hits

Nordmenn er flaue over pengebruk

Hei kjære lesere.

 

Jeg har gjort en liten research over skammens temaer og pengeproblemer har økt i tabubestand fra 36% i 2015 til 40% i 2016. Det betyr at nesten halvparten av Nordmenn synes det er flaut å snakke om økonomiske vanskeligheter. 

Fattigdomsgrensen har økende tall, men likevel er det angivelig bedre å være fattig enn å snakke om hjelp til økonomien.

Det er klart at mange tar seg vann over pipa når de tar opp lån, og særlig ligger bekymringen rundt kredittkortgjeld hos unge mennesker . Mange lever på fiktiv kapital og ender opp lusfattige med store gjeldsproblemer.

Bilderesultat for sløsing med penger

Følg meg også på YOUTUBE

Økonomiske problemer er mer vanlig enn man skulle tro. Hele én av tre innrømmer at de i løpet av livet har mistet kontrollen på egen økonomi.

1 av 5 Nordmenn lyver også til partneren sin om pengebruk. Disse små løgnene i hverdagen kan skape ubalanse i totaløkonomien.

Har kontroll over pengebruken? Eller er du på vei inn i luksusfellen?

 

Dagens Vlog under Maria Wants To Change The World! Q & A | Vlog 40 

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook


 Klem Maria....

 

16 kommentarer

Er ikke bleika langt hår egentlig ganske harry og utdatert?

Frida: Jaja, du blir ikke bedre, jeg trodde at drittkommentarer var ganske harry. Du kan jo ta deg et dykk gjennom alle innleggene du har kommentert her på min blogg, jeg viste ikke at det gikk an å finne på så mye spydigheter. Men men, jeg får vel bare blokke ipen din så slipper jeg usakligheter i fremtiden.

Det forundrer meg ikke - mens man før i tiden hadde et forhold til penger som håndfaste mynter og sedler - kort sagt fysiske gjenstander som man ga fra seg når man kjøpte noe, virker det som om en enkelte idag tror at penger er en slags magisk form for numerologisk tryllestøv som skapes ut av ingenting bare man trekker kredittkortet og taster inn riktig pinkode.

Hipp hurra for det kontantløse samfunn ... :)

Brian: Hei, nei jeg liker ikke denne utviklingen. Men det er klart at da har de jo full kontroll på beskatning, slik at det ikke blir unndratt noe. Svartepenger er vel skattemyndighetenes værste fiende.

og poenget var?

marita: Se kommentar over under...

Jeg kommer ikke over det harry håret.

Hva er resache? Og hvor vil du med dette innlegget? GI MEG OPPMERKSOMHET!!!

Silje Marlen:
Hei, dette er da meget aktuellt siden man snakker om et kontantfritt samfunn( NB dette er et opplysningsinnlegg) det kun lukrativt for kredittkort og kort, som fører til at unge mennesker bruker mer en de har råd til. Hvor du vil med , GI MEG OPPMERKSOMHET!!! Vet jeg ikke. Særlig er unge mennesker utsatt som du ser av innlegget med henvisende link... (Er du Silje til Tommy?)

Hei Maria. Veldig aktuelt tema. Tror det er mange som er i den situasjonen som du beskriver. Har "levd" litt livet, og klarer ikke helt å se eller forstå pengebruken da de ikke fysisk holder i pengene. Viser og litt til min hjemby hvor folk generelt har hatt god råd, men nå må det strammes inn da de gjerne står uten jobb. Lett å være etterpå klok. Må jo bemerke en ting til - ble helt satt ut over kommentarene du har fått. Stå på:)

Nei jeg er ikke nye kjæresten til exen din, ikke mammaen hans, ikke mammaen din. Det er vel listen over folk du har beskyldt for og skrive her inne... å du har vært 100% sikkert for det har stått sammme fornavn... hvor paranoid er det mulig og bli?

Silje M: Du har samme navn. Det var bare et spørsmål . Hvordan vet du hva exen min heter?

Silje M: PS; Mamma har aldri skrevet her, og det med Mamman til T vet heller ikke hvordan du vet det? Du virker litt overivrig;)

Maria, to tre klikk på google leter det opp på sekunder. Det er dessverre lett å finne ut av ting som andre kanskje helst vil forbli glemt og gjemt.

Alt det du har lagt ut av bilder etc på fb "eier" fb og det er ikke bare bare å få det bort.

Det som blir skrevet i nettaviser blir liggende i digitale arkiv man kan søke i.

Dessverre...

Håret ditt er kjempe flott! Måtte bare le av kommentaren til Frida...

Økonomi ja. Sliter å betale alt, men alle kan ikke ha alt :) jeg gir meg ikke!

Skriv en ny kommentar