hits

Rikinger og kjendiser tror de har større verdi enn andre

Hei kjære lesere.

Jeg begynner rett på.

Hvorfor har det seg sånn at rikinger og kjendiser tror de kan ta seg mer til rette, fordi de angivelig har en bedre status en andre mennesker i samfunnet?

Jeg stod i kø fra Lisboa forleden. Siden vi hadde glemt å betale bagasjen, måtte jeg vente i milelang kø for å betale før jeg fikk bording passet mitt.

Når det endelig var mint tur, kommer det brasende inn fra sidelinjen en dame, som jeg så hadde penger og var Oppstanasig "jeg skal betale bagasjen sier hun"" Bak køen stod det mins 40 personer. Jeg blir superforbannet og ber kjæringa pelle seg til helvete bakerst køen som alle andre som hadde stått der og ventet.

Hun ser dumt på meg, akkurat som du er så mye mer verdt en andre? Jeg dyttet henne til siden med makt, så hun ikke hadde noen annen mulighet en å gi meg et irritert blikk og trekke seg tilbake.

Mannen hennes stod og ventet mens ristet på hode "Typisk folk som er vane med å få viljen sin" tenkte jeg, men ikke denne gangen.Et annet senario, var når vi fikk beskjed om et kansellert fly til Tyskland. Vi hadde med oss barna og køen til ombooking dagen der på var uutholdelig lang, vi ble stående i 3 timer før jeg nærmet meg skranken. Plutselig skriker en mann av arabisk opprinnelse om at dette var uakseptabelt, han hever stemmen såpass mye at en baby i køen begynner å hyl skrike. Jeg gjør som jeg alltid pleier "senk den jævla stemmen din og vent i kø som alle andre" Mannen ser forskrekket på meg  "Det er barn til stede og slik oppførsel er uakseptabelt" Han holder fred.

Etter dagens skumming gjennom VG ser jeg samme senario med Tone Damli.  De har revet et hus uten tillatelse. Tja, tenker jeg, trodde hun virkelig at hun kan komme unna med å trosse lovverket fordi hun er kjendis? Neppe.

Jeg sier ikke at alle er slik, men mange av de som man kaller overklasse eller kjendiser føler kanskje at de har en større verdi en andre, og komme unna med det meste? Selv om du er rik eller kjent, må du nok vente i kø og søke om tillatelse som alle andre.

Hva mener dere? Har dere samme opplevelsene?

Følg meg gjerne på youtube

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser

Instagram

Facebook

Maria

 
13 kommentarer

Min iakttagelse av Norge er at alle gjør som de vil, de som håndhever loven har glemt hva jobben deres er.

Regelen er, så lenge lovbryteren gjør en forbrytelse mot en vanlig av folket, så henlegges alt.

Så lenge du er en av de vanlige av folket, så kan du gjøre hva du vil. Grunnen er at politiet har ikke nok ressurser, ikke biler som fungerer, ikke penger til å ansette politifolk, ikke utstyr til å gjøre jobben.

Hvorfor det er slik det vet sikkert ingen vanlig av folket.

Jeg har vært med på det motsatte 😊

Jeg var ute på byen sammen med noen venner, men vi ble nektet adgang flere plasser fordi en av vennene mine så ut som en lasaron.

Vi visste jo selvfølgelig hvem han var, men ikke dem på alle utestedene.

Han ble så dritlei til slutt av at han skulle vurderes opp og ned utifra sitt utseende at han dro opp sjekkheftet (ja det er såpass lenge siden), og skrev en sum som var såpass høy at den ikke bare kjøpte dette siste utestedet, men jaggu meg hele konsernet!!

Han lever fremdeles godt i dag og tjener enorme summer.

Men sammen med oss var han bare en helt vanlig mann inntil han fikk nok 😄

Han er ikke fra Norge....

Du er vel også en riking?

Og det kan virke som om du prøver hardt å bli kjendis også.

Er det deg selv du skriver om her?

Du har mange ganger fortalt om at du har blitt hissig og kjeftet opp folk.

Hvorfor kan du ikke snakke til andre med normal tone selv om de overprøver regler og kotyme? Du blir jo ikke noe bedre enn dem når kjeftsmella di går!!

Det er bare som personer med penger som tar seg selv for høytidelig pga de vet at vist det er noe kan de bruke pengene sine. Men sånn å snike seg fram før mange andre er respektløst men som du ser skulle det ikke så mye til å få henne vekk. Men det er ikke godt å se selv at de med penger får det mest luksus i verdagen men vi er faktisk mer heldige for vi som kaller lav klasser har kjærligheten som er høyest i hverandre:)

De rike skal arve jorden.Det står i den gode bok.

Selv har jeg litt ekstra å rutte med,og det kjennes på kropp og sjel.Folk jeg møter sier jeg har en sterk utstråling,og da smiler jeg lurt,fordi, jeg vet hvorfor.Penger har en kraft og er slik velsignet av folket, at dem som har "litt ekstra",får et spirituelt løft.:) Jeg tror du forstår. :)

Det er alltid noen som er mer viktig enn andre, i egne øyne.. Det finnes arrogante mennesker i alle leire. Men overvekten er nok på de som er vant til å få viljen sin pga status, om det er penger, makt eller at de er kjent.

Heljar,den kommentaren der var lavpanna :-(

Hei :-) Maria du må google den svenske politimannen som har fått nok av vold,voldtekter,og alle har utenlands opprinnelse .Politimannen har også lagt ut navner på disse på facebook,og selvfølgelig fått skitt fra sine svenske statsledere.

Jeg har denne type erfaring med folk fra alle samfunnnslag. Jeg kaller det mangfold 😀 Og mangfold er noe av det som beriker livet. Nå er det selvfølgelig ikke slik at alle kravstore bestandig føles berikende da 😉 Men på sitt vis gjør de livet litt mer interessant. De skaper litt oppstyr 😉 Jeg synes det er interessant å observere dem. I noen situasjoner kan jeg selvfølgelig undres over enkeltes fremferd, riste litt på hodet og ja jeg kan selvfølgelig si ifra tydelig om jeg synes de er helt på jordet hehe.

Høy utdannelse med påfølgende høy lønn, status og makt er hva politikerne mener folk skal jage etter,- slik er samfunnet, og slik var det før også. Intet nytt under solen.

Problemet er kanskje at høystatusgruppen er blitt for diger nå... De er overalt. :)

Minnes en hendelse fra min barndom. Jeg var sendt på handletur og stod i kassakø på butikken, og inn kom en av byens "gift-med-selvstendig-næringsdrivende"-koner. Hun røsket med seg noe middgspølse og trengte seg forbi alle i køen:" Jeg må få betale denne, for jeg har sulten mann og sønn som venter på middag". Ingen sa noe, folk flest var jo høflige, og jeg sa i hvertfall ikke noe, veloppdragen unge som jeg var. Men jeg la merke til at kjøpmannen så litt pinlig beklemt ut der og mumlet en unnskyldning i retning alle de andre kundene.

Da jeg kom hjem og fortalte min mor dette, sa hun tørt: Og en skarve middagspølse er noe å tilby sulten mann og sulten voksen sønn? ( sønnen var vel 18-19 år).

Så..hun var ikke helt imponert, min mor av enkel herkomst. :)

" Jeg blir superforbannet og ber kjæringa pelle seg til helvete bakerst køen som alle andre som hadde stått der og ventet."

Kunne ikke sagt det bedre selv....mulig jeg hadde byttet ut "kjærring" med "frekk hurpe."

Det er ikke få køsnikere som har fått opplæring i folkeskikk av undertegnede...i full offentlighet :)

Tror dette er mer en kulturell greie enn noe annet som forsterkes av andre faktorer som penger og suksess.

Høflighet er IKKE en norsk egenskap. Man skal ikke reise mye for å oppdage det.

Dette kombinert med at nordmenn lett lar suksessen gå dem til hodet blir en fin kombinasjon

Skriv en ny kommentar