hits

VI VIL HA MER AV ALT

Hei kjære lesere.

MER sykdommen!

Jeg står i køen i kassen på kiwi og skuer ned på et av motebladene som står i reolen til høyre for kassen. Biip, biip. Det er ikke min tur ennå. Blikket mitt faller ned på to vakre unge mennesker med et seksuelt blikk som stirrer i mot meg. Jeg blir nysgjerrig så jeg leser teksten på front.

Teksten lyder: Hvordan få MER nytelse? Mer nytelse undrer jeg for meg selv, der jeg står og venter. Hvorfor vil dere ha MER nytelse? Har man for lite nytelse? Eller er man ikke fornøyd med den nytelsen man får. Hva er bra nok lenger? Vi vil jo ha MER AV ALT.

Jeg drar frem penger igjen, selv om mange av dere irriterer dere over at jeg skriver om dette tema. Alle ønsker seg MER penger. Nå generaliserer jeg litt men dette vil jeg anta er en sannhet.


Men der jeg står å undres så faller det meg inn, at det er ikke bare de rike som vil ha mer penger som er griske, selv om de har mye fra før. Det gjelder jo alt og alle. Alle mennesker er griske i alle tilstander?

Har vi sluttet å være takknemmelighet for det vi har? Er tilfredsheten borte?

Vi vil ha mer treningstips, mattips, motetips, livstilstips, sextips, bare for å nevne noe. Muliges handler dette om en kombinasjon av usikkerhet og lærdom.

Men er det mer lønnsomt å kunne alt? Være supermann og superkvinne?

Hva når kvinnene og mennene har ulike lyster på hva de vil ha mer av? Kan det samkjøres eller ender det her?

Krever vi for mye av hverandre fordi vi vil ha mer?

Vi vil stille mer krav til partner, vi vil ha mer utdannelse, mer penger, mer fri, mer opplevelser, mer ferier, mer aktivitet, mer valgfrihet, mer ros, mer raushet, mer forståelse, mer likestilling, mer respekt osv. Jeg vil vel si at vi er såpass siviliserte at overnevnte ikke burde kreves som mer av?

Er det i så fall rettferdig, går kabalen opp?

Er det rart vi blir revet inn i egoismen? Der vi sitter og vil ha mer av alt?

Jeg lurer igjen på hvor denne utilfredsheten kommer fra? Er det instinktivt, eller tillært?

Barna får mer av alt, setter de mer pris på å få mer? Bare sånn til ettertanke ....

Følg meg gjerne på : youtube  Instagram  Facebook

Kommentarene forhåndsgodkjennes. Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser

Maria

12 kommentarer

Jeg synes du kommer med noen veldig gode poeng nettopp her og du har helt rett, vi mennesker har lett for å hele tiden ønske seg mer.

Selv føler jeg at jeg fikk litt mere perspektiv på nettopp dette ved mine opphold i Afrika hvor jeg fikk oppleve å bo med mennesker som hadde nærmest ingen ting men som allikevel hadde en livsglede og en gnist jeg til tider savner her hjemme. Jeg opplevde mennesker som i stedet for å hele tiden ville ha mer heller delte av det lille de hadde og jeg fikk se barn som var fulle av latter mens de lekte med en bil laget av litt ståltråd eller et hjul de slo på med en pinne.

For meg så har ihvertfall det åpnet øynene mine og i stedet for å hele tiden ønske meg mer av alt er heller fokuset mere rettet mot takknemmelighet for det jeg har.

Hans Christensen:Du har erfaring. Det er muligens derfor de som har vært i u-landene sier nettopp dette. Vi mangler takknemmeligheten og tilstedeværelsen her. Grunnen er at vi har for mye støyelementer, vi sitter konstant på data, i-pad og telefon, ergo ikke tilstede. Så ønsker man seg alltid mer fordi man aldri blir tilfreds, utakknemmelighet. Mange burde tenke nøye gjennom denne problemstillingen.

Enig, du traff spikeren på hodet nå.

Og det er derfor vi stresser, vi får ikke nok.

Kjetil: Jeg vil nå tro det forsaker mye unødig stress.

Snill bestefar

Snill bestefar

Det mennesket virkelig trenger mye av kan ikke kjøpes for penger:

- Fritid til å gjøre ingenting.

- Fritid til å være seg selv.

- Fritid til å pleie en stresset sjel.

- Fritid til å lytte til stillheten.

- Fritid til å ha god tid.

I det hele tatt å ta seg friheten til å koble seg fra verden. Men så vil nok mange mene at dette blir for dyrt for dem? At fritid også koster. Det er forsåvidt riktig, men det er mulig å begynne forsiktig. Bare fem minutter hver dag er bedre enn ingenting. Så kan det utvides til ti minutter, femten...

Alle mennesker bør avsette en time i døgnet, kun til seg selv. Det blir 365 timer i året, akkurat passe dose til å holde seg åndelig frisk.

Snill bestefar: Sant:) Kabalen må gå opp:) Men det er ikke nødvendigvis disse verdien folk tenker de trenger mer av. Jeg føler at samfunnet er på vei inn i griskhetens epoke.

Jeg så på vloggen din at dere ikke fikk leiet ut huset deres... jeg spurte deg for en stund siden om det siden dere ikke fikk flyttet ned.. da svarte du bare arrogant at huset var leid ut og dere tjente gode penger på det.nå viser det seg jo at det ikke stemte... som det gjør med det meste du svarer...

Anonym: I alle dager. Vi leide det ut en periode men det funket ikke fordi leieboeren ødela interiøret vårt og betalte ikke. Derfor ville jeg ikke leie det ut mer. Prøver du virkelig å finne alle feil du kan i boka? Hva er det spesifikt som ikke stemmer? Jeg kan redegjøre for alt, siden du liker å finne feil:)

Vi lever i et samfunn som definerer fattigdom ikke ut fra om man mangler noe, men etter hvor mye mindre man har enn andre. Det er et symptom på en grunnleggende feil i vår kultur.

Jeg vil ha mer av mindre - og mindre av mer.

Nyte tingenes tilstand, jeg vil bli fri!

Det alle egentlig vil ha mer av, som vi aldri kan få nok av, er kjærlighet. Det er dette som opptar oss, fra vugge til grav. Dette umettelige behovet gjenspeiler seg i kunst og kultur, musikk og forfatterskap, i politikk og samfunnsliv, i hver enkelts daglige liv til alle tider.

Når vi vil ha mer av alt annet, så er det fordi vi tror at da blir vi mer elsket.

Er du gravid igjen? 😀

Bildet du har lagt ved gir hint om det! 🤗

Skriv en ny kommentar