hits

Hvorfor må folk drikke seg så jævlig drita?

Hei kjære lesere.

Hvorfor må folk drikke seg så jævlig drita for å være seg selv?

Ja da, Maria skriver igjen. For å irritere deg? Neppe, det er overhode ikke min intensjon. Min intensjon er dette= Refleksjon over egen person. Dette er et interessant tema. Når folk må gå i seg selv kan det være uhyre ubehagelig. Mange velger overflaten, altså å ikke gå i seg selv, og heller bli sinna. Sinna? Hvorfor? Jo, det passer ikke deres eget virkelighetsbilde. Forvrenger du sannheten? Jeg bare spør....

Det kan hende at du velger å reflektere litt, simpelthen for å forstå hvor jeg vil.

Tilbake til det å være drita. Hva gir det deg? Jeg kan vel svare på vegne av meg selv, med en antagelse om at det gjelder flere der ute. Jo, det gir en frihetsfølelse? Sant eller usant? Du kan svare selv....

Så hvorfor, spør jeg, hvorfor er du ikke bare fri i deg selv? Ærlig og respekt nok for deg som et enkeltindivid til å si det som det er? Hva du føler, og hva du står for? Er andres mening så jævla verdifull at det går på bekostning av din egenverd? I så fall, hvor mye er du verdt i dine egne øyne? Bare spør igjen.....

Mange kaller det å ikke stå for eller ha ha mot til, å være ydmyk, altså å skåne andre for sine meninger fordi det går på bekostning av deres følelser. Empati, jo, empati kan også være å gi folk et spark i ræva, det kan jeg selv bekrefte. Skal man skåne for stagnasjon? Jeg bare spør....

Det er lenge siden jeg drita fordi jeg var redd for å være meg selv. Det er lenge siden jeg måtte flykte fra virkeligheten. Jeg unnskylder meg med at det var for å slappe av, men det er ikke sannheten. Sannheten er at jeg ikke orket oppgjøre, at jeg ikke turte å slippe meg løs i det hele og det fulle. Jeg var kanskje feig? Eller orket ikke ta den kampen? Har du det sånn? Jeg bare spør, slik at du kan svare for deg selv, jeg har ikke tenkt til å presse deg, det er ditt valg.

Den dagen man velger å ikke lære fra andre eller høre på andre for egen utvikling. Den dagen man velger at det bare er sånn. Den dagen man velger å slippe sin frihet på vegne av andres følsomhet, hva har du igjen da?

Mon tro om man kan leve i et bur hele livet?

Du kan jo velge å bli drita selvfølgelig, å våkne med angsten av. Jo, det kan funke, en stund. Men frihet og evne i stå i seg selv å vise hvem man er varer for alltid. 


 

Takk for at du leser

Instagram

Facebook

Youtube

 

Se dagens VLOG under: =)


Maria
48 kommentarer

Godt spørsmål. Holberg stilte samme spørsmålet. Men jeg har et ENDA bedre spørsmål. Hvordan kutter man det ut? (Å bli så drita.)

Den personen man er når man er drita er den personen man egentlig er. Det er den man har lyst til å være, men man tør ikke. Fordi man har fått for mye kjeft eller juling eller gud vet hva.

Når jeg til slutt klarte å få de to personlighetene til å smelte sammen så hadde jeg ikke lenger behov for å drikke.

Lykke til alle fylliker der ute! :)

snuskelasken: Helt enig med deg, problemet er at mange ikke tørr å innrømme det faktiske. Det handler om å være seg selv i det fulle og hele.

Nå er det jo ikke så lenge siden du selv skrev at sønnen din gledet seg til han kunne drikke champagne slik som du gjør.

Vil nå påstå at det er værre enn at mora drikker seg drita for når mora drikker seg drita tar barna ofte avstand fra alkohol.

Ikke kom å vift med denne pekefingeren igjen. Du har overhodet ikke vært mors beste barn og har ingen rett til å predikere...

Anonym: Jeg har ikke vært drita foran barna fordi jeg skrev at min sønn gledet seg til å drikke champagne, det er en antagelse fra din side. Jeg sier hva jeg vil, så kan man lese om man ønsker

Huff, dette var dype tanker så tidlig på morrakvisten. Anyway, spørsmålene du stiller finnes ikke noen gode svar på. Men når en begynner å nøste opp trådene, blir det endelige svaret alltid den store kjærligheten. Folk drikker Maria fordi de elsker høyt, og de lengter etter den frie følelsen. At alkoholen brukes som virkemiddel er ikke noe nytt og det skyldes uvitenhet og manglende bevissthet. Du av alle burde skjønne hvorfor folk drikker

Pølsa: Hei;) Dette er ment som et selvreflekterende innlegg. Det handler om å gå i seg selv å spørre om man er som man ønsker , i henhold til individuell frihet

Nå er jeg mer eller mindre avholds. (Tar ett glass champagne på nyttårsaften, men det er det.)

Mitt inntrykk når jeg er ute og i de periodene jeg har jobbet inservice næringen så syns jeg de fleste drakk med måte men selvfølgelig finnes det unntak. Og jeg tror nok det er letttere å legge merke til unntakene og ikke til normalen her.

Husk og på at mange er naturlig lystige, når jeg var yngre var det mang en gang dørvakter ba meg ta en runde pga at de mente jeg hadde drukket for mye (jeg var da totalt edru) pga at jeg er naturlig lystig og da selvfølgelig ikke trenger alkohol for å bli det.

Så min oppfordring blir at en bør se på hva som er normalen og ikke alltid på unntakene.

LilleMy: Hei;) Det handler mer om den frihet til å kunne slippe seg løs. At folk ikke klarer det samme i edru tilstand. Er mitt inntrykk .

Fordi vi er nordmenn.

Til Valhall!

Hva betyr det egentlig å stå i seg selv? Er dette google-translate eller er det et nytt utrykk?

Øyvind: Hei, det betyr å være sterk nok til å takle motgang uten hjelpemidler;)

Kjære Maria:

Forrige gang jeg møtte deg i Smøgen var du så drita foran barna dine (og et kobbel med bikkjer) at du selv proklamerte (foran dine barn) at du ikke husket hvor mange unger du hadde. Du sto på toppdekket av jolla deres med en venninne, sprutet nuveaurich spruddel på barn, hunder, gjester og forsmådde båtgjester i hhv en leopard og rosa flekkete bikini. Selv våre alkoliserte venner vurderte å ringe både politi og barnevern...

Mitt poeng er dette: hvem er du til å komme med moralsk pekefinger i denne anledning?

Ønsker deg en god jul og håper du har fått alkohol og stilmangel under kontroll, nå gjenstår bare selvinnsikt, forståelse og ydmykhet, så er julegaven til oss lesere i boks;-)

Skål og nissehilsen fra Thomas

Thomas Er du gal? Hvordan kan du skrive slik løgn. Du må ha seriøse problemer med deg selv. Herregud, har aldri vært i Smøgen! Dette må være den sykeste kommentaren jeg har lest noen gang. Du burde skamme deg!

kjære maria. hvorfor må du sutre så jævlig? slutt å lek moralpoliti når du ikke er noe bedre selv. Du bare slenger deg på bølgen av moralisme som skyller over Norge HVER jævla jul. Stopp deg selv!

Annie: Sutre? Hvor kom den inn i bildet? Jeg er overhode ingen moralist, det er fritt frem å lese, så treffer noe midt i blinken. Det er ubehagelig.

Flykte fra virkeligheten? Litt som du gjorde når du bestemte deg for å ta botox/restylane? Unger burde skjermes for slikt også, da det gir dem et forvrengt syn på hvordan mennesker skal se ut. Kan umulig være sundt å gi barn inntrykk av at man ikke er bra nok som man er, noe som du, og andre "fine" fruer ikke har noe problem med.

Karin: Hva har botox med alkohol å gjøre? Ikke vet jeg, men det blir det samme som å si at sminke er å pynte på sannheten.

Jeg er en av de du sikter til, altså den som altfor ofte har en tendens til å dra det litt for langt. For å være helt ærlig så vet jeg faktisk ikke om jeg hadde hatt så mange gode minner og syke historier ved å ha vært nykter. Alle de morsomme stundene og relasjonene man har oppnådd.

Trist at det skal være sånn, men tror mange kjenner seg igjen her. Men ambisjonen er å roe seg med årene :) God jul til deg!

Heidi: Hei, jeg forstår det. Men spørsmålet er hvor lenge disse relasjonene holder? Jeg har også fått meg mange venner i fylla, men de detter liksom bort etter hvert. Man kan fint ha det hyggelig på fest uten noe innabords. Det er bare ikke like akseptert:) God jul

Det finnes sikkert flere og sammensatte grunner til at noen drikker seg drita. Uansett, bra at du har sluttet med det! Men du, jeg lurer på en annen ting: Hvilke grenser har du når det gjelder å dele bilder/film/historier om barna dine?

Titti: Hei, frihet er noe man skaper i seg selv. Når det gjelder grenser så kommer det veldig an på settingen. Jeg må nesten ha en litt mer spesifikk formulering om jeg skal svare. Men det er ikke med i denne debatten:)

Maria, du har jo selv skrevet at ungene har merket endringer i sinnstemningen når du har drukket sjampis. Drita full eller ei.

Anonym: Ja, har jeg nektet på det? Jeg skriver fordi jeg vet alt om hvordan det er. Jeg stoppet fordi jeg innså hvor flaut det var å måtte flykte fra sin egen frihet. Så slik henger det sammen. Flaut og skammelig.

Årsakene er mange. Hvilket miljø/kultur man har vokst opp i. Selvbilde og selvfølelse, erfaringer man gjør seg, gruppepress, tillært adferd. Positiv forsterkning. Osv. Den store massen greier å lære seg grenser når de er skikkelig voksen. Enten fordi de erfarer at det er slitsomt eller at noe skjer som gir en vekker.

Men noen blir avhengige. Og noen få har ikke evnen til å stoppe, kombinasjonen av lært adferd og ren kjemi gjør at de går på en smell hver gang. (Jeg lever med den siste sorten og vi har gått mange mange runder på det der..) Mulig jeg nådde inn siste gangen, video er slett ikke dumt. Å SE seg selv...

Hvis du lurer på hvem type du selv er, så få noen til å filme deg en hel kveld. Og se filmen når du er klink edru etterpå. Det vil gi deg en pekepinn på om du er en av de som bare burde ta en farris.

Anonym: Hei, det kan også være en klok strategi:) Hele meningen er ikke mengden man drikker, men hvorfor behovet er det for å låse sin frihet inne helt til man ikke kan kontrollere seg selv sinnsmessig, først da slipper man hemningene. Jeg vet hvordan det føles, på begge sider. Vil da påpeke at den følelse av å være seg selv 100% når man er tilstede er fantastisk.

Hei igjen Maria, ingen løgn fra min side:-)

Det var faktisk min fru som gjorde meg oppmerksom på blogginnlegget ditt, som skapte stor entusiasme og latter rundt frokostbordet. Både vi (og våre voksne barn som var med og husket det godt) mente det var for ille at dette skulle stå uimotsagt.

At du ikke engang husker at dere kom med "Time Bandit" til Smøgen i det som kun kan beskrives som en alkoholrus og oppførsel en russebuss verdig, overrasker ingen av oss;-)

Jeg kan sikkert gå i et album å lete etter bilder dersom det skulle bli umulig for deg å frembringe noen minner;-)

Hukommelsessvikt og fornektelse er ellers en av alkoholismens klassiske fallgruver, så du er ikke alene om å "ikke huske" hva som har skjedd;-)

Ønsker deg lykke til videre og en strålende alkoholfri jul;-)

Skål fra naboyachten deres (som flyttet til andre siden av havna fordi dere drakkk så mye at vi foretrakk å ligge på utsiden av den mindre bråkete og alkoholiserte nattklubben)

PS:

Always do sober what you said you'd do drunk. That will teach you to keep your mouth shut...

E. Hemingway

(en kjent forfatter - du finner mer om han og hva en forfatter er på Google;-)

Thomas: Du er sikkelig ute! At det finnes slike mennesker som deg visste jeg faktisk ikke, dette er psykopatiske trekk Thomas. Jeg mener ikke være stygg med deg, men at du skriver en slik fiktiv løgnhistorie er bare trist, trist, trist. Som sakt ALDRI vært i smøgen.

Ble stille med pretty smooth prosjektet deres.. dere skulle jo slå dere opp i USA 🤣 Og nå er det app ideer som skal selges. 50 mill got en hus på et jordet i Lier? Tror ikke det du.

Bård Dalen: Stille? Ting tar tid:) Det er ingenting som gjør seg selv og man må jobbe hardt får å nå sine mål. Slik er det i den virkelige verden.

Siden du sensurerte det forrige svaret mitt prøver vi på ny:

Ja da, SinnaMaria skriver igjen. Hennes intensjon var dette= Refleksjon over egen person.

Når folk må gå i seg selv kan det være uhyre ubehagelig (Les Marias egne svar i denne bloggen;-).

Mange (Les Maria) velger overflaten, altså å ikke gå i seg selv, og heller bli sinna, evt. blogge med en moralsk pekefinger marinert med alkoholens kjipe erfaringer.

Sinna? Hvorfor? Jo, det passer ikke hennes eget virkelighetsbilde.

Forvrenger du sannheten Maria? Glemmer tidligere rai og episoder?

Her er litt julelektyre du kan lese selv og reflektere over egen person:

Why Do Alcoholics Lie?

Christina Bockisch

If someone close to you ? such as a family member or significant other ? suffers from alcohol addiction, there?s probably one question you?re constantly asking yourself: why do alcoholics lie?

It?s not uncommon for addicts to lie to their loved ones. And many people know this. But when you?re in it and watching someone you so deeply care about lying to you, it?s hard to fully understand why it?s happening.

Lying is part of addiction. In a society that stigmatizes alcohol abuse and addiction, it shouldn?t come as much of a surprise that alcoholics lie to stay alive and keep themselves safe. It?s their defense mechanism and the way they keep themselves moving forward.

Mer her: www.therecoveryvillage.com/recovery-blog/why-alcoholics-lie/amp/

Og husk, "It takes one to know one";-)

Håper du snart får nye vinduer i glasshuset ditt, all steinkastingen (eller er det flasker du kaster?) kler deg og det dårlig;-)

Lykke til videre og god jul;-)

Thomas: Jeg har ikke sensurert noe:) Kom med de bildene er du snill, så skal jeg poste de personlig på bloggen her. Jeg synes synd på deg og særlig din familie.

Hvorfor får man nok ikke svar på. Hadde selv en far som av og tok seg litt for mye ifbm, Jul. Det var riktignok ikke på julekvelden, men på 1 og 2 dag Jul. Om dette var fordi han da traff svigers vites ikke, men noen særlig trivelig var det jo ikke. (Svigers kommer jo fra den andre byen, så det kan jo være derfor han drakk???)

Så derfor blir det sjeldent til at vi drikker mye alkohol hjemme hos oss. Serverer vin, øl og akevit for de som ønsker det, men noe særlig mengder blir det aldri. Forsøker uansett å lære ungene at de går an å kose seg med en god drikke uten at den må bælmes ned på 90 sekunder (som i russe-tiden).

Georg: Hei:) Om man ønsker fordi man koser seg er noe annet en en virkelighetsflukt:) Men det høres da ut som at dere har et meget avbalansert forhold:) Kos dere masse i julen:)

Hei Maria

Vet ikke hvor lenge siden du slutta å drikke hver dag ( uker, måneder ?)

Egentlig merkelig at du kommer med pekefinger til andre. For slik forstås det.

Virker mer som en EGENTERAPEUTISK tilnærmingsmåte....meg, meg , meg (som du selv har sagt )

Anonym: Hei, det er ingen pekefinger. Dette er et selvrefleksjonsinnlegg. Hvor lenge siden jeg drakk er vel uvesentlig, dette handler om motet til å være seg selv uansett setting.

Nei, du skrev jo så fint om å flykte fra realiteten via alkohol. Noe som kan sammenlignes med botox og restylane. Sminke er en ting, da det ikke endrer permanent på noe som helst. Jeg synes det er like ille, kanskje værre enn være beruss foran barn. Hvorfor tror du unge jenter har dårlig selvtillit? Fordi samfunnet dikterer at alt kan fikses på hvis du har penger. Er du stygg er du lite verdt, er du tjukk er du lite verdt. Sånn blir det jo når slikt er akseptabelt.

Karin: Hei, botox er ikke permanent bare som en opplysning( les deg opp). Alt handler om å pynte på seg selv, grunnen til at jeg bruker det er fordi jeg sjelden bruker sminke. Så slipper jeg å kaste bort tiden min på daglig pynting:) Men strengt talt kan ikke dette sammenlignes med dette innlegget.

Maria har ADHD og vil lyre av seg masse møl til hun går i graven, deal with it!

Botox har ingenting med sminke å gjøre. Botox er faktisk en gift, Botulismetoksin som lammer nerver og dermed slipper man sinnarynker osv. Netvegift med andre ord.

DET anbefaler du og inviterer til fester for å få andre til å ta denne nervegiften, men alkohol er du NÅ imot?

Botox har OVERHODET ingenting med sminke å gjøre.

Anonym: Parallelt så handler det om å pynte på sannheten, det kan vi vel enes om. Du vet at botox også brukes i legebehandlinger? Foreksempel for kronisk stressnakke. For meg er det også medisinsk, mot nakken og bitemuskelaturen. Bare sånn til opplysning.

Vet det. Men du sier det er for å slippe sminke??

Botox blir brukt i legeverden primært for folk med leamus. Ikke for jåledukker som vil fjerne ei rynke eller to. Det ER som sagt en gift. Så at noen er så forfengelige at de frivillig sprøyter gift i kroppen når de ikke trenger det skjønner jeg ikke.

Anonym: Botox tas i nakke og ansikt som en del av behandlingen. Rynkefjerning er en bonus;) Det er klart når jeg var yngre var det kun for skjønnhet, men alderen er det intet å gjøre med dessverre ;)

Gurimalla her ble med mye botox og fyllesnakk. Er dog enig med Karin da hun påpeker et reelt samfunnsproblem (slik enkelte mener alkohol er... kremt..) Nettopp at mange unge jenter, og sikkert enkelte gutter føler kroppspress, nettopp fordi det er bred sosial aksept i samfunnet at det er greit å endre på utseende, fordi at nå om dagen jakter alle etter å være perfekt. Alkohol er gift, og det er botox også. MEN barna ser fort hva som skjer når man drikker. Alkoholpåvirkning kan skremme mange barn fordi man KAN bli voldelig, kranglete osv. Forfengelighet er ikke noe som skremmer barn, når mamma gjør seg ung, og da spesielt jenter. Ikke alle er tynne, ikke alle har et pent ansikt, eller fyldige lepper. Dette burde faenmeg ikke spille noen rolle i livet. Om du har bruk for å fylle trynet med nervegift for å få bedre selvtillit/selvbilde, så foreslår jeg at man burde ta en prat med en psykiater først. Utseende er ikke hva som gjør et menneske elskverdig, selvom ALT ALT for mange syns det, og da spesielt her i Norge. Herregud, små barn blir mobba på barneskolen pga feil merkeklær, tjukk/tynn, hårfarge, hudfarge. Jeg syns bare det er utrolig trist.

Ønsker deg uansett en god jul, og godt nyttår!

ps. jeg spora av litt her. Når det kommer til alkohol må vi også huske at vi ikke feirer jul på vinmonopolet, eller i butikken. Ei heller at prisen har noe å si, da folk som vil, uansett får seg en dram. Tenk på barnløse også. Ikke alle har barn, og feirer med andre voksne. At jeg som feirer jul med mannen og venner, skal sitte å bli kvalme og få dårlig samvittighet pga krf og moralpoliti blir liksom helt feil. selvfølgelig har alle barn rett til en jul uten overstadig berusede foreldre. Men samtidig burde vi som ikke kan få barn få lov til å slå oss løs litt. Det er straff nok i seg selv at to mennesker som vil ha barn ikke kan få det. Det blir feil å straffe 99 personer fordi 1 er idiot. Kollektiv avstraffelse er noe som hører hjemme i et kommunistregime, ikke i Norge.

Maria maria. Du sier du tar botox i ansiktet som en del av behandlingen. Vel, jeg tror jeg kan litt mer om det enn deg. OG hvis du mener det du sier at det er endel av smertebehandling hvorfor i all verden inviterer du til homepartys for at andre som IKKE trenger det for smertebehandling skal ta det??

DET ER GIFT! DET ER NERVEGIFT!

Hei Maria. Først vil jeg ønske deg og dine en riktig god jul.

Jeg prøver å få lest de fleste av innleggene dine, og er stort sett enig med deg. :)

Selv drikker jeg meg ikke drita lenger. Jeg har vel på en måte forsont meg med hvem jeg er, den virkelige meg, og har ikke derfor lenger behov for å måtte drikke ukontrollert og for mye. Nå er det stort sett vin og champagne det går i, og gjerne et glass eller to i ukedager også. Jeg har en sønn også, som i mange år har sett meg nyte et glass eller to. Men aldri drite.

Jeg syntes du er tøff som setter igang debatten, og støtter deg. Flere må kunne forsone seg med seg selv, og ikke la seg styre av andres meninger og oppfatninger.

Stå på videre.

Mvh

Knut

Hvorfor tok du vekk kommentaren fra hun stakkars moren som lurte på penger du hadde lånt av sparebøssen til sønnen hennes ?

Ruslebiff: Det er bare piss! Sletter de usakligheter. God jul

Skriv en ny kommentar