hits

Strekkmerker, overflødig hud, arr og pigmentflekker

Hei kjære lesere.

Kvinner og menn skriker etter naturlighet, men hvorfor blir vi da mer og mer unaturlige?

Det er enkle og kompliserte svar på spørsmålet over. Vi vil være den naturlige utgaven av oss selv, men blir møtt med en virkelighet som ikke tillater oss å være naturlig.

Kvinner i 20 årene sliter, dette er det stadiet i livet man kamuflerer seg mest. Men det er også disse som er de mest attraktive? Eller er det bare en myte? I så fall er det noen som kan forklare meg hvorfor det er mest attraktivt å være unaturlig når vi vil ha det motsatte?

Jeg snakker på mine egne vegne. Jeg har alltid tatt de enkleste valgene og løsningene, slik at jeg har sluppet å stå å kikke meg i speilet flere timer om dagen for å gå ut av døren. Fake vipper, Botox og Restylane, har jeg brukt i årevis. Jeg vet ikke hvordan dagens ungdom har det? Men jeg vil anta at de bruker en del tid på forfengelighet, altså speilstirring. 

Men nå er ikke forfengeligheten den viktigste. Jeg tar fortsatt noen enkle løsninger og bruker ikke tid på å se så mye på meg selv. Jeg har en formening om, jo mer man se, jo verre blir det.

Jo tilbake, jeg får mye pes for at jeg bruker øyevipper. Dette bruker jeg fordi det er en enkel løsning å fikse hver 3 uke, en å bruke tid på maskara og annan shit, det tar mye tid, og jeg gidder ikke.

Botox bruker jeg både medisinsk og kosmetisk, hvorfor? Det kosmetiske aspektet handler om å kjøpe seg noen år, fjerne litt erfaringsmimmikk. Det medisinske går på stress.

Restylane bruker jeg fordi jeg liker fyldighet, jeg vet leppene mine er for store nå, men man blir fort blind og det kan bli en skummel affære. Jeg reagerte ikke på dette før jeg så meg selv på tv. Så det blir nok litt mindre av dette på meg fremover.

Tilbake til naturligheten. Den vi skriker etter. Strekkmerker, overflødig hud, arr, pigmentflekker osv.- Hvorfor er det ingen som viser dette om det er det vi vil ha? Skjemmes vi over egne kropp. Er det derfor vi bruker kamuflasje?

Jeg svarer for meg selv igjen. Hvorfor pynte på meg selv? Jo, jeg føler meg bedre slik. Sminke bruker jeg lite av. Jeg tror de som bruker mye sminke pynter seg for andre en seg selv. For min del føler JEG meg vel, med lite eller ingen sminke.

Jeg får ofte høre at jeg tilhører en kategori som setter mye press på de unge. Hvorfor? Fordi jeg tar vare på meg selv? Fordi jeg ikke har hengemage og rynker?

Jeg er vel litt for kry til tider. Eller si stolt av de resultater jeg oppnår vedrørende fysikk. Jeg er vel med på å sette et større press på samfunnet, jeg ser den. Men hvorfor er det bare de med hengemage og rynker som blir betegnet som ekte kvinner?

Jeg er også ekte. Er det ok å sminke seg masse og kalle seg ekte? Er det ok å vise strekkmerkene sine å kalle seg ekte, hengemagen eller arrene? Vi lever i et mangfold, vi er forskjellige. Men vi kjemper for å være like. Hvorfor?

Vi er for feige til å vise det resultatet som er ekte. Vi har dannet oss et bilde av en mal som er fiktiv. Redigert og overdreven.

Kvinner ser på kvinner og menn ser på kvinner.

Vi vil ha det andre har, men hva betegnes som vakkert og attraktivt? Er det det naturlige eller unaturlige? I så fall har vi noe svar? Eller kvemer vi bare rundt i blinde om hva vi ønsker?

Hvem setter trendene? De vi ikke kan leve opp til fordi det er ikke en del av virkeligheten?

Kanskje er vi mer like dyrene en vi tror. I naturen er det mennene som er attraktive og damene er ganske grå og kjedelige. Det er litt kjipt at vi mennesker går motsatt vei. Jeg ler litt...  Naturens lov er vel at mennene må kjempe for kvinnene og ikke omvendt?


Følg meg gjerne på : youtube  Instagram  Facebook

Kommentarene forhåndsgodkjennes. Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser

Maria

 

 

 

6 kommentarer

Det naturlige ER å endres.

Det å få strekkmerker, overflødig hud, arr, pigmentflekker, grevinneheng etc etc ER det som ER naturlig.

Naturen går sin gang, det kan vi ikke forhindre det. Men vi kan redusere og utsette det ved å spise rett, være aktiv og være positiv.

Stadige operasjoner for å fremdeles skulle se ut slik man så ut da man følte seg som flottest er bare å lure seg selv. Fallhøyden blir stor når den dag kommer da man innser at det å eldes ikke har latt seg stoppe.

Alle aldre har sin sjarm.

Ingen er så vakre som dem som er trygg på seg selv, slik de er uansett alder.

Ha en fin dag!

Ina

Samme med trening, spiser du normal norsk mat og trener , så blir ikke kroppen særlig stor, bare når du trener siden musklene utvider seg når du løper eller trener.

De store muskelkroppene du ser, det er kunstig laget, det er ikke normalt.

Nattens dronning

Nattens dronning

Hun setter ting på spissen,men tilogmed jeg forsto,og er enig med det hun refererer.

(Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no)

Kvinner som går under kniven for å pynte på kropp og ansikt i snitt er mer plaget av depresjon og angst enn andre kvinner, både i årene før og etter operasjonen.

Omkring 7 prosent av norske kvinner mellom 18 og 65 har hatt kosmetisk kirurgi, og det blir stadig flere av dem.

Denne gruppen er også mer utsatt for selvskading og selvmordsforsøk i tiden før de opererer seg.

Større bryster eller andre kirurgisk utførte forandringer gir noen positive utslag, men gleden er kortvarig. På lang sikt har inngrepene i beste fall ingen effekt på den mentale helsen, og i noen tilfeller blir livet enda vanskeligere enn før, med forverrede symptomer på depresjon og angst.

En omfattende studie

Den sterke sammenhengen mellom dårlig mental helse både før og etter kosmetisk kirurgi er hovedfunnet i den omfattende studien. Flere tusen unge jenter ble fulgt gjennom oppveksten, fra de var 12-19 år og 13 år fremover, til de var 25-32 år.

Ingela Lundin Kvalem er førsteamanuensis ved Psykologisk institutt ved UiO. (Foto: UiO)

Jentene ble den første tiden spurt om deres mentale helse, og om de har forsøkt å ta selvmord eller om de har hatt selvmordstanker.

Da de ble kontaktet 13 år senere ble de spurt om de har hatt kosmetisk kirurgi, i tillegg til de samme spørsmålene om suicidalitet og mental helse.

- I og med at vi har stilt dem spørsmål også etter at de har tatt kosmetisk kirurgi kan vi se på om det har skjedd noe med de som har hatt operasjoner.

Det sier medforfatter av studien, Ingela Lundin Kvalem ved Universitetet i Oslo.

Hun sier at jentene som tar kosmetisk kirurgi i snitt hadde en vanskeligere oppvekst enn andre jenter.

- Denne gruppen hadde flere problemer i utgangspunktet. Og etter operasjonene blir det noe mer av det. De har en økning av depresjoner, angst og spiseforstyrrelser, og også atferdsproblemer og alkoholbruk.

Ikke dårligere selvbilde

Kvinner som undergår kosmetiske operasjoner har ikke et dårligere selvbilde enn andre kvinner, verken før eller etter operasjonene.

Det antyder at de ikke nødvendigvis pynter på utseendet fordi de er spesielt kritiske til sitt eget utseende, men heller at de har andre problemer som de forsøker å gjøre noe med.

Kosmetiske operasjoner kan virke som en rask og effektiv måte å gjøre livet bedre, men når den store forandringen uteblir kan resultatet istedet bli en skuffelse som slår ut i symptomer på dårlig mental helse.

- Kosmetisk kirurgi er ikke løsningen på alle problemer, sier Kvalem

- Det er en kjapp løsning som ikke nødvendigvis gir en like stor effekt som man kanskje tror.

Større pupper, kortere liv

En finsk studie fra 2003 fant en økt forekomst av selvmord blant kvinner som har forstørret brystene sine.

- Dette funnet ble møtt med mistro, men det viser seg at det er noe der, sier Kvalem.

Den finske studien antyder ikke at silikonimplanteringer fører til selvmord, men som i Kvalems studie, at de mentale problemene allerede er på plass når de kjøper seg nye pupper.

Studier fra Sverige, England og USA har også funnet en sterk sammenheng mellom selvmord og brystoperasjoner.

Fornøyd med resultatet, men får ikke et bedre selvbilde

De fleste kvinner som gjennomfører en kosmetisk operasjon er godt fornøyd med resultatet i etterkant, og anser den forandrede kropps- eller ansiktsdelen som bedre.

- De blir litt mer fornøyd med utseendet, men er mest fornøyd med den delen de har operert, sier Kvalem.

Hun forklarer at det allikevel er ingen støtte i forskningen på at kosmetiske operasjoner gir signifikante innvirkninger på selvbildet og selvfølelsen, selv om majoriteten altså er fornøyd med resultatet.

Dette er kanskje ikke ulikt hvor tilfreds en blir av et lønnshopp, som man gleder seg over, men raskt tilvenner seg. Kvinner blir kanskje fornøyde med de aestetiske forandringene de spanderer på seg selv, men det totale speilbildet blir ikke bedre, og livet blir raskt som før.

- Det er lov å endre på utseendet, men det er ikke nødvendigvis slik at livet blir bedre av det, avslutter Kvalem.

Oversatt fra sciencenordic.com

Referanse:

Tilmann von Soest, Ingela Lundin Kvalem og Lars Wichstrøm, Predictors of cosmetic surgery and its effects on psychological factors and mental health: a population-based follow-up study among Norwegian females, Psychological Medicine, mars 2012 (sammendrag)

Nattens dronning

Nattens dronning

Du er fin og vakker. Men så en dokumenter om at flere skoleklasser hvert år ,blir drept i abort :-( Regner med at denne kommentaren blir slettet.Ble trist av å se antall foster som ødelegges pr. år i Norge.

Bruker passe med sminke og ingen sprøyter her og der. En mann sier; Du er ekte pen! Som om han sjelden har sett det. Hva tror dere han mener 🤔

Skriv en ny kommentar