hits

Hat fra fortiden

Hei kjære lesere.

Fenomenet nettroll blafrer i vinden som aldri før.

For meg virker dette som en ny trend som er i ferd meg å tilfredsstille misunnelsesbehovet, blir de egentlig tilfredsstilt? Dette er strategien de ofte bruker, men i sin egen negative spiral raser de nedover i dype, slik at man ikke har noen som helt mulighet til å komme til overflaten igjen, man kan vel si at de drukner i sin egen dritt.

Noen mener at disse karakterene som vi kaller troll, som spyr rundt seg dritt og elendighet ikke bare er misunnelige men også gjerrige. Grunnen er at dette er to følelser som er veldig nærliggende med dårlig selvfølelse i bunnen.

Ofte er dette mennesker som har blitt såret og/eller behandlet dårlig, de kjemper mot verden og verden kjemper mot dem.

Nettroll fenomenet er noe som kan ligge latent og ulme. Som regel er det historier fra fortiden som bringer mennesker til å ikke unne andre mer en hva de selv har vært igjennom. ( Det ligger også mye beundring i kulissene, disse personene ønsker seg nemlig andres eksterne eller interne egenskaper evner eller status) Logisk sett er dette ikke uforståelig. Kampen om å komme seg videre fra svik er ofte etterfulgt av mye hat. Noen velger å ikke se noen annen vei en mørket, in balsamert og ensom.

Egoismen og u forståelse av verden rundt kommer ofte med følgeskonsekvenser, man er ute av stand til å sette seg inn i andre menneskers ståsted eller se objektivt på egen oppførsel. Dette kan på mange måte sammenknyttes med anonyme psykopater.

Har man da selvinnsikt? Svaret er nei, man har ingen som helt oversikt eller styring på sitt sinne og aggresjon. Selv om man er hatets vokter er man offer for sitt eget nederlag utspringe av offerets paradis..

Jeg har lest noen artikler om nettroll og hvordan de visuelt ser ut, jeg vi vel si at det var som jeg trodde. Diss menneskene er ustelt, sitter stort sette inne foran dataskjermen, spiller voldelige spill og spyr ut negative kommentarer på nesten alle kommentarfelt de kommer over. Mest sannsynligvis  har de gardinene trukket for så sollyset aldri slipper inn i leiligheten. De er usosiale og har ingen venner. De verken vasker, rydder eller holder orden rundt seg. De lever ofte en usunn livsstil. Som menneske er man deprimert og føler at livet er meningsløst. De er samfunnets tapere og mest sannsynligvis går de på NAV og tigger om penger.

Jeg er spent på tilbakemeldingene av dette innlegget...Takk for at du leser.

Følg meg og familien min på youtube under. 


 

24 kommentarer

Dette har du lest i avisen eller

Anonym: Har du 100 forskjellige ip adresser??? Hvorfor utgir du deg for å være forskjellige personer? Det blir vanskelig for leserene å følge med på kommentarfelt med fiktive navn fra samme ip??

Du har bare blokkert hundrevis av ipadresser da, fra mennesker du ikke liker meningen til...men hjalp det prompli

Sånt er trist da

Sånt er trist da

Det er jo synd på slike som Prompli som det står om over her, som er mennesker som kaller alle andre misunnelig fordi de selv har ytterst lav selvtillit og uten 100 mill fra pappa på konto til en bipolar, så ville jo ikke personen vært noen.

Feit jomfru på 40 som ikke har sett sola på 20 år som bor i kjelleren til foreldrene

Feit jomfru på 40 som ikke har sett sola på 20 år som bor i kjelleren til foreldrene

"Fenomenet nettroll blafrer i vinden som aldri før.

For meg virker dette som en ny trend som er i ferd meg å tilfredsstille misunnelsesbehovet, blir de egentlig tilfredsstilt?"

Ny trend??? Folk har da holdt på sånn siden internetts tidlige barndom. Forskjellen var at før var det for det meste menn/gutter som brukte internett og tonen var derfor røffere og man måtte være tykkhudet for å ikke ta seg nær av alt.

Etterhvert som internett ble mer og mer vanlig og lettere tilgjengelig kom det mer og mer folk til, spesielt kvinner. Jeg mener på ingen måte at internett skal være forbeholt menn. Men det var da nesten aldri noe ramaskrik om "nettroll" for 10 år siden. Men det var da på ingen måte noen bedre nettkultur før.

Om noen kommer inn og oppfører seg som en idiot, så skal man bare overse dem og ikke gi dem oppmerksomhet. Dette lærte man da i barnehagen.

Nå virker det som om det er førstemann til mølla med en gang man har sett noe man ikke er enig med på nettet, for å få instagram bildet og bloggen sin på trykk i en eller annen nettavis.

Du nevner stadig vekk denne misunnelsen. Mange, ja kanskje de fleste ER ikke misunnelige på deg.

Virker som om du har vanskelig for å forstå det da. Kanskje du ØNSKER at alle skal misunne deg, ikke vet jeg.

Men som du sier så tror jeg nettroll har det vondt med seg selv.

Og det finnes hundrevis av måter å få ut det vonde på...

Noen begynner trene fanatisk noe ala deg selv.

Noen begynner drikke, det kjenner du og til.

Noen begynner med yoga.

Noen begynner i kor.

Noen begynner med dop.

Noen begynner med selvskading.

Noen begynner med trolling.

Etc etc.

Lista er utømmelig.

Felles fokus for dem alle er;

"hva kan jeg gjøre for å føle meg bedre?"

DERFOR tror jeg at jeg trygt kan si at det ikke har noe med misunnelse å gjøre. De er ikke misunnelig på deg, men du med dine innlegg gjør det lett å komme med skarpe sarkastiske svar tilbake, og det lindrer nok en stund.

Meeen så blir de nedfor igjen og da "klikker man inn på siden til Maria og ser om hun har kommet med noe teit man kan kommentere" for da få de kortvarig lindring igjen

Dette er MINE tanker bak trolling.

Men hva vet vel jeg.

Hvorfor handler dette innlegget om meg? Dette er på generell basis;)

Andrine Katrine Beate Korsmoo

Andrine Katrine Beate Korsmoo

Det er vel ikke bare "nettroll" som blafrer i vinden når det gjelder Maria Høili, det er mye som er slapt og blafrer i vinden der....

(mulig slikt er stygt å si til folk med lav selvtillit)

Andrine Katrine Beate Korsmoo: OK, som hva;)? Morsomste jeg har hørt på lenge.

Alle kan vel kjenne på misunnelse av og til. Jeg vet ikke om nett-troll er spesielt misunnelige, men interessant om det finnes noe forskning på dette? Og dette med utseendet, er det gjort noen studier på det?

En gruppe mennesker som man vet er spesielt misunnelige, er mennesker med narsissistiske forstyrrelser. Hos dem er følelsen av misunnelse gjerne intens og overveldende. Og med sin patologiske grandiositet og sitt sterke behov for å bli sett og bekreftet hele tiden, devaluerer de gjerne andre og tolker dem som misunnelige på seg.

Kjersti: Hei, jo, studie kan man vel ikke si, men via psykologer har disse typiske nettroll snakket åpent om problemene, jeg nevner fellestrekk. Jeg vil ikke anta at de føler seg mer verdt eller viktigere en andre, tvert imot så må de trykke andre ned for å jevne de ut med sin egen verdi. Grunnen til at det foreligger anonymitet er ikke for å bli sett, bare for å fø på andres nedtrykkelse!

Sjælsagt er det sånn nettrolla både er og ser ut, som du skriver at dem gjør. Men du glemte å spessifisera at kåken demses er kjellerleiligheta og ikke bare leiligheta. Det gi'kke no'n ekkstrapoeng på Blitz å utelata det, må'ru tru.

Maria... Jeg tror du misforstod Kjerstis siste avsnitt.

Tror ikke hun tenkte på nettroll, men på andre som er misunnelige.

Anonym: Oi, OK, Jeg trodde ikke grandiositet hang sammen med misunnelse?

Misunnelse kommer ofte med dem som allerede har mye, men som gjerne vil ha mer. De som gjerne vil ha mer devaluerer gjerne andre og tolker det som om at dem de davaluerer er misunnelige på dem.

Slik tolket jeg det i allefall.

"Mykje vil ha meir og fanden vil ha fleir".

Andrine Katrine Beate Korsmoo

Andrine Katrine Beate Korsmoo

Det er jo alltid koselig å skue de maniske, når de får tekst de har lest på en dataskjerm, til å bli noe de har hørt...

Da vet man på en måte at det er helt ko ko ko...

Hu Andrine Katrine Beate Korsmo kan i vertlfall ikke ha det godt med seg selv....

South Park har noen gode episoder om troll.

I siste sesong (S20 · E2 · Skank Hunt) troller faren til Kyle mens han hører Boston Smokin.

Helt sinnsykt. :)

Ser ut som du har gått rett i fella.

I likhet med begrept "rasisme" har venstresiden tatt eierskap i ordet "nettroll"

Det er velegnet for stempling av meningsmltstandere. Dette kan du også se i sammenhenh med norsk kultur for mobbing. Det er lettere med et skjellsord. At det er helt feil bruk av ordet er ikke så nøye.

Faktum er at man blir ikke et nettroll av sinte utbrudd på nett, av å skrive støtende ting eller skjelle ut noen, men som alle vet ligger det mye kraft i ord og retorikk.

Her følger den opprinneligen definisjonen på et nettroll.

"Troll og praksisen trolling er et fenomen som forekommer i mange ulike former på Internett. Herring et al definerer praksisen som "å lokke andre inn i meningsløse og tidsløsende (off-topic) diskusjoner"[1]. Et troll på nettet skriver innlegg egnet til å provosere folk og fremkalle en hissig diskusjon. Et troll mener ikke nødvendigvis hva han skriver; trollets primære formål med innleggene er ikke å argumentere for en påstand, men å få folk til å hisse seg opp og «bite på kroken».

Kilde: https://no.m.wikipedia.org/wiki/Troll_(Internett)

Som man kan se har troll INGENTING med netthets å gjøre.

Bare litt faktaopplysning. Jeg liker fakta.

:)

God Jul

Sajber, etter definisjonene du oppgir er det jo Maria selv som er nettrollet.

Hun sier jo selv hun skriver innlegg for å provosere 😉

Tenker du sitter og smiler for deg selv når du ser enkelte av kommentarene her. Du skriver slik det treffer enkelte rett i hjerterota og føler seg veldig trufne . De skriver nedverdigende ting om deg og prøver hele tiden "å ta deg", men du flirer enda mer da håper jeg. Har lenge undret meg hvorfor enkelte som alltid skal korrigere rettskrivingen din og de som alltid skal skrive hvor useriøst du skriver hvorfor de bruker sin dyrebare tid på nettopp deg. Har du tenkt på det? Joda de som har behov for å rakke ned på andre har det rett og slett vondt selv . Har alltid blitt fortalt av min kloke far "ALDRI GÅ GLIPP AV EN SJANSE PÅ Å HOLDE KJEFT" og "HAR DU IKKE NOE POSITIVT Å KOMME MED, SÅ GÅ VIDERE".

Alle har lov å si meningen sin og uttrykte frustrasjon . Selvsagt . Det er mange måter å gi tilbakemeldinger på. Når Maria så åpent forteller om sine utfordringer syntes jeg rett og slett det er en stor skam av dere som bruker dette mot henne.

Jeg har nå bare lest bloggen din siste 5-6 måneder og ser videoklipp hver dag og må si jeg får mer og mer respekt for deg. Ser ut som du og mannen din har det så godt sammen og du er altofrende for dine vakre barn. Du har sånn ro rundt deg selv og har et utrolig stort hjerte for de som sliter i samfunnet . Gå med hodet hevet og sier bare en ting - Vær stolt av deg selv og fortsett å være deg selv .

Klem Lycke

Hehehehehehe,tuuuuusen takk for underholdningen Maria.

Hele kontoret ler så vi griner.

Hun er nok ikke den eneste som smiler litt for seg selv når man leser enkelte av kommentarene her også :-)

Morsom blogg, ja :)

Skriv en ny kommentar