hits

Vi har satt bort mange midler til veldedighet hvert år

Hei kjære lesere.Jeg og min mann, vil oppfordre menneske til å gi mer til lokalt eller til små veldedige organisasjoner.

Grunnen til dette, er at vi da vet, at vi utgjør en stor forskjell for akkurat disse menneskene. Det føles godt og er meget givene.

Vi har valgt en litt utradisjonell måte, som kanskje vekker flammen i enhver.

Grunnen til at vi gir bort så mye penger, er fordi vi hadde et stort overskudd i fjor. Noe som fikk oss til å tenke på at vi trengte ikke alle disse pengene selv. Vi hadde lyst til å gjøre en forskjell for de som fortjener det og de gode ildsjeler som vier livet sitt til prosjekter for å hjelpe andre ut av sult og nød. Disse menneskene er uvurderlige og fortjener virkelig denne støtten

Vi valgte etter at vi så fjorårets balanseresultat, å bidra mye mer en vi noen gang har gjort. 

Vi har nå satt i gang en Youtube serie som heter Charity run. Den vil komme ut hver søndag kl 19.00  i 20 uker fremover. Ideen kommer fra den amerikanske versjonen av coffee run, der konseptet er veldig likt. Vi har etter innlegget, valgt oss ut en del frivillige mennesker(som via søknader) ønsker å stille opp og dele sine erfaringer med oss. Første serie er ferdig og kommer ut førstkommende søndag. Her kan dere følge med oss på veien og danne dere noen tanker rundt hva disse menneskene formidler. Følg oss på

Vi blir både begeistret og rørt av historier og i går felte jeg noen tårer, etter bilturen var ferdig.

Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger for at vi velger å bry oss om de som trenger det aller mest.

Vi har satt bort mange midler til veldedighet hvert år, men i år føltes det riktig å gjøre det på denne måten, for å oppfordre mennesker til å gi litt ekstra året rundt og minne dere på at alle trenger støtte, ikke bare ved juletider, der vi her hjemme, blir minnet på hvor privilegerte vi er.

Takk til alle som bidrar til vårt prosjekt og til dere som leser.

Følg meg gjerne på : youtube  Instagram  Facebook

Kommentarene forhåndsgodkjennes. 

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent.

Takk for at du leser.

Maria

12 kommentarer

Tipp topp, tommel opp!

Maria, kan du være så snill at du for en gangs skyld

skriver om noe annet enn deg selv og penger ???

Det er det eneste du kan, eller hva. Begynner å bli

flaut faktisk. Du kalles for pengedama, vet du det?

Dette er ett flott tiltak, det har også vært bra om Høyre/Frp kunne bidra med annet enn lommerusk i skattelette de som tjente minst. De som tjener minst vil ikke ha veldedighet, de vil ha rettferdighet.

Helt unødvendig å kritikk Mette:. All respekt for tiltaket til Maria. Stå på Maria. :)

Frode, for å få skattelette må du betale skatt, vet du. Her i kommunen har vi noen private næringsdrivende som betaler fra 1 til 12 millioner l skatt årlig. De er med på å dekke opp det underskuddet som vi vanelige skattebetalere ikke greier å dekke inn med vår skatteevne. La misunnelsen ligge og vær glad for at noen betaler for oss andre.

Tommelen opp for Mona Høili og familien.👍

Igjen - jeg gratulerer og klapper for deg og din mann.

Det er så mange muligheter og prosjekter som ikke går på på autopilot - hvor man gir penger til organisasjoner som har enorme papirmøller og ledere som meler egen kake og forer en enorm pengebinge.

Det er altfor lite fokus på alle de små lokale grupper som trenger penger. I Norge tror flesteparten at - skal man gi penger, så må man gi penger til Afrika. Det er så mange nordmenn så har det så uendelig godt med "overflod" i økonomiske midler - at, da virker det ikke som de evner å se alle rundt dem som sliter.

I følge alle de spydige kommentarer dere fikk sist gang - kan det visst tyde på at dere har mye penger. Jeg har ingen anelse - ei heller bryr det meg. Derimot gir jeg mange plusser i margen for å faktisk gi selv - enn å til stadighet oppfordre alle andre til å yte og gi - uten at man selv bidrar.

Penger ja. Det kan muligens bli litt vanskelig for dere å "vinne". Med det mener jeg - Gir dere penger, er det kun for å sole seg til egen glans. Det dere gir - er visst heller aldri godt eller mye nok. Gir dere ikke - er dere fortsatt for rike og ekle. Det er sånn tankegangen fra veldig mange av de mennesker som snakker så høyt om medmenneskelighet og sosialisme.

Alle monner drar! Noen kan mer - andre kan mindre. Om du og din mann kan gi noe, litt eller mye? Bravo! Liker veldig at dere ikke går på autopilot og gir til Norges Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Flyktninghjelpen, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna eller CARE Norge. Ved utgangen av 2012, hadde disse rundt en milliard kroner kontanter. Resten ? 2,7 milliarder ? var plassert i aksjefond og forskjellige rentepapirer.Røde Kors sin lille pengebinge har siden dengang vokst seg til å romme over tre milliarder kroner.

Stor takk for at dere tenker utenfor boksen - og gir lokalt - eller, til de langt mindre organisasjoner.

Oddeman: "Frode, for å få skattelette må du betale skatt, vet du."

Takk for opplysningen Oddemann.? Tror de fleste har fått med det.

De fleste fikk også med oversikten hvor mye de får i skatt utfra inntekten sin.

Jeg kan ikke annet enn å si jeg synes at det er flaut at de som tjener minst skal få så lite skattlette.

De som ikke har inntekt er det ikke noe liste for.

Siden du ikke kjenner meg så bør du ikke uttale deg om misunnelse.

"Grunnen til at vi gir bort så mye penger, er fordi vi hadde et stort overskudd i fjor."

Hadde jeg endt opp med et stort overskudd i fjor skulle jeg også ha gitt bort mye penger...

Jeg har ikke mer enn at jeg klarer meg så vidt selv...

@anonym: Derfor er det vel akk så viktig å juble for de som faktisk kan og VIL bidra? Jeg har et liv hvor hver måned knapt går rundt. Det betyr derimot ikke at jeg hakker på de med mer penger. Det er de sine penger - ikke mine.

Hva andre gjør med sitt - er deres business. At noen velger å være storsinnet - og faktisk bidra med å dele ut, det skal man vel klappe for?

Alt er bedre enn det falske sosialistiske hvor det er ingen ende på hvor mye alle andre må huske å gi. Høili og mann jobbet har lykkes bra og får det til. De gir av sine egn penger - uten kravmentalitet eller egoisme.

Det eneste vanskelige - det kommer fra andre som ikke tåler at noen har mer. Det kommer fra andre som er så full av seg selv - at de sutrer over andre sin giverglede. Derimot - kunne jeg ikke annet enn å le når jeg leser at noen velger å dele ut merkelapp, hvisk og sladrende tisk om at Høili går under tilnavnet "pengedama" ...

Vel - "pengedamen" - hun gir. Ikke sett at hun ellers har ønsket eller krevd klapp til skulder. Det virker til at Høili og mann har det bra. De smiler - og, hjelper andre mennesker. "Ånei - for noe fryktelige mennesker" ...

Jeg sutrer ikke og er overhodet ikke misunnelig på noens penger. Jeg synes også det er fabelaktig det Maria og mannen gjør.

Poenget var at Maria oppfordrer alle til å gi. Jeg gir jeg også, men jeg har ikke noe overskudd å ta av på lik linje med mange med meg. Men vi gir likevel. Ikke i de summer Maria snakker om, men likevel.

Jeg trenger ikke utbasunere at jeg gir 200 kr hver måned som er MYE for meg. Min innsats skal derfor verdsettes like mye som Marias, men det hører vi lite om.

Bill Gates forteller sjelden om de pengegaver han gir. Det er andre som opplyser om det....

Herlig !!! Stor smask til deg og mannen :-* Til den Negative Mette som kommenterer høyere opp, vil jeg si:Livet er ikke svart/hvitt. Fryktelig stygg kommentar du liret av deg :-(

Perfekt tiltak Maria :) Hadde vi hatt flere av deg med hjerte av gull,omsorg og snillhet, du Maria og din mann er bare helt fantastiske mennesker - Og takk for dere hjelper :) Og til dere her oppe på overetasjen med stygge kommentarer - Ta dere sammen og bruk hauet før dere skriver mye dritt og være takknemlig for det Maria gjør )).

Skriv en ny kommentar