hits

Moroccan style

Hei kjære lesere.

Jeg vil dele noen opplevelser vi hadde i Marokko. Selv om ikke dette er byen for meg. Så er det likevel noen sterke utrykk som har satt seg. Vi var på sandboggy i ørkenen, kamelridning og luftbalong. Dette er opplevelser man burde få med seg om man velger Marokko som reisemål.


Landskapene som brer seg over de uendelige slettene av sand og sten, ut i det intet. Man skuer innimellom små sandhus der det lever både store og små. Det som fasinerte meg mest med disse oppsmuldrede husene, var at de hadde lagt ned mye arbeid i dør og vidusdesign. Dette gikk igjen, uansett hvor falleferdig det så ut. Det var ganske kaldt, om natten kunne det bli minusgrader.

Kontrast. Vi har i alle tak over hode og varme i gulvene.
Menneskene kler seg i det de finner. Jeg ser at mye er donert, å kommer over en familie med Marius generere og smiler litt for meg selv. Ellers flyr det folk rundt i utdaterte neon fargede NIKE gensere. 

Kontrast. Her flyter det så mye klær at man ikke klarer å lukke skuffene lenger.


Jeg undres over hva folk gjør, så langt ut i ørkenen? Jeg ser en mor dytter til en av sine små jenter. Hun hiver et nett på ryggen og halter seg bortover slettene. Tidligere så jeg de hadde drukket opp siste slurk av vannet. De to små sitter igjen å venter tålmodig. Hun kommer ikke tilbake. Ikke så lenge vi befinner oss der.

Kontrast. Vi har så mange valgmuligheter, at det ender opp med å ha problemer med å velge hva vi skal gjøre . Vi har vann i springen og vann i dusjen.


Der vi leier sandboogyene er det et lite toalett, jeg går inn. På vasken ligger det 2 håndsåper, så sorte at jeg ikke orker tanken på å ta i de. 

Kontrast. I Norge koster såper nesten en marokkansk månedslønn.


For å ikke snakke om spising. Jeg så ikke en ensete overvektig Marokkaner.

Kontrast. Halvparten av Norges befolkning er overvektige. Jeg deler bilder fra virkeligheten her. Noen er vakre, andre såre, alle er ekte....Følg oss gjerne på youtube, Marokko vlog under: Bildene over er også linket til flere av våre youtubefilmer:) Håper dere like de:)

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser

Instagram

Facebook

Maria

 

 

 

 

16 kommentarer

Wow, ser ut som dere har kost dere!

Camilla: Ja, det vare en artig tur:) Mye rart å se, kontraster fra dagliglivet. Det kommer flere Vlog episoder, de kommende dagene:)

Såpe som koster en mndlønn??? Sjekk fakta først før du skriver. Du for håndsåpe for 10-20 kr på europris. Vanlig mndlønn i Marokko er ca 2-3000 kr

Moa: Det var en metafor:) Beskrivelse av tilstanden.

Hanne Jørgensen

Hanne Jørgensen

Har du pælma ut sjåføren på øverste bilde 😁😂 Godt dere kom hele hjem 😊

Hanne Jørgensen: HAHA, neida. Det er den ene redigereren vår. Vi stranda midt i ørkenen. Bilde taler for seg selv:)

Jeg har familie fra Marokko, og det du viser her er jo bare masse bullshit. Dra til Marokko for å reise med luftballong? Really? Hva med å heller ta seg en tur til medinaen, sjekke ut strendene, all den deilige maten, de forskjellige "black markets" som eksisterer der etc? Ikke bare være vestlig turist hele tiden? Forøvrig tror jeg du må ta deg en tur tilbake. Finnes massevis av overvektige marokkanere. Å si noe annet er rett og slett skivebom de luxe.

D: Hei, jeg dro dit på jobb. Det var ikke ferie for meg. Vi måtte igjennom det jeg beskriver i innlegget mitt.

At du tør reise ned dit :-O Stor klem :-)

November: Det var jobbrelatert:)

Hva heter hotellet Dere overnattet i?

Sy1985: Bluesea hotel, ikke å anbefale, bo heller på bab rett over gaten:)

For ett rottereir, glad jeg aldri skal sette min fot i ett muslimsk land. Tar man med kvinner til disse landene, bryr man seg overhodet ikke om sikkerheten til sin famile, gir bare faen eller er stokk dum.

Anonym: Heldigvis var ikke barna med, jeg drar nok ikke tilbake til Marokko, men man opplever verden på en annen måte, det er sikkert.

Vært i flere byer i Marokko og deler dine tanker. Jeg er relativt bevandret u Midtøsten. Marokko er det _verste_ landet jeg har vært i! Gatebarn som ble regelrett grisebanket av resturanteier rett foran øyne våre, fordi det ikke var tiggetbarnets "område". Vil aldri glemme de forferdelige synene jeg har gjort i det landet der. Marrakesh var jævlig, men byen Rabat er faen meg jævligere. Alle de verste tingene jeg har sett har jeg sett i Marokko, å jeg har jobbet for norsk folkehjelp i flyktningleire i Midtøsten.

Alle som tror det er så forbanna eksotisk å reise til Marrakesh ? Det er utsulta hester som drasser på franske turister, ekle menn som går med ape og slange å prøver å lure deg for penger, i tillegg til så mange fattige gatebarn som følger etter deg. Hjertet mitt blør for all styggedommen. Skal aldri dit igjen!!

Anonym: Det var slikt jeg oppfattet det også, triste syn. Jeg ville ikke anbefale dette som et reisemål, i alle fall ikke med barn:(

Skriv en ny kommentar