hits

Biler til en halv milliard, Gumball 3000

Hei kjære lesere.

Jeg kjenner solen treffer meg mens landskapet åpner seg i det fri.

Speidende utover det glinsende vannet, det er 30 grader, varmebølgene vibrerer over veien, de flyter akkurat slik vi gjør, i en Mercedes S63 AMG Brabus med 720 HK. Lydene fra motoren kan skremme livet de fleste.Refleksjonene i lakken er blendene, vi glir ikke akkurat inn i landskapet der vi kommer susende i et blåfarget monster.

Den sykeste opplevelsen noensinne.

Aldri i mitt liv ville jeg tro at jeg skulle oppleve dette. Et bilrace utenom det vanlige. 150 sportsbiler til en halv milliard kroner.

Her samles bilentusiaster fra hele verden årlig for å delta i Gumball 3000.

Ruten gikk fra Riga til Mykonos.

500 mil på veien, vi reiste gjennom 11 land, utrolig natur møtte oss på vår vei gjennom fjeller, skoger og stup. Langs Middelhavet kjørte vi langt over norske fartsgrenser, med et tog av sportsbiler med hestekrefter og farger ut av en annen virkelighet.

Folkemengdene hylte mens vi kjører over startsstreken. Er dette virkelig sant? tenker jeg mens jeg sitter litt sjenert bak rattet. Instinktet overtar og jeg tråkker på, jo fortere jo bedre. Jeg holder hendene på rattet og ikke på flasken.

Dette er fullt fokus gjennom 80 mil daglig.

1 juli- Velkommen til Riga. Vi starter kl 10.00, med presse og introduksjoner av bilene, folkemengdene som har samlet seg i regnværet er klare for avskjed. Flagget dropper kl 11.00 og gassen er i bunn. Vi når Vilnius ved lunsj og fortsetter i voldsom fart videre. Vi tenker og være litt lure og ta ruten gjennom Hviterussland, men bevæpnet politi lar oss ikke passere så vi er tvunget til å kjøre langs grensen til vi når neste stoppepunkt.

2 juli- Velkommen til Warszawa, det regner fortsatt. På speilglatte veier suser motorkjøretøyene i ville farter, ivrige til å bli førstemann til neste stoppested. Krakow er pitstop, vi klarer å rote oss inn i gamlebyen og finner ikke frem, GPSen har streiket totalt og vi forsøker å finne frem med andre kart, til slutt finner vi holdepunktet, en time etter de andre...

3 Juli- Velkommen til Budapest, på veien tar vi igjen 40 biler, jeg nekter å stoppe før vi er fremme, selv om naturen melder sin gang, så blir fotografen tvunget til å finne frem en flaske, jeg ler mens det pågår. Vel gjennomført, møter igjen ville folkemengder oss, folk er gale og vil ha med seg alt som skjer.

4 Juli- Velkommen til Dubrovnik via Zagreb. Landskapet er hva jeg vil kalle ut av virkeligheten, susende lags Middelhavets svingete veier og stup, nå lever vi, helt på grensen, det føles herlig. Jeg har med meg en VIP kunde i bilen, han er sulten på å bli førstemann inn, jeg gir alt og vi ender som nr 5 av 150, han er fornøyd og jeg puster lettet ut.

5 Juli- Velkommen til Tirana. Dette er en opplevelse man ikke kan forestille seg i sine villeste fantasier. Vi har pitstop i Porto Montenegro, på en Beach Club i sentrum, varmen slår imot som en hetemur, der vi møter tette folkemengder som ønsker oss velkommen. Vi klarer nesten ikke å bevege oss ut av bilen. På grensen til Albania står politieskorter klare for å følge oss til hjerte av landet, vi kjører sammen som perler på en snor.

6 Juli- Velkommen til Athen. Lange strekker med motorvei gjør turen lang men enkel. Vi kjører via Volos, med deilig gresk mat før vi beveger oss mot målet. Det er midt på dagen da vi ankommer hjertet av Hellas. Det greske folk ønsker oss hjertelig velkommen.

7 juli- Velkommen til Mykonos. Ja, hvordan skal jeg beskrive dette? Det er nydelig, vi sitter på et cruiseskip i Piraeus. Bare oss? Hele mannskapet står parat for å ta imot deltagerne, vi får 3,5 time hvile i stekende sol før vi ankommer den nydelige greske øya Mykonos, flaggende i mål. Etter 500 mil er vi der, det er rart når det hele er over ... Vi sjekker inn på et fantastisk hotell der vi tilbringer vår siste dag før hjemreise ... Følg oss gjerne på veien via vår YOUTUBE vlog.

Instagram

Facebook salgsgruppe

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

Takk for at du leser.

 Maria

 

 

4 kommentarer

Wow, så stilig!

Steintøft :) Der skulle vi ha vøri :)

Judas Iscaroit

Judas Iscaroit

Alt under lydhastigheten i vakuum er av ingen interesse.

Dette var sprekt! Har sett de 3 første klippene. Dagsetapper på over 80 mil er jækla slitsomt selv i så bra bil/biler.

Skriv en ny kommentar