hits

Folk tror jeg driter penger

Hei kjære lesere.

Grisk utnyttelse av bemidlede mennesker.

Folk tror jeg driter penger.Ja, da skal jeg komme med litt personlig erfaring vedrørende hvordan mennesker velger å ta seg til rette og utnytte seg av andres rikdomssituasjon.

Jeg opplever til stadighet folk som enten jobber for meg eller nærliggende ansettelser av oppdrag der folk tror de kan klore med seg ekstra kroner på oppdrag de utfører eller ikke utfører sådan? Akkurat som de har en formening om at jeg ikke merker at de skal utnytte meg eller at jeg driter i at de tar seg ekstra godt betalt fordi jeg liksom ikke kjenner noen kr ekstra?

Nei vet du hva. Jeg har 2 saker gående nå mot enkeltindivider som prøver seg på nettopp dette.

Sakene handler i korte trekk om grunnleggende oppgaver som er kontraktsfestet som ikke utføres eller er utført skal betales for?

Hadde det vært vanlige mann i gata hadde dette inntruffet? Neppe. Folk er rett og slett jævla frekke. Jeg ønsker jo alltid å tro det beste om mennesker, noe jeg til stadighet brenner meg på. Med et sukk så kommer det alltid ekstra på bordet. Er det så forbanna vanskelig for enkelte mennesker å være redelig?

Nå sitter jeg litt i aggresjon og skriver, jeg skulle gjerne pustet litt og gått noen runder rundt huset, men det koker i topplokket.

At folk du har behandlet bra, eller mer en bra overtid stikker deg i ryggen er ikke annet en trist, fryktelig trist.

Jeg er nok ikke den eneste i verden som sitter med dette problemet, men akkurat nå føles det som jeg generaliserer at rikinger er blinkskiver mot svindel.

Hva er deres erfaringer rundt dette? Er det generelt mye uærlige svin der ute eller er det bare jeg som føler det slik?

Verdighet? Kanskje et fremmedord for mange. Jeg ville aldri i mine villeste fantasier utnyttet meg av andres likviditet for egen vinning. 

Følg meg gjerne på youtube

Instagram

Facebook salgsgruppe

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

Takk for at du leser.

Maria

14 kommentarer

Føler virkelig med deg. Dessverre tror jeg ikke du er alene om dette. Tenker på alle sakene som har blitt tatt opp i TV2 hjelper deg. Der er det mange som har blitt lurt og har betalt på forhånd, og folk har blitt svindlet av håndverkere på andre måter - med dårlig utført arbeid. Særlig føles slike ting sårende når det gjelder folk en kjenner og stoler på. Jeg skjønner også at det må være enormt skuffende med alt rundt huset i USA. Jeg håper det ordner seg for dere. Rike har vel også utgifter og forpliktelser og et budsjett å forholde seg til, og det meste av kapitalen bundet opp?

det er mye sleipe folk ute og går nå er jeg fattig så jeg slipper karnsje mye. Men ofte er det eller kan være velstående menesker som er værst. Min erfaring er at det blir vanskelig og ruste seg mot det når en ikke har det i seg selv så da blir det noen dyrekjøpte erfaringer.

Ikke fornærm svinet,- det er et ganske ålreit og intelligent dyr. :)

Men griske, sleipe lurendreiere er det mange av. Altfor mange, vil jeg tro.

Kjetil i en seng

Kjetil i en seng

Smarteste er å ansette folk, avtal lønn og goder.

Regel nummer 1. Andre er som deg, da skjønner du at det du tenker tenker også de, og nød skaper svindel.

Skulle vært interessant å hørt andre siden av historien her,sånne som deg, er jo stadig i retten for saker og ting, men du har jo aldri gjort noe du

Her sitter jeg i andre enden og opplever det samme, jeg er en av de som sitter fast i Nav systemet og må vende på hver jævla krone. Du kan ta deg faen på om jeg sparer til noe, være seg en sykkel til kidsa, en ny dings til stua eller en fiskestang til han eldste så er det ett eller annet som skjærer seg. Sykkelen mangler en skrue, dingsen i stua vil ikke lade eller fiskestanga er ikke den samme som de reklamererte for når du pakker den opp. Jeg er så drittlei uredelighet og hvordan denne planeten har endt opp. Det er langt mellom de ærlige og redelige menneskene.

Har drevet med oppussing av boliger siden slutten på 80 tallet og jeg har ikke tall på prosjekter vi har måtte gå inn på i ettertid for å både rette opp og høre om merforbruk av tid/timer. Når det er sagt er min erfaring at å benytte leverandører som man blir anbefalt av gjennom venner/bekjente, den beste måten å unngå slike opplevelser. Samt sørge for at man har gode avtaler som forplikter begge veier, slik at jobben blir gjort uten ubehagelige overraskelser. Mindre bedrifter er stort sett bedre på logistikk, er mer opptatt av å levere. Større må jo sørge for å holde alle ansatte i jobb og setter ofte på en mann eller to for mye. Bruke håndverkere som har holdt på over flere år, som vet å ikke ta på deg for mye.. Om man ikke har mulighet til følge opp det man bestiller, kan det være en ide å få noen andre til å bidra med slikt :).. Har vært ganske stor tidligere, men med årene valgt å være mindre for både å levere det vi tar på oss av oppdrag, samt ha nok tid på egne barn og fritid :).. Men Norge skiller seg nok ut i motsetning til Statene. Har hatt med prosjekter der å gjøre, og de skiller oftere mellom hvem som kan gjøre hva der. Det fordyrer ofte, og det blir til at de stadig skylder på eksterne og foreningen, mens timene påløper.. Uansett lykke til.., nyt livet, familien og enjoy :)

Fryktelig irriterende og jeg forstår at du blir forbannet slik jeg forstår konturene i saken.

Enkelt sagt skal man kun betale for arbeidet som er avtalt utført. Ekstra arbeid som ikke er avtalt skal ikke inngå, og kan ikke faktureres som tillegg når du ikke har bestilt ekstraoppdraget.

Jeg kjenner selv at jeg begynner 'å koke' når temaet kommer opp. Stå på, Maria! ;-)

Er du ofte i konflikter? Er det i såfall fordi du er pen og rik, tror du?

Du har det akkurat som alle andre. Forskjellen er at du tydeligere ser prisforskjellen ettersom andre vet du har mye penger, og du befatter deg med flere både fordi du har mer penger å bruke og fordi du er kjent. Da blir det ekstra tydelig for deg, selv om alle har det slik til en viss grad.

Men det blir en ond sirkel hvis folk tenker at alle holder på slik, at man ikke kan finne ærlige og redelige folk. Da begynner man å oppføre seg slik selv, fordi man antar at den andre ville gjort det samme mot deg, eller at det på noe vis er nødvendig for å komme seg opp og frem.

Det blir litt for enkelt å skylde på ditt og datt bare fordi man er rik. Er folk uærlige og uredelige mot deg, så er det fordi de er det, og du ikke har noe med det eller de å gjøre.

Alexande L. Diallo

Alexande L. Diallo

Leg lest hele budskapet. Ikke overraskende. Vi lever i et kynisk verden, hor de sterkest kommer til å overleve. Mens de svake må tåle kapitalismen premissene som levert av markedet via ymse faktorer som gjør andre rike og andre fattige. Det er ikke lenge, hvor nordmenn var nøysomme av den slag. Nå ikke det lenger hvor markedskreftene manipulerer oss til at målet for et bedre liv er penger. Fordi den kan kjøpe alt man peke på. Dessverre at den kan også forvandle deg til et kynisk sosial menneske med alt det kan innebære. Nemlig uanstendighet, utroskap for å få tak i penger når anledning byr på seg. Tidligere kompis ble dagens fiender på grunn av alt dette. Bare penger gir Status. Da sies seg selv at du som har store midler i porteføljen er utsatt for det du etterlyst her. Nemlig Anstendighet hos samarbeidspartnere.

Dagens finansielle sporten er ikke langt dette.

Folk generelt er utrolig naive veldig ofte. Dette kunne kanskje fungert for XX antall år siden. Verden og Norge forandrer seg og ikke alt er til det bedre.

Slipp derfor bare den nærmeste familie/venner gjennom "tillitens nøkkelhull".

Tro det verste om resten. Tillit og respekt er noe folk må gjøre seg fortjent til og jobbe for. Dei må vise at dei fortjener det.

Har du blitt rævkjørt en gang frister ikke gjentagelsen.

Du behandler andre bra og tror det beste om mennesker. Du er nok god selv derfor tenker du slik om andre mennesker men sanheten er at mer enn 95 prosent er jævler og drittsekker. Å kalle dem svin er å fornærme grisene.

Refleksjon.

Jeg synes jeg ser så mye ironi, misunnelse og bitterhet i svarene du får. Spesielt fra menn? Misunnelsen går mest på penger. Familien din har blitt rik på Europris, og mange oss har bidratt til dette. Vi har handlet der i alle år, og valget har vært vårt. Som tidligere nabo av en slik butikk er familien min oppfostret på pasta, ris, hermetikk (ironisk nok mat du fraråder andre) te/kaffe,kjeks og godteri derfra. Vi har kjøpt dopapir, shampo/deodoranter, vaskepulver, oppvaskbørster, julepynt, service, kofferter, oppbevaring, verktøy/maleutstyr, skrivepapir/mapper, bøker, tepper, bilder og rammer, pynt, stearinlys, lysestaker, picknikkurver, hagepynt og møbler, blomster og aviser og ja, you name it. Vi har spart penger og dere har tjent penger. Vi har vært fornøyd, dere har vært fornøyd. Men misunne Maria? Nei.

(Men la det være sagt, Europris var mye bedre før da dere eide den - lavere priser og bedre utvalg. Nå har de samme priser som andre butikker).

Folk tar valg. Noen blir rike, de fleste ikke. Noen tar smartere valg og avgjørelser enn andre. Noen jobber hardt og mye for seg selv og tjener penger på det, mens mange med vanlige jobber arbeider hardt uten at det lønner seg. Overtid fører bare til mindre tid til familien, 50% skatt og restskatt i tillegg, Å bruke lang tid, mye energi og penger på utdannelse svarer seg sjelden økonomisk. Man får ikke mye bedre lønn, bare stort studielån. Selvstendig næringsdrivende har andre muligheter til å kunne bli rik pga lover, regler og fradrag, muligheter andre ikke har. Slik er samfunnet bygget opp. Så blame det eller deg selv. Noen ser flere smutthull og muligheter og er mer kyniske. En ser at også politikere prøver å tjene penger ved bruk av svart arbeidskraft, ulovlig utleie, ulovlig bygging, triksing med reiseregninger, unner seg selv luksusreiser på statens regning, gir seg selv gode pensjoner og sluttpakker, mottar dyre gaver uten å betale skatt osv. "Anledning gjør tyv" sies det.

Vi er vel alle mennesker med sterke og svake sider. Innerst inne har vi alle "noe" dårlig i oss, men det gir ulike utslag, ikke bare i form av synlig uærlighet og urederlighet. Ingen av oss er bare snille og gode, det bare varierer hvor vi har våre svake sider. Noen snyter, andre stjeler, smugler, lyger, sladrer, mobber, er sarkastiske, baksnakker andre eller er voldelige. Noen prøver å gjøre andre misunnelige ved å vise sin rikdom i sosiale media, noen driver med fotoshopping før de eksponerer bilder hvor de virker mer tiltrekkende enn de egentlig er (enten av økonomiske grunner eller for å bli beundret), andre er nettroll. Noen er veldig kritisk til andres oppførsel og mener de vet best hvordan andre skal leve. Noen dårlige egenskaper er synlige, andre mer skjulte. Vi har alle sammensatte personligheter. Når alt kommer til alt tror jeg vi alle er mer eller mindre snille, men også er litt "slemme". Våre dårlige egenskaper har bare et ulikt uttrykk.

Skriv en ny kommentar