hits

Jeg eier for mye!

Hei kjære lesere.

Etter som man blir eldre så finner man ut av visse ting. Ikke bare endrer du deg som mennesker, verdiene dine blir endret, og interessen for ting. Man blir mer selektiv på hva man bruker tiden sin på, og hvem man omgås.

Jeg vokser hver eneste dag, ikke i høyden eller bredden, men i hode. Så liker jeg å tro i hvert fall. Man kan vel si at fornuften innhenter deg ved stigene alder. Jo, forskning viser også at frontlappen ikke er ferdig utviklet før i en alder 25. OK, nok anatomi.

Hele innledningen min har i å for seg bare en liten del av budskapet mitt å gjøre.

Jeg ville egentlig skrive om å ta seg vann over hode. Eller å bo seg i hjel. Ta på seg for mye ansvar og ha kontinuerlig dårlig samvittighet.

Jeg eier for mye. Ikke sånn i antall enheter, men i kvm. Huset vi bor i nå, på en herregård Lier er 500 kvm, vi er en familie på 5. Se housetour under:

I USA kjøpte vi et hus på 200 KVM. House tour part 1

House tour part 2

Hva tenker dere nå? Sikkert at jeg er bortskjemt, eller hva er poenget?

Jo, poenget er at jeg orker ikke å ha så stort hus lenger. Vi bruker ikke store plassen. Vi liker å være sammen, og henge oppå hverandre som familie. Så, ja det huset i USA er mye mer passende sånn i størrelse. Man trenger strengt talt ikke så mye privatliv som man kanskje tror i utgangspunktet.

Jeg hadde for meg for noen år tilbake, at alt skulle være så fint og flott. Jeg jobbet med interiør og innredninger, så det var vel en naturlig bivirkning. Det er ikke slik at jeg ikke liker fine ting ennå, men jeg drukner i mine egne ting. Shit, så mye penger man klarer å bruke på unødvendige utsmykninger.

Jeg har blitt fryktelig bortkjemt av å ha det for fint også, hvor grensen for "for fint" Er nok varierer vel fra person til person. Men jeg som menneske, har vel hatt det litt overdådig kan man si. Jeg har vært heldig. Takk for det. Men man kan disponere heldigheten på forskjellige måter. Min disponering har kanskje ikke vært like fornuftig alltid.

Problemet kan løses ganske lett, enige i det. Gi det bort. Men så enkelt er det ikke heller. Ikke pga affeksjonsverdi, men det faktum at man ikke vil gå nedover i standard.

Så min strategi er å selge.

Jeg føler at jeg går og rydder hele dagen, flatene for rot er vanvittig store. Det hadde vært mer motiverende å tørke støv, om man det ikke hadde støvet til i den enden der man begynne, før man hadde nådd den andre enden.

Oh, boy. Heldigvis har jeg vaskehjelp, som jeg setter uendelig stor pris på. Jeg hadde daua om jeg skulle gjøre dette selv, snakk om fulltidsjobb.

Bare klesvasken tar jo flere timer daglig. Jeg kan ikke forstå hvordan folk overlever, å jobbe fullt, ha unger, lage middag, holde orden på, og vaske hele huset? Der kommer vel det med prioriteringer inn. Eller tidsklemma som det heter. 

Dette er flaut men jeg nevner det, jeg prøvde å støvsuge for noen uker siden, første gang på noen år (Ja,jeg skammer meg) Jeg freaker jo ut om det kommer besøk og det ser skittent ut.... Jeg skulle da støvsuge et teppe som ungene hadde griset et halvt brød utover.

For å si det sånn, jeg tenkte for meg selv, at dette er rene oppvarmingen til en treningsøkt. Så således er det en effektiv treningsform.

Ikke at jeg hadde foretrukket den type trening.


I dag lider vi vel litt av dette, å bo seg i hjel, eller tro man trenger mer en det som man trenger. Mye havner i boden, som hoper seg oppover, mye havner innerst i skapet og blir aldri brukt. Når man tar en skjau, så vokser rotet like fort som ugress. Skammelig å si det, men sånn er det her hjemme.

Jeg kan jo skylde litt på barna, de vokser også som ugress, det er nye klær til ny sesong, hvert eneste år frem til 18 x 3 barn, det blir mye opphopning. Jeg burde bli flinkere til å gi bort. 

Ja, så en liten oppsummering. Jeg er sliten av for mye vedlikehold inne og ute, jo større, jo verre. Jeg er lei av å rydde, jo større jo verre. Jeg er lei av å ha dårlig samvittighet for at jeg har så mye som jeg ikke bruker, jo mere, jo verre. Ok, dere skjønner sikkert budskapet.

Å mest av alt er jeg irritert over at jeg har blitt så godt vane med luksus.

Ikke kjøp mer en det dere trenger, det er mer slitsomt en glede.

PS, innlegget er skrevet med en humoristisk vri...

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser.

Youtube

Instagram

Facebook

Maria 

 

9 kommentarer

...Skjønner ikke hvorfor du solgte plassen på skåtøy. Vokste opp der selv, hele skjærgården er paradis på jord. Ah hadde jeg hatt muligheten til bare et lite skur der...

Likte godt deres forrige hus med tanke på den unike stilen osv, men det nye huset i LA var ganske så fint det også :D gleder meg til å følge videre på deres liv! Er så gøyt å være med dere så "personlig" :D

Greit å flytte til statene da; der er de desverre ikke så opphengt i renslighet, ryddighet og ha det så fint rundt seg. Kan si at jeg ble regel rett sjokkert da jeg flyttet dit;

Jeg så folks rot, skitt og støv.

Tenkte "det er sikkert bare denne familien" , men nei; jo flere amerikanere jeg var innom; jo mer så jeg tegninga;

På bilder er alt flott og fint! Husene ser ut som bombekrater og søppeldynger.

Jeg var i sjokk.

Mine amerikanske venner kalte meg CleanFreak fordi jeg tok husvasken hver fredag og likte ha det ryddig rundt meg.

Takker for et artig innlegg! Du har forresten rett i en ting, du har for mye ting! Faktisk så mye ting at du ikke rakk å sjekke innlegget ditt med korekturlesing en gang. Eller har døgnet ditt flere timer enn oss andre som bare har 24t til rådighet, og må bruke mesteparten av de på å skaffe oss en inntekt, slik at vår hverdag går rundt, slik at vi også en dag kan drømme oss bort om å blogge om at vi har for mye ting og bli like flink som deg?

Har et tips ang det med å vaske klær hele dagen. Kjøp 2 store 12 kg vaskemaskiner evt større 16-20 kg proff vaskemaskiner som er tilkoblet varmtvann, de tar storvasken på 1 time. Heng klær til tørk og bruk dem på nytt inntil de begynner å lukte. På den måten holder det nok å vaske klær annen hver uke. Evt 1 gang pr mnd for en singel person som ikke er så nøye på det.

Bortskjemt ass.

:-) Lett å si det her - men er vel ingenting av det du med din livstil ønsker å kvitte deg med - med dine vaner ville du dødd fort hen om du så gjorde :-) Så beklager - men dette innlegget ser jeg på så dobbeltmorralistisk at det er til det narrsistiske.

Jeg er snart som Jesus, Jesus eide bare klærne han hadde på seg 😱

Mine tanker er minst like gode når jeg ligger i min gamle sofa, som i en ny ;)

Skriv en ny kommentar