hits

Digitalisering av penger

Hei kjære lesere.

Det blir et langt og ganske tungt innlegg fra meg i dag. Jeg mener at dette er en meget alvorlig og nødvendig situasjon vi må ta stilling til.

Virtuelle kroner, skal vi bo i et dataspill, der vi er tvunget til å lyde myndighetenes befalinger?  

Bilderesultat for virtuelle penger

Vi vil miste disposisjonsrett over egne fysiske midler, samt at alt vi kjøper kontant per dags dato (mulig noen ting som ikke vi vil dele av privatanliggende grunnlag) vi bli dokumentert. Myndighetene kan følge hvert spor av varer og tjenester vi kjøper verden rundt.

Staten prøver å monopolisere betalingsmidler, slik kan de styre enkeltpersonene og våke over samfunnets økonomi. Dette kan resultere i fatale konsekvenser for enkeltindivider.

Det er dyrt å være fattig og billig å være rik. Mens de rike setter pengene i fondsforvaltning, sitter Ola Nordmann med penger på sparekonto og taper kroner hver eneste måned. Om Finanskrisen slår til, er det ikke bankene og myndighetene som vil lide, det er du.

Ved høy vekst i boligmarked og lav rente tar folk opp for høye belåninger.

Vet du at bankene bruker dine penger til å låne ut til andre?

Les litt om årsaker til finanskriser her 

Bankene disponere midlene dine imellom enkeltpersoner innskudd og uttak, det er ikke slik som å ha de faktiske kronene på bok. Husk at du må søke om å ta ut penger over 50.000 kr. De pengene du får til huslånet ditt er det noen andre som eier. Egentlig fungerer bankene som et tradingselskap der de tjener penger på å bytte penger mellom mennesker.

Kredittkortbruk kommer til å eksplodere og folk ser ikke konsekvensene av den luksusfellen de kommer til å havne i. Det er enklere å bruke penger når man fysisk ikke ser de. Kontanter begrenser muligheten for å bruke mer en man har tilgjengelig.

Ikke glem at alt blir digitalstyrt og at de kommer til å legge på skyhøye gebyrer. Skal vi virkelig gi fra oss muligheten til å disponere egne midler?

Mange vil ikke kunne ta opp lån, pga at bankene og de statlige styrer rentenivåene som de ønsker. Om banken velger å sette opp rentene blir du kanskje husløs, fordi du ikke klarer å betjene lånet ditt, det er muligens fordi banken trenger de pengene du sitter på der å da? Når du sitter i lånekrisen, kan da bankene senke rentene igjen, slik at de kan tjene enda mer på at du taper de kronene du har i banken. Om du ikke har kapital eller taper kapitalen din, noe som kan være en konsekvens av forhøyede renter i første omgang, faller boligmarkedet og folk er kanskje tvunget til å selge billig. Du kan faktisk havne i en slik klemme at du ikke har mulighet til å kjøpe noe nytt. Når bankene og myndighetene sitter og kontrollerer hele markedet.

De vil ha full kontroll på omløp av svarte penger, dette er argumentene de skjuler seg bak. Men sannheten er at de vil styre totaløkonomien til enkeltmennesker. Sitte å melke kroner, som de videre kan bruke etter egen preferanse.

En annen kritisk tilstand er om banker går konkurs i følge av finanskriser. Banken har bare en erstatningsplikt på opp til 2 mill. Har du mer midler en dette på konto er de tapt.

I følge ja til kontanter.no Ønsker høyre nå å fjerne kontanter helt innen 2030, allerede i 2020 vil næringsdrivende bli nektet å ta imot kontanter.

Det er satt i gang en underskriftskampanje for å holde kontantene i samfunnet. Denne er rettet mot regjeringen. Vi kan dog se på de positive aspekt ved å fjerne kontantene:

Slik jeg ser det kan det i en kort periode redusere:

 

 • Kriminalitet av ulike sorter
 • Ran i offentlig eller privat sektor
 • Overfall, grunnet stjeling
 • Narkotika Kjøp og salg, trading.
 • Horer kjøp og salg umuliggjort
 • Ulovlig immigrasjon
 • Svarte arbeid
 • Trading generelt av ulovlig aktivitet.

Det finnes andre måter å få dette under kontroll, fjerne store verdisedler eksempelvis, slik at det vanskeliggjør for mennesker å drive ulovlig aktivitet.

Gjennom inflasjon vil kontanter bli mindre verdt, så det løser mye av problematikken over.

Bivirkning:

Vil folk finne andre verdier som byttevarer?

 • Diamanter
 • Gull
 • Sølv
 • Andre verdivarer som mennesker

Mulig det blir mer mennesketrading for ulovlig arbeid mot å finne andre verdivarer i bytte i kriminelle handlinger? 

Jeg vil legge inn at vi i dag har reflasjon, for å øke sysselsetting, jeg vil tro at om vi får  en kraftig deflasjon, klarer ikke Ola en renteøkning på mer en 30%. Konsekvens, ved kraftig renteøkning i bank at normale mennesker vil slite mer med gjeld.

Når gjeldsnivåene blir for høye- å utakk umulig, husk at bankene har ikke reelle omsetningsmidler, vi må finne en måte å få ned verdensgjeld før vi fjerner kontanter, slik jeg ser det er bankene per dags dato tvunget til å trykke opp nye sedler for å holde hjulene i gang. 2/3 av verdensgjelden er privatgjeld.

Hva sier politikerne til dette? Jeg ønsker en grundig forklaring på hva planen er og hvilke det tjener å ha et kontantfritt samfunn.

Dagens Vlog under:

Useriøse kommentarer uten relevans, eller personangrep vil ikke bli godkjent..

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

Maria 

 

9 kommentarer

Kan se det for meg,tiggere går rundt med kort maskin,i stedet for å be om småpenger a deg.

Eller "kankke'ru vipse noen penger te'll meg a"

"harr'u muligheten til å vippse meg noen kroner"

Ironien blir jo hvordan politikerne skal greie og ta i mot bestikkelsene sine om cash forsvinner

Kjetil kvalvik

Kjetil kvalvik

Viktig emne å ta opp. Men det er faktisk ikke staten, men bankene som ønsker å digitalisere alle penger. Bankene låner faktisk ikke bort andres penger engang. Men penger som de skaper ved et tastetrykk hver hang vi låner penger, hjelper vi bankene å skape mer penger. Fiat penger kalles det. Søk på det så finner du ut mye. Kun et tall uten reel verdi i bakhånd. Det er ganske hårreisende mår mam setter seg inn i hvordan økonomi systemet fungere. Viste du at Verdensbanken. IMF og Federal reserve er private institusjoner uten statlig kontroll?

Bra resonnement! Jeg har delt den

Per Kåre Rossnes

Per Kåre Rossnes

Motiv???? Resultatet er iallfall at bankene får kloa i alle sparepengene som folk har liggende hjemme i reserve.

Veldig bra at du setter søkelys på dette.

Folk tenker ikke over konsekvensene ved å fjerne kontanter. Når de først har lykkes, kan det være nærmest umulig å reversere.

Ytringsfriheten

Ytringsfriheten

Nord Korea tilstander her. Sensur på høyr nivå. Fra 90% motstandere til 100% meningsfeller. Bra utført Maria jong un

Veldig bra innlegg igjen :)

Vet ikke hvordan det er i Norge men "bankene" sitter allerede med makten til å trykke penger i USA.

Sentralbanken i USA Federal Reserve er eid av private aktører (banker, Rockefeller etc) de trykker penger, kjøper statsobligasjoner, får renter og betaler aksjonærene 7% av overskuddet årlig.

Da skjønner man hvordan bankene allerede "raner" folket!

Pøh, det er ikke noe problem å fjerne kontanter. Det er jo bare å operere inn en mikrochip i alle innbyggerne, og så scanne denne for å trekke fra kontoen hver gang du skal betale noe. Da kan NSA få full tilgang ganske enkelt også, så dette er ingenting å lure på. Det er jo skikkelig science fiction, dette her!

Du ser bort fra at ingen tvinges til kun å bruke den digitale valuta staten styrer. Det finnes mange alternativer, og mange nye er på vei. Ved at folket tar i bruk digital valuta og flytter verdiene sine fra bankene og ut til egne depoter så overtar folket rent faktisk kontrollen med sine egne verdier - motsatt ditt argument. Det er egentlig bare et spørsmål om hvilke alternative digitale assets som blir gangbare i daglig bruk - og om det kun er den norske e-krone som blir det, så regner jeg med at folket vet å styre de midlene som ikke går fra hånd til munn inn i alternative sparingsformer, også de i digital valuta. Fremtiden er digital også for penger; ikke kun gjennom papirpenger.

Skriv en ny kommentar