hits

Man hater for sitt eget vedkommendes-nederlag

Hei kjære lesere.

Da er jeg i gang igjen.

Hva skiller de som lykkes fra de som ikke lykkes? Hva er egentlig å lykkes? Lykken er individuell. Såpass har jeg skjønt. Min lykke er ikke din lykke og vica versa.

For å lykkes individuelt, må man ha et mål. Med et mål, en strategi. En strategi må bli en rutine, for så at det fører deg dithen du ønsker, over et visst tidsperspektiv, vel å merke.

Jo,  lykke er dog endorfiner. Tilfredstillende i kort perspektiv.... Deilig er det.

Jeg har lenge sagt og tror på at man må være syk for å lykkes (Sånn i det lange løp) Man har alle en oppskrift på egen lykke, alle en terskel som skal bestiges.Lykken finnes i de nære ting, det er en sannhet, om man er tilstede... Er det mulig å være tilstede, når det mentale har fått for mye plass i systemet? Man overlever ikke i dag uten å være i det mentale. Eller gjør man det?

Å lykkes stort er vel en generell betegnelse, ofte henger det med suksess. De som har suksess blir både elsket og hatet. De blir elsket som et forbilde, en målestokk og en veiviser. Man hater for sitt eget vedkommendes nederlag, man skulle ønske at en satt i vedkommendes posisjon, det å unne kan vi vel glemme, sånn i mange tilfeller.

Så er det denne verden vi lever i, i dag. For å forklare fra mitt perspektiv handler det vel mer om å brife sin egen suksess en å kunne nyte av den. Mulig mange ser det slik? Det er jo i å for seg ikke så merkelig, når sosiale bilder og tekster sprer seg som ill i tørt gress. Men vi legger jo opp til det selv alle og enhver. Vi ønsker å vise solsiden for å ikke føle oss dårligere en det andre viser, eller ser ut til å ha det? Det har blitt en sykdom isteden for en nytelse og tilstedeværelse.

Så ser vi mer og mer hva som selger og følger de veier....Jeg blir ofte skremt over fallgruver. Ingenting betyr mindre en andres negative mening. Positive derimot eller konstruktive er viktig for lærdom. For meg er det å lykkes å oppleve og forstå. Men på en annen side må man utrette for å føle seg verdifull av helheten. Uten verdi er det ingen lykke... Man ender på amøbestadiet uten tilhørighet.

Streben etter lykke, jo det vet jeg alt om, som å famle i blinde uten mål og mening. Bryteren er vanskeligere å finne i mørket. Så går det opp et lys i ny og ned, mens sikringene spretter til stadighet opp og ned.

Jo, det er enklere i dag, mulig det er årene? Erfaringene? Kunnskapen eller lærdommen? Eller alle sammen...  kombinert. Formelen blir i mine øyne ( Rutine +strategi= Mål)

Jeg vil vel anta at de som er positive har en bedre forutsetning til å lykkes. Det handler om tankesett og troen på gjennomføringskraft. Det er en enkel formel, men den er vanskelig å følge om man ikke vil nok....

Hvor viktig er det egentlig...... 

Dagens Vlog:

Takk for at du leser

Instagram

Facebook

Youtube

Maria

 

12 kommentarer
trond rune wangen

trond rune wangen

sooooooooooo niceeeeeeeeeeeeee maria you rock my world

Lykke og det å lykkes er langt fra det samme.

Er man avhengig av å lykkes i noe for å oppleve lykke, så får man det slitsomt.

Lykken er som oftest på veien, ikke ved målet.

Ønsker deg en fin dag! :-)

Mvh. Frode F

Jeg forstår deg, men hvilken mening synes du ligger i ord som "lykke" og "suksess" når man tenker på ei jente som har blitt voldtatt - enkelte påstår at positive tanker avler positivitet, og at man selv har ansvaret for sin egen skjebne - og så kommer det noen som voldtar kroppen og livsgnisten til den stakkars jenta.

Og når hun et par år senere fortsatt sliter med traumene og ønsker å avslutte livet sitt foran toget som i rasende fart kommer mot henne - hvilken mening får ord som "lykke" og "suksess" i hennes tilfelle? Der står hun, med byrden av sitt liv på sine små skuldre, med all sin negativitet, uten forutsetninger til å kunne lykkes - hun prøvde å fortsette videre, men kreftene sviktet gang på gang. Skulle tro at en del av disse velkledde herrene i finansverdenen som haster av gårde med sine stresskofferter antagelig vil sky henne som pesten; dersom de hadde stoppet opp ved henne ville hun ha stått i veien for deres vei til lykke og suksess, der tid er penger.

Så er spørsmålet: Hva med henne; hvilken plass har hun i en verden der fokuset rettes mot berømmelse og oppmerksomhet, lykke og suksess? Er hun bare noe som står i veien for andres lykke, eller er hun et verdifullt menneske som burde reddes selv om man kaster overbord alle prinsipper om lykke og suksess, og risikerer å selv bli påkjørt av toget ...?

Ønsker deg ellers alt godt videre.

Å lykkes, ja. Hva er nå det? Jeg mener at vi er en del av universet. Vi har alle "universets vilje" i oss. Derfor er vi programmert. Til bl.a. å få barn. Det ligger i oss. Så for å lykkes må vi utføre det programmet som er i oss. Men ikke mer.

Vi må ikke la oss stresse til å utføre mer enn det som er krevet av oss. Selv har jeg fått fire barn. De er store nå. Nå kan jeg ta det med ro og bruke resten av livet mitt til intellektuell refleksjon.

Jeg merker at kroppen fortsatt virker, så da lar jeg den virke. Jeg jobber. Man må være i balanse med sin kapasitet. Det tror jeg er lykken. Da sover man godt.

Ha en fin dag! :)

Dere droppa like så greit og dele ut mat til de hjemløse?Mer moro og kjøre dyre biler si :)

På meg virker det nesten som om du tror det er vanlig å vurdere folk ut fra deres "vellykkethet". Og som om du tror det er normalt å føle enten beundring eller misunnelse og hat for dem som har mer enn seg? For meg er dette en fremmed måte å betrakte livet og mennesker på. Det må da være trist, vondt og tomt å ha det slik?

Maria. Nå har du lagt ut mye negativt om foreldre og familie ellers.

Hva tror du de ville ha skrevet om DEG her?

Godt skrevet Maria.Artig å lese bloggen din,men blir nesten"syk"av og lese alle de hatefulle kommentarene du får.Mange innom her som har det jævlig,måtte gud hjelpe dem....tydelig åssen årstid vi passerer.

Avsporing til gårsdagens innlegg,vg i dag,ny rapport:400.000 nordmenn gruer seg til jul....

Lykke,er de små hverdagsopplevelsene-som morgenkaffien mens du er heldig som får lov å leve...

Se dokumentaren:Et år igjen å leve. Nrk.no. Lykken får et annet perspektiv folkens :-/

Det er ikke lomme i likskjorta:-)Alle vil eie mest mulig for å oppnå opptimal lykke,men de får ikke gods og gull med i kisten.

To spørsmål du bør spørre deg, 1. Er du lykkelig 2. Gjør du andre lykkelig.

Karma tar oss alle på en eller annen måte...

Skriv en ny kommentar