hits

Har vi blitt for siviliserte?

Hei kjære lesere.

Jeg er spesielt opptatt av denne problematikken om det som har med menneskeskapt utvikling å gjøre og da særlig på det psykologiske plan. Men vi er nødt til å slenge inn litt biologi i helheten.

Mennesket er et finurlig vesen, vi skap av oss selv, gjennom evolusjon som alle andre arter, i regjering av verden har vi bestemt å være den overlegene, den som brødfør seg av andre arter, vi er utviklet av den sterkest sort som har ført sine gener videre gjennom generasjoner.

Det som har regulert menneskeveskt oppgjennom har endret seg med utviklingen, eller den er regulert på en annen måte. Vi har hatt krig, sykdommer og naturkatastrofer gjennom hele historien og dette er en nødvendighet.

Jeg underes mange ganger om vi har blitt for siviliserte? Galskapen i dette utsagnet er fengslene for min egen oppfatning av helheten, den totale sammensetningen.  

Det finnes ingen gud, det kan vitenskapen bekrefte. Men dog trenger menneske noe større en seg selv å tro på. Vi har med dette ikke funnet veien til den spirituelle verden.

Jeg har skrevet en del innlegge som ikke har blitt godt mottatt og mange som har. Det handler om treffningsgrad på den emosjonelle planet. Jeg vet nok at jeg hadde stått mutters alene om det kom til stykket, med min provoserende  fremgangsmåte. Men for meg handler det om å formidle mine tanker.

Verden rundt oss blir formet av oss selv, det er logisk. Men det vi kanskje ikke tenker over er at gjennom å bli for siviliserte klarer vi heller ikke utrydde de svakere ledd i systemet. Jeg vet det høres horribelt ut men er det en sannhet i det jeg formidler?

For meg er dette en skremmende tanke. Ikke bare fordi jeg vil verne om de som er meg nær, men også for fremtiden. Selv om man like verdier og mål så endrer dette seg fort om det er snakk om egen vinning. Det er jo det håpløse. Jeg synes det burde være ulikheter, ulike lag på alle plan, det er vi avhengige av, ergo er jeg ingen sosialist. Jeg har troen på at progresjonen i utvikling er styrt av ulikheter, det er også logisk. For mye likhet for lite fremgang.

Men hva ønsker vi? Med å være avhengige av hverandre avgrenses vi oss på mange områder, men det er også en nødvendighet. Utvikling er ikke skapt av de med samme verdier eller de med like egenskaper, de er skap av ulikheter. Jeg skjønner hvorfor vi søker sammen, det er biologien, flokkmentaliteten og tryggheten i mennesker.

Jeg vet jeg snakker litt imot meg selv på mange plan. I dag snakker jeg om å ta de beste sammensetninger å røre de sammen i en gryte for best mulig resultat.

Det som er ganske komisk er at alle breddegrader og lengdegrader henger sammen, det betyr at alt som er riktig er feil og vica versa. Vi trenger motsetningene til likevekt.

Fred på jord? Det vil det aldri bli, vi er empatiske og godt er det, men når vi motiveres av materielle ting, grådighet, enerådighet og makt hvordan kan det da blir slik vi påstår at vi ønsker?

Vi er i ferd med å avgrense oss selv på alle plan med de framtidsutsikter jeg spotter. Det sosiale har blitt usosialt, eller man kan laget seg en ulikhet, en fiktiv virkelighet, det handler grunnleggende å være mest mulig attraktiv eller interessant. Med å fremvis eller lure andre legger du opp til at de skal måle seg mot ditt vedkommende,  du utøver en primitiv underbevist makt. Hvor man når med dette er jeg usikker på. Det er vel egentlig dette man vil men gjemmer seg bak.

Muligens kommer vi lenger i dag med å være manipulerende eller fake for måloppnåelse, før slo vi jo bare hverandre i hode og strebet videre. Før var det en grunn til at vi kjempet, i dag er det ingen grunn, det er blitt for enkelt. Egenverd skapes av verdien i deg som enkelt menneske. Bidrar du ikke for andre en deg selv er du på en måte ferdig, game over. Man mister sakte men sikkert indre respekt for seg selv med å melde seg ut av systemet-

Hva man kan gjør for å bedre utviklingen? Jeg men neppe at man ikke skal ha like forutsetninger til å lykkes. Jeg mener det er helt fair, hvert fall er det mulig i de ulike systemer. Men når man blander sitt eget system med andres, blir det feil for begge parter.

Egentlig vet jeg ikke hvordan jeg skal avsluttet dette innlegget, jeg kunne skrevet så meget mye mer. Jeg vil at dere skal tenke litt over, muligens dra noen konklusjoner om hva som er gunstig her vi sitter i 2016. Om du vil så følg meg gjerne på youtube


Maria

40 kommentarer

"Det finnes ingen gud, det kan vitenskapen bekrefte."

Svada! Gi meg linker til de studier bekrefter dette!

Anonym: https://no.wikipedia.org/wiki/Evolusjonsteori

"Det som er ganske komisk er at alle breddegrader og lengdegrader henger sammen, det betyr at alt som er riktig er feil og vica versa."

Bredde- og lengdegrader er bare et "rutemønster" som ligger over jorda.

Regner med at det som du kjenner som nordpolen i bredde- og lengdegrader faktisk ikke ER nordpolen når man snakker om de enorme kreftene som finnes i jorda? Da er "nordpolen" pr nuhh i Canada et sted, men den flytter seg gradvis hele veien.

Anonym: Hei, det var bare et eksempel på motsetninger;)

"Men det vi kanskje ikke tenker over er at gjennom å bli for siviliserte klarer vi heller ikke utrydde de svakere ledd i systemet. Jeg vet det høres horribelt ut men er det en sannhet i det jeg formidler?"

Og hvem skal definere de svakere ledd vi skal utrydde?? Hvem ER et svakt ledd?

Anonym: Det får samfunnet avgjøre, dette er min teori.

Kjære Maria Høili....

Wikipedia er IKKE dokumentasjon på noe som helst. Wikipedia er svada. Det vet jeg for jeg har selv lagt inn "fakta" på wikipedia.

Anonym: Hei, du kan vel klikke deg videre inn på evolusjon inne på wikipedia? Der ligger utviklingsteorien, man kan ikke motstride naturlig utvalg.

Hrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmmmm!!? Her ser eg behovet for ein ekta svovelpredikant så kan få deg på beitre tankar om at det inkje berre finst ein Gud, men at Han e' både avundssjuk og labil sånn at du inkje kan ta sjansen på at Han inkje finst. Og denna evolusjonsteorien e' berre Satan Djevelen sitt verk, det e' sikkert ôg, det, så den vil eg inkje vedda tjuge kroner på. Så vitskapen kan me inkje lita lika mykje på så det så står i Den Heilage Boka (nynorsk omsetjing).

KjetilT: Hva mener du så om Darwin?

Utviklingsteori er ikke det samme som bevis. Det er TEORI.

Anonym: Så du mener at naturlig tilpassing av arter gjennom generasjoner er løgn? Evolusjon er tull? Det er jo beviselig:)

Maria.. ALLE som er født trengs.

ALLE som er født har sin misjon som gagner samfunnet.

Kan hende den halvfeite fyren du ser ned på hver dag er den som sørger for at data-Norge er oppe og går.

Kan hende den vaskedama du ikke hilser på og knapt ser er henne som sørger for at omgivelsene rundt deg er rene slik av vi slipper smitte av sykdom.

Kan hende den mannen du mener naver er en brannmann som fremdeles sliter med traumer etter siste oppdrag da han blant annet reddet katta di.

Kan hende den ungdommen du mener bare slentrer rundt omkring blir den nye Einstein.

Etc....

Tror du bør fokusere på fødselskontroll og ikke fokusere på å utrydde de flotte menneskene som eksisterer uansett form og farge.

Av og til skremmer du meg...

Anonym: Samme ip:) Hallo nå begynner dette å bli latterlig. La meg heller si det på denne måten, de som gruppevoldtar, er pedofile, begår masse drap. Jeg mener at det er unytte å samle på gener som ikke beriker samfunnet. Da snakker jeg selvfølgelig ikke om jobber i ulike samfunnslag. Du mener kanskje også at Hitler hadde en misjon som var samfunnsnyttig?

Jeg ba deg om bevis for at Gud ikke eksisterer....

Du sa det er bevist og da holder ikke teorier.

Anonym: Gud er også en teori:)

nei nå er a jammen blitt psykolog dere.

Alle sammen, se hit, reis armen deres, pek på a maria, le høyt, så roper dere i kor:

HAHA

hhahaha: Handler ikke om psykologi, dette handler om biologi, lær deg forskjellen før du ler da:)

"Det finnes ingen gud, det kan vitenskapen bekrefte. Men dog trenger menneske noe større en seg selv å tro på. Vi har med dette ikke funnet veien til den spirituelle verden."

Hva hvis Gud (han som du mener vitenskapen har bevist ikke eksisterer) ER veien til den spirituelle verden?

Eller kanskje du venter på en Anton som skal vise deg veien dit 😊

Anonym: Hei igjen, det hadde vært ryddig av deg å sette på navn siden du nesten er den eneste som kommenterer her, det blir vanskelig for de andre å være med i en diskusjon når du ikke identifisere hvilke tilsvar som tilhører deg. Når jeg sier det finnes ingen GUD så betyr min påstand at det var ikke en mann som skapte alt på denne jordkloden. Det mennesker tror på er noe større en seg selv, men det mange ikke vet er at kraften man bærer i sitt indre er deres egentlige større. Man kalle det SQ du kan google det:)

Har aldri påstått Guds eksistens ved bevis.

Men du påstår Gud ikke eksisterer og at det er bevist. Såååå, jeg venter fortsatt på disse bevisene. 😇

Anonym: Det finnes ingen gud, det kan vitenskapen bekrefte, skrev jeg.
FINNES, mulig det var en kar som het gud engang i historien, sannsynligheten for dette er stor:) Men hva med jomfru Maria? Gravid uten å ha samleie, jo man kan jo tro på det man vil så klart. Men ved dagens vitenskap burde det da ikke foreligge tvil etter mitt skjønn.

Maria, man kan ikke bevise/bekrefte Guds ikke-eksistens, heller ikke julenissens for den saks skyld. Tror det er dét som påpekes her.

Kjersti: Nei, det er sant, men biologien burde være bevis nok til å tilbakevise at GUD skapte jordkloden. Men jeg skal ikke henge meg opp i hva folk tror på. Innlegget handlet grunnleggende og genmaterialer, noe GUD ikke har en finger med i spille å gjøre:) Så det var ikke hensikten med innlegget:)

Ooog jeg venter fremdeles på linker til denne bekreftelsen 😀

Henter litt popcorn...

Anonym: Jeg linket inn biologien:) Er det noen som sovnet i timen? Nei, nå var jeg frekk. Men regner med at de fleste hadde lest artenes opprinnelse. Kos deg med popcornet, ps den kan lastes ned på lydbok.

Bevis!! Bekreftelse!!! Det er noe helt annet enn wikipedia.

Nei, jeg har IKKE sovet i timen, og jeg har lært meg at når man påstår noe så må man kunne dokumentere/bekrefte/bevise og ikke bare henvise til wikipedia. 🤗

Anonym: Fra wikipedia så er det linket inn bevislige påstander om biologien. Det er bare å trykke på det blå i teksten:)

Oooog som jeg skrev tidligere så har jeg selv lagt inn "fakta" på wikipedia så det er null verd som bevisgrunnlag.

Anonym: https://snl.no/Artenes_opprinnelse Her, så slipper du å trykke deg videre fra wikipedia, men du må fortsatt trykke på det blå i teksten for å studere:)

Kan du prøv å fatt deg i korthet for eg skjønn ikke ikke ka du snakk om.

Jeg prøver å forstå innlegget, har lest det flere ganger, men skjønner heller ikke helt hva du vil si. Tror kanskje det ble litt for springende og upresist? Kan du forsøke å gi en slags abstract/oppsummering?

hun vil jo ikke merke at du gjenntar

hun vil jo ikke merke at du gjenntar

nei nå er a jammen blitt psykolog dere.

Alle sammen, se hit, reis armen deres, pek på a maria, le høyt, så roper dere i kor:

hahaha.

Se på a, vrikker rundt på de flate brystene, ikledd døde dyrs pels, det er Maria dere, Maria Høili

Yo, bitch! 😄

Fremdeles ingen link til beviset om at Gud ikke eksisterer.

Ikke det at jeg trengte bevis for det da, men når Maria hevder å ha beviser vil jeg ha reelle linker og ikke bare svada.

Jeg liker nemlig at folk faktisk HAR EKTE FAKTA når de hevder de har det og ikke bare viser til wikipedia.

Goooood Jul!

Husk at noen mennesker tror på Gud. Vitenskapelige bevis er ikke avgjørende i det å nettopp tro. Det er litt av kluet og forskjellen. Vi vet ikke, vi tror......

Med ønske om en fredfull jul til dere alle <3

Beste hilsen fra Elisabeth

Jeg er jomfru.... dog ikke fanatisk! 😙

Du Maria, Maria. Som hevder å ha bekreftelse på at Gud ikke eksisterer.

Hvorfor sier du at du "ber til Gud" om at alt må gå bra i denne videoen hvor dere er på tur til Stockholm??

Blasfemi??

Skriv en ny kommentar