hits

Om du skal kjøpe deg noe, vil alt bli offentlig!

Hei kjære lesere.

Jeg kjører på med dette innlegget igjen. Grunnen er at det er et svært alvorlig tema og må tas tak i!

Det blir et langt og ganske tungt innlegg fra meg i dag. Jeg mener at dette er en meget alvorlig og nødvendig situasjon vi må ta stilling til.

Virtuelle kroner, skal vi bo i et dataspill, der vi er tvunget til å lyde myndighetenes befalinger?  

Vi vil miste disposisjonsrett over egne fysiske midler, samt at alt vi kjøper kontant per dags dato (mulig noen ting som ikke vi vil dele av privatanliggende grunnlag) vi bli dokumentert. Myndighetene kan følge hvert spor av varer og tjenester vi kjøper verden rundt.

Staten prøver å monopolisere betalingsmidler, slik kan de styre enkeltpersonene og våke over samfunnets økonomi. Dette kan resultere i fatale konsekvenser for enkeltindivider.

Det er dyrt å være fattig og billig å være rik. Mens de rike setter pengene i fondsforvaltning, sitter Ola Nordmann med penger på sparekonto og taper kroner hver eneste måned. Om Finanskrisen slår til, er det ikke bankene og myndighetene som vil lide, det er du.

Ved høy vekst i boligmarked og lav rente tar folk opp for høye belåninger.

Vet du at bankene bruker dine penger til å låne ut til andre?

Les litt om årsaker til finanskriser her 

Bankene disponere midlene dine imellom enkeltpersoner innskudd og uttak, det er ikke slik som å ha de faktiske kronene på bok. Husk at du må søke om å ta ut penger over 50.000 kr. De pengene du får til huslånet ditt er det noen andre som eier. Egentlig fungerer bankene som et tradingselskap der de tjener penger på å bytte penger mellom mennesker.

Kredittkortbruk kommer til å eksplodere og folk ser ikke konsekvensene av den luksusfellen de kommer til å havne i. Det er enklere å bruke penger når man fysisk ikke ser de. Kontanter begrenser muligheten for å bruke mer en man har tilgjengelig.

Ikke glem at alt blir digitalstyrt og at de kommer til å legge på skyhøye gebyrer. Skal vi virkelig gi fra oss muligheten til å disponere egne midler?

Mange vil ikke kunne ta opp lån, pga at bankene og de statlige styrer rentenivåene som de ønsker. Om banken velger å sette opp rentene blir du kanskje husløs, fordi du ikke klarer å betjene lånet ditt, det er muligens fordi banken trenger de pengene du sitter på der å da? Når du sitter i lånekrisen, kan da bankene senke rentene igjen, slik at de kan tjene enda mer på at du taper de kronene du har i banken. Om du ikke har kapital eller taper kapitalen din, noe som kan være en konsekvens av forhøyede renter i første omgang, faller boligmarkedet og folk er kanskje tvunget til å selge billig. Du kan faktisk havne i en slik klemme at du ikke har mulighet til å kjøpe noe nytt. Når bankene og myndighetene sitter og kontrollerer hele markedet.

De vil ha full kontroll på omløp av svarte penger, dette er argumentene de skjuler seg bak. Men sannheten er at de vil styre totaløkonomien til enkeltmennesker. Sitte å melke kroner, som de videre kan bruke etter egen preferanse.

En annen kritisk tilstand er om banker går konkurs i følge av finanskriser. Banken har bare en erstatningsplikt på opp til 2 mill. Har du mer midler en dette på konto er de tapt.

I følge ja til kontanter.no Ønsker høyre nå å fjerne kontanter helt innen 2030, allerede i 2020 vil næringsdrivende bli nektet å ta imot kontanter.

Det er satt i gang en underskriftskampanje for å holde kontantene i samfunnet. Denne er rettet mot regjeringen. Vi kan dog se på de positive aspekt ved å fjerne kontantene:

Slik jeg ser det kan det i en kort periode redusere:

 

 • Kriminalitet av ulike sorter
 • Ran i offentlig eller privat sektor
 • Overfall, grunnet stjeling
 • Narkotika Kjøp og salg, trading.
 • Horer kjøp og salg umuliggjort
 • Ulovlig immigrasjon
 • Svarte arbeid
 • Trading generelt av ulovlig aktivitet.

Det finnes andre måter å få dette under kontroll, fjerne store verdisedler eksempelvis, slik at det vanskeliggjør for mennesker å drive ulovlig aktivitet.

Gjennom inflasjon vil kontanter bli mindre verdt, så det løser mye av problematikken over.

Bivirkning:

Vil folk finne andre verdier som byttevarer?

 • Diamanter
 • Gull
 • Sølv
 • Andre verdivarer som mennesker

Mulig det blir mer mennesketrading for ulovlig arbeid mot å finne andre verdivarer i bytte i kriminelle handlinger? 

Jeg vil legge inn at vi i dag har reflasjon, for å øke sysselsetting, jeg vil tro at om vi får  en kraftig deflasjon, klarer ikke Ola en renteøkning på mer en 30%. Konsekvens, ved kraftig renteøkning i bank at normale mennesker vil slite mer med gjeld.

Når gjeldsnivåene blir for høye- å utakk umulig, husk at bankene har ikke reelle omsetningsmidler, vi må finne en måte å få ned verdensgjeld før vi fjerner kontanter, slik jeg ser det er bankene per dags dato tvunget til å trykke opp nye sedler for å holde hjulene i gang. 2/3 av verdensgjelden er privatgjeld.

Hva sier politikerne til dette? Jeg ønsker en grundig forklaring på hva planen er og hvilke det tjener å ha et kontantfritt samfunn.

Dagens vlog under:

Hilser fra LA.

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Snapchat: Prettysmooth

MARIA

12 kommentarer

Hvor kort er denne perioden??

"Slik jeg ser det kan det i en kort periode redusere:...."

En dag? Ei uke? En måned og så er det påan igjen???

Jada... Vi med normalinntekt vet alt dette. Det surrer i huet på oss hver dag...

john pedersen

john pedersen

Noe uenig i deg med de posetive aspekt med å fjerne kontantene:

Narkotika Kjøp og salg, trading:

aldri vært letter pga digitale penger som bitcoin eller uk cash, man bestiller på dark web og får varene tilsent til seg selv, eller en tredje part. Man slipper problem stillingen med å vaske pengene, pga de er allerde rene som digitale.

Horer kjøp og salg umuliggjort:

mange som tilbyr div sex tjenster mot digitale penger, og dermd slipper å bli tatt for penge smugling når de skal ta med seg opptjente midler til hjemlandet sitt

Ran i offentlig eller privat sektor:

- stadig flere blir utsatt for svindel med bankkort, istedenfor å miste bare noen 1000 kr man har på seg så blir hele bankkotoer tømt

- stadig flere blir utsatt for id tyveri

- i det offentlige så ser vi oftere at storbanker blir svindlet for mye større beløp en det som ville vært mulig å bli tatt fysisk i form av penger under et ran.

Du har dog rett i at man slipper, traumene må å bli fysisk utatt for ran.

Sitat

"Vet du at bankene bruker dine penger til å låne ut til andre?"

Vet ikke om dette er ment som en nyhet, men det er jo det som er hele vitsen med banktjenester.

Betalingsmidler har da alltid vært monopolisert, og pr. i dag er de først og fremst de som ønsker å betale regninger kontant over skranke som må betale gebyrer så det holder.

Ser ingen grunn til at vi skulle finne andre midler/byttevarer for å betale for ting.

Enkeltpersoners boliggjeld står jo i forhold til boligmarkedet, og er vel ikke styrt av den ene eller andre.

Mvh. Frode F

Maria,

dier på sporet, men ikke helt..

Saken er at bankene ikke låner ut pengene våre til andre, men trykker faktisk pengene fra løse luften - eller som det siktes mot, taster bare inn tall fra løse luften.

La oss ta scenariet at du og jeg ønsker å starte en bank med NOK 100.000.000,- i ek.

Vi leverer inn søknad til finansdepartementet, og etter tre måneder får vi godkjenning på at vi disponerer 1.000.000.000,- i utlånskapital - mao, 9 av 10 kr eksisterer ikke.

Vi blir bare gitt retten til å sette andre i gjeld.

Rett og slett et pyramidespill, uten backing i gull (beholdningen kvittet Norges Bank seg med i 2004), sølv, eller annet.

Høres utrolig ut?

Se denne:

https://www.youtube.com/watch?v=IZR8f_AkSbU

Ikkje so farlegt, me lyt jo berre hugsa på at Onkel Stat alltid berre vil det beste for oss, og so lengje Han au veit beitre kvisleisen me lyt nytta pengjane våre enn me veit sjølve lyt me berre lita på Honom. Difor kan me berre prisa oss lukkelege over at det er Onkel Stat sjølve som hev kontroll over bankane og ropa Halleluja! over at Han ynskjer å fjerna kontantar og slik sett taka frå oss mogelegheita til å nytta pengjane våre på egoistisk og ikkje politisk korrekt sett, men istaden verte tvingja til å nytta dei på kva Onkel Stat tykkjer er treivaste og mest turvande sett. Halleluja!

Ikke mange har innsikten du har dessverre :-) Derfor må du slite med Disse svar og tildels litt frekke tilbakeml.Takk for en klok og reflektert blogg :-) God påske.

Jeg vet alt om hva som vil skje, men nå gidder jeg ikke si mere, det blir en overraskelse 😃👍

Driver du og trapper ned/avslutter blogginga?

Overvåkning er IKKE greit! ta f.eks de nye strøm-målerene også.. shit ass. Og man må ikke være naive i forhold til staten og overvåkning.. sjekk ut hva Snowden gikk ut med etter å få nok av hva som skjedde..

jada så går slarva på bygda : Jeg og min mann ble enige om at huset vårt skulle overføres til meg av private årsaker,så selvfølge kommer dette på trykk i avisa. Så får jeg mange spørsmål av " nysgjerrig " folk som lurer på om vi skal skilles ? Er det mulig tenker jeg ) så her er det offentlige systemet på trykk..

Jens Voltersvik

Jens Voltersvik

Et argument for fortsatt et kontantsamfunn: Når teknikken svikter, bl a strømstans. Vil et slikt argument gå hjem hos våre politikere? Håper det, jeg. Men tror gjerne det vil bli satt på plass et "nødaggregat" som umiddel-

bart skal settes ut av drift straks det er tilbake til normalen.

Skriv en ny kommentar