hits

Man ser flust av bilder og mennesker på gaten, så vakre som Barbie dukker.

Hei kjære lesere.

Jeg har sluttet å legge på filter. Helt konsekvent av den grunn, at jeg tror det ødelegger for mange unge menneskers selvbilde.

Hvordan skal man kjempe seg til det uoppnåelige?

Man ser flust av bilder og mennesker på gaten, så vakre som Barbie dukker.

Bak kamuflasjen skjuler det seg nok en helt annen person, en med dårlig selvbilde og usikkerhet. Redd for å være seg selv. Usminket.

Hvorfor har vi så behov for å være bedre en det vi egentlig er?

Jeg er vel også en av de mange ser på som unaturlig, selv om jeg er meget naturlig i hverdagen, usminket og uretusjert, dog pynter jeg meg til anledninger, eller medieoppslag. Noe som føles naturlig.

Man kan lære seg å skille mellom voksene damer som fyller litt i leppene og tar litt Botox. Unge mennesker har ikke bruk for dette og det ødelegger selvbilde å holde det gående på denne måten.

For meg ser nesten alle ungdommer i dag like ut. Det betyr at de følger de samme trender, sminketips osv. Skjønnhetstyraniet har tatt innersvingen på denne generasjonen.

Gutter forespør naturlighet. Er det en intern konkurranse blant kvinner og se best mulig ut? Jeg tror de fleste har glemt hva som er viktig og uviktig.

I dag er det dessverre slik at mennesker som ser best ut har en del fordeler i samfunnet. De får lettere jobb, blir lettere kjent, får lettere kjæreste osv. Men mørkesiden bak dette, er at disse jentene antageligvis kjemper om å oppnå de feil verdiene status, suksess og penger.

Har vi glemt å føle på verdier annet en det som er overfladisk?

Har unge mennesker noen verdier utover seg selv?

Jeg har vært gjennom hele bøtteballetten selv, brifet med status og fine ting. Det var stas en gang i tiden, helt klart. Jeg følte meg bedre til og med, det skal jeg innrømme. Men til hvilken nytte? Når jeg ser tilbake på den perioden, blir jeg litt skamfull. Klart jeg har fine ting ennå, men jeg trenger ikke å vise verden det.

Det som er viktig for meg er å være en god rollemodell, en inspirator, der sunn kost og trening er i fokus. Mange vil vel påstå at jeg brifer med kroppen min, noe jeg gjør av den grunn, at jeg ønsker at dere tar et tak i dere selv. Dette er meg uretusjert og det kan jeg være stolt av.

Jeg forventer på ingen måte at folk skal følge i mine spor med tvangstanker og helt klart, om det irriterer mer en det er nyttig, så passer det ikke for deg og det er selvfølgelig også helt greit.

Ærlighet mot seg selv og andre er viktig i prosessen med å finne seg selv. Vi må ikke glemme at vi er enkeltindivider. Noen er bedre på det ene, mens andre på noe annet. Heldigvis for det, tenker nå jeg.

Men hvordan i huleste skal man klare å finne sin vei, når man skal være klonet av samfunnets digitale uvirkelighet. Mange har skjønt at det selvfølgelig ikke nytter, men mange er også der at de kjemper kampen og blir syke på veien, mot noe de egentlig i utgangspunktet ikke vil, men føler det nødvendig for å være en del av det som pågår.

Jeg anbefaler alle å sette seg ned å skrive hva som er viktig for deg som menneske, finne dine verdier. Legg de bort og les de om en uke. Da skal du se at man får et annet syn på det som pågår innenfor deg selv. 

Følg meg gjerne på : youtube  Instagram  Facebook

Kommentarene forhåndsgodkjennes. 

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent

Takk for at du leser. 

Maria

8 kommentarer

Hei! Har du tips for en treningsinteresset som skal være i LA i noen dager? steder å besøke/spise/trene?

Du skriver at man må lære seg å skille på voksne damer som tar litt botox og unge mennesker som ikke trenger det. Jeg lurer jo litt på da når man er blitt så voksen at det er greit med litt botox? Selv er jeg 40 og har aldri vurdert det en gang. Skal vi kreve av unge mennesker at de ikke skal være så opptatt av utseende og ikke bruke botox, Restylane mm. må vi i alle fall gå foran med et godt eksempel selv. Unge mennesker bruker botox akkurat av samme grunn som voksne damer (30+?) de er ikke fornøyd med seg selv. I tillegg er de i en alder der man ofte er ekstra selvkritisk. Så forteller samfunnet i form av disse "voksne" damene at det er helt greit med botox mm. Så det er nok vi som har jobben med å gå foran med et godt eksempel.

Barbie fin? Er nok ikke så vanlig med botox og fillers i mitt miljø på Oslo vest, stort sett bestående av godt utdanna, normalt utseende kvinner og menn. Ikke innafor å komme med duck-lips her, for å si det sånn. Folk er selvfølgelig opptatt av barn, familieliv og venner, hus og hjem, men har som regel også interesser som dreier seg om mye utenfor en selv: Samfunn/politikk, littteratur, musikk, billedkunst, språk, reiser, mat, kultur osv osv. De fleste trener (mye eller litt) eller er fysisk aktive utendørs, men jeg har inntrykk av at det er pga helse og glede - ikke for å ta seg ut. Jeg er sjeleglad for at jeg - og ikke minst mine døtre - er så heldige at vi ikke lever i slike miljøer du beskriver.

Har ei venninne på 46 år som bruker botox og filler. Hun fyller på ca 1 gang pr.mnd,jobber masse overtid for å få rå til det.Har lagt merke til at ansiktet virker opphovnet slik som Putin,som også bruker det.Hva om man en dag må stoppe med det? Vil skinnet henge ekstra osv? Vil lepper henge som to lefser f.eks? Stiller meg bare disse spørsmålene.Botox er nervegift som visst nok aldri går ut av kroppen,og kan skade hjernen.Om noen tiår,tror jeg mange vil oppleve konsekvensen av bruken.

"Man kan lære seg å skille mellom voksene damer som fyller litt i leppene og tar litt Botox"...javel, så d er den nye normalen?

Når Maria tar opp hvordan helt unge jenter lar seg falle for fristelsen til å bruke botox og restylane i pur ung alder, så er jeg helt enig i hennes synspunkter på dette. Jeg tolker henne dithen at hun mener at det er mer forståelig at voksne/eldre kvinner velger å bruke disse produktene fordi de muligens vil fikse på alderens fysiske spor i et ansikt, for eksempel. Vi snakker her om ren kosmetisk bruk. I motsatt fall har vi mange eksempel på purunge jenter som bruker Botox og fillers for å justere sine ansiktstrekk/utseende, og fjerne linjer bare de selv ser eller tror er der. De fleste av oss har lest og sett bilder i ulike blogger.

Som godt voksen kvinne kunne jeg gjerne tenke meg noen runder med nåler, uten at jeg vil påstå at det er tvingende nødvendig for mitt eget selvbilde og følelse. Jeg kunne gjerne tenke meg vipper og tatovere pene bryn fordi mine ikke er noe å skryte av, for å si det sånn. Men, jeg har ikke råd til disse behandlingene, så da må jeg avstå, beklageligvis. Imidlertid, hadde jeg hatt mulighet så ville jeg absolutt ha gjort det.

Maria, jeg har stor respekt for at du tar opp dette temaet fordi skjønnhetstyranniet har fått altfor stor plass i vårt samfunn. Bevisstgjøring er absolutt på sin plass, og gjennom bloggverdenen bør man få et nyansert bilde på hva som er dagens virkelighet for de unge og lett påvirkelige. Stereotype skjønnhetsidealer blir også et tragisk paradoks, og verdt et viktig poeng i denne debatten.

Dessuten så er du pen! ;-) - på en naturlig måte. Leppene ble også mye penere nå. :-)

Er så enig med deg. Synes det er utrolig trist at unge jenter ødelegger utseendet sitt og er prikk like. Løshår, trutmunn og et tonn med sminke. Det er så ufattelig stygt på mange som helt sikkert er nydelig naturlig. Men det synes jo ikke..

Ja,Maria er pen pga hun har forstått at mest mulig ml i ansiktet,er avslørende.Alle ser når man er oppsvulmet,hoven og utrykksløs at det handler om nervegift i litt digre doser.Maria har ikke det utseendet som de overivrige med nåla...

Skriv en ny kommentar