hits

Hvorfor finner vi på unnskyldninger som rettferdiggjør usunne kropper?

Hei kjære lesere.

Er dere klare for sommeren?

Jeg har lest at det er inn med cellulitter? Jeg mener at dette bare er en dårlig unnskyldning, for å slippe å ta tak i seg selv. Men alt med måte. Noen er mer disponert for dette en andre.

Dette blir litt som pappakropp unnskyldningen. At det skal være inn med å være overvektig, som jeg har skrevet om i protest før. Man skal ikke lage usunne idealer.

Jeg mener på ingen måte at man skal være syltynn. Jeg er like imot dette som jeg er mot fedme.

Mange vil vel si at jeg er ekstrem, eller selvfokusert, fordi jeg prioriterer å trene daglig. Men det er ikke så vanskelig som dere tror. Det handler om å disponere dødtiden til noe positivt.At man av fri vilje velger å spise junk, eller enda verre forer barna sine med det, er for meg et under. Alt med måte igjen. Det burde handle om en grunnleggende interesse for at barna og familien burde få i seg riktige næringsstoffer i hverdagen. Det er slik man blir sunn og frisk,kombinert med trening, er dette en suksess strategi for å holde formen god. Ikke bare om sommeren, men hele året igjennom.

Sommerkroppen en god inngangsbillett for å sette i gang.

Nå vet ikke jeg hva dere der ute individuelt spiser eller trener, men jeg kan gi noen gode råd for å starte påen.

Jeg har foreslått mat før, men gjentar meg selv:

 • Spis bare ren mat. Ren mat betyr mat man kan se hva som er helt ublandet, fisk, kylling, litt storfe, egg, grønnsaker, frukt, nøtter, bær, raw food, havregryn, linser, vill ris, rug, cottage cheese.
 •  ikke spise lettprodukter, ekte smør og ost er bedre. Hold dere unna plantemargariner og melange.
 • Ikke spis syre holdige produkter eks som gris, brus, poteter, vin og ferdigmat.
 • Hold deg helt unna raffinert sukker.
 • Drikk detox som du lager selv, disse drikkene består av bær, frukt og grønnsaker. Hold dere unna saft og juice fra butikken. Spis økologisk så langt det er mulig.
 • Bruk bare cocosa i all matlaging.
 • Prøv å spise 5 måltider per dag, ikke spis deg kjempemett. Men vet heller ikke for lenge før du blir sulten, det kan føre til overspising. Ikke handle i butikken om du er stresset eller sulten (Bare et ekstra råd)
 • Drikk mye vann med lime, ingefær og sitron.

Få deg en god nattesøvn, helst 8 timer.


Trening vil jeg anbefale dere å bruke kroppsvekt, om dere ikke skal ha en ekstrem forvandling. Disse er enkle å utføre hjemme:)

 

 • Rygghev 50 om dagen.
 • Sit-ups 50 om dagen.
 • Benhev 30 om dagen.
 • Knebøy 50 om dagen.
 • Push-ups 20 om dagen.

Om dere skal "speede" opp prosessen, tar dere ekstra 50 jumping jacks eller 20 burpees. 

Litt råd fra en 34 år gammel 3 barns mor:) 

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Snapchat: Prettysmooth

MARIA

Dagens vlog under: 


 


 


 

41 kommentarer

Hva slags syre finnes i svin/gris?

Kjetil på sofaen

Kjetil på sofaen

Det er ikke slik at alle er like, forskjell på kropper, vær fornøyd med den du er.

Tale L Tøtdal

Tale L Tøtdal

Cellulitter er ikke et resultat av "usunt" kosthold. Og det er ufarlig.

https://nhi.no/sykdommer/hud/diverse/appelsinhud-cellulitter/

Har du vitenskapelig belegg for disse "kostholdsrådene" du stadig kommer med?

Og er du deg bevisst at det kropp- og utseendefokuset som virker å være bærende verdi på bloggen din fronter et menneskesyn som er relativt forkastelig og potensielt helseskadelig? Både psykisk og fysisk, for lesere, særlig unger og unge? Fordi så mye av fokuset ditt er kroppsbasert?

Når innlegg, uansett innhold (eller mangel på det), konsekvent er ledsaget av bilder av deg selv hvor du poserer relativt lettkledd?

Respekter folks ønske om å flashe kropp, men det var dette med innhold, budskap og sammenheng.

Og du er hjertelig velkommen til å skrive innlegg om "politiske temaer", om samfunnet, slik du ser det. Men fint om du innimellom reflekterer litt om de påstandene du kommer med kun er basert på egen fremmedfrykt, regelrett rasisme og diskriminering. Eller om du kan fundamentere noe med fakta. Ta deg en tur ut. Ut av bobla.

Se litt utover. Ta inn nye inntrykk. Beveg det utenfor komfortsona. Oppsøk virkeligheten og dagens Norge. For de av dem som leser bloggen din og tar alt du skriver for god fisk, så ville det vært samfunnstjenlig. Men i den store sammenhengen, så er det mye du kan gjøre for at den skal bli mer relevant, troverdig, fornufts- og faktabasert, ikke minst, mindre skadelig for lesere som tror kropp og utseende er alt. Virkelig, der feilinformerer du. Tror ikke at du vil påføre unge og voksne mer press og risiko for spiseforstyrrelser. Men for å unngå det, så er du pent nødt til å justere litt på budskapet du virker å fronte. Som alt du skriver og kategorisk uttaler deg om, vis til referanser. God helg!

PS: mulig du svarer på denne. Vis isåfall gjerne til innholdet, ikke bare si at jeg "hater", samt at du "tydeligvis engasjerer", evt er "en motstemme mot PK-Norge" og "fordommer mot deg fordi du har arvet penger, har god økonomi og kan tilbringe den hverdagen din, innenlands og utenlands, relativt romslig".

Du er privilegert der, bruk det til noe samfunnsnyttig

Dette hørtes enkelt ut. Tror jeg skal prøve siden jeg får så dårlig samvittighet av mitt eget kosthold.

Maria- Du er super kul!! Digger at noen sier ifra om fedme, man burde definitivt heller promotere sunn og trent kropp. Til Tale over her som setter disse sunne, velmenende rådene i samme bås som "å promotere spiseforstyrrelser" osv. - hvordan kan folk dra sånne slutninger? Jeg synes rådene dine var kjempe bra - du sier jo også at man ikke trenger "light produkter", så på hvilken måte kan folk få spiseforstyrrelser av å lese at man burde trene litt hver dag og spise sunt som gir mer overskudd og ett lykkeligere liv? Det står jo ingenting her om at man skal trene flere timer hver dag og ikke spise noe som hlest og jeg vet at du tidligere også har sagt at man ikke skal telle kalorier, men heller spise det man trenger. Det er jo faktisk vitenskapelig bevist (bl.a. av flere Harvard professorer) hvor skadelig raffinert sukker er og hvilken effekt det har på kropp og sjel. Tommel OPP!

Er DIN kropp særlig sunn da?

Omtrent 0% fett.

Og du maser så mye om kosthold og trening at jeg mistenker deg for ortoreksi. Hvilket også er en skadelig/usunn sykdom.

Har aldri trent eller spist sunt,utrolig at jeg har blitt så gammel som jeg har blitt..Har vært slank bestandig og ganske frisk allikevel...Skjønner ikke hvorfor dere må gå til kiropraktor og bli knekt dere som trener så mye,trodde alle vondter holdt seg unna da...det er jo trening en blir oppfordret til om

en har vondt her å der...Overtrent kanskje...

Men tror en får god arbeidslyst av trening...jada...joda.... neida...

Hei Maria.

dette ble, unnskyld at jeg sier det, dum lesing. personlig trener jeg 6-8 ganger i uken, men da pga egeninteresse og at det gjør meg glad. slike som deg er faktisk pr definisjon det verste jeg og mange andre som TRENER vet om.

Du "bruker" en egen "hallelujahopplevelse" som en brekkstang og pressmiddel til å skape en dårlig samvittighet hos andre, uten å vite at du er da den som er "farlig" her. alt du gjør er å skape den perfekte tilretteleggelsen av anoreksi.

Folkens.. spis grovkarbo og spis ren mat, skyll det ned med vann og drit i alle fancy tips ellers. spis det dere LIKER, og tren i den mengde som føles rett for DERE. aldri la noen fortelle deg at du trener for lite. begynn i det små og øk når DERE føler det er rett, og ikke ut fra hva en avmagra bimbo sier i en blogg. kjenner dere at dere blir litt "lei", prøv å bytte på treningsrutinene :) og hva dere enn gjør.. tren i de klærne dere føler dere vel med... ikke tro at ei overprisa strømpebukse gjør jobben for dere :)

lykke til

hvilken syre er det gris inneholder? og hvorfor i all verden skal man ikke spise potet, på lik linje med pasta og ris? hva er det du egentlig snakker om?

Beklager, poteter inneholder mye stivelse, ikke syre. Min feil . Ellers kan dere lese litt her http://www.alternativ.no/art/?id=157

Kjetil på sofaen

Kjetil på sofaen

Poteter er bra, særlig kalde eller lunkne. Det gir god fordøyelse.

Og god fordøyelse er det viktigste du tenker på når du blir eldre 😃👍

I mine øyne ser du ikke spesielt sunn ut, og det virker også som om du har et svært usunt forhold til livet. Trist at folk som deg ser seg nødt til å være så kategorisk dømmende til andre bare fordi de har andre prioriteringer, samt litt høyere fettprosent enn deg selv - det vitner vel litt om et ganske vaklende selvbilde? Vær som du er, ta tak i det du vil. Faktum er at denne trening/fitness/kostholds-farsotten som har oppslukt oss de siste årene bare er en trend, det går over. Klart det er en fordel å ha et relativt bevisst forhold til kosthold og trening, rent helsemessig, men det jeg ser overalt er mennesker som går helt opp i det til det antar sykelige proporsjoner der de bruker stort sett all sin tid (på jorden!) på et evig forsøk på å forbedre sin fysikk til det herkuliske.. vi blir aldri perfekte, og vi skal alle dø, liksom. Chill out.

Hva med å bruke litt tid på å skrive bedre? Det må jo være en prioritet for en blogger.

De påstandene som presenteres her er såpass ensidig fremstilt at det blir mer morsomt enn informativt. Dette handler mer om narsissisme enn noe annet. Du kaller ulike kroppsfasonger for unnskyldninger og stempler alt annet enn din egen 8-pack som uansvarlig. Det vitner om lite refleksjon og innsikt. Det finnes så mange ulike grunner til at folk ser ut som de gjør og at du dømmer de på bakgrunn av det faktum at de er late, spiser feil og unnskylder seg er såpass naivt at det skinner i gjennom i artikkelen din. Mange av helsepåstandene dine har ingen faglig eller kunnskapsrik bakgrunn annet enn en tilfeldig nettartikkel. Dette er et hovedproblem i mange blogger hvor man påvirker mange unge lesere. Den dagen du viser til utdannelse innenfor områdene du omtaler skal jeg lytte med åpne ører. Inntil da er dette lite annet enn "fake news".

"Uten filter" - og med alternativ.no som referanse? Her bør noen skru på filteret.... :-D

Alternativ.no er nok et sted man bør gå inn og hente kostholdsråd ja, kjempelurt.

Trening er bare for de vantro ya Allah. Har ingenting i Norge og gjøre. Bedre og gå på moské og spise seg god og tjukk

"Jeg tar tempen på Norske fordommer og ubehagelige tema av alle sorter."

Allikevel ikke hardhudet nok til å godkjenne kritiske kommentarer.

Trodde faktisk du var litt mer seriøs en som dette.. joda noen av rådene e forsåvidt greie de men tror dessverre du ikkje helt har innsikt i hvordan en dag for en mann i gaten er.. om man har mulighet til å rette livet rundt trening er det selfølgelig ikkje vanskelig å ha en veltrent kropp med litt dedikaajon, men med et fysisk yrke og lange dager blir treningen ofte lagt etter jobb og livet og alle rådebe dine her blir ofte vanskelig å gjennomføre.. stemmer at svin inneholder syre og poteter stivelse men å kalle det fyfy e svada..

Me myself & Irene

Me myself & Irene

HAHAHAHAHAHA. Dette er så utrolig typisk. Tvert noen bare prøver å hjelpe folk til å komme seg litt i bedre form, skal det reageres med sinne og raseri tilbake. Nei, man må jo for guds skyld ikke finne på å si noe negativt om de som sakte men sikkert, tar sitt eget liv og sørger for å også ha et langt mindre aktivt og mer kjedelig liv, inntil de tar helt kveld. Folk skal jo helt klart selv få bestemme over sin egen kropp og helse, men å skåne verden for sannheten, er virkelig helt latterlig. Folk som Julia Friberg aka Juliafrika, blir hedret for å leve med litt overvekt og en usunn livsstil, men tvert det kommer en fra den motsatte side, blir det sannelig ramaskrik. Pell dere opp fra sofaen eller innrøm at dere bare er for late og aksepterer å ta i mot de helsefarene som kan dukke opp underveis istedenfor. Kan ikke behandles som barn.

Kjetil på sofaen

28.04.2017 kl.12:57

Det er ikke slik at alle er like, forskjell på kropper, vær fornøyd med den du er.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHA =)

Vær fornøyd med den du er ? For all del, men skal samfunnet rundt, hjernevaskes og fortelles at dette er sunt og ufarlig, om man ligger på sofa dagen lang og har overvekt ? Fantastisk holdning. Naivitet og latskap på det kvalmeste.

Helt ENORMT innlegg, selv om jeg ikke følger med Maria, må jeg si at dette var noe jeg VIRKELIG har ventet lenge på at noen skulle være tøffe nok til å poste, i dagens glasshus samfunn...og her kommer Maria =)

Pluss poeng til deg og utrolig stilig å se en så veltrent frøken =) Du har bedre magemuskler enn meg som er mann, men det gir meg virkelig motivasjon, så TUUUUUUUUUSEN TAKK for at du stadig prøver og ikke gir oss opp, selv om det kommer en del surt oppgulp av kommentarer tilbake som takk.

Alireza; så usaklig du er.. Ikke minst usmakelig..

Maria; stå på! Du inspirerer!

Du skriver om det ingen våger skrive om:-) Du er så bra blogger ! Folk generelt,er drittlei "pyntepenebloggere" som aldri ser ting utenfra sin egen komfortsone:-) Du er pen,men likevel hjerne og ser i perspektiv!

Kjetil i senga

Kjetil i senga

Visste du at 2 joggeøkter i uka a 1/2 time gir 6 timer lengre levetid 😃 Så iløpet av et liv blir det ca 1 år med jogging og 7 år lengre levetid 😃👍

Hei Maria. Synes du har en dritdeilig kropp. Du har perfekt sixpack, deilig rumpe, velformet venusberg og deilige lår. Tenk om flere kvinner var som deg og ikke var så late. Det trengs jo feks ikke mer enn 25-30 min hver dag med trening istedet for å glo i data- eller tv-skjermen?

Hva er sunt med tatoveringer da? Etter min mening er det en hudsykdom svært mange pådrar seg av fri vilje. Når alderdommen tar en blir det for jævlig. Tiden er visst inne for T-skjorter og shorts nå, for å vise frem idiotiet. Virker ganske lavpannet spør du meg. Cellulitter kommer av å spise for mye citrusfrukter skjønner du vel:)

Alle med litt utdanning og kunnskap innen helse vet at kardiovaskulær utholdenhet er en bedre predikator på hod helse enn vekt.

Enkelt sagt: en litt lubben veltrent person er sunnere enn en tynn utrent en.

Du er kjempeflink. Jeg håper jeg klarer å bli så rik som deg en dag jeg også...og sunn...

Hei Maria :)

Alternativ.no er aldri et godt sted å henvise til for noe som helst. Bare et tips.

Din fettprosent er for lav til at det er sunt for en kvinne . Kilde: En hver kostholdsekspert som ikke lefler med alternative fakta.

Uff, er delvis enig her. Men må innrømme at hvordan liv har man hvis man ikke kan unne seg noe godt. Tror man kan spise alt, bare i mindre mengder, og kutte ned på godteri og brus er det viktigste. Og du er ikke usunn selvom du ikke har 0 % kroppsfett, og en haug med muskler.

good old gammel nok

good old gammel nok

En blogg helt innenfor, Poenget er at folk skal komme i bedre form, og det er selvsagt det mange trenger. Man trenger ikke strebe etter å bli superslank og megaveltrent, ethvert framskritt er positivt!

En fjerdedel av landets befolkning vralter rundt med alt for mye fett. De blir bevegelseshemmet i ung alder,og får en tidlig dårlig helse med påfølgende forkortet liv. Det er sannheten. (Unntaket er de som har overvekt pga sykdom,men å ikke gidde ta tak i egen helse, er ingen sykdom.)

Drit i å fortelle de tjukke at det er greit å være seg selv. Alle ønsker å se bedre ut, men de kommer bare ikke i gang. Fortell dem i stedet hvordan de kan bedre egen helse. De har alt å vinne på det.

En runde på Finn viser hvor mange gode forsetter som gis bort eller selges billig. Treningsutstyr i massevis, så godt som ubrukt. Mange har de beste intensjoner, men faller av med det samme. Problemet er at folk går for hardt ut, og blir lei etter ei uke og knapt nok det. Det handler om å begynne i det små. Leke med treningsutstyret, kanskje gå seg en tur dgalig. Endre litt kosthold. Drite i smågodt, brus og alt det andre vi lures til å spise og drikke.

I morra er det første dag i mai. Jeg tør vedde på at den som er overvektig, og tar bittelitt tak i helsa si fra i morra, er mer fornøyd med seg selv allerede til sankthans. Overflødige kilo reduseres, det blir lettere å leve. Men ingen ting skjer før man begynner.

Sjøl er jeg 62. Trener 2-3 ggr ukentlig på treningssenter. Går turer. Sykler litt. I fjor sommer var jeg så feit at jeg vurderte borrelås på skoa, fordi jeg ikke greide å knyte lissene sjøl. Med bare litt innsats har jeg fått et mye bedre liv. Lavere vekt, bedre knær, bedre rygg, knyter skoa sjøl, går lett i trapper, spiser mye sunnere. Og ser jevnaldrende som knapt kan gå...

Og til kostholdet er å si at egg er en fantastisk sunn del av den daglige menyen. Proteiner og vitaminer. Kjernesunt!

(Og pssst: Seks egg om dagen er naturens egen viagra, om man skulle trenge det...)

Ikke at jeg er uenig med deg, men kanskje du skal skrive med litt teoretisk fakta som er aktuelt for det du velger å ta opp. Jeg ser pengene ikke har hjulpet deg med å få høyere iq :)

Var faktisk ikke ment å lese, kom borti ved et uhell på mobilen. Cellulitter er vel helt normalt på sunne friske slanke kvinner med en sunn fettprosent, jeg fatter ikke poenget med å skrive det du skriver. Det du og endel andre driver med er ikke særlig sunt helsemessig i det lange løp heller. En middelvei er absolutt sunnere i det lange løp. Både i forhold til kosthold og aktivitet. Noen av oss fokuserer heller på å leve godt og lenge, framfor å trene for å få veldig framtredende muskler. Du må for all del bare fortsette med å trene så mye du lyster, men kutt ut å legg fram at det er sunt på det nivået langsiktig.

Hei! Jeg skal forsøke å forsøke og holde meg konstruktiv i denne kommentaren. Jeg forstår godt hva du forsøker å formidle, men det er et par punkter jeg undres litt over. For det første: svin inneholder stoffer som vil kunne provosere frem anfall hos dem med urinsyregikt og andre sykdommer. For friske mennesker er ikke et normalt inntak farlig i det hele tatt. Raffinert sukker er heller ikke skadelig i moderate mengder. Detox har ingen bevist effekt. Lever og nyrene tar seg (heldigvis) av avfallsstoffene i kroppen.

Det er helt sant at nordmenn bør endre litt på kostholdet, men det er viktig å ikke bli for bastant. Det finnes mange veier til målet.

Jeg vil heller ikke anbefale hvem som helst 50 sit-ups daglig, da dette kan provosere korsryggssmerter hos deler av befolkningen. Tren variert og det du liker, og vær i aktivitet minst 30 min daglig.

Jeg har hørt at frukt og fruktjuice er like ille som godteri og brus. Bare at det heter fruktsukker, men at kroppen ikke ser forskjell på vanlig sukker og fruktsukker. Eneste "goden" med frukt, er at man får i seg litt vitaminer i tillegg. Så vektsmessig anbefales det vel ikke å bælme innpå med frukt og fruktjuice såvidt jeg har skjønt? Hva tenker du om dette? Hilsen ei som desp prøver å gå ned i vekt;)

Tydelig at her oser d mye misunnelse, anbefaler tur til øyelege for alle de som påstår at hun er usunn..

Hei Maria

Jg er imponert.

34 år og trebarns mor.

Noen av mine merritter:

- 30 mans kamp. Gikk full contakt i 105 minutter uten pause.

- 1 500 armhevninger.

- Jogget fra Voss til bergen i ett med 45 kilo på ryggen.

- Vært hare for am elitesoldater.

- osv osv osv

En liten tanke:

Inviter de som er mest kritisk til din blogg til en uke i din verden.

Ikke bare i teorien, men i praksis.

Om mulig, samle dem i en gruppe og få de til å spise og trene som du gjør.

Legg den uken dag for dag ut på bloggen din og la alle, ikke minst de du får med i gruppen, få se hvor vanskelig det faktisk er å få til en -"sommerkropp"- om det er det som er målet.

La kritikerne få et så vell fysisk grunnlag til å uttale seg som psykisk.

-"Jeg garanterer at ingen sier takk til en slik invitasjon"-

Mvh

Jeg praktiserer samme kost og trener masse! Har så sykt mye igjen for dette :-) Og min sønn på 15 år har blitt oppdratt til en slik sunn livsstil, og har nå den utrolige atletiske fysikken! Skulle tro det var ganske logisk og en selvfølge at man tar ansvar for sin egen og familiens helse, men slik er det desverre ikke. Og de som ikke får dette til, av årsaker jeg ikke vet hva er, de må selvfølgelig lire fra seg alt mulig usmakelig oppgulp til dem som prøver å inspirere til noe positivt. Helt idiotisk. Synes du er tøff som står mye i motvind Maria, og fokuserer på å spre det gode sunne budskap! :-)

"Hold deg unna poteter". Som står for det største inntaket av c-vitaminer for nordmenn. Og på hvilken måte er det forsvarlig å ta 50 sit-up? Husk at målgruppen som leser dette ikke nødvendigvis vet noe om progresjon. Du som hevder at du trener hver dag - burde klare å få inn noe bra på dette.

Gjest med glede

Gjest med glede

Det er ikke bra med latskap.

I dag var det dobbelttrening med kona og datteren.

En times jogging pluss styrketrening etterpå.

Ikke si at det er usunt. Jeg elsker det selv om jeg blir litt "kake" resten av dagen.

Og for å sitere kona: Hvorfor er det så få damer som trener hardt? Hun undres stadig over dette. Menn er mye flinkere til å ta i.

Du er en flott rollemodell for norske kvinner! Du kunne levd livet ditt på rød løper, men har mange barn og er samfunnsengasjert. Og selv om man ikke har så mye penger, så kan alle få en bra kropp ved å trene og spise sunt! Gleder meg til å høre mere fra deg i USA!

Skriv en ny kommentar