hits

Hardt og brutalt ut mot fedme

Hei kjære lesere.

Jeg vet at mange er irriterer seg over fremgangsmåten min, når det gjelder min kamp om å åpne øynene, og se hva som fører unge mennesker til å føle kroppspress.

Det er godt mulig flotte slanke personer er en av isfjell toppene til problematikken, men under overflaten ligger det årsaker som kanskje få tenker på.

Bare ved å bla kjapt igjennom dagens aviser finner jeg følgene linker til et slankere liv.

VG:

          Det er lett å bli fristet til å ta sjokoladen når blodsukkeret synker mellom måltidene. Derfor er mellommåltider viktig for å holde sulten i sjakk   gjennom hele dagen. 

Dagbladet:

          Her er triksene for å gå ned i vekt - og å bli der

Det er bare nettavisen som ikke har fortninger av slankepress som en av de 3 store.


Jeg har selv gått ganske hardt og brutalt ut mot fedme, årsakene til dette er at jeg ikke ønsker den kommende generasjonen presset, når opplysningene og viten er så klar som den er i dag. Dette er et valg, et valg som man kan kontrollere om man har vilje og lyst nok. Dette er mine anbefalinger. Jeg vet at dere kan oppfatte dette innlegge som slankepress også. Min intensjon er å bevisstgjøre dere.

Jeg sammenligner dette med røyketrenden. Først røyket man inne med barna i rommet fordi man ikke viste bedre, når man fikk opplyst om at passiv røyking var skadelig, sluttet man å utsette barna for det. Så videre er trenden at alle slutter helt og røyke, fordi man vet at røyking ikke er sunt. Slik er det også med mat, vi vet bedre en å fortsette med skadelig kosthold. 

Jeg mener bestemt at underbevist påvirkning har størst konsekvens for hjernes trossystemer.

Når man i tillegg opplever mor og far på stadige slankekurer og bruker vekter hyppig for å regulere, teller kalorier, veier opp mat osv... Da sier det seg selv at barn og unge blir påvirket av mønstrene.

Alle skylder på modellene. I mine øyne er slanke flotte trente kvinner en motivasjon, ikke en ødeleggende faktor som fører til sykdommer som spiseforstyrrelser. Dog finnes det flere kategorier av kvinner og fasonger. Men dagens trend er helse relatert kontra å være syltynn. Det er klart at man kan overdrive alt, her må man faktisk bruke litt sunn fornuft.

Om man klarer å regulere vekt året igjennom er det klart at det setter mindre fokus på jojo slankingen.

At man bruker ferier som unnskyldning er bare tull, det er nettopp i ferier man har ekstra tid til å komme inn i sunne rutiner.

Man skal lære unge hva de skal spise, lytt til de som har greie på det, eksempelvis ernærings fysiologer, ikke tro på alt du leser i aviser.

Det er viktig at man spiser sammen som en familie og er samkjørt i kostholdet.

Selv fikk jeg sjokk når jeg gjorde siste innkjøp, jeg har bestemt meg for å kutte kjøtt og meieri i en måned for å sjekke om det blir endringer i systemet i positiv kontekst. Det som sjokkerte meg mest var at man halverte matbudsjetter med å kjøpe kun vegetarisk mat. Dette sånn til ettertanke.

Styr også unna raffinerte produkter, halvfabrikat og hermetikk. Dette er produkter som inneholder lite næring og kan bidra til vektøkning.

For at mor og far skal være gode rollemodeller, vis heller barna hvordan de lever sunt på riktig føde kontra, og slite med vektoppgang og vektnedgang, deretter og klager på egen kropp.

Husk det er den underbeviste påvirkning som er den farlige ikke den bevisste.

Dagens Vlog under:

 

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

Maria 


 

 

 

 

 

 

 

9 kommentarer

you rock Maria

YOU ROCK MARIA

Harry høkkert

Harry høkkert

Viktig å huske på at viltkjøtt er veldig bra for helsa👍

Kombinasjonen: elg og trening har jeg trua på😛

Snill bestefar

Snill bestefar

Mitt råd til folk om dette tema er å legge seg på en moderat linje, hele veien. Altså drikk, spis, røyk, tren med moderasjon, men nyt livet i fullt monn om du kan, for det oppleves bare en gang.

God dag. 1000 timer med trening skiller disse to bildene, sto det her på bloggen en dag. Rett og slett bilde av ei fin, naturlig og søt jente med snille øyne. Før disse 1000 timene. Sikker på at hun finnes fortsatt innerst inne et sted ;)

Ingen tvil om at sunn mat og trening er bra for kroppen,da tenker jeg spesielt på det som samler seg rundt magen,trenger seg inn i buken,og legger seg rundt tarmene og innvollene.Det er også farlig for leveren.Bukfettet skiller også ut helseskadelige fettsyrer i blodet og dette igjen gir økt risiko for diabetes,hjerte og karsykdom,høyt blodtrykk...Noe å tenke på for de som har "stor"mage,både kvinner og menn.Jeg burde også tenke på det,men lettere å gi blaffen....Du ser flott ut Maria,stå på :-)

Jeg tror jeg skjønner hvordan du tenker og hva du ønsker for andre.

Du nevner røykekutten for endel år siden? Det ble gjennomført grunnet statlige avgjørelser.

Du har ikke tyngde, troverdighet og makt i nærheten av det som kreves for å få til et lignende "forbud".

Så det beste jeg tror du kan gjøre er å veilede på en vennlig måte og ikke komme med provoserende utsagn.

Du kommer mye lengere med en snill strategi enn å være "usympstisk".

Ser jo at du innehar mye kunnskap og lærdom, men det nytter ikke trø den ned over hodene på folk, da viker de bare unna.

"If you cant beat them, join them."

Men ingenting hadde vært bedre om du lykkes!

Følger selv det gamle gode tipset om å spise mye grønnsaker :) Barnelærdom.

Skriv en ny kommentar