hits

Slik blir du fet og lat

Hei kjære lesere.

Jeg ønsker å gi dere litt fakta rundt hva sukker gjør med kroppen vår.

Sukker er enda mer avhengighetsdannende en kokain og fører til både fedme og livstruende sykdom. Jeg lever nesten helt uten sukker selv. Det har endret livet mitt drastisk å kutte ut raffinert sukker. Kroppen, humøret og energien, altså den helhetlige helsen og sinn stemningen min er helt annerledes.

Kosthold bidrar med 70-80% at du ser ut slik du gjør og føler deg slik du gjør. Hvitt sukker er fake tom energi som bryter ned og ødelegger kroppen din. 

I dages samfunn og i mathyllene i butikken består 80% av matvarene våre av sukker. Industrien tilsetter sukker i 99% av alle halvfabrikat produkter for å gjøre deg sukker avhengig og skape carvings etter produktene. Slik tjener de penger på at du blir avhengig og syk. Coca Cola er tidens største synder.

Sukker fører til en rask blodsukkerstigning.

Kroppen skiller derfor ut insulin for at sukkeret skal bli brukt til energi til kroppens celler. Det er insulinet som gjør at sukkeret transporteres inn i cellen. Hvis man spiser for mye sukker ift aktivitetsnivå oppstår det ett overskudd. Dette overskuddet lagres som fett i kroppen. Sukker fører til en rask blodsukkerstigning og dertil ett raskt fall. Du blir derfor hurtig sugen på mat igjen og fortsetter kanskje å spise enda mer sukker? Fettet legger seg som en «pølse» rundt magen. Overvekt kan føre til livsstilssykdommer som blant annet metabolsk syndrom og diabetes. Det er påvist en klar årsakssammenheng mellom inntak av «raske» karbohydrater (mat med høy GI), som feks sukker, og forekomsten av hjerte og karsykdom. Sukker fører også til at man lettere får infeksjoner i kroppen. Hva gjør sukker med deg?

Påvirker humøret:

For mye sukker kan også bidra til depresjon og angst,

 skriver Side2.no.

Blodsukkersvingninger kan gjøre deg irritert, gi deg humørsvingninger, gjøre deg sliten eller omtåket. Det er fordi en brus eller et kakestykke kan få blodsukkeret til å stige til værs for så å gi deg et dropp. Når blodsukkeret er på vei ned igjen kan du føle deg deprimert, engstelig eller humørsyk.

For mye sukker svekker hjernen

En studie fra 2012, som ble gjort med forsøksrotter ved UCLA, fant at et kosthold med høyt inntak av fruktose, hindrer læring og hukommelsen ved at hjernen arbeider saktere. De rottene som hadde et høyt inntak av fruktose hadde dårligere forbindelser mellom hjernecellene.

 Sukker er en vitamin- og mineralrøver

Ifølge treningsforum.no er hvitt sukker er tomme kalorier hvilket betyr at det er ribbet for nyttige næringsstoffer utover energiinnholdet.

Forbrenning av sukker som energikilde er en prosess som krever flere essensielle næringsstoffer (eksempelvis B-vitaminer, sink, magnesium). Inntar du et sukkerrikt måltid (brus, snop) som ikke inneholder disse næringsstoffene vil kroppen hente de fra blodet, hjernen (B-vitaminer) og skjelettet (kalsium og magnesium).

Fare for hjertesykdom

Koblingen mellom sukker i kosten og hjertesykdom har vært kjent lenge. Hjertesykdom er den vanligste dødsårsaken i Norge og i de fleste industrialiserte land, skriver Side2.

I en studie publisert i tidsskriftet JAMA, har forskere funnet en sterk sammenheng mellom et kosthold med for mye sukker og død på grunn hjerte-og karsykdommer, skriver Norsk Helseinformatikk.

 Kan gi hjernen et skikkelig kick

Side2 skriver at forskere har funnet at bare en liten smak av sukker kan gi hjernen et skikkelig kick. Tester viste at deltakere som gurglet vann tilsatt sukker rundt i munnen presterte bedre under mentalt utfordrende oppgaver, i motsetning til da de gurglet vann tilsatt kunstig søtstoff, ifølge BBC Science. At sukker kan være like avhengighetsskapende som rusmidler tror jeg på, det skremmer meg, sier ernæringsfysiologen videre og henviser til en kommentar på bloggen sin.

Gir høyt blodsukker

Ernæringsfysiolog Alvhild Frøland forteller til Kvinneguiden.no at høyt blodsukker på mange måter er skadelig, så at insulin kommer inn og senker blodsukkeret er på mange måter bra, men mye insulin er med på å lagre fett.

Videre forklarer han at når det er lite oksygen til stede som for eksempel under hard trening vil også andre celler, som muskelcellene, være avhengig av å hente energien fra glukose.

Drikker vi for eksempel brus vil mye av dette sukkeret slippes ut i blodet. Vi vil få et unormalt høyt blodsukker. Ved høyt blodsukker vil buttspyttkjertelen skille ut store mengder med det blodsukkersenkende hormonet insulin.

Skadevirkninger ved mye fruktose

Hvitt sukker, altså fruktose, har de siste årene fått mye av skylden for fedmeepidemien i USA. Forskjellen fra Norge og USA er at USA bruker mye ren fruktose, og ikke vanlig hvitt sukker med fruktose og glukose som vi gjør i Norge, skriver Klikk.no.

Mye fruktose kan gi fettlever, insulinresistens, mer fett i blodet og som nevnt overvekt.


Jeg anbefaler dere å se disse filmene:

https://www.youtube.com/watch?v=-8eQ_8Jogcw

https://www.youtube.com/watch?v=6uaWekLrilY

Kilder;

http://www.sol.no/helse/2015_12_18_71425_dette-gjor-sukker-med-kroppen-din.html

http://www.familieoghelse.no/helse-velvere/fysisk-helse/hvordan-pavirker-sukker-kroppen-var

Noe å tenke over.

Jeg legger ved en liten treningsvideo underMaria 

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

Youtube

Instagram

Facebook

Snapchat: Prettysmooth 

15 kommentarer

Bra innlegg.

Denne linken ser ut til å være død:

https://www.youtube.com/watch?v=-8eQ_8Jogcw

Essensielle næringsstoffer er ikke vitaminer og mineraler, men karbohydrater, fett og protein. De raskeste karbohydratene er de raskeste karbohydratene vi kan spise er monosakkarider som finnes i frukt. Juice er den kilden til sukker som får blodsukkeret til å svinge raskest. Karbohydrater er kroppens foretrukne energikilde og den energikilden som kroppen er flinkest til å nyttiggjøre seg med.

Disakkarider (farin) er to monosakkarider som er bundet sammen i glukosebinding.

Honning som er regnet for veldig helsebringende er stort sett karbohydrater.

Å kutte karbohydrater er ikke en god ide for fett og proteiner blir også lagret i kroppen som fett om man får for mye. Det er leveren som bestemmer når og hvor fett skal lagres. Insulin regulerer også fett og proteinopptak. Hvorfor jeg påstår det? Diabetespasienter må ta insulin selv om de kutter ut karbohydrater. Insulin er et essensielt peptid hormon. Den beste kilden til karbohydrater er korn (grovbrød = god kilde til b3). Da får man jevnt blodsukker og viktige mineraler. Juice og fruktdrikker uten fruktkjøtt er det verste vi kan ha i oss. Smoothie i forsiktige kvanta er bra.

En tynn person som ikke trener er i større fare for død enn en overvektig (BMI 34) person med diabetes som trener (150 min uka moderat)- Steven Blair (Professor, 3x æresdoktor og hans 650 vitenskapelige utgivelser har blitt sitert 42 tusen ganger og aldri bestridt) Det viktigste man kan gjøre for helsen er faktisk å trene 150 minutter i uka. Det betyr mindre hvordan man ser ut.

Du må gjerne motbevise mine påstander.

kjetil foran pc på en stol

kjetil foran pc på en stol

Det nye som er en studie over lang tid i england, den sier at det er kombinasjonen sukker og fet 50 - 50 som er fetdannende og farlig, det er kaker godteri osv...

så sukker er ikke farlig, og fet er ikke farlig.

noen anbefaler honning som sukkerinntak. for du må ha sukker for å bygge muskler og energi sammen med protein.

Øyvind, påstander basert på tøv trenger man ikke beviser for å tilbakevise. Fett er kroppens foretrukne drivstoff forresten, ikke karbohydrater. Karbohydratene i kosten bør komme fra grønnsaker, salat bær og noe frukt

Takk for et nyttig innlegg. Hvordan er det med sukker i frukt, bør man holde seg unna eller begrense?

Er sjeleglad for at jeg til slutt fant min vei i kostholdsjungelen. Jeg må telle ALLE karbohydrater, ikke bare raske karbohydrater. Så med et kosthold bestående av proteiner, sunt fett og litt karbohydrater, samt styrketrening, så er jeg på god vei ut av fettberget!!!

Kjell28

Jeg har i alle fall dekning, backing og vitenskapelig forskning som ikke er tilbakevist gjennom 20 år og 100090 pasienter bak meg. Kroppen foretrekker karbo, fett og protein i rekkefølgen for energi. Den største helsegevinsten man kan få er trening og ingenting slår det, enda.

Hva har du?

Jeg har holdt på med idrett i over 30 år,hadde jeg kuttet ut sukker hadde jeg sikkert stryket med. Sukker er faktisk ekstremt viktig for kroppen,hvertfall hvis man driver med langsiktig og hard idrett.. Trikset er å ALDRI ta inn FOR MYE av ett produkt. For mye sukker vil gi deg negativ effekt. For mye vann vil gi deg vannforgiftning og kan lede til død. Det er bare å bruke hodet. Når det gjelder USA,så bruker de noe som heter High Fructose Corn syrup,istedet for vanlig sukker fordi det er langt billigere,det negative med dette er at kroppen klarer ikke å fordøye det like bra som sukker og UTEN fysisk fostring,vil du raskt legge på deg og påføre deg sykdom av diverse slag. Å holde seg i form er ganske enkelt,kroppen er ett fantastisk maskineri og klarer å takle det meste av "dritt" selv,trikset er å aldri overdrive,og komme deg opp fra sofaen. Det gjelder absolutt alt.

Man gumlet da plenty sukker i gamle dager også...saft, syltetøy, kaker, men godteri var vel ikke dagligdags, ihvertfall ikke i store mengder. Det var ikke mange overvektige...

Maten ble laget fra bunnen av, og ellers var folk mye mer aktive utendørs, både barn og voksne. Nå sitter vi på ræva den brede og kommenterer bl.a. bloggen din. Ok, jeg har gått tur i kveld...det hjelper jo. :)

Bra med trening ja, men alt med måte da:) Husk at det finnes et liv også uten trening og når du blir for overtrent da blir huden fort slitt og det kan være farlig for hjerte ditt ) så ikke ta helt av med trening og bare trening " Bare et viktig advarsel :)

Hør hør! Sukker er gift. Hold dere unna!

Interessant innlegg. Hvordan ser kostholdet ditt ut? Generell/kjapp oversikt over hva du spiser til de forskjellige måltidene i et innlegg kanskje?

Kroppen foretrekker ikke karbohydrater.

Men karbohydrater er det som er kjappest og lettest å omsette til hjerneføde.

Øyvind: kun 2% av de som prøver seg med en lavkalori/lavfett opplegg for å gå ned i vekt lykkes viser studier. Opplegget deres er en katastrofe...

Jeg skal ærlig innrømme at jeg er sukkeravhengig, og har den grusomme bilringen rundt magen. Du tror kanskje ikke på meg når jeg sier jeg vil bli kvitt den (for det er jo tross alt bare å kutte ut sukret!). Sukker er vel nesten mer avhengighetsskapende enn alkohol og dop og alt som er, så uansett hvor mye man vil kutte det ut, er det faktisk lettere sagt enn gjort. Sukkerabstinenser er ikke til å spøke med! Vanskelig å gå på jobb med hodepine, rastløshet og irritabilitet bl.a... Har ett stort ønske om at du kan skrive noe om matvarer man kan bytte ut? Eksempel noe som er sunnere enn brød, poteter, ris, pasta og sånne ting vi spiser mye av. Da hadde jeg blitt kjempeglad :-) Elsker bloggen din <3

Skriv en ny kommentar