hits

Jeg skammer meg sånn for at jeg drakk foran barna

Hei kjære lesere.

This is how we party!Jeg skammer meg sånn for at jeg drakk foran barna.Når jeg snakker om å drikke, mener jeg ikke om at jeg var ravende drita, jeg snakker om at man drikker nok til at sinnsstemningen skifter. Jeg kan jo begrunne her at sinnsstemning ikke bare av negativ art men også positiv, nok til at barna ikke kjenner deg igjen. Dette gjør de utrygge.

Etter jeg ble totalt avholds for 4,5 mnd. siden har jeg selv vært vitne til mange settinger hvordan folk beter seg ,og jeg må innrømme at jeg er ganske sjokkert og flau over oppførselen til enkelte.

Det virker som om den normale komfortsonen krymper til det minimale.

Vi går nå inn i sesongen av stordrikking, der det til daglig dyttes ned utallige mengder alkohol og man hensyn tar kanskje ikke barna i all festingen.

Det er ikke bare hjemmefronten der barna blir påvirket, det er også ettervirkningen av fulle eller bakfulle foreldre som blir liggende hele dagen og grynter og klager. Det gir ikke barna akkurat en hyggelig julefeiring.

Er vi blitt for egoistiske? Jeg har en formening om at jo eldre man blir jo mer trenger man å slipper man seg ordentlig løs. Dette handler vel om at man i edru tilstand er mer seriøs og fasadepreget. I fylla kan man gi slipp alle hemminger løs og som regel blir det mye glede og grining på samme sted.

Hvordan skal vi kose oss som familie? Jeg tror mange har glemt hvordan man feirer jul og nyttår uten noe innabords. For oss er det den første julen av mange som etterfølger alkoholfri.

Valget er ikke basert på at man skal redde seg selv eller nyte for egen vinning, men rett og slett den påvirkning det har på barna. Skal man lære de at å ruse seg er en positiv ting?

I steden for å starte dagen som voksen trøtte og slitne, er det full fart her i huset fra morgen til kveld med god stemnig og fokus på de små som fortjener total tilstedeværlelse.

Jeg vet at mange der ute er hverdagsalkoholikere, når dette tilfaller er det noe som er utenfor vår egen kontroll. Det handler om å ta en eller 2 øl om dagen over en periode, høytider eller sesonger. Etter at feriene er over og man går tilbake til hverdagen er kroppen ofte så vane med giften at den protesterer både psykisk og fysisk. Om du ikke lyver for deg selv så vet du hva jeg mener.

Selv var jeg var en som alltid koste meg med alkohol i middager, ble det fort en vane i ferier og diverse andre settinger. Når man kommer tilbake til en tilværelse der man får med seg alt som skjer rundt til alle tider på godt og vondt lærer man å takle livet på en helt ny måte. Bryteren switcher over og man tilstede her og nå. Dette er en verdifull gave å tilegne barna.

 

Ønsker alle store og små en god jul der ute, husk at det er dere som foreldre som setter regler for hvor mye dere tillater av drikking i deres juleselskap:)

Følg meg gjerne på Youtube kanalen vår under:

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

Maria

 

21 kommentarer

Nei, man skal ikke drikke alkohol med barn tilstede, ihvertfall ikke mer enn ett-to glass en sjelden gang. Så bra at barna dine ikke skal se deg drikke mer!

Barn har neppe vondt av å se mor og far kose seg med ett glass.AV OG TIL.Man slutter ikke leve selv om man får barn, men jeg forstår hva du mener og minnes barndommen med grøss på denne årstiden, men det var ikke drikking med måte og for kos vi prater om da.

Jeg og Maria. Bare halvannet glass, men nok til jeg faktisk kjente det. To ganger. Det skjer ikke igjen. Jeg skammer meg også.

Blir man mer katolsk av å kaste ut paven med badevannet?!

Ikke pokker om jeg skammer meg for å ta et glas vin til maten. Vi snakker om ett glass eller to - ikke norsk grøftefyll.

Ungene har godt av å lære måtehold men det er enda viktigere å lære barn om nymoralisme og pekefingermentalitet som rir landet som en mare. I Norge skal man allid mene ting om ditt datt og hint.

Er det barna som skal runne hele familien ??? Barna har ikke vondt av at noen tar seg et par glass vin !! Forklar heller hvorfor et par glass vin er hygggelig for voksne, og at det ikke forandrer noe som helst i relasjonen til barna. En fornuftig alkoholpolitikk i hjemmet kan hindre ungene i "å ta den helt ut" når de blir større.

Hei Maria. For en stund siden skrev du et innlegg hvor du sa at du skulle fjerne sillikon implantatene. Jeg har selv 500g i hvert bryst, og ønsker å enten redusere eller fjerne de helt.

Kan du fortelle litt om hvordan det var å fjerne de? Fikk du mye løs hud? Og trakk de seg sammen raskt? Satt du inn mindre implantater eller fjernet du de helt?

Hva et verst, ett glass vin eller to i middager med barna tilstede eller å bruke barna sine i egen blogg for å fremheve seg selv?

Flink du er Maria.

Takk og pris for at jeg slipper å skamme meg for å ha lært mine barn til å få et naturlig forhold til alkohol. Å gå rundt å tro at vi kan verne våre barn for all faenskap i verden er farlig, det vil bli et stort sjokk den dagen de oppdager virkligheten. Mine barn er godt voksne og har igjen fått flere egne barn og viderefører noe av det samme til sine. Prat med barna og forklar livets realiteter så blir livet mer naturlig og ikke så "spennende" og farlig som det kunne blir når alt kommer som en overraskelse.

Nå har jeg prompet uten stans i 2 uker.

Kan dere hjelpe meg med dette?

Snakk for deg selv, alt med måtehold, visst du ikke klarer/klarte det så er det ditt problem..!!

Jeg elsket at foreldrene mine drakk sammen med andre voksne... det ble en egen barnestund...

Du fortalte engang at sønnen din gledet seg til han ble gammel nok til å drikke champagne slik som du gjorde.

Det er ikke nødvendigvis mengden alkohol foreldrene fører i seg som er farligst for barn.

Det å se mor heve ETT champagneglass og glorifisere det ene "lille" glasset kan være vel så farlig.

"Lykken finner du i bunnen av glasset".

Jeg er dog en snever kuk... de er realiserbart...

Du mener det er bedre å smugdrikke? 🍾

"Det" er ihvertfall realisrbart...

Du begynner overraske meg, Maria!

Du har faktisk redusert din "sodoma og gomorra"-eder over alle feite, utrente navere til å faktisk begynne se på deg selv og dine feil og mangler! Kred!!

Men det er eeeeeen ting jeg vil påpeke... Jeg viste noen venner dette bildet som du har lagt ved dette innlegget i "Har vi blitt for sos...noe..." Eller rettere sagt, jeg viste dem et utsnitt av bildet... armene og hendene dine.

De trodde det var bilder av armene på en gammel knarkis! Senete og uten underhudsfett!! Anslått snittalder 74 år!!

Vær så snill, gjør noe med den delen også.. få i deg litt mer mat og ikke vær sånn trenings- og matnarkoman.

Du var mye penere for 5-6 år siden da du hadde litt mer på beina 😙

Ronnie martiin rudi

Ronnie martiin rudi

Kom tilbake når du har vært "tørr" i 5/6 år. Fort å komme med pekefinger etter så kort "tørketid" !!

Er jeg den eneste som begynner å bli lei av å bo i et land, hvor barn bestemmer mer enn voksne? Jeg syns aldeles ikke det er OK å være desidert drita foran barn, men jeg husker selv fra barndommen at jeg faktisk syns det var morsomt når foreldrene mine, tanter og onkler hadde fått litt innabords, og ble glade og skrullete. Det skadet ikke meg, eller søskenflokken min det. Heller ikke fetrene og kusinene mine syns det var noe å sutre over. Snarere tvert i mot. Men men.. Norge er jo en barnehage for voksne, så hva kan jeg forvente.. det er jo sånn det blir når avholdsfolket skal bestemme over andre. Jeg syns synd på barn av alkoholikere, og barn som får julen (eller hvilken som helst tid) ødelagt av folk som ikke tåler alkohol, eller drikker for mye. Men ut av hvor mange som drikker i Norge, hvor mange blir faktisk sånn? Hvor mange av de som tar seg et glass presterer å ødelegge noe som helst? Typisk Norge å straffe kollektivt fordi et fåtall er udregelige. Men i dagens samfunn er det best å pakke barna inn i bobleplast, skjerme de fra virkeligheten, gi dem kontorjobb så de kan vokse opp til å bli de pinglene 75% av dagens småbarnsforeldre er. Rart hvordan resten av verden (med unntak av enkelte muslimske land) klarer fint å gå rundt selvom de har døgnsalg av alkohol, åpent på søndager og til og med LOVLIG hasj! Hvordan er det mulig?? Blir kvalm over norske politikere, kristne bedrevitere og tullingene i actis som fornekter forskning, bruker barnesoldater/gisler i deres kamp mot menneskers frie vilje til å bestemme over seg selv. For mye av alt er ikke bra. Det inkluderer sutringa til Mina, KrF, og resten av de hysteriske kjerringene norske politikere er blitt! Husk oss som ikke har barn klarer oss fint uten sutringa og moralpreken fra alle dere jeg nevnte over.

PS! Det skal sies at jeg er typen som drikker meg full ca to ganger i året, men gjerne tar et glass vin eller tre til en god middag med gode venner. Er bare sinnsykt lei av å bli stigmatisert av politikere og moralister. Samt å bli påduttet dårlig samvittighet via media og reklamer HVER JÆ**A gang det er jul!

Hilsen "Kåre", 46, møbelsnekker og freelance samfunnsdebattør.

Skriv en ny kommentar