hits

Derfor drikker jeg ikke mer

Hei kjære lesere.

Alkoholen kan ødelegge forholdet og deg selv som menneske.

Jeg vil fortelle litt om mitt forhold til alkohol.

I mange år brukte jeg alkoholen som en flukt fra problemene mine.

Jeg tok meg et par glass på kvelden for å slappe av. Ikke fordi jeg likte rusen eller smaken, men for å slappe av isteden for å ta tak i meg selv, eller yttligere som en faktor for å unnslippe problemer.

Alle mennesker opplever utfordringer i et forhold, eller i livet forså hvit. Jeg var kanskje en av de jeg vil kalle feige. Det var enklere å sette seg ned å slappe av, unnslippe angsten elle å roe seg ned.

I mange tilfeller medførte dette til lukket kommunikasjon mellom min partner.

Problemene ble mindre der å da, men det var nok bare den følelsen jeg satt med. En følelse som ikke var reell i hverdagen.

Når fritiden meldte seg, isteden for å gjøre konstruktive ting, så var det enklere å dra på fest og slå seg løs. Da refererer jeg til helgene.

Jeg vet at unge i dag har denne utfordringen. De drikker og utsetter seg for ting de muligens de aldri hadde gjort i edru tilstand. Mange angrer dagen derpå. Alkohol medfører å gjøre seg selv svak eller ikke å tenke klart i øyeblikkets hete.

Hvorfor det er blitt sånn i dagens samfunn, vitner om dårlig selvtillit og faren for å fraskrive seg selv problematikken.

De unge konsumerer som aldri før. Voldtektsrater stiger. Hvem er da ansvarlig for seg selv lenger? Det lurer jeg på?

Når man frivillig velger å bli et offer, er det ikke du som menneske som sitter med ansvaret?

Jo, jo, mange er uheldige. Men uhellet hadde ikke vært ute om du ikke utsatte deg selv for farene, hadde det vel? Nei, her er det kanskje enklere å skylde på andre.

At man skal gå trygt i gatene, burde være et must, men det er ikke sannheten. Mange vil utnytte seg av enkeltes tilstand og det kan medføre alvorlige konsekvenser.

Kommunikasjonen er viktig for å bevare forhold og vennskap. Ikke at dette er den utelukkende faktor til at ting går til helvete, men det gjør det på ingen måte bedre.

Jeg valgte å innse at dette var en av sperrende i mitt forhold. Nå når jeg selv valgte å slutte helt, har verden blitt 1000 reiser enklere. Jeg og min partner krangler sjelden lenger.

Hvorfor? Jo, av den grunn at vi kan være klare i hodet. Mange forhold ryker pga fylla. Det er vesentlig mye enklere å drite i og dermed gå på en smell. Er det verdt det?

Hvorfor kan vi ikke bruke tiden med partner og venner til å kose oss, uten at det medfører at vi kjeder oss i hjel?

Tilstedeværelsen er i mange grader lik null.

Før i feriene brukte jeg mer tid på å feste, enn å oppleve hva som var verdt å se eller de gode samtalene. Det hele ble et stort rør av fylleprat, og alle problemene folk klarte å tømme ut av seg.

Noen problemer hadde sannsynligvis ikke hadde vært tilstede, om man bare hadde tatt tak i seg selv.

Jeg sier ikke at alle drikker for å unnslippe hverdagen. Men dette gjelder særlig for den yngre generasjonen.

At det siste man gjør før skolen er ferdig er å drikke seg drita før eksamen. Er ikke dette bortkastet etter mange års dedikasjon og arbeid? Kanskje ryker det hele fordi man tar på seg en rød eller blå uniform?

Det er vel enkelt for meg her jeg sitter å innse fordi jeg er voksen.

Tilbakeblikket er for meg et under, at jeg tillot meg selv at det pågikk i så mange år.

Er vi generelt ulykkelige? Mange lever de i et forhold av løgn og tillater seg å finne flukten i å unnslippe fakta. Noe som i mange tilfeller kan medføre utroskap.

Finnes det noen positive aspekter? Man tror kanskje man blir mer sosiale. Men jeg tror nok at det sosiale hadde vært mer konstruktiv om man lot være å delta i drikkekulturen.

Bare en liten Heads up av erfaring.

Jeg vil heller bruke tiden min på ting som gjør meg lykkelig. 

Hva tenker dere om saken?

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Snapchat: Prettysmooth

MARIA


 

 

17 kommentarer

Helt enig med deg! Men saken er vel egentlig at dette med festing, og hvor "hjernedødt" det er, finner man som regel ikke ut før man blir litt eldre og andre interesser overtar.. Men jeg har fått inntrykk av at flere unge IKKE drikker, hvert fall ikke like mye som min generasjon gjorde da vi var unge og nysgjerrige..?!?

Det er sååå mange andre ting man heller bør ta for seg, enn å sløse bort tiden på fyll og fanteri, men som sagt tror jeg den tankegangen kommer med alderen..

Ha en stilig Onsdag!

Jeg tenker først og fremst at det er bra at du ikke drikker alkohol! Og så tenker jeg at ditt håpløst dårlige språk gjør det vanskelig å forstå en del av det du prøver å si.

Er du sikker på at du ikke drakk da du skrev dette? En blogg er ikke en Norskprøve men dette er nesten komplett uforståelig.

Jeg drikker masse vann hver dag.

Må være plagsomt å ikke drikke.

Hei Roar

Norskprøve skrives med liten forbokstav. Lettere å se flisa i andres øyne enn stubben i ditt eget.

Dette har du jo skrevet om flere ganger før???

Boring.....

"Forså hvit" ?! 🤣

"Jeg vil heller bruke tiden min på ting som gjør meg lykkelig. " er ikke sikker det som gjør deg lykkelig gjør andre lykkelige vettu....

Mange nyter alkohol på en god måte. Det er også lov å drikke seg dritings og gi faen i ny og ne uten at det bør være, eller bli et problem.

Den var genial Ole Brum :-) Så typisk med alle de kritiske sure folkene. Jeg forsto,veldig godt hva Maria skreiv,for jeg er ikke hjernedød som den andre giftige tungen kommenterte;-D HA HA HAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!

Du er faktisk helt på bærtur. Hvis du ikke forstår hvor feil det du skriver er burde noen ta ifra deg tastaturet.

"Når man frivillig velger å bli et offer, er det ikke du som menneske som sitter med ansvaret?

Jo, jo, mange er uheldige. Men uhellet hadde ikke vært ute om du ikke utsatte deg selv for farene, hadde det vel? Nei, her er det kanskje enklere å skylde på andre."

Hvis jeg forstår teksten din riktig om at man er skyld i å bli voldtatt fordi man har drukket alkohol, da er du så langt ute på viddene at noen burde hjelpe deg med å ikke bli publisert i blogg-form. En voldtekt har kun EN skyldig, og det er vedkommende som utfører voldtekten!

Veldig bra tema Maria :-) Du har alltid supre tema synes jeg :-) Du er klok og kan bruke hodet,ikke alle som får det til. Varme klemmer til vakkert hode,med mye klokt innhold :-)

Titti; Så bra at du mente noe vedrørende temaet. For øvrig opplever jeg det som helt greit å lese og forstå det som skrives av Maria.

Roar; At du i det hele tatt gidder å logge inn kun for å skrive dritt som kritikk.

Kjære Maria; Jeg synes virkelig at du skal la være å publisere slike møkkakommentarer som er nevnt over her. De bidrar jo ikke med annet enn å slenge dritt, og slike lever faktisk på å gjøre nettopp slikt. Når de ikke lenger får se møkka si på trykk så mister de lysten til å forsøke seg her.

Hei! Vil bare si at jeg følger ingen bloggere, leser heller ingen bloggerinnlegg, men du Maria , du får meg alltid til å lese dine innlegg. Jeg liker godt det du skriver. Stå på videre, og håper du fortsetter med dine ærlige innlegg. Du engasjerer deg i de norske barns velferd, og du engasjerer deg i de samme tingene som jeg gjør. Syns du er en knall dame ! Med vennlig hilsen meg :)

Det du skriver om at unge drikker mer i dag stemmer ikke. Faktisk er det slik at unge drikker mindre og mindre, og dette er en årelang trend:)

Elsker bloggen din Maria.Alle hissige troll som slenger med leppa mot deg,er jo som jeg leser mellom linjene,et komplement :) Sikkert tøft for deg å lese når folk steiner deg,men disse menneskene er sjalu,lider av trang til å trykke alt og alle ned,for å føle seg bedre:-) Husk at det er bedre å bli hatet,en likgyldigheten:-) Når man blir hatet,er det en følelse.Det er ikke langt fra kjærlighet til hat,heller ikke fra klokskap til galskap:) Klem til deg Maria.

Du er vakker,klok og god til å uttrykke deg Maria. Det er en flott gave :-) Stå på nydelige du! Varme sendes til deg og din familie :-) (Ps:hater hatere!)

Skriv en ny kommentar