hits

Rikdom og fattigdom

Hei kjære lesere.

Jeg drar på meg hodeplagget. Det er den beste løsningen. Slik blir man ikke lagt merke til. Bortsatt fra at de ser jeg er turist. De ber, vil ikke slippe taket. Noen ser du elendigheten i øynene på, andre er aggressive og krever.Det er klart de prøver seg, hvem ville ikke gjort det?

Mennene lever nok av å vise turister veien gjennom gatene. Det kostet penger når vi fant frem. Jeg gir han 1/5 del av det han vil ha. Han ypper seg. Jeg snur ryggen til å går den andre veien, uredd

Hennamaling er det de fleste kvinner lever av, slik tjener de vel akkurat nok til å overleve. Rundt meg er det ikke mange turister. Så de prøver å dra i meg. Jeg viser tatoveringene mine, så til slutt innser de at jeg er uinteressert.

Barna leker i de trange gatene, det stinker. Der suser det forbi mopeder i hu og hast. Jeg undres over hvorfor de stresser så fælt. Men hva vet vel jeg.

Det er mye løs katter her, du ser at de er syke.

Jeg har vært på innsiden. Mannen min sitter og redigerer bildene. De er sterke og såre. Utrykkene taler for seg selv.


Det er dette vi ser på film, det er dette som er sannheten.

Fattigdom. 

Jeg trøster meg med at de ikke vet bedre. Akkurat som ikke vi vet bedre. Sammenligning er intet alternativ.

Det hjelper heller ikke å si at man må oppleve for å forstå. Man glemmer lik fort som man snur ryggen til. Litt som en gullfisk.

Når man setter bena tilbake på norsk jord er det slettet fra minnet. Et tilbakelagt kapittel, arkivert. Lysglimtene kan komme til syne igjen, men empatien fader.

Langs gatene vandrer de. Jeg kaller de spøkelsesekladder, du ser øynene under burkaen, de taler for seg selv.

Menn og kvinner går ikke sammen annet en på hotellene. Kontrasten er like stor som oldtown/newtown her nede. Den nye delen er det moderne butikker, litt mer internasjonalt vil jeg påstå. Den gamle delen minner meg litt om Colosseum. Murene smuldrer og har store hull, slik man ser det på krigsfilmer.

Det er ikke fiksjon, det er slik det er.

Livet går videre.

Første dagen flokket mennene seg rundt. Jeg hadde på meg en sort joggedress, jeg dro på hetten, slik at ingen så annet en ansiktet mitt. Til tross for dette var det umulig å ikke bli lagt merke til.

Jeg sitter og ser ut vinduet, det er dugg på Rutene. I natt sov jeg ikke. Mennene i gatene lagde opptøyer. Jeg hørte kvinner skrike. Jeg tør ikke blande meg. Selv om jeg burde.

Kontrast. Jeg spiste for mye i går. Så mye at jeg lå med magesmerter hele natten. Så tenker jeg at jeg burde gitt mer penger til de fattige istedenfor å fråtse. Men hva hjelper vel det.

På mange måter behandler de som har en jobb, de som bor i ruinene langt der ute på slettene som løsbikkjer. Ikke gi de noe sier de til meg. Jeg stirrer undrene tilbake. Vi orker ikke at de kommer og tigger om penger.

Ikke kast beinet om du ikke vil at bikkja skal sulte ihjel.

Jeg skammer meg ikke over min livstil. Hvorfor skal jeg det? Jeg kan ikke endre verden. Ting vil ikke ta slutt, de vil bare fortsette å fortsette.

Følg meg gjerne på youtube

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser

Instagram

Facebook

Maria

 

 

 

 

 

14 kommentarer
Sosialistisk kommunisme

Sosialistisk kommunisme

Det går ikke så bra i kommunist nasjoner. I kommunist nasjonen Norge går det bra fordi vi har masse olje. I kommunist nasjonen vietnam og Venezuela går hele økonomien til helvete. Vennligst se på video.

https://www.youtube.com/watch?v=wevO6clcEGU

Andrew Laeddis

Andrew Laeddis

Hæ?

Finn Oddvar Stensrud

Finn Oddvar Stensrud

Nok et gullegg fra en tøff dame!

Du er rik...jeg er en pensjonert industriarbeider...men verken du eller jeg har det vondt...materiellt sett!!!

Judas Iscariot

Judas Iscariot

Det er flere grunner til det finnes rike og fattige.

Mye av dette er basert på utnytting.

Der spesielt embetsmenn og kongelige var de som utnyttet de fattige. Les historien om marinen og pirateri. Forskjellen lå i om man hadde kaperbrev eller ikke. Grunnleggeren til Skull & Bones drev med narkosmugling. Coca cola sine drap av foreningsledere eller det tett samarbeid med Nazi-Tyskland. Det er fornuft i uttrykket at fattigeland er rike må naturressurser.

Men også religion er kjent for å undertrykke de fattige. Se på hinduismens kastesamfunn. Er du en som samler møkk må du alltid gjøre det. Men også i Islam og i det jødiske samfunn der man sier det er rettferdig å stjele fra andre hvis dem ikke har samme tro.

At mange ønsker å holde "status quo" på dette er forkastelig. Men ser man grundigere er det typisk globalister som ønsker slikt, men ikke for noen land. Men for alle land.

Derfor er det på sin plass å forkaste alt slikt og de folk for forsvarer dette.

Anastacia Karianne

Anastacia Karianne

Hei! Hvem er inspirasjonen for tatoveringene dine? Skal du ta noe nå, hva?

Snakkes!

Helt enig.Tror ingen klarer å forandre denne gale verden....

Mentaliteten til disse er de og vi. Arabere har aldri vært et fredelig folkeslag.Det finnes ca.18 arabiske land. I de fleste av disse landene evners det ikke fredelig og tolerant fremferd.Sammtidig ønsker få av disse landene å ta imot flyktningene med sitt eget arabiske opphav.Hvorfor kan man spørre ? Det har kanskje litt om hat og overformering samt fattigdom og arbeidsky holdning? Kom til Norge.

Jeg har selv måťte lete i grøfter etc etter tomflasker for å kjøpe melk til ungene.

Det skjer i Norge også.

Du er forresten veldig treig med å svare på innlegg på bloggen din.

Maria,jeg har sluttet å lese andre blogger,pga din.Kun holdt meg til 2. Blir mettet av å lese om ny sofa,nye puter,hva de spiser til middag og kvelds:-) Men min egen feil som gjorde det:-/ Jeg "spår", at en vakker dag blir folk lei av disse hjernedøde hønsene som kun skriver om sin nye sofa og øyenvipper:-) Inntekten kommer til å dale .Lite spennende mennesker,som hermer etter hverandres blogger :-) Du har greid det Maria,spennende blogg !

Hei :-) Maria.Hadde vi som vestlige trengt å flykte fra Norge til et land der kvinner blir sett på som avskum,vil jeg tro vi ikke ville fått økonomisk støtte vs.NAV. Det ryktes jo nedover,at:Kom til Norge,her får vi penger.Bli ofte gravid,da får du barnetrygd og kontantstøtte.Nå kaller jeg en spade for det den er.Er så lei av rasiststempel etc. Oljepengene vil de ha,men nordmenn blir trakasert av enkelte av disse når nordmenn/kvinner går på byen :-/ Takk for super blogg Maria!

Flott innlegg Maria! Uten at mobbekjertelen er for aktiv,spør jeg : Statsministeren viser tydelig tegn på fråtsing. Når man ikke kan ta vare på seg selv,hvorledes skal ministeren ta vare på Norge ?

Godt innlegg Maria! Er så glad for at det endelig er en blogger som skriver om det samfunnsaktuelle ! Uten skylapper for øynene tilogmed:-) Du er pen og klok på en gang. Klem fra en fan

Skal være glad for at døden finnes i dag for menneskene, livet for mange i dag er bare elendighet, takket være udugelig styreformer.

Skriv en ny kommentar