hits

Kvinner med former, ekstra flesk og cellulitter

Hei kjære lesere...

 

Jeg begynner rett på.

Om menn mener at kvinner med former eller er smålubbene er mest attraktive i forhold til veltrente kvinner med muskler, hvorfor florerer sider av veltrente kropper og ikke omvendt.

Har vi kvinner misforstått helt? Er det menn vi pynter oss for, slanker oss for, stapper tryne fult av botox og restylane for, tar silikonpupper og setter på øyevippe ekstensjons og hår ekstensjons for?

Det er dette jeg begynner å mistenke.

Når kvinner ser andre lubben eller formfulle kvinner på blader, instagram, facebook eller i aviser så jubles det. Er det fordi disse kvinnene da ikke føler noe press mot seg selv? Slipper de da å endre seg til egen fordel for hva samfunnet skriker etter?

Kvinner sier at det er for mye kroppspress, det er ikke menn som skriker om dette. Er det for mye kroppspress fordi det er behagelig for en kvinne da å slippe og endre seg.Følg meg gjerne på youtube

Er det en evig unnskyldning å slippe å spise sunnere fordi man må slite og bruke masse tid på kjøkkenet, når alle vet at dette er i utgangspunktet en myte.

Hvorfor gidder da i hele tatt kvinner å gå på dietter og stresser med å gå ned flere kilo før sommersesongen om menn foretrekker kvinner med former, ekstra flesk og cellulitter? Å hvorfor i herrens navn tilbys det så uendelig mange cellulitt behandlinger, fettsuging og slankekurer om dette er sannheten?

Er det kvinnene selv som har dårlig selvtillit? Litt merkelig om man da ikke vil være som sine forbilder som man jubler etter, de såkalte pluss size modellene.

Jo, jeg skal være enig i en ting, det er ikke greit å manipulere bilder og late til at du er mer den ene eller andre veien. Er man som man er og er stolt av det så burde det strengt talt ikke vært så mye ramaskrik i kulissene.

Jeg skjønner at mange unge jenter sliter med kroppen sin, men jeg ville vel sluttet å snakke om det hjemme og stresse de med å sette enda mer fokus på problematikken, gjennom å vise de bilder av store kvinner som nesten ikke eksisterer til eksponering. Alle vet jo at dette er en løgn.

Jeg vil nå si at det er en mye bedre løsning å lære de å spise riktig næringsfull mat og være i jevnlig aktivitet, isteden for å prøve å overbevise de om at de skal se ut som disse pluss size forbilde modellene som alle prøver å slanke seg ned fra.

Jeg er imot slanking, slanking fører til dårlig motivasjon og aggresjon. Man vet jo innerst inne at man ikke er noe særlig godt forbilde som forelder om man bedriver denne jojo mentaliteten. Om du er så fornøyd med deg selv og du vet at menn liker smålubbene og formfulle jenter.

Så hvorfor i all verden kan du ikke akseptere deg selv akkurat som den du er?

Dagens Vlog under


Innlegget er ikke basert på en negativ tone mot enkelt individer. Dette er laget utifra observasjon, med humoristisk vri og selvmotsigelser  som tilsvar fra gårdsdagens innlegg. 


Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

Maria 

 

 

28 kommentarer

Unnskyld meg Maria men denne kan ikke få stå usagt:

Hallo?Jeg synes du brenner lyset i begge endene her.Hvem sier at flertallet av verdens kvinner ikke har et par kilo for mye?Du?De har jo faktisk det da.

Det virker som du har misforstått fullstendig,du motsier deg selv noe veldig her.

Så du tror ikke noe på at mannfolk kan like formfulle kvinner sånn egentlig?!Da må de være glad i cellulitter og flesk?

Her gikk du på en smell Maria-en STOR en!

Mari: Hei, innlegget er skrevet med humoristisk vri:) Det handler om det forvrengte selvbildet mange har. At de ønsker en ting men sier noe annet. At de som skal være angivelig fornøyde slanker seg osv

Nice try ;-) Det skriver du ingenting om at det er skrevet med en "humoristisk"vri.Men som sagt nice try!

Mari: Ordnet det nå, trodde det var åpenbart, men nå står det i teksten.

Hvis dette er skrevet med en humoristisk vri så har du i mine øyne en merkelig og uforståelig form for humor.....

Uansett om jeg leser innlegget ditt ut fra en humoristisk kontekst eller ikke, så sitter jeg egentlig bare med følelsen av jeg ikke skjønner hva det er du ønsker å si med dette innlegget.

Jeg tror man kan hyle opp om + size modeller så mye man vil,men det kommer aldri til å slå ann.

Joda noen har nok en fetish for det og,som så mye annet.

Men de fleste vil ha en veldreid dame.

Og kvinner er ikke noe bedre,så hva med å bare slutte med å late som?

Det er neppe noen kvinner som har lyst å se kommune arebeideren med ølvom og rullings fingre,stå og vrikke på seg i en speedo. Så la oss slutte og late som om dere kunne tenke dere "mannen i gata." Istedet for en vel trent mann.

Dette evig jag etter ungdommelighet med anti rynke kremer,og anti appelsinhud kremer, and what not.Er noe dere står for selv

Dere kan hyle opp om at det hele er mannfolkas feil,men de fleste kvinne blad har vel kvinnelige redaktører?(går jeg ut i fra)

De er i allefall laget for kvinner,så om dere vil ha en forandring, slutt å kjøp dem.Det er jo dere som har makten der.

Maria har nok rett. Selv om hu skriver ironisk og humoristisk,betyr det ikke at dama ikke er inne på noe

Det er jammen ikke greit å både fremstå som 5 år, men også både tenke, skrive, og oppføre seg som en.

Noe så søtt

du måtte dra inn det motsatte kjønn i treningsgreia di? Helt unødvendig. Smak og behag er forskjellig. Mulig det florerer av muskuløse , veltrente på bilder i media, men ute på gaten er det langt mellom dem :)

Phantomblue : Hvis man plutselig vil skrive humoristisk og ironisk så tar man med et lite "ironivarsel"i begynnelsen av innlegget.

Neida her bæsjet hun på leggen og du og som faktisk sitter å er helt enig.

Synes ikke dette hadde noe humoristisk over seg. Følte heller at det var noe kritikk rettet til formfulle damer. Du må vite at det faktisk finnes flere typer kvinner. Du har di som deg som liker å trene og spise Sunt. Så har du di som er litt formfull som liker å spise Sunt og trene litt. Som meg. Ja for det går faktisk an å spise sunt å trene og samtidig være litt lubben som du kaller det. Ikke alle har høy treningsfaktor og interesse av synlige muskler på kroppen. Jeg holder meg iform med trening to til tre ganger i uken og er fornøyd med det. Spiser litt godt i helgen og sunn normal kost i uken. Så Maria, har du di som spiser hva dem vil og ikke bryr seg noe om trening og som er det du kaller plus size. Dem trives sånn og er glad i seg selv og bryr seg ikke om hva andre måtte mene. Vi har alle en kropp. Noen trener for å holde seg slanke og andre trener for å holde seg iform. Alle har en mening om og rundt en kvinnekropp. Noen vil ha lite, andre vil ha litt og atter andre liker masse former og kropp. Det er det samme med menn. Ingen er like og ingen liker det samme. Det er derfor det er så fint at vi kommer i forskjellige former og høyder. Noen mørke og andre lyse. Joda kvinnebladene er laget av og for kvinner. Sånn har det alltid vært. Noen skriver om mote og hudpleie og sminke, andre om strikking. Noen har retusjerte modeller i bladet og andre har lubbene og formulle damer i bladene. Det kommer alt an på hvilket blad man velger å kjøpe. Vi er forskjellige alle sammen og sånn skal det være! Å det er alltids noen som er glad i kroppen din uansett om du er tynn eller lubben eller fyldig og formfull 😘

Hehe😂 kan jo snu det litt andre veien , hvem ønsker seg vel en« pinne mann»

som ikke kan kose seg pga kroppshysteri 😂😂

Jeg følger deg Maria. Leser ofte, ser dine Vlogg og liker både deg og mannen. Synes dere fremstår på mange måter som sympatiske mennesker med hjertet på riktig plass.

Men jeg forstår ikke hvorfor du har et slikt behov innimellom for å trykke ned andre?

Jeg synes ikke noe av dette var humoristisk, mer et litt små-agressivt hån til formfulle og feite damer. Kan det være slik at du sliter med dårlig selvtillit til tross for ditt vakre og veltrente ytre?

Hilsen feita

Narsissist kalles det.Behovet for å legge ut glansbilder av seg selv ved hver innlegg uavhengig av hva det handler om.

Og ja dette innlegget var kleint som faen!

Hei. Dette innlegget handler om å finne selvinnsikt og Selvaksept.

Det er mulig dere synes jeg er frekk når jeg reflekter over årsaker til problematikk. Jeg lurte på her jeg satt i min egen boble hvorfor kvinner etterspør kvinner som ser ut som seg selv. Men så deretter å ta behandlinger å gå på kurer for å gå ned noen kg, det er her jeg faller av. Er man formfull, tynn, stor, liten..osv er det ikke det jeg bryr meg om, det er det faktum at man ikke står for sitt egen aksept av sannheten, slik at man videre tilegner barna den tro som ikke er reel.

Jeg synes det er flott og ha selvtillit, da støtter jeg deg fullt ut, men stå for den du er.

Men jeg tror at kvinner kamp ikke handler om å se bra ut for mannen, men for å se bedre ut en andre kvinner... Mulig jeg tar feil. Bare min personlige observasjon.

"Er det kvinnene selv som har dårlig selvtillit? Litt merkelig om man da ikke vil være som sine forbilder som man jubler etter, de såkalte pluss size modellene."

Du sier her at det er enten eller. Enten være skrapa slik du er eller pluss size. Det finnes utrolige mange varianter mellom disse ytterkantene (DINE ytterkanter for jeg synes pluss size er nydelige damer mens du ligner mer på en kvinnelig utgave Pinoccio) så det at du automatisk plasserer alle som ikke følger din tankegang som både utrenede og usunne synes jeg er uakseptabelt.

Det GÅR an å ha former og samtidig spise sunt og trene. Det er ikke enten eller slik du beskriver.

Slik du holder på er heller ikke sunt; det kalles ortoreksi.

PT Thor: Hei, hele poenget er jo nettopp at menn liker former, slik som jeg skrev i innlegget. Så hvorfor har da kvinner så utrolig behov for å gå ned i vekt, om de synes selv at de er flotte. Hvorfor etterspør samfunnet slik som" meg" som du kaller det, når menn egentlig vil det motsatte? Bare et spørsmål fra min side. Dette er min blogg og min tankegang, det har du helt rett til, det står ganske tydelig beskrevet i tittelen:)

Da tror jeg du skal prøve deg litt på selvinnsikt selv også Maria.

Mari: Hei, jeg prøver da ikke å legge skjul på noe. Synes forøvrig at det er unødvendig å komme med drittkommentarer istedenfor å begrunne hvorfor man er uenig.
Ref. Narsissist kalles det.Behovet for å legge ut glansbilder av seg selv ved hver innlegg uavhengig av hva det handler om.

Og ja dette innlegget var kleint som faen!

Bare tilsvar på dette: At jeg prøver å se ut som et glansbilde? Det er sånn jeg ser ut. Ps, det må legges ved bilde for at bloggen skal bli synlig i NA.

Kleint? Ikke for meg, om du synes det er det jo kjedelig å lese i så fall.

Narsissist? Neppe, det er mye jeg er men hadde jeg vært det hadde jeg aldri giddet å kjempe for andre en meg selv. Om du synes jeg er sykelig opptatt av meg selv, hvorfor i så fall er jeg opptatt av mennesker og samfunn?

Du er ute etter å "forme" mennesker slik du mener de skal være. Derfor kritiserer du alle som ikke ønsker å la seg forme.

At ei dame ønsker å gå ned en kilo eller tre etter jul tror jeg IKKE har noe med å tilfredsstille menn eller andre damer. Men et ønske om å kunne passe i de klærne som gjennom vintermånedene plutselig ble for små.

Ikke alle har råd til å kjøpe nytt når det passer seg.

Anonym: At jeg observerer handler vel mer om å dele en problematikke jeg ser i samfunnet( alle skriker om kroppspresset) Å få folk til å tenke utenfor boksen. Om folk lar seg forme eller ikke blir vel opp til alle og enhver å vurdere induviduelt. Jeg kan bare snakke på mine vegne akkurat som du snaker på dine egne.Det med for små klær er en tullete unnskyldning:)

Kjære deg, nå når du forklarer mer rundt ditt innlegg så forstår jeg bedre den humoristiske vrien din. Det er vanskelig å ordlegge seg skriftlig slik at andre forstår vinkelen jeg eller du måtte ha i hodet. Min anbefaling, uten at jeg på noen måter vil være stygg med deg eller uhøflig, er at du på en eller annen måte får hjelp til å uttrykke deg bedre skriftlig. Jeg tror du vil få færre misforståelser og folk som "hisser seg opp".

Ha en fin helg :)

Hilsen fortsatt feita ;)

Beklager. Jeg ser jo at innlegget mitt var ufint. Du er så flink til å provosere og jeg lot meg rive med.

Så beklager atter en gang.

"Det med for små klær er bare en tullete unnskyldning"

Hva mener du?

Smaken er som baken, er det noe som heter. Preferanser er i høyeste grad ulike, og takk for det.

Det er også noe som heter at kvinner pynter seg for andre kvinner, og jeg tror faktisk at det ofte er mye sannhet i det også. De fleste av oss har hørt og/eller vært med på å dømme andre kvinner i forhold til deres kropp og utseende, og det er de samme kvinnene som er nådeløse i sine meninger. Jaget etter perfeksjon er så viktig for mange at de gjør hva som helst for å opphøye seg selv og det de mener er et flott utseende. Trenden i vår nåtid er at man skal trene mye, og mange strekker seg langt i fitness for å bygge kropp. En veltrent kropp er estetisk nydelig, men jeg tror at de samme veltrente damer blir nedsnakket av andre kvinner i ren sjalusi. Dessverre er det sånn, i stedet for å anerkjenne ulikhetenes skjønnhet. Jaget etter et flawless utseende er også drevet av et rått og kalkulerende næringsliv der plastikkindustrien gnir seg i hendene av alle kronene som ruller inn på deres kontoer.

Alle er selv ansvarlige for sin helse og utseende. Selv trener jeg regelmessig og fører en sunn livsstil. Konsekvensen av dette er at min kropp er slank og veltrent, og er noe jeg bevisst har jobbet i mot. Jeg har ikke slanket meg i den forstand, men resultatet er godt fordi jeg har et bevisst forhold til kostholdet.

Jeg har enda ikke forsøkt verken Botox eller fillinger fordi jeg ikke synes at behovet er der.

Til sist vil jeg si at jeg trener og holder meg i god form fordi jeg har stor glede av det selv, og jeg gjør det ikke for å tekkes andre, verken kvinner eller menn.

At min mann synes godt om meg er ikke meg i mot, men det er sikkert unødvendig å presisere;-)

Jeg må gå ned tre-fire kilo og det er kun for klærne sin del,ikke noe annet. Har ikke råd å kjøpe nytt.

Jeg er en voksen dame (40+ år) Hvor jeg har vært i mange fasonger og størrelser, for 20 år siden var jeg 108 kg og størrelse 46 i klær, på mine 172 cm så var det veldig tungt for kroppen min, og mitt selvbilde. Jeg startet en livsstilsendring, som gikk helt over styr, nedi vekt, mat og trening ble også en sykdom. Kunne ikke spise sunt nok, det var ikke nok timer i døgnet til å trene. Så traff jeg en mann, som fikk meg til å åpne øynene, og som hjalp meg til å bli glad i meg selv, og ikke være så opptatt av alle disse glansbildene som er rundt omkring, via tv, blogger, annonser etc. I dag er jeg nok en dame Maria som du nok anser som en dame med litt for mye, jeg har former, strekkmerker, celulitter og kanskje litt fett (hvis du ønsker å kalle det det) MEN jeg er frisk og rask, jeg har det godt med meg selv og de rundt meg, jeg har en fantastisk mann, barn, venner og familie - Kroppshysteri er du og mange andre med på å skape, det er mange unge jenter og gutter rundt omkring i dette landet som har veldig dårlig selvbilde - De må prestere på alle plan, og de blir utbrent i ung alder - Og det er mange unge som tar selvmord, nettopp pga dårlig selvbilde - de har ikke pent nok hår, de har uren hud, de har ikke de rette målene, de må ha topp karakterer, de må ha de flotteste og dyreste klærne, de må ha på eksotiske reiser, de må, de må, de må,,,,,, og hvem er det som står i fronten for alt dette? de som hele tiden er med på å skape glansbilder

Man bør slutte med alt dette treningshysteriet. Ikke minst hvordan formidle hva og hvordan man bør spise til enhver tid. Motivasjon er en grei sak om man trenger å justere seg litt i forhold til kosthold og mosjon. Dessverre bommer mange med å legge for mye vekt på disse tingene, livet blir en tvangstrøye med alt man som menneske MÅ gjøre for å like seg selv og tekkes omverdenen...og ikke minst prøve å være den flotteste damen for mannen man er sammen eller gift med.

Uansett er det alltid noen som er flottere, så hvorfor ikke finne det som er best for en selv og prøve å være fornøyd. Når man passerer 50, og huden begynner å atrofiere, er trening selvsagt en god ting, men ingenting hjelper ikke på tyngdekraften. Alderen kommer til de fleste, sannsynligvis (panikkalderen) også, hvertfall med dette kroppshysteriet som florerer over hele fjølen i dag. Vi mennesker er mer enn bare kropp/hud og muskler, takk og pris for det.

Skriv en ny kommentar