hits

Barn til salgs?

Hei kjære lesere.

Barn til salgs?

Jeg skal forklare mitt "harshe" utsagn over.

Bloggere som (http://annebrith.blogg.no og http://mammatilmichelle.blogg.no) blir eller er populære fordi de selger sine barn gjennom sosiale media. Når jeg sier selger, så betyr det i min forstand at de utelukkende, med intensjon, bruker barna for å fremme seg selv. På en daglig basis via blogging.

Grensen går ikke for mitt vedkommende om å dele meninger om barneoppdragelse, eller omtale de i en familiesetting der det er naturlig, men å dytte de foran som et salgsobjekt, for egen popularitet, mener dere selv dette er greit?

At foreldrene velger å presse små barn inn i sosiale medier så tidlig er for meg underlig?

Jeg gjentar i en familiesetting, eller at de er med på hva de voksene gjør er selvfølgelig helt greit. 

Hva tenker barna om seg selv den dagen de mister sin verdi(popularitet) eller lever på en like mentalitet, der de føler at de må prestere bedre og bedre for at mamma og pappa skal være fornøyde? Er ikke dette å ødelegge barna sine fra tidlig alder?

Selvfølelse bygges internt og ikke eksternt og jeg synes det er meget synd på de som ikke innser hva dette gjør med barna sine. Er det viktigere å tenke egosentrisk som foreldre for egen vinning?

Jeg har skrevet før om mammaer som selger barna sine til skjønnhetsindustrien, via beautykonkurranser eller modelloppdrag, dette er et fenomen som herjer USA. Skal vi være like blåøyde her hjemme?

For meg tyder dette på noen som mangler hjernekapasitet til å innse hva dere faktisk gjør.

Dere burde gå i dere selv. Det er mitt råd. 

Bilderesultat for skjønnhetskonkurranse barn

Følg meg gjerne på : youtube  Instagram  Facebook

ljAySj6qyDQ
ToQwluBab9c
Kommentarene forhåndsgodkjennes. 
Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent
Takk for at du leser.
Maria
  

10 kommentarer

Jeg har aldri tidligere vært mer enig med deg!!

Når det er blitt så ille at dattera til Anna er blitt såpass kjent at hun har byttet barnehage flere ganger og nå kanskje skal ha undervisning hjemme i stedet for på skolen, ja da har det gått for langt.

Det største problemet her er at eksponeringen av disse barna er en gavepakke til pedofile. Mamma til Michelle snakker i media om hjemmeundervisning som alternativ, fordi at det er for risikabelt og ha barnet i barnehage/skole etter ufrivillig kontakt fra nettppp pedofile. Hun har tjent millioner på å dytte barnet foran seg, og nå må den stakkars jenta betale prisen ved frarøvet barndom. Om det blir slik at Michelle ikke kan gå på skole og leke med andre barn, fordi det er fare for at pedofile står og følget med på utsiden med planer om etc kidnapping/voldtekt så har man feilet som foreldre.

Godt skrevet..

Helt enig! Det mamma til Michelle driver med, er å selge dattera si! Og nå skal ungen betale prisen ved å ikke kunne ha en normal barndom fordi hun er så kjent!? Sjuuuukt!

Kjetil foran pc

Kjetil foran pc

Jeg tror disse barna aldri kommer til å bry seg, fordi de er født i internetts tid, men dagens voksne lever fortsatt i fortiden før internett.

Som den optimist jeg er tenker jeg det vil gå bra med Michelle. Hjemmet er den viktigste arena i den alderen og hun ser ut til å bli møtt med masse kjærlighet og forståelse. Moren har gjort en god jobb sett i forhold til sin unge alder. Michelle er liten ennå, og om hun får undervisning hjemme i noen år bør det være greit. Homeschooling er populært i noen miljøer i USA, og barna utvikler seg fint. Hun vil helt sikkert passe godt inn med venner på skolen senere. Hun er søt og sjarmerende og ser ut til å ha en fin personlighet. Hun bor i et lite miljø hvor folk kjenner hverandre. Anna har klart å skape gode rammer rundt familien sin og hun har skapt seg en arbeidsplass som gir familien god økonomi. Her har en måtte sette en avgjørelse opp mot en annen, og en må se dette i forhold til hvordan livet til en den gang 15 år gammel alenemor ellers ville vært, med en lav sosioøkonomisk tilværelse. Slik sett har Anna vært kreativ. Michelle fremstilles i et godt lys. Personlig stiller meg mer kritisk til andre ting som blir delt på bloggen, overskrifter og måten det fremstilles på. Dette tror jeg kan være mer blamerende for barna enn den rollen Michelle og brødrene har på bloggen. De økonomiske fordelene er vel den største drivkraften bak de fleste blogger og enhver aktør her spiller på de ressursene de har. Anne Briths blogg har jeg ikke vært innom så der kan jeg ikke uttale meg.

Vi må alle passe godt på barna våre, både jenter og gutter. Det viser seg gjennom alle saker som stadig kommer frem i lyset.

Du har rett at det ligger en fare i at barn som blir eksponert på nettet lett kan bli fokus for pedofile. De blir lagt merke til. Det tror jeg kan gjelde alle barn som blir eksponert i media, enten de er "stjerne i showet" eller bare søte aktører i naturlige settinger.

Jeg ville ikke gjort det der selv, eksponert ungene på nettet, ( mine er for lengst voksne nå da) ,men jeg vil helst ikke dømme andre heller. Hver familie er forskjellig...

Det eneste jeg vil si, er at når mammaen til ei viss jente vurderer hjemmeundervisning av skrekk for pedofile som henger over barnehagegjerdet/skolegjerdet, så er mammen helt på bærtur. Pedoene skaffer seg jobber i barnehager, i skoler, i idrettsmiljøer, etc. Vandelsattest gir liten trygghet, for de færreste er tatt for noe. Da er de " rene" . Så mammaen til ... bør ikke være redd for den utenfor gjerdet, for den gjør ingen skade... Bedre å lære ungen om en del ting å passe seg for. På riktig måte, selvsagt. Man skal ikke gjøre barna hysterisk redde heller :)

Flott skrevet Lisa, jeg deler din oppfatning om Annas blogg.

Anne Britt skriver om masse forskjellig ,deriblant barna som hun er alenemor for og det virker som barna kommer i første rekke der også.Dem får det viktigste,kjærlighet,forståelse og omsorg.En klok dame,tror barna vil klare seg bra selvom de blir "blogget"om..

Eksponering av barn kan faktisk være en døråpner for filmroller og modelloppdrag eller det kan gi en videre karriere som voksen innen yrker som gründer, designer, modell, film og TV. Hvor mange er det ikke som har fått jobb i TV etter å ha deltatt i reality serier, idol, osv.? Vi må erkjenne at det å være kjent gir jobbtilbud. Bare se på alle bloggerne som stadig opptrer i ulike TV programmer og reklame og skaper seg nye plattformer ved å designe smykker, klær, sko, vesker, klær m.m. Navn og kjendisstatus selger, ingen tvil om det.

Viktig at du tok opp dette Maria :-) Synes det er et overgrep mot barndommen til disse ungene.Penger er ikke alt,man skal ikke gamble med ungene sine. Kynisk!

Skriv en ny kommentar