hits

Skal muslimske kvinner få bruke hijab?

Hei kjære lesere.

Jeg vil begynne med å si som hvit kvinne føler jeg at jeg ikke har noe å si, eller at det jeg sier ikke har noe betydning om hva jeg ytrer når det gjelder asyldebatten.

Jeg tror det grunner i at jeg ikke har minoritetsbakgrunn, så min stemme  gjelder da ikke på samme måte som de som er norske med minoritetsbakgrunn, grunnen til at jeg drar denne generaliserende konklusjonen er at jo mer jeg skråler i digitale medier jo flere saker beviser min påstand.

Men jeg gir meg ikke så lett.

Jeg fikk et brev av en kvinne som forteller om sin mor på sykehjemmet.

Hun lurte på følgende: Skal muslimske kvinner få bruke hijab, eller turban på norske sykehjem?

Mange av de eldre som er på sykehjem har kanskje avgrenset kommunikasjonsevne, så det kan være vanskelig å skjønne om de blir urolige, deprimerte eller tilbaketrukne eller redde. Dersom det brukes klesplagg som er ukjente for pasienten KAN dette skape forvirring og utrygghet. Ansatte med dårlig språk og utenlandsk utseende kan skape forvirring nok. Spesielt om de ikke kan kommunisere med pasienten så blir det enda mer skremmende å dekke håret med hijab eller lignende hodeplagg. Feks mennesker med demens fungerer best i velkjente og trygge omgivelser.

Takler vi som ikke er syke og pleietrengende slike hodeplagg bedre enn personer i sårbare situasjoner?

En annen sak har også vært mye oppe i mediabildet i lang tid. Frisøren Merethe Hodne som ikke ville fikse håret til en muslimsk kvinne. Hun argumenterte avvisningen med at hun ser på hijab som et totalitært symbol. Hodne sier hun er livredd totalitære regimer, og ser ikke på hijab som en religion. Hun fikk en bot på kr 8000 men nektet å betale og saken gikk i jæren tingrett og tapte men har nå anket saken videre.

Har vi rett til selv å velge hvem vi ønsker å ansette eller hvem vi ønsker å klippe? Nrk blandt annet nektet en programleder å bruke et lite kors... I en nyhetssending skal man framstå mest mulig nøytral. Å vise individuelle religiøse uttrykk i en sending kan svekke seernes oppfatning av at programlederen er nøytral.

Hva med hygienen? Stoler sykehjemmene på at hodeplaggene blir vasket etter endt vakt?  Hadde et sykehjem ansatt en person med tatoeringer på absolutt hele ansiktet og/eller hodet?Jeg synes spørsmålene til denne kvinnen er ganske relevante, eller hva mener dere lesere?

Takk for at du leser.

Instagram

Facebook

Følg oss gjerne på YouTube kanalen vår under:)  


 


 

35 kommentarer

Jeg ordnet lurveleven på en flyplass for noen år siden. Jeg reiste med datteren min som da var rundt 10 år. Vi hadde en muslimsk dame som gikk foran oss i køen. Hun viste kun øynene sine og gikk rett gjennom sikkerhets sjekken. Da det var vår tur måtte datteren min ta av seg luen sin. Under luen kunne hun ha mye rart. Jeg nektet og sa at så lenge hun foran oss i køen gikk rett gjennom tar ikke datteren min av seg luen. Hun muslimske kunne skjule minst like mye under sine klær og sjal som min 10 år gamle datter kunne med luen sin mente jeg.Sikkerhets mannen ble drit forbannet og rev luen av hodet til min datter😂 Jeg ønsker deg og dine en fin onsdag Maria💋

Hvit kvinne? Du vet at flere land i Europa er muslimer?

Helsevesenet i Norge hadde kollapset uten utenlandske

Den vloggen deres et skikkelig i vinden om dagen. Noen episoder har jo nesten 300 visninger, det er jo kjempe bra! Beste episoden er når Edvard kjører bil til Oslo! Dere er så kreative Åssen kom dere på det? Filme kjøreturen liksom, så enkelt men likevel så spennende.

For det første, skaut eller annet hodeplagg som dekker deler av eller hele håret har vært svært vanlig i Norge i tidligere år. Om "gamle" mennesker blir så forferdet over dette må det være andre grunner enn at plagget er ukjent.

For det andre. Du er bekymret for hygienen. De fleste steder i helsevesenet der sjal/hijab benyttes finnes det egne som er tilpasset uniformen og derfor vaskes sammen med resten av antrekket. Uansett er det å dekke håret regnet som mer hygienisk enn å ikke gjøre det - få kokker på storkjøkken eller kirurger på operasjonssalen som ikke gjør dette.

For det tredje. Landets helsevesen hadde ikke gått rundt om ikke kvinner med muslimsk bakgrunn arbeidet i det.

Og det er ikke alltid et alternativ for majoriteten av disse kvinnene å ta av sjalet, da blir de heller stående utenfor arbeidslivet.

Avslutningsvis vil jeg bare minne deg på at nei, vi har ikke rett til å diskriminere etter religion og etnisitet, fordi et slikt samfunn ligner stygt på land og tidsperioder vi ikke har lyst til å få tilbake. Og det er det som er så fantastisk bra med vår diskrimineringslovgivning.

Thale:

Dette er skivebom!

Har du hørt om Malak Al Shehri? Damen fra Saudi-Arabia som viste sine ankler og sitt løse hår i full offentlighet i Riyadh, Saudi Arabias hovedstad, nå nylig?

Denne modige kvinnen skal nå piskes og muligens henrettes av myndighetene fordi hun våget å vise seg i offentligheten uten hijab.

Så, det du sier er at flere hundre millioner muslimske kvinner verden rundt skal måtte fortsette å leve i utrygghet, leve i det muslimske patriarkatet, med frykt for vold og andre fysiske og psykiske represalier fra mannlige motparter, kun fordi de ikke vil underlegge seg disse religiøs-ideologiske formaningene.

Og hvorfor skal de det Thale? Jo, fordi personer som deg er for feige til å gi sin støtte til kvinner som lever i elendighet grunnet en kvinnehatende religion og kultur. Dere er svært så interessert i såkalt diskriminering på et lite sykehus i Stavanger, det koster deg jo ingenting. Men de store bataljene lar dere muslimske kvinner ta seg av, og de betaler med sitt eget blod!

Snakk om hykleri!

Jeg er da fullstendig klar over de ekstremt store utfordringene man står overfor i land som Saudi-Arabia. Og jeg støtter på alle måter ta kvinner skal få bestemme selv. Men det er nettopp det å kunne ta et eget valg som jeg mener er det sentrale her - vi bekjemper ikke sosial kontroll eller ekstrem legal kontroll (som i Saudi-Arabia) ved å innføre annen kontroll over disse kvinnene. Jeg er ikke religiøs, så jeg kan bare forestille meg hvordan det er for noen å ha en overbevisning som setter regler for hvordan man skal kle seg eller te seg. MEN, det skal da for faen ikke være slik at dersom du ikke har frihet skal du reddes med annen kontroll! Og jeg mener forøvrig at man kan snakke om utfordringer i Norge knyttet til hvordan man møter minioritetsgrupper uten å dra paralleller til Saudi-Arabia. Så skal jeg fortsette å kjempe for at alle kvinner skal få bestemme selv hva de vil gå med.

Hijab burde ikke være det store problemet, hvis ikke det kan være av renslighetshensyn. Det er vel plasser det brukes hodeplagg av en eller annen sort, og hijab kan sikkert gå inn under vanlig hodeplagg. Om det har den ene eller andre fasongen er vel ikke viktig.

Ja, selvsagt skal voksne mennesker i utgangspunktet få gå med hijab eller hva annet de vil på hodet eller kroppen - så lenge ansiktet vises. Men er man på jobb i offentlig finansiert virksomhet, som feks politi, helse- og sosialvesen, brannvesen, utdanningssektoren, rettsapparatet osv, bør det absolutt ikke være tillatt med hodeplagg eller religiøse symboler.

Jat Skandnabb

Jat Skandnabb

Leger bør ikke gå med hvit frakk og munnbind. Skummelt

Hijab er ikke et religiøst plagg, men et symbol for politisk Islam. Les hva Ex-muslims of Norway skriver, som kjenner dette fra innsiden (Koranen taler om heldekkende drakt; de kan ikke henvise til religiøs diskriminering for å legge vekk hijaben). Jeg har ikke særlig lyst til å ende mine dager på aldershjem med dagstøtt påminnelse om dette (og vår unfallenhet), samt påminnes min vantro og mindreverd for å ete svinekjøtt og drikke vin, om jeg i det hele tatt får noe slikt.

Hvilken religion vokser raskest i Norge og Europa? Riktig, Islam. Hvilken religion dominerer allerede det offentlige rom? Riktig, Islam. Hva er verdens sterkeste ideologi idag? Riktig, Islam. Og vi tillater det fordi vi redde. Med god grunn. Midtøsten er omtrent rensket for kristne. Gratulerer med en strålende religiøs fremtid.

Judas Iscariot

Judas Iscariot

Husk at det de som tror på tull har ingen rett. Derfor må man gjøre narr av disse dumme mennesker fordi dem tror på noe som er en løgn. Spesielt de som forsvarer pedofili, noe som både jøder og muslimer gjør. Tror du meg ikke, les deres "hellige" les søppel skrifter.

Thale. At ikke samfunnet hadde gått rundt uten muslimer er det verste sprøytet jeg har hørt.

Thale: Er det bare muslimer som kan kreve å få vise religiøse og/eller politisk tilhørighet i arbeidslivet? Eller er det ok at feks en lærer eller pleier går med plagg med påskriften "Jesus er veien"? Eller at en politimann går med David-stjerne-button eller kalott på hodet? Eller hva med en buddhist som insisterer på å gå i oransje bhuddist-klær i jobben som snekker? Hva med buttons med "Heil Hitler", "Høyre" eller "Senterpartiet" i arbeidslivet? Hvor går grensen?

Glemte å skrive navnet mitt på kommentaren/spørsmålene til Thale. Jeg heter Kjersti

Jeg må bare spør, hvorfor skal sykepleier og andre pleier kle seg som hore på jobb? Og ikke protester, for tenk over dette: Horene, de ekte horene, lissom, går de med hijab eller går alle horer med håret fritt? Jeg garanterer at Norsk Islamsk Styringsråd er ikke i tvil, og det bør ikke dere heller være.

Synes dette er verd å lese:

1481709762_totalt_fravr_av_rasis.html

Khalid, det blir det samme som å si:

Musa er grå.... ergo er alle grå dyr mus 🤗

Hei

Dette er noe av det svakeste jeg har lest på lang tid.

Jeg kritiserte deg vet et tidligere innlegg og da ville du møte meg for diskusjon.

Det blir ingen møter fremover,du er for ensidig med lite rom for synspunkter og det virker som du har tatt et standpunkt

Lykke til uansett!

Det som det i realiteten dreier seg om på sykehjemmene er ikke en hijab i ordets forstand, men nærmest et hvitt budeietørkle man har på hodet.

Dette er en del av uniformen som leveres inn/skiftes hver dag.

Dette har fungert fint i årevis, inntil et styret på et sykehjem i Stavanger ble redde.

Det er ingen som har hørt noen som har blitt redde for det som i realiteten er et hårtørkle, bortsett fra det styret og en halvgal frisør på Bryne da.

Selvsagt kan man være prinsipielt imot, men argumenter som renslighet, at noen kan bli redde eller praktiske årsaker er bare tull.

At man kan være prinsipielt i mot kan jeg forstå, men jeg synes det er heller tvilsomt med det sykehjemstyret som skyver de demente foran seg for å fremme sin personlige mening.

Når ei hallodame på tv ikke får bære et lite korssmykke skjønner jeg ikke hvorfor andre religiøse eller politiske remedier skal være tillatt.

Kjenner mange indiske damer som går i drakten sin hver dag. Den dekker hodet også. Men på jobb bruker de den kleskoden som er på jobb.

Så hvorfor skal noen få tvunget igjennom 'sine kleskoder' og andre ikke?

Håper inderlig at det kommer noen fra denne spagettimonsterbevegelsen (som faktisk er juridisk godkjent!) kommer til Norge og insisterer på å få bruke denne spagettisilen på det sykehjemmet eller det advokatbyrået de fikk jobb 😀

Urett Avsløres

Urett Avsløres

Som hvit kvinne?!?! Høyresidens sanne fjes.

Som hvit kvinne ?!

Hva gjør deg Til en bedre person enn andre som er mørkhudet ?! med eller uten sjal.

Ta heller å bli kjent med damer som har sjal, eller er mørkere enn deg. Enn å trampe på dem. Vær ett godt forbilde for de mindre ! alle har vi samme røde blodet i årene . Og alle er vi like mye verdt.

Equality

resten kom Å like siden vår "Urett Avsløres"👥👥👥👥

Khaled Raja: Tror du at din holdning - den om at kvinner skal gå med hijab for å ikke være horer - er vanlig blant muslimer i Norge? For øvrig må jeg si at det er et imponerende lavt nivå på logikken i innlegget ditt! Klarer du å være i jobb eller er du for dum?

Khalid Raja: Hva mener du med det? Mener du att kvinner som går lett kledd er horer? Hvis du mener det har du virkelig ett problem.

Hvis jeg misforsto kommentaren din beklager jeg det.

Er redd muslimer og deres agenda...

På Oslo universitetssykehus? er det tillatt å bære hijab, men stoffet må være tykt nok til å tåle å bli vasket på 90 grader hver dag grunnet faren for bakteriesmitte.. Det er som de fleste sikkert skjønner mange med veldig lavt immunforsvar på sykehus og sykehjem. Hijabistene finner det tykke stoffet noe varmt, dessuten blir hørselen noe svekket. - Hijab er ikke et religiøst hodeplagg. Den ble innført ca 1980, og er et symbol på totalitær politisk islam. Hvorfor skal man da blindt akseptere hijab bare noen hyler og skriker at det er "grunnet deres religion" de må bære den ? - Og hvorfor er det så mange såkalt "lærde og elite" (f. eks. advokater og politikere) som er overivrige etter å fremme hijaben..Det har ihvertfall gitt meg et tanke-kors.

Ser det er noen i kommentarene som skikkelig sauser det opp. Til og med sammenligner skjerf eller skaut som mora og bestemora og tanta og sånn brukte..Pinlig, for å si det mildt. Jeg har en link som jeg håper vil bli lest. Kanskje det vil gi bedre informasjon:

http://www.tv2.no/a/8594442/

Khaled Raja er et troll. det er ganske åpenbart om du tenker litt på det

HVIS KVINNFOLKA VIL DET SÅ BURDE DEI FÅ LOV MEN SKJØNNE IKKE HVORFOR DEI VIL DEKKE SEG TIL MEN HVIS MANNFOLKA FORLANGE AT JENTENE SKA BRUKE SÅ KAN DEI DRA SEG TIL HELVETE ELLER BRUKE DET SJÆL

Heia Thale!! Så utrolig bra skrevet av deg. Dere andre ignorante tullinger i dette kommentarfeltet har litt å lære tydeligvis.. og det verste er at dere kaller dere voksne mennesker 😂🔫

Ja selfølgelig skal kvinner få lov til å gå i hijab hvis de vil det. Burka og for min del.

Problemet er at jeg tror det ikke er frivillig i mange tilfeller. Man føler seg påtvunget til å gå med disse plaggene fordi deres sinte muslimske mannlige følge krever at de gjør det - eller banker de når de kommer hjem hvis de finner ut at de ikke har gått med hijab.

Hvordan man løser dette problemet vet jeg ikke

Kan ikke forsvare hijab Og det burde bli forbudt med denne bruken!! blir det et problem så kan dem reise hjem. Kun en dag i Norge skulle vært lov med hijab bruk,og det på selveste Halloween.

Thale: fantastisk skrevet!

ROALD ,

koranen taler ikke om en hedekkende drakt for kvinner generelt . Det nevnes 1 gang . Og i hadithene , under Bukhari står det at mohammed hadde forklart at dette var for kvinner på reise i karavanene . Når en kvinne var tildekket , da så de islamske landeveisrøverene eller de som var ute for å erobre nye landområder at dette var muslimer .

Så her er det tolkningene som er feil hos muslimer generelt .

Hadithene er en bok som skal gi de relgiøse lederene innblikk og beskjed om hva som menes fra profetens side .

Voksne mennesker kan selvsagt ha på seg hva de vil i utgangspunktet. Men en arbeidsgiver bør kunne bestemme at han/hun ikke vil ha religiøse eller politiske symboler på arbeid. Det bør være tillatt å ikke ville ansette en person som på jobb insisterer på å ha på seg et synlig kristent kors, en kippa, Davidstjerne, hakekors, Bhudda-drakt - eller hijab!

Her har du virkelig overgått deg selv Maria med dumme utsagn.Noe jeg egentlig ikke trodde var mulig...

Du har jo ikke belegg for en dritt på de påstandene dine,og ikke svarer du leserne heller.Men det kan jo være greit å bruke denne bloggen som en ventil,du får i alle fall den oppmerksomheten du så desperat søker!

Skriv en ny kommentar