hits

Økonomisk kriminalitet

Hei kjære lesere

Jeg vil i dag dele et innlegg med dere som fikk meg til å tenke.

Jeg har selv stolt utelukkende på mine nære og kjære i fortiden, men denne historien fikk meg til å tenke. 

HVORDAN ER DET MULIG Å BLI SÅ SINNSYKT RUNDLURT?

Jeg fikk en mail for noen måneder siden av en dame som hadde en historie å fortelle, jeg  bestemte meg for å møte henne og høre hvordan det egentlig kunne være mulig å bli så rundlurt. Jeg tenkte at denne damen måtte være blåøyd. Men etter å fått hele bildet og mer informasjon må jeg si det bare er et sorgens kapittel. Jeg valgte å skrive om dette for å sette søkelyset med tillitt på partneren sin, samtidig som man må ha øynene åpne og ikke være for godtroende.

Det startet med at hun møtte sin store kjærlighet for 15 år siden. Da de møttes hadde hun god økonomi. Eget hus og gjeldfri bil. Denne mannen hun traff var arbeidsledig men hadde god utdannelse innen økonomi. Etter 3 år giftet de seg og solgte huset som var hennes. De skulle kjøpe hus et annet sted. Etter lånet var betalt satt hun igjen med nærmere 1,5 millioner i egenkapital. De fant raskt et passende hus og siden hun jobbet så var det han som ordnet alt med papirer. Når de kom i banken for å skrive under reagerte hun på at det stod de eide 50/50, men i lykkerus gjorde hun ikke noe med det og nevnte det heller ikke igjen senere.

Dette var første tabben hun gjorde.....

Siden han var så god på tall, økonomi styrte han husholdningen. Id brikke- passord på begge hadde han. Han signerte det han måtte på vegne av henne og forklaringen var at det var så mye papirer som skulle signeres til en hver tid med tanke på firmaet, så for å gjøre hverdagen hennes lettere og slippe å tenke på dette, så syntes hun det var en fin fordeling.

Når jeg snakket med henne må jeg innrømme jeg måpte. Jeg spurte om hun ikke leverte og signerte selvangivelsen sin? Hun ristet på hodet og jeg så hvor flau hun ble. Hun hadde ikke åpnet sin egen post så lenge de var sammen. Jeg kunne virkelig ikke skjønne men var spent på fortsettelsen, dette kunne ikke gå bra-eller?

Bilderesultat for økonomisk kriminalitet

Han slet med å få seg jobb, men kom med en ide om å starte eget firma. Han la frem en forretningsplan til henne som så veldig bra og hun støttet mannen sin i valget. Etter 2 år kom han en dag og fortalte at han hadde en ny og bedre ide og skulle legge ned det første firmaet og starte et nytt. Han var en tryllekunstner med ord og det virket for henne som en god ide nok en gang og hjulene var i gang.

Han solgte og kjøpte biler utenom dette firmaet,  og utad sa han alltid han gikk i pluss.  Hun var fornøyd for de hadde alltid nok penger og tilsynelatende kunne kjøpe det de ønsket uten å se på kronene. I løpet av tiden fikk de tre barn ganske kjapt. Ungene manglet ingenting og hverdagen gikk sin gang.

Etter mange år frem og tilbake med diverse firma samt samarbeid med andre, fikk han seg en jobb og hadde en vanlig arbeidstid mellom 8-16 jobb som han i flere år, sammen med denne jobben hadde prosjekter utenom.

Hun hadde spurt om firmaet flere ganger, men fikk aldri noe ordentlig svar. Sålenge penger kom inn og hverdagen gikk sin gang så var hun fornøyd. Helt til hun en dag fant ut han var utro. Ikke bare med en, men hadde flere elskerinner.... Hun ville ha skilsmisse. Han krøp og tryglet og hun tilgav. Etter dette foreslo han flytting og solgte huset, så foreslo han og leie en periode frem til boligmarkedet gikk ned...

Nå må hun vel snart reagere tenkte jeg med meg selv, men nei.....

Det skulle faktisk gå noen år og han igjen ble tatt i utroskap, men denne gangen flyttet hun ut. Damen gikk i banken for å høre hvor mye lån hun kunne ta opp for å kjøpe seg en liten leilighet til henne og barna. Den ansette i banken så rart på henne og spurte om hun ikke visste at når hun trykket  inn personnummeret hennes så ville det lyse rødt? Hun hadde gått rett i bakken og regelrett besvimt.

Det viste seg at hun satt igjen med masse gjeld og hele livet ble snudd på hodet. Hun gikk rett til advokat, men siden hun tilsynelatende hadde skrevet under selv, så var det ikke mye annet å gjøre enn å anmelde mannen. Han hadde signerte med en personlig id brikke og hun har vært så naiv å gitt passord til sin mann, så dette ble ord mot ord og situasjonen ble vanskelig og vanskelig.

Hun valgte dessverre å ikke anmelde. Jeg ble sjokkert når hun sa det, men forklaringen var at hun ønsket at han skulle være tilstede for ungene og at ungene trengte en farsfigur.

Nå sitter hun i en leid leilighet selv, med rundt 800.000 tusen i gjeld. Jeg kan virkelig ikke skjønne at iløpet av så mange år at hun ikke skal ha reagert på noe eller sett et eneste papir eller signert på et dokumentet..

Bilderesultat for rundlurt

Jeg synes det er fornuftig å dele denne historien med dere til skrekk og advarsel.Takk for at du leser.

Dere kan følge vårt daglige liv på: 

YouTube

Instagram

Maria 

7 kommentarer

Love makes you blind &stupid ,sometimes.

Har møtt en del damer,som vil ha en mann som tar alle avgjørelser for dem.Men klarer dem ikke i lengden.Det blir for blåøyd og naivt,for ikke snakke om evneveikt.

Fatter ikke hva som går av dem. De vil helle være hjelpeløs enn selvstendig

Håper damen har godkjent innlegget ditt og måten du skriver det på?

Uff,,,, for en forferdelig trist historie :( En skulle ikke tro,, men det er nok desverre ikke noe nytt at noen går i fella. Jeg håper hun anmelder saken og at det går å gå tilbake i tid, selvangivelser kan bekrefte hva hun hadde/ eide og hva hun har tjent. Denne mannen skulle vært buret inne i lang ,lang tid :(

Det vil nok ikke hjelpe noe som helst om hun anmelder dette forholdet, hun må uansett betale gjelden. Det eneste som kan få henne ut av knipa er å søke en frivillig gjeldsordning via namsmannen. Men da må hun oppfylle en del kriterier for å få en sanering av gjeld, blant annet må hun være varig ute av stand til å betjene gjelden.

Dette blir ikke sett på som kriminalitet. Dette er åndsfraværelse fra damen det gjelder...

Signatur ER signatur. Hun har neppe verge og ergo blir hun ansvarlig.

Hva betyr 800.000 tusen ?

Norge er vel det eneste landet i Europa hvor gjeld får lov å være evigvarende, til og med gå i arv til dine barn.

Alle andre land har 3 -5 års grense,er ikke gjelden innkrevd til da ,så bortfaller den. Så sant det ikke foreligger et straffbart forhold. Dette skaper sannsynligvis minst 100 000 sosialklienter som ikke har mulighet til å få en vanlig jobb pga gjeld, den nye arbeidsgiveren tar en kreditt sjekk, og de får ikke jobb pga mislighold. Gjelden er solgt til et kreditt selskap, for kanskje 3% av det opprinnelige beløpet, og vokser så til 3 -4 ganger det originale beløpet, så den blir umulig å håndtere.Dette er noe våre politikere burde ta tak i, men de store inkasso selskapene har sine medarbeider i Storting og regjering, som stopper et hvert forslag mot dette. Samfunn økonomisk er dette svært lite gunstig, og for eks forbrukslån som ikke kunne kreves inn 3 år etter,ved mislighold, da hadde utlånene sunket dramatisk av forbrukslån.

Skriv en ny kommentar