hits

Sukkersjokk på REMA 1000

 

Hei kjære lesere.

 

Handlesjokk på REMA 1000 i Lierbyen, total ansvarsfraskrivelse og en skam.

Jeg svipper kjapt innom REMA 1000 for å handle, i dag hadde jeg dårlig tid, så mitt faste besøk på KIWI rakk jeg ikke.

Til min store skrekk og hele helse Norge derav, står det plassert metervis på metervis av godis med åpnet lokk boks på boks i høyder, 2 steder i butikken.

Om vi ikke får i oss nok sukker til hverdags og at REMA 1000 åpenlyst bruker dette som et lokkemiddel til å få store og små, til å raske med seg ekstra mye med smågodt i hverdagen.

Dere burde skamme dere.

Dette gjør sukker med kroppen vår.

Jeg blar gjennom REMA 1000 sine nettsider, for å se hva de selv mener er noen av deres viktigste verdier. Der finner jeg under ansvarsrubrikken. Denne teksten:

Sunnhet & helse

Her hos oss er vi opptatt av at våre kunder skal kunne handle god mat til lave priser ? og med god samvittighet. Derfor er vi opptatt av ansvarlige innkjøp, god kvalitet og dyrevelferd.

Videre står det: 

HER hos Johnny på REMA 1000 Signaturgården i Bærum er frukt og grønnsaker mer enn bare sunne matvarer. Det er også en kilde til fornøyde kunder og vår suksess. Vi er opptatt av at våre kunder skal kunne handle god mat til lave priser ?

Mulig jeg har misforstått? Men har ikke alle REMA 1000 sine butikker de samme grunnleggende verdier?

Det dere driver med her, er å forgifte det norske folk med kg-vis av sukker og kalorier på daglig basis!

Hvordan kan dere forsvare et slikt utvalg, der halve butikker skriker av sukkerbiter, kom og spis meg!

For å si det på den pene måten: råtten frukt med dårlig utvalg av råvarer annet en sukkerproduktene deres er ikke mye å skryte av.

Jeg håper virkelig dere tar dere selv i nakken og pakker vekk det godteriet og heller fokuserer på å få inn sunne råvarer som dere skryter så ubetinget av.

Med deres 700 utsalgssteder håper jeg tar tak i franchise eierne deres og ber de rydde opp.

Følg meg gjerne på:

FACEBOOK

INSTAGRAM

YOUTUBE

Snapchat: Prettysmooth

Dagens Vlog under:

Kommentarene forhåndsgodkjennes. 

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent

Takk for at du leser.

Maria

 
 

44 kommentarer
Jan Erik Kristensen

Jan Erik Kristensen

Hva med Europris da.. Det er vel ingen kjede som selger godis billigere enn dem. De har jo nesten "svenske-priser"...

Jan Erik Kristensen: Hei, vi solgte Europris i 2004, så hva de gjør har ikke jeg noe med.

Øystein Edvardsen

Øystein Edvardsen

Bare å grue seg til påsken, med "smågodtskrig" hos alle kjedene.Spiser en pose dundersalt annahver måned,MY DRUG OF CHOICE!

Poenget ditt ? Skjønner ikke at noen kan bli opprørt av noe så lite. Om folk ikke har viljestyrke til å bare gå rett forbi så er jeg helle bekymret for det i det norske folk og ikke hva butikker gjør. Unger kommer til å kjøpe snop uansett hvordan du stiller det fram så mener dette egentlig bare er å overreagere noe kraftig som mange i Norge liker å gjøre over noe smått

Soliman aoudia

Soliman aoudia

Er enig i at godteriet blir synliggjort i butikkene og at det er en agenda bak dette. Men nå drives det business og det er antall kr tjent som er det viktigste. Samtidig så skal folk bestemme selv om de vil kjøpe det eller ikke. Dette er ingen big deal. Familien din har vært midt oppi dette selv. Du vet godt hvorfor det legges store mengder godteri i butikken 🙂

Du eier ikke REMA 1000 heller.

Så hva de gjør har du ikke noe med....

Kjære deg Maria. ALLE butikker har gotteri i meter- og tonnevis på tilbud nå. Så hvorfor henge ut REMA 1000 bare fordi det er den eneste butikken du har vært innom på lang tid?

Coop Obs har 50% på alt smågott.

Eurospar har satt ned til 10 kr hg.

Dessuten er gotteriet til for at damer skal få bollemus. For i forrige innlegget ditt kom det jo tydelig frem fra kommentarene at bollemus er ........ 😋

Jeg er helt enig med deg, men jeg har der i går og da ble jeg møtt av blåbær og vherrytomater til 10 kr pr eske ved inngangen til butikken.. gikk du rett forbi det? det er jo verdt å ta med syntes jeg... MEN ja, bort med tilgjengeligheten av godteri!!

Helt enig! Flott at du tar opp dette. Har sett det selv på vår lokale Rema 1000. Vanlig smågodthylle pluss en eller flere slike "utstillinger". Er så bra med disse nye forskjellige smågodtbegerene på Kiwi fylt med ulike grønnsaker og frukt. La også merke til at det ikke var godteri,bare sunt ved kassen sist jeg handlet på Kiwi!Fin dag til deg:)

Kjetil med kaffe

Kjetil med kaffe

Fritt land, det er det som var meningen, da kan ikke noen detalje styre andre fordi de vil ha viljen sin.

typisk kvinneting!

Ja, det vert itj no' likar ejnn det. Mejn æ håp at rÆma sørg fer at det e Nidar dæm sæll. Og itj no' svenjsk skit. Dæm hi å våttå kor dæm kjæms fra, og det e' no bærre så det e', det.

Det er din egen feil at du ikke klarer å motstå fristelsene. Det er ikke rema sin feil.

Sånn er det nå, og sånn var det før, på den tida da Lillebjørn Nilsen og jeg leverte tippekupongen hver Onsdag. Og damebind ble pakket inn i gråpapir. Fristende kandis, ettøra drops og lakris i glasskrukker på disken ;)

Kan ikke folk bare få spise snop om dem vil da? Så kan du leve i den kjedelige fitness-verdenen din med alle de andre fitnessfolka.

Syns det er bra at Rema1000 fremdeles ikke ha skrudd ned prisene. På Coop OBS! har prisene allerede falt ned til 6,90 kr/hg. Syns det er verre enn å reklamere for godteriet på denne måten.

Nå er ikke jeg noen stor fan av Rema 1000, men du skal reise langt for å finne en dagligvarebutikk uten godteri. At det i perioder er tilbud på godteri, som det er på alt annet også, kommer ikke som noe sjokk og bør ikke komme som et sjokk på deg heller. Dette er det hvert år, og at de har stort utvalg av godteri er en bra ting for butikken og kunden som vil ha stort utvalg på det aller meste, istedet for å innsnevre det bare sånn at du kan gå gjennom butikken med god samvittighet for det er ingenting av det lille utvalget som du har lyst på. Mennesket og personen som handler må ta litt ansvar selv og bestemme selv hva man skal spise. Fint at du prøver her, men du bommer litt. Det har du gjort de få gangene jeg har vært innom her. Er som regel innom her kun når du er i hardt vær så kan være noe med det.

Uansett. Irriterende bloggpost og skriving. Lykke til!

Her om dagen fylte du opp små godt posen på vloggen din og virket som du koste deg mens du gjorde det.. men idag er det helt krise at det står der? Istedenfor alle disse overskriftene og innlegga, kan du heller ikke kjøre en spalte hver dag som heter "GI MEG OPPMERKSOMHET"

Linda Johansen

Linda Johansen

Er vel opp til vær enkelt hva en kjøper.Butikkene skal jo ikke hånes av den grunn ! Synes dette innlegget rett og slett var teit , beklager !

Hei

Du svarer at du ikke har noe med hva europris gjør. Men hvorfor har du noe ned hva rema gjør?

Hvorfor henge ut rema? De er ikke enestående i denne sammenheng.......

Dette kalles priskrig Maria. Å få flest kunder i butikken, helst flere enn konkurrenten, er helt avgjørende for de fleste kjeder. Bare vent til prisene raser nå før påske, så skal du se på baluba. Kundens helse har liten eller ingen betydning for kjedene, der gjelder kun én ting - fortjeneste!

Vargas

Kunne virkelig ikke vært mer enig med deg, få vekk de store rekkene med godis i butikkene. Tidligere holdt det med en vegg med bokser som hadde lokk å det vil jeg nå si fungerte. Syntes det godteri hysteri tar helt av og bare blir verre og verre.

Personlig så føler jeg det bare tungt å ta med barna på handle tur siden jeg vet de kommer spørre for hver godteridepot vi kommer til på handleturen. Dessuten føler jeg åpne bokser er direkte uhygienisk med tanke på feks omgangssyke, for det er nok med ett nys når noen går forbi før bakterier kryper over godisen, eller de barna som sniker seg unna foreldrene tar en godis med møkkete hender etter barnehagen og snørrete nese, smaker på en ting og ikke liker så hva skjer da? Jo de putter det tilbake! Sett det skje flere ganger!!! Og overvekt er ett problem blandt mange unge, og ikke minst gamle å da hjelper det ikke uansett hvilken butikk det er å selge godis billig og ha det tilgjengelig over hele butikken! Mye surr i skrivingen men har noen små her så da kom min mening i ekspressfart 🙈

Har sett slike paller med gotteri i flere butikker men ikke tenkt over det. Går bare rett forbi.. Ikke et problem i det hele tatt.

Ronnie Kristensen

Ronnie Kristensen

Noe av det mest tilbakestående jeg noen sinne har lest. Helt oppe på topp 3. Det er i vinden å rakke ned på Rema1000 og det benytter du for å skaffe interesse for bloggen din gjennom å peke finger mot noe omtrent samtlige butikker gjør helt likt.

Ta deg en Kiwi.

Jævla idiot...

Det er bare å la være å spise det. Å la oss som liker godis få spise det.

Det er ikke alle som lever på salat og fitness

Du burde og skamme deg over å poste bilder "feil vei!

Hjelpes sier jeg bare, ja jeg synes gotteri er godt, men jeg har viljestyrke til å gå forbi, og strengt tatt det er flere butikker som har gotteri lett tilgjengelig, europris er den billigste, kiwi coop +++++ alle butikker har digre hyller med alskens gotteri, alt fra løsvekt til innpakket og i store poser. Om folk ikke kan klare å la vær får de holde seg hjemme. Slutt å syt og klag, du eier ikke rema. Hvis det plager deg så jævelig med butikker som selger gotteri, så start din egen, du har sikkert penger nok. Dessuten er ikke gotteri som er det værste, finnes langt værre ting.

Det er faktisk frivillig å kjøpe det der godteriet. Jeg har ingen problemer med å labbe rett forbi godtehylla uten å kjøpenoe. Forbi må man uansett siden Rema har det stående et stykke foran kassa. Men vet du hva..enda nærmere kassa er masse forskjellige sunne " godteposer".. Av typen nøtter o.l. Uten tilsatt sukker eller salt. Og helt borte ved kassa har Rema jaggu stående knaskerøtter, blåbær, bananer, sukkererter, epler...de varierer litt på varene ( nei, det er ikke frukt-og grønnsakdisken. Den er et annet sted i butikken),så folk kan bedrive sunne impulskjøp mens de venter i køen. Jeg synes Rema har fått seg en finfin løsning her i byen.

Slutt å leke sukkermoralist på andres vegne. :) Jeg drikker ikke alkohol...skal jeg lage sirkus og spetakkel fordi andre går på polet? Neppe.

Ro ned livmora di kvinne! Kan ikke si at det er en god begrunnelse for å henge ut Rema ettersom at alle butikker i tiden før påske øser ut godteri og setter ned prisene (samt sette ekstra ut i butikken). Rema er den nærmeste butikken hvor jeg bor og de har alltids god frukt og grønt (og det er også det første som møter meg når jeg går inn i butikken). Vil heller si at de som ikke har selvdisiplin må jobbe med seg selv isteden for å klandre butikken for at dem ikke klarer å motstå fristelsen. Hvis foreldre sliter med at ungene maser om snop så er det mest sannsynlig fordi de har fått snop på hverdager tidligere. Så da er det jo egentlig foreldrene sin egen skyld at de ikke har lært barna at de bare får snop på lørdager (slik det var når jeg var ung). Må helt ærlig si at dette blir for dumt.

Hei Maria!

Jeg har aldri før kommentert på en blogg..inntil nå.. Jeg føler på flere måter at du er ett år for sent ute med blogginnlegget ditt. Det var i fjor det burde vært skrevet, for da VAR tilstandene virkelig ille.. I bunn og grunn mener jeg at her er det du som eier problemet som du roper så høyt om, ikke butikkene. Du har et valg, på lik linje med alle andre i Norges land..du KAN la være å kjøpe. Om det er barna du er redd for så er det opp til oss foreldre å sette reglene for hvilke retningslinjer vi skal ha i forhold til sukkerinntak. Jeg lurer også litt på hvorfor du valgte Rema som eksempel i dette innlegget? Rema kjører med vanlig pris i år, kr. 13.90 pr hg (dette kommer jo tydelig frem av bildet ditt også), mens Europris begynte med prisdumping forrige uke og selger smågodt i løsvekt for kr. 6.90,- pr hg. Hvorfor retter du ikke kritikken mot andre butikker heller?

Jeg klarer godt å gå forbi sjokolade og godterier i butikkene like gjerne som jeg går forbi øl reolene. Men vil jeg ha noe å kose meg med fra tid til annen stopper jeg ved godteriene eller ølreolene....

Skjønner ikke problemet.

Vi lever (heldigvis) i en verden med "fristelser" vi har valgfrihet (fortsatt) til fritt å velge i (om ikke det blir for mange slike som TS til å bestemme)...

Kjære vene, det har da itj virri kjøpeplikt av gotteri. Sånne historia kjæm kvart år før påske og jul.

Poengløst hele innlegget, og sikkert betalt av Kiwi! Dustete meningsløst og helt uten innhold. Trodde no ihverfall at det kanskje var reagert på bakterier med slike åpne bokser, men kun yås og flås!

Tobakk,snus og andre nikotinrelaterte saker må gjemmes bort,for ikke friste,gjem bort søtsakene også da vel:-) Folk blir feitere og feitere.Sukker ER gift for helsa,ta deg heller en sigar,mindre farlig.

Utrolig å lese at et menneske får sjokk av og se så mye godteri på så liten plass. Er jo egentlig det her skrikes høyt om... Da bør du komme deg litt rundt i andre butikker og se hva de har og tilby - året igjennom. OG spesielt nå når påske-goddisen profileres som verst. Kiwi, Meny, Coop Obs! Prix, Europris osv. Du ville nok bedt alle og enhver skamme seg da 😱

Djissøs - get a real life....

Er det mulig å skrive så mye dritt! Er det ikke opp til hver enkelt å bestemme selv om de skal kjøpe smågodt el ikke??? Det er nå faktisk slik at folk flest pleier å fylle påskeeggene med godis til påsken.. kan det hende butikkene har smågodt på ekstraplass for å klare å ha nok til alle som ikke vil ha banan og fullkornsris i påskeegget?

Jeg kjøper aldri smågodt som står åpne i esker på Rema da det byr meg imot p.g.a mye støv og midd i luften som gjør at smågodtet smaker dritt. Har sett små barn glefsa med henda nedi eskene æsj Hvor rene er dem på henda inkludert voksene da ) Styr unna og tenk på helsa :):)

Stian! Maria skriver ikke dritt! Hun tar opp et viktig problem.

Hei Maria :-) Flott og spennende blogg du har. Så en dokumentar på nrk for lenge siden om hvor helseskadelig sukker egentlig er,men det bagatelliseres siden det som alt annet handler om penger.Sukker dreper vitaminer og mineraler også.Type 2 diabetes er økende blant sukkeravhengige.Dobbeltmoral å gjemme snus og røyk,når godteri ligger fremme slik at barn og voksne med søthunger lar seg friste.Bra at du skriver om dette :-)

Hei! ville bare si at jeg liker bloggen din kjempe godt- syntes du tar opp viktige temaer. Stå på! gleder meg like mye hver gang det kommer ut ny vlog:) God helg Maria!

Enig med Eline :-)Eneste bloggen som tar opp samfunnstema synes jeg. Egentlig leser jeg aldri blogger,men denne har jeg faktisk sansen for:-) Stå på skjønne du,vi trenger sånne reflekterte jenter som deg:-) Vakker er du også.Klem.

Tror vi har endel politikere som stopper opp ved disse boksene.

Lett å gå forbi smågodt i åpne esker!

Angrep er det beste forsvar. Enkelte her i kommentarfeltet som tyr til det ja, tydelig at de føler seg truffet.

Synes selv det er altfor mye sukker. Man har jo til og med sukker i de fleste ferdiglagede retter, og i sennep og ketchup! Man trenger virkelig ikke det! Ser man også på alle disse matprogrammene på tv, så er det om kaker og annet bakverk som inneholder massevis av sukker. Ellers så må man ikke glemme frappuchinoene som barn gjerne drikker. De inneholder uhorvelige mengder sukker, i tillegg til koffein (man gir ikke traktekaffe til barn under 12 i dag så hvorfor skal barn under 12 drikke frapps?) Det er generelt FOR MYE sukker, og helt greit at butikkene tar litt ansvar og tar vekk slikt snop. (Foruten sukker, så er det jo en rekke andre ingredienser som ikke nødvendigvis er særlig heldige.)

I en søt og tilsynelatende uskyldig gelébønne i godteposen skjuler det seg både lus, og avfallstoffer fra dyr. Fargestoffet karminrød E120 finnes blant annet i gelégodteri, syltetøy, crabsticks, iskrem og kaviar, og er fremstilt av cochenillelus.

De voksne hunnene samles inn, drepes og tørkes. Karmin er et kraftig fargestoff, som egentlig er et giftstoff lusen produserer som beskyttelse ovenfor rovdyr. For å fremstille fargen knuses lusene til et pulver, som kokes og tilsettes ulike ingredienser, ifølge Wikipedia. E120 kan også finnes i melkeprodukter, sauser, fruktblandinger og bakervarer, i Campari, danskepølser og cheddarost.

I en gelebønne er gelatin en viktig ingrediens, og det er laget av avfallsstoffer fra dyr. Gelatin er et protein som utvinnes av huder, bein og brusk fra dyr og fra fisk. Gelatin som utvinnes fra fiskers svømmeblære er en av gelatinkildene som har vært i bruk lengst.

Nå sier vi alle YUM! ikke sant?

Huldra: Nei, det er ikke et viktig problem. Ta ansvar selv og gå forbi godteriet, samme som du går forbi alt annet i butikken. Ikke legg skylden på butikk-kjedene. Herregud.

Godt å se at folk flest her er enige; stå for egne valg!

Skriv en ny kommentar