hits

Min selvfølelse forsvant da jeg ble selvsentrert

Hei kjære lesere.

Speilfritt hus? Hvorfor?

Jeg har fundert mye på dette i det siste og jeg skal være 100% ærlig som jeg alltid er.

Selvfølelse.......

Min selvfølelse forsvant da jeg ble selvsentrert.

Når jeg sier selvsentrert betyr det å se seg selv FOR mye i speilet og legge fokus på hvordan man ser ut i generell kontekst. Mange vil nok kalle det sjøldigging. Jo, jeg ser den. Det er mange av oss sjøldiggere. Noen digger fordi de har mer eller ser bedre ut en snittet, andre fordi de føler seg mer verdt eller yter bedre. Utdannelse kan også føre til høy nese. Eller det mest primitive LIKES på bilder.

Overnevnte handler om samme ting. Ekstern tilbakemelding. Altså det er viktig for deg å vise at du duger mer, den største feilen man kan gjøre i Norge. Eller du PRØVER å overbevise deg selv at du er bedre eller vil være bedre. Narsissistisk kan dere skrive, men hello. Dette er et meget vanlig fenomen, så da kan over halvparten av oss gå under begrepet. 

Jo mer du digger, jo mer hat får du imot deg. Mange har utbytte av å digge seg selv. De når lenger mot målet sitt fordi det er såpass viktig for vedkommende. Men lykkeligere? Neppe, mer stress vil jeg nok heller påstå.

Mange føler seg i bunnen miserable og det har blitt en Obsession å finne noe som holder en oppe. En fiktiv glede, den tomme følelsen.

Dette jeg skriver til dere nå, er noe som falt meg inn via en kaffekopp hos frisøren i dag, kl 16.00 eksakt.

Jeg satt og så meg i speilet, studerte meg selv opp og ned. Egentlig synes jeg ikke selv at jeg ser så verst ut, men hvorfor er dette som viktig for meg? Det gir meg en slags verdi, tenkte jeg for meg selv der jeg satt og studerte meg selv i 1000 vis av vinkler.

Alle speilene skrek imot meg. Jeg ble selvsentrert, begynte å lete etter feil jeg kunne rette på. At jeg ikke bare kunne være fornøyd, tenkte jeg i et sukk.

Jeg har lagt på meg noen kilo i det siste. Jeg kan lyve for meg selv og si at det er ok. Men den indre styggen sier, du er feit, æsj. Jeg blir oppgitt igjen. Bare ordene av det jeg ser på tastaturet skremmer meg. 

Jeg har født 3 barn. Jeg har gått opp og ned i vekt, pådratt meg noen strekkmerker og arr. Når jeg tenker over det, har jeg aldri hatt en bedre selvfølelse en nettopp da. Når jeg ikke hadde noe å se meg i speilet for. Fordi jeg ikke synes selv at jeg var så usedvanlig deilig. Skjønner dere hvor jeg vil?

Under en svett økt på 60 min i Stairmaster på Golds Gym skuer jeg til venstre. Kvinnen eller jeg kan si jenta ved min side har jeg sett noen ganger. Hun er av den sorten man legger merke til. De som ser bra ut, ut av mengden. Ja, jeg vet, alle er vakre, babla. Jo, om man elsker noen så er jeg enig, ellers vet alle at dette er en stor løgn.

Jo, tilbake. Jeg ser over på venstre side. Hun har gått en stund på maskinen. Jeg liker å se på folk og nikke eller si hei når de står nærme. Det virker unaturlig ellers, eller litt uhøflig. Men denne jenta er ikke slik, hun har en enorm arroganse. Titter ikke opp eller til siden.

Hun stirrer ned i mobiltelefonen i 60 minutter. Jeg får med meg det meste der jeg står å tråkker. Det er ikke så mye annet å ta seg til en å være nysgjerrig. På telefonen hennes skuer jeg 1000 vis på 1000 vis av selfier, tatt i alle vinkler. Særlig kroppen. Jeg tenker for meg selv, at hun sikkert skal stille i Fitness eller noe. Men likevel, blir jeg litt skamfull på hennes vegne.

Hun fortsetter å taste, lager kollasjer av seg selv, der hun poster ut bilder av kroppen sin på Instagram med # tagger i hue og ræva. Jeg kjenner jeg gremmes enda mer.

Så kommer selvinsikten og tar meg. Ikke at jeg er slik som henne, med 1000 vis av selfier på telefonen. Men jeg er litt for opptatt av hvordan jeg ser ut. Dog viser jeg alltid virkeligheten. Bortsett fra en del morsomme snapchat filter. Jeg var mye verre før, da redigerte jeg for å se mest mulig attraktiv ut, Igjen et tegne å dårlig selvfølelse. 

Å vri og vende på kroppen for å få en perfekt holdning har jeg vel så å si aldri drevet med. Jeg er like ofte usminket som sminket. Neglene er korte og håret er ofte ikke innom frisøren mer en 2 ganger i året. Likevel så er dette med kropp og aldring et kjempeproblem for selvfølelsen min. Noe jeg kjenner jeg irriterer meg grenseløst over her jeg sitter og skriver.

Men slik henger det sammen.

Jeg tror faktisk jeg var blidere før, der jeg var litt mindre attraktiv og rundere i kantene. Der jeg ikke var så opptatt av å være perfekt. Der jeg digget meg selv litt mindre. Men ikke tro at jeg slutter å vise bilder av meg selv eller motivere til bra kost og trening. Bare så det er sagt. Men innsikten kan ta del i opplegget.

Men å bruke filter og se seg selv i speilet for mange ganger i løpet av dagen skal jeg faktisk prøve å slutte med.

Ja, til et speilfritt hus og en speilfri gym. Da skulle dere ha sett folk ha trent istedenfor å gå å flexe og studere seg selv til hver minste detalj i de 1000 vis av speiler.

Takk for denne selvopplysningen, litt skamfull her jeg sitter og venter på bombene.

Avslutningsvis vil jeg referere til at bloggen min er av den egosentriske sorten. Det står i veibeskrivelsen inn hit. Humoren tar vi med oss på veien.

Det morsomste av alt kommer jo under her:=)))) Take a selfie with a snake....

Denne dobbelmoralismen tar innersvingen på meg selv, ups:=))) Ps, jeg redder meg inn med lite sminke, eller ikke?

Følg meg gjerne på : youtube  Instagram  Facebook

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser

Maria

12 kommentarer

Flott og sant innlegg:))) Ønsker deg en flott fredag.

stavangerinmyheart: Takk for det:) Ønsker den en fin fredag også:)

Heia, ja du kan jaggu få sagt det, om så mye, så lite, og så mangt.

Mener å huske et sånn før/etter bilde. Før bildet har fått flest poeng på en skala fra en til ti. Ha en fin helg ;)

Du er slik en reflektert og vis dame. Det er ofte en fryd å lese om alle disse tankene du gjør deg. Deilig at hvertfall et menneske bak alle disse bloggene som linkes til har skjønt greia.

Håper du har en kick ass dag, Maria.

Jeg har Instagram konto og følger flere tusen damer siden jeg ble enslig.

Men det som er det morsomme er at jeg tenker hun ser bra ut så tenker jeg ikke mer over det.

Slik er det vi blir ikke studert med forstørrelsesglass 😃

Nattens dronning

Nattens dronning

Du er beste blogger :-) Reflektert,slik at disse andre blekner bak "fundasion",interiørtips,og kleesmerkereklamer:-))) God lørdag til deg og dine,som er heldige som har deg! Smask på Mariakinnet:-*

Digger deg Maria! Jamen har du blitt min favorittblogger også!

Blitt Maria-dalt jeg også Lisa :o)

Synes du setter fingeren på noe viktig i det å smile og nikke til sidemannen. Jeg er elendig på det selv, møter helst ikke et eneste blikk på trening. Tok meg dog sammen forrige uke da jeg fløy til Dubai, hilste på mannen som satt ved siden av. Ikke engang DET gjør jo vi nordmenn, flesteparten ihvertfall, bare dumper ned på setet vårt.

Og du, du ser bedre ut enn de aller fleste, som ikke har født en eneste liten tass. 3 barn- du er jo awsome. Kan du ikke dele litt flere økter. Blir det mye kardio og løping?

Hei Maria!

Fra å synes du var patetisk, synes jeg nå at du kommer med veldig mye nyttig! Så nettopp på filmen dere lagde da du følte deg veldig nedfor. Ååååååå, så herlig at du er så ærlig!

At du tør stå fram og vise at alle kan føle seg deprimert og slite psykisk. Dere er jo så flotte med hverandre, når mannen din kommer med blomster til deg etter en krangel, og ønsker å se gleden i øynene dine ❤❤

Stå på dere to!

Så hvordan er det nå for tiden, da? Er du selvsentrert med lav selvfølelse? Eller mer opptatt av andre enn deg selv, med tilhørende høyere selvfølelse? Det siste høres unektelig både mer sympatisk og behagelig ut...

Du ser så mye bedre ut uten silikon og løshår. Når alt kommer til alt er det naturlige best :)

Har alltid likt dine meningers mot!

Skriv en ny kommentar