hits

Slik selger jeg meg selv

Hei kjære lesere

Slik selger jeg meg selv!Hvordan manipulerer du med en god intensjon, til å få det som du vil?

Hvordan selger du deg selv?

Studium under har fått meg til å falle ned på følgene konklusjoner, når det gjelder salg av seg selv eller annet.

 

Overtalelsesprinsipper:

 • Gjensidighet
 • Knapphet
 • Autoritet
 • kontinuitet
 • Likhet
 • Konsensus

 

Gjensidighet

 • Kan forklaras i korte trekk som bytting av tjenester, altså (om du gjør dette for meg, så gjør jeg dette for deg) Tjeneste mot tjeneste. Når man utfører noe på vegne av andre en seg selv vil mennesker automatisk skape en forventning av at vedkommende vil gjengjelde. Er du den første til å gi, gir dette ekstra personlig verdi og en stor stjerne i boken til mottaker. Det er også viktig måten du velger å utføre en tjeneste på eller gi vedkommende noe. Vi kan si at om man inviterer til en personlig og hyggelig middag, vil vedkommende føle seg verdsatt og gjengjelde samme oppførsel. God relasjonsbygging, viktig for business.

 

Knapphet

 • Av noe (særlig i produkt sammenheng og salg, får ting til å fyke i været) Mennesker vil ha det mer om det er lite av produktet (Du kan selv være produktet) Dette skaper en følelse av at det er mange som har kjøpt om man burde kjøpe, ellers går man glipp av. Men produktet må også skiller seg ut og folk må vite hva som skjer om man ikke kjøper. Apple kjører denne strategien med lansering av telefoner, de slipper et lite opplag først, for å skape desperasjon i markedet, så er det mange som bestiller og kjøper med en gang det kommer i butikk. Øker salg.

 

 • Er du en populær person som mange vil benytte seg av (selv om de må vente over en tidsperiode) Skaper det større etterspørsel en om du har mye ledig tid. Lat som du er opptatt, så får du mer jobb.

 

Autoritet

 • Brukes ved ytre inntrykk av vedkommens stilling, eksempelvis brukt uniform skaper tyngde. Om du har diplomer hengende på veggen får man et inntrykk av erfaring og dyktighet innen sitt felt. Ekstern gjenkjennelse, eks skilt eller bilder av seg selv, har stor effekt i det underbevisste og beviste.

 

   Kontinuitet

 • Det uavbrutte, handler litt om å få en fot innenfor døren, mennesker føler selvansvar. Om man har sakt ja til et påbegynnende prosjekt, så er det vanskelig å bryte selv om prosjektet ekspanderer. Hjernen venner seg til større og større omfang og aksept, samt at man føler seg forpliktet til å delta. Små lovnader, sikrer større mulighet for at noen går med på helheten.

 

Likhet

 • Samme mål, verdier, interesser, samt gi komplementer og ha samarbeidsvilje, er essensielt for å jobb mot samme mål. Det er VIKTIG å Bli kjent personlig før man kan planlegge målsetting. Da vet man hvem som er gode til hva og kan plassere og delegere bort ting som man ikke er god på selv.

 

Konsensus

 • De du jobber med, blir mer overbevist om det er flere en seg selv som utøver samme oppførsel, viktig med gjentagelser og synlighet. Vær såpe og lat som du er enig med teamet. Jo mer enig du er, jo enklere er det å få gjennomslag og bli verdsatt, som en del av resten. 

 

Dagens lille lærdom fra meg. Så da er det bare å selge på.

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

Maria 

 


 

 

 

3 kommentarer

Du har flott kropp da.

Hvordan trener du?

Er ikke helt enig i det du skriver om autoritet. Sann autoritet kommer innenfra og går på kunnskap, sikkerhet, evne til å lytte, evne til å argumentere ballansert, i det hele tatt en god, men mild og rolig selvtillit.

Autoritet i form av det ytre er bare staffasje, noe en person med naturlig autoritet avslører med et kort blikk.

Heia. Etter å ha lest innlegget her, kom jeg på en sak for noen år siden. Noen venner av meg mente jeg måtte være altruist. Var ikke sikker på hva det betydde. Slo opp i Store Norske leksikon:

"Altruisme er en etiskt doktrine og filosofi som hevder at det er riktig å handle på en slik måte at det tjener en annen, eller samfunnet som helhet.

Altruismens motpol er egoisme, som hevder at det er riktig å handle på en slik måte at det tjener den som handler" Sitat slutt.

Skjønte at mine venner hadde rett, jeg er en altruist. Og ordtaket "Vi blir det vi spiser" gjelder. Alle mine barn er også altruister ;)

Skriv en ny kommentar