hits

FUCK DONALD TRUMP

Hei kjære lesere.

Hvor mye er integriteten verdt?

Jeg sitter her hjemme i stuen i Venice Beach å skriver, rundt meg er det dyre designmøbler og samleobjekter. Hver morgen tenker jeg på hvor privilegert jeg er som har muligheten til å ha det slik jeg har det, å kunne våkne opp hver morgen med mannen jeg elsker og barna mine som er friske og glade.Tryggheten er grunnleggende og sikkerhet har jeg for hele familien.Vi spiser sunt og lever sunt fordi vi har muligheten. Vi reiser mye og opplever mye fordi vi har muligheten. Er det ikke tullete å ikke gripe?

Fargene, menneskene og varmen får meg til å glemme alle hemninger. Jeg bruker kanskje mer en jeg skulle gjort på ferier, men likevel når muligheten er der er det vanskelig å la være. Jeg har sluttet å skamme meg over valg jeg tar som gleder meg, venner og familie.

Jo, mange av valgene er tilknyttet kontoen. Jeg er en av de heldige. Mange sier til meg at karma skal ta meg, ikke vet jeg hvorfor? Jeg gjør ingen fortred, bortsett fra å dele mine tanker og meninger, vel å merke. Utrolig mange som tar seg nær av mine utsagn.

Ydmykheten som man etterlyser drukner litt om man skal bruke ytringsfrihet for rett eller urett. Det vil alltid treffe noen på den gode eller dårlige måten. Men det bestemmer man selv. Hvordan man mottar informasjonen mener jeg. Man like mennesker som er lik seg selv, eller som man kan dra en tilhørighet til, de som ikke tar så stor plass. 

På armen i dag har jeg tatovert MY SOUL IS NOT FOR SALE. Det er et av mine grunnbegrep og grunnverdier. Ikke gå på bekostning av min menneskeverd. Ja, jeg vet jeg er an av de som ikke må tenke på å holde masken alltid uten konsekvenser. Mange tror jeg er dum fordi jeg tør å si hva jeg mener. Dette skjønner jeg heller ikke. Er det bedre å stå å se på taus når man mener noe er feil? I mine øyne er det dumskap. Man kan jo gjemme seg bak denne ydmykheten. Det kan man forøvrig i alle sammenhenger.

Mange spør meg om jeg ikke er redd. Redd for hva? Jeg har tatovert FREEDOM OF SPEECH på armen også. Den benytter jeg meg av. Vi lever da i 2016 i et av verdens tryggeste land. Om folk har behov for å gå rundt å ta livet av eller skade andre fordi de ikke deler samme mening har ikke falt meg inn. I så fall burde vi kanskje ta noen runder med oss selv.

Mye irriterer meg også, som andre sier eller mener. Mest irriterer jeg meg over de med lite vokabular, de som ikke klarer å argumentere men bare slenger dritt. JOJO, alle er forskjellige. Det viktigste er vel å slutte å lete etter feil, det er mest slitsomt for eget vedkommende. Sier jeg liksom. Jeg har delvis sluttet å lete etter feil på meg selv. Jeg har ikke fokus på feil men heller på endring av ting som ikke er velfungerende. 

I gatene er det mye vakkert, du har palmetrær, blomster, flotte bygninger, kunstneriske butikker og fargerike Street Works. Jeg lar meg fasinere av aneledesheten.

Så ser man den triste siden, slik som alle sider, en god og en dårlig. De hjemløse her nede holder sammen. De lager seg små hus av telt i fortauskantene. Om morgenen er de ute å feier og ordner rundt, akkurat som vi gjør i vår hage. De ler og smiler mens de kommuniserer. Jeg tenker på hvor lite som skal til for lykken skyld, gleden med livet.

FUCK DONALD TRUMP, leser jeg når jeg vandrer nedover strandparaden. Jeg tenker at jeg forstår på en måte hvorfor, de er utkastet av samfunnet og glemt. Gutta som sitter der fikler med kniver i protestens navn. 

Jeg tenkte at de fleste hjemløse var narkomane, her om dagen stoppet det et par som lurte på penger til bensin, det var nok mer heroin de var ute etter. Slik så det i alle fall ut.

Jeg gir ofte penger, ikke for å lette på samvittigheten, men for å føle at jeg bidrar litt. Noen vil ikke ha penger. Jeg har forsøk å snakke med flere, noen later som de ikke er hjemløse. De vil ikke bli filmet eller dele historier. Jeg tenker på dette med integritet. Hvor mye er den egentlig verdt når man sitter i denne sitasjonen, uten noe? Terkelsen var mye høyere en det jeg hadde forutsett. Man tenker kanskje noen ganger at folk er desperate. Men det er ikke slik alltid, selv om de ikke sitter som meg i en designsofa fra Missoni.  

Jeg skammer meg fortsatt ikke. Jeg har muligheten, så jeg gjør det. Slik som dere kanskje hadde gjort.

Gleden ved livet handler dog ikke om ting og tang, det har de hjemløse lært meg. Men jeg lever allikevel slik som jeg ønsker. 

Følg meg gjerne på youtube:)

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

Maria

 

13 kommentarer

Hehe morsomt og høre dere prater på engelsk 😂😂 er fan skaren såpass stor der nede? :)

Søte Maria. Det er neppe noen som ikke unner deg det livet du lever. Som du selv sier; du har både råd og muligheter til det.

Men det er når du kommer viftende med denne pekefingeren og ber folk moderere seg osv det blir feil!

Du "forventer" en ting av dine medmennesker, men så går du selv rundt å gjør det stikk motsatte?

Hyklerisk dobbelmoral...

Man bør leve som man lærer, men det er nettopp det du ikke gjør.

Anonym: Hei, hva spesifikt er det du mener at jeg ikke gjør som jeg ber andre gjøre? Jeg står for det jeg skriver. Når det gjelder dobbelmoral så har jeg skrevet et innlegg om dette også. Å ha dobbelmoral handler om å være sammensatt, det finnes ingen som kun er det ene eller det andre. M

Enig med den over! Maria, at du er velbemidlet og bruker pengene dine til det du vil, er da helt i orden! Det gjør deg hverken til et dårligere eller bedre menneske. Det er når du hever deg moralsk over alle andre og gulper ut beskyldninger i øst og vest om at folk er misunnelige, hater, beundrer, drikker for mye, er skyldige i det ene og det andre, at du faller gjennom med store plask. Det blir så tydelig at du projiserer - at du tillegger resten av verden din egen personlighet. Gang på gang. Men jeg må dessverre innrømme at jeg synes bloggen din er underholdende i sin galskap.

Anonym: Hei, jeg kan ikke huske at jeg bruker unnskyldninger. Stikk motsatt. At jeg deler ting som er vondt for folks egen samvittighet eller selvfølelse er et treffepunkt. Jeg er overhode ikke interessert til tilrettelegge noen som helst personlighet. Det handler om å gå i seg selv å tenke. Jeg kan ikke fatte at du mener jeg hever meg over andre når jeg ved flere anledninger gjør meg sårbar når jeg forteller om mine personlige nederlag. M

Blir litt pø om pø dette, men:

"Ydmykheten som man etterlyser drukner litt om man skal bruke ytringsfrihet for rett eller urett."

Hvem som bestemmer hva som er rett og urett?? DU?? Ydmyk definisjon:

-Egenskapen blir vedsatt i et samfunn dominert av holdninger beskrevet i «Janteloven», og er gjerne sett i motsetning til å være belærende, eller å ha manglende evne til å se egne svakheter.-

"Mye irriterer meg også, som andre sier eller mener. Mest irriterer jeg meg over de med lite vokabular, de som ikke klarer å argumentere men bare slenger dritt."

Du hevder jo nettopp at du må få lov til å si det du mener?? Men andre dødelige skal ikke få lov? Og du irriterer deg over dem med dårlig vokabular? Hva med deg og elendig rettskriving?

"Jeg sitter her hjemme i stuen i Venice Beach å skriver, rundt meg er det dyre designmøbler og samleobjekter."

Det kaller jeg for en skrytepave. Unødvendig informasjon fordi alle tok det nok for gitt uansett.

Din livsstil kan like snart sende deg på sykehuset som en overvektig eller en "naver". Men det betyr jo ikke noe for du spiser jo sunt og har råd til privat behandling.

Dette var bare fra DETTE innlegget ditt.

Lev livet ditt, kos deg glugg, blogg om opplevelser, men spar oss for denne pekefingeren. La andre få leve sitt liv slik DE ønsker slik som du lever ditt som du ønsker uten at du skal steppe inn som moralpoliti.

Sånn, ferdig 😁

For å si det sånn.... Jo mer jeg ser og leser av det du holder på med desto gladere blir jeg for at jeg har det slik jeg har det.

En annen ting. Ikke behandle Edvard som en hanrei. Han virker alt for god og snill til det.

Anonym: Hei igjen. Hvor i teksten stod det at det er jeg som definerer ydmykhet? Det er heller ikke jeg som bestemmer hva som er rett og urett, her har vi retningslinjer i samfunnet. Med vokabular betyr det å kunne argumentere for seg mot en påstand. At jeg har dysleksi betyr ikke at jeg ikke klarer å argumentere. Det med designmøbler var for å beskrive skille som jeg opplever ved fattigdommen her nede, mulig jeg burde spesifisert bedre slik at du forstod budskapet med teskje. Den med sykdom og naver, må du betegne litt bedre, det har ingenting med dette innlegget å gjøre. Alt det med lev live, det er jo det jeg gjør. Om man leser bloggen min så står det ganske tydelig i overskriften at dette er egosentrisk tankegang med humoristisk vri, samt at jeg tar tempen på fordommer. At man tar seg nær av det får man vel ta noen runder med seg selv. Treffningspunkt som trigger en følelse er underliggende bevissthet.

Det med Edvard er jo bare en tåpelig utalelse. At han ønsker å ha Youtube som en hobby og liker å filme betyr ikke at jeg behandler han dårlig. Det står VELDIG klart i teksten at jeg føler meg privilegert og elsker han. Men du misset kanskje den settningen? Ønsker deg en fin dag videre.

Edvard virker god og snill, ja! Mulig at det er tilfeldig eller at jeg feiltolker, men i vlogg-greier jeg har sett av dere, synes jeg du ofte fremstår misfornøyd, litt hånende og paternaliserende overfor ham. Det er som om han er en slags lakei? Jeg håper jeg tar feil, og at du ser ham som jevnbyrdig (minst!) når det gjelder kunnskap, intelligens, klokskap - ja, på alle vis. Og så håper jeg du er glad i ham for den han er i seg selv, ikke fordi han føler mye for deg og er snill og til praktisk hjelp.

29.12.2016 kl.18:17: Traff spikeren på hodet der. Problemet er bare at hun ikke ser det selv. Hun må ha en form for mesiassyndrom. Skal inspirere og lære verden hvordan den bør være.

Skal man blogg, bør man holde seg til temaer man er god på. Marie er f.eks veldig god på trenging og interiør. Da bør hun holde seg til det og ikke gape over al verdens tematikk som hun ikke har greie på. Greit å tenke og diskutere i hjemmet med sin nærmeste, men når hun skriver en så kalt inspirasjons blogg, kan det få konsekvenser. Sikkert mange unge jenter som ser opp til henne utelukkende på grunn av alle de dyre tingene hun omgir seg med. Da får hun automatisk en rollemodell rolle som hun bærer meget dårlig dessverre. Min datter får ikke lov til å lese denne bloggen. Også er det noe med det som er på nett, blir på nett da. Hun har jo 3 barn som blir voksende en gang...

Har du lest denne bloggen?

http://www.kathrineaspaas.no/unnskyld-sophie-elise/

Hei Anonym! Du feiltolker Maria ekstremt! Hun er verdens beste person! Og vi har en hverdag fylt med utrolig mye latter, glede og sær form for humor. At hun er mest på Vlogen er fordi jeg dytter henne foran. Fordi jeg liker meg bak, jeg synes det er utrolig gøy å filme, og det er ikke så lett og være foran og bak samtidig! Men hvem vet hva fremtiden bringer ;-)

Det er godt å høre at du har det bra, Edvard. :)

Nå er ikke jeg like pengesterk som Maria, og eier langtfra det som hun eier og lever et liv som er ganske så spartansk. Men jeg leser bloggen til Maria, og føler ikke at hun ser ned på andre som ikke har samme levestandard som hun har. Hun skriver godt, og synes det er flott at hun har et åpent kommentarfelt for debatt. Å angripe hennes forhold til ektemannen syns jeg er frekt. Jeg sitter igjen med følelsen av at misunnelse er en fæl ting når jeg leser her. Fortsett å skrive Maria, og la kommentarfeltet leve sitt liv <3

Skriv en ny kommentar