hits

Faen jeg blir forbanna!

Hei kjære lesere.

Ikke pant på svenske flasker eller bokser?

Hva i alle dager er det staten driver med?

Om vi skal bli oppfordret til en bedre resirkulerings politikk burde vel staten svelge en kamel fordi nordmenn velger å handle noen bokser på Svinesund ...

Eller en annen løsning, sett ned prisene på norske varer, øk lønnsomheten av å handle lokalt.

Jeg irriterer meg stadig over den norske grådighets politikk, vi skal skatte alt vi eier, vi skal betale økninger av totalt meningsløs infrastruktur som omhandler drepen på næringslivet i Oslo. Staten fratar småbedrifter og være livskraftige? Vi blir oppslukt av en gigant sluk av våre skattepenger og penger forøvrig til å bidra til at det blir monopolisert av storbedrifter i Norge ... Er dette riktig?

Dette er ikke en riktig utvikling? Når det gjelder både miljø og grunder innovasjon.

Jeg klør meg og rister på hode. Hvem er det som bestemmer? Jeg kaller i alle fall ikke et demokrati med intensjon om annet en å tømme folks lommebøker og helse forøvrig.

Folkehelsen vitner om en utvikling av kynisme og valgløshet.

Hva tenker dere om saken?Følg meg gjerne på.

Youtube

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

Takk for at du leser.

Maria

29 kommentarer

Går fint an å ta med flaksene og boksene til Sverige om man ønsker å få tilbake panten. Eller så kan de fint resirukeleres her i Norge også.

Men klart om man får Norge og Sverige å samarbeide på det og lage samkjørte priser, en felles-kasse for norsk og svensk pant også må det være like strekkoder da....

Tror ikke pant er statlig heller. Og hvis pante-ordningen er statlig så er det vel kanskje heller ikke vits i å støtte utlandet med mer penger hvis du tenker at utenlandske bokser skal kunne fåes penger igjen for i Norge, da gir kunden Ola Norman først pengene til et annet land også gir den norske stat pengene tilbake til kunden ? Da vil rett og slett staten gitt penger ut av landet da ???

Tone: Hele essensen i innlegge er tilrettelegging som er gunstig både for miljøet og Ola. Dette bidrar ikke til oppfordring av miljøvennlig politikk. Enig om at Sverige og Norge burde samarbeide, helt klart.

Asle Finnevolden

Asle Finnevolden

Hvert land har sin egen panteordning men de fleste går igjennom uten betaling .Dette betyr egentlig at vi panter 110% flasker i Norge ikke 70% staten sier😡

Vel, jeg tenker at du ikke har satt deg inn i hvordan panteordningen fungerer.

I Norge er det en ordning mellom de som produserer (eller importerer) drikkevarer og de som selger drikkevarer.

Staten er altså ikke involvert.

Får å få tilbake pant, må strekkoden på en flaske/boks matche strekkoder i systemet som tilsier om man skal få pant og hvor mye (1 kr eller 2,50 kr).

Man kan faktisk levere endel svenske flasker/bokser i norske panteautomater, da det er lagt inn en rekke svenske strekkoder, men man vil ikke få pant for dem.

Dette er rett og slett fordi svenske produsenter ikke leverer drikkevarer til utsalgssteder i Norge, og dermed ikke har avtale om viderefakturering av pant.

For å oppnå det du her uttrykker, må altså hele ordningen gjøres om til å være en statlig gjenvinningsordning, i stedet for en panteordning mellom produsent og utsalgssted.

Ta med flaskorna eller burkarna till Sverige och panta där nästa gång. Anledningen det inte går är för att dom inte är köpts i Norge. När man betalar för läsk när man köper den så köra panten på i kassan.du har betalat för panten i Sverige och det skulle fucka upp hela systemet att ta in flaskor och burkar som inte det är betalt norsk pant på. Det är själva systemet och har ingenting med politiker att göra.

Snusfornuftig

Snusfornuftig

Du kan jo bare putte de svenske boksene i glass- og metallsorteringen da, og plastflasker i plastreturen. Da blir det resirkulert, selv om du ikke får pant på det. :)

Ble ikke overrasket. Det er jo staten i sitt beste nøtteskall ) Bra skrevet og sanne ord Maria.

Knut Olsen, bare tull at ikke staten er involvert.

Forskriftene om pant er vedtatt av Stortinget, og følger av en rekke lover vedtatt av Stortinget, jfr https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2004-06-01-930

Judas Iscariot

Judas Iscariot

Når det gjelder pant så er/var det planer om en felles europeisk pantordning. Men ble trolig sabotert av store aktører. Coca-Cola jobber for å fjerne panteordningen.

Når det gjelder skatt i 'hytt og vær' er dette en ide politikere har fått fra det kommunistiske manifest. For å gjøre folket til slaver, skattlegg dem.

Det andre som kommer ut av det kommunistiske manifest er sentralbanker.

Realisten - staten fastsetter satser og regulerer hvordan ordningen skal være, dette fordi panteordninger bl.a. kan gi reduksjon i emballasjeavgifter. Alt økonomisk og praktisk utover dette foregår uten statlig innblanding. Pengene går ikke gjennom staten på noen måte.

Dette innlegget var ikke særlig bra. Du må nok informere

deg litt mer før du vil komme med forslag.

Overfladisk tull, ikke mer enn dette. Prøv med litt

mer dybde neste gang, utrolig med hva man kan tjene

penger i dag, uvitenhet.

Svante Eklövf

Svante Eklövf

Nu kan ni ångra 1905, norrbaggar!

Så din motivasjon er å få penger tilbake for panten? Det er ikke det at du resirkulerer som er hovedgrunnen til pant?

Heheh, nå skal jeg gjøre big business. Finne et land som kan selge meg tomflaske for 20 øre stykket, for så igjen å pante dem for kr. 1.- til kr. 2.50.-/ stk.

Har du pant på smoothieflaskene dere produserer?

Du som kaller deg Indignert.

Det kommer kanskje som et sjokk for deg.

Men alle disse utlendingene som roter i bosset etter flasker,gjør det ikke pga de er milijøvenlig og ønsker du skal kilde sortere.

Motivasjonen er pengene/panten man får.

Ingen pant, ingen innsamling av flasker og boxer.

Penger er motivasjonen for det aller meste her i verden.

Selv om det finnes disse som tror røde kors driver å samler inn penger til fattige barn,pga de ønsker å være snill.Betyr det ikke at de ikke tar godt betalt

Artikkelen er ikke reell da du ikke forstår pantesystemet og hvordan det er satt opp. Det er som regel de med minst kunnskap som hisser seg mest opp.

Du kunne ha satt deg inn i det du kritiserer så du ikke gjør en total skivebom:

"Skandinaviske bryggeriforeninger har vært kritiske til et felles pantesystem, fordi de er overbevist om at dette vil bli dyrt."

"Pantesystemene i Norge og Sverige i dag fungerer utmerket, med meget høy returandel, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og drikkevareforeningen til NRK.no.

Nome tror hverken på økonomisk eller miljømessig gevinst ved å innføre et felles system.

? Hvis det skulle innføres et felles pantesystem for Norge, Sverige og Danmark ville det ha enorme kostnader, ettersom tusentalls nye varelinjer måtte legges inn i automatene og kontinuerlig oppdateres, mens pantepengene skal tilbakeføres dit de høre hjemme. Miljøgevinsten ville være minimal, om eksisterende i det hele tatt, og skal man bruke penger på miljø finnes det langt bedre prosjekter, sier Nome."

Venter spent på når den gode artikkelen kommer på bloggen din.

Gunnar flaskestad

Gunnar flaskestad

Dette var interessant, flasker er et problem.

Når det gjelder samfunnet, så betyr ikke det at pengene er tapt, grunnen er at mye går tilbake i skatt til staten, og tilbake til staten i skatt fra de du handler hos. Det er en sirkel.

Ikke noe problem: Scann barkoden på en tilsvarende norsk flaske, print den ut og lim oppe på svenskeflaskens barkode. Så rett i pantemaskinen. (Flasken blir til og med klemt flat i maskinen så ikke lett og oppdage kuppet..)

Du kunne blitt en flink politiker :) En politiker som ikke har jobbet noen år skulle aldri fått lov til å bestemme over de som sørger for at Norge tjener penger.

Oddleif Pantegaard

Oddleif Pantegaard

Du Maria Maria, Eg Æ så glad du tar opp detta spørjesmålet, du æ ikkje dum du Maria, takk flotte Maria takk skal du ha Maria 👌

odd arild hellvik

odd arild hellvik

Var veldig overasket da det ble innført engangsflasker i glass på 0,35 ølflaker. Små ølflasker er blitt dyrere enn 0,5 l bokser, går turer med hunden og ser at engangsflasker kastes i naturen, returbokser blir plukket opp av folk takket være panten. Mye utlendinger her i Kr.sand, jeg ser stadig folk som roter i søppla i blokka , på jakt etter bokser,

Snakket med en kar fra den totalt utbombet byen Aleppo her en dag. Spurte om hva han mener er det største problemet med å bo i Norge. Utifra det jeg hører, må det være flaskepanten og at man må betale for et plastnett på Rema. Han hadde til og med hørt om at i enkelte kommuner ble bosset hentet kun hver fjortende dag!

Tone jeg er ikke helt enig med deg. Folk som deg tenker ikke med hodet, du mener at strekkoden på pante flaskene bør være samme slik at man kan pante i Norge eller Sverige. Da kan jo folk som kjøper flasker i Sverige tjene på det når dem kommer til Norge og panter flaskene. Du må tenke litt på valutta.

Dette er jo grunnen til Harry Handel. Alt skal være så utrolig dyrt i Norge. Svenskene klarer seg bra uten høye avgifter og formueskatt. Svenskene har ikke engang oljepenger. Norge har masse oljepenger, men hevder at Norge er fattigere enn Sverige. Det gir ingen mening.

En boks hval sjokolade koster 61 kroner i Norge.

https://hvalsjokolade.no/produkt/fargeplett/

En boks hva sjokolade koster 48 kroner i Sverige.

https://maxgodis.se/collections/hval/products/300g-hval-fargepletter

Dersom dere kjører bil til svenskene. Så koster en boks hval sjokolade 33 kroner. Maxgodis tar ekstra betalt, men fortsatt billigere enn Norge. Den originale prisen for hval sjokolade er 33 kroner i svenske fysiske butikker. Kjøpte nettopp 6 bokser hval sjokolade på shopping tur i Sverige. Hval sjokolade er utrolig god sjokolade. God og fyldig sjokolade uten mye sukker. Bruker alltid hval sjokolade til muffins, vaffel og boller baking. Det er utrolig godt. Jeg er ikke en rik person. Jeg tjener bare 300000 kroner i året, men stortinget ønsker å beskatte meg til helvete. Jeg mener at de ønsker å gjøre meg utrolig fattig. Jeg blir rett og slett fattig av å bare passere bommen til Oslo, men staten skal alltid rane folket mye mer. Jeg handler 99% av maten min i Sverige. 1% av maten handler jeg i Norge. Norge har masse avgifter, toll og mer avgifter. Skulle gjerne kjøpt HVAL sjokolade i Norge, men fy pokker så utrolig dyrt.

Det burde generelt ikke blitt solgt flasker/boxer etc uten en form for incentive for å resirkulere det.

Vet ikke hvordan det skulle fungert i praksis,med boxer fra sverige ol.Kansje noe alla det man har/hadde med kobber før.Man får penger for det etter vekt.Jeg vet ikke.

Jeg hater Stortinget

Jeg hater Stortinget

Sverige kommer til og bli konkurs hvis politikerne i Norge fjerner avgifter på mat og snadder. Dumme politikere gjør Sverige rik. Smarte politikere gjør Norge rik.

Dersom jeg hadde styrt Norge så ville Sverige gått konkurs i løpet av 2 uker. Maten i Norge kommer til og bli så billig at ingen har lyst til å handle i Sverige. Norsk laks koster 15 kroner for 600 gram i Sør Korea. Forstå det dem som kan. Dumme politikere gjør norsk laks dyr i Norge og billig i Sør Korea.

Bjarte korknes

Bjarte korknes

Kan man ikkje sluta me plastflaskar, og bruka berre glasflaske?

Nei jeg er for å ha et visst sikkerhetsnett jeg altså. Ellers blir det amerikanske tilstander med horder av hjemløse og folk som sliter enda mer enn hva som egentlig er nødvendig. Bor man i et utviklet samfunn så må man rett og slett bare godta at noen må dra lasset litt mer enn andre. Penger=ansvar.

Skriv en ny kommentar