hits

"NEGER" har jeg skjønt ikke er lov

Hei kjære lesere.

Back to were i started.

Dette er et meget aktuelt tema. Husk da folkens at jeg er litt humoristisk.

Jeg var jo i en heftig diskusjon med innlegget "nei til likestilling" Link

Det kom ikke særlig mye godt ut av dette til tross for en debatt og sinte feminister.

Ok, nå har det altså blitt en greie at man skriver gjerningsmann som er et utrykk og hån og en generalisering mot menn, Jeg ler meg litt ihjel. Det burde stått gjerningsperson eller gjernings hen, som er en fellesbetegnelse utrykk uten en generaliserende kjønnsbetegnelse.

Jeg må si jeg er forvirret. Det er jo FAEN ikke lov å si noe mer snart.

Antagelsen min er ikke kjønnsrelatert. Det er slik man er innlært til å ord gi en betegnelse.

Jeg har skjønt at man skal holde seg unna rasebegrep.

Jeg har skjønt ta man skal holde seg unna definisjoner som er rettet til kjønn.

Jeg har skjønt at man skal holde seg unna betegnelser som er diskriminerende i forhold til utseende.

Ok, hva er det igjen?

Senario. Jeg skal møte en blind date, hvordan skal man betegne denne personen? Hvordan ser du ut?

Er du mørkhudet? Er det innenfor? Er du hvit? Mulatt? ok, NEGER har jeg skjønt ikke er lov. Selv om det er 60 år siden. Det er også mange herrens år siden andre verdenskrig, men jeg hater ikke tyskere for det. Jeg vet ikke om jødene gjør det heller? You take the point. NEI JEG ER IKKE RASIST, Jeg er gift med en polsk/svensk/norsk mann. Så er det ute av verden.

Jeg var forøvrig oppi en underlig situasjon på NIKE store i LA i julen. Han i kassen lurte på hvem som hadde hjulpet meg å velge skoene jeg skulle kjøpe. Jeg turte jo ikke åpne kjeften, siden det var en mørkhudet som hjalp meg. Alt hadde blitt feil i det senario?? Så jeg holdt kjeft

Er kulturelle betegnelser ok? Kristen, muslim, jødedom, buddhist, hinduist osv.? Eller er dette fordømmende?

Hva kjenne tegner deg? Er du høy, lav, slank, rund? Her tråkker jeg vel over grensen igjen? Er du liten og rund, er dette er fornærmelse, selv om det er fakta? Er du høy og slank er dette et kompliment? Høy diskrimineringsfaktor i ulikhetene.

Er du blondine eller brunette? Er det lov? Eller er du da antatt dum om du er blond? Jeg tenker på alle disse diskriminerende vitsene. Eller er det gøyere med blondiner, da er det i så fall diskriminerende mot brunetten.

Er du: Her sliter jeg om man ikke får lov til å kjønnsbetegne. Kategoriene under, hva de forskjellige betyr er jeg litt usikker på.

Hunnkjønn

Hannkjønn

Intetkjønn

Transkjønn

Kjønnsflytende

Kjønnsavvisende

Evenukkjønnene

Hjelp..... Er det lov å anta her? Eller må man vente på at personen sier det selv? 

Du har jo i tillegg de homofile, lesbiske, bifil er dette en fordømmende betegnelse ++++++

All verdens legninger og fetisjer.

Info hentet fra 

Dette er vel veldig fordømmende, jeg mener at det er tabubelagt at man er forskjellig. Helst snakker vi ikke om dette heller i offentlighet, da blir du dømt.
Actrotomofil 
En person som blir seksuelt tiltrukket/opphisset av amputerte kroppsdeler. 
Apotemnfil 
En person som blir seksuelt opphisset ved tanken på å miste en kroppsdel, enten ved kirurgi eller ved å fjerne den selv. 
Dendrofil 
En person som foretrekker å ha sex med ett tre fremfor ett menneske. 
Emetofil 
En dragning mot å kaste opp, eller bli kastet opp på. 
Formicofil 
En Fermicofil er en person som tenner seksuelt på å ha små innsekter kravlende rundt på kjønnsorganet. 
Anasteemafil 
Å bli tiltrukket av en person fordi denne personen er høyere eller lavere enn deg. 
Chrematistofil 
En person som blir seksuelt av å måtte betale for å ha sex. Beskriver også personer som blir opphisset av å bli ranet? 

 

Ok, videre, jeg var i debatt mot en somalisk feminist forleden. Hun klaget på at i Norge var det bare reklame av blendahvite mennesker slik som meg? Om jeg hadde kommet med tilsvar, kullsvarte mennesker som deg, hva hadde da skjedd? 

Det finnes også mye mer, men dette får være nok for denne gangen ;)

OK, da mener jeg noe annet en deg, så dømmer du meg. Ser jeg annerledes ut en deg, dømmer du meg, har du en annen verdi en meg dømmer du meg. Antagelser er skremmende, det er verre en å spørre!!!

Jeg har gitt opp litt. Vi er forskjellige som mennesker, alle kan ikke presses inn i en kategori en boks som betegner alle når vi er unike. Er vi en rase ja, men vi er også forskjellige, er det så jævla farlig å stå for eller si hvem du er. Eller hvordan andre ser deg?Følg meg gjerne på YOUTUBE:


 

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på 

Instagram

Facebook

Maria

 

31 kommentarer

Visste ikke at svensker er en egen rase....

Anonym: Ikke polske heller, det handler om nasjonalitet (begrep fra google Nasjonalitet er en tilhørighet til en nasjon eller et folkeslag. I dagligtale brukes ofte ordet synonymt med statsborgerskap, et juridisk begrep. Den utvidede betydningen av nasjonalitet eksemplifiseres av individer som har baskisk, kurdisk, tamilsk eller samisk nasjonalitet)

Du har absolutt gode poenger. Jeg tror det beste er om den oppvoksende generasjonen finner ut av dette i fellesskap, og ikke lar seg påvirke av foreldregenerasjonens tanker. Det være seg både gammeldags rasisme, og fintfølelse for hva du kan tillate deg å bli krenka over. Og den oppvoksende generasjonen er i hvert fall avslappa overfor hverandre.

Rase og nasjonalitet er to vidt forskjellige ting.

Jeg kunne ha blitt adoptert av en asiatisk familie og bo i Asia et sted. Nasjonalitet blir etter hvilket land jeg bor i i Asia, men rasen min vil alltid være nordisk/kaukasisk.

En irsk setter (hund) blir ikke en svensk setter bare fordi eierne bor i Sverige. Hunden forblir en irsk setter, men den bor i Sverige.

Nok et bra innlegg.

Du setter disse "politiske korekte" menneskene på plass gang etter gang.

Snart kan vi ikke åpne munnen i hele tatt i redsel for å støte noen

Skal man være konsekvent i forhold til 'neger', så er 'araber' brukt i akkurat samme språklige kontekst som 'neger'

Just saying

Ikke verre enn å spørre vedkommende hva han eller hun eller hen ønsker å bli omtalt som. Når det gjelder bruken av ord/ betegnelser handler det faktisk ikke om hvilke ord du eller andre ønsker å bruke, men hva den eller de man omtaler ønsker. Så må man faktisk sette hvilke ord/ beskrivelser/ omtaler om folk i et historisk perspektiv.Og også undertonene i hva denne omtalen faktisk betyr. Forstår det slik at du er eller skal bosette deg i USA? Da synes jeg du burde sette deg inn i landets historie og hvordan hvite behandlet både innfødte, svarte og kinesere og japanere. Se også rundt deg og se hvordan enkelte grupper blir omtalt, beskrevet og behandlet i dag i USA. Som hvit, kristen? rik, hetero og privilegert er det kanskje vanskelig å sette seg inn i hvordan det er å oppleve rasisme. Fordommer har du sikker opplevd og kjent på kroppen, men ikke få en jobb eller den leiligheten du ønsket å leie fordi du har " feil" farge, har du neppe. Noe som faktisk er hverdagen til veldig mange mennesker i dag. Så det og ikke tørre å si noe fordi man er redd for å si feil handler jo rett og slett at man ikke engang gidder å spørre om det man lurer på- selvfølgelig med takt og tone-Spør, så får du som regel svar- ikke sikkert man liker svaret, men man får som regel et svar

Ja en kan faktisk omtrent ikke åpne kjeften uten at noen tar seg nær av hva det nå er man sier

Jeg er for individuell frihet, og mener folk får kalle seg hva de selv måtte ønske, men de kan ikke forlange at andre folk skal kalle de det ene eller andre.

De kan spørre meg, og si de foretrekker at jeg kaller dem det ene eller det andre, men de kan ikke forlange eller tvinge meg.

Så la oss alle fokusere på frihet fremfor tvang, lovregulering osv.

Jeg er etterkommer av Harald hårfagre og Sverre Sigurdson birkebeiner.

Utrolig sterk og nesten aldri trist, slank normal høyde.

Når jeg våkner så er alt liksom nytt, ganske merkelig.

Men om du er rasist handler ikke om nasjonaliteter, men "raser".

Nordmenn som diskriminerer svensker (eller omvendt) blir ikke rasistisk uansett hvordan det vrenges. Rasemessig sett er det samme folkeslag. Ikke dermed sagt at diskrimineringen ikke er like alvorlig. Det er bare ikke relatert til rase.

Nasjonal identitet har forøvrig samme status og beskyttelse som rase og religion.

Heisan.

En i hjemkommunen min fikk 5000 kroner i bot for å ha kalt en for Jævla kurder😂

Det du her beskriver Maria, er den systematiske dehumaniseringen av menneskeheten som har foregått i etterkrigsårene og fram til i dag. Dette har blitt gjort stegvis, slik at allmenheten ikke har fått med seg hva som egentlig foregår, men har langsomt motvillig akseptert endringene slik at de til slutt har framstått som selvfølgeligheter.

Dette blir som frosken som ligger i kjele med kaldt vann som langsomt varmes opp til kokepunktet, den blir værende, for den merker ikke temperaturendringen, mens hvis den derimot hopper oppi mens vannet koker så vil den ut så fort som mulig..

Hvis denne dehumaniseringen tillates å fortsette, får vi snart et begredelig samfunn det menneskene blir en parodi på det vi egentlig er ment til å være! Vi lever i et samfunn som elsker å fremelske skjevheter istedenfor idealer som vil gjøre enkeltindividet, og dermed samfunnet sterkere og rikere. Takker deg for at du er et menneske som roper at keiseren ikke har klær!

Fantastisk godt skrevet. Du er flink til å ordlegge deg Maria :-) Du skulle overtatt etter statsminister vår i Norge. Norge i raskt forfall... Klem fra søvnløse meg :-o

Vidar Flesvik

Vidar Flesvik

Kall en neger for neger, homo for homo og hetro for hetro. Hvorfor er det galt å bli betegnet som det man er?

Det finnes imidlertid smutthull i disse uskrevne reglene om hva som er lov å si. I stedet for neger går det f eks an å si gneger. Det er ennå ikke forbudt :-)

Skjønner ikke helt hva du vil si med oppramsingen av seksuelle avvik? At de er like tabu som feks ordet NEGER? Eller noe annet? Eller er det bare en humoristisk vri?

Svein Andersen

Svein Andersen

Jeg bruker aldri begrepet nigger om noen. Det forstår jeg er svært rasistisk slik det brukes/ble brukt i USA. Men kan noen forklare meg hvorfor begrepet neger er blitt det i det siste? Det forstår jeg ikke, det fatter jeg ikke. Så det bruker jeg i min daglige tale.

Vidar Flesvik- Betegnelsen homofil, heterofil er en seksuell legning man har og sier ingenting om hvor vedkommende kommmer fra! Det samme gjelder ordet Neger- sier ingenting om hvor vedkommende kommer fra. Går utfra at du mener mennesker med afrikansk bakgrunn...Nå er det også slik at Afrika er et kontinent og ikke ett land. Les deg litt opp på hvor ordet Neger kommer fra og med hvilken intensjon det ble og blir brukt. Omtal folk med respekt. Og som jeg har nevnt i en tidligere kommentar; Det handler ikke om deg og hva du ønsker å kalle andre mennesker. Det handler om andre menneskers rett til å definere seg selv.

Helt seriøst...hvor mange av disse kommentarene skriver du selv?! :) Det er vel ikke tilfeldig at alle de kommentarene som hyller innleggene dine inneholder elementære skrivefeil...akkurat som de i innleggene dine ;) Man behøver ikke være astronaut for å skjønne at det er du som skriver de selv ;) Men det er faktisk morro å se på fantasien din da :) :) :)

Spot on, Maria. Dette er resultatet av at kronisk fornærmede sosialister (politisk korrekte), har fått bestemme at alle skal få føle seg krenket over å høre sannheten. Sannhet er i ferd med å bli et veldig utvannet begrep.

Jens N. Kanskje du skal konsentrere deg om din egen skriving...;)...)?!)) Seriøøøøst

Neger, same og indianer er blitt skjellsord FORDI "alle" legger en forutinntatt negativ betydning i ordet. "Alle" blir presset til å tenke slik av forskjellige grunner; indianere fordi de gjerne vil bli kallet "fist nation". Hvorfor? Da har de plutselig et forrang til landet. Samme sak med samer; urbefolkning. Og de har jaggu fått beite, gruve, og driftsretten til Finnmark, Troms og Nordlang i gave av Jens Stoltenberg!

Snakk om årtusenets bløff. Som gikk hjem!

Neger vil ikke "være" brune så alt som henviser til faktum at de faktisk er brune resulterer i rasismekortet. Det er bare fargede selv som har "lov" til å være kritisk til fargede. Fantastisk resultat og gjennomslagskraft?

Jeg gidder ikke å la meg diktere av fordekte agendaer og kaller en spade for en spade! Og JEG bruker disse ordene i dagligtalen da de er presise på å beskrive personen og så får det være mottakerens problem hvis vedkommende legger noe annet i beskrivelsen enn det det er ment.

Judas Iscaroit

Judas Iscaroit

Nå er mantraet til de gale venstreradikale feministene (SJW) at alt hva en hvit sier er rasisme.

Gringo er et nedlatende navn på hvite, men ingen hyler av det. Heller ikke Norrbagge (saueballer), reagerer man ikke.

Men når det er ord som "Neger" hyler de SJW. Ofte da med relasjon til slavetiden. Mens ordet "boy" er på sin plass å være kritisk til. Som sagt SJW har en begrenset kunnskap og klikker på at folk viser at disse er kun en gjeng med tullinger.

Det er drevet en massiv propaganda om slaveri. Det mange glemmer er at det var kun de hvite som fjernet slaveriet. Men de andre som tok, solgte og hadde slaver som jødene, afrikanere og muslimer har ikke gjort noe med å avskaffe slaveriet. Det ingen kritikk mot disse, heller ikke at dem må føle en skam.

For muslimene ble slavemenn kastrert og barn av slavekvinner ble drept. At muslimer har forsatt med slaveri blir ikke det snakket høyt om.

I Amerika var det så mange jøder som drev med salg av slaver at utsalgstedene hadde stengt på jødiske helligdager.

Selv i antikkens Roma var det mest jødene som sto for salg av slaver.

Det var like mange hvite slaver til Nord-Amerika som sorte slaver. Men det blir ikke snakket høyt om. Selv om de sorte ble verdsatt høyere enn de hvite. Prisen var 10 ganger for en sort som en hvit.

De som solgte slaver i Afrika var afrikanere, ofte fra konkurrerende stammer.

Det vi ser her er faktisk en projisering av andres mørke handlinger på de som faktisk har gjort noe med det.

Så en hvit skal ikke føle skam, det er de sorte, jødiske og muslimer som må føle skam,. Fordi dem har ikke tatt noe ansvar for avskaffelse av slaveriet.

Politiet får en nødtelefon fra en borger. Det har vært et lovbrudd. Alle som bor i Norge er ikke etnisk. Hvordan i alle dager skal man klare kunne forklare utseende på den kriminelle?

"er gift med en polsk/svensk/norsk mann." Polakker svensker och norrmänn är vita europeer. Så samma "rase" som dig. Du kan fortfarande vara rasist.

"Jeg turte jo ikke åpne kjeften, siden det var en mørkhudet som hjalp meg."

Vad är det du hade tänkt säga till den här personen? Hi nigger. please help? yo nigger can you help me nigger please?

Suck. ditt dravvel kan vara någo av det mest idiotiska jag någonsin läst.

Judas Iscariot

Judas Iscariot

Maria ikke bry deg om disse gale venstreradikale feministene (SJW). Bruk de ord som passer i situasjonen.

SWJ har det klikke for. Her er noen få bevis.

Lab-utstyr tatt for å være KKK. https://www.youtube.com/watch?v=wmo_5s95mAA

Vestlig vitenskap er rasistisk. https://www.youtube.com/watch?v=1i80qaETtw8

Aircondition er kjønnsdiskriminerende. https://www.youtube.com/watch?v=MNH0bmYT7os

Flagg i en rekke blir tatt for å være KKK. http://www.dagbladet.no/nyheter/flaggtabben-pa-denne-bensinstasjonen-er-sett-av-millioner---na-snur-circle-k/60376192

Le av dem. SJW er vår tids 'landsbyidioter'.

Tror du meg ikke? Se her. https://www.youtube.com/watch?v=_FYmmwDwNkY

Sitat:

"Jeg var forøvrig oppi en underlig situasjon på NIKE store i LA i julen. Han i kassen lurte på hvem som hadde hjulpet meg å velge skoene jeg skulle kjøpe. Jeg turte jo ikke åpne kjeften, siden det var en mørkhudet som hjalp meg. Alt hadde blitt feil i det senario?? Så jeg holdt kjeft"

Har forståelse for at det på direkten kunne bli tvil om hva man skulle svare.

Men hva ville du svart om det var en hvit butikkansatt som skulle beskrives?

Du måtte jo svart at du ikke så navnet hans, eller pekt vedkommende ut.

Frode F: Hei, hele poenget var at det er flere nationaliteter, det var vanskelig å finne et beskrivende svar. Om det var en hvit person hadde jeg vært i samme situasjon, det er Amerika.

Rasist? Humorist? Dum? Mulig du ikke er rasist, men tviler etter å ha lest de siste innleggene dine. At du er gift med en pols/svensk/ norsk mann holder ikke. (hvis ikke han er mørk i huden i tillegg?) Mulig du er morsom, men jeg finner ikke humoren i noen av innleggene dine, dessverre. Så da der nok meget mulig at du er dum (beklager, men ytringsfriheten du skriker om må gjelde begge veier). For så mye sprøyt på engang kan ikke forsvares på noen måte.

Judas: "Norrbagge (saueballer)" hehe var i helvete har du fått detta ifrån? Det stämmer iaf inte. Det finns flera teorier en är att Bagge är ett gammalt känt svenskt släktsnamn men som härstammade från Norge orginalt. Därefter började Svenskar i den orten kalla norrnän för baggar, Sedan norrbaggar. Sedan finns denna teori "man tror att det kan handla om en humoristisk försvenskning av Bagler, en motståndare till våran dåvarande kung Sverre Sigurdsson."

Dessutom. om du söker på ordet "norrbaggar" på google så får du 90% norska artiklar där norsk media omtalar sig själv som "norrbagge" i tro om att svenskerne gör det. Till exempel. "svenskerne vill ikke ha norrbaggar" är överskriften till en artikel om att Svenska regeringen tackade nej till att ta norska fångar för att era fängelsen är överfull.

https://www.nrk.no/kultur/norrbaggar-1.896359

Skriv en ny kommentar