hits

Maria Høili, produktet av.....

Hei kjære lesere.

Jeg har ligget litt i lavmodus i det siste.

Når jeg blir lei meg eller oppgitt så ønsker jeg bare å trekke meg tilbake.

Framstillingen av meg som menneske er ofte noe jeg ikke kan assosiere meg med.

Jeg har valgt det selv, altså å eksponere meg, den sanne utgaven, men som tyngdekraften jobber stempelet i mot meg.

Hvem er jeg som mennesker? Ikke annet en et produkt av? Noe jeg har forsøkt å gravlegge.

Dessverre åpnes kisten hver gang jeg uttaler meg. Jeg blir oppgitt.

Milliardærdatter.Egentlig vet jeg ikke selv hva det orde betyr. Begrepet henger ikke med virkeligheten.

Jeg vil aldri bli en milliardærdatter.

Logikken tilsier kanskje ikke det jeg skriver, men slik er det.

At jeg har arvet, ja det stemmer. Men jeg ønsker å fremvise personen jeg er, på innsiden.

Det eksterne har ingen betydning, så det hele blir bare helt feil. Så feil at alt knyter seg i kroppen.

Hver gang jeg velger å ha tillitt til mennesker, så innhenter det meg. Er vi virkelig så overfladiske? Sukk, det er trist. Jeg kan ikke si annet.

Er vi mennesker kun opptatt av hva som er på utsiden? Jeg vil jo håper og tro at mange der ute, ser mennesker som mennesker og ikke bare et produkt av ....

Er det ikke dette vi etterspør? Ekteheten? Mennesket bak fasaden. Hva man kan lære av hverandre?

Jeg forsøker i det minste.

Hva betyr det egentlig? Altså, hvorfor velger vi å lese alt som har med penger og gjøre. Hvorfor fryder det oss, at man ikke har oppnådd inntjeningen selv. Er det en slags bekreftelse på at man ikke er noe dårligere, eller simpelthen at noen andre bare har hatt flaks i livet?

Jeg ser ikke på mitt liv som flaks. Det er hard jobbing, akkurat som ditt liv. Kanskje lider jeg under enda større prestasjonspress fordi jeg føler meg verdiløs når jeg ser ordet.

Milliardærdatter.

Det er håpløst og stå der og høste når man ikke selv har plantet treet. Slik føles det hver eneste gang. 

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Snapchat: Prettysmooth

Dagens Vlog under: 

Takk for at du leser.

Maria...

 

 

19 kommentarer

Skrivefeil i tittel

Sorry Maria, du er og blir en millardærdatter. Og det er jo bare positivt?

Folk er misunnelig på dine milliarder,må du vel skjønne..Penger penger er alt vi trenger...Ingen som skjønner,at Lykken ikke kan kjøpes for penger...Mye vil ha mer og fanden vil ha flere...

Ellers er du ikke den eneste blogger som får litt "pepper" i ny og ned...

Herregud, folk altså. Man har ikke peng, buhu gi meg peng. Jeg får peng, buhu vil ha mer. HAr masse peng buhu det og er galt. Blir jo aldri fornøyd. Gjør heller noe som gjør deg selv lykkelig og hjelp andre underveis. Det er ikke en følelse i denne verden som er bedre enn når du sel smilet i et menneskes ansikt når du gjør noe fint for noen. Kjenn på det. Og det trenger ikke alltid ha med penger å gjøre heller. Det som teller når kvelden kommer er ikke om du ligger på sanden i sahara eller i egyptisk bomull trygt i din egen villa. Det er hvem du har i livet som bidrar til din lykke. Penger er er nødvendighet lets face it. Mye penger kan være en trygghet og komfort. MEn du blir ikke lykkeligere av de. Moralen er, ikke syt. Være proaktiv å hjelp andre. Ikke lag unnskyldninger for at du er født til rikdom. Er ingens føkking buissness det...det er dine handlinger du til syvende og sist blir dømt etter.

"Hva betyr det egentlig? Altså, hvorfor velger vi å lese alt som har med penger og gjøre."

Ikke misforstå dette som om det blir sagt med en negativ tone, men penger betyr ganske mye for de som må tenke på de hele tiden.. De som ikke har det.

..penger eller ikke, det kule med deg er at du TØR å være deg selv i all offentlighet, på godt og vondt, både når du er sterk og sårbar - og helt alminnelig både smart og småteit av og til. Rett og slett. DET er hva mange misunner deg, peng er bare unnskyldningen folk bruker for å rakke ned (få utløp for misunnelsen) på deg til tider. Altså misunnlelsen på at du VÅGEr der andre feiger ut!

Ingeborg Sofie

Ingeborg Sofie

Kjære Maria. Jeg er så enig med deg! Du er så mye mer enn det og penger var aldri noe som definerte deg da vi var venninner i barneårene. Du var den mest jordnære. Den ærligste, sprøeste, morsomste og mest oppfinnsomme venninna jeg hadde. Vi hadde det mye gøy men penger var aldri en del av deg. Det er bare et gode du er heldig å få i voksen alder. Du har nok gått på noen smeller men hvem ville ikke gjort det når man arver så mye i ung alder? Jeg synes du forvalter det godt og det inntrykket jeg har av deg nå er at du jobber hardt og mye hver eneste dag 😃

Dette med penger kommer jo stadig igjen som tema på bloggen, enten fra din side eller fra de som kommenterer. Men når jeg leser bloggen din "ser" jeg en vanlig kvinne som skriver om aktuelle og spennende tema og ønsker debatt om det. Det er bra. Jeg tenker ikke at du har penger eller er en milliardærdatter, ikke før du selv fremhever det. Og det gjør du jo ofte. Men jeg synes det er OK det også. Fint å se litt fra det livet også. Likevel synes jeg du virker jordnær og du kunne nok hatt en annen livsstil dersom du ville - en livsstil som mange som har mye mindre ønsker å fremstille seg med.

Vi trenger også slike bloggere som kaller en spade for en spade og tør vise hva de står for. Det koster nok mye. Jeg forstår veldig godt at det kan være slitsomt innimellom med kipe kommentarer, og det er helt OK at du da trenger en time out. Men du klarer å få folk engasjert og reagere. Og du har mest, tror jeg, mannlige lesere. Du har den fine blandingen av femininitet og maskulinitet/røffhet og derfor klarer du å ballansere bloggen til å interessere både kvinner og menn.

Hei Maria,

Fortsett å skriv, bloggen din og Kjell-Ola sin er de eneste jeg leser på Nettavisen. De er ekte og rett fram. Ikke bry deg om negative kommentarer, de kjenner ikke deg. Husk at de som dømmer, dømmer egentlig kun seg selv. Fortsett å skriv, vi venter på neste innlegg. Ha en strålende fredag !

Men du ER jo milliardærdatter på samme vis som jeg er lærerunge....

Hvis du ønsker å bli sett på som noe annet enn det så tror jeg du bør holde deg unna uttalelser om hvor mange og dyre biler du har kjøpt. Hvor mange dyre eiendommer du har etc etc.

Du legger faktisk selv opp til den holdningen folk får til deg. Du gjør utrolig mye godt og fint for mange, men det drukner i det som kanskje kan sies som "unna vei, her kommer jeg, rik og grei".

Som mange har sagt før meg, vis av og til litt ydmykhet i stedet for tøffhet og du vil bli overrasket over endring i reaksjoner fra folk.

God Påske!

Skjønner at det er vanskelig å være deg. Men du skriver mye kontroversielt, og jeg tror nok man kan være enig eller uenig med deg i mye uten at det har med dine penger eller med misunnelse å gjøre. Jeg synes du skriver endel usammenhengende og overflatisk svada, enda jeg er ikke misunnelig på deg. For meg teller ikke dine meninger hverken mer eller mindre enn andres. Det kan jo hende at det er du selv som fokuserer vel mye på penger?

Kjære Maria!

Det virker som du har skyldfølelse fordi du har fått så mange penger uten å måtte streve for de. Derfor føler du nok, som du selv sier, prestasjonspress og jobber hardt for å vise deg selv og andre at du duger og kan skape noe selv. Skyldfølelse skal du ikke ha. Du har vært heldig. Vær glad for at du slipper å være redd for å ikke ha penger til regningene i postkassen. Vær glad for at du kan leve det livet du vil. Vær glad for de ikke materielle godene du har i livet ditt. Ja, prøv å nyte mer de godene du har og f*ck janteloven.

Om ikke du trekker frem pengene dine, så gjør andre det. Livet er hardt?

Det er vel en del misunnelse ute og går. Jeg er ikke misunnelig. Jeg er selv fattig på penger, men ærlig nok til å innrømme at jeg ikke ville hatt noe imot å være rik. Da skal man i hvertfall ikke sitte og tråkke ned dem som har mer. :) Det må være herlig å slippe å bekymre seg for politikernes budsjetter..mer skatt, høyere avgifter, eiendomsskatt?

Ha en fin helg.

Det at du har penger er for meg veldig lite interessant. Det er hva du ytrer deg om som gjør at jeg leser bloggen din.

Ikke skyld på alle andre for at du er den du er, kun feiginger gjør det!

Kan bare svare for meg selv, og for meg er det helt uvesentlig om du er nav-mottaker, har vunnet i lotto eller er milliardær-datter.

Det er meningene, beskrivelsene og ytringene som betyr noe, og man trenger slett ikke være enig i alt.

Men som enkelte andre er inne på; hvis du ikke ønsker fokus på penger, fasade og utseende..........så må jeg vel kunne si at mye av "markedsføringen" din har vært akkurat det motsatte av det du ønsker(?).

Det blir som en bileier som legger ut en masse bilder ut av seg selv og Porsche'n og beklager seg over at folk er så opptatt av at han kjører Porche...

Så oppsummert, det at du har mye penger tror jeg folk finner svært lite interessant i seg selv(tviler på at misunnelsen er så sterk som enkelte påstår), det er mer alle de "rare" meningene dine som er gøy å lese! :-)

Jeg kan forstå det kan være irriterende at avisene skriver ting man ikke har helt kontroll over, men kos deg med familien og prøv å ha det trivelig.

Ønsker deg og dine en riktig god påske! :-)

Mvh. Frode F

Kjetil i senga

Kjetil i senga

Det er veldig mange i verden som er prikk lik deg, bare en ørliten forskjell, det må man bare innse og godta. Så må man ikke lage drama av problem som ikke finnes, eller lage drama fordi man har det så kjedelig, ha mer sex.

Ikke vær så streng med deg selv. Ville jeg hatt alle pengene dine? Selvfølgelig. Jeg skulle levd et liv i sus og dus, samtidig som jeg drev med filantropi over en lav sko. Du gir oss noe, du deler av deg selv, gir oss innblikk i din verden og lar oss drømme. Du er et menneske, som oss andre. Jeg synes du er sterk, som tør å eksponere deg på den måten, det hadde aldre jeg turt. Stå på.

Hva med å prøve et "normalt liv"?

Sett pengene på hold i et år.

Lei en leilighet.

Skaff deg jobb og inntekt.

Prøv livet som folk flest har.

DA vil du kanskje innse at du faktisk er født med en sølvskje i munnen og at det bare blir teit å høre deg klage over alle pengene du har??

vi kommer alle tomhendt hit.......og vi går alle tomhendt herifra. mangelen av eller mengden av materielle verdier definerer ikke meg og ikke deg. Men hva vil folk huske er hvordan du og jeg fik dem til å føle seg, det er det eneste vi legger igjen. Det vi gjør sammen med og for andre. Jeg bryr meg ikke hva mennesker har av materielle ting, for man kan være dypt ulykkelig med huset fullt av ting og banken full av gull og man kan være veldig lykkelig i et nedslitt skur. Lykke kan ikke kjøpes for penger. Jeg bryr meg om mennesket, det andre betyr ingenting.

Skriv en ny kommentar