvektige modeller, du kan jo lese litt her om hva dette innebærer og betyr her

Fedme gir økt risiko for diabetes type 2, høyt blodtrykk, hjertesykdom og slitasjegikt.

Vi skal vel ikke med støtte og applaudere sykdomsfremkallende idealer? Jeg skjønner hvor du kommer ifra når det gjelder mangfold og aksept, men det er viktig å ha i bakholdet at alle mennesker burde styres i retning av idealer som er helsemessig fornuftig og som gir de et langt og komfortabelt liv, med minst mulig sykdom.

Det finnes ingen fasit, det er jeg hjertens enig i, men dette blir det samme som å gi barna vår et signal om at det er like bra å spise grønnsaker som burger på McDonalds. 

Dette er en meget populær svært overvektig modell Tess Holliday. Er dette greit?

Relatert bilde

 

Bilderesultat for TESS HOLLIDAY BIKINI

Følg meg gjerne på youtube:

Instagram

Facebook salgsgruppe

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

Takk for at du leser.

Maria

 

 

 

 

 

 

46 kommentarer

Peder

04.08.2017 kl.17:57

Kvalmende og arrogant lesestoff...

Maria Erken Høili

05.08.2017 kl.14:38

Peder: Ja vel, fint om du spesifiserer hvorfor?

Mikkulv

04.08.2017 kl.17:59

Alt er så greit og tålelig fortiden. Samlivsopplysning på NRK p3... er tissen for liten, bare putt den i toeren, og å tenne på foreldre som har sex = helt normalt. BarneTV, alle får medalje, alle skal vinne. Media... Å være feit er greit, alle er vakre mennesker.

Åssen type mennesker dyrkes frem av dette tro?

Maria Erken Høili

05.08.2017 kl.14:39

Tvedt.blogg.no: uff... Jeg vet ikke.

Ken adams

04.08.2017 kl.18:15

Vanskelig.Feit er ikke nødvendigvis usunt, men kan være gener, så blir vanskelig fordi folk ser ikke annet enn et bilde, så kan bli utrolig missvisende. Jeg driter i hvem de setter på bildet sitt, folk må kunne tenke selv uansett. Kanskje jeg setter for høye krav, men å forby modeller er bare tull. Hvis de vil vise en rus indusert beinrangel så må de bare gjøre det, og samme hvis de vil vise en usunn feit dame. Kunst har ikke grenser. Jeg støtter frihet. Det som folk må lære seg er at den personligheten du blir likt for fra en annen er den samme du blir hatet for av den andre. Slik er også utseenet. Samfunnet har en helt feil forståelse og tror at en tier er en tier over alt. Hvis de vet at det ikke finnes slike universale tall, så velger de nok bare å være seg selv. Noe jeg også støtter. Eksempel: 1: han/hun er så sosial og selvsikker. 2: For en showoff. 1:Angelina sine lepper er fantasiske. 2: Nei, de er rar.

Maria Erken Høili

05.08.2017 kl.14:41

Ken adams: Nå biter du over et ganske bredt tema så det blir vanskelig for meg å svare spesifikt. Jeg ser hvor du kommer fra. Men husk at de som blir hyret inn for å være idealer har en enorm påvirkningskraft på flertallet.

04.08.2017 kl.18:56

Tre av mine venner døde i løpet av to år grunnet hjertet.

Alle var spreke og slanke..

Jeg tror du må gjøre mer research.

For mange er fedme og vektoppgang et symptom på at noe fysiologisk i kroppen er på bærtur.

Ved først å finne årsaken til dette og så behandle, er rette veien å gå.

Å skulle trumpe gjennom vektnedgang uten at man vet årsaken til vektøkningen er dødfødt og bortkastet.

Jeg har selv langt på meg mange kilo uten at jeg klarte gjøre noe med det. Kostplan bortkastet.

Det som fikk meg ned i vekt var faktisk så enkelt som at blodprosenten og jernlagrene ble sjekket. Jeg hadde alt for lave verdier!

Jeg fikk behandling og det førte til 10 kilo vektnedgang i løpet av 6 uker!

Det fysiologiske har mye mer å si enn det man tror og man bør sjekke det før man begynner prøve på å gå ned i vekt på en måte som er fånyttes.

Maria Erken Høili

05.08.2017 kl.14:38

Anonym: Jeg er helt enig med deg at man burde sjekke kroppen med jevne mellomrom for å kartlegge. Jeg har en del erfaring når det gjelder helse og kosthold. I det fleste tilfeller handler det om feil matinntak, men det er selvfølgelig aldri en fasit på alt. Men man kan ikke sitte og akseptere en normalisering og hylling av slike modeller?

Pokern

04.08.2017 kl.19:19

Verden har blitt for politisk korrekt! Er overvektig selv og har det ikke bra med meg selv!! Overvektighet skal på ingen måte hylles... latskap og fråtselse er ofte grunnen til overvekt. Nå blir sikkert noen social justice warriors klin gærne! Hilsen en som har spilt kort med deg :)

Maria Erken Høili

05.08.2017 kl.14:35

Pokern: Jeg mener jo at det er farlig og hylle en som ser slik ut og er enig med Australia at dette på ingen måte forebygger mot fedmekulturen. Skremmende.

04.08.2017 kl.20:55

Er vel et fåtall av befolkningen som ser sånn ut vel..men de som gjør det trenger jo absolutt gå ned noen kilo..

Men husk det er ingen selvfølge å være frisk og få et langt liv selv om en er slank og lever sundt..

Maria Erken Høili

05.08.2017 kl.14:34

Anonym: Det er ingen selvfølge å være frisk, men det er et valg om man vil utsette seg for i tillegg.

Stian

04.08.2017 kl.21:19

Jepp det er en ikke så rent lite overvektig modell også, Ikke noe sunnere enn å røyke 20 sigg om dagen

Maria Erken Høili

05.08.2017 kl.14:33

Stian: Du har rett i det.

Anti PK

04.08.2017 kl.22:36

Burde være selvfølgeligheter dette Maria, men i en liberal og gal verden hyller vi overvektige idealer. Det er ikke lov å si at kanskje du burde endre livsstil og ta av deg noen kilo. Da er det "fatshaming". Med den logikken bør man også holde kjeft hvis en venn begynner med narkotika.

Maria Erken Høili

05.08.2017 kl.14:33

Anti PK: Sant.

Hanne

05.08.2017 kl.01:53

Å dæven ! For ei snasen dame på bilde )Neia, Bare helt grusomt å la seg fotografere når når man ser slik ut..snakk om å få sukkersyke,hjertefeil og d.i.v sykdommer.. Dette tilfelle er det kun slanking og slankeoperasjon som gjelder : Til damas beste :)

Maria Erken Høili

05.08.2017 kl.14:33

Hanne: Jeg prøver ikke angripe denne enkeltpersonen, det er kulturen rundt aksepten av fedme jeg er imot.

Judas Iscaroit

05.08.2017 kl.06:00

Det er gale kulturmarxister som kommer med mer og mer sinnssyke ideer.

FAT POSITIVITY MOVEMENT LEADER COMPLAINS: PLUS-SIZE MODELS ARE NOT PLUS-SIZE ENOUGH

https://milo.yiannopoulos.net/2017/08/fat-positivity-movement-leader-complains-plus-size-models-are-not-plus-size-enough/

Det er flere grunner man er feit. Det ene er at man er lat, det andre er at det kan være relatert til medisinering, det tredje er bakterielt og det fjerde er mentalt forstyrrelse slik som (DSM-5). Det siste er at man blir skrudd av de gale venstreradikale feminister, ved sine kulturmarxister propaganda.

Maria Erken Høili

05.08.2017 kl.14:32

Judas Iscaroit: Jeg mener dog at man ikke skal fremme ting som er helseskadelig for miljøet rundt seg. I denne settingen er det fedme.

GetReal

05.08.2017 kl.09:41

Jeg klarer ikke å se helt at overvektige personer blir framstilt som et ideal eller at de hylles fordi vi har plus size modeller. Poenget er vel langt mer å framme at alle er forskjellige, og at selv om man har et problem med overvekt skal man ikke gå rundt å skamme seg over kroppen sin. Plus size modellene normaliserer kroppsoppfatningen vår. Vi har fortsatt et ekstremt kroppsfokus og press på slanke og opererte kropper i samfunnet. Tror ikke noen trenger å bekymre seg for noe "fat is the new skinny" trend. Fatter ikke at noen bekymrer seg for plus size modellene, framfor det at plastiske operasjoner, anoreksi og bulimi øker og øker. Forby heller opererte og retusjerte modeller, de skaper uoppnåelige idealer og et forvridd bilde av menneskekroppen som tidligere bare fantes i tegneserier.

Maria Erken Høili

05.08.2017 kl.14:30

GetReal: Dette handler ikke om å skamme seg, det handler om å ta tak i seg selv og være gode rollemodeller også for de som lar seg påvirke. At det er kroppsfokus har du helt rett i. Den verden vi lever i er dessverre blitt slik. Mangfold er helt ok, men husk at alt som er en fare for liv og helse burde diskuteres åpenlyst. Det er slik vi kommer frem til bedre løsninger.

Atle

05.08.2017 kl.10:53

Bør bloggere ikke skrive om at se sliter psykisk? Eller bør folk som sliter psykisk avogtil ikke være bloggere? Det er beviselig dårlig for helsa med psykiske problemer. Promoterer man ikke psykiske problemer da? Om du synes det er en latterlig ting å si, hva er forskjellen mellom det og det du sier om overvekt?

Maria Erken Høili

05.08.2017 kl.14:28

Atle: At man er åpen om et problem på alle nivå uavhengig av tema er viktig for fremskritt.

Marianne

05.08.2017 kl.12:19

Du snakker om at 20 kilo er for mye på modeller, men illustrerer teksten med en dame som veier 127 kilo, er 165 cm høy, og følgelig 50-60 kilo overvektig. Avhengig å høyde, behøver ikke 20 kilo å være mer enn overvekt - i motsetning til fedme som starter ved BMI på over 30. Som du sikkert også vet, starter ikke alvorlig helsefare før BMI tipper 30-grensa. Og vet du; Tess hylles ikke først of fremst for sin skjønnhet, men for sin selvsikkerhet til å vise frem kroppen slik den er, istedenfor å gjemme den bort. Har fremdeles til gode å høre noen sier de ønsker å gå opp i vekt fordi de ser en fet modell. Tvert i mot er innlegg som ditt det modeller som henne til stadighet møtes med. Skal tjukkaser heller gjemmes bort slik at de ikke støter slankes sensible sinnelag? Det får nok feite mennesker inspirasjon til å slanke seg, skal du se. Som vi alle vet, kommer det jo mye godt ut av god, gammeldags sosial eksklusjon... Eller for å si det i rene ordelag; regelrett mobbing.

Maria Erken Høili

05.08.2017 kl.14:27

Marianne: Hei, mitt innlegg omhandler artikkelen fra australske helsemyndigheter der de ønsker å forby svært overvektige modeller. Derfor illustrerer jeg med en modell som er svært overvektig. At man blir hyllet når man ser slik ut er for meg en gåte? At folk vil legge på seg tror jeg neppe, MEN jeg er redd folk vil slå seg til ro med at det er ok og se slik ut, noe som er meget alvorlig. Vedlagt er også anbefaling fra helsemyndigheter i Norge.

Judas Iscaroit

05.08.2017 kl.17:02

Maria Erken Høili:

Klart at fedme er ikke sunt. Jeg er ikke i lettvektsklassen. Jeg vet årsaken. Men jeg går rundt å synes synd på meg selv. At det er voksne som oppfører seg som barn i slike tilfeller. Tyder på at disse må få et spark i baken og fortelle at dem må "get over it".

Jeg vet at i motebransjen er det mye bildemanipulasjoner av modeller i blader, og ikke alltid sunne mål til dem. Det som er noe betenkt er at det er menn som blir kritisert for dette. Selv om målgruppen er kvinner, og vi vet at de som er i motebransjen er for det meste homser og kvinner. Ironisk er det de samme kvinner hyller. Kan være et selvhat dem prøver å projisere på andre.

Men tilbake til kulturmarxister, nå har vi fått en gal gruppering. Slikt har dukket opp f.eks. i Sverige. "Malmö Fat Front" som klager på at dem ikke er synlig i omgivelsen. Men også mener at å være feit er ikke helsefarlig.

Man kommer alltid tilbake til ustabile mennesker som forsøker å "normalisere" galskap. Støttet av venstreradikale feminister som er kun mislykkede mennesker.

Maria Erken Høili

05.08.2017 kl.19:56

Judas Iscaroit: Som jeg skriver i innlegget mitt så er jeg like mye imot undervekt som overvekt. Begge deler gir feil signaler og burde ikke normaliseres. Retusjering burde merkes. Det er vanskelig å rettferdiggjøre helsefordeler med fedme eller anorexi sådan? Jeg skjønner ikke hvordan disse kvinnene du refererer til har argumenter til dette?

Kate

05.08.2017 kl.18:21

Hei.

Jeg er da en av de som er overvektige. Og ja det kommer helt an på hva du puttet i deg og mosjon. Og jeg ønsker ikke og se sånn ut, men for noen er det hindringer i veien! Jeg har angst, pstd og diverse utfordringer som resulterer i at man ødelegger seg selv og gjerne med ugunstige spiserutiner ol som man trenger hjelp og komme ut (Og det er vanskelig og innse at man har problem) så mange trenger tid óg hjelp for og endre situasjonen. Kommentarer av negativ art forverrer ofte situasjon til disse menneskene. Så er ikke alltid lett, men uansett yter er håper at man kan være likeverdig som menneske.

Maria Erken Høili

05.08.2017 kl.19:45

Kate: Det er klart at man er likeverdig som mennesker uavhengig av yte. Jeg ville sagt det samme når det gjelder å promotere røyk og alkohol. Man må innse at man har et ansvar for hva man formidler. Det er klart mennesker ser forskjellig på verdier. Men helsen burde være en av de grunnleggende interessene å ivareta?

Nanne

05.08.2017 kl.18:24

Jeg er for såvidt enig i at sykelig overvekt ikke skal normaliseres, men jeg vet ikke om det å forby overvektige modeller er veien å gå. Skulle ønske at vektdebatten i media kunne fokusere mer på helse og sunn livsstil i en "normalversjon", ikke den litt ekstreme versjonen som du, Maria, og flere andte, er eksponenter for. Ikke noe galt med det i og for seg, men sunnhet og god helse kommer faktisk i mange størrelser og former, den også, og er ikke kun avhengig av vekt. Du er ikke automatisk sunn om du er tynn/slank eller normalvektig.

Maria Erken Høili

05.08.2017 kl.19:52

Nanne: Jeg er enig i at det er flere faktorer en kun vekten og det er så klart flere veier å gå. Jeg er også for at retusjert eller redigert reklame burde merkes. Når det gjelder overvekt som er helseskadelig eller mat sådan, burde ikke dette frontes som positivt fordi mennesker kan slå seg til ro med at det er OK, fra mitt perspektiv gir dette feil signaler.

Birgitte

06.08.2017 kl.08:26

Nå vil jeg heller påstå at modellverden generelt fremmer usunne idealer! Er ikke bare med bruk av overvektige. Man ser oftest modeller der klærne så vidt henger på kroppene! Så er det noe man skal ta tak i så er det modell og media verden generelt. Det gjelder også den trenings trenden som er over hele verden nå. Unge kvinner og menn trener seg ihjel for å få den såkalte perfekte trente kroppen som du blant annet fremmer. Har sett flere dokumentarer om hvor langt noen er villige til å gå. Det er faktisk skremmende å fremme all slags kroppsidealer.

Maria Erken Høili

06.08.2017 kl.09:46

Birgitte: Jeg spesifisere i innlegget mitt at jeg heller ikke støtter for tynne modeller, det er minst like farlig. Vi bør ikke fremme ytterpunkt. Jeg skrev også at det heller ikke handler om muskelmasse og symmetri og at man burde følge helsemyndighetenes anbefalinger. Jeg vil ikke påstå at jeg fremmer en perfekt kropp selv om trening og kosthold er viktig verdi for meg. At man velger å ta vare på helsen sin burde ikke være et problem.

Alexia Bohwim

06.08.2017 kl.18:42

Selvfølgelig skal ikke overvekt være idealet. Man maser om røyk, men applauderer folk som har et valg. Forby dem. Drittlei av såkalt bodypositive fleskete mennesker, som ødelegger egen helse. De koster samfunnet langt mer enn de som ikke kan velge bort sykdom.

Hanne

06.08.2017 kl.22:41

Et dårlig forbilde når man kan kalle fedmen "Modell" så jeg er enig med Maria i det hun skriver om fedmen og fakta her )

mona

07.08.2017 kl.09:28

Maria, denne gangen er jeg helt enig med deg. Og hvorfor

må disse oververktige alltid vise seg frem, de sier at

det krever mot ? Å vise seg frem på den måten, er ikke

pent på noen måter. Men kanskje det er en slags un-

skyldning for å være feit. De er ikke sterke nok til å

motstå, og derfor er de "modige" når de viser frem alt

fettet. Jeg mener det er motbydelig å posere på denne

måten. Overvekt koster samfunnet enorme summer, døds-

årsaken overvekt er nå nr. 1, før kreft, folk vet dette,

men klarer ikke å la være å stappe i seg. Feite folk

er egentlig svake folk.

Oldie

07.08.2017 kl.15:23

Jeg ser ingen grunn til å hylle noen modeller eller ha dem som idealer, enten de er smellfeite, lubne, slanke, muskuløse eller anorektiske. Denne trangen til å lage seg idealer eller hylle folk for overfladiske uvesentligheter og dilldall, begriper jeg ikke.

Husker Twiggy..vi syntes hun var ille tynn og lite pen. :) Marilyn Monroe var jo det store for mange en gang, men i dag ville hun blitt kalt både dvask og lubben.

Modellen på bildet der oppe, er sykelig, helsefarlig overvektig. Jeg har pådratt meg en del kilo for mye i alderdommen av ymse årsaker, inkl. helsemessige, men jeg prøver da å få dem av meg . Trener litt, lagt om kostholdet ( det var det jeg burde gjort da helsen tvang meg til et rolig liv, men da hadde jeg for mye annet å tenke på). Det er jo intet mindre enn morsomt at jeg med mine ekstra kilo fremstår som slank i forhold til modellen der oppe. Og jeg er IKKE slank... :) Det som irriterer mest, er magefett. Det er tungt, det..gå rundt hele livet med magevekt som en høygravid? Niks!

CMS

07.08.2017 kl.17:26

Er enig i at vi ikke bør hylle fedme, men seriøst; det kommer ALDRI til å skje at noen ser feite modeller og tenker "oj, sånn vil jeg bli!"

07.08.2017 kl.17:37

Det fysiske aspektet uansett om man er tykk eller tynn er ikke det værste.

Det værste er når det blir psykisk og man blir manisk.

Undervekt og overvekt kan man ganske enkelt gjøre noe med, men når det gjelder ortoreksi og det psykiske aspektet mistenker jeg deg for å lide av blir det verre.

Jeg er dessverre skremt over at du har sluttet med medisinene dine...

Elin

07.08.2017 kl.23:50

Mona: for en forferdelig og ekkel kommentar å komme med. "Feite mennesker er egentlig svake folk"- snakk om å dra alle over en kam. Hva vet vel du om "alle feite" sin livssituasjon? Det sjokkerer meg at mennesker kan klare å lire av seg slike nedsettende kommentarer om andre. Tenk på dem som sliter med overvekt- uavhengig av grunn- som kan komme til å lese dette og føle seg skikkelig dårlig på grunn av din kommentar? Da tenker jeg spesielt på unge mennesker som kanskje sliter veldig med nettopp dette. Jeg er ikke enig med Maria, men hennes meninger og synspunkt er i hvert fall saklige.

Realisten

08.08.2017 kl.00:10

Hvordan håndhever de dette forbudet?

Er det INGEN som EVNER å se dette i et ytringsfrihetsperspektiv?

Pornografi ble fra 50-tallet og fremover tillatt i hele Nord-Amerika, hele i Vest-Europa og i 2006 også i Norge, med én eneste juridisk begrunnelse: ytringsfrihet. Debatten blant folk handlet om hvorvidt pornografi var sunt eller usunt, kvinnefiendtlig eller helt greit, normalt eller ikke, osv osv. I Høyesterett kokte det ned til én eneste ting, som i alle andre land: ytringsfriheten må gjelde også for provoserende ytringer.

Hvis jeg mener at en overvektig kvinne er et vakkert motiv, skal jeg ikke kunne finne en modell?? Fordi staten mener at det er en politisk ukorrekt eller usunn ytring?

I demokratiet Australia??

Virkelig ingen som ser det aspektet?

Realisten

08.08.2017 kl.00:19

Hvis jeg ønsker å selge en sofa til privatfolk, tar jeg selvfølgelig bilde av hvordan den ser ut i en typisk privat stue. Hvis jeg vil selge en sofa til en bedrift, tar jeg bilde av hvordan den ser ut i hvilehjørnet i et typisk kontorlandskap.

Men hvis jeg vil selge klær designet for overvektige, må jeg henge dem på en vanlig modell??

Realisten

08.08.2017 kl.08:08

Det interessante er ikke om en feit modell er bra for samfunnet eller ikke. Det interessante er om samfunnet har rett til å sensurere bilder fordi det fremmer "feil" idealer. Skal ytringsfriheten gjelde kun for dem som fremstiller idealer som flertallet mener er sunne?

Et lignende forbud i Norge ville ha kommet i konflikt med ytringsfriheten, jfr den europeiske menneskerettighetskonvensjonen. Men Australia er ikke medlem der eller?

Janne

08.08.2017 kl.16:52

Men hvorfor må modeller være så høye og tynne? Hvorfor kan ikke modeller ha gjennomsnittshøyde 165 -170 cm og ha normalvekt 60 - 65 kg ? Dette vil være et mye sunnere ideal for alle kvinner, spesielt for oss som bare er 160 cm som aldri vil se ut som de høye modellene! 60 -65 kg er ikke mye hvis man har muskler!

Suzanne

10.09.2017 kl.23:11

Noen spiser mer enn de burde når de er deprimerte. Døyver depresjon og nerver med mat. Andre gjør det med kokain og alkohol. Hva er værst? Forskjellen er jo at overinntak av maten syns på kroppen.

Skriv en ny kommentar

hits