hits

Trente av meg fettet

Hei kjære lesere.

Utrolig hva man får til bare man gidder.

Ja, nå er det 4 år siden jeg fikk mitt siste barn (Nr 3) Jeg ser på bildene og undrer hvordan jeg klart det hele?


Med mye vilje, som jeg alltid har hatt, så ser jeg litt annerledes ut i dag en den gang. Ps: Har aldri brukt noen form for hjelpemidler.
Når man er gravid og etter fødsler, så tenker man kanskje at alt håp er ute eller man orker ikke lenger å forholde seg til kroppen sin. Mange mister selvfølelsen i prosessen. Det var i alle fall det jeg tenkte.

Strekkmerker og arr må man leve med, det er en del av historien og det man har vært igjennom. Jeg bryr meg lite om disse bagateller.

Jeg ser jo selv at man kan overdrive, slik som jeg har gjort på mange måter, dog er jeg ekstrem i det meste jeg foretar meg.

Jeg levde på grønnsaker i lang tid, kombinert med høyt intervall trening. Det var hardt og jeg var mye sulten. Men det går, om man ønsker det. I dag spiser jeg alt jeg vil og klarer fortsatt og holde kroppen vedlike.

Jeg har vandret den stien. Det må mye disiplin til og målsetning må være konsekvent.

Jeg laget meg motiverende hjelpemidler, vet bruk av sanger og bilder som var målet jeg ville nå.

Ved dette klarte jeg å ikke gi opp. Mange ser ikke forskjellen på seg selv når de går ned i vekt. Derfor er det viktig å ta bilder i prosessen, slik ser man hvor man ligger an i løypa.

Å ha en treningspartner gjør det hele litt enklere. Man stiller ikke bare for sin egen del og dermed er det hakket vanskeligere å gi opp.

Å begynne er den harde delen " I know" Men det blir bedre, jeg lover.

Til alle mammaer der ute, du klarer det om det er viktig nok for deg.

Følg meg gjerne på:

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

Takk for at du leser.

Maria

 

71 kommentarer
Jalmar kjempstad

Jalmar kjempstad

Utrolig bra, du er et levende eksempel på suksess i trening 👍

Jalmar kjempstad: Takk, det var hyggelig å høre:)

Bra jobba. Det viktigste er nok det å ha en god disiplin og mål. Du ser, som du sikkert vet veldig bra ut, men jeg er nok ikke fan av alle tatoveringer som er "moderne" nå,

Jeg gikk opp 40 kg og ammet av meg igjen 45 kg bare på få måneder.

Blir ikke helt rett å si at du trente fettet av deg for damekroppen er nå en gang laget slik at vektnedgang etter fødsel er naturlige.

Anonym: Hei, det er jo fantastisk, har du noen før og etterbilder slik at jeg kan legge de i innlegget mitt, dette vil forsterke motivasjonen for de fleste:)

Good damn! Bra jobba! Du er ti ganger mer motiverende enn disse "elsk fettet ditt" bloggerne som skal vise frem at de er store selv om de liksom lever Sunt

Stine: Hei, folk har forskjellige preferanser. Men for min del så har jeg aldri likt å være overvektig. Så da valget enkelt:)

Nå du jaggu gi deg, Maria. Tablettene som du går på for diverse psykiske lidelser er også slankende. Uten tablettene dine så hadde du muligens vært feit/lubben fordi at du ville ikke hatt overskudd til å trene - ihvertfall ikke på det nivået som du gjør i dag.

Du slipper til stadighet unna med løgn/''faktafeil'' - at Nettavisen lar deg spre denne propagandaen er en svikt i systemet.

Noen ganger så mistenker jeg deg for å la dine venner kommentere positivt om deg - mye som ikke stemmer i dine blogger, Maria.

Kenny: Hei, selv om denne kommentaren ikke var særlig positiv så godkjenner jeg den. Dette må være en vrangforestilling av virkeligheten. De tablettene jeg går på øker verken energi nivå eller svekker matlysten, stikk motsatt for medikamenter generelt. Dine mistanker stemmer ikke med virkeligheten og jeg opplyser deg at jeg er en blogger for Nettavisen.

Wow! Dette var inspirerende å se!

Aslak Kongsvik

Aslak Kongsvik

Hvor lenge vil du orke å holde på? Tenker du på at du en dag skal bli gammel, feit og skrukkete?Man kan aldrig trene seg fra tiden vet du.

Aslak Kongsvik: Hei, min mor er verken feit eller skrukkete, dog er hun over 70 år i tillegg:) Det hjelper og leve sunt og bevege på kroppen:)

Var det på samme stedet du fant vannfargene og fikk ødelagt resten av kroppen??

Pompel: For meg er ikke dette ødeleggende, mer energi fremmende. Jeg har vel aldri hatt særlig behov for å ligne på alle andre, ref tattooveringer:)

liker deg bedre fyldig mye bedre;))

Imran: Det viktigste er at man trives med seg selv, er det ikke?:)

Du var veldig lekker som gravid. men det gikk over.

Veldig bra jobbet, men i prosessen ser det ut til at du har fått ganske sterkt utslett også.

Stein: Takk, nå er jeg meget glad i tattooveringer også:)

Resultatet ditt er fantastisk, veldig bra jobbet..:)

Men, synes ikke overskriften står i stil til innlegget.. Du kan da ikke bare ha spist grønnsaker og drevet med intervall i 4 år..??

Så beklager,men dette var ett dårlig blogginnlegg.. !!!

Savner litt informasjon om hvordan???hvilke intervall? Hva skal til? Viljestyrke ja, men hva gjør en.. Rutiner?

Ane: Hei, jeg har ikke spist bare grønnsaker i 4 år:) Det var en periode på ca 4 mnd. Jeg burde spesifisert dette bedre. Jeg har skrevet mange innlegg om intervall trening. Jeg er veldig glad i tabata trening, dette innebærer 8 runder av 30 sek 110% 15 sek pause ganger 8. Kjør gjerne ro intervaller, løp i motbakke på mølle stigning 15, sykkel høy motstand, eller annen anstrengende kondisjon kombinert med styrke

Hei, så utrolig kult.

Jeg er selv lett overvektig, er en jojo-slanker og er flink til å trene i perioder, men sliter med å gjøre det til en varig livsstil. Kult å se at det mulig!

Har du neon tips til en doven og sofakjær student.

Helst ikke bare "kom deg opp av soafen", gjerne litt mer konkret.

Btw: Leste kommentaren til Kenny, tabletter for psykiske lidelser har en tendens til få folk til å legge på seg.

Studenten: Hei, jeg har en del treningsvideoer på youtube, i tillegg ligger det mye innlegg om kosthold og trening her på bloggen:)

helsearbeider

helsearbeider

Andelen av kostens totale energiinnhold som kommer fra karbohydrat, fett og protein benevnes ofte som energiprosent eller E%. I gjennomsnittskosten bidrar karbohydrat, fett og protein omtrent med henholdsvis 50, 35 og 15 E%. Anbefalt fordeling av de energigivende næringsstoffene er at karbohydrat bør bidra med 45?60 E%, fett med 30 E% (10E% mettet fett, 10E% enumettet fett, 10E% flerumettetfett) og protein med 10?20 E%.

30 min fysisk aktivitet daglig!

http://www.mensfitness.com/training/workout-routines/30-best-abs-exercises-all-time

helsearbeider: Høres fornuftig ut. 30 min burde holde for de fleste.

Til studenten

Til studenten

Det finnes medisiner for psykiske lidelser som absolutt gir vektnedgang. Noen kanskje litt for mye...

Ritalin er jo velkjent. Wellbutrin ikke så kjent.

Til studenten: Hei, jeg går ikke på noen av de tablettene du referer til. Lamictal og Sobril på kvelden. Så kan man finne ut om disse gir slankeeffekt?

Hei! Synd at folk skal være så dømmende, sikkert bare misunnelse...

Stå på, sikkert ikke bare lett å være deg, så mye dritt som du må ta imot!

Herregud...du var da ikke feit på det gravidbildet...Går det ikke å trene og få en sprek kropp utenom å blli så forbasket tynn..ikke mye fint spør du meg..grusomt med alle disse tatoveringene også.Men det gir Kansje veldig "selvfølelse" og å se ut som et "norgeskart"på kroppen.De som bør slanke seg ,er folk som virkelig er feite og har mange kilo for mye på kroppen.Du burde heller være en motivasjon for dem,ikke for folk som bare har litt valpefett her og der.Veldig stygt å bli så radmager....

Anonym: Hei, igjen preferanser. Jeg er ikke så tynn, bare mye muskelmasse. Dog har jeg lav fettprosent, veier 60-61 kg på 174 cm.

På gravidbildet var du faktisk en veldig søt jente.

Kim: Det var hyggelig å høre:)

Gud for noen kommentarer folk legger igjen! :-( For min del var dette inspirerende ihvertfall.

Når skal tatoveringer gå av moten igjen?

Ugh!: Ikke vet jeg, følger ikke moten:)

Det blir vel litt feil å si at du var fet når du var gravid. Alle legger jo naturligvis på seg da. Men hva veide du før du ble gravid? Var du overvektig da? Jeg har 32 kg å gå ned å har gått ned 13 til nå. Synes det er inspirerende å se på treningsvideoene dine. Hvor mye kardio trente du for å gå ned?

Bettina: Hei, jeg veide ca 66 kg før jeg ble gravid med 3 barnet. Det endte på 84 kg. Vekten viste 76 kg etter noen uker, så herifra jobbet jeg med ned på 57 kg med kun å trene kardio. 57 kg er for lite på min høyde så jeg bygget meg opp ca 3 kg i muskler. Jeg trente mye spinning i prosessen. Dette kombinert med ro-itervaller er meget fettforbrennende. Finn en gruppetime som passer i henhold til jobb og familie og husk å være konsekvent på å bruke denne 5 ganger i uken:)

Mye dritt fra tøffe tastaturkrigere her. Har man ikke noe positivt eller konstruktivt i det minste så hold nå kjæft. Bra jobba og lykke til videre. :-)

Calle: Hei, det er fort gjort å ikke forholde seg saklig. Men jeg godkjenner alle kommentarer i dette innlegget:)

Vi andre har selvfølgelig ingen mulighet til å verifisere hvilke medisiner som du inntar grunnet dine psykiske lidelser. Personlig så mener jeg at du har oppnådd svært gode resultater uten litt ''drahjelp''.

Jeg mener ikke å være negativ - slik som du antyder - men sannheten/kritikk er som oftest det mest positive.

Du legger ut et bilde av deg når du er gravid - HALLO - noen hjemme? Hva med å legge ut et bilde av deg da du var 12 år - det hadde vel gjort susen, Maria? :)

Videre så har du vist en svært nedlatenhet overfor mennesker som veier for meget/fedme - hvilket du har høstet svært mange negative tilbakemeldinger på i dine tidligere blogger.

Er det ok at vi angriper deg på samme måte som du angriper mennesker med vektproblemer? Forstår du ikke at det er svært mange grunner til at folk ikke går så lett ned i vekt? Kanskje litt psykologi og etc. inne i bildet her, også?

Betenkelig at du selv kan bestemme hvilke kommentarer som slipper ut til Bloggen din - du kan med andre ord sensurere vekk det som ikke gagner deg selv.

Det er ikke misunnelse som er drivkraften her - jeg ønsker bare fakta, og den skurrer blant annet med bilde av deg under gravitet.

Seriøst: Jeg er svært overbevist om at du lar dine venner og bekjente gi deg positive tilbakemeldinger - de meldingene slipper igjennom nåløyet ditt, Maria? :)

Ønsker deg alt godt, Maria! Klem :)

Kenny: Hei, som svart under er det ingen siling i dette innlegget, når jeg vanligvis ikke godkjenner kommentarer handler det om usaklighet. Tror denne bloggen hadde vært et komishow om jeg hadde gjort det:)

Grunnen til at jeg la ut et gravidbildet er det eneste jeg har å vise til i forhold til når jeg begynte prosessen tll nedtrappingen i vekt. Dette er 3 mnd før jeg trente meg fra 84 til 57 kg. Jeg har gått litt opp igjen nå heldigvis. De siste bilde er fra en uke siden. Når det gjelder nedlatende er det en tolkning fra din side, jeg støtter ikke overvekt, det står jeg 100% innen for. Jeg mener at dette ikke er bra for helsen.
Når det gjelder det psykologiske aspektet så sliter vi alle med hvert vårt, det er vel ingen hemmelighet at jeg ta egne medisiner for akkurat dette?

Fakta er på bordet.

Jeg har ingen venner som jeg vet om som kommenterre utelukkende positivt da de fleste forholder seg anonyme.

Ha en fin dag:)

Jeg er et menneske som har prøvd/levd livet i både vonde og gode faser uten noen form for piller av noen slag.Synes det er veldig trist at så mange unge folk på din alder , ikke takler problemer som dukker opp ,uten å må ta piller for det.Livet er just ingen dans på roser for noen og piller tar vel ikke bort det som er årsak til problemene?.Blir helt mørkeredd når du skriver at du må ta sobril og lamictal på kvelden.Og du er sikkert ikke alene om det.Tenk at det er slutt på å tåle motgang og sorger,nå skal alt bare være velstand og penger,da har vi det bra...

Anonym: Hei, jeg har bipolar lidelse 2, for meg er det nødvendig å ta tabletter. Men ellers er jeg enig i det du skriver:)

Er vel strengt tatt slik at en del medisiner vedrørende psyke virker "vektøkende" og ikke slankende. Slankende ville vi vel kanskje kunne si at adhd medisiner eller den ulovlige varianten i form av amfetamin er. Nå vet jeg ikke om du bruker noe slikt, eller har brukt det, men anti depressive medisiner pleier ikke å virke slankende....godt jobba :) Er forsåvidt også endel lovlige ting som funker, blant annet godt kosthold, kreatin, bcca og proteiner...bare for å nevne noe.......

Robbe: Hei, jeg tar verken slankefremmende eller prestasjonsfremmende medikamenter. Ei heller tar jeg jeg kreatin eller lignende:)

Håper de har brukt fargestoff som kan fjernes med laser. En dame er finere som litt solbrun en blå mm. Ellers flott dame. :)

Frode: Igjen preferanser, jeg foretrekker blekket:)

Det finnes faktisk godkjente varianter av amfetaminmedisin.

Til Robbe: Det vet jeg ikke siden jeg aldri har brukt slike.

Kreatin kødder med levra.

Vær forsiktig.

Anonym: Jeg holder meg unna kreatin.

Joar Smygspikken

Joar Smygspikken

Du er en inspirasjon og en oppmuntring i kvardagen, takk Maria jeg er så glad i deg Maria!

Joar Smygspikken: Så hyggelig:)

Det må gå kraftig ut over selvtilliten og pengeboka til de som evt prøver å etterligne dere..

Tusen takk for veldig inspirerende innlegg for en som nettopp har blitt mamma men som sliter med å finne veien tilbake til treningsformen. Kiloene er ikke noe problem men det liksom strukturen i treningen. Kunne du kommet med et tips til hvordan man skal begynne? Typ hvor mange ganger i uken, hva slags trening etc. Jeg sliter med å vite hvor jeg skal begynne da jeg alltid har trent mye men nå er jeg litt rådvill for hvor man skal starte liksom. Skulle vært et program for å komme seg tilbake i form:)

Heidi: Hei, jeg har en del treningsinnlegg på både blogg og vlog, som du kan se på og lese. Jeg anbefaler HIIT trening, høy intervall, med 110% og korte pauser, eller om du vil lengre intervall treninger. Hva med gruppetimer? Liker du det? Personelig liker jeg å trene hver dag, det er ikke alltid jeg får det til, men det holder med 5 ganger i uken av 1 time.

Heia! Du ser smashing ut! :-)

Ja, vet det finnes lovlige varianter. Ritalin, Conserta og sikkert flere. Hvor fikk du det fra at jeg ikke visste det? Så har man selvsagt efedrin, det funker, men er jo noe lingnende som amf, bare svakere.Så til neste påstand: Kreatin kødder med leveren? Hvor har du det fra? Er vel en liten teoretisk sjanse for at det kan kødde med nyrene, men det er skjeldent.

Du er skjønn ;-)

Du er helt rå, og digger hvordan du svarer på frekke kommentarer uten å hisse deg opp. Folk er så sjalu at det renner over. Stå på, vi trenger en blogger som deg (Y)

Charlotte: Takk:) Jeg forsøker å holde meg til saken. Så alle har muligheten til å svare saklig tilbake:)

Du er like vakker uansett, Maria. Så lenge jeg vet hvor vakker du er på innsiden vil du alltid være vakker også på utsiden. Ha en fantastisk flott helg.

Stig L: Du er god da, tusen takk:)

Du bør ikke ha lav fettprosent. Og veie 60-61kg på 174 cm er altfor lite.Bare så du vet det.

Skriv en ny kommentar