hits

Jeg feiret ikke 17 mai

Hei kjære lesere.

Analyse, egentlig ikke en forakt. Bare av u interesse. Rotløst eller likegyldig?

Bunaden ble hengende i skapet.

Jeg gjør det selvfølgelig for barna, det er klart. Men i år har jeg ikke barna, de er hos sin far. Da var det en easy exit og bare stikke av.

Jeg sitter i Gøteborg og skriver. Gårsdagen var en dag med opplevelse og 20.000 ekstra i potten. Jeg og min mann feiret ikke 17 mai. Hva er egentlig meningen?

På bensinstasjoner på veien møter vi undrende blikk. Vi går i treningstøy. Vi rakk det før toget. På trening befant det seg ikke mange nordmenn, men en del polakker klarte jeg å høre, med henhold til språket.

For meg består denne dagen av fyll og rør. Mange sier de gjør det for barna, men hvorfor havner man så langt ned i flaska da? Fråtser i mat. Har man vanskeligheter med å finne ord i samtaler? Man møtes kanskje en gang per år. Snakken blir ofte anstrengt. Slik har i alle fall jeg følt det. Det løsner med alkoholen.

Hvor er barna? De leker med andre barn, glede og latter. Voksene barn som oss har helt andre interesser.

Er det denne dagen i året flest blir tatt med promille, eller dagen derpå?

Russen er ferdig får i år, jeg har ikke hørt veldig mye bråk fra disse, men det henger vel sammen med at jeg bort på landet. Dagen er preget av virkelighetsbildet, bæm, back to realety. Hvordan det gikk med eksamen er uvisst.

Jeg skjønner egentlig ikke poenget med denne dagen, det har jeg aldri gjort. Mange sitter alene, mens de ser flagge stiger til værs. Skuer toget ut av vinduet og reflekterer.

Kongefamilien er på plass, i stiv drakt står de og vinker. Anstrengt eller med glede? De er vel også ganske avsperret.

Får å være ærlig var jeg meget bekymret for terrorangrep i går. Ikke vet jeg hvorfor, men det var en indre følelse, som ikke fant sted, heldigvis.

Jeg ser ut av vinduet her jeg sitter, det er sol. Jeg møtte på endel svensker i går som lurte på hvorfor jeg var her.

Det er enkelt, det betyr intet mer enn en helt vanlig dag. Er jeg en nationalsviker? Mange vil vel si ja. Jeg sang ikke med dere, eller brydde meg noe yttligere.

Håper mange av dere kan gå litt i tenkeboksen. Jeg mener ikke at vi skal avvikle, men kanskje ikke legge så uendelig mye trykk på en helt vanlig dag.

Hva er deres tanker rund 17 mai?

Følg meg gjerne på YOUTUBE

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

Takk for at du leser.

Maria

 

24 kommentarer

Hei, Maria. Synes faktisk du bør feire denne dagen så lenge du kan. Om noen år er det flere muslimer i Norge enn nordmenn, og da er ikke denne dagen like selvfølgelig. Bunad er byttet ut med hijab og andre tildekkene antrekk. Så gå ut og spis en is, og feire friheten, så lenger den varer. Politikere som Gahr Støre og Lysbakken gir glatt bort landet vårt.

Til Ola - Så sant, så sant...:

https://www.youtube.com/watch?v=Uj69XxunTo8

Vår bortrøvede 17. mai;

Del 1: https://www.youtube.com/watch?v=iMQ8TNuQ1vs

Del 2: https://www.youtube.com/watch?v=SggFKX0XScA

Ingeborg Sofie

Ingeborg Sofie

Enhver gjør som man vil. Sånn er det bare. Allikevel synes jeg det er trist å høre at du føler det slik på Norges nasjonaldag. Dagen vi feirer vår egen grunnlov. Vår egen frihet. Feirer at vi bor i et av verdens beste land. Det er mye vi kan klage på og være misfornøyd med. Mye som kan bli enda bedre. Men vi er heldige som bor i dette landet.

Alkohol på 17.mai er noe jeg aldri har opplevd. Å møte opp i byen til yrende folkehav, god stemning, is og pølser og norske flagg er for meg en fantastisk tradisjon som jeg håper aldri dør ut.

Ola og Kenneth. Pfft. Det är faktiskt alein lizard judar som tar över världen.

Jeg er helt enig i Maria sin oppfatning av feiringen av dagen!

Saken er at sauene er ute og feirer dagen, mens våre politikere allerede HAR gitt bort landet vårt. Det er faktisk lenge siden Norge var en suveren nasjon, men det har gått de aller fleste av sauene hus forbi!

Etter min mening, er dagens 17. mai feiring basert på en livsløgn av dagens Norges innbyggere!

Rett og slett flaut!

Fremmed kulturelle reportere i TV2 og NRK fokuserte veldig på folk fra Afrika og Midt-Østen i gårsdagens 17. mai tog. Hvorfor gjorde de det? Har vi mye å lære av midt-østens folk når det gjelder frihet og demokrati? Ap og Jonas vinner nok høstens valg og muslimene får da flertall etter hvert i alle Norges bykommuner. Da vil vi nok få se splittede 17. mai tog i fremtiden hvor gutter og jenter må gå hver for seg (jentene bakerst).

Jeg feiret heller ikke 17. mai.

Hele gleden har forsvunnet med økende mengde utlendinger som vifter med flagga fra landa de kom fra.

Hvorfor er de i Norge dersom landa de kom fra er noe å feire?

Sånn utenom å NAVe da...

Hrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmmmmmmmm, eg skjønne inkje koffor det inkje e alkoholforbod på 17. mai. Det ska jo vær barna sin dag, og då burde det inkje vær lov te å drikka eller rusa seg på aent vis, det e sikkert ôg, det. Akkurat sånn så på julafta, så ôg e barna sin dag og difor ôg må vær heilt alkoholfri, av di det har Gud sagt. Me får setta vår lit te at KrF syte for å få innført forbodet (humre!)

Har selv et avslappet forhold til 17 mai og synes det kan bli vel mye styr på denne dagen. Den norske nasjonaldagen har vel mistet mye av betydningen om hvorfor den feires, vi er på så mange bundet opp i EØS sine direktiver at vi styrer ikke skuten selvstendig lenger. Allikevel vil det være noe som mangler om feiringen av 17 mai blir avviklet, da er det en bekreftelse på at vårt kjære fedreland er gått inn i en ny epoke.

Heia, enig med deg, om enn kanskje med en annen vinkling. 17 Mai er blit en hypernasjonaldag der vi flommer over av nasjonalfølelse med syttendemaisløyfer som rekker ned til knærna, nesten kaster oss rund halsen til folk vi knapt kjenner og gauler "gratulere med dagen". Med faner i toget som utbasunerer "Gud signe vårt dyre fedreland og Norge mitt Norge"

Rett og slett komisk å bivåne, for meg ;)

til kjetilT, du virker som e kristen fanatiker,

Gud hjelpe meg for et dårlig språk og så mange skrivefeil det er i denne artikkelen.

Hilsen en gammal surmaga hvalross av en pensjonert norsklærer,

Trygve Moe

Wow! Skikkelig edgy! Nå får du nok en stjerne i boka hos den venstrevridde vennekretsen din.

Etter at barna ble voksene så sløyfa jeg 17 mai.og været her oppe i nord er jo som kjent kuling og regn spesielt på slike dager,da kommer uværet som bestilt ) I år hadde Bergen det fineste været, og det unner jeg dem virkelig:)

Jeg feiret heller ikke 17. mai, fysisk sett. Men mentalt gjorde jeg det.

Du vil ikke ha utlendinger til landet, men du vil heller ikke feire den eneste dagen vi feirer for for suverenitet? Snakk om dobbeltmoral! (Måtte bruke det ordet for det skjønner du.)

I det ene innlegget klager du over "utlendinger", men du vil i et annet innlegg ikke være med på å opprettholde dagen(e) da avtalen som egen nasjon ble signert?

Hva vil du egentlig? At landet vårt skal bli et intetkjønn? Det du forakter i et parforhold?

Nei, du gjør tydeligvis hva du vil og driter oppi resten.

Jeg synes dagen bør feires så lenge det går. Det sies at dagen vil utgå om noen år pga alle de som bor her som ikke har noe forhold til dagen. Så barnetogene og nasjonalfølelsen er på vikende front, dessverre.

Leser med interesse, men du MÅ lære deg rettskrivning snart. Innholdet i det du skriver overskygges av det horrible språket.

Kjetil den glade

Kjetil den glade

Her er det en misforståelse ute å går, i gamle dager da kom ikke utlendinger til Norge frivillig, så da reiste man med båt og hentet utlendingene med tvang, det var stort sett damer som ble hentet. Nå et det mye lettere, nå slipper man hente dem, nå kommer de selv 😃

Kjetil den glade igjen

Kjetil den glade igjen

Norge var en av de fremste som hentet afrikanere , men de fraktet dem rundt omkring med båt, ombord på disse båtene hadde mannskapet som oppgave å gjøre damene gravide, men de tenkte ikke på at disse barna som ble født var deres egne 😃

Trening, nøtter, energibarer og poker....huff;)

Funker fokuset du har på trening og kosthold for deg? Er du blitt et lykkeligere og mer harmonisk menneske? Selv hadde jeg et ganske ekstremt forhold til helse - spiste lavglykemisk og trente hver dag. Tipper jeg tenkte på noe relatert til min helse, kropp og mitt utseende minst 50 ganger daglig. Jeg ble en ganske fraværende mor og kone fordi jeg brukte mye av energien min på å tenke på, planlegge eller gjennomføre noe som hadde med kroppen min å gjøre. Og jeg ble ikke spesielt lykkelig. Så jeg skiftet fokus. Nå spiser jeg stort sett det jeg vil, har sagt opp abonnementet på treningsstudioet, går istedet daglige turer med bikkja, sykler en del om sommeren og går på ski om vinteren - ofte sammen med mann, barn og venner. Har gått opp 10 kg, føler meg friskere og bedre, og virkelig nyter det livet har å by på. Anbefales!!!

Anonym kl 1643

Den beste kommentar på lenge.Er veldig enig i alt du har skrevet:-)

Det er mange som mener dette er årets beste dag, selv mener jeg den er oppskrytt. Så jeg ble faktisk litt glad når jeg leste at du heller ikke hadde feiret :-) Husker jeg elsket dagen da jeg var barn, men man vokser liksom opp. Så nå holder det med å se litt feiring fra tv på morningen, før man tar en harrytur med ett par andre slektninger som heller ikke bryr seg om å henge nedi by'n ;-)

Til OLA : Det var veldig bra skrevet og sanne ord. Ja bare vent den tid vil komme og det kan vi takke våre naive rødstrømper for )

Skriv en ny kommentar