hits

Jeg ville bare dø

Hei kjære lesere.

Jeg tenke å dele noe personlig i dag. Det hele gjelder valgene man tar i livet det som kanskje er tungt, men føles bedre mye angrer man kanskje på, jeg har den tro at alt som skjer har en mening, at de valgene man tar åpner nye muligheter og baner nye veier. Slik føles det nå her jeg sitter å skriver.

Jeg har brent mange broer oppgjennom, det har vi vel alle. Jeg er utrolig takknemlig for alle mine nære venner som har stått der for meg da jeg har vært på bunnen, da angsten var på det verste, da jeg bare ville dø, da jeg ikke så noen utvei og alt var bare svart.

Jeg har aldri vært noe særlig nær min familie. Grunnen er vel at vi alle er meget forskjellige som personer alle har vært opptatt med sitt. Vi har ulike verdier samtidig som vi er sterke personligheter og nå er det gått så langt at vi ikke deler julen sammen engang. Vi har kuttet navlestrengen helt og holdent.

Jeg har sluttet å kjenne på sorgen eller lengselen, jeg har opplev mye oppgjennom ,de jeg har best erfaring med handler ikke om blodsbånd. Før var utrykket "blod er tykkere en vann" jeg tror det er en myte særlig når det kommer penger inn i bilde. Hvorfor er det slik? Jeg finner aldri noen fornuftig svar, det er vel bare sånn. Det har jeg sluttet å reflektere over.

For meg som kanskje mange av dere som sitter å leser er kjernefamilien det som betyr noe i livet sammen med gode venner. Jeg tenker mange ganger at disse offentlig høytidene er en slags fasade der alle må være hyggelig mot hverandre, selv om mange tenker at man bare skulle hatt den lille private julen hjemme i stuen der man kunne slenge seg nedpå sofaen og se en film etter middag og gaver.

Jeg føler meg trygg med mine nære de vennene jeg har er ekte. Vi kan være oss selv, og føle oss komfortable i hverandres selskap gi hverandre glede og sorg. Mine barn har gitt meg meningen med livet, uten de nære hadde jeg nok ikke hatt motet jeg har i dag stemmen jeg har og erfaringen jeg besitter.

Det er underlig når man setter seg ned å tenker hvor privilegert man er. Jeg tok valget for lenge siden. Etter at jeg møtte min nye mann som jeg giftet meg med  i sommer ble vi alle en enhet sammensveiset og sterke.

Jeg ønsker dere alle vel store som små. 

Ikke glem at det viktigste i livet er ikke kvantitet men kvalitet.Takk for at du leser.

Følg meg gjerne på:

YouTube

Instagram

Maria 

 

21 kommentarer

<3 Så enig med deg. Ikke alltid man passer sammen med sin familie eller venner. Da er det best velge det som er rett for seg selv- ro i sjela,stabilitet og lojale venner. Drama og kaos får andre ta seg av.

Og veldig kjekt se flere som bruker min mantra: Kvalitet fremfor Kvantitet <3 Ønsker dere en strålende førjulstid!

Trist å lese, men det kan kanskje forklare hvorfor jeg tenker at du har mye negativitet i deg?;

Negativ og bitter pga av ting som har skjedd, eller negativitet og bitterhet som årsak til at ting har blitt som det har blitt??

Jeg tror på forsoning.

Jeg tror på respekt for hverandre. Jeg tror på at man som familie burde kunne omgås uten å være destruktive.

Men det krever en innsats fra alle parter. Går ikke hvis en setter seg i en krok og furter og ber alle jenke seg etter vedkommede.

Det handler om å både ta i mot og gi bort.

Jeg håper du og familien finner ut av ting for jeg er ganske så sikker på at det kommer en dag hvor du angrer på at du var så sta og steil, at du ikke ville fire på noe, at du ikke grep sjansen til forsoning.

Sier ikke at all feil ligger hos deg, den er nok jevnt spredt utover. Men noen er nødt å bryte sirkelen og det kan vel like gjerne være deg??

Dette innlegget kunne faktisk like gjerne vært skrevet av meg selv. Bra Maria

olav: Hei, jeg regnet med at det er mange som kjenner seg igjen.
Godt å høre:)
God jul til deg og dine.

"Det er uendelig når man setter seg ned å tenker hvor privilegert man er."

Så var det dette med bruk av feil ord.

Mener du utrolig? Ubeskrivelig? Underlig??

Denne teksten var vanskelig å lese. Du mangler komma og punktum både hist og her. Jeg måtte lese flere ganger for å se om jeg forstod det du skrev.

Vær så snill og les korrektur i allefall én gang før du legger ut ting.

Anonym: Hei, beklager det, noen ganger går det litt fort i svingene.

God jul til deg og dine.

Når familien er splittet, uavhengig av årsak og når en " vet" at ingenting nytter- Gi slipp!

Min mann har en lillesøster ( over 40) som ER et grusomt menneske! Hun sier rett ut at hun HATER oss 51 uker i året- men " bytte julegaver" vil hun 😂

Hun er så stygg med broren sin, søsteren og mot eksmann, mann, barn og ikke minst verdens skjønneste bonusdatter at hun burde bli straffet... men kan lite gjøre... ?

Ninni: Hei, det høres grusomt ut, viktig å få negativiteten bort, det tjener ingen. Hadde jeg vært dere hadde jeg ikke byttet julegaver engang.

God jul til deg og dine.

Høres ille ut. Hvordan er det med resten av familien, har de kontakt med hverandre?

Anonym: Hei, jeg vet faktisk ikke for å være ærlig. Alle har rett til å velge sin vei. Det har jeg stor respekt for:)

God jul til deg og dine.

Er noe som heter. Det er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det. Er mye sannhet i det. Og er ikke familie bare mennesker de også? mennesker kan velges bort om de ikke tilfører en noe bra.selv om denne høytiden på mange måter hører kjernefamilien til. Ha en strålende jul.

Robbe: Hei, helt enig med deg. Det er ikke slik at jeg sitter og har det vont nå. Grunnen er at valgene jeg tok føles riktig. Jeg er ikke et fasademenneske og takk gud for det:)
God jul til deg og dine:)

Huff, dette høres vondt ut. For dem som er vokst opp i trygge, kjærlige relasjoner og stort sett gått fri fra traumatiske opplevelser, er det nok ikke vanlig å brenne så mange broer. Miste kontakt er vanlig, ja - men det er nok ikke vanlig å oppleve så veldig mye uvennskap og konflikter på mange kanter som voksen. Det du har opplevd kan selvfølgelig skyldes uflaks, men det kan jo også være at du har en vrangside som lett gjør at du lettere enn "normalen" kommer i konflikt?

Anonym: Hei, jo det kan du si. Men jeg tror dessverre ikke mange går gjennom oppveksten med familien i ryggen. Noen ganger må man velge sin vei for å være lykkelig. Jeg verne om mine nærmeste og vennene, det er viktig for meg.

God jul til deg og dine.

Det foregår nok mange "spill for galleriet" der ute,men innad i familiene og folka seg i mellom, er det kaldere enn i fryseboksen. Skjønner hva du påpeker :) Enten får det være ekte, eller intet mener jeg...

God jul Maria

F.H: Helt enig. Det er nok mange som føler at de må og ikke kan velge. Man må begynne å tenke hva som tjener kjernefamilien best. God jul til deg og dine:)

Så vondt å lese og trist.. Familie er jo noen som skal være der for deg i tykt og tynt , noen man kan stole på og regne med alltid vil være i livene våre. Det er så trist med de familiene som splittes og som ikke kan være sammen, som ikke respekterer hverandres ulikheter - de som ikke er glad i dem som er litt annerledes.. Jeg har selv vært der og vet hva det betyr å ikke ha familie ..jeg har lengtet etter dem og blitt knust og skuffet. Jeg har spurt meg selv hva som er galt med meg, siden dem ikke vil vite av meg? Jeg var 16 år og alene. Ingen i familien ville vite av meg... Det var skremmende. Jeg utviklet angst. Plutselig sto jeg mutters alene i en stor verden. Uten noeN. Jeg mistet til slutt troen på meg selv og min egen verdi som menneske - fordi hvem kan bry seg og elske meg når ikke engang mine egne foreldre vil ha meg i livet sitt ? Jeg har kontakt med mine familie, men jeg har ikke noe sterkt bånd til dem.

Du er heldig Maria, som har så mange gode venner rundt deg. Jeg har verken nær familie eller nære venner. Så jeg lurer fortsatt på hva som er galt med meg. Blod er ikke alltid tykkere enn vann - vær takknemlig for dem du har rundt deg og for alle de gode vennene du har.

Jeg vokste opp i en fattig familie og det var mye der som ikke var bra, MEN jeg hadde og har fremdeles et veldig nært forhold til begge mine foreldre. Min beste venninne derimot, som er den eneste jeg noensinne har møtt som er dønn lik meg, vokste opp i en familie preget av fasade og penger. Dette ødela rett og slett livet hennes, for det kan være som tortur å være sjelfull og sensitiv i en sånn familie. Jeg er blant de som har minst inntekt, men det er NOK!Jeg trenger ikke mer, og det er jeg så inderlig glad for! En grell kontrast blir som når millionærer og direktører hentet ut de (for dem) usle tusenlappene Oslo ga ut som elsykkelstøtte! Jeg synes nesten synd på dem, for de kommer aldri til å få fylt hullet inni seg

Det høres ut som om du bryter tradisjonen med dine barn, og det hyller jeg deg for! De slipper å lide som min venninne gjorde. For alt i alt var jeg mye heldigere enn hun! Fortsett med det og lykke til :-)

CMS: Takk, jeg ser poenget ditt og du har rett. Å finne balanse er viktig. Men for de som trenger hjelp burde dette ordnes så politikerene står for det de lover, det er ikke snakk om mye mer som hadde hjulpet denne familien. Det er en skam at man ikke får det man har rett på.

mmm du er så fin. hvis du er trist og lei kan du ta deg en tur til meg så skal jeg sjenke deg god og full =)

GOdt med litt helgekos når man er deppa-

God helg fra Kkari

Til deg som sto "mutters alene i verden" fordi familien din ikke forsto....

Du har min dypeste medfølelse, og var du min nabo borti "gata"(som egentlig er skauen), så ville jeg overrasket deg med en koselig julegave på trappa :)

Jeg deler din smerte, og det positive utfallet hvis man klarer tanken,er at man utvikler sterk empati for andre.

Ha en glitrende jul Anonym

Skriv en ny kommentar