hits

Er du en de som blir voldtatt i år?

Hei kjære lesere.

Jeg vil snakke litt om russe-sesongen for de unge, som går inn i den verste tiden for voldtekt.

I fjor ble den 11 anmeldelser for voldtekt blant russ. Jeg vil anta at det finnes en del mørketall.

Det ble i 2015 anmeldt 1367 voldtekter i Norge, en økning på 12 prosent fra året før.

Er du en de som blir voldtatt i år?

Hvem skal man skylde på? De som drikker seg for fulle, som sier nei eller er bevistløse, selv om de har gitt inntrykk av at de vil ha sex? Eller de som utnytter seg av fulle jenter? Her har man vel et delt ansvar, husk å ikke gå alene og ikke bli med en fremmed hjem.

I årets «Nei er nei»-kampanje mot voldtekt har Amnesty fått hjelp av russen. I tillegg dukker en kanskje etterhvert opp i senga. Jeg har lest en artikkel om at russen tillater mindreårige til å delta i feiringene, det er klart at denne gruppen er mest sårbare for seksuelt press og utnyttelse Jente (14) skal ha blitt voldtatt på russetreff i Trondheim

Kan refleksjakker være redningen? Russejentene har satt i gang en kampanje, slik at de lettere kan se hverandre om de kommer bort fra hverandre. 

Mitt råd til russen i år, drit i de knutene,vær skeptiske og ikke drikk for mye. Dette kan endre med historier som kan ødelegge fremtiden deres.

Bilderesultat for russ

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Snapchat: Prettysmooth

Dagens Vlog under: 
Kommentarene forhåndsgodkjennes. 

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent

Takk for at du leser.

Maria


 

 

15 kommentarer

Jeg tror ikke jeg blir voldtatt i år Maria, men hyggelig at du tenkte på meg :-)

Du er kreativ som tar opp viktige tema som vi andre med skylapper,har fort for å glemme.Beundrer at du til en hver tid tar opp så mange viktige saker :-) Ikke en gang på norske nyheter gidder de ta opp alvorlige ting som skjer i verden.Syria ja,osv.Synes nyhetene minner mer om Norge rundt enkelte ganger.Godt du tar opp de sakene som får oss til å tenke lenger enn nesa rekker.Suss på deg og dine :-*

Når vi vet at 90 prosent av anmeldte voldtekter ikke er reelle, ifølge politiet, så er ikke 11 anmeldelser så galt.

For den som er interessert i faktiske tall, hentet fra Aftenposten: 9 av 10 angivelige voldtekter anmeldes. 8 av 10 anmeldte voldtekter henlegges. Kun 1 prosent av angivelige voldtekter ender med fellende dom.

Så er det to vinklinger av disse tallene: Man kan se på alle påståtte voldtekter som reelle. Da ser man bort fra at noen påståtte voldtekter kan være grunnløse. I et slikt perspektiv er tallene nedslående for ofrene. En katastrofe for rettsstaten.

Eller man kan åpne øynene og forholde seg til at 8 av 10 anmeldelser henlegges fordi de er åpenbart grunnløse. Altså falske anmeldelser. Da er det en seier for rettssikkerheten at politiet allerede i en innledende fase greier å luke ut disse og hindre at menn blir rettsforfulgt på falskt grunnlag. 1 av 4 anmeldelser som når retten ender med frifinnelse. Av det kan vi lese at noen grunnløse anmeldelser slipper forbi politiets lupe, så tvilsomt at politiet er for streng i sine vurderinger.

Spørsmålet samfunnet må stille er: Hvorfor er det så mange grunnløse voldtektsanmeldelser fra kvinner?

Heter "en av DEM" ikke "de"...

Lå med en dame en gang, hu sa rett ut det bare var å forsyne seg. Dagen etter husket a´ ingenting. Hu mente jeg hadde "urettmessig" pult a´, men hu tok det med et smil i og med at vi var venner. Men hu sa det til søstera mi, riktignok som "at det likevel var greit", men pokker jeg følte meg ikke særlig høy i hatten, for nærmest å bli beskyldt for å ha voldtatt, det verste var at jeg mistet munn og mæle og sa ingenting! Ille opplevelse, neste gang skal jeg ha det skriftlig med signatur og greier!

Pelle vet lite ang voldtekt:-)

Nei, jeg blir mest sannsynlig ikke voldtatt i år.

Tror kanskje Pelle vet masse om voldtekter, han er beryktet blandt småjentene i Thailand ihvertfall.

Kjetil den seirende

Kjetil den seirende

Hvis du blir med en fremmed mann hjem, f eks en seksualforbryter, da er sjansen for at du blir voldtatt rimelig stor.

Problemet er at man kan ikke vite hvem som er hva. En oppegående mann har ikke sex med en kvinne uten han vet hun er uten kjønnssykdom og han vil bruke kondom.

Her er to eksempler på voldtektsanmeldeler som ble henlagt av politiet, hentet fra Politiforum (link: http://politiforum.no/?module=Articles&action=Article.publicOpen&id=72748):

Eksempel 1: Hun treffer en fyr på fest som hun liker godt. De går til sengs senere på kvelden. Hun gir mye av seg selv for å kommunisere sin interesse. Med det samme han har blitt seksuelt tilfredsstilt reiser han seg brått fra sengen og går, uten et ord. Hun blir sint, føler seg utnyttet og anmelder ham for voldtekt.

Eksempel 2: Hun treffer en grei kollega på sin nye jobb, havner til sengs med ham, men får raskt etter vite at han har ligget med alle damene på jobben og har det som «hobby». Hun blir rasende og anmelder han for voldtekt.

Problemet med å henlegge slike åpenbare grunnløse anmeldelser, er at mannen må leve med dette stemplet resten av livet. Grunnen til at politiet ikke bruker den riktige betegnelsen "intet straffbart forhold", er muligens at kvinnen da risikerer rettsforfølgelse for uriktig anmeldelse.

Slik har feminist-Norge blitt i dag. Den egentlige overgriperen som ødelegger et liv ved å levere en falsk anmeldelse, blir beskyttet.

Pelle, hvor kan jeg finne kilden til det du skriver om at 8 av 10 voldtektsanmeldelser er åpenbart grunnløse?

I innlegget mitt over er link til tallmaterialet fra politiet selv. Der står det at 80 prosent av voldtektsanmeldelsene henlegges. Hvor stor andel at disse som er åpenbart grunnløse, eller intet straffbart forhold, har jeg ikke sett tall på. Blant henleggelsene er også saker hvor bevisets stilling er slik at saken ikke kan føre frem. Men det er mer fair å anta at alle er grunnløse, enn at alle er reelle voldtekter, som feministene gjør. Andelen grunnløse er i alle fall så høy at det gir utslag når statistikk fra Norge sammenlignes med utlandet. Halvparten av europeiske land registrerer nemlig ikke slike anmeldelser i det hele tatt.

Kvinnen er den svake part i en voldtekt, og blir derfor også i utgangspunktet behandlet som et offer ved anmeldelser. Det er slik det bør være i vårt samfunn. Men idet anmeldelsen blir avdekket å være grunnløs, går kvinnen over til å bli den sterke part, og mannen det svake offeret. Det vi vet er at det er langt flere grunnløse anmeldelser enn reelle voldtekter. Det er også langt, langt flere grunnløse anklager om voldtekt som aldri blir anmeldt, enn reelle voldtekter som ikke blir anmeldt. Så kan du selv legge to og to sammen for å finne hvilket kjønn som har flest offer i "voldtektssaker."

Nattens dronning

Nattens dronning

På med kyskhetsbelte jenter :-) Synes man burde laget en moderne variant når jenter/gutter skal ut på byen.

Skriv en ny kommentar